Arvostelu Albert-koulusovelluksesta 2024: Paras matikkapeli lapsille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Albert on moderni tekninen apuväline, joka auttaa lapsia kehittämään koulutaitojaan hauskalla ja pedagogisella tavalla. Valmistajan sovellusvalikoima kehittyy koko ajan ja niistä on nopeasti tullut suosittuja sekä lasten että vanhempien keskuudessa. Me kokeilimme palvelua, ja tässä on arvostelumme Albert-koulusovelluksista!

Puhelin, jossa on Albert-sovellus, koulun pöydällä, jossa on kyniä ja muita koulutarvikkeita.

Onko Albert hyvä?

Kyllä, kokeiltuamme sovellusta on arviomme se, että Albert on oikein hyvä sovellus, joka onnistuu vangitsemaan ja säilyttämään lasten kiinnostuksen oppimiseen ja harjoitteluun matikan ja lukemisen suhteen.

Tämä on mielestämme paras olemassa oleva sovellus juuri nyt, kun kyseessä on matematiikan harjoittelu ensimmäisiä luokka-asteita suorittavista lapsista.

Peli on kehitetty sopivaksi nuoremmille lapsille, ja on monine pelielementteineen todella vangitseva, ja saa lapset haluamaan jatkamaan aina seuraavalle tasolle. Albert on etenkin matematiikan suhteen fantastisen hyvä työkalu oppimiseen, samalla kun lapsilla on myös hauskaa.

Pelissä on tarina, vastustajahaasteita ja bonuspelejä kierrosten välillä. Näiden välillä lapset saavat harjoitella matikantaitojaan sopivan haastavalla tasolla.

Peli on todella hyvin tehty ja pedagogisesti suunniteltu sekä stimuloiva ja luo siten hauskan oppimisympäristön, johon lapset mieluusti palaavat. Lisäksi suuri plussa on se, että sovelluksessa ei ole mainoksia tai muita elementtejä, jotka häiritsisivät puhelimella tai tabletilla pelatessa.

Katso myös arvostelumme NovaKid-koulualustasta, jolla lapset oppivat englantia!

Voiko Albert-sovellusta kokeilla ilmaiseksi?

Kyllä, juuri nyt Albertista on erikoistarjous, jonka myötä saat kokeilla sovellusta täysin ilmaiseksi! Kokeile itsekin jo tänään!

Albert logo

Katso myös vinkit LEGO-roboteista, joita lapset voivat oppia ohjelmoimaan!

Mikä Albert on?

Albert on pohjimmiltaan valikoima sovelluksia, jotka auttavat lasta oppimaan erilaisia koulutaitoja hauskalla ja tehokkaalla tavalla. Se toimii kuukausitilauspalveluna, joka on jaettu erilaisiin sovelluksiin, joilla on pääpaino eri aineissa, ja jotka soveltuvat kahdelle eri ikäluokalle.

Kuvakaappaus Albert-sovelluksesta

Nuoremmille lapsille (3–9-vuotiaille) on olemassa:

Albert Junior – Matikkasovellus, joka sisältää interaktiivisia harjoituksia kaikista niistä konsepteista, joihin lapsi törmää varhain matematiikassa. Pelissä on suloiset grafiikat ja ääniefektit, sekä palkintoja, jotka innostavat jatkuvaan opetteluun. Lapsi saa jatkuvasti palautetta suorituksistaan ja kohtaa jatkuvasti uusia haasteita.

Albert ABC – Sovellus, jossa lapsi oppii aakkoset.

Albert Englanti – Helppo tapa harjoitella englannin kielen sanavarastoa, lukemista ja kuuntelua hauskojen minipelien parissa. Sopii myös pienille lapsille englannin sanavaraston laajentamiseen.

Albertiin kuuluu myös materiaalia vanhemmille, jos haluat aikuisena olla osallinen lapsen kehitykseen. Voit esimerkiksi seurata lapsen kehitystä ja nähdä, mitä tehtäviä lapsi on suorittanut ja saada tilastoa siitä miten ne ovat sujuneet.

Kuva pelin sisältä Albert, kuvapätkä puhelimesta.

Kotisivuilla on apuartikkeleita, joista saat vinkkejä miten voit parhaiten auttaa lastasi. On myös mukava tietää, että lapsi voi käyttää Albert-sovellusta myös omin päin, mikäli sinulla ei ole aikaa tai mahdollisuutta seurata edistystä koko ajan.

Albert-sovelluksen kehittänyt yritys perustettiin Ruotsissa ja nyt heidän pelinsä on saatavilla monilla eri kielillä, kaikissa Pohjoismaissa ja muutamissa eurooppalaisissa maissa.

Albert on yksi monista loistavista matematiikan sovelluksista lapsille. Lue lisää hienoja matematiikkapelejä lapsille!

Minkä ikäisille Albert sopii?

Albertia voi alkaa käyttämään jo esikouluiässä. Valmistajien ikäsuositus sovelluksille on noin 3–9-vuotiaat.

Ruotsissa on materiaalia myös vanhemmille, aina 16-vuotiaille lapsille asti, ja uskomme, että nämä tulevat saapumaan myös Suomeen.

Sovellukset kehittyvät koko ajan ja käsityksemme mukaan yrityksen tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen apuväline, joka seuraa lapsia läpi koko koulunkäynnin.

Sovellusten testit ja arvostelut

Olemme kokeilleet eri Albert-sovelluksia ja antaneet lasten kokeilla peleillä. Tässä on muutamia ajatuksia, joita kokeilumme herättivät testaajissa.

Pienille lapsille suunnatut sovellukset

 • Hauska tarina, joka herättää mielenkiinnon
 • Sopivan haastava lisääntyvällä vaikeusasteella
 • Pitää vanhemmat kartalla edistymisestä

Albert Junior -sovelluksella on helppo päästä vauhtiin. Aikuisen pitää olla aluksi mukana luomassa käyttäjätunnus ja salasana, jota käytetään pelaamiseen. Siihen sähköpostiosoitteeseen, jota käytät tunnuksen luomiseen, lähetetään myöhemmin viestejä lapsen edistymisestä pelissä, mikä on mukava tapa seurata kehitystä, tasaisin väliajoin.

Pelissä on pieni tarina, joka on mukaansa tempaiseva. Eritoten noin 56-vuotiaiden lasten kohdalla oli selvää, että he suorastaan uppoutuivat seikkailun eri hahmojen joukkoon. Aloittaessasi pelin lapsi saa kirjoittaa nimensä ja ilmoittaa ikänsä, minkä ansiosta pääsee pelaamaan sopivalla tasolla.

Pienten lasten kohdalla pelissä opetellaan esimerkiksi numeroita ja perustavanlaatuista puheen ymmärtämistä. Näissä tehtävissä on erinomainen vaativuuden taso ja peli on hyvin suunniteltu palkitsemaan lasta matkan varrella, ja se myös vaikeutuu asteittain samanaikaisesti kun se tarjoaa mahdollisuuden toistaa samantapaisia tehtäviä.

Pienten ratojen välillä pelaaja saa palkintoja bonusratojen muodossa. Pelaajat keräävät kolikoita ja tähtiä, jotka herättävät motivaation jatkamaan. Tässä kehittäjät ovat onnistuneet todella hyvin. Ajoittain bonusradat olivat kuitenkin hieman hämmentäviä, eikä niiden tehtävät lasten pettymykseksi olleet täysin selkeitä. Yleisesti ottaen peli oli kuitenkin selvä ja pelaaminen sujuvaa.

Radoista selvitessä vastaan tulee myös ”loppuvastustaja”-haasteita, joissa todella kokeillaan lapsen taitoja. Kaikki tapahtuu tyypillisen pelin tavoin eikä tylsyys ehdi iskemään niin, että lapsi tuntisi joutuvansa ”jauhamaan”, vaikka peli tarjoaakin todella suuren harjoittelumäärän matikantehtävien kohdalla.

Pedagogiikan ja kasvatustieteiden alalla tähän lähestymistapaan viitataan joskus sanalla ”gamification”, mikä on älykäs tapa tehdä oppimisesta leikkisää, ja tässä Albert onnistuu erinomaisen hyvin.

Tuntuu jonkin verran siltä, että matematiikan osuus on sovelluksessa pääosassa, mutta myös muut osat ovat todella hauskoja. Ne ovat sopivan haastavia, ja lapsi saa tuntea oppivansa ja että hän selviää pienistä haasteista, askeleen kerrallaan.

Albert matematiikka ylemmille ala-astelaisille ja yläastelaisille

Tämä osa ei vielä ole saatavilla suomeksi, mutta kokeilimme Albertin ruotsinkielistä versiota.

 • Paljon selittävää materiaalia ja harjoitustehtäviä
 • Materiaalia aina lukioon valmistavaan matematiikkaan asti
 • Vaatii kurinalaisuutta ja omaa vastuunottoa

Vanhemmille lapsille tarkoitettu Albert matematiikkasovellus on rakennettu hieman eri tavalla. Tässä oppiminen on suuremmassa keskiössä. Pelin aloittaakseen lapsella on oltava puhelinnumero ja hänen on luotava oma käyttäjätilinsä.

Pelissä lapset voivat itse valita mitä osuuksia heidän tulee harjoitella. Matematiikasta on monia eri käsiteltyjä osia, jotka seuraavat peruskoulun oppimäärää. Sovelluksesta löytyy myös lukioon valmistava matematiikkaosuus, joten haasteita löytyy pitkälle ja loppuun asti.

Peli on vähemmän ”leikkisä” vanhemmille lapsille, vaan keskittyy tosiaan enemmän selvään oppimiseen. Sovelluksessa on suuret määrät selitysvideoita, jotka käsittelevät matemaattisia käsitteitä, sekä harjoitustehtäviä, joita pähkäillä ja joilla koetella osaamistaan.

Kaiken kaikkiaan vanhemmille lapsille tarkoitettu sovellus on todella materiaalintäytteinen, ja oppilas pystyy sen avulla opettelemaan omaa tahtiaan ja kertaamaan tarvittavia osuuksia. Se voi toimia erinomaisena täydennyksenä koulumatikalle, koska monet kokevat, etteivät aivan pysy mukana kaikissa käsitteissä ja metodeissa, joita koulussa käsitellään.

Ylemmiltä ala-astelaisilta ja yläastelaisilta vaaditaan sovelluksessa kuitenkin jonkinasteista itsekuria. Heidän on itse käytettävä päivittäin ainakin 520 minuuttia sovelluksen parissa, jotta siitä olisi hyötyä.

He saavat itse asiassa jo aloittaessaan päättää, kuinka monta minuuttia päivässä he ovat valmiita käyttämään sovelluksen parissa harjoittelemiseen, mikä toimii tavallaan jonkinasteisena sopimuksena heidän itsensä kanssa siitä, että he sitoutuvat opiskelemaan vähän ylimääräistä matikkaa.

Mitä Albert maksaa?

Juuri nyt Hei Albertilla on erikoistarjous ja voit perustaa käyttäjätilin ja pelata täysin ilmaiseksi!

Kokeilujakson jälkeen Albert on kuukausitilaussovellus, joka maksaa noin €11 kuukaudessa.

Kaikki käyttäjätilit ovat ilman sitoutumisaikaa ja voit milloin tahansa katkaista tilauksesi.

Yhteenveto

 • Albert koostuu useista lapsille tarkoitetuista sovelluksista, joiden avulla voi harjoitella koulutaitoja
 • Sovellukset sopivat 39-vuotiaille lapsille
 • Pelien keskiössä on matematiikka, mutta sovelluksista löytyy myös ABC-aakkospeli ja sovellus englannin kielen harjoittelemista varten
 • Albert on tehokas tapa tehdä koulutaitojen harjoittelusta hauskempaa ja kiinnostavampaa. Valmistajat ovat tehneet erinomaisen työn tekemällä peleistä pedagogisia, leikkisiä ja sopivan haastavia.
 • Albert on kuukausitilauspalvelu, mutta sitä voi kokeilla täysin ilmaiseksi

Löydä lisää digitaalisia oppimateriaaleja!