Arvostelu NovaKidista 2023: Englannin oppimista lapsille oikeiden opettajien kanssa

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Englannin kielen taito on yksi tärkeimmistä taidoista globalisoituneessa maailmassa. Suomalaiset ovat yleensä melko taitavia englannin kielessä. Mutta itsevarmuuden saavuttamiseksi ja vahvan perustan rakentamiseksi kielessä, meidän täytyy harjoitella kommunikoimaan oikeiden ihmisten kanssa englanniksi.

NovaKid on digitaalinen opetusympäristö lapsille, joka tarjoaa juuri tällaisia oikeita tunteja, aitojen äidinkielenään englantia puhuvien opettajien kanssa. Siellä lapset voivat leikin varjolla tutustua englannin kieleen. Tarjolla on vaihtoehtoja kaikille, aina täysin aloittelijoista esikouluikäisiin lapsiin, jotka ovat jo matkalla kohti sujuvaa kielitaitoa.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä NovaKid on, miten se toimii ja onko sen kokeileminen vaivan arvoista. Lue koko arvostelumme ja katso mielipiteemme NovaKidista ja heidän digitaalisista englannin tunneistaan lapsille!

NovaKidin arvostelu, teksti, grafiikka ja logo, taustakuvana tietokoneen ääressä opiskelevat lapset.

Onko NovaKid Hyvä? (Meidän Arviomme)

NovaKid tarjoaa ainutlaatuisen tavan harjoittaa englannin kieltä lapsille. Kokonaisuudessaan se on toimiva palvelu, jossa on monia sitoutuneita ja tarmokkaita opettajia, jotka kaikki ovat koulutettuja englannin opettamiseen toisena kielenä.

Mielestämme NovaKidin suurin etu on, että lapsi pääsee vuorovaikutukseen oikeiden ihmisten kanssa englanniksi. Tämä on erittäin tärkeää kielitajun ja itseluottamuksen kehittymiselle rohkeutta käyttää sanoja ja tehdä itseään ymmärrettäväksi.

Toinen suuri etu on, että opetus tapahtuu lyhyiden, leikinomaisesti rakennettujen oppituntien muodossa. Monet lapset kokevat tämän hauskana pelihetkenä, ei niinkään aikana koulupulpetissa.

NovaKidin kokemus vaihtelee sen tosiasian vuoksi, että oppitunnit toteutetaan oikeiden opettajien toimesta, jotka ovat myös yksilöitä. Siksi on tärkeää, että lapsen ja opettajan välillä on hyvä kemia, jotta oppitunnit toimivat optimaalisesti.

Onneksi NovaKidissa voi kokeilla yhtä oppituntia ilmaiseksi, jossa opettaja myös arvioi oppilaan tason, jotta tietää, miten ja millä tasolla jatkaa, jos päätätte kokeilla lisää tunteja.

NovaKidissa on muitakin etuja sekä joitakin haittoja. Tässä muutamia tärkeimpiä:

Edut ✅

 • Oppitunnit ainutlaatuisella ja hauskaa upplägellä.
 • Äidinkielenään englantia puhuvat ja koulutetut opettajat.
 • Hyvä digitaalinen alusta.
 • Vanhempien on helppo seurata kehitystä.
 • Lasten suosiossa käyttää englantia “oikeasti”.
 • Ilmainen kokeilutunti.

Haitat ❌

 • Äidinkielenään englantia puhuvat opettajat maksavat hieman enemmän.
 • Opettajan ja oppilaan kemian merkitys onnistumisessa.
 • Hieman hankala toteuttaa ilman tietokonetta (vaikka toimii myös älypuhelimella).
 • Inhimillinen tekijä voi aiheuttaa aikataulusekaannuksia (esimerkiksi opettajan peruuttama oppitunti henkilökohtaisista syistä).

Kaiken kaikkiaan NovaKid on erittäin hauska ja innostava tapa oppia englantia. Suuri etu todellisten ihmisten kanssa toimivan palvelun käyttämisessä on mahdollisuus ilmaista itseään ja todella käyttää englannin kieltä kommunikointiin.

Tämä on muuten este, joka estää monia lapsia (ja aikuisia!) kehittämästä kielitaitoaan. Aikaisin haasteiden kohtaaminen, englantia puhuvien opettajien tapaaminen ja kommunikointi edistävät suuresti sekä kielitaitoa että itsetuntoa.

Tämä yhdessä leikillisten oppituntien kanssa on mielestämme suurin syy kokeilla NovaKidia, antaakseen lapselle mahdollisuuden harjoitella englantia varhaisessa vaiheessa elämää, oikeasti!

NovaKid Logo

Mikä on NovaKid?

NovaKid on koulutusalusta, joka tarjoaa englanninkielen opetusta 4-12-vuotiaille lapsille. Alusta erottuu digitaalisilla, vuorovaikutteisilla oppitunneilla, joita vetävät kokeneet äidinkielenään englantia puhuvat opettajat.

Nämä opettajat, joilla kaikilla on yli kahden vuoden opetuskokemus, ovat lisäksi sertifioituja CELTA, TEFL, TESOL tai TKT -ohjelmien kautta.

NovaKid panostaa voimakkaasti opettajiensa ammatilliseen kehitykseen jatkuvan täydennyskoulutuksen kautta.

Oppitunnit räätälöidään yksilöllisesti ja kestävät 25 minuuttia, ja kurssisuunnitelma noudattaa yhteistä eurooppalaista viitekehystä kielille, mikä avaa lapsille ovia englanninkieliseen maailmaan.

Miten NovaKidin opetus toimii?

NovaKid tarjoaa englannin kielen tunteja, jotka on räätälöity sekä tehokkaiksi että hauskoiksi lapsille. Tässä tarkempi katsaus siihen, miten tunnit toimivat:

Oppituntien rakenne ja sisältö

 • Jokainen oppitunti kestää 25 minuuttia, optimoitu pitämään yllä lapsen huomiota ja keskittymistä.
 • Tunnit sisältävät pelejä ja interaktiivisia tehtäviä, jotka on suunniteltu tekemään oppimisesta kiinnostavampaa ja nautittavampaa.
 • Lapset pääsevät kommunikoimaan äidinkielenään englantia puhuvien kanssa, mikä auttaa heitä kehittämään kielitaitoaan luonnollisella tavalla.
Kuvakaappaus NovaKidin peleistä
Kuvakaappauspelit NovaKid-ohjelmassa

Koulutusohjelmat iän ja tason mukaan

 • Pre-K (4–5 vuotta): Lapset oppivat englannin perusteita, kuten tervehtimään, kuvailemaan värejä ja laskemaan 10:een.
 • Juniors (6–7 vuotta): Painopiste on kirjainten opettelussa, yksinkertaisten sanojen lukemisessa ja perheestä ja arkipäiväisistä asioista puhumisessa.
 • Starters (8–9 vuotta): Lapset kehittävät taitoa käydä yksinkertaisia keskusteluja, puhua päivittäisistä rutiineista ja käyttää peruskielioppia.
 • Movers (10–11 vuotta): Tällä tasolla keskitytään koulun aiheiden, arkipäiväisten rutiinien ja perustekstien ymmärtämiseen.
 • Flyers (11–12 vuotta): Tässä vaiheessa lapset oppivat kertomaan tarinoita, keskustelemaan tulevaisuuden tapahtumista ja ymmärtämään monimutkaisempia tekstejä.

Erikoisohjelmat

 • Time2Talk: Intensiivinen englannin puhekurssi, jossa lapset keskustelevat eri aiheista, kuten taiteesta, musiikista ja globaaleista kysymyksistä.
 • Virtual Explorer: Ohjelma, joka keskittyy mielipiteiden ilmaisuun moderneista teknologioista, tieteellisistä läpimurroista ja historiallisista aiheista.

Vanhemmille

 • Vanhemmat voivat helposti seurata lapsensa edistymistä tulosten seurantajärjestelmän kautta.
 • On mahdollista katsoa tallennettuja oppitunteja arvioidakseen lapsen suoriutumista.

Yhdistämällä leikkisät elementit jäsenneltyyn opetussuunnitelmaan, NovaKid tarjoaa tasapainoisen ja tehokkaan oppimisympäristön eri-ikäisille lapsille. Heidän menetelmänsä pyrkii tekemään englannin oppimisesta sekä hauskaa että tuottavaa.

Mitä tarvitaan NovaKidin käyttämiseen?

Jotta NovaKidia voisi käyttää tehokkaasti, tarvitset seuraavat:

 1. Vakaa internetyhteys: Tämä on välttämätön sujuvaa ja keskeytymätöntä kokemusta varten online-tunneilla.
 2. Tietokone: Tietokone on suositeltava älypuhelimen tai tabletin sijaan, koska suurempi näyttö helpottaa tehtävien suorittamista ja vuorovaikutusta opettajan kanssa. Vaikka NovaKidia voi käyttää älypuhelimella tai tabletilla, tietokone tarjoaa optimaalisen käyttökokemuksen.
 3. Kuulokkeet (jos mahdollista): Kuulokkeet voivat parantaa äänenlaatua ja tehdä kommunikoinnista opettajan kanssa selkeämpää ja keskittyneempää. Katso vinkkimme hyvistä lasten kuulokkeista!
 4. Rauhallinen ja häiriötön ympäristö: Jotta lapsi voi keskittyä täysin oppituntiin. Rekisteröityminen
 5. NovaKidin alustalle: Luo tili ja suorita mahdollinen alkuarviointi määrittääksesi lapsen englannin kielen tason.

Kenelle NovaKid sopii?

NovaKid sopii erityisesti 4–12-vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia tai parantaa englannin kielen taitojaan. Alusta on erityisen sopiva perheille, jotka etsivät osallistavia ja vuorovaikutteisia online-tunteja äidinkielenään englantia puhuvien ja sertifioitujen opettajien kanssa.

NovaKidin pedagogiikka ja opetussuunnitelma on suunniteltu sekä hauskoiksi että opettavaisiksi, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon lapsille, jotka ovat uusia englannin kielessä tai joilla on jo perustiedot ja haluavat kehittyä edelleen.

Paras tapa selvittää, sopiiko se teille, on varata ilmainen kokeilutunti.

Paljonko NovaKid maksaa? (Oppituntien hinnat)

Hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta tuntia varaat, ja haluatko äidinkielenään englantia puhuvan opettajan vai et.

Kun kokeilimme marraskuussa 2023, hinnat olivat noin 9–20 euroa tunnilta.

Tarkista ajantasaiset hinnat heidän verkkosivuiltaan, jotta saat uusimman tiedon.


Mistä NovaKidin opettajat tulevat?

NovaKid palkkaa opettajia globaalisti. Äidinkielenään englantia puhuvien opettajien joukosta löytyy opettajia esimerkiksi seuraavista maista:

 • Iso-Britannia
 • Yhdysvallat
 • Kanada
 • Etelä-Afrikka

Muiden opettajien osalta rekrytoidaan yleensä opettajia maista, joissa englanti on virallinen toinen kieli. Monet ei-äidinkielenään englantia puhuvat opettajat tulevat Filippiineiltä.

Mitä muut sanovat NovaKidista?

Yhteenvetona NovaKidista on käyttäjien keskuudessa sekalaista palautetta ulkoisten arvostelualustojen perusteella.

Monet asiakkaat ovat ilmaisseet arvostavansa alustan koulutuksen laatua ja sen tehokkuutta lasten englannin kielen taitojen parantamisessa. Käyttäjät ovat erityisesti pitäneet:

Positiiviset Aspektit

 • Lasten englannin kielen parantuminen, sekä ymmärryksen että nopean vastaamisen osalta.
 • Oppitunnit, jotka ovat hauskoja ja osallistavia, sisältäen pelejä ja aktiviteetteja, jotka kannustavat lapsia.
 • Tallennettujen tuntien hyödyllisyys, mahdollistaen palata takaisin ja tarkastella lasten suorituksia.
 • Joustava formaatti, joka sallii vanhempien valvoa koulutusta etänä.
 • Pääsy päteviin opettajiin ja kohtuulliseen hintaan oppitunneista.
 • Lisäharjoitukset ja haasteet, jotka edistävät oppimista ja tarjoavat alennuksia.

Monille vanhemmille NovaKid on ollut arvokas resurssi tarjota lapsilleen kansainvälistä altistumista englannin kielelle.

Negatiiviset Aspektit

 • Tekniset ongelmat verkkosovelluksessa, jotka vaikuttavat tuntien jatkuvuuteen.
 • Asiakastuen puute henkilökohtaisessa avustuksessa ja vaikeudet saada yhteyttä oikeisiin tukihenkilöihin.
 • Aikavyöhykerajoitukset, jotka vaikeuttavat tuntien aikatauluttamista.
 • Jotkut vanhemmat ovat raportoineet, että oppitunnit ovat liian lyhyitä ollakseen osallistavia.
 • Jotkut kokevat, että opettajien vahvat aksentit vaikuttavat opetuksen laatuun (ei koske äidinkielenään englantia puhuvia opettajia).
 • Kritiikkiä opettajien palautteesta, joka koetaan geneerisenä eikä tarpeeksi yksilöllisenä.
 • Jotkut vanhemmat toivovat enemmän painotusta lukemisen ja muiden taitojen opettamiseen puhumisen lisäksi.

Yhteenvetona NovaKidia arvostetaan sen pedagogisesta arvosta ja osallistavasta formaatista, mutta jotkut asiakkaat ovat kohdanneet teknisiä ja organisatorisia haasteita. Kaiken kaikkiaan NovaKid saa hyviä arvioita suurilla arvostelualustoilla.

Alusta näyttää olevan erityisen sopiva nuoremmille oppilaille, jotka tarvitsevat perustason englannin kielen taitoja, mutta teknisissä asioissa ja asiakastuessa on parannettavaa.

Mitä eri opettajien sertifikaatit tarkoittavat?

Englannin kieltä opettavilla opettajilla voi olla erilaisia sertifikaatteja. NovaKidissa opettajilla on yksi tai useampi seuraavista:

CELTA TEFL TESOL TKT Alla käymme läpi, mitä nämä tarkoittavat:

Mikä on CELTA?

CELTA-logo

CELTA tarkoittaa Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages.

CELTA on globaalisti tunnustettu pätevyys englannin kielen opettamiseen vieraskielisille, jonka tarjoaa Cambridge. Se on maailman tunnetuin englanninopetuksen pätevyys ja usein vaatimus englannin kielen opetustyössä.

CELTA sopii sekä uransa aloittaville opettajille, kokeneille opettajille, jotka haluavat kehittää taitojaan, sekä äidinkielenään englantia puhuville että muille.

Kurssi voidaan suorittaa kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti, verkossa, kasvokkain tai näiden yhdistelmänä, ja se keskittyy käytännöllisiin opetustekniikoihin, sisältäen opetusharjoittelua oppilaiden kanssa.

Mikä on TEFL?

TEFL eri logot

TEFL tarkoittaa Teaching English as a Foreign Language.

TEFL-sertifiointi on pätevyys englannin opettamiseen ulkomailla tai verkossa oppilaille, jotka opiskelevat englantia. Se on tullut vaatimukseksi useimmissa englanninopetustyöissä maailmalla, ja työnantajat vaativat yleensä vähintään 120 tunnin TEFL-pätevyyttä.

TEFL on standardi, johon liittyy tiettyjä vaatimuksia, mutta monia instituutteja ja kurssinjärjestäjiä tarjoaa TEFL-sertifioinnin.

TEFL-sertifioinnin voi suorittaa verkossa, ja useimmat työnantajat tunnustavat sen, jos kurssintarjoaja on asianmukaisesti akkreditoitu. Se sopii niille, jotka haluavat opettaa englantia vieraana kielenä ja tarjoaa joustavuutta opiskella omaan tahtiin.

Mikä on TESOL?

TESOL Logot eri organisaatioista

TESOL tarkoittaa Teaching English to Speakers of Other Languages.

TESOL-sertifiointia käytetään usein vaihtokelpoisesti TEFL:n kanssa, ja se viittaa yleensä englannin opettamiseen ei-äidinkielenään englantia puhuville englanninkielisissä maissa.

Se on opetusdiplomi, joka sertifioi henkilöt opettamaan englantia toisena tai vieraana kielenä. Kuten TEFL:ssä, monia eri instituutioita myöntää TESOL-todistuksen.

TESOL on yleisimmin käytössä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa, ja se sopii sekä englanninkielisten koulujen että kielikeskusten opetukseen. Sertifikaatti on voimassa eliniän, ja siihen on mahdollisuuksia erikoistuneiden kurssien kautta sertifikaatin päivittämiseen.

Mikä on TKT?

TKT-logo

TKT tarkoittaa Teaching Knowledge Test.

TKT on Cambridge’n tarjoama joustava, modulaarinen opetuslaatujen kvalifikaatioiden sarja, joka testaa tiettyjä englanninopetukseen liittyviä alueita.

Se sopii sekä uusille että kokeneille opettajille, moduuleilla, jotka kattavat eri opetuksen osa-alueita, mukaan lukien kielten oppimisen tausta, oppituntisuunnittelu ja opetus- ja oppimisprosessin hallinta.

Sertifikaatti on globaalisti tunnustettu ja antaa ehdokkaille mahdollisuuden ottaa haluamansa määrä moduuleja missä tahansa yhdistelmässä, jokainen moduuli johtaa Cambridge English -sertifikaattiin.

Miltä on työskennellä NovaKidille?

Yrityksen vakavuuden selvittämiseksi on hyvä ottaa selvää, mitä sen henkilöstö ajattelee työnantajastaan.

Tässä yhteenveto siitä, mitä NovaKidin työntekijät sanovat:

Edut

 • NovaKid palkkaa sekä äidinkielenään englantia puhuvia opettajia että sujuvasti englantia puhuvia ei-äidinkielenään puhujia.
 • Opettajat voivat nostaa tulonsa milloin tahansa.
 • Sopii hyvin Euroopassa asuville opettajille ja täydentää aikavyöhykkeitä Aasiassa työskenteleville opettajille.
 • Palkkaa pidetään erinomaisena Etelä-Afrikan opettajille (keskiverto muille).

Haitat

 • Vaatimuksena tutkinto, TEFL/TESOL/CELTA-sertifikaatti ja opetuskokemus.
 • Korkea minimivaatimus työtunneille (20 tuntia viikossa).
 • Vain 50% palkkaa koeoppitunneista (20% jos oppilas on poissa).
 • Vaatimus sitoutua etukäteen vahvistettuun aikatauluun.
 • Hyväksytystä hakemuksesta voi kestää kuukausia ennen opetuksen aloittamista.
 • Ongelmia verkkosivuston toiminnassa.
 • Tietyille opettajille sopimattomat ajat, koska useimmat kysytyt tunnit ovat illalla Euroopassa, mikä ei sovi monille opettajille.

Työntekijöiden arvio NovaKidistä

Työntekijöiden arviointialusta Glassdoor, jossa työntekijät arvioivat työnantajiaan, antaa NovaKidille 4,2 viidestä, ja 76% arvioijista suosittelee yritystä.

Kuitenkin on valituksia pitkistä odotusajoista uusien profiilien aktivoimiseksi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, mikä tekee NovaKidistä vähemmän houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät nopeaa työllistymistä.

Usein kysytyt kysymykset NovaKidista (UKK)

Miten oppitunnit mukautetaan lapsen iän ja tietotason mukaan?

Oppitunnit mukautetaan lapsen kehitystason ja tarpeiden mukaan. NovaKidin ohjelma on luotu kokeneiden englanninkielisten asiantuntijoiden toimesta ja ottaa huomioon 4-12-vuotiaiden lasten koulutukselliset ja psykologiset ominaisuudet.

Ohjelma perustuu Yhteiseen eurooppalaiseen viitekehykseen kielille (CEFR).

Mitkä ovat NovaKidin opettajien pätevyydet ja kokemukset?

Kaikki NovaKidin opettajat ovat sertifioituja ESL-asiantuntijoita, joilla on kokemusta online-opetuksesta. He osallistuvat myös kuukausittaisiin täydennyskoulutuksiin ammatillisen kehityksensä edistämiseksi.

Lisäksi kaikki opettajat ovat sertifioituja TEFL, TESOL, TEYL, CELTA, DELTA tai TKT -ohjelmien kautta.

Miten NovaKid seuraa ja arvioi lapsen edistymistä?

Vanhemmat voivat seurata lapsen edistymistä “Saavutukset”-osiossa vanhemman tilillä. Tämä sisältää kaikki aiheet tasolla, ja vanhemmat voivat nähdä, mitkä aiheet lapsi on suorittanut ja mitä on jäljellä tasolla suorittamiseen.

Jokaisen oppitunnin jälkeen opettaja antaa palautetta, jossa he tarkentavat, mitä lapsi on tehnyt hyvin ja mitä hänen tulee parantaa. Lisäksi on mahdollisuus katsoa oppituntien videoita.

Miten NovaKid varmistaa, että online-opetustunnit ovat mukaansatempaavia ja kiinnostavia lapsille?

NovaKid opettaa englantia leikin kautta ja luo positiivisen ja miellyttävän ilmapiirin oppitunneille.

Tämä sisältää positiivisten tunteiden ja leikkisyyden luomisen, mikä johtaa parempaan sanavarastoon ja parantuneisiin kielitaitoihin kuuntelemisessa, puhumisessa, lukemisessa ja kirjoittamisessa, sekä paljon naurua.

Mitkä ovat tekniset vaatimukset osallistua NovaKidin oppitunneille?

Tarvitaan vakaa internetyhteys sekä tietokone tai tabletti, jossa on toimiva web-kamera ja mikrofoni.

Tietokonetta suositellaan parhaan kokemuksen saamiseksi, erityisesti tehtävien tekemiseksi ruudulla ja hyödyntämiseksi suurempaa näyttöä.

Miten NovaKid käsittelee erityistarpeita tai oppimisvaikeuksia omaavia lapsia?

Tätä ei erikseen mainita heidän verkkosivuillaan, mutta ottaen huomioon, että opettajat ovat sertifioituja ja kokeneita, heidän pitäisi pystyä mukauttamaan opetustaan lapsen yksilöllisten tarpeiden ja kykyjen mukaan.

Tämä vaihtelee myös opettajasta toiseen sekä opettajan ja oppilaan välisen kemian mukaan.

Mitkä ovat NovaKidin kurssien kustannukset ja onko tarjolla alennuksia tai kokeilutunteja?

Tarkat hintatiedot ja mahdolliset alennukset tai kokeilutunnit eivät ole erikseen mainittu verkkosivuilla ja voivat vaihdella.

On suositeltavaa ottaa yhteyttä suoraan NovaKidiin saadaksesi uusimmat tiedot kustannuksista ja saatavilla olevista tarjouksista.

Katso NovaKidin ajankohtaiset hinnat.

Kuinka joustava on oppituntien aikataulutus, erityisesti eri aikavyöhykkeillä oleville perheille?

NovaKid tarjoaa joustavuutta aikataulutuksessa ja voidaan mukauttaa eri aikavyöhykkeillä oleville perheille. Lapsi voi osallistua oppitunneille missä tahansa he ovat.

Onko vanhemmilla mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa opettajien kanssa keskustellakseen lapsen tarpeista ja edistymisestä?

Vanhemmat saavat palautetta jokaisen oppitunnin jälkeen ja voivat katsoa tallennettuja oppitunteja, mikä viittaa siihen, että on mahdollisuuksia vuorovaikutukseen ja keskusteluun lapsen edistymisestä opettajien kanssa.

Miten NovaKid käsittelee teknisiä ongelmia tai keskeytyksiä oppitunneilla?

Erityisiä tietoja teknisten ongelmien tai keskeytysten käsittelystä ei mainita suoraan verkkosivuilla, mutta ottaen huomioon, että NovaKid on kokenut online-koulutusalusta, heillä tulisi olla prosesseja tällaisten tilanteiden käsittelyyn.


NovaKid Logo

Katso lisää vinkkejä lasten oppimiseen!