Mikä on Prime juoma? Kaikki tieto trendikkäästä urheilujuomasta

Oletko kuullut Prime-nimisestä juomasta, mutta et ole aivan varma, mikä se on – tai miksi se on niin suosittu? Tässä saat tietää enemmän juomasta, joka on erittäin trendikäs lasten ja nuorten keskuudessa!

kolme pulloa Prime-juomaa sinisellä pohjalla, jossa on kuplia

Mikä on Prime?

Prime on urheilu- ja energiajuomien tuotemerkki, jota kutsutaan myös toiminnallisiksi juomiksi, jotka muun muassa voivat lisätä energiaa, parantaa suorituskykyä ja edistää kehon palautumista.

Logan Paul ja KSI ovat kaksi vaikuttajaa, YouTube-profiilia ja kamppailulajien harrastajaa, jotka ovat merkin ja juomien takana. Heidän menestyksekkäät uransa ja vaikutusvaltansa ovat myötävaikuttaneet siihen, että Prime on saanut niin paljon huomiota.

Mistä Primea voi ostaa?

Primea voi tilata useista verkkokaupoista. Sitä voi myös löytyä erilaisista paikallisista makeis- ja tupakkakaupoista, jotka ovat päättäneet tilata juoman.

Erilaisia energiajuomapulloja ja -tölkkejä Prime-juomaa.

Täältä voit tilata Primea verkosta:


Paras urheilujuoma lapsille sanotaan olevan ihan tavallinen vesi. Tutustu näihin hienoihin lasten vesipulloihin!

Mitä erilaisia Prime-juomia on saatavilla?

Ensimmäinen markkinoille tullut Prime-juoma oli Prime Hydration, joka lanseerattiin vuonna 2022. Sen jälkeen on tullut myös Prime Energy. Molemmat ovat toiminnallisia juomia, jotka on tarkoitettu suorituskyvyn parantamiseen harjoituksen yhteydessä.

Prime Energy

Prime Energy punainen juomatölkki

Prime Energy on sokeriton ja täysin vegaaninen energiajuoma. Jokainen tölkki sisältää 300 mg elektrolyyttejä, jotka on tarkoitettu parantamaan suorituskykyä harjoituksen aikana. Tölkki sisältää myös 200 mg kofeiinia, joka on aine, joka voi parantaa harjoittelutuloksia ja lisäksi saada sinut tuntemaan itsesi pirteämmäksi.

Prime Energy on juoma, joka on suunniteltu antamaan keholle todellinen potku. Se sisältää luonnollisia ainesosia, ja ne on yhdistetty tavalla, joka on luonut uusia ja moderneja makuja. Lopputuloksena on toiminnallinen energiajuoma, joka ei ainoastaan maistu hyvältä, vaan myös antaa keholle lisää energiaa.

Prime Energy on saatavilla seuraavissa mauissa:

 • Jääpop
 • Mansikka-vesimeloni
 • Sinimansikka
 • Trooppinen hedelmäpunch
 • Appelsiini-mango
 • Sitruuna-lime

Prime Hydration

Prime Hydration vihreä pullo urheilujuomaa

Prime Hydration on juoma, joka on suunniteltu toimimaan nesteytyksenä ja samalla antamaan keholle hyvät edellytykset palautumiseen.

Luonnollisista ainesosista ja 10% kookosvedestä on luotu maukas juoma, joka muun muassa sisältää elektrolyyttejä, B-vitamiineja ja antioksidantteja. Prime Hydration sisältää myös BCAA:ta lihasten palautumisen edistämiseksi. Juoma on täysin lisätyn sokerin vapaa.

Prime Hydration on saatavilla seuraavissa mauissa:

 • Limonadi
 • Mansikka-vesimeloni
 • Meta Moon
 • Jääpop
 • Sinimansikka
 • Trooppinen hedelmäpunch
 • Sitruuna-lime
 • Viinirypäle
 • Appelsiini

Miksi Prime on niin suosittu?

Logan Paul ja KSI, jotka ovat luoneet ja markkinoineet juomaa, ovat erittäin suuria verkossa. He eivät ole pelkästään YouTube-profiileja ja vaikuttajia, vaan myös suosittuja kamppailulajiurheilijoita/nyrkkeilijöitä.

Ottelut, joissa he osallistuvat, saavat paljon huomiota ympäri maailmaa, ja miljoonat ihmiset seuraavat heitä sosiaalisessa mediassa. He ovat hyödyntäneet vaikutusvaltaansa ja onnistuneet luomaan trendin, joka on nopeasti levinnyt lasten ja nuorten keskuudessa.

Prime-juomien suosio johtuu suurelta osin siitä, että juomat yhdistetään nimenomaan Logan Pauliin ja KSI:hin. Se, että he nähdään esikuvina ja henkilöinä, joiden kaltaisiksi lapset ja nuoret haluaisivat tulla, tekee juomasta houkuttelevan.

Paitsi nämä vaikuttajat, monet muut YouTuberit ja muut vaikutusvaltaiset henkilöt, joita lapset seuraavat, ovat puhuneet ja testanneet juomaa videoissaan. Prime on tehnyt erittäin tehokasta markkinointia kanavissa, joissa monet nuoret katsovat, mikä on tehnyt juomasta eräänlaisen viraalimenestyksen.

Se, että Prime on urheilu- ja energiajuoma, vahvistaa entisestään Prime-juoman yhteyttä Logan Pauliin ja KSI:hin, ja heidän menestyksekkäisiin urheilusuorituksiinsa, uraansa ja kuuluisuuteensa.

Lisäksi yksi tekijä on se, että tarjonta ei ole ollut yhtä suurta kuin kysyntä, joten Prime-tölkin saaminen on muodostunut eräänlaiseksi statussymboliksi.

Onko Prime vaarallista lasten juoda?

Monissa kaupoissa on 15 vuoden ikäraja energiajuomien ostamiseen, mutta se on jotain, jonka kaupat päättävät itse. Eikä energiajuomien juomiselle ole ikärajaa.

Syynä on se, että lasten on sopivaa juoda energiajuomaa kohtuullisessa määrin. Prime ilmoittaa itse energiajuomatölkeissään, että sitä ei suositella alle 18-vuotiaille. Mutta miten asiat todella ovat? Onko Prime vaarallista lapsille?

Syy siihen, miksi juomaa ylipäätään pitäisi harkita, on se, että siinä on niin paljon kofeiinia. Yksi tölkki Primea sisältää 200 mg kofeiinia. Verrattaessa samankaltaisiin juomiin, Red Bullilla on pienempiä tölkkejä, mutta myös alhaisempi kofeiinipitoisuus, ja niissä on 80 mg kofeiinia.

Nocco sisältää energiajuomassaan 180 mg kofeiinia per tölkki. Joten jopa energiajuomaksi Prime sisältää paljon kofeiinia.

Toinen juoma, jolla on sama kofeiinipitoisuus kuin Primella, on Celsius Energy, joka sisältää myös 200 mg kofeiinia per tölkki. Se on myös yleensä saatavilla ruokakaupoissa.

Ongelma on se, ettei voida sanoa, kuinka paljon lapset yleensä sietävät. Jotkut ovat herkempiä ja voivat tuntea olonsa pahaksi juodessaan vain vähän energiajuomaa, kun taas toiset eivät ole kovin vaikuttuneita.

Suomen Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on kirjoittanut yhdessä raporteistaan, että Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen mukaan on turvallista, että lapset ja nuoret saavat 3 mg kofeiinia kilogrammaa kohden kehonpainoa. Jotta Prime-tölkki olisi täysin vaaraton, lapsen pitäisi painaa 67 kg.

33,5 kg painava lapsi voi juoda puoli tölkkiä ilman ongelmia. Evira suosittelee, etteivät alle viisivuotiaat lapset saisi saada lainkaan kofeiinia. Liiallinen kofeiini voi muun muassa vaikuttaa uneen, aiheuttaa ahdistusta ja jännitystä.

Lisäksi voi tulla riippuvaiseksi kofeiinista ja kokea vieroitusoireita, kuten väsymystä, päänsärkyä ja keskittymisvaikeuksia. Se, saako ylipäätään vieroitusoireita, vaihtelee myös henkilöittäin.

Prime Hydration ei sisällä kofeiinia, joten se ei aiheuta ongelmia lapsille ja nuorille.

Mikä yritys on Prime-tuotemerkin takana?

Congo Brands on yritys, joka omistaa Prime Hydration -tuotemerkin. Markkinoinnissa saattaa näyttää siltä, että KSI ja Logan Paul itse omistavat yrityksen, mutta todellisuudessa asia ei ole aivan niin.

Congo Brands Logo

Congo Brandsin omistavat amerikkalaiset liikemiehet Max Clemons ja Trey Steiger. Logan Paul ja KSI ovat olleet mukana kehittämässä ja lanseeraamassa Prime Hydrationia ja Prime Energyä.

Miksi Prime on niin kallista Suomessa?

Ensinnäkin, Prime-tuotteilla ei ole paikallista jakelijaa Suomessa. Siksi kauppojen on tuotava pullot Yhdysvalloista tai Iso-Britanniasta, joissa ne on julkaistu paikallisesti. Tämä johtaa tietenkin korkeampiin hintoihin loppuasiakkaalle.

On paljon lapsia ja nuoria, jotka haluaisivat ostaa Primeä, joten kysyntä on huomattavasti suurempi kuin tarjonta. Olemassa olevat pullot ja tölkki myydään nopeasti loppuun, ja kaupat saavat myytyä tuotteensa, vaikka ne asettavat korkean hinnan.

Hintojen korotus voi myös olla tapa välttää kaaos ja tappelut kaupoissa. Muista maista on raportoitu levottomuuksia, kun Prime on julkaistu siellä.

Vaikka kaupat myyvät Primeä korkeaan hintaan, hinnat voivat nousta vielä korkeammiksi toisen käden markkinoilla, joissa yksityishenkilöt myyvät Primea.

Koska juomat myydään loppuun kaupoissa, hinnat voivat nousta niin korkeiksi kuin joku on valmis maksamaan. Ja mitä vaikeampaa Prime-tuotteiden saaminen on, sitä enemmän siitä voi tulla statussymboli onnistua – mikä voi edelleen nostaa hintoja.


Löydä lisää vinkkejä urheiluvälineiden ystäville!