Mitä ovat Huggy Wuggy ja Poppy Playtime? (ja ovatko ne lapsille sopivia?)

Huggy Wuggy on pelottava hahmo Poppy Playtime-pelistä, josta on tullut todella suosittu hahmo.

  • Mitä tulisi ajatella siitä, että lapsesi pitää Huggy Wuggystä ja haluaa pelata Poppy Playtimeä?
  • Ovatko nuket ok, ja mitä sinun tulisi tehdä, jos lapsi uppoutuu pelottaviin Huggy Wuggy -videoklippeihin?
  • Huggy Wuggy on aika pelottava hahmo, sopiiko se siis oikeasti lapsille?

Tässä artikkelissa vastaamme näihin ja moniin muihin kysymyksiin!

Teksti: Mitä ovat Huggy Wuggy ja Poppy Playtime? kuva pelin sinisestä hirviöstä

Mikä on Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy on hahmo Poppy Playtime -pelistä. Pelissä sijaitset hylätyn lelutehtaan tiloissa ja tehtävänäsi on ratkoa mysteeri. Kaikki, jotka ovat työskennelleet tehtaassa, ovat kadonneet.

Pelaajana kuljeskelet ympäri tehdasta etsien VHS-kasetteja, jotka voivat auttaa sinua selvittämään, mitä on tapahtunut. Peli on sekä eräänlainen ongelmanratkaisupeli että kauhupeli. Sinun tulee ratkoa mysteeri samanaikaisesti hylätyn lelutehtaan leluja varoen. Ne ovat nimittäin muuttuneet pelottaviksi ja kostonhimoisiksi hirviöiksi.

Kuva YouTubesta ja pelistä Poppy Playtime, jossa on sininen hirviö Huggy Wuggy.

Yksi pelottavimmista leluista on Huggy Wuggy. Se on robottinukke, joka näyttää suurelta pehmolelulta, mutta sillä on suuret, pelottavat silmät ja suuri punahuulinen suu ja veitsenterävät hampaat. Se seuraa sinua pelatessasi ja voi tupsahtaa eteesi kun sitä vähiten odotat. Jos se saa sinut kiinni, se avaa suuren suunsa ja syö sinut.

Huggy Wuggysta on tullut pidetty hahmo, luultavasti sen takia että se on niin pelottava mutta samanaikaisesti kuitenkin omalla tavallaan suloinen. On olemassa esimerkiksi Huggy Wuggy -pehmoleluja, joista monet lapset pitävät. Niitä voi ostaa verkkokaupoista monen eri värisenä ja tyylisenä.

Katso myös artikkeli matematiikkapelistä Albert!

Sopiiko Huggy Wuggy lapsille?

Huggy Wuggy on tosiaan pelottavin hahmo Poppy Playtime -pelistä. Koska kyseessä on kauhupeli, on se tietenkin nimenomaan tehty olemaan pelottava. Suurin osa reagoi pelin sisältämiin ”jump scareihin”, eli sellaisiin efekteihin, jotka saavat aikaan äkillisen pelästymisen.

Tälläisiä hetkiä on esimerkiksi ne, kun Huggy Wuggy odottamatta ilmestyy paikalle ja pelin päähenkilö on kuolemanvaarassa. Jump scareja käytetään myös kauhuelokuvissa ja ne ovat tehokas tapa pelästyttää katsoja.

Pelissä on runsaasti pelottavia kohtauksia, jotka on tehty luomaan uhkaavaa tai pelottavaa ilmapiiriä, muun muassa siksi, että pelissä pelattava hahmo on vaarassa tulla tapetuksi. Voi olla pelottavaa olla Huggy Wuggy -hahmon seurattavana ja pelissä on myös muutamia hieman verisiä kohtauksia, esimerkiksi yksi, jossa painava laatikko tippuu korkealta ilmasta hahmon päälle.

Pelissä kaikkein pelottavinta eivät kuitenkaan ole veriset yksityiskohdat, ne eivät ole tuotteessa suuressa osassa. Sen sijaan koko peli rakentuu pelon tunteen luomiselle.

Jos lapsesi pelkää helposti, näkee helposti painajaisia tai voi huonosti nähtyään pelottavia asioita, tulee Poppy Playtime -peliä välttää. Muille lapsille kauhuefektit saattavat tuntua hyvällä tavalla jännittäviltä, eikä heillä välttämättä ole minkäänlaista ongelmaa käsitellä niitä.

Voit itse arvioida miten lapsesi toimii ja onko pelin pelaaminen lapsellesi soveltuvaa. Pelin pelottavuuden lisäksi siinä ei ole mitään suoraan lapsille sopimatonta. Peliä suositellaan 12-13-vuotiaille ja sitä vanhemmille, joten se ei sovi pienemmille lapsille.

Huggy Wuggy -laulut

Huggy Wuggy on läsnä itse pelissä, mutta jotkin pelin elementit ovat levittäytyneet myös omin päin muualle. Yksi esimerkki on pelissä esiintyvä laulu, joka on saanut yli 5 miljoonaa katselukertaa. Laulun sanoissa on lauseita kuten ”He’ll squeeze you ’til you pop’.” ja muita muotoiluja, jotka voivat tuntua epämiellyttäviltä, jos laulun sanoihin eläytyy voimakkaasti.

Eri sisällöntuottajat ovat tuottaneet lukuisia muitakin kappaleita, joilla myös on miljoonittain katselukertoja YouTubessa. Usein pelikulttuuri ja siitä peräisin olevat elementit levittäytyvät nopeasti internetissä käyttäjien kesken, jolloin niistä tulee niin kutsuttuja meemejä tai viraaleja videoita ja musiikkikappaleita.

Myös nämä laulut, olemassa olevat nuket ja muut oheistuotteet voivat olla sopimattomia pienille lapsille. Vanhempien lapsien oletetaan pystyvän käsittelemään kauhuteema.

Huggy Wuggy -videoklipit YouTubessa ja TIkTokissa

Paitsi että Huggy Wuggy on tärkeä hahmo Poppy Playtime -pelissä, on Huggy Wuggyn sisältäviä videoklippejä myös esimerkiksi YouTubessa ja TikTokissa. Joissakin näistä on lapsia, jotka pelaavat Poppy Playtimeä tai sisältävät vain siitä peräisin olevan kappaleen.

Näissä tapauksissa klipeissä ei yleensä ole mitään sopimatonta. Jos lapsesi kykenee pelaamaan peliä ei ole mitään syytä uskoa, että tämän tyyppinen materiaali olisi hänelle sopimatonta.

On myös olemassa erilaisia videoklippejä, joissa Huggy Wuggy -hahmoa on käytetty todella pelottaviin videoihin. Osa tästä materiaalista voi olla sopimatonta. Yksi ongelma on se, että tällaiset Huggy Wuggy -videot saattavat päästä vanhempien asettamien lapsifilttereiden läpi niin, että kaikki voivat nähdä ne.

Tämä johtuu siitä, että hahmo on peräisin lapsille suunnatusta pelistä ja koska Huggy Wuggy -nimeä ei automaattisesti liitetä lapsille sopimattomaan sisältöön.

Toinen ongelma, joka voi esiintyä TikTokissa ja muilla alustoilla ovat erilaiset haasteet, jotka ilmestyvät aina tasaisin väliajoin. Ne voivat olla pelottavia ja toisinaan niihin osallistuminen voi jopa olla suorastaan vaarallista. Koska Huggy Wuggy -hahmo on rakennettu pelon ja kauhun tunteiden luomiselle, voivat nämä haasteet helposti olla lapsille sopimattomia.

Puhu lapsesi kanssa

Koska on olemassa sekä materiaalia, joka on lapsille sopivaa että materiaalia, joka ei sovi lapsille, olisi parasta, että pystyisit pitämään silmällä sitä, minkälaisia videoita lapsesi katselee. On myös hyvä puhua lapsen kanssa siitä, että hän voi törmätä materiaaliin, jota ei välttämättä olisi hyvä nähdä.

Lapsellesi voi olla hyödyllistä tietää, että on olemassa sellaisia videoita, jotka voivat aiheuttaa pahaa oloa, ja että on täysin hyväksyttävää, että sellaisten käsittelemiseen tarvitsee apua. Keskustella voi sekä siitä, miten näiden videoiden näkemistä voi välttää että siitä, mitä tulisi tehdä jos vahingossa näkee tällaisen videon.

On ongelmallista panikoida ja kieltää lapselta asioita, koska lapset eivät aina tottele tai tee kuten heitä on käsketty. Sen sijaan kielletyistä asioista voikin tulla jännittäviä ja niiden toteuttaminen voikin olla entistä houkuttelevampaa. Tämän seurauksena lapsesi saattaa kokeilla peliä tai katsella videoita, sillä seurauksella että hän ahdistuu niistä.

Koska nämä asiat olivat kiellettyjä, lapsesi ei ehkä uskallakaan kääntyä puoleesi saadakseen apua asian käsittelemiseen. Parempi vaihtoehto onkin pitää keskustelu avoimena ja välttää syyllistämistä. Tärkeintä on, että lapsesi kokee voivansa aina kääntyä puoleesi ja ettei hänen tarvitse käsitellä vaikeita asioita yksin.

Voi olla hankalaa opetella internetin ja sosiaalisten medioiden käyttöä. Kyseessä on oikeastaan suurempi kysymys, kuin Huggy Wuggy. Myös muut hakusanat ja yhteydet voivat johtaa lapsen näkemään sopimattomia asioita.

Sen sijaan on hyvä, että sekä sinä että lapsesi olette tietoisia siitä, että on olemassa sopimattomia videoita, joissa Huggy Wuggy esiintyy. Ne eivät ole peräisin pelistä itsestään, mutta ovat löydettävissä internetistä.

Tutustu valintoihin parhaista matematiikkapeleistä lapsille juuri nyt!

Onko Huggy Wuggy pelottava?

Huggy Wuggy on pahin hahmo lapsille tehdyssä kauhupelissä, joten se on luotu nimenomaan olemaan pelottava. Pelissä käytetään myös erilaisia tekniikoita kauhun tason nostamiseksi, esimerkiksi efektejä, jotka saavat suorastaan hypähtämään pelosta.

Peli on todella hyvin suunniteltu luomaan pelottavaa ilmapiiriä, kuten pelottavia asioita lähestyessä tiivistyvä elokuvamainen musiikkimaailma. Pelin ympäristössä on punaisia tekstejä seinissä, vanhoja ja rikkinäisiä nukkeja, ja muita yksityiskohtia, jotka luovat kauhuelokuvamaista tunnelmaa.

Tämän myötä Huggy Wuggy saatetaan kokea pelottavampana kuin mitä se oikeasti on. Itse asiassa Huggy Wuggyn pelottavuus riippuu luultavasti iästä ja siitä, mitä materiaalia hahmosta on nähnyt.

Peliä pelattaessa kyseessä on eräänlainen hallittu kauhu, koska tiedät suurin piirtein mitä odottaa. YouTuben videoklipeissä voi kuitenkin tapahtua lähes mitä tahansa, ja ne voivat oikeasti olla sopimattomia ja pelottavia.

Henkilöt jotka eivät ole pelanneet Poppy Playtimeä saattavat pitää Huggy Wuggy -nukkeja vain suloisina, mutta henkilö, joka on pelannut peliä ja pelästynyt siinä kunnolla saattaa pitää myös Huggy Wuggy -nukkeja pelottavina.

Kuka on vaaleanpunainen Huggy Wuggy?

Vaaleanpunaisen Huggy Wuggy -hahmon nimi on Kissy Missy. Se esiinty pelissä Poppy Playtime Chapter 2, jossa se on nähtävissä lyhyen hetken eräässä pelin kohtauksessa. Kissy Missy on myös ostettavissa pehmoleluna, kuten Huggy Wuggykin.

Mistä voin ostaa Huggy Wuggy -pehmolelun?

Saatavilla on erilaisia Huggy Wuggy -teemaisia pehmoleluja ja nukkeja. Ne on saatailla monista tavallisista verkkokaupoista.

Sininen ja vaaleanpunainen pehmolelu pelottavasta Huggy Wuggysta.

Täältä voi tilata Huggy Wuggyn eri väreissä:

Ketkä loivat Poppy Playtime -pelin?

Poppy Playtimen loi yhtiä MOB Games ja peli julkaistiin 2021. MOB Games on amerikkalainen indie-pelikehittäjä, jonka perustaja on Isaac Christopherson. Poppy Playtime on MOB Gamesin ensimmäinen peli, ja peli on tehnyt heistä tunnettuja.

Poppy Playtime -pelin kehittivät:

  • Ben Pavlovits ja Isaach Christopherson – ohjaajat
  • Adam Uhlenbrock, Drake Vogl ja Zach Belanger – tuottajat
  • Achebe Spencer ja Ben Pavlovits – ohjelmoijat
  • Nick Heltne – taiteilija
  • Zachary Preciado – säveltäjä

Mistä voin osaa Poppy Playtime -pelin?

Poppy Playtime on saatavilla PC:lle suurissa digitaalisissa pelikaupoissa, kuten Steam-palvelussa. Sieltä voit ostaa ja ladata pelin omalle koneellesi.

Poppy Playtime on myös saatavilla älypuhelimelle ja tabletille App Storesta, ja sieltä voit ostaa pelin jos haluat pelata sitä laitteella, jossa on iOS-käyttöjärjestelmä, esimerkiksi iPhonella.

Mikäli haluat pelata peliä Android-käyttöjärjestelmällä, on peli saatavilla Google Playsta. Poppy Playtä voi myös pelata Windows -käyttöjärjestelmällä, esimerkiksi tietokoneella. Silloin se on ladattavissa Steamista.

Peli on tehty niin, että sitä pelaa yksi henkilö kerrallaan, mutta on tietenkin mahdollista pelata useamman henkilön kanssa yhdessä pelaamalla vuorotellen. Peli on jaettu eri lukuihin ja jokainen luku on ostettava omana pelinään. Jokainen luku maksaa parin dollarin verran.

Ensimmäinen luku – A Tight Squeeze – tuli 2021, ja se on kaikkein eniten levitetty ja eniten huomiota saanut luku. Toinen luku on nimeltään Fly in a Web ja se julkaistiin 2022. Kolmatta lukua suunnitellaan vuodelle 2023.