Mitä vaatteita lapsi tarvitsee syksyksi? (2024) Lasten syysvaateopas

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Syksyn saapuessa on hyvä olla valmistautunut oikeilla vaatteilla lapselle. On olemassa hieman erilaisia tyypillisiä vaatteita, jotka on hyvä olla olemassa. Päästä varpaisiin oikeisiin vaatteisiin pukeutuneena lapsen ei tarvitse palella tai kastua edes hirveimmissä syyssäissä. Tässä artikkelissa katsastamme parhaat syysvaatteet ja käymme läpi kaikki ne vaatteet, joita saattaa tarvita!

Lapset lämpimissä vaatteissa ulkona syksyllä

Mitä vaatteita lapsi tarvitsee syksyksi?

Tässä on muutamia ehdotuksia sellaisista syysvaatteista, jotka voi olla hyvä hankkia lapselle syksyksi.

Kuoritakit ja kuorihaalarit

PO.P WEATHER PRO Vedenpitävä kuoritakki violetti väri

Saatavilla:

Kuoritakki on ulkovaate, joka on valmistettu suojaamaan sekä tuulelta että sateelta, ja joka on myös helppo pitää puhtaana kurasta, mudasta ja muusta. Kuoritakki on ohut mutta tuulenpitävä ja yleensä se on myös hyvin vettä pitävä.

Se on kevyt vaate, jota voidaan käyttää sekä helpommissa keleissä että siinä vaiheessa, kun oikeasti kylmät kelit alkavat. Voit käyttää kuoritakkia eri lämpötiloissa pukemalla sen alle joko lämpimämpiä tai ohuempia vaatteita, niin että se pitää sateet ulkona mutta sopivan lämmön sisäpuolella.

Kuorivaatteissa suosikkejamme ovat Polarn O. Pyretin kuorivaatteet.

Voit myös lukea artikkelimme parhaista lasten kuoritakeista ja kuorihaalareista tästä!


Softshell-takit ja -haalarit

iELM Softshell haalarit

Saatavilla:

Softshell on materiaali, joka on lasten syysvaatteissa suosittu. Softshellistä valmistetaan sekä takkeja että kokonaisia haalareita.

Nämä ovat todella käytännöllisiä vaatteita, joissa on yleensä hyvä vedenpitävyys. Softshell-vaatteet ovat tuulenpitäviä mutta eivät liian lämpimiä, vaan antavat kehon hengittää. Softshell on lasten keskuudessa suosittu materiaali, koska siitä valmistetuissa vaatteissa on helppo liikkua ja leikkiä.

Voit pukea softshell-takkien ja -haalareiden alle sään mukaan joko ohuita tai paksuja vaatteita. Softshell-takkia voi käyttää myös talvella esimerkiksi kerraston ja paksun paidan kanssa.

Joitakin suosikkejamme lasten softshell-vaatteissa ovat iELM softshell-haalarit, jotka voi tilata lapsen nimellä painatettuina. Toinen suosikkimme on Reima Vantti softshell-takki.

Katso myös koko kattavaa listaamme lasten softshell-vaatteista!


Windfleece ja muut fleecetakit

Polarn O Pyret Windfleece-takki

Saatavilla:

Windfleecetakki on todella käytännöllinen syysvaate lapsille, jota voidaan käyttää monella eri tavalla. Myöhäiskesästä ja syksyllä sitä voidaan käyttää ulkotakkina, tai kylmemmillä keleillä se voidaan pukea paksun paidan tapaan talvitakin alle. Ne toimivat myös erinomaisesti liivinä silloin, kun ulkona alkaa viiletä.

Windfleecet ovat vedenkestäviä vaatteita, joilla on erinomainen kyky pitää vesi ja tuuli ulkona, samanaikaisesti kun materiaali antaa ihon hengittää. Tämän tyyppiset fleecetakit ovat erittäin suosittuja, koska ne ovat nopeasti puettavia, kevyitä kantaa ja antavat paljon liikkumavaraa juoksentelemiseen ja leikkimiseen.

Paras valintamme windfleeceistä on Polarn O. Pyretin windfleecetakki.

Voit tutustua useihin malleihin ja lukea enemmän muista windfleecetakoista tästä!


Mitä eroa on kuorivaatteilla ja softshellillä?

Molempia vaatteita käytetään samalla tavalla, eli syksyllä tai kun ulkona on tuulista ja viileää. Ne on kuitenkin valmistettu eri materiaaleista, joissa on hieman eri toiminnot. Kuorivaatteissa on usein ohut vuori, kun taas softshell-vaatteissa on paksumpi vuori.

Kuoritakissa on ”kahiseva” materiaali. Hieman kovempi ulkokuori, kuten klassisessa tuulitakissa. Ne ovat usein todella kevyitä ja tuntuvat mukavilta päällä. Tunnet olosi kevyeksi ja rajoittamattomaksi, toisin kuin paksujen talvivaatteiden kanssa. Kuoritakki on erinomainen vaate syksyllä, kun sää on hieman epävakaa. Se toimii sekä viileällä ja kuivalla että siinä tapauksessa, että tuuli ja sade yllättää.

Softshell-takissa on pehmeä materiaali, joka koostuu useasta kerroksesta, yleensä kolmesta eri kerroksesta, jotka yhdessä auttavat pitämään lämmön sisällä ja tuulen ja veden ulkona. Softshell-vaatteissa on usein fleecevuori ja ne on kyllästetty ulkopuolelta vettähylkivällä kerroksella.

Softshell-takki tai -haalari on erinomainen vaate, jos ulkona on hieman märkää, tuulista ja vähän kylmää. Tällöin pidät lämmön mutta voit kuitenkin liikkua vapaasti ja sujuvasti. Se sopii sekä viileisiin että kylmiinkin keleihin pukemalla oikeat vaatteet alle.


Syysmyssyt lapsille

Geggamoja Topline Pipo

Saatavilla:

Syksyllä lapsella on hyvä olla jotain päässä, etenkin kun ulkona alkaa tuulla ja olla hieman syksyisempiä. Tällöin ohuempi myssy on yleensä hyvä vaihtoehto. Et halua lapsellesi turkismyssyä, jossa hän hikoaa liikaa, vaan jotain, mikä suojaa sopivasti tuulelta ja kylmältä.

Joitakin suosikkejamme lasten syysmyssyistä tulevat hienolta ruotsalaiselta merkiltä Geggamoja. Heillä on suuri valikoima ohuita myssyjä ja pipoja, jotka sopivat hyvin syksyyn.

Voit myös katsoa hieman pidemmän listamme useista lasten syyspäähineistä!


Sadevaatteet

Kun ulkona on oikein märkää, on päälle hyvä pukea kunnolliset sadevaatteet. Haalarit ja kurahousut ja muut ovat tässä asiassa ehdottomat. On olemassa sekä vuorillisia että vuorittomia sadevaatteita, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin lämpötilan mukaan.

Vuorilliset sadevaatteet

Didriksons Boardman Vuorellinen Sadeasu

Saatavilla:

Vuorilliset sadevaatteet ovat erittäin käytännöllisiä ja sopivat hyvin syksyn kääntyessä talveksi. Niitä voidaan käyttää myös talven mittaan, etenkin silloin, kun ulkona on märkää ja loskaa.

Suosikkimme lasten vuorillisista sadevaatteista tulevat merkiltä Didriksons. Heidän sadevaatteensa ovat saatavilla monissa eri väreissä ja ne ovat sekä käytännöllisiä että tyylikkäitä.

Voit tutustua moniin muihin hyviin vaihtoehtoihin artikkelissamme vuorillisista lasten sadeasuista!


Vuorilliset kumisaappaat

Tretorn Gränna Vuorilliset kumisaappaat

Saatavilla:

Kun on märkää, kylmää ja loskaista, ehkä kaikkein tärkeintä on pitää jalat kuivina ja lämpiminä. Yksi kaikkein parhaimmista tavoista tehdä tämä on vuorillisten kumisaappaiden avulla. Ne ovat suosittuja, ja niitä voidaan käyttää niin syksynä kuin pitkälti koko talvenkin yli.

Eräs suosikkivaihtoehdoistamme vuorillisista kumisaappaista ovat supersöpöt Tretorn Gränna vinter -saappaat.

Katso artikkeli, jossa nimeämme testien parhaat vuorilliset kumisaappaat!


Tavalliset vuorittomat sadevaatteet

Didriksons Waterman Sadeasu

Saatavilla:

On toki monia tilanteita, joissa vuorittomat sadevaatteet sopivat paremmin käytettäviksi. Ne tulevat käyttöön ulkona aikaa vietettäessä keväällä, kesällä ja alkusyksystä. On hyvä pitää sadevaatteet aina saatavilla, etenkin ottaen huomioon sään epävakaisuus täällä pohjoisessa.

Kärkiehdotuksemme lasten sadeasuissa on Didriksonin Waterman. Täydellinen yhdistelmä hintansa arvoisuutta, tyyliä ja käytännöllisyyttä.

Voit nähdä useita hyviä vaihtoehtoja artikkelissamme tavallisista vuorittomista lasten sadeasuista.


Kumisaappaat

Viking Jolly Kumisaappaat

Saatavilla:

Kun ulkona sataa, on tärkeää tietenkin pitää myös jalat kuivana. Siksi kumisaappaat ovat päivänselvä vaate, joka lapsilla tulee olla. Kunnon kumisaappaita voi käyttää ympäri vuoden, käytännössä vain kaikkein kylmimmät päivät pois lukien.

Kun ulkona alkaa oikeasti kylmenemään voidaan kumisaappaihin hyvin pukea pehmeät villasukat alle.

On olemassa monia hienoja kumisaappaita. Me pidämme muun muassa Viking Jolly -mallista, joka on tukeva ja hieno saapas lapsille.

Voi lukea lisää tästä nähdäksesi muita hyviä vaihtoehtoja lasten kumisaappaille.


Kurahanskat ja muut sadevaatteet

Polarn O. Pyret Kuorihanskat

Saatavilla:

Lapset leikkivät ulkona vuoden ympäri, eivätkä vähiten päiväkodissa. Kun ulkona on märkää ja kylmää, on viisasta sijoittaa kurahanskoihin. Usein kurahanskat ovat ostettavissa paketissa sadelakin kanssa.

Yksi parhaista, joita usein suosittelemme, ovat Polarn O. Pyretin kurahanskat. Ne ovat vettä pitävät, kestävät ja mukavat. Saatavilla sekä vuorilla että vuorittomana.


Syyskengät lapsille

Reima Patter Mid WP Lenkkarit

Saatavilla:

Erityyppisten kumisaappaiden lisäksi on olemassa myös muita erittäin hyviä syyskenkiä ja -saappaita lapsille. Oikeat syyskengät ovat vedenkestävät ja vuorilliset. Ne sopivat vuodenaikaan ja erottuvat talvikengistä siitä, että niissä on usein hieman pidempi varsi.

Aktiiviset ja paljon liikkuvat lapset viihtyvät usein kengissä, joissa he pystyvät liikkumaan kunnolla, eivätkä isoissa ja painavissa talvisaappaissa. Syyskenkiä voi usein käyttää niin koko syksyn mittaan ja myös alkutalvesta ennen oikeiden lumien saapumista.

Kärkivalintamme lasten syyskengissä on Reima Patter. Ne ovat uskomattoman suloiset ja sitä paitsi vedenkestävät ja uskomattoman mukavat.

Voit nähdä kaikki muutkin suosikkimme artikkelissa lasten syyskengistä! Katso myös artikkelimme lasten Gore-Tex -kengistä!


Yhteenveto

Syksy on kaunista aikaa, kun lehdet vaihtavat väriä ja luonto näyttää värien moninaisuutensa. Se on kuitenkin myös kausi, kun säästä tulee kylmempi ja märempi ja illat pimenevät. Kun lapsella on oikeat vaatteet vaatekaapissaan, teidän ei kuitenkaan tarvitse huolehtia palelemisesta tai siitä, että sää estäisi teidän tekemisiänne.

Suosittelemme sinun katsovan seuraavia lasten vaatteita:

Sinun ei tietenkään tarvitse ostaa näitä kaikkia eri vaatteita. Tärkeintä on se, että sinulla on vaihtoehtoja niin sateisiin syyspäiviin, kylmempiin ja lämpimämpiin päiviin, että sinulla on jotakin lapsellesi puettavaa pitääksesi niin lapsen kehon kuin jalatkin lämpiminä.


Täältä löydät lisää vinkkejä lastenvaatteisiin!