Mitä vaatteita lapsi tarvitsee talveksi? (2024) Lasten talvivaateopas

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Talven saapuessa on mukavaa olla valmistautuneena hyvillä talvivaatteilla lapsilleen. Jotkin vaatteet ovat muita tärkeämpiä, ja jotkut ovat käytössä päivittäin. Tässä on oppaamme tarvitsemiisi lasten talvivaatteisiin!

Tyttö, jolla on valkoinen talvitakki ja muita talvivaatteita

Mitä vaatteita lapselle tulee ostaa talveksi?

Tässä on muutamia ehdotuksia erityyppisistä vaatteista, jotka on hyvä olla talveksi. Tokikaan kaikkia vaatteita ei tarvitse hankkia, mutta sinun on varmistettava, että varastossa on niin lämpimiä ulkovaatteita, hyvät vaatteet alle puettavaksi ja jotain, mikä peittää pään ja kädet.

Talvitakki

Didriksons Lun Talvitakki

Katso hinta:

Hyvä talvitakki on vaate, jota käytetään talvella päivittäin. Sen tulee olla vuorillinen ja lämmin, ja mieluusti myös jokseenkin vedenpitävä.

Lindberg Anorak Talvitakki

Suurimmassa osassa talvitakkeja on hyviä käytännöllisiä yksityiskohtia, kuten irrotettavia huppuja, heijastimia, taskuja, ja niin edelleen. Usein talvitakkiin on ostettavissa myös yhteensopivat toppahousut.

Joitakin talven suosikkitakeistamme ovat Didriksons Lun ja Lindberg Anorak. Voit nähdä kaikki suosikkimme artikkelissamme lasten talvitakeista.


Toppahousut

Didriksons Idre Toppahousut

Katso hinta:

Lapset ovat paljon ulkona talvella, niin koulussa kuin vapaa-ajallakin ja eri aktiviteettien aikana. Hyvät lämpöhousut ovat todella käytännölliset ja monet lapset käyttävätkin niitä päivittäin, ainakin silloin, kun ulkona on lunta ja miinusasteita.

PO.P WEATHER PRO® Toppahousut henkseleillä tummansininen

Useimmat toppahousut pysyvät ylhäällä henkseleiden avulla. Niiden tulee olla tuulen- ja vedenkestävät ja pitää jalat lämpiminä pitkien ulkoleikkihetkien ajan talvella.

Olemme löytäneet useita suosikkeja toppahousujen joukosta, muun muassa Didriksons Idre– ja Polarn O. Pyret Weather Pro. Voit nähdä kaikki suosikkimme artikkelissa lasten lämpöhousuista.


Talvihaalarit

Polarn O. Pyret Toppahaalari

Katso hinta:

Vaihtoehto takin ja toppahousujen ostamiselle on talvihaalareiden hankkiminen. Ne pitävät koko kehon lämpimänä ja ovat vielä tiiviimmät tuulta ja märkää lunta vasten. Yleensä haalarit ovat paras ulkovaate pienille lapsille, ainakin kouluikään saakka.

Joitakin suosikkihaalareitamme ovat Polarn O. Pyret, jotka ovat sekä hyvä että hintansa arvoiset, sekä Tretorn Sarek Expedition jotka ovat sekä oikein lämpimät ja kestävät haalarit. Lisää haalareita löydät lasten talvihaalarioppaastamme.


Talvikengät

Reimatec Vimpeli Talvisaappaat

Katso hinta:

Pitääksemme itsemme lämpimänä on tärkeää, etteivät jalkamme palele. Siksi talvikengät ovat yksi kaikkein tärkeimmistä hankinnoista. Niiden tulla olla vuorilliset, tiiviit ja mukavat kävellä. Jos lämpötila on lähellä 0 astetta, voivat vuorilliset kumisaappaat olla paras vaihtoehto.

Sorel Youth Yoot Pac

On olemassa useita erilaisia talvikenkiä, joista valita. Pidämme muun muassa klassikoista Reima Vimpeli ja hienoista Sorel Yoot Pac jotka ovat oikein lämpimät ja mukavat. Löydät lisää ehdotuksia artikkelissamme, joka käsittelee lasten talvikenkiä.

Katso myös vinkkimme Gore-Tex-kengistä! Sieltä löydät myös useita hyviä talvisaappaita.


Myssy ja lapaset

Didriksons Biggles Hattu

Katso hinta:

Talvella myssy ja lapaset ovat ehdottomat. Pään pitäminen lämpimänä on ensisijaisen tärkeää, kun ulkona alkaa viiletä. On olemassa erilaisia myssyjä, joista valita. Kaikkein parhain vaihtoehto on yleensä metsurilakki, jossa on korville käännettävät laput. Myös yksinkertaisempi malli voi olla mukava, ja tällöin tavallinen joustinneuleinen pipo voi olla toimiva.

Polarn O. Pyret Toppahanskat viininpunainen

Myssyistä pidämme muun muassa Didriksons Biggles -malleista. Didriksonsin myssyyn on saatavilla myös yhteensopivat lapaset ja hanskat, joista pidämme paljon.

Tästä voit lukea lisää siitä, mitä myssyjä ja lapasia suosittelemme!


Vauvojen lämpöpussit

Nordlys Idun Lämpöpussi Lampaantalja

Katso hinta:

Vaunuissa kulkeville vauvoille on usein sopivaa käyttää lämpöpussia. Siinä he makaavat pehmeästi ja mukavasti eristävän ja lämpimän kerroksen alla.

Petite Chérie Lämpöpussi

Suosikkejamme lämpöpusseissa ovat muun muassa Nordlys Idun ja Petite Chérie -merkin hienot lämpöpussit. Katso lisää vaihtoehtoja artikkelissamme, joka käsittelee lämpöpusseja!


Kaulahuivi ja kaulanlämmittäjät/kaulurit

Lindberg Kauluri

Katso hinta:

Kun ulkona on oikein kylmä ja kylmät tuulet puhaltavat, voi lapsille olla hyvä pukea kaulahuivi tai kauluri. Näin pidät heidän kaulansa tiiviisti suojattuna, jottei kylmä pääse sitä kautta sisälle.

Pienille lapsille on yleensä helpompi pukea paikallaan pysyvä kauluri, kun puolestaan kaulahuivi voi olla isommille lapsille myös hieno muotivaate.


Kerrastot

Polarn O. Pyret Merinovillapaita harmaameleerattu

Katso hinta:

Kerrasto ei ole pakollinen, mutta voi olla mukava vaate silloin, kun ulkona on oikein kylmä. Monet hienot kerrastot on valmistettu villasta ja niitä voidaan käyttää sekä ulkovaatteiden alla että ylimääräisenä kerroksena tavallisten paitojen ja housujen alla.

Lindex Kuvioitu FIX-merinovillapusero

Vauvoille on saatavilla kerrastoja, jotka on muotoiltu kokovartalopuvun mukaan. Nämä ovat käteviä vaatekappaleita varmistamaan pienten lasten lämpimänä pitäminen.

Isoille lapsille pidämme paljon Polarn O. Pyretin merinovillaisesta kerrastosta. Pienemmille lapsille esimerkiksi Lindexin on täydellinen vaate alimmaiseksi kerrokseksi.

Katso mieluusti artikkelimme, jossa on kaikki ehdotuksemme lasten kerrastoiksi. Hyvä vaihtoehto on toki myös hankkia vain pitkät alushousut, mikä on erinomainen ratkaisu talvihousujen alle pidettäväksi.


Lämpimät sukat

Polarn O. Pyret Merinovillasukat

Katso hinta:

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on tärkeä tarkistaa, että omistaa hieman lämpimämmät sukat. Mikäli ulkona on todella kylmä, voi villasukkapari olla hyvä.

Jos lapset ovat menossa luistelemaan tai tulevat olemaan ulkona pitkään, on todella tärkeää varmistaa, että heidän jalkansa pysyvät lämpiminä ja mukavina. Polarn O. Pyretillä on upea valikoima merinovillaisia sukkia.


Täältä löydät lisää tekstejä lastenvaatteista!