Mitä vaatteita lapset tarvitsevat keväällä? Vuoden 2024 opas lasten kevätvaatteista

Viesti sisältää mainoksia mainoslinkkien kautta.

Kevään tullessa voi olla että tarvitaan uusia, vuodenaikaan sopivia vaatteita. Tässä oppaassa käymme läpi erilaisia ​​kevätvaatteita, jotka pitävät lapset lämpiminä ja kuivina kesään saakka!

Kaksi lasta leikkii suuressa vesialtaassa ulkona tyypillisessä kevätsäässä.

Tutustu lasten kevätvaatteiden valikoimaan

Erilaisia kevätvaatteita lapsille keväisen sään taustaa vasten

Yksi asia, joka erottaa kevään muista vuodenajoista, on tälle ajanjaksolle tyypillinen sään monimuotoisuus. Yhtenä päivänä voi tuntua siltä, ​​että kesä on saapunut, kun taas seuraavana päivänä lämpötilat ovat nollassa.

Vaatteiden omistaminen kaikkiin näihin tilanteisiin on siksi tärkeää. Oheisessa oppaassa nostamme esiin erilaisia ​​keväisiin sääolosuhteisiin sopivia vaatetyyppejä. Vertailemme eri vaatteiden etuja ja huonoja puolia ja korostamme, milloin ne ovat paras käyttää.

Kuorivaatteet

PO.P WEATHER PRO® Stormy vedenpitävä kuoritakki
Kuvassa näkyy tämän hetken suosikkimme Polarn O. Pyretin Stormy-kuratakki.

Katso lisää vinkkejä kuoritakeista tai tutustu näihin nuoremmille lapsille tarkoitettuihin kuorihaalareihin.

Viime vuosina suositummaksi noussut ja joka on Suomen tuulisessa ja märässä ilmastossa melkein pakollinen, on ns. kuravaatteet. Periaatteessa tämä on vaatetus, jonka päätarkoituksena ei ole lämpötalous, ​​vaan sillä on muita tehtäviä.

Kuorivaatteita käytetään paremmin tuulta ja vettä vastaan. Usein ne ovat täysin tuulen- ja vedenpitäviä. Kuten sanottu, eivät ne kuitenkin lämmitä vaan ovat ilman vuorausta ja siten melko ohuita.

Tämän tyyppisiä päällysvaatteita on saatavana sekä ylä- että alaosina. Joten voit siis käyttää kuratakkia tai kurahousuja. Hieman pienemmille lapsille löytyy myös koko vartalon peittäviä kurahaalareita.

Näiden vaatteiden etuna on, että ne tarjoavat hyvän suojan sekä tuulelta että sateelta ilman, että ne ovat liian lämpimiä. On melko yleistä keväällä, että sää on kostea ja tuulinen, samalla kun lämpötila on suhteellisen korkea. Ulkona aktiivisesti olevat ja paljon liikkuvat lapset lämpenevät helposti liikaa vuoratuissa vaatteissa.

Kuorivaatteita käytetään lämmittävien vaatteiden kanssa alla, koska niissä itsessään ei ole vuorausta. Esimerkiksi fleecepusero yhdessä kuratakin kanssa kestää suurimman osan kevään säästä.

Kuorivaatteiden haittana on, että ne voivat joskus olla hieman jäykkiä päällä. Vedenpitävä materiaali tarkoittaa, että ne eivät aina ole joustavimpia. Mutta paksuun takkiin tai vuorelliseen haalariin verrattuna ovat kuravaatteet mielestämme joustava vaihtoehto.


Sadeasut

Didriksons Waterman Sadeasut
Kuvassa näkyy edullinen ja hyvä sadeasu nimeltä Didriksons Waterman.

Katso lisää vinkkejä sadeasuista tai hanki vuoratut sadeasut kylmempiä päiviä varten. Pienille lapsille on suosittua käyttää sadehaalaria.

Toinen vinkki on sijoittaa hyvään sadeasuun lapsellesi. Myös tämä on vaate, joka suojaa vedeltä ja monta kertaa myös tuulelta. Siksi voidaan kysyä, mitä eroa sadeasujenja kuravaatteiden välillä on.

Totuus on, että nämä kaksi käsitettä menevät joskus päällekkäin. Yleisesti ottaen on sadeasu  kuitenkin hieman paksumpi ja tarjoaa jopa paremmat vedenpitävyysominaisuudet kuin kuravaatteet. Kaiken kaikkiaan sadevaatteet voittaa usein vedenpitävyyden suhteen, kun taas kuravaatteet vastustavat paremmin tuulta.

Sadeasujen haittana on, että joistakin malleista tulee helposti ahtaita ja lämpimiä. Lisäksi ne ovat hieman paksumpia ja ei aivan yhtä joustavia leikissä kuin esimerkiksi kuratakki.

Kuitenkin, kun sataa rankasti, on hyvä sadeasu vaikeasti voitettavissa oleva vaihtoehto. Harvat asiat pitävät lapsesi yhtä kuivana kuin laadukas sadetakki ja sadehousut.

Suosittelemme kuravaatteita ensisijaisesti kevyeeseen sateeseen tai silloin, kun on satanut ja ulkona on märkää ja lapsesi haluaa mennä ulos leikkimään. Sadeasu on parempi valinta todella märkiin olosuhteisiin, kun sade sataa kaatamalla ja haluat varmistaa, että lapsesi on kuiva.


Sadehanskat

Didriksons Glove Kurahanskat
Suosittu vaihtoehto on Didriksons sadehanskat.

Katso lisää vinkkejä hyvistä sadehanskoista!

Tavalliset käsineet voivat toimia hyvin talvella, kun ulkona on kylmä. Mutta kun kevät tulee kosteamman säänsä kanssa, imevät monet mallit paljon vettä. Tämä voi itse asiassa jäähdyttää käsiä enemmän kuin lämmittää.

Jotain, mikä voi silloin olla täysin täydellinen, on sadehanskat tai täysin vedenpitävät käsineet. Tässä on muutamia erilaisia ​​​​malleja, joista valita.

On olemassa muun muassa vuorattuja sadehanskoja, jotka ovat täysin vedenpitäviä. Niitä voidaan käyttää myös talvella ja ne lämmittävät hyvin pitäen samalla kädet kuivina.

Näiden etuna on tietysti se, että niitä voi käyttää ympäri vuoden. Haittapuolena on, että ne voivat olla liian lämpimiä ja tuntua epämukavilta kevään lämpiminä päivinä. Lisäksi on tämäntyyppinen sadekäsine usein hieman kalliimpi vaihtoehto.

Voit valita myös vuoraamattoman sadehanskan. Se on valmistettu täysin vedenpitävästä materiaalista ja siinä on usein pitkä varsi, joka voidaan vetää reilun matkan käsivarteen ylös, mikä antaa vielä paremman suojan.

Vuoraamattomassa sadehanskassa on luonnollisesti se etu, että se ei tule liian lämpimäksi kevätauringon tullessa esiin. Hieman kylmempinä päivinä se voidaan yhdistää ohuemman sormikkaan kanssa alla, joka lämmittää. Haittana on, että sitä ei yleensä voi käyttää talvella.


Fleecetakki

Polarn O. Pyret Windfleece-takki
Klassinen suosikki on Polarn O. Pyret Wind-fleecetakki.

Katso lisää vinkkejä monista mukavista lasten fleecetakeista!

Jotain, joka on täydellinen vaate lapsellesi, on fleecetakki tai fleecepusero. Tämä on tuote, jota lapsesi voi käyttää hyödyksi suuren osan vuodesta ja joka on täydellinen myös keväällä.

Fleecepusero on valmistettu fleecestä, usein polyesteristä. Tämän materiaalin plussa on, että se on usein valmistettu kierrätetystä materiaalista. Siksi tämä on usein hyvä vaate niille, jotka haluavat ajatella ympäristöä hieman enemmän ja tehdä kestävämmän valinnan.

Fleecepuseron ja fleecetakin päätehtävä on lämmittää. Täysin fleecestä valmistettu pusero tai fleecellä vuorattu takki takaavat, että lapsellasi on lämmin ja mukava myös hieman kylmemmissä olosuhteissa.

Normaali fleecepusero yhdistetään hyvin kuratakin tai sadetakin kanssa. Tämä on setti, joka tarjoaa sekä korkeaa lämpöä että kestää hyvin vettä ja tuulta ja kestää siksi suurimman osan säistä. Fleecepusero tai -takki sopii täydellisesti myös talvitakin alle talven kylmimpiin päiviin.

Fleecen huono puoli on, että se voi joskus tuntua hieman ahtaalta eikä aina hengitä kovin hyvin. Lisäksi se on usein yhdistettävä muihin vaatteisiin, koska se harvoin kestää tuulta tai vettä erityisen tehokkaasti.

On kuitenkin olemassa erityisiä fleecetakkeja ja haalareita, jotka on tarkoitettu käytettäväksi täysin ilman mitään niiden päällä. Silloin ne on käsitelty ja kyllästetty, jotta ne kestävät tehokkaasti sekä tuulta että vettä. Tämä voi olla hyvä valinta sinulle, joka etsit lapsellesi pehmeämpää ja myötävämpää vaatetta, joka kestää kosteutta ja tuulta.


Lenkkarit

Viking Footwear Viking Castor Mid GTX Lenkkarit
Suosittu ja kevyt lasten lenkkari on Viking Footwear Viking Castor Mid GTX, joka on saatavilla sekä taaperoille että nuorille.

Katso vinkkejä lisää lasten lenkkareista.

Lapsesi kevään vaatteissa ei tietenkään ole kyse vain siitä, mikä on käytännöllistä ja toimivaa. Monille on tärkeää pukeutua myös tyylikkäästi sen jälkeen, kun on ollut pakko käyttää melko suuria vaatteita talven ajan. Tyylikkäät lenkkarit voivat olla täydellinen tapa viedä asusi uudelle tasolle.

Valitsemalla lapsellesi keväällä lenkkarit esimerkiksi saappaiden tai vuorattujen kenkien sijaan, on etunsa. Ennen kaikkea on se paremman näköinen vaihtoehto. Yhä useammat lapset pitävät kenkiä tärkeämpänä muodin ja tyylin suhteen.

Lisäksi lenkkarit ovat erittäin mukavat. Kaikille aktiivisille lapsille, jotka haluavat juosta välitunneilla tai joutuvat kävelemään kouluun ja takaisin, on tärkeää, että kengät istuvat hyvin ja ovat mukavat. Suuret saappaat tai kengät ovat usein raskaita, eikä niitä ole tehty juoksemiseen.

Huono puoli on tietysti se, että ne eivät kestä yhtä hyvin säätä. Täysin vedenpitäviä lenkkareita voi olla vaikea löytää, eikä ne yleensä ole lämpimin kenkä. Siksi vaatekaapissa on hyvä olla vaihtoehtoja kylmempiä ja kosteampia päiviä varten.

Toinen miinus on, että lenkkarit eivät yleensä kestä yhtä kauan kuin esimerkiksi saappaat. Ulkopuoli kuluu ja likaantuu, ja jos lapsesi esimerkiksi pelaa välitunneilla jalkapalloa, on olemassa vaara, että kenkiin tulee reikiä.

Lyhyesti sanottuna ovat lenkkarit hyvä valinta sinulle, joka haluat ostaa lapsellesi tyylikkäät ja mukavat kengät. Voi kuitenkin olla hyvä täydentää parilla jykevämmällä kengällä kevääksi, jotta ne kestävät hieman kovempaa säätä.


Kumisaappaat

Viking Jolly Print Rubber Boot
Löydät nämä tyylikkäät saappaat Viking Footwearilta.

Katso vinkit mukavista kumisaappaista lapsille tai hieman lämpimämmistä vuoratuista kumisaappaista.

Jotain, joka on lapsellesi melko pakollinen keväällä, ovat kumisaappaat. Jos haluat välttää  sisätiloihin jäämisen heti sateen alkaessa, ovat hyvät saappaat välttämättömiä.

Vaaditaan aika paljon, että lapsesi saa jalat kastumaan saappaat jalassa. Ne ovat enimmäkseen täysin vedenpitäviä eivätkä päästä pienintäkään pisaraa läpi, vaikka lapsesi seisoisi keskellä vettä.

Saappaiden suuri etu muihin vedenpitäviin kenkiin verrattuna on niiden yksinkertaisuus. Varsinkin koulussa, jossa tauot ovat melko lyhyitä, on mukavaa, kun sateisella säällä ei tarvitse sotkeutua naruihin ja muihin asioihin. Astu vain saappaisiin ja lähde sitten leikkimään.

Korkea varsi on tietysti toinen plussa. Tämä tarkoittaa, ettei vesi pääse sisään nilkkojen kautta, vaikka kyseessä olisikin syvä lätäkkö.

Mielestämme kumisaappaiden haittana on ensisijaisesti mukavuus. Ne liukuvat usein hieman kantapäässä ja voivat joskus tästä syystä johtaa hankautumiseen. Siksi paljon juokseminen tai pitkien matkojen kävely saappaissa ei ole optimaalista.

Miinuksena voidaan mainita vielä se, että saappaat suojaavat huonosti kylmältä. Alku-kevään, talven tai syksyn kylmempänä aikana voit käyttää tukevia vuorattuja saappaita.

Jos käytät vuoraamattomia saappaita, voi olla viisasta sijoittaa myös todella paksuihin sukkiin tai villasukkiin.


Ohut pipo / trikoo pipo

Lindex Trikoopipo
Lindexissä on yleensä kauniita trikoo pipoja.

Kevään tullessa on talvipipo usein liian lämmin. Silloin on järkevää hankkia lapsellesi hieman ohuempi pipo, joka antaa juuri oikean määrän lämpöä. Mutta hyvän, ohuen pipon löytäminen ei ole aina helpointa.

Ohuemmat kevät pipot eivät ole markkinoiden suurimman valikoiman tuote. Yhtenä vinkkinä voi olla etsiä eri urheiluliikkeistä. Esimerkiksi juoksemiseen mukautetut mallit ovat usein hieman ohuempia, jotta et ylikuumene juostessa.

Näiden mallien haittana on, että ne istuvat usein melko tiukasti korvien päällä, eivätkä kaikki arvosta tätä istuvuutta. Siinä tapauksessa voi olla järkevää katsoa tavallista talvipipoa, joka on ohuempaa mallia. Vaikka näitä voi olla hieman vaikea löytää kaupoista kevääseen asti, löytyy netistä yleensä kunnon valikoima.

Pipon tulee mieluiten olla mukava päällä eikä kutiava. Jos löydät mallin, jossa on hyvät ominaisuudet ja joka on valmistettu hengittävästä materiaalista, on se plussaa. Tämä tarkoittaa, ettei lapsesi ole niin loukussa ja ettei se ole liian lämmin.

Lopuksi voi myös olla hyvä ettei paksua talvipipoa siivota pois liian aikaisin. Kevät on vähän hankala ja sellaisenaan tulee todella kylmiä päiviä, jolloin kevätpipo ei aivan riitä.


Aurinkolasit

IZIPIZI Sun Junior Aurinkolasit
Pidämme IZIPIZIstä tyylikkäiden ja toimivien aurinkolasien puolesta.

Katso lisää vinkkejä lasten aurinkolaseista!

Lopuksi suosittelemme myös sijoittamaan lapsellesi aurinkolasit keväälle. Tämä monista hyvistä syistä.

Aluksi on aurinko keväällä usein voimakasta. Varsinkin jos on vielä  lunta maassa, josta se voi heijastua, voi lasten olla suorastaan ​​vaikeaa olla ulkona. Aurinko paistaa ja häikäisee, ja hyvät aurinkolasit yksinkertaisesti helpottavat näkemistä.

Lisäksi on useimpien lasten mielestä mahtavaa ja siistiä käyttää hienoja aurinkolaseja. Ne edistävät tyylikästä tyyliä ja ovat hyödyllisiä koko kevään, mutta myös kesällä.

Lyhyesti sanottuna ovat aurinkolasit sekä käytännöllisiä että tyylikkäitä. Niitä voidaan käyttää lähes kaikkina vuodenaikoina, ja ne ovat lisävaruste, jota monet lapset arvostavat ja pitävät hienona.


Oikeiden vaatteiden valitseminen keväälle

Elämme aikaa, jolloin meidän täytyy jossain määrin miettiä, mitä ostamme, ennen kuin teemme ostoksia. Nyt enemmän kuin koskaan on tärkeää varmistaa, että ostamamme vaatteet palvelevat tarkoitusta ja ovat todellakin hyödyllisiä. Tässä on muutamia vinkkejä, kuinka ajatella kevätvaatteita ostaessasi lapsellesi.

Vaatteet, jotka sopivat lähes ympäri vuoden

Yksi neuvo voisi olla, että valitset ensisijaisesti vaatteet, joita voidaan käyttää suuren osan vuodesta. Esimerkki tällaisesta vaatteesta on fleecetakki. Sitä voidaan käyttää yhtä hyvin kylmempinä kevätpäivinä kuin viileämpinä kesäiltoina. Jos haluat jotain ylimääräistä takin alle lämmittämään talven kylmimpinä päivinä, onse täydellinen myös sinne.

Vaatteiden ostaminen, joita lapsesi voi käyttää paljon, on kestävyyden ja ilmaston kannalta fiksu valinta. Silloin sinun ei tarvitse ostaa yhtä paljon vaatteita eri vuodenaikoina.

Laatu

Toinen vinkki on ostaa laadukkaita vaatteita. Tämä useista eri syistä.

Ensinnäkin vähentää se vaadittua kokonaistuotantoa. Sinun ei yksinkertaisesti tarvitse ostaa vaatteita niin usein, kun valitset vaatteita, jotka kestävät monta vuodenaikaa.

Toinen syy siihen, miksi laatu voittaa edulliset tuotteet, on se, että näiden tavaroiden varsinainen tuotanto on usein hellävaraisempi. Sinulla on paremmat mahdollisuudet löytää vaatteita, jotka on valmistettu kestävästi, jos olet valmis etsimään tuotteita, joita ei ole valmistettu vain mahdollisimman halvalla.

Muista myös, että hieman kalliimpi ja laadukkaampi vaate voi olla taloudellisesti parempi sijoitus. Koska näitä päällysvaatteita voidaan käyttää pidempään, on melko suuri mahdollisuus, että ajan myötä kulutat vähemmän rahaa vaatteisiin kuin jos sijoittaisit aina halvimpaan.

Toivomme, että tästä oppaasta oli hyötyä ja sait hyviä vinkkejä siitä, miten voit pukea lapsesi kevään aikana.


Täältä löydät paljon inspiraatiota lastenvaatteisiin!