Paras airtrack 2024: puhallettava voimistelumatto

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Puhallettava voimistelumatto on hauska apuväline lapsille, jotka haluavat harjoitella kuperkeikkoja tai käsillä seisomista. Se on myös erinomainen harjoitteluväline niille, jotka harjoittelevat voimistelua hieman vakavammin. Voit pitää airtrackia sekä ulkona puutarhassa että sisällä mikäli sinulta löytyy tähän tilaa. Tässä artikkelissa opastamme sinua parhaista airtrackeista, joita voit tilata verkossa!

Kolme Airtrackia, puhallettavat jumppamatot

Mikä airtrack (puhallettava voimistelumatto) on paras testeissä?

Rahansa arvoisin on VidaXL Airtrack. Niitä on saatavilla useina eri kokoisina, värisinä ja muotoina. Hyvää laatua edullisilla hinnoilla! Täydellinen aloittelijalle ja harrastevoimistelijalle.

Vida XL Puhallettava voimistelumatto pumpulla

Jos haluat parasta laatua, Nordic Deluxe Airtracks on oikea valinta. Ne ovat ammattilaatuisia, ja niitä voidaan käyttää sekä sisätiloissa että puutarhassa. Samalla merkillä on myös halvempia versioita, jotka ovat todella hyviä.

Nordic Deluxe Wide ilmavolttipatja

Lisää vaihtoehtoja löydät artikkelin loppupuolelta!

Katso myös vinkit hauskoihin sisätrampoliineihin!


Arvostelut 8 eri airtrackista eri merkeiltä

Jos olet päättänyt tai harkitset airtrackin hankkimista, huomaat pian, että markkinoilla on useita erilaisia ​​malleja.

Tämä voi tuntua hieman viidakolta, ja mikäli et tutustu kunnolla kaikkeen, voi olla vaikea tietää, mikä todella erottaa eri tuotteet, mitkä ovat parhaat ja mitkä rahansa arvoisimpia.

Siksi olemme tarkastelleet joitain suosituimpia malleja airtracksien suhteen ja koonneet alla oppaan, jotta löydät oikean tuotteen, joka sopii sinulle!

Katso myös vinkit upeista vesiliukumäistä! Täydellinen puutarhaan, kun lämpö todella iskee.

Nordic Deluxe Wide – ilmavolttipatja

Nordic Deluxe Wide ilmavolttipatja

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on ylivoimaisesti kallein matto, jota tässä oppaassa verrataan. Nelinkertaisilla hinnoilla moniin kilpaileviin malleihin verrattuna, ei tämä ole malli niille, jotka haluavat yksinkertaisen maton kotiharjoitteluun. Tämä voi olla oikea matto niille, jotka haluavat ehdottomasti korkealaatuisimman maton ja kenties jopa käyttävät sitä harjoitteluun tai jopa kilpailuun ammattivoimistelussa.

Airtrack on 2 metriä leveä ja sitä on saatavana useina eri pituisena, 3 metristä 16 metriin saakka. Se on myös täydet 2 desimetriä paksu ja tarjoaa siten todella hyvän vaimennuksen. Syy, miksi tämä malli maksaa niin paljon enemmän kuin muut tämän oppaan mallit, on laatu. Useita eri kikkoja on otettu käyttöön saavuttaakseen korkeimman mahdollisen laadun ja parhaat tulokset.

Muun muassa on huolehdittu raaka-aineista, jotka ovat sekä myrkyttömiä että markkinoiden laadukkaimpia. Jopa itse maton valmistus on tapahtunut erityisellä tavalla. Matto on esimerkiksi  valmistettu kaksoiskankaista ja näitä kankaita ommellaan jopa 2700 lankaa per neliömetriä. Tämä tarkoittaa, että tämän airtrackin rikkoutumisen riski on erittäin pieni.

Nordic Deluxe toimittaa maton sähköpumpulla, jonka teho on 600 wattia. Näin voit pumpata maton erittäin sujuvasti ja nopeasti. Tämän maton mukana tulee myös säilytyspussi, jonka avulla voit sekä säilyttää että kuljettaa sitä turvallisesti.

Toisin sanoen on Nordic Deluxe Wide erittäin hyvä airtrack, joka säilyttää ylivoimaisesti parhaan laadun tässä oppaassa verratuista malleista. Mutta jos haluat tämän laadun, on sinun oltava valmis myös maksamaan siitä, ja siksi tätä mattoa suositellaan niille, jotka satsaavat urheiluun ja ovat enemmän tai vähemmän ammattilaisia.


Titan LIFE Airtrack Jump 3.0

Titan LIFE Airtrack Jump 3.0

Tarkista hinta osoitteessa:

Tässä Titan LIFE tarjoaa yhden markkinoiden hieman halvemmista malleista. Mitoiltaan 3 tai 4 x 1 metriä ja metrin paksuus riittää varmasti niille, jotka haluavat treenata hieman kotona. Tätä mattoa voidaan käyttää myös hyvin vedessä, leikkiin ja hauskanpitoon.

Mutta alhainen hinta tarkoittaa myös sitä, että laatu ei ole parasta. Esimerkiksi maton sijoituspaikkaa on mietittävä erittäin varovaisesti, sillä jos asetat sen pinnalle, jossa on soran tai kivien riski, voi se rikkoutua. Toisaalta saat tämän mallin mukana myös korjaussarjan, joten voit helposti korjata pienet reiät.

Suuri etu on, että alhaisesta hinnasta huolimatta tämän maton mukana tulee sähköpumppu. Saat sen lisäksi myös pussin kuljetusta ja säilytystä varten. Toisin sanoen, on tämä erittäin hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ostaa airtrackin halvalla ja jotka haluavat myös joustavan ratkaisun sähköpumpulla. Voimme lämpimästi suositella Titan LIFEn airtrackia.


Gymstick Air Track

Gymstick Air Track

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on erittäin hyvä airtrack, joka säilyttää korkean laadun ja on rahansa arvoinen. Matto on ensalkuun hienomman näköinen kuin useimmat muut tässä testissä verratut airtrackit. Tämä mahdollistaa kokemuksen, joka ei ole vain mukava, vaan myös saa sinut tuntemaan olosi motivoitunemmaksi harjoitteluun. Mattoa on saatavana kahdessa värissä, musta tai sininen, joista voimme lämpimästi suositella mustaa, jossa on myös kauniita punaisia ​​yksityiskohtia.

Tämän maton mitat ovat 3 x 1 metriä ja paksuus yksi desimetri. Mukana tulevan korjaussarjan ja kuljetuspussin avulla saat kaiken tarvitsemasi maton hoitamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Suuri etu on myös, että se sisältää sähköpumpun. Tämän maton materiaalit ovat PVC ja polyesteri.

Tämä on yksi halvemmista matoista, koska sen voi usein löytää alennettuun hintaan. Tämä tekee siitä erittäin hintansa arvoisen vaihtoehdon. Jos haluat joustavan maton, joka voidaan nopeasti pumpata nopeasti täyteen ja joka on myös todella tyylikäs, edulliseen hintaan, on Gymstick Airtrack malli, jota voimme suositella.


Abilica Airtrack

Abilica Airtrack

Tarkista hinta osoitteessa:

Abilica tarjoaa useita erilaisia ​​airtrackeja ja suurin osa niistä on melko hyviä. Heillä on mallinsa, jota he kutsuvat Airtrack Homeksi. Tämä on saatavilla suuremmassa muodossa, Airtrack Home 400, ja hieman pienemmässä mallissa, Airtrack Home 300.

Hauska asia on, että Abilica myy myös jatko-osaa eli “liitintä”, jolla voidaan yhdistää useita Airtrackeja yhteen. Tällä tavalla voit rakentaa pidemmän maton niille, jotka haluavat harjoitella voltteja ja kuperkeikkoja suuremmalla alustalla.

Isompi malli on tietysti hieman kalliimpi, ja tällä tavoin sinulla on hieman vaihtoehtoja eri hintaluokissa tämän merkin sisällä. Home 400 on yksinkertaisesti 4 metriä pitkä, kun taas Home 300 on kolme metriä pitkä.

Matossa on harmaa pohja, jossa on vaaleanpunaisia ​​elementtejä, mikä tarkoittaa, että se ei välttämättä ole kaikkien makuun suunnittelun suhteen. Hinnaltaan molemmat vaihtoehdot ovat hieman keskimääräistä korkeammat.

Koska et saa pumppua, laukkua tai korjaussarjaa mukaan, saattaa tämä hinta tuntua hieman korkealta, varsinkin kun tuotteet on suunniteltu erityisesti lapsille.

Toisin sanoen tämä on kaukana ammattilais airtrackista, mutta se maksaa silti paljon. Näin ollen koemme, että se on vähän kallis siihen nähden mitä sillä saa. Mielipiteemme on yksinkertaisesti se, että markkinoilla on parempia malleja ja edullisempia vaihtoehtoja.


Vida XL Puhallettava voimistelumatto pumpulla

Vida XL Puhallettava voimistelumatto pumpulla

Tarkista hinta osoitteessa:

Vida XL tarjoaa useita airtrackeja eri väreissä ja koossa. Halusitpa maton sinisillä, pinkeillä tai turkoosilla yksityiskohdilla, on tällä merkillä jotain tarjottavaa. Kaikissa airtrackeissa on myös pumppu, joka ei kuitenkaan ole sähköinen.

Jos haluat yli kolme metriä pidemmän airtrackin, voi Vida XL ehdottomasti olla tuotemerkki, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Jopa 8 metriin ulottuvilla matoilla on mahdollisuus tehdä edistyksellistä taidetta, joka vaatii paljon tilaa.

Yksi huono puoli on, että et valitettavasti saa korjaussarjaa mukaan, kun tilaat mattoja tältä merkiltä. Tämä on tietysti negatiivista, koska se tarkoittaa, että maton käyttöikä todennäköisesti lyhenee huomattavasti. Vaikka on varmasti mahdollista löytää erillinen korjaussarja, joka  toimii, ei tämä välttämättä ole asia, johon haluat käyttää aikaa tai rahaa.

Mikään muu merkki ei kuitenkaan tarjoa näin suuria mattoja näin edulliseen hintaan. Huolimatta siitä, että matto on 8 metriä pitkä, ei hinta karjaa keskimääräistä korkeammalle. Vaikka tämä on hieman yksinkertaisempi airtrack, saat rahallesi paljon vastinetta, jos ostat jonkin suuremmista vaihtoehdoista.

Joten jos etsit suurempaa airtrackia, joka on pidempi kuin vakiomitat 3 x 1 metri, voimme lämpimästi suositella Vida XL:ää. Jos haluat vain 3 metriä pitkän maton, voi olla muitakin merkkejä, jotka tarjoavat parempaa laatua ja enemmän vastinetta rahalle.


Flipz Airtrack pumpulla

Flipz Airtrack pumpulla

Tarkista hinta osoitteessa:

Flipz tarjoaa myös valikoiman useita erilaisia ​​airtrack malleja. Täällä voit valita muun muassa maton eri paksuudesta, joko 10 tai 15 cm. Niille teistä, jotka eivät usko, että tavallinen 10 cm paksuinen matto vaimentaa tarpeeksi, kannattaa ehkä tutustua tähän merkkiin.

Toinen positiivinen asia Flipzsiltä tilattaessa on se, että voit valita, haluatko ostaa manuaalisen vai sähköisen pumpun. Näin voit valita, onko sinulle tärkeää, että et pumppaa mattoa itse vai haluatko mieluummin säästää rahaa ja käyttää manuaalista pumppua. Kaikki matot ovat saatavilla useissa eri väreissä, mukaan lukien vihreä, musta, sininen ja pinkki.

Malleja on saatavana myös usealla eri pituudella. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä voisi olla vaihtoehto sinulle, joka haluat paljon valinnanvaraa ja haluat mukauttaa airtrackin juuri etsimäsi mukaan. Pystyt valita eri vaihtoehtoja pituudesta ja paksuudesta käsikäyttöiseen tai sähköiseen pumppuun sekä valita useiden eri värien välillä, joten voit mukauttaa airtrackin juuri sellaiseksi, mitä etsit.


React Airtrack voltti-ilmapatja

React Airtrack

Tarkista hinta osoitteessa:

Reactin Airtrack on yksi markkinoiden halvimmista vaihtoehdoista. Tämän ottaen huomioon voit odottaa, että laatu ei välttämättä vastaa kalleimpia vaihtoehtoja. Mutta sen mittojen ollen 3 x 1 metriä ja paksuus 10 cm,  voi se riittää monelle ihmiselle.

Saat yksinkertaisesti kaiken tarvitsemasi, jos etsit hieman yksinkertaisempaa airtrackia, kun valitset React merkin. Mukana toimitetaan esimerkiksi korjaussarja, jonka avulla voit korjata maton rikkoutuessa ja pidentää sen käyttöikää. Yksi negatiivinen asia on, että saat mukaan vain käsipumpun, mikä tekee maton pumppaamisesta haastavampaa kuin jalkapumpulla, jota useimmat merkit tarjoavat.

Mutta jos haluat yksinkertaisen maton todella halvalla ja hyvällä hinnalla, suosittelemme ehdottomasti tätä airtrackia. Ensimmäisenä mallina sinulle, joka treenaat, tai vain apuvälineeksi leikkiin ja hauskanpitoon, sopii tämä todella hyvin.


Spralla puhallettava voimistelumatto

Spralla puhallettava voimistelumatto

Tarkista hinta osoitteessa:

Spralla tarjoaa tässä todella hyvän Airtrackin niille, jotka haluavat harjoitella voimistelua kotona tai jotka haluavat vain pehmeämmän ja mukavamman pinnan jooga- ja voimaharjoitteluun. Matto on hieman pidempi kuin useimmat muut tässä oppaassa, sen pituus on 4 metriä.

Saat mukaan sähköpumpun, jonka avulla voit pumpata maton sujuvasti ja helposti joka kerta, kun tarvitset sitä. Näin sen ei tarvitse viedä paljon tilaa, kun sitä ei käytetä, ja matto voidaan helposti kääriä yhteen harjoitusten välillä. Matto on valmistettu PVC:stä ja sitä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona.

Toisin sanoen on tämä hyvä vaihtoehto, varsinkin jos koet, että 4 metriä olisi kohtuullinen pituus, koska tätä ei monilla merkeillä ole tarjolla.

Matto on hinnaltaan jossain puolivälissä, mikä tietysti tekee siitä hintansa arvoisen, koska saat pidemmän ja suuremman maton kuin monilla kilpailijoilla. Se, että saat myös korjaussarjan, on toinen plus tässä mallissa.


Mikä airtrack on?

Airtrack on yksinkertaisesti puhallettava voimistelumatto, jota joskus kutsutaan myös voltti-ilmapatjaksi. Suurimmassa osassa tapauksista ne on sovitettu esimerkiksi vaimentamaan laskeutumista trampoliinilta hyppäämisessä.

Yksi airtrackin eduista tavalliseen voimistelumattoon verrattuna on, että voit säätää painetta ja siten maton kovuutta. Tällä tavalla voit mukauttaa sen juuri suoritettaviin harjoituksiin.

Milloin airtrackia käytetään?

Kuten sanottu, on airtrackin ensisijainen tarkoitus olla hyödyllinen apuväline voimistelussa. Airtrackin käyttö voi olla kätevä tapa tehdä laskeutumisesta tasaisempaa ja epäonnistuneista hyppyistä tai pudotuksista vähemmän tuskallisia. Mutta airtrack ei kuulu vain kuntosalille. Sen voi ostaa myös kotiin tai puutarhaan.

Oletko esimerkiksi päättänyt, että haluat oppia tekemään voltin eteenpäin, vai harrastatko sinä tai lapsesi voimistelua, parkouria tai jotain muuta, jossa usein hypitään tai tehdään kuperkeikkoja? Silloin airtrack voi olla erittäin hyvä olla kotona. Tällä tavalla harjoittelusta tulee hauskempaa ja vähemmän kehoa rasittavaa.

Useita airtrack malleja voidaan myös yhdistää toisiinsa, jolloin niistä voi muodostua upea pohja esimerkiksi painille. Myös airtrackin omistaminen kotona leikkimiseen ja hauskanpitoon tai sen käyttäminen isompana ja hieman vankempana joogamattona sekä venyttelyyn että voimaharjoitteluun sopivat myös mainiosti. Toisin sanoen käyttöalueita, joita kuulet, on monia ja vain mielikuvitus asettaa rajat.

Ovatko airtrackit aikuisille tai lapsille?

Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on molemmille. Hyvä airtrack voi olla loistava tapa aikuisille harjoitella tai kehittyä lajissaan. Se voi olla myös apuväline, joka tekee kotiharjoittelusta, kuten voimaharjoittelusta ja joogasta mukavampaa ja nautinnollisempaa. Toisin sanoen sillä on monia käyttötarkoituksia aikuisille, jotka haluavat harjoitella.

Mutta airtrack on myös jotain, jota lapset arvostavat. Leikkiminen ja tutkiminen, käsien varassa seisomisen oppiminen tai backflipin harjoitteleminen ovat lapsille erittäin hauskoja asioita. Voimistelua harrastaville lapsille voi hyvä airtrack olla myös todella hyvä tapa saada lisäliikuntaa kotona, jos he haluavat.

Hieman yksinkertaisempaa airtrack mallia voidaan käyttää myös uidessa ja vedessä. Tasapainottaminen tällaisella alustalla voi olla todella hauskaa ja se on esimerkiksi yksi riskittömimmistä vaihtoehdoista niille, jotka haluavat painia huvin vuoksi vedessä.

Siitä tulee kuin vankempi uimapatja! Sopii tietysti vain osaaville uimareille. Toisin sanoen voi airtrack olla loistava työkalu sekä aikuisille että lapsille, joka voi tuoda niin paljon iloa arkeen.

Voiko airtrackin ottaa mukaan matkalle?

Koska airtrack on puhallettava, voidaan se helposti tyhjentää ja rullata, mikä tarkoittaa, että se vie melko vähän tilaa. Monissa yllä olevassa oppaassa verratuissa malleissa on myös kätevä laukku, jonka avulla voit kuljettaa sitä helposti mukanasi. Laukku suojaa myös airtrackia vaurioilta kuljetuksen aikana.

Sinun ei kuitenkaan pidä ajatella airtrackia ilmapatjana tai puhallettavana uimarenkaana. Sitä ympäröivä kangas on usein hieman paksumpaa ja siksi se painaa hieman. Useimmat tämän testin airtrackeista painavat jossain 10-15 kg välillä. Airtrackin kantaminen pitkiä matkoja käsin voi siksi olla hieman raskasta.

Miten airtrack täytetään?

Airtrack täytetään useimmiten samalla tavalla kuin uimarengas tai ilmapatja. Kiinnität pumpun letkun venttiiliin ja aloitat pumppaamisen. Useimmissa versioissa on jalkapumppu, jonka avulla voit pumpata maton suhteellisen helposti. Mutta kätevimmät ovat tietysti mallit, joissa on sähköpumppu, jonka voit vain käynnistää ja odottaa, että näet maton täyttyvän.

Yksi asia, joka on tärkeää pitää mielessä, on varmistaa, että paine on oikea. Alitäytteinen patja ei tarjoa pehmustetta, joka tarvitaan suojaamaan vammoilta, kun taas ylitäytteinen on vaarassa rikkoutua. Erityisesti maton liian kovaksi pumppaamisen välttäminen voi olla vaikeaa. Joskus ei heti huomaa, että on täytetty liikaa ilmaa patjaan, mutta kun sitten matolle hypätään, on jo myöhäistä ja se rikkoutuu.

Eri airtrackeilla on usein suositeltu paine, jota ei saa ylittää. Paineen mittaaminen voi olla vaikeaa. Useimmissa pumpuissa on kuitenkin sisäänrakennetut painemittarit ja voit käyttää näitä hyödyksesi. Maton asteittainen tunnustelu sitä pumpattaessa on toinen hyväksi havaittu temppu, vaikkakaan ei niin tarkka. Nyrkkisääntönä voi pitää sen, että matto pumpataan mieluummin hieman liian löysäksi kuin liian kovaksi.

Investoi airtrackiin perheelle

Kuten sanottu, voi airtrack olla todella hauska ja palkitseva sekä lapsille että aikuisille. Siksi sijoittaminen yhteen puutarhaan, sisätiloihin tai rannalle vietäväksi voi olla loistava tapa avartaa perheen liikkumisen iloa.

Yhdessä kuperkeikkojen, käsillä seisomisen tai jopa volttien harjoitteleminen on todella hauskaa ja airtrack voi siksi olla paras sijoitus pitkään aikaan. Toivomme, että yllä oleva opas auttaa sinua löytämään sinulle ja perheellesi parhaiten sopivan mallin.


Täältä löydät lisää vinkkejä kaikenlaisista leluista!