Paras hiihtokypärä lapsille 2024: Junior kypärät hiihtoon ja lumilautailuun

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kypärän käyttäminen rinteessä on laskettelijoiden turvallisuuden kannalta välttämätöntä. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin parhaita lasten ja nuorten hiihtokypäriä!

Katsaus parhaisiin lasten hiihtokypäriin

Mikä lasten hiihtokypärä on testin paras?

Paras juuri nyt on laatukypärä POCito Fornix Mips. Sen suunnittelu on uskomattoman hyvin harkittua, ja se on tuotettu palkitulta tuotemerkiltä. Tämä on paras hiihtokypärä lapsille, jossa on Mipsi!

Toinen Mips-kypärä, jota meidän on korostettava, on Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior. Tämä norjalaisittain suunniteltu juniorikypärä on uskomattoman suosittu ympäri maailmaa alppilasten ja -nuorten keskuudessa.

Lopuksi haluaisimme nostaa esiin suosikkikypärämme, jossa on integroitu visiiri, Uvex Junior Pro. Todella hieno hiihtokypärä visiirillä, joka sopii täydellisesti kaikkiin sääolosuhteisiin!

On olemassa monia hienoja kypäriä, ja tässä artikkelissa käymme läpi 12 erilaista lasten hiihtokypärää. Jos hiihtäessäsi on kylmä, on hyvä idea käyttää kypärämyssyä kypärän alla!

Haluat ehkä myös lukea lasten kypäristä, joissa on vihreä solki, täydelliset pienille lapsille leikeissä ja urheilussa!

Arviot 12 juniorikypärästä, joita voi käyttää rinteissä

Seuraavassa osiossa on tarkemmat kuvaukset kaikista yksityiskohtaisesti tarkastelemistamme lasten hiihtokypäristä.

On syytä huomata, että lasten hiihtokypärille ei ole olemassa asianmukaisia laboratoriotestejä. Ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam on tehnyt kunnollisen tutkimuksen aikuisten kypäristä, mutta testatut mallit on usein tarkoitettu kilpahiihtäjille, ja niitä on harvoin saatavilla juniorikokoisina. Olemme valinneet kypärät, jotka vaikuttavat parhaimmilta tuotemerkin, mukavuuden, kypärätyypin, materiaalin ja suojaustekniikan perusteella.

POC Fornix Mips

POC Fornix Mips Perheopas.fi

Katso hinta täältä:

Tämä on POC:n suhteellisen uusi kypärä, jossa on kevyt paino, vahvistettu kiertosuoja MIPS:llä ja useita älykkäitä turvaominaisuuksia.

Kypärä on varustettu nykyaikaisella turvaominaisuudella twICEme® NFC Medical ID. Se mahdollistaa hätähenkilöstölle tärkeiden tietojen, kuten lääketieteellisten tietojen ja yhteystietojen, tallentamisen, ja niitä voidaan käyttää skannaamalla kypärässä oleva symboli.

Kypärä on suunniteltu kirkkailla väreillä, jotka näkyvät rinteessä. Kypärän suoja koostuu EPS-vuoresta ja polykarbonaatista valmistetusta ulkokuoresta. Tämä tarjoaa yhdessä MIPS-kiertosuojauksen kanssa todella hyvän ympärivuotisen suojan, joka lievittää sekä kovia että keskivaikeita iskuja.

Lisäksi kypärä on uskomattoman mukava kevyen painonsa ja sisäänrakennetun ilmanvaihtojärjestelmänsä ansiosta, joka säätelee lämpöä kypärän sisällä. Tietenkin se on myös CE-merkitty.

POC on ruotsalainen tuotemerkki, joka suunnittelee ja kehittää suojavarusteita alppilajeihin ja pyöräilyyn. Yritys on toiminut vuodesta 2005, ja sen tuotteet ovat suosittuja kaikkialla maailmassa.

Mielestämme POC Fornix Mips on yksi täydellisimmistä lasten hiihtokypäristä, jossa jokainen suojauksen yksityiskohta on mietitty ja pakattu mukavaan muotoiluun. Lisäksi se on yksi parhaimman näköisistä kypäristä, ja arvostamme kirkkaita, fluoresoivia värejä, jotka on helppo nähdä rinteessä.


Sweet Protection Blaster II Mips kypärä juniori

Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior

Katso hinta täältä:

Sweet Protection Blaster II, joka on varustettu MIPS:llä, on yksi ehdottomasti parhaista laadukkaista juniorikokoisista kypäristä, joita on saatavilla tällä hetkellä. Se on kevyt kypärä, jossa on muottiin valettu rakenne ja vahvistava ABS-kovakuori. Kypärä on suunniteltu yhdistämään keveys ja vahvistettu lisäsuojaus. Lisäksi se on varustettu Mips-tekniikalla, jonka tarkoituksena on alentaa pyörimisvoimaa ja tarjota optimaalinen suoja aivoille.

Tämä kypärä on suunniteltu alamäkilaskettelua varten. Sitä voidaan säätää kaulassa olevalla nupilla tarkan koon saamiseksi sekä leukahihnan avulla. Kypärä on helppo säätää, ja se istuu täydellisesti, kun olet säätänyt ja sovittanut sen lapsesi päähän.

Yritys Sweet Protection perustettiin Norjassa vuonna 1988 skeittilaudan valmistajaksi, kun skeittaus oli vielä kielletty maassa. Sittemmin tuotemerkki on kehittynyt maailman johtavaksi yritykseksi kaikenlaisissa extreme-urheilulajeissa. Sweet Protection on saanut kypäristään useita palkintoja kansainvälisissä lehdissä ja gaaloissa.

Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior on toiminnallisuutensa lisäksi poikkeuksellisen hyvännäköinen kypärä. Sitä on saatavilla useissa eri väreissä, ja se on tyylikäs ja siinä on harkittuja yksityiskohtia.

Kypärä on hieman kalliimpi, kuten kaikki Mipsillä varustetut kypärät yleensä ovat. Mutta jos haluat laadukkaan kypärän, joka on mukava, kevyt ja tarjoaa maailmanluokan suojan, Sweet Protection Blaster II Mips Helmet Junior on yksi parhaista lasten kypäristä tällä hetkellä!


Salomon Husk Junior

Salomon Husk Junior

Tämä on kevyin kypärä, jonka olemme löytäneet. Se painaa vain 100 grammaa ja istuu uskomattoman mukavasti, tuskin tunnet sitä päässäsi. Kevyestä painostaan huolimatta Salomon Husk Junior on hyvin toimiva lasten kypärä, jossa on erinomainen suojaustekniikka.

Kypärässä on niin sanottu “thin-shell”-kuori, jossa on Salomonin oma patentoitu EPS 4D -teknologia. Thins Shell tarkoittaa, että kuori on erittäin ohut, mutta ruiskuvalettu ja ABS-materiaalista valmistettu, ja se on yhtä kestävä kuin vastaavat, paksummat kuoret. Tämä auttaa kypärää vaimentamaan iskujen aiheuttaman voiman mahdollisimman hyvin ja antaa riittävän suojan viisto- ja pystysuuntaisilta iskuilta.

Sen lisäksi, että Salomon Husk Junior on kevyt päähän, se on myös hyvin tuulettuva. Useiden taitavasti sijoitettujen ilmareikien ansiosta saat aikaan virtauksen, joka sekä säätelee lämpötilaa että auttaa vähentämään huurtumisriskiä hiihtolaseissasi.

Husk Juniorissa on Custom Dial -säädin, jonka avulla kypärää on helppo säätää. Siinä on myös niin sanottu MaxFit-rakenne, joka tekee kypärästä uskomattoman joustavan ja mukavan ja varmistaa, että lapsi kuulee hyvin myös kypärä päässä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tämä kypärä on suunniteltu integroitavaksi saumattomasti useimpien vakiomallien hiihtolaseihin. Vuori on irrotettava ja pestävä. Lisäksi se on valmistettu nopeasti kuivuvasta AdvancedSkin ActiveDry -materiaalista, joka auttaa pitämään pään kuivana myös hikisenä.

Pidämme kovasti Salomon Husk Junior -kypärästä, ja tämä on ehdottomasti paras kypärä, jos haluat todella kevyen kypärän, jota lapsesi voi käyttää ongelmitta. Se on tietenkin CE-merkitty ja hyväksytty sekä eurooppalaisten että amerikkalaisten standardien mukaisesti nykyisten turvallisuusmääräysten mukaisesti.


Uvex Junior Pro, hiihtokypärä visiirillä

Uvex Junior Pro, hiihtokypärä visiirillä

Katso hinta täältä:

Tämä on todella mukava lasten hiihtokypärä, jossa on visiiri laatumerkki Uvexilta. Heidän Junior Pro -mallissaan on visiiri, joka toimii erinomaisesti useimmissa sääolosuhteissa, vaikka se toimii parhaiten, kun on hieman pilvistä. Siinä ei ole vahvaa aurinkosuojaa, mutta sitä voi käyttää kaikissa sääolosuhteissa.

Kypärä on CE-merkitty eurooppalaisen standardin EN 1077 B mukaisesti. Siinä on niin sanottu IAS 3D -järjestelmä, mikä tarkoittaa, että kypärä voidaan säätää sopimaan kaikkiin pään muotoihin ja se istuu uskomattoman pehmeästi ja mukavasti.

Itse visiiri on supertoiminnallinen ja päällystetty metalliseoksella, joka pitää sumun optimaalisesti poissa. Sinulla on jatkuvasti hyvä näkyvyys säästä tai valosta riippumatta. Se on kuitenkin parhaimmillaan, kun auringonvaloa ei ole liikaa, ja se suojaa hyvin tuulelta ja lumelta.

Uvex perustettiin Saksassa aurinkolasien valmistajana. Sen jälkeen he laajensivat valikoimaa sisällyttämällä siihen erilaisia urheilutuotteita, erityisesti alppilajien, pyöräilyn ja extreme-urheilun alalla. 1980-luvulla yritys laajeni ja perusti tytäryhtiöitä Yhdysvaltoihin, ja nykyään Uvex on hyvämaineinen ja suosittu tuotemerkki, jonka tuotteita myydään suurimmassa osassa maailmaa.

Kypärän vuori voidaan irrottaa ja pestä. Toinen Uvexin käyttämä hieno yksityiskohta on niin sanottu Monomatic Comfort Lock, joka on leuan alla oleva sileä lukitusmekanismi, joka voidaan avata ja säätää yhdellä kädellä.

Tarkistamistamme visiirillä varustetuista kypäristä Uvex Junior Pro on suosikkimme. Se on erittäin hyvin suunniteltu, ja sekä kypärä että visiiri ovat ehdotonta huippuluokkaa. Lisäksi se on hyvännäköinen kypärä, joka sopii hyvin useimpiin päihin.


Cairn Orbit hiihtokypärä Junior

Cairn Orbit hiihtokypärä Junior

Valitettavasti ei saatavilla verkossa

Tämä on kovakuorinen kypärä, jossa on ABS-kuori, joka on kestävä ja tarjoaa hyvän suojan. Se on lämmin ja sisäpuolelta fleecevuorattu, ja siinä on V-muotoiset korvaläpät, jotka pitävät korvat lämpiminä. Kypärä on edullinen, ja sitä on saatavilla useissa tyylikkäissä, kirkkaissa väreissä.

Ranskalainen tuotemerkki Cairn on peräisin vuodesta 1938, jolloin yritys perustettiin perheyrityksenä Lyonissa, Ranskassa. Se on tunnettu ja suosittu tuotemerkki extreme- ja alppilajeissa. Heidän valikoimassaan on tuotteita koko perheelle, ja heillä on useita erittäin laadukkaita lasten kypäriä.

Kypärässä on Wheel-Fit-järjestelmä, jonka avulla sen kokoa on helppo säätää. Sisäpuolen vuori voidaan irrottaa helppoa pesua varten, ja mukavassa leukalukossa on pehmeä ja mukava pehmuste.

Kypärä on CE-merkitty ja täysin hyväksytty lasten kypärä, joka on tehtäviensä mukainen. Se painaa noin 470 grammaa ja saa yleensä hyvät arvosanat käyttömukavuudesta.

Jos haluat kypärän, joka on edullinen, mukava ja antaa hyvän suojan, Cairn Orbit Ski Helmet Junior on todella hyvä vaihtoehto!


Cairn Andromed, Hiihtokypärä, Junior

Cairn Andromed, Hiihtokypärä, Junior

Valitettavasti ei saatavilla verkossa

Nämä kypärät ovat samanlaisia kuin muut Cairnin juniorikypärät, mutta niiden muotoilu on leikkisämpi ja niissä on hienoja kuvioita ja värejä.

Se on ABS-rakenne, jossa on kova kuori, joka kestää kovia iskuja ja on hyvin kestävä. Lämmin, mukava ja tyylikäs ovat avainsanoja, jotka kuvaavat tätä hiihtokypärää. Aivan kuten muissakin malleissa, tämänkin vuori voidaan irrottaa ja pestä.

Jos haluat hyväksytyn ja CE-merkityn hiihtokypärän lapsille, Cairn Andromed on edullinen vaihtoehto, jossa on ainutlaatuinen ja tyylikäs muotoilu!


K2 Entity JR kypärä

K2 Entity JR kypärä

Katso hinta täältä:

Tunnetun kansainvälisen tuotemerkin K2 vankka kypärä lapsille. Se on kovakuorinen malli, jonka kuori on valmistettu tukevasta ABS-muovista. Sisällä on suojaava EPS-vaahtomateriaali, joka vaimentaa ja lieventää iskuja. Se on hyvin istuva ja kestävä malli, joka on ollut suosittu jo pitkään.

Yritys K2 Sports on toiminut vuodesta 1962 lähtien, ja se perustettiin Yhdysvalloissa, jossa sen pääkonttori sijaitsee edelleen. Se on innovatiivinen yritys, joka on sitoutunut olemaan sekä hiihtovarusteiden että inline-luistelun, rullalautailun ja muiden alojen suojavarusteiden eturintamassa.

K2 Entityn sisäpuolen vuori voidaan irrottaa ja pestä. Se on älykkäästä materiaalista valmistettu täyspeittävä vuori, joka hengittää ja ylläpitää oikean lämpötilan kypärän sisällä. Se on suunniteltu pitämään kosteus poissa ja estämään pään kuumenemista.

K2:lla on säätöjärjestelmä, jota he kutsuvat K2Dialed™ Fit System -järjestelmäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän kypäränsä mielletään usein täydellisesti istuviksi lapsen pään muodosta riippumatta. Se säätyy kolmesta kohdasta yksinkertaisella kiristyksellä kiristysnauhaa kiristämällä. Kypärä on helppo säätää riippumatta siitä, kuka sitä käyttää.

Kaikista lasten hiihtokypäristä K2 Entity on yksi eniten kiitosta saaneista mukavuudestaan. Se on uskomattoman ergonomisesti suunniteltu. Kypärä on suosittu myös pyöräily- ja rullalautailukypäränä, mutta koska se on melko suuri ja lämmin vuoren kanssa, se on melkeinpä paras hiihtokypärä.


Salomon Kids Grom

Salomon Kids Grom

Tämä on moderni ja mukava kevyt kypärä suositulta Salomon-merkiltä. Siinä on sileä nuppi helppoa säätöä varten ja In-Mold-kuori, joka antaa hyvän suojan mutta pienen painon, joka tekee siitä miellyttävän lasten käyttää.

Salomon on yksi maailman tunnetuimmista alppilajien tuotemerkeistä. Yritys perustettiin vuonna 1947 Annecyn kaupungissa kauniissa Itä-Ranskassa vuorten ja järvien keskellä. Salomon kehittää ja suunnittelee vaatteita ja varusteita lapsille ja aikuisille keskittyen erityisesti hiihto- ja lumilautailuvarusteisiin.

Salomon Kids Gromin suojaus koostuu tehokkaasta mutta kevyestä polykarbonaatista valmistetusta muovikuoresta, jonka EPS:stä valmistettu sisävuori takaa täyden suojan. Vuori on irrotettava ja pestävä.

Salomon Kids Gromissa on hieman negatiivista se, että siinä ei ole ylimääräistä ilmanvaihtoa, etkä voi säätää sen sisällä olevaa ilmaa millään tavalla. Rinteessä voi tulla hieman hiki, jos aurinko paistaa, mutta yleensä se ei ole ongelma useimmille ihmisille.

Kypärä on CE-merkitty ja hyväksytty hiihtämiseen sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Se on hyvin istuva kypärä, joka suojaa hyvin ja jota arvostetaan sen mukavuuden vuoksi. Se on saatavana myös mallina, jossa on sisäänrakennettu visiiri, joka on suosittu valinta.

Pidämme Salomon Kids Gromista, ja se on mukava, laadukas kypärä alan tunnetulta tuotemerkiltä. Yksi edullisimmista hiihtokypäreistä lapsille juuri nyt!


Salomon Pioneer LT Junior

Salomon Pioneer LT Junior

Tämä on toinen ilmiömäinen kypärä Salomonilta, joka on samankaltainen kuin heidän Husk Junior -kypäränsä sekä muotoilultaan että toiminnaltaan. Se on hieman vähemmän hienostunut, mutta maksaa yleensä muutaman sata euroa vähemmän.

Salomon Pioneer LT Junior toimii periaatteessa samalla tavalla kuin Husk Junior. Siinä ei kuitenkaan ole kehittyneempää korvasuojaustekniikkaa, joka päästää äänen paremmin läpi.

Salomon Pioneerissa ei myöskään ole yhtä hienostunutta nopeasti kuivuvaa vuorta, vaan tavallinen vuori, joka on myös pestävä.

Lopuksi, se ei ole aivan yhtä runsas ilmanvaihdon suhteen, joten siinäkin Husk Junior on pykälän verran parempi. Kypärässä on kuitenkin erittäin hyvä ilmanvaihto, joten emme ole huolissamme siitä, kun valitsemme näiden kahden kypärän välillä.

Kaiken kaikkiaan Salomon Pioneer LT Junior on todella mukava ja uskomattoman kevyt kypärä, joka on selvästi hintansa arvoinen. Mutta koska hintaero on loppujen lopuksi niin pieni tämän ja Husk Juniorin välillä, olisimme valinneet jälkimmäisen. Uskomme kuitenkin, että olet tyytyväinen, kumman tahansa valitsetkin, jos etsit lasten slalomkypärää, joka painaa mahdollisimman vähän.


POC Pocito Obex Mips

POC Pocito Obex Mips

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä on tyylikäs lasten kypärä, jossa on kevyt rakenne. Se on jatkokehitys POC:n suositusta aikuisten kypärästä Obex Pure.

Aivan kuten POC:n lasten kypärät yleensä ovat, tämäkin on suunniteltu kirkkaissa, kirkkaissa, fluoresoivissa väreissä, jotka todella erottuvat rinteessä. Se on myös varustettu useilla heijastavilla yksityiskohdilla, jotka auttavat lisäämään näkyvyyttä.

Kypärä soveltuu hyvin lapsille, ja POC-yhtiö korostaa usein, että lasten kypärät on tehtävä kevyiksi, jotta lapsi ei koe kypärää raskaaksi tai hankalaksi. Kevyt kypärä, jossa on hyvä suojaus, tarjoaa turvallisen hiihtämisen, jonka lapsi voi käsitellä pitkiä päiviä rinteissä.

Kypärä on suunniteltu klassiseksi Hard Shell -kypäräksi, jossa on ohut, kestävä ABS-kuori ja integroitu EPS-vuori, joka suojaa optimaalisesti päähän kohdistuvilta iskuilta. Siinä on edistyksellinen kiertosuojaus MIPS:n muodossa. Lyhyesti sanottuna kyseessä on moderni kypärä, jossa on maailmanluokan suojaus.

Muita POC Pociton älykkäitä ominaisuuksia ovat suojalasien kiinnitys, tuuletus, joka ohjaa höyryn pois suojalaseista, ja kätevä koon säätöjärjestelmä.

POC Pocito Obex Mips on todella hyvä kypärä suositulta ruotsalaiselta tuotemerkiltä, ja on ilo nähdä lapsia, joilla on tällainen kauneus päässään.


Cairn Impulse, Hiihtokypärä visiirillä, Junior

Cairn Impulse, Hiihtokypärä visiirillä, Junior

Valitettavasti ei saatavilla verkossa

Tässä meillä on tyylikäs ja edullinen kypärä suositulta ranskalaiselta Cairn-merkiltä. Siinä on kätevä visiiri, joka on kiinnitetty kypärään, mikä voi olla kätevää, kun ei tarvitse pitää hiihtolaseja silmillä. Lisäksi se on vaihtoehto lapsille ja nuorille, jotka käyttävät tavallisia suojalaseja, sillä ne sopivat visiirin alle.

Itse visiirin linssi on luokkaa 3, joka on mukautettu auringonvalolle. Tämä tarkoittaa sitä, että se on optimaalinen rinteessä vietettäville aurinkoisille päiville, mutta se toimii tietysti myös silloin, kun on hieman pilvistä. Sitä ei kuitenkaan ole paras käyttää, jos on pimeää aikaisin aamulla tai hämärässä.

Cairn Impulse Junior on CE-merkitty ja täyttää hyvät standardit. Se on In-Mold-rakenne, jonka paino on noin 450 g, mikä ei ole luokan kevyin, mutta ei myöskään kovin raskas.

Kypärä on helppokäyttöinen, ja siinä on mukavat korvaläpät ja leukasolki, jonka alapuolella on pehmeä pehmuste. Se on kaiken kaikkiaan mukava kypärä ja hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kypärän, jossa on visiiri. Koko kypärää voi säätää säätöpyörällä, ja myös ilmanvaihto on säädettävissä, joten sitä on mukava käyttää useimmissa sääolosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan Cairn Impulse Junior visiirillä on melko edullinen kypärä, jota voimme ehdottomasti arvostaa. Jos etsit lasten kypärää, jossa on integroitu visiiri, edulliseen hintaan, tämä on todella hyvä vaihtoehto.


Julbo Norby JR

Julbo Norby JR

Katso hinta täältä:

Tämä on mukava visiirillä varustettu hiihtokypärä, jota voi valitettavasti olla hieman vaikea löytää nykyään. Se on kovakuorinen kypärä, jossa on 2 mm:n paksuinen ABS-kuori ja EPS-vuori, joka vaimentaa törmäyksen vaikutuksen.

Julbo on ranskalainen tuotemerkki, joka on tunnettu urheilullisista aurinkolaseistaan. Yrityksen historia ulottuu vuoteen 1888, jolloin tuotemerkki nimettiin perustajansa Jules Baudin mukaan.

Kypärän käytännöllisiin yksityiskohtiin kuuluvat säädettävä ilmanvaihto, helppo mitoitus ja pestävä vuori. Mukava kypärä Julbolta, mutta epäilemme, että he ovat lopettaneet tämän mallin käytön. Pidämme silmällä yhtiön uusia juniorimalleja tulevaisuudessa.


Usein kysytyt kysymykset lasten hiihtokypäristä (FAQ)

Seuraavassa osiossa on joitakin yleisiä kysymyksiä, joita tulee esiin, kun ostat lasten kypärää lumilautailua tai hiihtoa varten.

Mitä eroa on hiihtokypärän eri suojaustyypeillä?

Hiihtokypäriä on useita eri tyyppejä, jotka suojaavat päätä eri tavoin:

Valetut kypärät

Nämä kypärät ovat yleensä hieman kevyempiä ja miellyttävämpiä käyttää päässä. Ne on valmistettu ohuesta ulkokuoresta, joka on liitetty EPS-materiaalista valmistettuun sisäiseen ytimeen. Törmäyksessä EPS-vaahto imee iskun ja puhkeaa. Iskun voima jakautuu koko kypärän alueelle päähän kohdistuvien vaurioiden minimoimiseksi. Onnettomuuden sattuessa kypärä kuluu loppuun, eikä sitä saa käyttää enää uudelleen.

Kovakuori (ABS-kypärät)

Tämän tyyppisessä kypärässä on paksumpi ABS-muovista valmistettu pintamateriaali. Tämä on liitetty EPS-vaahtomuovin ytimeen. Yleisesti ottaen nämä kypärät ovat hieman raskaampia, mutta myös kestävämpiä. Kovan iskun sattuessa nämä suojaavat kunnolla, mutta kevyemmissä iskuissa ne ovat hieman tehottomampia, koska EPS-rakenne ei halkeile yhtä helposti.

MIPS-tekniikka

MIPS on patentoitu, Ruotsissa kehitetty teknologia, joka on suunniteltu vähentämään päähän kohdistuvan iskun aiheuttamaa rotaatioenergiaa. Yksinkertaisesti sanottuna se toimii pitämällä kypärän ulkokuori ja kypärän sisäpuoli erillään toisistaan kerroksella, jonka välissä on alhainen kitka. Näin kypärä voi seurata liikettä ja vaimentaa osan liike-energiasta, joka muuten kohdistuisi päähän. Monet MIPS-kypärät tarjoavat todistetusti tehokkaamman suojan törmäyksen sattuessa, mutta tämä ei ole ainoa tekijä, joka määrittää kypärän laadun.

Mitä on otettava huomioon, kun ostat hiihtokypärää lapsille?

Kun valitset lasten kypärää kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

CE-merkintä: Euroopassa hiihtämiseen hyväksytyt kypärät on merkitty CE-EN 1077 A tai B -merkinnällä.

Ilmanvaihto: joissakin kypärissä on ilmanvaihto, toisissa ei. Aina sitä ei tarvita, mutta jos lapsesi on taipuvainen hikoilemaan tai jos laskettelette keväällä, kun aurinko paistaa, se voi olla hyödyksi. On olemassa muutamia erilaisia malleja säädettävällä ilmanvaihdolla ja ilman.

Visiiri / hiihtolasit: harkitse, haluatko käyttää visiiriä vai hiihtolaseja. Usein on suuri etu varmistaa, että sinulla on samanmerkkiset suojalasit ja kypärä, jotta ne sopivat yhteen ja istuvat täydellisesti.

Minkä kokoista hiihtokypärää lasten pitäisi käyttää?

Paras tapa tietää lapsesi koko on mitata lapsen pään ympärysmitta. Käytä mittaamiseen mittanauhaa tai esimerkiksi narua ja taittomittaa. Mittaat ympärysmitan otsasta ja ympäri, korvien yläpuolelta, jotta näet tarkalleen, kuinka monta senttimetriä lapsen pää on.

Kypärän koot ilmoitetaan joko suoraan senttimetreinä tai koossa XS/S, S/M, M/L ja niin edelleen. Tämä voi vaihdella eri tuotemerkkien välillä, joten tarkista tarkastelemasi mallin koko-opas. Yleisiä mittauksia ovat:

  • XS/S = 50-53 cm
  • S/M = 53-56 cm
  • M/L = 56-59 cm

Ei ole suositeltavaa ostaa isoa kypärää “kasvuvaraan”, sillä hiihtokypärän on istuttava kunnolla, jotta se suojaa kunnolla.

Mistä tiedät, istuuko kypärä kunnolla lapsen päähän?

Hiihtokypärän on oltava oikean kokoinen ja istuttava oikein lapsen päähän. Sen on oltava mukava ja pysyttävä paikallaan, eikä se saa olla liian löysä tai liian tiukka. Katso esimerkki alla olevasta kuvasta.

Kuva, jossa näytetään, miten hiihtokypärän tulisi istua lapsen päähän.

Kypärän tulisi peittää otsa, päälaen yläosa ja takaraivo. Se ei saa liukua alaspäin takana niin, että otsa on täysin paljaana. Käytä aikaa kypärän säätämiseen hihnojen ja nuppien avulla ennen sen käyttöä, jotta se istuu alusta alkaen oikein.

Leuan alla kypärän on oltava tiukka, jotta se pysyy paikallaan, mutta ei epämukavan tiukka. Sinun pitäisi saada mahtumaan yksi sormi hihnan alle. On kuitenkin tärkeää, että hihna auttaa pitämään koko kypärän paikallaan, jotta se ei liiku pään päällä.

Yleinen vinkki on antaa lapsen ravistella päätään kypärä päässä. Kypärän pitäisi pysyä paikallaan eikä sen pitäisi liikkua päässäsi. Jos se liikkuu edelleen, voit säätää kypärää nupin ja leukahihnan avulla. Ei ole koskaan hyvä idea ostaa liian suurta kypärää, jossa lapsella on kasvuvaraa, sillä se ei takaa, että lapsesi pää on suojattu.

Aikuisenakin voit vetää kypärää kaikkiin suuntiin, taaksepäin, eteenpäin ja sivuttain, jotta tunnet, että se istuu oikein. Muussa tapauksessa säädä ja yritä uudelleen, kunnes se pysyy paikallaan ja tuntuu mukavalta.

Lopuksi voit kokeilla tunnustella sormillasi kypärän alla kohti ohimoita. Kypärän alle pitäisi olla vaikea päästä molemmilta puolilta samanaikaisesti sormi, jos kypärä on tarpeeksi tiukka.


Täältä voit lukea lisää artikkeleita lasten hiihtovarusteista!