Paras kalaöljy lapsille 2024: Parhaiten testattu omega 3 lapsille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Omega 3 on tärkeä osa ravinnon sisältöä sekä aikuisille että lapsille, ja erityisen tärkeää, kun lapset ovat pieniä. Useimmat saavat tarpeeksi ravinnosta, erityisesti jos syövät kalaa kerran viikossa. Vauvat saavat sitä äidinmaidosta tai korvikkeesta.

Kun lapset syövät ruokaa, voi joskus olla hyödyllistä täydentää ruokavaliota kalaöljyllä, erityisesti jos lapsella on vaikea syödä kalaa. Tässä tarkastelemme joitakin parhaista omega-3-lisäravinteista lapsille!

Omega 3 -lisäravinteet meressä uivan kalan muodossa.

Mikä lasten omega-3 on paras testissä?

Yksi ehdottomista suosikeistamme lasten omega-3-lisäravinteiden joukossa on Möller Omega-3 Pikkukalat. Niissä on korkea annos DHA- ja EPA-rasvahappoja, ja lisäksi erittäin hyvät maut, joista useimmat lapset pitävät! Suosittelemme lämpimästi!

✅ Parhaat maut

Möller Omega-3 Pikkukalat - lasten omega-3-geelikala

Tarkista hinta osoitteesta:


Toinen samankaltainen tuote, jolla on samankaltaiset omega-3-arvot, on Minisun Omega-3 Junior. Hyvä sisältö, hyvät maut ja helppo pureskella! Suosittu vaihtoehto.

✅ Suosittu valinta

Minisun Omega-3 Junior - lasten omega-3-geelipalat

Tarkista hinta osoitteesta:


Jos haluat kokeilla nestemäistä ravintolisää, suosittelemme Eskio-3 Kidsiä. Se on korkean annoksen lisäaine, jossa on runsaasti hyödyllisiä DHA- ja EPA-rasvahappoja. Siinä on hedelmäinen maku, mutta hieman keinotekoinen maku, jota jotkut eivät pidä.

✅ Korkea annos omega-3

Eskio-3 Kids Liquid - nestemäinen omega-3 lasten käyttöön

Tarkista hinta osoitteesta:


Löydät lisää lapsille tarkoitettuja kalaöljyjä artikkelin lopusta!

Katso myös vinkkimme lapsille tarkoitetuista monivitamiineista!

Tarkastelemme 10 erilaista lasten kalaöljyä ja omega-3-lisäravinnetta

Kuva 10 eri omega 3 lapsille

Tässä tarkastelemme peräti 10 erilaista lasten kalaöljyä tai muuta omega-3-lähdettä sisältävää ravintolisää.

Omega-3 on yleisnimitys niin kutsutuille monityydyttämättömille rasvoille. Kaksi yleisintä lajia, jotka löytyvät muun muassa rasvaisista kaloista, ovat DHA ja EPA.

Jokaiselle vertaamallemme omega-3-tuotteelle olemme laskeneet DHA:n määrän per euro, perustuen kunkin tuotteen suunnilleen keskimääräiseen hintaan. Tämän perusteella olemme päättäneet, onko tuote halpa vai kallis verrattuna muihin samankaltaisiin tuotteisiin.

Olemme myös antaneet sekä lasten että aikuisten maistaa erilaisia omega-3-lisäravinteita ja tehneet subjektiivisen arvioinnin tämän perusteella.

Muista, että ravintolisät eivät ole tarkoitettu korvaamaan monipuolista ruokavaliota. Noudata aina annostusohjeita ja säilytä ravintolisät lasten ulottumattomissa. Allergioissa, sairauksissa tai lääkityksen aikana sinun tulee aina konsultoida lääkäriä ennen ravintolisien käyttöä.

Eskio-3 Kids Purutabletti

Eskio-3 Kids Purutabletti - lasten omega-3 -tabletti

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:27 purutablettia
Annostus:1 tabletti / päivä
DHA per annos:270 mg
EPA per annos:54 mg

Kyseessä on Eskio-3:n purutabletti, joka sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvoja ja myös melko paljon D-vitamiinia. Tämä on syytä huomioida, jotta et annostele sekä tätä että muita D-vitamiinilisäaineita.

Yksi Eskio-3 Kids -pakkaus sisältää 27 geelitablettia. Se saattaa kuulostaa vähältä, mutta koska nämä on tarkoitettu annosteltavaksi vain yksi purutabletti päivässä, ne kestävät todellisuudessa kauemmin kuin useimmat muut suuremmat pakkaukset vastaavista tuotteista.

Maku on appelsiini ja se on melko hyvänmakuinen tabletti ilman pahaa jälkimakua. Se on hieman kirpeä ja yleensä miellyttää useimpia, vaikka se ei ehkä olekaan markkinoiden maukkain versio. Makunsa puolesta se on ehdottomasti ok meidän mielestämme.

Hinnaltaan tämä on erittäin hyvä vaihtoehto, koska se on halvempi kuin vertailukelpoiset tuotteet muilta merkeiltä. Yleisesti ottaen geelitabletit ovat herkullisimpia ja lapsille miellyttävimpiä, mikä tekee Eskio-3 Kidsistä hyvän vaihtoehdon. Koska sitä myydään pienissä pakkauksissa, sitä on myös edullista kokeilla, mitä me ehdottomasti suosittelemme.

Toinen Eskio-3:n positiivinen puoli, joka koskee kaikkia heidän kalaöljyjään, on että ne on merkitty ja sertifioitu Friend of the Sea -organisaation toimesta. Tämä on kansainvälisen organisaation myöntämä merkintä, joka tarkoittaa, että tuote täyttää useita tärkeitä kriteerejä kalastusteollisuuden kestävyyden suhteen.

Kaiken kaikkiaan Eskio-3 Kids geelitabletit ovat erinomainen vaihtoehto, joka on helppo saada lapsille syötettyä, melko edullinen ja tulee suositulta merkiltä, jolla on pitkä kokemus alalta. Yksi suosikeistamme kokonaisuudessaan!


Möller Omega-3 Pikkukalat 45 Kpl

Möller Omega-3 Pikkukalat - lasten omega-3-geelikala

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:45 geelikalaa
Annostus:2 geelikalaa päivittäin
DHA per annos:280 mg
EPA per annos:56 mg
D-vitamiini:10 µg

Suosittelemme lämpimästi Möllerin Omega-3 Geelikaloja lapsille. Tämä omega-3-lisä on erityisesti suunniteltu lapsille 3 vuodesta ylöspäin. Geelikalat ovat pieniä pureskeltavia geelipaloja, mikä tekee lapsille helpoksi saada päivittäinen annoksensa omega-3-rasvahappoja.

DHA-rasvahappo, joka edistää normaalia aivotoimintaa, sekä D-vitamiini, joka edistää normaalia immuunijärjestelmän toimintaa ja luuston ylläpitoa, molemmat löytyvät omega-3:sta.

Nämä geelikalat ovat herkullisen, lapsiystävällisen mansikanmakuisia, mutta niitä löytyy myös muita hedelmämakuja. On kuitenkin tärkeää huomata, että ne sisältävät makeutusaineita, ja liiallinen kulutus voi aiheuttaa laksatiivisen vaikutuksen. Maku on hyvä, ja useimmat lapset nauttivat näiden syömisestä.

Möllerin Omega-3 Geelikaloilla on vaikuttavia ominaisuuksia. EPA ja DHA auttavat ylläpitämään normaalia sydämen toimintaa, kun taas DHA auttaa ylläpitämään normaalia aivotoimintaa. D-vitamiini edistää myös normaalia kalsiumin ja fosforin imeytymistä ja hyödyntämistä, jotka ovat välttämättömiä luuston terveydelle.

Kaksi geelikalaa päivässä on suositeltu annos kolmevuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Pidän siitä, että Möllerin Omega-3 Geelikalat on erityisesti suunniteltu lapsille, mikä tekee heille tarvittavien ravintoaineiden antamisen helpoksi terveen kehon ja mielen ylläpitämiseksi.

Kaiken kaikkiaan Möllerin Omega-3 Geelikalat ovat fantastinen ravintolisä lapsille. Niillä on lapsiystävällinen maku ja ne tarjoavat tärkeitä ravintoaineita kasvaville lapsille. Suosittelemme voimakkaasti kaikkia vanhempia, jotka etsivät korkealaatuista omega-3-lisää lapselleen, kokeilemaan sitä.


Elexir Pharma Fina Fisken 120

Elexir Pharma Fina Fisken - lasten omega-3-kapselit

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:120 purukapselia
Annostus:1 kapseli / päivä
DHA per annos:137 mg
EPA per annos:35,5 mg

Kyseessä on kunnon pakkaus, jossa on yhteensä 120 purtavaa kapselia, joista jokainen sisältää peräti 500 mg kalaöljyä. Siitä 137 mg on DHA:ta ja 35,5 mg EPA:ta per kapseli. Vertaillessamme erilaisia omega-3-lisäravinteita lapsille on selvää, että Elexir Pharma Fina Fisken on hinnaltaan edullisin vaihtoehto, joka tarjoaa parhaan ravintoarvon rahalle.

Nämä purukapselit on valmistettu kalageeliinistä ja ne koostuvat hieman sitkeästä kuoresta, jonka sisällä on nestemäistä öljyä. Ne ovat pieniä ja helppoja pureskella, ja öljy on maustettu tutti-frutti maulla. Se peittää kalan maun, mutta ei ole erityisen miellyttävä. Öljyinen, synteettinen hedelmämaku, joka on helppo niellä, mutta ei varsinaisesti houkuttele maistelemaan.

Elexir Pharma on ruotsalainen ravintolisävalmistaja, jolla on hyvä maine ja selkeä politiikka sekä tuotteiden turvallisuusstandardeissa että ympäristövastuussa. He valmistavat laadukkaita tuotteita sekä lapsille että aikuisille ja onnistuvat usein yhdistämään korkean laadun kilpailukykyiseen hintaan.

Jotkut lapset eivät todennäköisesti pidä näistä purukapseleista, koska nestemäisen öljyn saaminen suuhun puraistaessa kapselia voi tuntua vastenmieliseltä. Silloin pehmeät geelimakeiset ovat parempi muoto kalaöljylle. Mutta jos haluat mahdollisimman paljon hyötyä rahoillesi, Elexir Pharma Fina Fisken on edullisin vaihtoehto. Se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja nähdä, sopiiko se teille!


Minisun Omega-3 Junior 45 Geelipalaa

Minisun Omega-3 Junior - lasten omega-3-geelipalat

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:45 geelipalaa
Annostus:1 geelitabletti / päivä
DHA per annos:282 mg
EPA per annos:60 mg
D3-vitamiini:10 µg

Minisun Omega-3 + D3 Junior on geelitabletti, joka on pakattu sekä kalaöljyä että D-vitamiinia sisältäväksi. Jokainen pala sisältää 10 mikrogrammaa D-vitamiinia ja 600 mg kalaöljyä. D-vitamiini tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, ja kalaöljyssä olevat DHA-rasvahapot edistävät normaalia aivotoimintaa ja näköä, edellyttäen, että päivittäinen annos on vähintään 250 mg.

Nämä geelipalat eivät ole vain hyödyllisiä, vaan myös maukkaita, makuinaan vadelma, appelsiini ja sitruuna. Tuote ei sisällä gluteenia sisältävien viljojen ainesosia ja on lisäksi maidoton, laktoositon, soijaton, alkoholiton ja hiivaton. Ne ovat makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla.

Annostus: 1 geelipala päivässä. Suositeltua päiväannosta ei tule ylittää.

Jokainen geelipala sisältää lapsille suositellun annoksen 10 mikrogrammaa D-vitamiinia ja 600 mg korkealaatuista kalaöljyä.

Kaiken kaikkiaan, Minisun Omega-3 + D3 Junior geelipalat ovat fantastinen vaihtoehto, joka on helppo saada lapsille syötäväksi, maistuu hyvältä ja tulee pitkän kokemuksen omaavalta merkiltä.

Niiden tehokas yhdistelmä kalaöljyä ja D-vitamiinia tekee niistä vahvan valinnan vanhemmille, jotka haluavat antaa lapsilleen lisätukea aivojen toimintaan ja näkökykyyn. Kuten kaikkien lisäravinteiden kanssa, suosittelemme ensin kokeilemaan sitä nähdäksesi sopiiko se lapsellesi, mutta olemme melko varmoja, että he tulevat rakastamaan sen makua!


Multivita Omegalive Juniori 45 Kpl

Multivita Omegalive Junior - lasten omega-3-tabletit

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:45 tabletti
Annostus:2 tabletti / päivä
DHA per annos:112 mg
EPA per annos:522mg
D3-vitamiini:10 µg

Multivita Omegalive Junior on maukas geelimäinen kalaöljytabletti, joka on luotu erityisesti lapsille. Autenttisen ja hedelmäisen appelsiinin ja sitruunan maulla, Multivita Omegalive Junior tarjoaa herkullisen tavan pienokaisillesi saada omega-3-rasvahappoja.

Yksi pakkaus sisältää 45 tablettia. Nämä ovat pehmeitä ja helposti pureskeltavia, mikä tekee niistä täydellisiä myös perheen nuorimmille. Tarvittaessa tabletin voi helposti jakaa pienempiin osiin.

Annostus on kaksi tablettia päivässä, mikä antaa runsaan määrän tärkeitä rasvahappoja: 700 mg omega-3:sta, josta EPA 112 mg ja DHA 522 mg. Lisäksi päivittäinen annos sisältää 10 mikrogrammaa tärkeää D-vitamiinia.

Rasvahappokoostumus tässä tuotteessa on suunniteltu lapsen kasvun ja kehityksen mielessä. DHA auttaa ylläpitämään normaalia aivotoimintaa ja näköä. Valmistuksessa on käytetty vain luonnollisia väri- ja makuaineita, ja tabletti on hammasystävällinen, makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla.

Tuote ei sisällä kalaproteiinia, mutta herkimmät kalalle allergiset voivat saada oireita. Käytä varoen, jos olet allerginen sitrushedelmille.

Hinnaltaan Multivita Omegalive Junior on kohtuullisessa luokassa, ja ottaen huomioon tuotteen laadun ja tarjoamansa omega-3-määrän, mielestämme se on ehdottomasti hintansa arvoinen. Hedelmäinen maku on suosittu lasten keskuudessa, ja pehmeä, pureskeltava rakenne tekee siitä helpon kuluttaa. Lisäksi pidämme siitä, että tabletit ovat hammasystävällisiä, mikä on meille suuri plussa. Kaiken kaikkiaan, Multivita Omegalive Junior on vahva kilpailija ja ehdottomasti harkinnan arvoinen pikkuseikkailijallesi!


Pharbio Omega-3 Lapsille

Pharbio Omega-3 Lapsille - lasten omega-3-kapselit

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:70 kapselia
Annostus:1 kapseli / päivä
DHA per annos:200 mg
EPA per annos:28 mg

Kyseessä on purukapseli, jota jotkut lapset saattavat pitää hieman hankalana. Siinä on melko kova pururesistanssi ja kun sen lopulta pureskelee rikki, se “räjähtää” suussa, jättäen selkeän kalaöljyn maun. Siinä on kyllä makea mansikan aromi, mutta kalamaista tuntuu tässä enemmän kuin monissa muissa tableteissa.

Positiivista on, että se on suhteellisen edullinen tuote, jota usein on saatavilla kaupoista. Se on kokeilemisen arvoinen, mutta epäilemme, että jotkut lapset saattavat kokea sen maun ja suhteellisen kovan kapselin kuoren koostumuksen hankalaksi.

Pharbio on ruotsalainen yritys, joka kuuluu norjalaiseen Orkla-konserniin. Itse asiassa Pharbio Omega 3 on Ruotsin myydyin brändi omega-3-tuotteiden osalta. Heillä on laaja valikoima erilaisia tuotteita, jotka on suunnattu eri erityisryhmille.

Kaiken kaikkiaan tämä on laadukas tuote, joka on helposti saatavilla ja suhteellisen edullinen. Se ei ole suosikkimme maultaan, mutta muutoin Pharbio Omega-3 Lapsille on täysin hyväksyttävä tuote!


Eskio-3 Kids Liquid

Eskio-3 Kids Liquid - nestemäinen omega-3 lasten käyttöön

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:210 ml
Annostus:5 ml / päivä
DHA per annos:460 mg
EPA per annos:280 mg

Kyseessä on Eskio-3 Kidsin nestemäinen omega-3-lisäravinne. Se on maustettu tutti-frutti-maulla ja annostus on 5 ml, joka on noin teelusikallinen. Maku on melko voimakkaasti keinotekoinen karkkimainen, eikä se ollut suosikki kummankaan lasten tai aikuisten keskuudessa, jotka sitä testasivat.

Suurin ongelma tämän tuotteen maussa on, että se dominoi, jos sitä sekoittaa mihinkään muuhun. Jos lisäät sitä jogurttiin, koko jogurtti maistuu tutti-frutti-öljyltä. Parasta on niellä lusikallinen nopeasti ja päästä yli siitä. On kuitenkin mahdollista, että jotkut pitävät mausta, koska se on makea ja hyväntuoksuinen. Siksi se voi olla ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos haluat nestemäisen vaihtoehdon.

Sen sijaan Eskio-3 Kids Omega-3, -6, -9:n suurempi positiivinen puoli on, että se on sekä edullinen että sisältää paljon hyödyllisiä aineita. Sillä on erittäin tasapainoinen rasvahappoprofiili ja lisäksi se sisältää päivittäisen tarpeen D-vitamiinia. Tämä kalaöljy on kolmen parhaan joukossa, kun kyse on DHA:sta euroa kohden.

Eskio-3 on ruotsalainen brändi, jolla on yli 30 vuoden historia alalla. Heidän aiempi nimensä oli Eskimo-3, mutta se muutettiin, koska nimi tuli hieman vanhentuneeksi. Brändi on Midsona-konsernin omistuksessa, joka omistaa useita yrityksiä muun muassa terveys- ja luomuelintarvikealalla.

Iso peukku ylös edulliselle ja korkealaatuiselle kalaöljylle lapsille, mutta pieni peukku alas maun suhteen, on arviomme Eskio-3 Kids Omega-3:sta!


NEO Kids Gummies Omega 3

NEO Kids Gummies Omega 3 - lasten omega-3-kumivitamiinit

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:30 gummyä
Annostus:2 gummyä / päivä
DHA per annos:30 mg
EPA per annos:
  • Pohjautuu leviin (vegaaninen)
  • Sisältää myös C-vitamiinia, B6:ta ja B12:ta ja muuta

NEO Kids Gummies Omega 3 on lisäravinne vanhemmille, jotka haluavat varmistaa, että heidän lapsensa saavat riittävästi omega-3-rasvahappoja ruokavaliostaan. Tämän lisäravinteen valmistaa Alpha Plus -yritys. Nämä purutabletit tulevat viehättävän pienten meritähtien muodossa ja niissä on miellyttävä, raikas sitruunan maku.

Jokainen pakkaus sisältää 30 gummyä, mikä riittää 15 päiväksi suositellulla annoksella 2 gummyä päivässä. Sisältö on suhteellisen vähäistä omega 3:n osalta, mutta se sisältää myös muita vitamiineja, mikä erottaa sen muista vastaavista tuotteista.

NEO Kids Gummies Omega 3 on rikastettu C-vitamiinilla, B-vitamiineilla ja koliinilla, mikä tekee niistä erinomaisen lähteen näille tärkeille ravintoaineille. Lisäksi, toisin kuin monissa muissa omega-3-lisäravinteissa, näiden gummyjen DHA on peräisin leväöljystä, mikä tekee niistä täysin vegaanisen vaihtoehdon.

Lisäksi DHA:n lisäksi jokainen gummy sisältää 60 mg C-vitamiinia, mikä on 70% suositellusta päivittäisestä saannista, sekä useita B-vitamiineja, kuten niasiinia, B6-vitamiinia ja B12-vitamiinia. Tämä täydentää laajaa ravintoainespektriä, jonka nämä gummyt tarjoavat, ja tekee niistä helpot ja herkulliset tavat lapsille saada näitä tärkeitä vitamiineja.

Maultaan NEO Kids Gummies Omega 3 on vienyt purutablettikonseptin uudelle tasolle. Raikas sitruunan maku ilahduttaa sekä lapsia että vanhempia, ja pehmeä koostumus tekee niistä helppoja pureskella. Nämä gummyt eivät ole vain terveellinen lisä, vaan myös hauska ja herkullinen tapa lapsille aloittaa päivä.

Kaiken kaikkiaan tämä on täysin ok lisäravinne, jos haluat antaa lapsille maistuvan lisäravinteen, joka sisältää sekä omega 3:ta että joitakin muita vitamiineja. Jos haluat antaa lapsille suurempia annoksia tärkeitä rasvahappoja, on olemassa parempia vaihtoehtoja. Mutta tämä on täysin ok tuote, joka voi olla hyvä vaihtoehto monille!


Pharbio Omega-3 Tuggisar 27 kpl

Pharbio Omega-3 Tuggisar - lasten omega-3-pureskeltavat tabletit

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:27 purutablettia
Annostus:1 purutabletti / päivä
DHA per annos:280 mg
EPA per annos:56 mg

Esittelemme Pharbio Omega-3 Tuggisar -purutabletit, käytännöllisen ja maukkaan lähteen tärkeille omega-3-rasvahapoille koko perheelle. Nämä pienet hyytelömäiset purutabletit on maustettu passionhedelmällä, mikä tekee niistä mukavan ja terveellisen lisän lapsen päivittäiseen ruokavalioon.

Ja parasta? Myös aikuiset, joilla on vaikeuksia niellä kapseleita, voivat nauttia näistä purutableteista. Mielestämme ne ovat huomattavasti maukkaampi vaihtoehto kuin Pharbion muut lasten kalaöljykapselit.

Yhdessä Pharbio Omega-3 Tuggisar -pakkauksessa on 27 purutablettia, ja koska suositeltu annostus on vain yksi purutabletti päivässä, yksi pakkaus riittää melkein kuukaudeksi. Tämä tekee Pharbiosta edullisen vaihtoehdon verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin.

Lisäksi jokainen purutabletti sisältää D-vitamiinia omega-3:n lisäksi, mikä on erityisen tärkeää lapsille. D-vitamiini auttaa ylläpitämään normaalia luustoa ja hampaita sekä edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Omega-3-rasvahapot DHA ja EPA edistävät aivojen, sydämen ja näön normaalia toimintaa. Tämä tekee Pharbio Omega-3 Tuggisar -purutableteista erinomaisen ravintolisän lasten kasvaville kehoille ja aivoille.

Pharbio Omega-3 Tuggisar -purutabletit ovat helposti nieltäviä ja niissä on miellyttävä passionhedelmän maku, mikä tekee niistä suositun valinnan sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Ne ovat myös käytännöllinen vaihtoehto aikuisille, joilla on vaikeuksia niellä kapseleita.

Annostussuositus on 1 purutabletti päivässä aikuisille ja yli 3-vuotiaille lapsille. Muista, että suositeltua päiväannosta ei tule ylittää.

Kaiken kaikkiaan Pharbio Omega-3 Tuggisar on erinomainen vaihtoehto vanhemmille, jotka haluavat lisätä lapsensa ruokavalioon lisää omega-3:a ja D-vitamiinia sujuvalla ja maukkaalla tavalla. Ne tulevat tunnetulta brändiltä, jolla on pitkä kokemus ravintolisäteollisuudesta, mikä lisää turvallisuuden tunnetta. Kaiken kaikkiaan erinomainen vaihtoehto!


BioSalma Omega-3 + D-vitamiini

BioSalma Omega-3 + D-vitamiini - omega-3 ja D-vitamiini yhdessä tuotteessa

Tarkista hinta osoitteesta:

Yhdessä paketissa on:100 purutablettia
Annostus:2 kapselia / päivä
DHA per annos:274 mg
EPA per annos:71 mg

Nämä munanmuotoiset pienet tabletit ovat korkealla listalla hinta-laatusuhteeltaan parhaiden vaihtoehtojen joukossa. BioSalman omega-3-tuotteen lapsille tunnistaa helposti kauniista pakkauksesta, jossa on iloisia kaloja.

Tämän ravintolisän mausta on jaettu mielipiteitä. Ne ovat pieniä geelikapseleita, jotka on täytetty maustetulla kalalla. Niissä on hieman outo tunne suussa, koska itse kuori on hieman sitkeä ja vaikea pureskella ja se jää suuhun sen jälkeen, kun öljy on valunut ulos. Itse kalaöljy maistuu tutti-fruttina ja peittää kalamaun käytännössä kokonaan. Mutta se ei ehkä ole miellyttävin hedelmämaku, koska se tuntuu hieman keinotekoiselta ja liukkaalta. Se ei kuitenkaan ole ällöttävä, vaan kohtalaisen neutraali.

Muutama asia, jotka ovat huomionarvoisia, ovat että tämä ravintolisä sisältää suhteellisen suuren annoksen D-vitamiinia, mikä on usein hyvä asia, mutta voi tulla tarpeettomaksi riippuen elämäntyylistä ja tarpeista. Kapselit sisältävät sian gelatiinia.

Hinnaltaan BioSalma Omega-3 tuggisar on, kuten mainittu, hyvä valinta, koska ne ovat yksi niistä tuotteista, jotka antavat eniten vastinetta rahalle ravintoaineiden muodossa per euro. Purkissa on 100 kapselia ja se kestää hyvän aikaa, joten se on mukavaa pitää kotona kaapissa, ilman että sitä tarvitsee täydentää usein.

BioSalma on ruotsalainen yritys, jolla on laaja valikoima ravintolisiä. He käyttävät korkealaatuisia raaka-aineita ja ainesosia ja ovat näennäisesti erittäin hyvin hoidettu ja suosittu yritys Ruotsin terveysalalla.

Jos olemme rehellisiä, emme ole erityisen innostuneita tämän tuotteen mausta, mutta kuten mainittu, myös testaajiemme keskuudessa oli jaettu mielipiteitä. BioSalma Omega 3 + D-vitamiini tuggisar lapsille on jonkinlainen osuma tai huti, mutta se on edullinen, laadukas ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!


Tarvitsevatko lapset syödä kalaöljyä / omega-3-rasvahappoja?

Lapset, aivan kuten aikuisetkin, tarvitsevat monityydyttämättömiä rasvoja. Rasvat, joita meidän on tärkeintä saada, ovat omega-3 ja omega-6. Nämä eivät synny kehossamme itsestään, vaan niitä on saatava ruokavaliosta.

Yleensä omega-6:n saanti on helpompaa, koska sitä löytyy suurina määrinä monista erilaisista öljyistä ja siemenistä. Runsaita määriä omega-3-rasvahappoja löytyy pääasiassa rasvaisesta kalasta, kuten lohesta tai makrillista.

Henkilö, joka ei syö kalaa tai syö kalaa hyvin harvoin, voi täydentää ruokavaliotaan omega-3-lisäravinteella. Omega-3:sta saa myös esimerkiksi rypsiöljystä, sillä keho voi muuntaa osan rasvasta DHA:ksi ja EPA:ksi, jotka ovat omega-3-rasvahappoja. Mutta saadaksesi DHA:ta ja EPA:ta suoraan, sinun on syötävä kalaa, tiettyjä erityisiä leviä tai otettava ravintolisää.

Terveysjärjestöjen ja viranomaisten suositus on pääasiassa pyrkiä syömään monipuolista ruokavaliota, johon sisältyy kalaa noin 2-3 kertaa viikossa. Näistä yhden tulisi olla rasvaista kalaa, kuten lohta. Hyvin tasapainotetulla ruokavaliolla ei ole tarvetta ravintolisille.

Tiedämme kuitenkin, että monet lapset syövät melko vähän kalaa, ja tällöin ravintolisät voivat täyttää tehtävänsä varmistamalla, että he saavat edes silloin tällöin hieman näitä tärkeitä rasvahappoja.

Kuinka paljon DHA:ta ja EPA:ta lapset tarvitsevat?

Yleiset suositukset ovat, että meidän tulisi saada noin 5–10 prosenttia energiastamme monityydyttämättömistä rasvoista, ja että noin 1 prosentti tulisi olla omega-3:sta. Aikuisille tämä vastaa jopa 3 grammaa omega-3:sta päivässä, tai suunnilleen yhtä paljon kuin yksi annos lohta päivässä keskimäärin. He eivät kuitenkaan kirjoita tarkemmin siitä, kuinka paljon DHA:ta ja EPA:ta lasten pitäisi saada.

Kansainvälisillä organisaatioilla on hieman erilaiset näkemykset siitä, kuinka paljon omega-3:sta lapset tulisi saada. Yleisten ohjeiden mukaan lasten tulisi saada päivittäin noin 50-100 mg DHA:ta ja EPA:ta yhteensä. Useimmilla lapsille tarkoitetuilla omega-3-lisäravinteilla on samankaltaisia annossuosituksia, joillain hieman pienempiä ja joillain hieman suurempia.


Lisää artikkeleita lasten terveydestä löydät täältä!