Paras kantoliina 2024: Testin paras tuote kantamaan vauvaasi

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Suosittu tapa kantaa lasta ja pitää hänet lähellä, löytää turvallisuuden tunne ja kantaa ergonomisesti on kantoliinan avulla. Tässä artikkelissa tarkastelemme kantoliinoja ja luettelemme suosikkejamme, joita voi ostaa verkossa juuri nyt! Lue lisää löytääksesi parhaan kantoliinan sinulle!

Äiti kantaa vauvan kantoliinassa

Mikä kantoliina on paras testissä?

Ehdoton suosikkimme on Aldoria Bambu Soft Kantoliina. Se on helppo hoitoinen, kohtuullisen joustava ja uskomattoman pehmeä ja joustava. Paras klassinen kantoliina vastasyntyneille!

Aldoria Bambu Soft Kantoliina

Jos haluat ksntoliinan, joka on helpompi käyttää ja jota ei tarvitse sitoa, suosittelemme Najell Wrap Kantoliinaa. Se sopii lapsen ensimmäisen vuoden aikana ja on erittäin käytännöllinen!

Najell Kantoliina

Toinen suosikki on klassinen Babylonia Tricot Slen Kantoliina. Se on uskomattoman suosittu ja kestää jopa hieman vanhempia lapsia.

Babylonia Tricot Slen Kantoliina

Katso hinta täältä:


Lue lisää kaikista kantoliinoista joita testasimme! Jos haluat kantaa lastasi talvikuukausina, kannattaa ehkä hankkia kantotakki!

Katso myös kantorinkka-vinkit lasten kantamiseen selässä!

Parhaat kantoliinat jotka voit ostaa netistä

Tässä on arvosteluja ja tietoa kaikista vauvan kantoliinoista, joita olemme tarkastelleet tarkemmin.

Aldoria Bambu Soft Kantoliina – Paras kantoliina vastasyntyneille

Aldoria Bambu Soft Kantoliina

Katso hinta täältä:

Aldoria on ruotsalainen brändi, joka on ollut olemassa vuodesta 2010. Yhtiön perustaja on nainen, jolla on pitkä kokemus kantoliinojen käytöstä. Ingrid Hägermark, kuten häntä kutsutaan, piti kauan ennen tätä vauvan kantoliinojen käyttöä koskevia kursseja ja myi tuodut kantoliinat ruotsalaisille äideille.

Nykyään Aldoria Bambu Soft on erittäin suosittu kantoliina täällä kotimaassa, ja tähän on hyviä syitä. Tämä liina sopii erityisen hyvin pienten lasten käyttöön. On täysin mahdollista käyttää sitä jo vastasyntyneiden kanssa ja jopa 1 -vuotiaiden tai noin 10 kilon painoisten vauvojen kanssa. On myös mahdollista käyttää Aldorian kantoliinaa ennenaikaisissa lastensyntymissä.

Kantoliina on kudottu bambukuitumateriaalista, joka pysyy viileänä myös kuumina kesäpäivinä. Se on myös erittäin pehmeää, ja monet ihmiset yleensä kommentoivat ja arvostavat sitä Aldorian kantoliinassa. Siinä on silkkinen tunne ja se on pehmeä ja mukava. Kun ulkona on kylmä, se pitää myös lämmön hyvin, joten se on erinomainen huivi käytettäväksi vuodenajasta riippumatta.

Pehmeän materiaalin etuna on myös se, että huivin sitominen on helppoa. Kun sidot sen symmetrisesti, paino jakautuu tasaisesti hartioille, ylävartaloon ja lonkka -alueelle. Se on hellävarainen käyttäjälle ja lapsi myös makaa tai istuu mukavasti kaksinkertaisesti taitetuilla taljalla ja pehmeällä kankaalla, joka ei hankaa.

Aldorian huivi voidaan pestä koneessa 40 asteessa ja se voidaan rumpukuivata. Materiaali josta huivi on tehty on bambu trikoo, sekä materiaalin kasvattamiseen ei tarvita suuria resursseja, esimerkiksi puuvillaan verrattuna.

Rakastamme materiaalia, muotoilua ja mukavaa tunnetta, jota tämä vauvan kantoliina tarjoaa. Muista, että tätä kantoliinaa suositellaan vain alle 10 -kiloisille lapsille. Se on hieman pienempi kuin monet muut mallit, joten jos haluat sen kestävän jopa pari vuotta, tämä ei ehkä ole oikea malli sinulle.

Joka tapauksessa Aldoria Bambu Soft on meille epäilemättä yksi parhaista vauvan kantoliinoista, joita voi ostaa verkossa juuri nyt!


Babylonia Tricot Slen Kantoliina – Erittäin mukava ja hieno

Babylonia Tricot Slen Kantoliina

Katso hinta täältä:

Babylonia -brändi perustettiin ja sen pääkonttori sijaitsee Belgiassa. Yritys alkoi äidin halusta levittää sanaa ergonomisesta tavasta kantaa vauvaa. Lyhyesti sanottuna Babylonia on sittemmin kasvanut suuremmaksi yritykseksi, joka sekä myy omia tuotteitaan että markkinoi muita merkkejä Euroopan markkinoilla.

Tricot Slen on erittäin mukautuva ja helppokäyttöinen kantoliina. Sitä voidaan käyttää alusta alkaen, kun vauva on vastasyntynyt. Sitä voidaan jopa käyttää vauvoille jotka syntyvät ennenaikaisesti ja se kestää jopa 18 kilon painon. Jos jaksat, voit kantaa lastasi useita vuosia tällä mukavalla kantoliinalla.

Materiaali on erittäin joustavaa, ja sillä on monia etuja ja se tarjoaa erittäin mukavan tunteen sekä sinulle että lapsellesi. Vauvan kantoliina on sileä ja pehmeä ja valmistettu kokonaan sertifioidusta luomupuuvillasta. Joustavuuden ansiosta huivi on helppo sitoa ja monia eri asentoja voidaan käyttää. Kantoliinalla pääset käsiksi myös digitaaliseen käsikirjaan, jossa on kuusi yleisintä kantoasentoa.

Babylonian kantoliina on saatavana useina eri väreinä ja se voidaan pestä koneessa. Se on mukava, helppokäyttöinen ja erittäin käytännöllinen liina kaikin mahdollisin tavoin. Olemme saaneet paljon iloa ja hyötyä Tricot Slenistä vuosien varrella ja voimme lämpimästi suositella sitä sinulle, joka haluat kokeilla kantoliinan käyttöä!


Najell Kantoliina – Kantoliina jota ei tarvitse sitoa

Najell Kantoliina

Katso hinta täältä:

Tämä Najellin kantoliina on yksi helpoimmista käyttää, koska se on esisolmittu. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä helposti, aivan kuten puseroa. Sillä on monia etuja, mutta se edellyttää myös, että valitset oikean kokoisen kantoliinan, koska se ei ole niin joustava kuin itse sidottava kantoliina.

Najell -Kantoliina sopii vastasyntyneille, ja jopa noin vuoden ikäisille tai noin 9 kg painaville lapsille. Se on erittäin helppokäyttöinen ja voit imettää siinä, vauva voi maata lähellä ihoa.

Kantoliina on valmistettu erittäin hienosta Öko-Tex-sertifioidusta puuvillasta, jossa on noin 5% elastaania. Se on kevyt ja joustava eikä kuumene liikaa.

Jos haluat helpottaa sinua, Najell on yksi parhaista vaihtoehdoista. Haitat ovat, että sinun on ostettava oikea koko ja että sitä voidaan käyttää vain vauvan ensimmäisen vuoden aikana. Muuten tämä on fantastisen mukava kantoliina ja voimme todella suositella sitä!


Coracor Kantoliina

Coracor Kantoliina

Katso hinta täältä:

Uskomattoman kaunis kantoliina ruotsalaisilta suunnittelijoilta. Coracor on valmistettu fantastisen hienosta GOTS-sertifioidusta puuvillamateriaalista sekä joustavasta elastaanista täydellisen joustavuuden takaamiseksi. Ei halvin kantoliina, mutta todella mukava tuote.

Coracor -kantoliina on helppokäyttöinen, ja sen mukana tulee selkeät ohjeet useille yleisimmistä sitomis- ja kantamistavoista. Se soveltuu vastasyntyneestä noin 12 kg: n painoisen käyttöön.

Materiaali antaa vauvan ja ihon hengittää niin, että lapsi harvoin hikoilee kantoliinan käytössä, vaikka pidät vauvaa lähellä pitkään. Kaiken kaikkiaan tämä on todella mukava kantoliina ja niitä on saatavana monissa eri väreissä ja kuvioissa. He ovat selvästi innoittamia luonnosta ja ekologisesta sekä luonnollisesta tavasta kantaa lastaa yksinkertaisella ja turvallisella tavalla.

Jos budjettisi sallii, Coracor -kantoliina on erittäin mukava vaihtoehto, joka on nopeasti tullut tunnetuksi hienosta, ohuesta materiaalista ja kauniista muotoilusta.


Kuori Kantoliina

Kuori Kantoliina

Katso hinta täältä:

Erittäin edullinen ja mukava kantoliina Kuorilta. Vaikka se on yksi halvimmista huiveista vertailussa, se säilyttää erittäin korkean laadun. Se sopii kuitenkin parhaiten vastasyntyneille ja sitä voidaan käyttää noin 10 kg: n painoon asti.

Kuori -kantoliina on valmistettu hienosta 95% puuvillan ja 5% elastaanin sekoituksesta, joka tekee siitä pehmeän ja hellävaraisen vauvan iholle, samalla kun se on joustava ja helppo kuljettaa. Se on pitkä kantoliina, joka on suunniteltu sopimaan kaikille vartalotyypeille.

Kun kuljetat vauvaa kantoliinassa, se tarjoaa erittäin hyvää tukea sekä vauvan keholle että päälle. Se on ergonominen muotoilu, joka on helppo sitoa.

Pidämme Kuorin kantoliinasta kovasti ja siitä on tullut erittäin suosittua viime aikoina. Sekä hinta että laatu houkuttelevat, ja se on saanut erittäin hyviä arvosteluja tyytyväisiltä vanhemmilta.

Jos haluat käyttää liinaa alusta alkaen, Kuori -kantoliina on todella hyvä vaihtoehto. Ehkä edullisin vaihtoehto vastasyntyneiden kantamiseen!


Fidella Baby Wrap Kantoliina

Fidella Baby Wrap Kantoliina

Katso hinta täältä:

Fidella on saksalainen brändi, jota voidaan kuvata hieman premium -merkkiseksi vauvan kantoliinaksi. He ovat panostaneet paljon muotoiluun ja kehittäneet vauvan kantoliinoja muodikkaiksi vaatteiksi, ja ne sopivat kaikkiin tyyleihin.

Fidella Baby Wrap on heidän klassinen kantoliina. Se koostuu pehmeästä ja hienosta kangaskappaleesta, joka voidaan sitoa moniin eri asentoihin. Vauvaa voi kantaa sekä selässä että edessä sekä lonkalla. Kantoliinaa voidaan käyttää noin 15 kg: n painoon asti ja se on valmistettu kokonaan luomupuuvillasta.

Fidellalla on Baby Wrapin lisäksi useita muita malleja Fly Tai- ja Mei Tai -kantoliinoissa. Se on hieman erilainen muotoilu, joka toimii yhdistelmänä kantoliinan ja kantorepun välillä. Katso koko Fidellan kantoliina valikoima täältä!

Pidämme Fidella Baby Wrap Kantoliinasta, vaikka saatamme huomata, että se on hieman yläkanttiin hintansa suhteen. Se on lähinnä brändi ja muotoilu, joista maksat, vaikka huivi itsessään on tietysti todella hyvä myös. Jos se sopii budjettiisi, uskomme varmasti, että olet tyytyväinen Fidella Baby Wrapiin!


Ergobaby Aura Kantoliina

Ergobaby Aura Kantoliina

Katso hinta täältä:

Ergobaby on amerikkalainen brändi, ja yrityksen perusti alusta lähtien vuonna 2002 nainen Mauista, Havaijilta. Siitä on sittemmin tullut maailmanlaajuinen yritys, joka keskittyy pääasiassa tuotteisiin, kuten kantoliinoihin ja kantoreppuihin voidakseen kuljettaa pieniä lapsia ergonomisella tavalla.

Aura-kantoliina on helppokäyttöinen ja siinä on värikoodatut saumat, jotka toimivat oppaana, kun haluat sitoa huivin. Tämän avulla jopa aloittelijoiden on helpompi päästä alkuun ja käyttää kantoliinaa.

Liinamateriaali koostuu viskoosista, joka on pehmeää ja hellävaraista materiaalia, joka ei ärsytä vauvan ihoa. Viskoosi on myös hengittävä materiaali, mikä tarkoittaa, että sinä ja vauva pysytte viileinä, vaikka pidät vauvaa lähellä vartaloa. Monet lapset viihtyvät Aura -kantoliinassa niin hyvin, että nukahtavat hyvin kannettaessa.

Kun et käytä kantoliinaa, voit taittaa sen alas ja pitää sen mukana tulevassa säilytyspussissa käytännöllistä ja tyylikästä säilytystä varten. Liina voidaan pestä helposti koneessa 30 asteessa ja sillä on pitkä käyttöikä.

Kuten olet ehkä jo ymmärtänyt, pidämme Ergobaby Aurasta kovasti ja pidämme sitä korkealla kilpailijoiden keskuudessa. Upea kantoliina, joka sopii melkein kaikille lapsille!


Baby K’tan Kantoliina – Helpoin käyttää ilman sitomista

Baby K’tan Kantoliina

Katso hinta täältä:

Baby K’tan perustettiin vuonna 2007 Yhdysvalloissa ja sen pääkonttori sijaitsee Floridassa. Se perustettiin, kun kaksi naista, joilla molemmilla oli erityistarpeisia lapsia, suunnittelivat ja kehittivät tuotteen, joka voisi auttaa heitä kantamaan lapset turvallisesti.

Baby K’tan – kantoliina on palkittu tuote, jolla on alkuperäinen muotoilu. Se on hieman hybridi kantoliinan ja kantorepun välillä, koska se ei vaadi sinua sitomaan sitä kuin tavallista kantoliinaa. Pukeudut rintareppuun kuin tavallinen t-paita ja sitä on saatavilla XXS ja XL kokojen välillä.

Tässä kantoliinassa voit kuljettaa noin 3,5–16 -kiloisia lapsia, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan yleensä käyttää pari vuotta, jos sinulla on voimaa ja halua.

Materiaali on valmistettu luonnollisesta puuvillasta ja hengittää hyvin, joten pysytte viileinä ja raikkaina kun vauva istuu kantoliinassa. Kaikista kokeiltuistamme kantoliinoista tämä on ehdottomasti helpoin käyttää. Se on täysin vapaa roikkuvista kangaspalasista, renkaista tai vetoketjuista ja muista asioista, jotka voivat olla tiellä tai hankaavat. Baby K’tan: in kantoliinaan pukeminen ja käyttö on mukava kokemus.

Valitsemasi koko on käytännössä kuin tavallisessa t-paidassa. Sen pitäisi istua hieman tiukasti tarjotakseen parhaan mahdollisen tuen sitä käytettäessä. Tarkemmat koko -oppaat löydät jälleenmyyjältä ennen ostamista.

Kantoliina voidaan pestä koneessa ja se on yhtä helppohoitoinen kuin käytettävä. Saat selkeän ja helposti ymmärrettävän käyttöoppaan kun ostat tuotteen. Oppaasta voit myös nähdä, mitkä asennot soveltuvat käytettäväksi kantaessasi Baby K’tania.

Pidämme todella tästä kantoliinasta ja arvostamme innovatiivista ideaa. Jos haluat kantoliinan, joka on helppokäyttöinen ja mukava sekä ergonominen, valitse Baby K’Tan, se on hyvä valinta!


Kysymyksiä ja vastauksia vauvan kantoliinasta

Tässä on vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin, joita kuluttajilla yleensä on ennen kantoliinan ostamista.

Mikä kantoliina on?

Kantoliina on itse asiassa erittäin vanha keksintö. Monet alkuperäiskansat, myös Afrikassa ja Etelä -Amerikassa, kantavat lapsiaan sarongissa tai huivissa, jotka ovat monella tapaa samanlaisia kuin kantoliinat, joita käytämme tänään täällä Suomessa.

Kantoliina yksinkertaisimmassa muodossaan on kangaspala, jonka käärit ympärillesi ja kuljetat vauvaasi. Ne voidaan suunnitella hieman eri tavalla. Ne on yleensä sidottu kehon ympärille eri tavoin, mutta on myös muunnelmia, jotka ovat kuin kantorepun ja kantoliinan välillä; näitä ei tarvitse sitoa. Muita vaihtoehtoja ovat niin sanotut rengasliina, joissa kangas kiinnitetään renkaan avulla.

Viime vuosikymmeninä kantoliinan suosio on noussut. Suuri syy tähän on se, että se on erittäin lempeä tapa kantaa vauvaa. Se rentouttaa kehoasi kantaessasi ja vauva voi istua mukavasti ja käärittynä pehmeään kankaaseen. Samalla säilytät kehon kosketuksen sinun ja lapsen välillä, joka tuo hyvän olon tunteen ja on myös terveellistä.

Millainen kantoliina kannattaa ostaa?

Kantoliinoja on saatavilla eri malleina ja ne voidaan valmistaa eri materiaaleista. Yleensä pehmeä ja joustava huivi on monipuolisempi ja se koetaan yleensä mukavammaksi.

Todella pehmeä kantoliina, kuten Aldoria Bambu Soft, voi olla hieman liian joustava, kun lapsi kasvaa. Siksi voi olla suositeltavaa hankkia huivi, jolla on hieman enemmän vastusta vauvan kasvaessa. Riippuen siitä, aiotko kantaa vauvaa jopa yhden tai kahden vuoden ikäisenä, voi olla syytä harkita huivi, joka kestää suuremman painon.

Jos haluat kantoliinan, joka on hieman joustavampi kuin tavallinen kantoliina, ehkä Baby K’tanin huivi tai rengashuivi voi olla vaihtoehto. Ne on suunniteltu siten, että sinun ei tarvitse sitoa niitä aina, kun käytät niitä.

Kuinka sitoa vauvan kantoliina?

Kantoliina voidaan sitoa useilla eri tavoilla ja lapsi voi istua monessa asennossa. Ohjeet ovat yleensä kantoliinan mukana, kun ostat sen. Netistä löytyy myös laaja valikoima opetusvideoita. Tässä on erittäin hyvä video, joka näyttää perus solmion joustavalla trikoo kantoliinalla:

Voiko vastasyntynyttä pitää kantoliinassa?

Kyllä, on mahdollista pitää vastasyntyneitä kantoliinassa. On tärkeää seurata, jotta lapsi viihtyy ja istuu mukavasti koko ajan. Monet vanhemmat saavat kantoliinan jo ennen vauvan syntymää. Tällä tavalla sinulla on aikaa harjoitella sitomista ja huivin käyttöä rauhassa ja hiljaisuudessa. On tavallista, että vastasyntyneet istuvat niin sanotussa “sammakkoasennossa”. Siellä heillä on hyvä tuki, mikä on tärkeää, koska vauvan luuranko on pehmeä ja kehoa on nostettava ja tuettava.

Kuinka monta kiloa kantoliina kestää?

Se vaihtelee eri kantoliinojen välillä. Jotkut soveltuvat käytettäväksi vain 9-10 kilon painoon, kun taas monia muita suositellaan käytettäväksi enintään 15 tai 18 kilon painoisina. Muista tarkistaa sen kantoliinan suositukset josta olet kiinnostunut.

Mikä on paras kantoreppu vai kantoliina?

Sekä kantoreppu että kantoliina ovat suosittuja tapoja kuljettaa pieniä lapsia. Esimerkiksi kantorepun etuna on, että ne on helpompi pukea päälle. Kantoliinan etu on se, että saat läheisemmän kosketuksen lapseen kanssa kun käytät kantoliinaa.


Jos matkustat lapsen kanssa, kannattaa lukea myös matkarattaista!