Paras kantoreppu 2024: Helpoin tapa kantaa lasta

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kantorepun avulla voit pitää lapsesi lähellä ja samalla pitää kätesi vapaana, jotta voit tehdä asioita. Se on käytännöllinen vaihtoehto, joka on samalla mukava ja mahdollistaa teille useiden tuntien viettämisen lähellä toisianne.

Mitä kantoreppuja on sitten tarjolla, miten ne eroavat toisistaan ja mikä niistä voisi sopia sinulle? Repun valinta riippuu pitkälti siitä, mitä itse pidät tärkeänä, ja myös lapsesi koosta. Kuinka tärkeää on esimerkiksi ulkonäkö, ja minkä tyyppinen materiaali sinusta tuntuu parhaalta?

Tässä voit lukea lisää joistakin parhaista kantorepuista, jotka ovat saatavilla juuri nyt, jotta voit helpommin päättää, mikä niistä tuntuu olevan oikea sinulle ja lapsellesi.

Isä ja pieni lapsi vauvan kantorepussa

Mikä kantoreppu on paras testissä?

Viimeisin kokeilemamme vaihtoehto on Najell Easy Soft. Se on kevyt ja uskomattoman mukava kantoreppu, jota voimme suositella sen pehmeän ja miellyttävän materiaalin ja istuvuuden vuoksi. Suosittelemme lämpimästi!

✅ Erittäin kevyt, mukava ja helppo käyttää

Najellin käytännöllinen Easy Soft Flow -kantoreppu.

Tunnetuin vaihtoehto täällä Pohjoismaissa on BabyBjörn-kantoreput. Niillä on nykyään useita eri malleja, joilla on erilaisia etuja. Ne ovat voittaneet useita palkintoja eri testeissä ja keskittyvät suuresti lapsiturvallisuuteen. Heidän tunnetuin mallinsa on BabyBjörn One, jota on saatavana myös One Air -versiona, joka on valmistettu ilmavasta mesh-kankaasta.

✅ Erittäin suosittu merkki, fantastinen lapsiturvallisuus

4 erilaista vauvan kantolaukkua merkiltä BabyBjörn

Katso valikoima osoitteessa:


Toinen erittäin suosittu, korkealaatuista merkkiä edustava tuote on Ergobaby-kantoreput. Myös näitä on saatavana useita malleja riippuen siitä, mitä ominaisuuksia arvostat. Heidän testivoittaja ja myydyin malli on Ergobaby Omni 360, joka on saatavana myös mesh-kangasversiona nimellä Omni 360 Cool Air.

✅ Kansainvälinen menestystuote, useita palkintoja voittanut

4 Ergobaby-vauvan kantoreppua, musta ja harmaa malli.

Löydät lisää kantoreppuja tämän artikkelin lopusta!

Katso myös vinkkimme loistavista kantoliinoista, jos pidät yksinkertaisemmasta tavasta kantaa lasta!

Vertailu monista eri kantorepuista

Tässä käymme läpi monia erilaisia malleja eri valmistajilta. Lue lisää jokaisesta tuotteesta ja löydä linkit jälleenmyyjille.

Kahdeksan erilaista vauvan kantorepun kantajaa vierekkäin vertailtuna

BabyBjörn Kantoreppu Mini

BabyBjörnin kompakti Mini-kantoreppu.

Tarkista hinta:

BabyBjörnin kantoreppu Mini on suunniteltu erityisesti vastasyntyneille. Minin avulla voit luoda luonnollisen läheisyyden vauvaasi kohtaan samalla kun kätesi ovat vapaat tekemään asioita. Reppu on erittäin pehmeä, mikä mahdollistaa monia mukavia hetkiä yhdessä.

Kun kannat lastasi repussa, voit valita, haluatko pitää lapsen vatsaasi vasten kääntyneenä sinuun päin vai kääntyneenä eteenpäin. On myös erityinen kantoasento vastasyntyneille. On tärkeää huomata, että lapset on oltava vähintään viisi kuukautta vanhoja ennen kuin heitä voidaan kantaa kasvot eteenpäin.

Minillä on yksinkertainen tyylikäs ulkonäkö ja älykäs reuna, jota voidaan käyttää pienimpien lasten niskatuen ja myöhemmin taittaa alas. Olkahihnat menevät ristiin selässä, jotta saat ergonomisen kantamisen. Kantoreppu Mini on saatavilla väreissä, kuten vaaleanbeige, taivaansininen, mustaharmaa, tummanharmaa, vaaleanharmaa ja vaaleanpunainen. Voit myös valita eri materiaalien välillä: 3D-jersey, 3D-mesh tai puuvilla.

BabyBjörn-brändi on ollut olemassa vuodesta 1961 lähtien, ja se on ruotsalainen merkki, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Heidän perusajatuksensa on, että he haluavat helpottaa läheisyyden luomista ja antaa arjen toimia paremmin.

Laatuajattelussaan BabyBjörn keskittyy paitsi kestäviin materiaaleihin, myös toimivaan muotoiluun, joka tarjoaa riittävästi turvallisuutta, jotta sinä ja lapsesi tuntisitte olonne turvalliseksi.


BabyBjörn Kantoreppu Harmony

BabyBjörnin elegantti Harmony-kantoreppu.

Tarkista hinta:

BabyBjörniltä tulee myös Harmony-kantoreppu, 3D-mesh-materiaalista valmistettu reppu, joka on saatavana väreissä off white, antrasiitinharmaa, hopea, musta, laivastonsininen ja antiikinroosa. 3D-mesh on korkeateknologinen materiaali, joka on valmistettu polyesteristä ja jolla on monia etuja.

Se on superpehmeä, vakaa ja ilmava. Se tarjoaa hyvän joustavuuden ja kuivuu nopeasti pesun jälkeen. Materiaali kestää myös paljon kulutusta ja säilyttää muotonsa. Tässä repussa meshiä on täydennetty joissakin kohdissa 3D-jerseyllä, joka on myös erittäin pehmeä ja kestävä materiaali. Repun voi pestä koneessa.

Harmonyn valmistaminen 3D-meshistä antaa sille hieman urheilullisen ulkonäön, mutta sillä on samalla ylellinen ja moderni tunne. Olkahihnat, vyötärövyö ja selkätuki on topattu tukevasti, jotta kantajalle saadaan hyvä tuki.

Lapsi istuu ergonomisesti valitsetpa minkä tahansa kantoasennon, ja Harmonylla on mahdollisuus kantaa lasta selässä, vatsalla kääntyneenä sinua kohti ja vatsalla kääntyneenä maailmaa kohti. On myös erityinen asento vastasyntyneille.

BabyBjörn on johtavien yritysten joukossa, kun kyseessä ovat kantoreput ja muut tuotteet, jotka voivat tehdä elämästä pienten lasten kanssa sujuvamman. Heille kaikkein tärkeintä on turvallisuus. Sinun ei koskaan pitäisi joutua huolehtimaan siitä, kestävätkö tuotteet, vaan ne kestävät kulutusta erittäin pitkän ajan.

Suorittamalla lukuisia testejä he varmistavat, että heidän tuotteensa ovat turvallisia käyttää eikä lapsi vaaranna loukkaantumista. Turvallisuuden lisäksi yksinkertainen muotoilu ja harkittu toiminnallisuus ovat keskeisiä osia heidän tuotekehityksessään.


BabyBjörn Kantoreppu Move

BabyBjörnin dynaaminen Move-kantoreppu.

Tarkista hinta:

Jos valitset Move-kantorepun, saat BabyBjörniltä yksinkertaisen ja sujuvan käytettävän repun. Se on luotu niin, että voit ylläpitää aktiivista elämäntapaa myös pienen lapsen kanssa. Reppu on suunniteltu sopimaan lapsille aina 15 kuukauden ikään saakka.

Movella saat läheisyyttä lapseesi ja sekä sinä että lapsesi saatte miellyttävän ja mukavan kokemuksen käyttäessänne sitä. Sen kaksiosainen muotoilu mahdollistaa sen, että voit helposti ottaa sen pois ja pukea sen yllesi itse, vaikka lapsi olisi nukahtanut kantaessasi häntä.

Move on valmistettu 3D-meshistä ja on saatavana väreissä laivastonsininen, harmaa, antrasiitinharmaa, grafiitin vihreä, musta, harmaanbeige, antiikinroosa ja antrasiitinharmaa leopardikuvioilla. Se on topattu ja ergonominen sekä aikuiselle että lapselle.

Movella on mahdollista kantaa lasta vain vatsalla, mutta voit pitää lapsen sekä kasvot menosuuntaan että kasvot sinua kohti. Muista, että lapsen on oltava vähintään 5 kuukauden ikäinen ennen kuin hänen kaulansa pystyy kestämään kasvot menosuuntaan olevan asennon. Move voidaan pestä koneessa.

BabyBjörn on tuotemerkki, joka haluaa helpottaa pienten lasten perheiden elämää tuotteillaan. Valikoimasta löydät kantoreppuja, vauvan keinutuoleja, matkasänkyjä ja muita tuotteita, jotka sopivat pienimmille lapsille.

Yritys perustettiin vuonna 1961 ja tänään se myy tuotteitaan ympäri maailmaa. Tuotemerkin suosio pienten lasten vanhempien keskuudessa johtuu todennäköisesti turvallisuuden, korkean laadun ja toiminnallisten ratkaisujen yhdistelmästä. BabyBjörnin tuotteet kestävät pitkään käytössä ja ne on suunniteltu sekä sinun että lapsesi tarpeita silmällä pitäen.


BabyBjörn Kantoreppu One

BabyBjörnin monipuolinen One-kantoreppu.

Tarkista hinta:

BabyBjörnin One-kantorepun avulla voit luottaa mukavaan kantamiseen ja hienoon läheisyyteen lapsesi kanssa. Voit käyttää sitä heti kun lapsi on vastasyntynyt ja aina kolmevuotiaaksi asti, tai kunnes lapsi painaa 15 kiloa. Repussa on mahdollisuus käyttää neljää erilaista kantopositioita. Yksi on suunniteltu erityisesti vastasyntyneille ja kun lapsi on vähän vanhempi, voit kantaa häntä kasvot menosuuntaan tai kasvot sinua kohti vatsallasi tai voit pitää lasta selässäsi.

One on tehty pehmeästä puuvillasekoitteesta ja sen pohjaväri on beige leopardikuvioilla. Se antaa sille erityisen tyylin, joka on hieman hauskempi kuin yksiväriset reput. Repussa on vankka vyötäröhihna ja mukavasti topatut olkahihnat, joten voit kantaa pitkään ilman, että se rasittaa kehoasi.

Materiaali helpottaa sekä näkemistä että tuntemista siitä, että lapsi on luonnollisessa asennossa. Se on hyvin joustava ja tarjoaa hyvän tuen. Tämän materiaalin avulla voit pestä repun pesukoneessa.

Ensimmäinen tuote, jonka BabyBjörn toi markkinoille, oli vauvan keinutuoli, joka tuli vuonna 1961. Sen avulla lapsi saattoi osallistua aktiivisesti tapahtumiin ilman, että kumpikaan vanhemmista tarvitsi kantaa häntä.

Sen jälkeen BabyBjörn on kehittänyt tuotteen toisensa jälkeen, jotka ovat kannustaneet aktiivisuuteen, läheisyyteen ja jotka ovat voineet yksinkertaistaa vanhemmuutta. Muutamia esimerkkejä ovat 1960-luvulla tulleet ilmatäytteiset hoitopöydät, 1980-luvun älykkäät vaippakassit ja vuonna 2017 tullut kokoelma, joka on suunnattu vain isille.


BabyBjörn Kantoreppu One Air

BabyBjörnin ilmava One Air -kantoreppu.

Tarkista hinta:

BabyBjörn on tuonut markkinoille One Air -version, joka on vaihtoehto heidän One-repulleen. Periaatteessa kyseessä on sama malli, mutta kun One on valmistettu puuvillasekoituksesta, One Air on valmistettu 3D-mesh-materiaalista. Riippumatta siitä, kumman valitset, saat vakaan ja hyvän repun, joka on samalla pehmeä ja joustava.

One Air on yhtä mukava päällä ja lapsesi istuu siinä yhtä ergonomisesti. 3D-mesh on moderni materiaali, jonka suuri etu on sen kyky olla sekä vakaa ja pehmeä että viileä ja ilmanläpäisevä. Siksi One Air saattaa olla parempi valinta, jos sinulle tulee helposti kuuma tai jos sinä ja lapsesi asutte paikassa, jossa on lämpimät lämpötilat.

One Air on saatavilla väreissä antrasiittiharmaa, musta, harmaansininen, helmenhohtoisen vaaleanpunainen, hopea, laivastonsininen, harmaabeige ja antrasiittisininen leopardikuvioilla. Materiaali antaa One Air -repulle hieman urheilullisemman ulkonäön, mutta ennen kaikkea se on yksinkertainen ja tyylikäs älykkäällä suunnittelulla, joka on helppokäyttöinen. Voit pestä One Air -repun pesukoneessa, ja 3D-mesh on materiaali, joka kuivuu erittäin nopeasti pesun jälkeen.

BabyBjörn suunnittelee tuotteensa pienille lapsille – tulevaisuuden sukupolvelle. Vuodesta 1960 lähtien he ovat valmistaneet tuotteita pikkulapsille ja ajan myötä he ovat keränneet paljon tietoa ja kokemusta.

He kuuntelevat sekä vanhempia että asiantuntijoita pohtiessaan eri ratkaisuja ja valitsevat käyttää yksinkertaista ja ajatonta designia, joka sopii useimmille. Tuotteet kestävät paljon käyttöä, eikä turvallisuus tai toiminnallisuus huonone kulutuksesta huolimatta.


Najell Easy Soft

Najellin käytännöllinen Easy Soft Flow -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Easy Soft on Najellin kantoreppu, joka on suunniteltu helppokäyttöisyyden periaatteella. Sinun ei tarvitse säätää sitä juurikaan ja sen voi kiinnittää yhdellä kädellä. Tämän ansiosta se on helppokäyttöinen ja nopea pukea päälle.

Myös vaihtaminen eri kantoasentojen välillä on helppoa, vaikka olisit yksin, ja voit kantaa Easy Soft Flow -reppua vatsalla kääntyneenä sinua kohti, kääntyneenä maailmaa kohti tai selässä. Kaikki vaihtoehdot tarjoavat mukavan ja ergonomisen kantotavan ja lapsesi istuu turvallisesti.

Easy Soft Flow on saatavilla sekä yksivärisenä että kuviollisena, vaihtoehtoina mercury grey, cloud pink, pistachio green, berry blue, jet black ja almond beige. Reppu on valmistettu kokonaan airmesh-materiaalista, joka on polyesteriä.

Kyseessä on 3D-kangas, joka on huipputekninen ja suunniteltu tarjoamaan sekä vakautta että hyvää ilmankiertoa. Najell käyttää vegaanisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja kantorepuissaan ja ne on merkitty Öko-Tex-luokan 1 mukaisesti. Voit pestä repun pesukoneessa.

Najell on yritys, joka perustettiin vuonna 2012 Lundissa. Perustaja sai juuri sisarentyttären ja hän huomasi, että joka kerta kun hän yritti laskea pienen lapsen alas, tämä heräsi. SleepCarrier ratkaisi ongelman, ja Najellin ensimmäinen tuote oli syntynyt.

SleepCarrier mahdollistaa nukkuvan lapsen kantamisen, mikä voi olla sekä turvallista vauvalle että käytännöllistä aikuiselle, joka haluaa elää aktiivista elämää. Tänään valikoimaan kuuluu esimerkiksi lämpöpusseja, kantoreppuja ja valmiiksi solmittu liina.


Najell Original Volume 2

Najellin klassinen Original Volume 2 -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Najell on Original Volume 2 -kantorepussaan hyödyntänyt kokemustaan ja luonut täysin uuden kantorepun, joka mukautuu lapsesi kasvun mukaan. Repulla lapsen kantaminen on mukavaa ja se on helppo pukea ja riisua.

Yhden käden kiinnityksen ja muutaman säädettävän asetuksen ansiosta, jotka voidaan muuttaa lapsen vaihtaessa asentoa, reppu on helppokäyttöinen. Original Volume 2 tarjoaa viisi erilaista kantoasentoa. Voit myös halutessasi poistaa vyötäröhihnan, mikä voi olla mukavaa esimerkiksi keisarileikkauksen jälkeen.

Najell Original Volume 2:n kuori on 100% puuvillaa, kun taas muu reppu on valmistettu airmesh-materiaalista, joka on 100% polyesteriä. Kaikki Najellin käyttämät materiaalit ovat Öko-Tex-luokan 1 mukaisia, mikä tarkoittaa, että ne ovat kemikaalivapaita.

Ne ovat myös vegaanisia. Original Volume 2 on yksinkertaisen näköinen hienoine saumoineen, jotka antavat sille oman tyylikkään ulkonäkönsä. Se on saatavilla denim indigo, sage green, matte black ja oat beige -väreissä. Sen voi pestä pesukoneessa.

Najell-brändi lähtee liikkeelle pienten lasten luonnollisesta tarpeesta olla lähellä – ja aikuisten tarpeesta voida tehdä muita asioita lapsen nukkuessa.

Kantoreppujensa, valmiiksi solmitun Wrap-liinan ja SleepCarrier-tuotteensa avulla löydät helposti ratkaisun, joka sopii sinulle ja mahdollistaa lapsesi kantamisen. Tuotteet on suunniteltu kestämään pitkään ja ne ovat korkealaatuisia. Design on valittu niin, että se toimii riippumatta vallitsevasta muotisuuntauksesta.


Beemoo Carry Comfort Air Kantoreppu

Beemoon hengittävä Carry Comfort Air -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Beemoon kantoreppu Carry Comfort Air on erittäin käytännöllinen reppu, joka on saatavana harmaana ja mustana. Siten se sopii melkein kaikkiin vaatteisiin ja tilanteisiin, ja sitä voi käyttää sekä ulkona että sisällä.

Carry Comfort Air antaa sinun kantaa lasta sekä vatsalla että selässä, ja kun päätät kantaa lasta vatsallasi, voit helposti kiinnittää repun ja saada lapsen paikalleen ilman toisen henkilön apua. Lapsi voi olla joko sinuun päin tai katsella ulospäin maailmaan.

Tämä on kantoreppu, joka panostaa älykkäisiin yksityiskohtiin, kuten käytännöllisiin taskuihin ja vakaaseen pääntukeen lapselle. Sitä suositellaan käytettäväksi viiden kuukauden iästä alkaen, joten se ei sovi aivan pienimmille. Voit käyttää sitä kunnes lapsi painaa 15 kiloa.

Carry Comfort Air on valmistettu 100% polyesteristä, mikä tekee siitä kestävän ja erilaisten rasitusten ja sääolosuhteiden kestävän. Voit pestä sen käsin pyyhkimällä sen kostealla liinalla.

Beemoo on tuotemerkki, jota myydään vain Jollyroomissa, joka on yksi suurimmista verkkokaupoista, kun etsit lapsille tarkoitettuja tuotteita. Beemoon valikoimaan kuuluu muun muassa lastenvaunuja, matkasänkyjä, turvaistuimia ja erilaisia vauvatuotteita.

Design on tyylikäs ja tuotteet ovat hintansa arvoisia samalla kun ne ovat korkealaatuisia. Valikoima on suhteellisen laaja, joten kun tarvitset jotain lapsesi hoitamiseen, saattaa olla hyvä aloittaa katsomalla, mitä Beemoo tarjoaa.


Beemoo Care Dynamic Kantoreppu

Beemoon dynaaminen Care Dynamic -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Beemoolta tulee Care Dynamic, kantoreppu, joka sopii lapsille jopa 15 kiloon asti. Voit aloittaa sen käytön, kun lapsesi on tullut 4 kuukauden ikäiseksi. Tällaisen kantorepun avulla saat läheisyyttä lapseesi ja samalla sinulla on kädet vapaana tekemään mitä tarvitsetkin. Repussa on leveä vyötäröhihna ja pehmustetut olkaimet, joten se on mukava kantaa.

Care Dynamic on valmistettu 100% polyesteristä valmistetusta mesh-materiaalista. Se on teknologisesti kehitetty materiaali, joka hengittää ja auttaa sinua ja lastasi pysymään viileinä. Reppu on kokonaan musta ja yksinkertaisella tyylillä, jossa keskitytään käytännöllisiin näkökohtiin.

Esimerkiksi edessä on tasku, jota voi käyttää jos haluat luoda tukea tai pitää kiinni lapsesta. Siinä on myös huppu, joka voi helpottaa lapsen nukkumista repussa. Care Dynamic täytyy pestä käsin.

Beemoo-tuotemerkki tarjoaa esimerkiksi turvaistuimia, matkasänkyjä, lastenvaunuja ja muita tuotteita, joita saatat tarvita huolehtiaksesi vauvastasi. Jos on aika matkustaa lapsesi kanssa, tai jos liikutte paljon arjessanne, Beemoon tuotteet voivat olla täydellinen valinta.

Ne ovat kestäviä ja kestävät paljon käyttöä, ja tyyli on useimmiten tyylikäs ja pelkistetty. Tällä tavoin Beemoon tuotteet voivat sopia melkein kaikkiin tilanteisiin.


Tula Free-To-Grow Kantoreppu

Tula's monipuolinen Free-To-Grow -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Kun etsit todella tyylikästä kantoreppua, Tulan Free-to-Grow voi olla sinulle parhaiten sopiva. Se on saatavilla neljässä eri värissä ja tyyli on yksinkertainen, mutta luo pehmeän vaikutelman. Värit, joista voit valita, ovat harmaa, pellavahiekka, pellavasade ja uninen pöly.

Uninen pöly on harmaanruskea väri valkoisten kolmioiden kuviolla, kun taas pellavasade vastaa vaaleansinistä farkunväriä. Materiaali on 100% puuvillaa ja sen voi pestä koneessa.

Free-to-Grow on kantoreppu, joka sopii lapsille 0-4 vuoden iässä, tai lapsille, jotka painavat 3-20 kiloa. Sinun ei tarvitse käyttää vauvan sisäosaa, vaan voit käyttää sitä sellaisenaan ja säätää sen lapsen koon mukaan.

Free-to-Grow’n voi kantaa sekä selässä että vatsalla. Hyvin pehmustettujen olkaimien ja vyötäröremmin avulla paino jakautuu ja kantaminen on mukavaa.

Tula-tuotemerkki tunnetaan itse asiassa nimellä Baby Tula, ja se on perheyritys, joka on ollut olemassa vuodesta 2009. Perustajat loivat yrityksen, kun heistä tuli vanhempia. He halusivat edelleen pystyä liikkumaan maailmassa sujuvasti, mutta nyt yhdessä lastensa kanssa.

Kantorepuillaan Tula tarjoaa vaihtoehdon, joka on hyvä sekä vanhemmalle että lapselle. Niillä on tyylikäs muotoilu, ergonomiset ratkaisut ja korkea toiminnallisuus. Baby Tulalla on muun muassa peittoja ja reppuja valikoimassaan kantoreppujen lisäksi.


Tula Explore Kantoreppu

Tula'n seikkailunhaluinen Explore-kantoreppu.

Tarkista hinta:

Tulan Explore on kantoreppu, joka tarjoaa sinulle monia erilaisia vaihtoehtoja ulkonäön suhteen. Se on saatavilla eri väreissä ja voit valita, haluatko yksivärisen vai kuviollisen. Yksivärisistä väreistä voit valita sellaisia kuten oliiviini, obsidiaani, pellavahiekka, tuhka ja sade.

Jos haluat kuviollisen, voit valita harmaanruskean unisen pölyn, jossa on valkoisia kolmioita, pinkin kukan, jossa on kukkia ja lehtiä, tai löydön, joka on musta tähtikuvioilla. Explore on tehty puuvillasta ja sen voi pestä koneessa.

Explore on pehmeä kantoreppu, jossa sekä olkaimet että vyötäröremmi ovat hyvin pehmustetut. Myös lapsen tuki on hyvin pehmustettu. Pehmusteet tekevät kantorepusta ergonomisen sekä sinulle että lapsellesi.

Tämä on erittäin joustava kantoreppu, koska voit vaihdella sen kantamista sisäänpäin, ulospäin ja selässä. Kantoreppu sopii lapsille jopa 20 kiloon saakka ja pehmustettu niskatuki voi tukea kaikkein pienimpiä. Explore-kantorepun etuna on vyötäröremmissä oleva käytännöllinen tasku.

Baby Tula on tuotemerkki, jota kutsutaan myös Tulaksi. He luovat tuotteita lapsille ja heidän vanhemmilleen. Materiaalit ovat korkealaatuisia, suunnittelu erityinen ja ergonomiaa ei koskaan laiminlyödä.

Tulan tavoitteena on tarjota tyylikäs tyyli silmiinpistävillä kuviolla sekä korkea mukavuuden aste, joten ei ole ihme, että he ovat suosittuja monien vanhempien keskuudessa. Baby Tula on myös saanut palkintoja kantorepuistaan.


Ergobaby Adapt Kantoreppu

Ergobabyn mukautuva Adapt-kantoreppu.

Tarkista hinta:

Adapt on Ergobabyn kantoreppu, joka sopii lapsille, jotka painavat 3,2-20 kiloa. Vauvansisäosaa ei ole, joten sitä voidaan käyttää sellaisenaan myös pienten lasten kanssa. Adapt on helppo säätää, jotta ergonominen istuin sopii erikokoisille lapsille.

Olkaimet ovat pehmustetut ja ne voidaan ristiin. Ne on täydennetty vyötärövyöllä, joka tarjoaa myös tukea kantajan alaselälle. Paino jakautuu lantiolle ja olkapäille, joten sen käyttäminen on mukavaa ja vähemmän raskasta.

Käyttäessäsi Adaptia voit itse valita, haluatko kantaa sitä vatsalla, lanteella tai selässä. Se sopii erinomaisesti myös imettämiseen.

Adapt on harmaa kantoreppu yksinkertaisella designilla, jonka tyyli sopii useimmille. Materiaali on 100% puuvillaa ja sen voi pestä koneessa.

Kun sinulla on vastasyntynyt vauva, Ergobabyn tuotteet voivat olla suureksi avuksi. Heillä on esimerkiksi kantoliinoja, kantoreppuja, unipusseja ja vaunuja. He tarjoavat myös imetystyynyjä ja erilaisia tarvikkeita, jotka voivat helpottaa lapsenhoitoa.

Ergobaby on pitkään työskennellyt tuotteiden kehittämiseksi niin ergonomisiksi kuin mahdollista, sekä sinulle että lapsellesi. He pitävät myös tärkeänä korkeaa laatua, designia, joka sopii useimpiin yhteyksiin ja tuotteiden kestävää valmistusta.


Ergobaby Omni 360 Kantoreppu

Ergobabyn monipuolinen Omni 360 -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Ergobaby on yksi johtavista kantoreppumerkeistä, ja Omni 360 -mallillaan he ovat luoneet kantorepun, joka on helppo käyttää. Se on saatavilla mustana ja harmaana ja sopii kaikille vastasyntyneistä lapsista kolmevuotiaisiin. Materiaali on 100% puuvillaa ja se kestää konepesun, joten se on helppo puhdistaa.

Omni 360:n avulla voit pitää lastasi lähellä niin usein kuin haluat, ja voit valita neljän eri kantoposition välillä. Se on suunniteltu niin, että se on ergonominen sinulle, esimerkiksi ristiin asetettujen olkaimien ja hyvän vyötäröremmin avulla. Lapselle sen voi säätää niin, että hän istuu mukavasti sekä vauvana että hieman vanhempana.

Vauvansisäosaa ei tarvita, ja mukana on älykkäitä tarvikkeita. Esimerkki on huppu, joka auttaa lastasi lepäämään paremmin, toinen on irrotettava säilytyspussi, joka mahdollistaa tarvitsemasi mukana kuljettamisen. Omni 360:aa voi käyttää myös imettäessä.

Kun Karen Frost perusti Ergobaby-merkkinsä, hän kehitti kantorepun, joka oli tarkoitettu olemaan hyvä lapsen selälle ja samalla lievittämään vanhemman selän ja niskan kuormitusta. Alkuperäinen reppu jakoi painon uudella tavalla hihnojen avulla, jotka olivat sekä lantiolle että olkapäille.

Alusta lähtien vuodesta 2003 lähtien Ergobabylle on ollut tärkeintä löytää älykkäitä ergonomisia ratkaisuja. Yhtiö työskentelee myös kovasti kestävyyden parissa, muun muassa käyttämällä kierrätettyjä ja ekologisia materiaaleja.


Ergobaby Omni 360 Cool Air Kantoreppu

Ergobabyn viilentävä Omni 360 Cool Air -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Ergobabyn Omni 360 Cool Air on Omni 360:n edelleenkehittämä versio. Tässä vaihtoehdossa ei ole käytetty puuvillaa, vaan on valittu mesh-kangas. Tämän ansiosta Omni 360 Cool Air on kevyt kantoreppu, joka päästää paljon ilmaa lävitse ja voi pitää lapsesi viileänä myös kesällä.

Kantoreppua voidaan käyttää jo lapsen ensimmäisestä viikosta alkaen, ja se soveltuu lapsille jopa 36 kuukauteen asti. Voit säätää asetuksia niin, että lapsesi istuu aina mukavasti ja ergonomisesti, ja Omni 360 Cool Air on suunniteltu myös sinun ergonomiseen kantamiseen.

Omni 360 Cool Air on saatavilla useissa eri väreissä. Voit valita mustan, keskiyön sinisen, harmaan ja khakin välillä. Sillä on toiminnallinen muotoilu aktiivista elämäntyyliä varten. Vauvan hupun avulla lapsesi voi eristäytyä ympäröivistä tapahtumista ja rauhoittua helpommin, ja irrotettavan säilytyspussin avulla saat kätevän lisävarusteen.

Ergobaby-merkki on ollut yksi johtavista yrityksistä, kun on kyse siitä, kuinka kantamistapamme lapsiamme ovat muuttuneet. Heidän kantoreppunsa mahdollistavat lapsellesi ergonomisen ja lapsen lonkille, lantioille ja selälle hyvän istuma-asennon – samalla kun ne ovat mukavia ja myös ergonomisia sinulle aikuisena. Erilaisilla tuotteilla voit valita, haluatko kantaa lasta vatsassa, selässä tai lantiolla.


Ergobaby Omni Breeze Kantoreppu

Ergobabyn ilmava Omni Breeze -kantoreppu.

Tarkista hinta:

Ergobabyn Omni Breeze -malli on saatavilla useissa eri väreissä, joten jos ulkonäkö on sinulle tärkeä, tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto.

Värit, joita on saatavilla, ovat:

  • musta onyx
  • helmenharmaa
  • grafiitinharmaa
  • luonnonbeige
  • safiirinsininen
  • liuskekiven sininen
  • keskiyön sininen
  • roosa kvartsi
  • musta kukkakuosilla onyx bloom

Kantorepun materiaali, SoftFlex-mesh, antaa sille hieman urheilullisen ulkonäön. Materiaali päästää lävitseen paljon ilmaa, joten sekä sinä että lapsesi voitte pysyä viileinä.

Voit käyttää Ergobaby Omni Breeze -kantoreppua lapsesi ollessa vastasyntynyt aina neljävuotiaaksi saakka. Erilaisilla kantotavoilla ja säädöillä löydät aina jotakin, mikä sopii sekä lapselle että sinulle.

Ergonomian parantamiseksi siinä on pehmustettu tuki alaselälle, pehmustetut olkahihnat ja kuormitusta vähentävä lantiovyö. Kantorepussa on taskut sivuilla, mikä tekee esimerkiksi avainten tai muiden tarvittavien tavaroiden mukaan ottamisen helpoksi. Mukana tulee myös laukku, joka voidaan kiinnittää lantiovyöhön tai ottaa pois.

Karen Frost perusti Ergobabyn vuonna 2003. Vastasyntynyt poika sai hänet haluamaan luoda täydellisen kantorepun, ja hän todellakin onnistui siinä. Luotu kantoreppu oli 100% puuvillaa, jossa oli pehmustetut hihnat lantiolle ja olkapäille.

Alkuperäinen kantoreppu on edelleen myynnissä, vaikka tuotevalikoima onkin kasvanut ajan myötä. Nykyään Ergobabyltä löytyy useita erilaisia kantoreppuja, lisäksi unipusseja, rattaita, kantoliinoja ja erilaisia tarvikkeita, joita saatat tarvita hoitaessasi lastasi.


Ergobaby Embrace Kantoreppu

Ergobabyn pehmeä Embrace-kantoreppu.

Tarkista hinta:

Ergobabyn Embrace-kantorepun kanssa saat kantorepun, joka on sekä erittäin pehmeä ulkoasultaan että käytössä. Materiaali on 100% polyesteriä, joka on joustavaa ja erittäin kestävää.

Se voidaan pestä koneessa, joten puhdistaminen ei ole suurempi ongelma. Embrace on saatavilla väreissä blush pink, heather grey, oxford blue, soft olive, cream, soft navy, ja musta. Kaikki ovat pehmeitä sävyjä, jotka sopivat kun haluat luoda läheisyyttä pienen lapsesi kanssa.

Embrace on suunniteltu sopimaan vastasyntyneestä 11 kiloon saakka. Kantaminen on erittäin lähellä, mikä luo mukavuuden, jota sekä sinä että lapsi saatatte tarvita. Samalla se on ergonominen, lapsesi istuu hyvin, ja sinä saat helpotusta muun muassa laajojen olkahihnojen kautta, jotka risteävät selän yli.

Tätä kantoreppua varten Ergobaby on hakenut inspiraatiota suosituista kantorepuista, ja ajatuksena on, että se tarjoaa saman läheisyyden, mutta on helpompi käyttää.

Ergobaby on tuotemerkki, joka tarjoaa erilaisia kantoreppuja. Heillä on myös esimerkiksi kantoliinoja, unipusseja, rattaita, imetystyynyjä ja muuta, mikä voi helpottaa elämää pienen lapsen kanssa.

Tuotteet ovat erittäin käytännöllisiä, ja suuri painoarvo on, että ne ovat hyviä sekä lapselle että vanhemmalle. Älykkään kantorepun avulla voidaan luoda läheisyyttä samalla kun sekä lapsen että aikuisen kehot saavat hyvän tuen. Laatu, ympäristöajattelu ja ergonomia ovat kolme asiaa, joita Ergobaby painottaa eniten.


Stokke Limas Plus Kantoreppu

Stokken monipuolinen Limas Plus -kantoreppu.

Ei saatavilla verkossa

Stokken kantoreppu, Limas Plus, on ottanut inspiraationsa suosituista kantoliinoista, sillä voit solmia olkahihnojen alaosan lapsen takamuksen alla. Samalla saat täysin erilaisen ergonomian ja vakauden kuin kantoliinasta, joten on kuin saisit parhaat puolet molemmista maailmoista.

Limas Plus on erittäin harkitusti suunniteltu monine älykkäine yksityiskohtineen. Vyötärövyö on esimerkiksi erityisen leveä, siinä on tasku ylimääräisellä pehmusteella, ja paino jakautuu tasaisesti selän, olkapäiden ja lantion välille.

Kantorepun voi kantaa vatsalla, selässä tai lantiolla sen mukaan, mitä koet parhaaksi eri tilanteissa. Lapsen istuinalue on säädettävissä, ja lapsesi saa hyvän tuen sekä selälle että jaloille ja lantiolle.

Limas Plus on valmistettu 100% ekologisesti kasvatetusta puuvillasta, ja sen voi pestä pesukoneessa. Voit valita eri värien, kuten antrasiitin harmaan, harmaan tweedin ja antrasiitin melangen, välillä.

Norjalainen Stokke-tuotemerkki on tullut tunnetuksi koko maailmassa valmistamalla erittäin korkealaatuisia lastentuotteita. Paitsi että tuotteet on suunniteltu älykkäästi ja ne kestävät paljon käyttöä, on niissä keskitytty kestävien materiaalien käyttöön.

Design on ajaton, ja tuotteita voi helposti käyttää esimerkiksi usean peräkkäisen sisaruksen kesken. Heidän valikoimaansa kuuluu muun muassa sänkyjä, lastenvaunuja, kylpyammeita ja lastenruokatuoleja. Heidän tunnetuin tuotteensa on Tripp Trapp -tuoli.


Kantoreppu meshistä vai puuvillasta? Minkä valita?

Kaikki nykyään valmistetut kantoreput ovat moderneja ja kestävät kovaa käyttöä. Sekä puuvilla että mesh voivat olla joustavia ja pehmeitä materiaaleja, jotka ovat miellyttäviä sinulle ja lapsellesi käyttää, mutta kaikesta huolimatta näiden kahden materiaalin välillä on eroja.

Puuvillan edut ja haitat

Puuvilla on luonnollinen materiaali, ja ekologisella ja oeko tex-merkityllä puuvillalla voit saada kankaan, joka sisältää minimaalisesti myrkkyjä ja haitallisia aineita. Puuvilla on materiaali, joka voi hengittää ja imeä kosteutta, mikä voi auttaa kehon lämpötilan säätelyssä.

Puuvillasta valmistetussa kantorepussa voit helposti tuntea, miten lapsesi istuu, eikä hän ole joutunut mihinkään outoon asentoon. Puuvilla on vakaa materiaali ja pehmusteen avulla vakautta voidaan lisätä.

Vaikka puuvilla voi imeä kosteutta ja siten auttaa kehon lämpötilaa, lämpö on silti suurin haittapuoli, kun verrataan meshiin. Puuvillalla ei ole yhtä hyvää ilmanvaihtoa eikä se voi tarjota viileyttä samalla tavalla.

Meshin edut ja haitat

Meshillä, tai usein kutsutulla 3D-meshillä, saat modernin ja huipputeknisen materiaalin, joka on suunniteltu mahdollisimman hyvään toimintaan. Se on pehmeä ja joustava samalla kun se on vakaa. Lapsi saa tarvitsemansa tuen.

Meshin erityisen hyvä piirre on, että se on materiaali, jolla on hyvä ilmanvaihto, mikä tarkoittaa, että sekä sinä että lapsesi voitte pysyä viileinä käyttäessänne kantoreppua. Tämä on tietenkin ominaisuus, jolla on suurin merkitys, jos sinusta tulee helposti kuuma tai jos olette lämpimässä ilmastossa. Toinen etu on, että materiaali kuivuu hyvin nopeasti pesun jälkeen.

Meshin haittapuolena voidaan pitää sen ulkonäköä. Mesh ei anna sileää pintaa, vaan se on kangas täynnä pieniä reikiä. Kaikki eivät pidä sitä kauniina. Toinen haittapuoli on, että mesh valmistetaan polyesteristä, joka on eräänlainen muovi. Jos kuulut niihin, jotka haluavat välttää kaikenlaista muovia, kun lapsesi on pieni, mesh-kantoreppu ei ehkä tunnu hyvältä.

Minkä sinun pitäisi valita?

Kumpi sinun sitten pitäisi valita? Kuten näet, molemmilla vaihtoehdoilla on sekä etuja että haittoja. Vain sinä voit päättää, mitkä asiat ovat tärkeimpiä sinulle ja lapsellesi. Sekä puuvillasta että meshistä löytyy korkealaatuisia ja ergonomisia kantoreppuja.

Kuinka paljon painoa kantoreppu kestää?

Yleisimmin kantoreppu kestää 3-20 kiloa. Jotkut repuista kestävät hieman vähemmän, esimerkiksi 18 tai 15 kiloa. Jotkut reput on tehty erityisesti vastasyntyneille ja hyvin pienille lapsille, jolloin maksimipaino saattaa olla vieläkin alhaisempi. Myös alaraja voi vaihdella hieman, mutta erot ovat pienempiä. Esimerkiksi tietyt reput on suositeltu käytettäväksi alkaen 3,2 tai 3,5 kilosta.

Missä iässä kantoreppua käytetään?

Kantoreput on yleensä suunniteltu lapsille aina neljän ikävuoteen asti. Voit käyttää niitä jo vastasyntyneestä lähtien. Useimmissa repeissä on mahdollisuus kantaa lasta useilla eri tavoilla, joten voit esimerkiksi antaa vastasyntyneelle lisätukea niskalle tai kääntää hieman vanhemman lapsen eteenpäin, jotta hän näkisi enemmän ympärillä tapahtuvaa.

Jotkut kantoreput on suunniteltu vain ensimmäiseen ikävuoteen, ja näitä malleja voi olla mahdollista käyttää jopa 1 tai 1,5 vuoden ikään asti. Joitakin malleja ei suositella käytettäväksi aivan ensimmäisinä kuukausina, mutta niitä voi käyttää, kunnes lapsi on 4-vuotias.


Tutustu lisää kantaa lapsia -aiheeseen ja löydä täältä inspiroivia artikkeleita!