Paras kävelytuoli 2023: Testin parhaat tuolit kävelemisen opetteluun

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kävelytuoli tai kävelyn opettelutuoli on apuväline, jota käytetään välivaiheessa, kun lapsi ei vielä pysty kävelemään itse. Usein niissä on mukana aktiviteettileluja, joiden avulla lapsi voi viihdyttää itseään pidempään, jos haluat pitää kädet vapaana jonkin aikaa. Nämä ovat parhaat kävelytuolit, jotka voit ostaa lapsellesi juuri nyt!

Vauva ulottuu kävelytuolista

Mikä kävelytuoli on paras testissä?

Testin paras, jos hinta jätetään huomiotta, oli BabyDan Kävelytuoli. Se on erittäin hyvin suunniteltu ja todellinen laatutuote. Se maksaa muutaman euron enemmän, mutta on sen arvoinen, jos budjetti sallii.

Lopuksi löysimme todella mukavan budjettivaihtoehdon Beemoo Simple Learning -kävelytuolin. Se on uskomattoman halpa ja yllättävän toimiva. Alhaiseen hintaan nähden se on loistava tuote.

Arvostelut parhaista kävelytuoleista

Tässä ovat kaikki kävelytuolit, joita olemme tarkastelleet ja joita voimme suositella.

BabyDan Kävelytuoli

BabyDan Kävelytuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Mukava kävelytuoli, jossa on monia ominaisuuksia ja älykäs muotoilu. Tätä voidaan käyttää sekä kävelytuolina että käytännöllisellä kahvalla varustettuna vaununa, kun lapsi pystyy seisomaan omillaan ja tarvitsee hieman tukea.

BabyDan Kävelytuolissa on useita hienoja yksityiskohtia, joista pidämme, ja tästä kävelytuolista huomaa, että se on hieman laadukkaampi kuin halvemmat mallit. Ensinnäkin siinä on erittäin mukava istuin, joka on ergonominen ja pehmustettu ja joka tukee vauvaa hyvin. Tämä tuoli on mukava jopa pitkissä leikkisessioissa. Lisäksi siinä on erittäin hyvät pyörät, joissa on pehmeä kumimateriaali, joka estää jälkien jäämisen lattiaan. Se ei myöskään pidä niin paljon ääntä lattiaa vasten kuin jotkin muut kävelytuolit.

Verhoilu on kätevästi irrotettava ja pestävä, sillä pienille lapsille sattuu helposti onnettomuuksia. Mukava paristokäyttöinen leikkipöytä ja säädettävä tuolin korkeus ovat tämän kävelytuolin muita älykkäitä vakio-ominaisuuksia.

Ensisilmäyksellä kyseessä on tavallinen kävelytuoli, jossa on samat ominaisuudet kuin useimmissa muissa vastaavissa malleissa. Mutta kun kokeilet useita eri vaihtoehtoja, huomaat laatuvivahteita. Tämä on parempi tuoli. Se on vakaampi, siinä on hienompia materiaaleja ja se on kokonaisuudessaan kestävämpi. Jos haluat laatutuotteen, Baby Dan Kävelytuoli on todella hyvä valinta. Se ei myöskään maksa paljon enempää kuin muut mallit, joten se on monelle lisämaksun arvoinen.


Beemoo 4-in-1 Opi kävelemään -tuoli

Beemoo 4-in-1 Opi kävelemään -tuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Erittäin siisti kävelytuoli Beemoolta. Siinä on juhlava kilpa-autoaiheinen muotoilu, ja se varmasti ilahduttaa autoilevia lapsia ja vanhempia.

Pöydällä olevassa leikkialustassa on ohjauspyörä, vaihdevipu ja muita houkuttelevia painikkeita, joiden avulla lapsi voi leikkiä kilpa-auton kuljettajaa aidosti. Ääni- ja valoefektit parantavat kokemusta, ja Beemoo 4-in-1-laitteen tarjoama huvi kiehtoo lapsia.

Ulkonäön lisäksi se on täysin toimiva kävelytuoli, jonka lapsi voi ottaa mukaansa ympäri taloa. Se soveltuu käytettäväksi noin 6 kuukauden iästä alkaen ja enintään 12 kg:n painoon asti. On syytä mainita, että itse tuoli on melko suuri, sillä se painaa peräti kuusi kiloa, mikä on huomattavasti enemmän kuin muut mallit. Jos kotonasi on tilaa, tämä voi olla paras valinta.

Muuten tämä on hyvä kävelytuoli, ja Beemoo 4-in-1 kävelytuoli houkuttelee lähinnä röyhkeällä ulkonäöllään ja innostavalla leikkimielisyydellään. Jos pidät moottoreista ja nopeista autoista kotona, sinulla tulee olemaan monia hauskoja hetkiä tämän kanssa, kun lapsesi tutkii ensimmäisiä askeleitaan kävelytuolissa.


Beemoo Simple Opi kävelemään -tuoli – Paras budjettivalinta

Beemoo Simple Kävelytuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä on melko yksinkertaisen näköinen kävelytuoli, mutta Beemoo Simple on silti varustettu tärkeimmillä ominaisuuksilla, joilla on oikeasti merkitystä.

Ensinnäkin tuoli on hyväksytty EN1273-standardin mukaisesti myös portaiden turvallisuuden osalta. Kalliimpien mallien tapaan tuoli on säädettävissä, ja siinä on hauska ja stimuloiva leikkipöytä.

Kävelytuolissa on kääntyvät pyörät, ja pienempienkin lasten on helppo liikkua ja keinua sen kanssa. Lelut ovat paristokäyttöisiä, ja niistä lähtee ääniä ja valoja, kun lapsi painaa ja kääntää painikkeita ja pyörää. Toiminta on uskomattoman stimuloivaa ja pitää lapsen keskittyneenä pitkään.

Beemoo Simple on saanut paljon hyviä arvosteluja verkossa, ja asiakkaat ovat usein yllättyneitä siitä, että se on niin hyvä alhaisesta hinnasta huolimatta. Tämä on kieltämättä uskomattoman edullinen tuote. Monet ihmiset ostavat mieluummin halvemman kävelytuolin, koska sitä käytetään hyvin rajoitetun ajan lapsen kehityksessä.

Tuoli on halvempaa mallia, minkä huomaa itse rakenteesta. Muovi on hieman pehmeämpää kuin muissa malleissa, ja se tuntuu hieman vähemmän tukevalta. Sen suositellaan kuitenkin kestävän enintään 12 kg, mikä on enemmän kuin tarpeeksi useimmille ihmisille.

Jos haluat halvan kävelytuolin, Beemoo Simple on tuote, josta saat ehdottomasti parhaan tuolin rahoillesi. Se on täysin pätevä tuote, ja lapsesi arvostaa sitä varmasti. Suosittelemme sitä lämpimästi, sillä se on ylivoimaisesti paras budjettivaihtoehto!


Moweo Walker 5-in-1 – Edullisin vaihtoehto

Moweo Walker 5-in-1 kävelytuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä tuoli on melko samanlainen kuin Hauckin malli, ja sitä on saatavana myös useissa eri väreissä ja kuoseissa. Tämän istuimen erityispiirre on, että sitä voidaan kääntää. Näin lapsi pääsee käsiksi leluihin rattaiden kaikilta sivuilta.

Lelut ovat värikkäitä ja monipuolisia. Ne liikkuvat, pitävät ääntä ja tarjoavat motorisia haasteita ja aistien stimulointia. Tämä on erittäin houkutteleva alusta, jonka päällä lapsi voi seistä ja leikkiä pitkään väsymättä.

Itse tuolin korkeutta voidaan säätää kolmeen eri tasoon. Alhaalla on myös tuki, jossa lapsi voi lepuuttaa jalkojaan. Sen lisäksi, että Moweo Walker on erinomainen kävelytuoli, se voidaan muuntaa sekä kävelyä opettelevaksi vaunuksi että keinutuoliksi.

Jalkatuen irrottamisen jälkeen lapsi voi pitää kahvasta kiinni ja käyttää koko rattaita tukena harjoitellessaan kävelyä. Tämä tuo lisäarvoa koko tuotteelle, sillä se sopii täydellisesti käytettäväksi, kun lapsesi alkaa pian kävelemään omatoimisesti.

Taittamalla Moweo Walkerin sivutuen alaspäin siitä tulee hieno pieni keinutuoli lapselle. Tätä vaihtoehtoa ei ole läheskään kaikissa kävelytuolissa, joten kyseessä on todella toimiva tuoli, jossa on monia ominaisuuksia. Koko kävelyteline voidaan taittaa kokoon. Näin se ei vie paljon tilaa ja se voidaan helposti sijoittaa vaatekaappiin tai muuhun säilytystilaan.

Kaiken kaikkiaan tämä on erittäin edullinen kävelytuoli, jota voidaan käyttää monipuolisesti. Suosittelemme Moweo Walkeria edullisimpana kävelyyn opettelevana tuolina, jonka voit löytää juuri nyt!


Hauck Opi kävelemään -tuoli

Hauck Opi kävelemään -tuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Valmistajalla Hauck on useita kävelytuolimalleja. Kaikilla on omat värinsä ja teemansa, mutta kaikilla on samanlainen toiminto ja koko. Niiden teemoja ovat esimerkiksi Mikki Hiiri, Minni ja viidakkoseikkailu.

Tuolia voidaan säätää lapsen pituuden mukaan, ja se voidaan nostaa ja laskea kolmeen asentoon. Siinä on myös turvalukko, joka estää lasta menemästä portaita alas.

Kävelytelineen laudalla on toimintopaneeli, jossa on monia erilaisia painikkeita ja vipuja. Tässä lapsi voi seisoa tuolissa jo varhain ja aktivoida ääniä, musiikkia ja vilkkuvia valoja eri väreissä.

Toimintapaneeli on myös mahdollista poistaa ja antaa lapsen leikkiä muilla lempileluillaan.

Tämä on klassinen kävelytuoli, ja se on juuri sopiva hinnaltaan, toiminnaltaan ja turvallisuudeltaan. Sopii erinomaisesti käytettäväksi, kun vauva on noin 6 kuukauden ikäinen, kunnes hän ei enää tarvitse sitä. Paljon rakastettu opi kävelemään-tuoli on vuosien varrella helpottanut monien lapsiperheiden elämää.

Jos haluat hyvän kävelytuolin, joka ylläpitää ja kouluttaa lastasi turvallisesti maksamatta siitä enempää kuin on tarpeen, Hauck kävelytuoli on luonnollinen valinta. Arvostamme sitä todella paljon ja olemme sitä mieltä, että se on juuri sitä, mitä hyvältä kävelytuolilta voi odottaa.


Inovi Cruiser

Inovi Cruiser Kävelytuolit

Tarkista hinta osoitteesta:

Todella mukava kävelytuoli, jossa on kaksoistoiminto. Ensinnäkin se toimii tavallisena kävelyn opettelutuolina, jossa lapsi asetetaan keskimmäiselle istuimelle. Lapsi voi seistä siinä tukevasti ja liikkua vapaasti kaikkiin suuntiin. Lisäksi se toimii myös vaununa, kun tuolin takaosa poistetaan. Sitten lapsesi voi liu’uttaa sen eteensä ja käyttää sitä tukena ensimmäisillä kävelyillään ympäri taloa.

Inovi Cruiser on houkuttelevasti muotoiltu autoksi, joka ilahduttaa pienimpiä moottorin ystäviä kotona. Itse pöydässä on paneeli useilla aktiviteettileluilla. On olemassa erilaisia leluja, joissa on sekä ääni että valo. Se on paristokäyttöinen ja kiehtoo kaikkia pikkulapsia, jotka pääsevät kokeilemaan sitä.

Kävelyteline on tietenkin säädettävissä ja sitä voidaan säätää lapsen koon mukaan. Etupyörät kääntyvät, joten lapsi voi liikkua omatoimisesti kaikkiin suuntiin. Siinä on samalla suojus, joka vähentää riskiä siitä, että kävelijä juoksee alas portaita.

Tämä on todella mukava kävelytuoli, ja jos sinulla on lapsi, joka on jo varhain kiinnostunut autoista, Inovi Cruiser on luonnollinen valinta. Hauska aktivoiva lelu, joka antaa lapsellesi harjoitusta ja nautintoa läpi varhaisvuosien!


Fillikid Kävelytuoli

Fillikid Kävelytuoli

Tarkista hinta osoitteesta:

Tässä on toinen kaunis ja hyvin suunniteltu kävelytuoli, tällä kertaa Fillikidin valmistama. Sitä voidaan säätää lapsen pituuden mukaan kolmessa vaiheessa, ja siinä on hyvin mitoitettu pääntuki, johon lapsi voi lepuuttaa päätään.

Kävelytuolin edessä olevalla pöydällä on leikkialusta, jossa on musiikkia ja erilaisia painikkeita ja vipuja, joiden avulla lapsi voi harjoittaa motorisia taitojaan ja muita aistejaan. Tuoli on mukava, ja se liikkuu pehmeästi ja sujuvasti, jolloin liikkeet ovat mukavia lapselle, kun hänen tutkiessaan ympäristöään kotona. Lisäksi tuolissa on hyvä porrassuoja, joka estää kävelytelinettä liikkumasta portaissa.

Fillikid kävelytuoli on todella hyvä tuote, ja on selvää, että valmistajat ovat pitäneet huolta siitä, että lapsi voi hyvin. He voivat istua ja liikkua siinä pitkiä aikoja ilman, että heille tulee epämukava olo tai he kyllästyvät.

Tämä on laadukkaampi kävelytuoli kuin halvemmat versiot, mutta ei silti maksa kovin paljoa. Melko yksinkertainen, mutta todella hyvälaatuinen tuote. Suosittelemme Fillikid-kävelytuolia, varsinkin jos olet usein yksin lapsesi kanssa ja saatat tarvita pidempiä hetkiä, jolloin sinulla on kädet vapaana.


Carena F1 Kävelytuoli

Tuotetta ei enää myydä.

Hurmaava kävelytuoli autoharrastajalle. Tämä on turvallinen kävelytuoli, jossa on hyvät pehmusteet istuimella ja tukeva pohja. Se on muotoiltu kuin Formula 1 -kilpa-auto, täydellinen nopeajalkaisille lapsille!

Carena F1 -kävelytuolin mitat ovat 68 x 40 senttimetriä, ja se soveltuu noin 6 kuukauden ikäiselle lapsellesi siihen asti, kunnes hän on valmis kävelemään itsenäisesti. Se kestää jopa 12 kiloa, ja sen tukeva rakenne tarjoaa hyvän suojan, jos lapsi törmää vahingossa seinään tai vastaavaan.

Vauvan kävelytuoli on valmistettu EU:n turvallisuusstandardien mukaisesti, ja se on korkeatasoinen sekä muovissa käytettyjen kemikaalien että itse rakenteen turvallisuuden osalta. Se on CE-merkitty tuote, joka on valmistettu muovista ja jonka kehyksessä on hieman metallia.

Jos sinä ja lapsesi olette yhtä innostuneita autoista, Carena F1 -kävelytuoli tarjoaa epäilemättä paljon iloa, kun lapsesi opettelee kävelemään. Hauska muotoilu ja hyvä, turvallinen tuote!


Carena Nacka Opi kävelemään -tuoli

Tuotetta ei enää myydä.

Toinen mukava kävelyyn opetteleva tuoli on tämä Carenan versio. Sitä on saatavana useissa eri väreissä, ja se on tukeva tuote, jossa on hyvät turvaominaisuudet.

Carena Nacka sopii lapsille noin 6 kuukauden iästä alkaen 12 kg:n painoon asti, mikä riittää useimmille. Tuolin korkeutta voidaan säätää kolmeen asentoon kasvavalle lapselle sopivaksi.

Etupuolella on paristokäyttöinen leikkipaneeli, joka aktivoi lapsen. On mukavaa katsella, kuinka lapsesi on innostunut vilkkuvista valoista ja erilaisista äänistä, jotka kuuluvat hänen painaessaan painikkeita. On myös rauhoittavaa kuulla lastasi, kun teet muita asioita, hänen ollessaan lähellä. Carena-vauvan kävelytuoli on kiinnitetty niin, ettei sitä voi viedä alas portaita. Se on myös

turvallisuustestattu EN1273-standardin mukaisesti, joka on Ruotsin standardointilaitoksen antama turvallisuusstandardi.

Tämän kävelytuolin etupyörät ovat 360 astetta käännettävissä, minkä ansiosta lapsi voi liikkua kotona hyvin vapaasti. Takapyörät on suunniteltu liikkumaan vain eteenpäin, jotta lapsi ei törmää huonekaluihin, lemmikkeihin, sisaruksiin tai muihin herkkiin esineisiin.

Olemme jo pitkään pitäneet tästä ruotsalaisesta vauvatuotteiden kehittäjästä, ja voimme suositella Carena Nacka kävelytuolia. Se on mukava tuote, jossa on korkeat standardit ja hyvä turvallisuusajattelu.


Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset (FAQ)

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä kysymyksiä, joita vanhemmilla usein on vauvan kävelytelineistä.

Mikä kävelytuoli on?

Kävelytuoli on apuväline, jonka avulla lapset oppivat kävelemään, ennen kuin he pystyvät seisomaan täysin itsenäisesti.

Kävelyteline on yhdistelmä harjoitusvälineestä, jonka avulla lapsi pääsee liikkumaan omin avuin, ja apuvälineestä, joka auttaa sinua vanhempana, kun lapsesi on saatava hetkeksi turvaan. On erilaisia mielipiteitä siitä, onko kävelytuoli hyvä apuväline vai hidastaako se lapsen luonnollista askelkehitystä. Yhteinen kokemuksemme kertoo, että riippumatta siitä, käytätkö kävelytelinettä vai et, lapsesi

kehittyy juuri niin kuin pitääkin. Vanhempana on uskomattoman hyödyllistä, kun voi laskea lapsen alas eikä tarvitse vahtia jokaista hänen askeltaan, kun hän on putoamassa tai törmäämässä huonekaluihin. Kävelytuoli ja leikkimatot ovat ehkä yleisimpiä leluja vauvojen kouluttamiseen.

Ovatko kävelytuolit hyviä lapsille?

On jonkin verran väitteitä siitä, että kävelyteline voi viivästyttää lapsen luonnollista kehitystä kävelyn oppimisessa. Tästä ei kuitenkaan ole todisteita. Tiedetään, että on äärimmäisen tärkeää, että lapset tutkivat kehoaan, ryömivät ja kävelevät omin avuin. Kaikki nämä tekijät ovat tärkeitä.

Kävelytelinettä tulisi käyttää silloin tällöin lyhyitä aikoja. Se antaa lapselle hauskaa aikaa ja vanhemmille vapaata aikaa tehdä muita asioita. Pidä kävelytelinettä leluna, joka aktivoi, viihdyttää ja harjoittaa lasta lyhytaikaisesti. Ei vaihtoehtona ryömimiselle, seisomiselle ja vapaalle liikkumiselle lattialla.

Minkä ikäisenä lapset käyttävät kävelytuolia?

Yleisimmin kävelytuolia suositellaan käytettäväksi noin 6 kuukauden iästä noin vuoden ikään tai kun lapsi on valmis kävelemään itsenäisesti. Mukana tulevat aktiviteettilelut voivat joskus pitää lapsen viihdytettynä pidempäänkin. Nämä voidaan yleensä irrottaa ja niillä voidaan leikkiä erikseen.

Mitkä ovat kävelytelineen käytön edut ja haitat?

Kävelytuolin edut ovat:

 • Hauskaa lapsille
 • Turvallinen (jos sitä käytetään oikein ja hyviä turvallisuuskäytäntöjä noudattaen).
 • Antaa vanhemmille vapaat kädet
 • Stimuloi useita aisteja
 • Mahdollistaa lapsen tutkia kotia itse.

Kävelytuolin haitat voivat olla:

 • Voi viivästyttää motorista kehitystä, jos sitä käytetään liikaa ja se korvaa luonnollisen kävelyharjoittelun.
 • Portaisiin putoamisen vaara (jos niitä käytetään huolimattomasti).
 • Käytetään vain lyhyen aikaa, voi olla vaikea myydä käytettynä.

Pompputuoli vai kävelytuoli – minkä valita?

Molemmissa näissä vauvakoulutusvälineissä on etuja ja haittoja.

Pompputuoli:

 • On kiinnitettävä kunnolla, vaatii enemmän aloittaakseen.
 • Lapsi pysyy samassa paikassa
 • Hieman yksitoikkoisempaa harjoittelua

Kävelytuoli:

 • Lisää toimintaa lelupaneelin kanssa
 • Vapaa liikkuvuus (stimuloivampi, voi olla riskialttiimpi).
 • Vie enemmän tilaa

Mikä on kävelytuolin enimmäispaino?

12 kiloa on yleisin enimmäispaino kävelytuolille.

Milloin lapset alkavat käyttää kävelytuolia?

Usein suositellaan aloitettavaksi noin 6 kuukauden iässä. Huolellisella ja valvotulla käytöllä on joskus mahdollista aloittaa kokeileminen hieman aikaisemmin.

Vaikuttaako kävelyteline lasten motoriseen kehitykseen?

On väitetty, että kävelytuki voi vaikuttaa lasten motoriseen kehitykseen. Tämä perustuu suurelta osin iltapäivälehdissä julkaistuihin artikkeleihin, joissa yksittäiset henkilöt ovat antaneet lausuntoja. Nämä eivät ole väitteitä, joista olisi saatu merkittävää tutkimustietoa.

On luultavasti järkevää olla käyttämättä kävelytelinettä säännöllisen motoristen taitojen harjoittelun korvikkeena. Lasten on opittava nousemaan makuulle, istumaan, ryömimään ja seisomaan ihan itse. Kävelyteline ei korvaa tätä harjoittelua. Kävelyteline tulisi nähdä hauskana ja miellyttävänä toimintana, joka antaa lapselle mahdollisuuden harjoitella muita taitoja. Kävelyteline on myös uskomattoman hyödyllinen vanhemmille, joiden on hoidettava asioita ja jotka haluavat sijoittaa lapsen turvalliseen paikkaan lyhyiksi ajoiksi.