Paras kehto vauvalle 2024: Parhaat kehdot testissä pienille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kehto voi antaa myös rauhan lapsille, joilla voi muuten olla suuria vaikeuksia nukahtaa. Joillekin vanhemmille kehto on todellinen pelastus. Kehtoja ja merkkejä on monenlaisia. Tässä artikkelissa käymme läpi monia variantteja ja suosittelemme parhaita kehtoja vauvoille!

Pieni vauva nukkuu kehdossa

Mikä kehto on testissä paras?

Riippukehdoista paras on mielestämme Nonomo-riippukehto. Ainutlaatuinen tuote, josta on tullut erittäin suosittu viime vuosina, koska monet lapset tulevat hyvin rauhallisiksi sellaisissa kehdoissa.

Nonomo riippukehto

Toinen erittäin suosittu vauvansänky, jota voimme todella suositella, on JLY Future. Mukava muotoilu, hyvä hinta ja erittäin turvallinen!

JLY Future Sivuvaunusänky

Jos haluat klassisen puisen kehdon, on sinun tutustuttava mukavaan Troll Luxiin. Klassinen muotoilu, erinomainen toiminta!

Troll Kehto Lux

Lue lisää vinkkejä hienoista kehdoista. Jos sinulla on isoja lapsia, jotka haluavat keinutella kesän auringossa, täytyy sinun käydä kurkkaamassa tämän vuoden parhaita riippumattoja!

Katsaus 8 hienoon kehtoon

Tässä on tarkempi katsaus kahdeksaan eri kehtoon vauvoille, nukkumiseen ja keinumiseen. Olemme tarkastelleet sekä riippuskehtoja, puisia kehtoja että useita muita malleja useilta eri valmistajilta.

BabyBjörn Verkko-Kehto

BabyBjörn Verkko-Kehto

Tarkista hinta osoitteessa:

Siisti ja hieno kehto tunnetulta BabyBjörniltä valkoisena, ilmavalla verkkokankaalla ja tukevilla jalaoilla yhteensopivasta pyökkipuusta. Teline heiluu mukavasti eikä pidä ääntä sitä keinuttaessa. Jaloissa on kunnollinen liukastumisenesto ja kehto on helppo pitää puhtaana ja raikkaana. Erikoisommeltu patja sisältyy, jonka voi pestä 60 asteessa. Myös sivujen verkkokangas voidaan irrottaa ja pestä koneessa.

BabyBjörn on ruotsalainen perheyritys, joka on valmistanut vauvatuotteita 60-luvun alusta lähtien. He keskittyvät turvallisuuteen ja laatuun, ja monista heidän tuotteistaan ​​on tullut todellisia bestsellereitä. Hinnaltaan BabyBjörn on hieman korkeammalla, mutta tuotteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo.

Tämä teline taittuu helposti kokoon, kun sitä tarvitsee säilyttää. Taitettuna se on vain 13 cm korkea ja menee helposti sängyn alle, vaatekaappiin tai auton tavaratilaan. Se painaa 6 kg ja sopii mainiosti mukaan matkalle.

Verkkosivujen ansiosta kehto on viileä myös kesällä ja kankaan kautta voit vanhempana valvoa nukkuvaa lasta. Kehtoa voidaan käyttää, kunnes lapsi painaa 8 kg tai on oppinut istumaan tai seisomaan. BabyBjörnin kehto on testattu ja hyväksytty EN 1130 -standardin mukaisesti ja on myös erittäin joustava ja helppokäyttöinen.


JLY Dream kehto patjalla

JLY Dream kehto patjalla

Tarkista hinta osoitteessa:

Tässä tyylikkäässä JLY:n perinteisillä säleillä varustetussa kehdossa on skandinaavinen design ja se on valmistettu kokonaan puusta. Pään ja jalkojen päät ovat hieman sivuja korkeammat ja pehmeästi pyöristetyt modernin ilmeen luomiseksi. JLY:n mukaan ne tarjoavat laadukkaita ja tyylikkäitä lasten huonekaluja edullisin hinnoin, ja niiden valikoimasta löytyy kaikkea pinnasängyistä leikkinurkkiin.

Dream-kehto on valkoinen ja sitä kuvataan vakaaksi ja hintansa arvoiseksi. Siinä on kaksi jalkaa ja käytännöllinen lukitustoiminto, jota voidaan käyttää, kun vauvaa ei haluta keinuttaa. Monien mielestä kehto on oikean korkuinen ja helppo pitää sängyn vieressä, kun vanhempana haluaa lapsen lähellä yöksi. Sitä on helppoa ja hiljaista keinuttaa ja se on myös hieno sisustusyksityiskohta makuuhuoneessa.

JLY Dream kehto painaa 15 kg ja sängyn mitat ovat 85 x 45 cm. Mukana tuleva patja on valmistettu puuvillasta ja polyuretaanivaahdosta, materiaalista, joka päästää ilman kiertämään patjan läpi parhaan mukavuuden saavuttamiseksi. Patjan päällinen on valmistettu froteekankaasta ja se on helppo irrottaa ja pestä koneessa. Monet vanhemmat ovat tyytyväisiä sekä laatuun, toimivuuteen että hintaan.


Moweo Kehto

Moweo Kehto

Tarkista hinta osoitteessa:

Moweolta tulee tämä moderni kehto. Moweon mukaan he valmistavat laadukkaita, älykkäitä ja mukavia lastentuotteita tyylikkäässä pohjoismaisessa designissa. Hinnaltaan tämä kehto on yksi halvemmista vaihtoehdoista. Se on väriltään harmaa ja painaa yhteensä 7,9 kg. Yläosassa on suojahuppu, joka voidaan helposti taittaa ylös ja alas tarvittaessa ja jolla voidaan luoda lapselle kietoneemman tunteen lapselle.

Kehto on kiinni vakaassa telineessä kuudella pyörällä, joka tekee siitä helposti siirrettävän huoneesta toiseen. Pitkät sivut koostuvat valkoisesta verkkokankaasta, joka tarjoaa ilmavan ja mukavan nukkumisympäristön vauvalle. Sinulla on vanhempana hyvä näkyvyys seurata lasta kankaan läpi myös maatessasi.

Makuutilan alla kehdossa on iso säilytyskori, jossa on runsaasti tilaa vaipoille, pesulapuille ja muille tavaroille, joita sinä vanhempana haluat käden ulottuville yön aikana. Säilytyskori voidaan helposti taittaa kokoon ja kiinnittää makuutilaan, mikäli et halua käyttää sitä.

Moweo-kehdon mukana tulee 2,5 cm paksu patja ja sängyn koko on 41 x 76 cm. Tämän tuotteen haittapuolena on, että sitä ei voida keinutella.


Leander Classic kehto patjalla

Leander Classic kehto patjalla

Tarkista hinta osoitteessa:

Ajattoman ja erilaisen muotoilun kehto Leanderilta, hieman kalliimmalta brändiltä, ​​joka edustaa klassista skandinaavista designia. He markkinoivat itseään yrityksenä, joka perustuu lapsen todellisuuteen ja yhdistävät estetiikkaa toimivuuteen. Tämä kehto on saatavana valkoisena tai tummanharmaana puuvillakankaana, jossa on hopeanvärisiä yksityiskohtia antaen makuuhuoneeseen eksklusiivisen ilmeen.

Kehto koostuu astma- ja allergiaystävällisestä kankaasta tehdystä korista, joka ripustetaan kiinnitysköyteen mukana tulevalla koukulla. On myös mahdollista ostaa kolmijalkainen teline, mikäli et halua tai pysty ripustamaan telinettä kattoon.

Ripustuksen ansiosta voidaan kehtoa keinuttaa kaikkiin suuntiin ja kiinnitysköydet ovat helposti säädettävissä katon korkeuden mukaan. Lapsi lepää vapaasti ilmassa ja kehto stimuloi vauvan tasapainoa liikkuessaan. Vanhemman on helppo keinuttaa kehtoa vain yhdellä kädellä.

Kehdon mukana tulee mukava patja, joka voidaan pestä 60 asteessa. Se kestää 10 kg painon ja sitä voidaan käyttää, kunnes vauva oppii istumaan itse. Kehdon ulkomitat ovat 50 x 83 cm ja se painaa 5,2 kg.

Leander Kehto on turvallisuustestattu ja hyväksytty EN1130:n mukaisesti. Arvosteluissa kehto saa kiitosta sekä ulkonäöstä, laadusta että toimivuudesta.


Childhome Kehto Rottinki

Childhome Kehto Rottinki

Tarkista hinta osoitteessa:

Childhome valmistaa vauvojen ja lasten tuotteita ja markkinoivat itseään brändinä, jolla on laaja valikoima, keskittyen korkeaan laatuun ja turvallisuuteen. Tämä kehto on valmistettu kokonaan kauniista rottinkista, joka luo mukavan tunnelman. Se on muodoltaan soikea ja pohjaosa on taiteellisesti suunniteltu. Kehdosta tulee mukava ja turvallinen nukkumapaikka sekä mukava sisustusyksityiskohta makuuhuoneeseen.

Kehto seisoo neljällä jalalla, jotka voidaan helposti asettaa suksille mukavan keinu-toiminnon saamiseksi, kun haluat kyetä keinuttamaan vauvan uneen. Kevyen materiaalin ansiosta kehto on helppo siirtää huoneesta toiseen. Säleiden muotoilu tekee sen, että sinä vanhempana voit aina valvoa lastasi samalla kun vauva itse pääsee tutkimaan ympäristöään, kun hän alkaa kääntymään ja nostamaan päätään.

Childhome-kehdon mukana tulee pehmeä patja joka on valmistettu puuvillasta ja polyesteristä, ja siihen voi ostaa myös käytännöllisen sälesuojan optimaalisen turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi. Sängyn mitat ovat 40 x 80 cm ja kehto kestää 9 kg. Huono puoli on, että patja voidaan pestä vain 30 asteessa.


Nonomo riippukehto

Nonomo riippukehto

Tarkista hinta osoitteessa:

Suosittu riippukehto variantti, joka on käytännöllinen ja hintansa arvoinen vaihtoehto sekä perinteiselle kehdolle että babysitterille. Tämä tuote tulee Nonomolta ja sitä on saatavana eri väreissä ja kuvioissa, mikä tekee siitä herkullisen yksityiskohdan, joka on helppo yhdistää muihin sisustuksiin. Tässä mukavassa kehdossa vauva voidaan helposti keinuttaa luonnolliseen ja mukavaan uneen.

Kehto on ergonomisesti suunniteltu jakamaan vauvan paino tasaisesti ja keventämään selkää, päätä ja häntäluuta hellävaraisesti. Kehto ripustetaan kattokoukkuun mukana tulevan ketjun ja jousen avulla. Korkeutta on helppo säätää jatkoketjun ansiosta, ja puisella jakajalla voit myös säätää makuupinnan kokoa.

Tässä kehdossa vastasyntynyt vauva voi mata tiukasti kiedottuna antamalla tunteen, että hän makaisi edelleen kohdussa. Jalkapäässä on painonapit, jotka voidaan sulkea. Kehtoa suositellaan erityisesti lapsille, joilla on koliikkia tai vaikeuksia löytää rauha. Lapsen kasvaessa makuualustaa voidaan säätää niin, että lapsi voi liikkua vapaammin ja nähdä enemmän.

Tuote on valmistettu luomupuuvillasta, joka kestää konepesun ja sen maksimipaino on 15 kg. Patja on saatavana varianteissa synteettistä kuitua ja luonnollista lampaanvillaa.

Nonomo Kehto toimitetaan käytännöllisessä säilytyspussissa, jonka ansiosta se on helppo ottaa mukaan matkalle. On myös mahdollista ostaa kiinnike ja teline oviaukkoon ripustamista varten.


Nonomo Riippukehto Junior

Nonomo Riippukehto Junior

Tarkista hinta osoitteessa:

Nonomo on kehittänyt hieman isommille lapsille, jotka suosivat nukahtaa keinutessa, viihtyisän ja hienon riippukehdon, joka voidaan kiinnittää kattoon, oviaukkoon tai telineeseen. Se kestää 30 kg maksimipainon , mikä tekee siitä hintansa arvoisen vaihtoehdon, jota voidaan käyttää pitkään. Kehto on saatavana eri väreissä ja se on myös hieno sisustusyksityiskohta makuuhuoneeseen.

Tuote on valmistettu luomupuuvillasta ja sen mukana tulee patja, säilytyslaukku, jousella varustettu ketju ja kattokoukku. Patja on valmistettu pehmeästä mikrokuidusta ja se voidaan pestä koneessa helppoon puhdistamiseen. Makuupinnan kokoa voidaan säätää mukana tulevalla pähkinäpuulla tehdyllä jakajalla. Myös ripustuskorkeutta voidaan helposti säätää jatkoketjun ansiosta. Jalkapäässä on napit, jotka voidaan sulkea ja avata sen mukaan, haluaako lapsen makaavan tiukasti suljettuna vai liikkuvan vapaammin.

Säilytyspussin ansiosta kehto on helppo ottaa mukaan matkasänkynä. Kehdosta tulee turvallinen nukkumapaikka, johon lapsi on tottunut, mikä edistää hyvää unta myös matkoilla. Nonomo Riippukehto Junior on saanut korkeat arvosanat useissa riippumattomissa tutkimuksissa ja sitä suositellaan vahvasti vanhemmilta.


Troll Kehto Lux

Troll Kehto Lux

Tarkista hinta osoitteessa:

Tyylikäs ja tilava kehto klassisella skandinaavisella muotoilulla Trollilta, jota on saatavana valkoisena ja tummanharmaana. Se on valmistettu korkealaatuisesta massiivieurooppalaisesta koivupuusta ja sitä kuvataan vakaaksi ja turvalliseksi. Kehto seisoo kahdella jalalla ja siinä on tukevat jalat maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Troll markkinoi itseään ympäristöystävällisenä brändinä, jolla on korkeat laatuvaatimukset. Ne takaavat tuotteilleen pitkän käyttöiän.

Tämän kehdon makuupinta on 40 x 89 cm ja se on designattu järeillä säleillä sekä pitkillä että lyhyillä sivuilla. Patja ja sälesuoja eivät sisälly hintaan. Vanhempana valvot lasta hyvin säleiden läpi, vaikka makaat kehto sängyn vieressä. Samoin voi utelias vauva hallita ympäristöään täysin, kun hän alkaa kääntyä ja nostaa päätään.

Troll Lux Kehdossa on turvatulppa, joka on helppo vetää ulos, kun haluat keinuttaa vauvaa kevyesti lepäämään. Kun tulppa laitetaan takaisin, lukittuu teline. Klassinen ulkoasu tekee kehdosta ajattoman sisustusyksityiskohdan, joka sopii useimpiin tyyleihin ja joka voidaan periä pelkäämättä että siitä tulisi vanhanaikainen.

Maalin ja liiman muodossa käytetyt materiaalit ovat vesiohenteisia ja takaavat lapselle turvallisen nukkumisympäristön silloinkin, kun kehdolla alkaa olla muutama vuosi niskassa.


Onko kannattavaa ostaa kehto?

Vauvan ensimmäinen aika elämässä usein pyörii sen asian ympärillä että, milloin ja missä vauvan pitäisi nukkua. Suurin osa tulevista vanhemmista kysyy itseltään, millainen nukkumapaikka on paras ja kannattaako kehto ostaa.

Kehdon suuri etu on, että se vie vähemmän tilaa kuin tavallinen pinnasänky tai vaunut ja yleensä siinä on pyörät, joiden avulla sitä on helppo siirtää huoneesta toiseen. Vanhempana voit pitää lapsen vieressäsi riippumatta siitä, kokkaatko, lajitteletko pyykkiä vai lepäätkö.

Useimmissa nykyaikaisissa malleissa on myös jalat, jotka voidaan lukita, mikäli et halua käyttää keinutoimintoa. Toinen etu on se, että kehto on mukava ja turvallinen vauvalle, varsinkin kun hänellä on vaikeuksia löytää rauha.

Useimmat vastasyntyneet arvostavat mukavaa keinutusta ja pientä tilaa, ja vauvaa on helppo keinuttaa uneen samalla kun saat pitää kädet vapaana.

Kehdon haittapuolena on, että se voi tulla hieman ahtaaksi parin kuukauden kuluttua, kun vauva alkaa liikkua enemmän ja kääntyä. Tosin nukkuvat useimmat vauvat edelleen hyvin kehdossa, mutta rauhan löytäminen voi olla hieman hankalampaa, kun tila pienenee.

Yleisesti voidaan kehdoilla katsoa olevan suhteellisen lyhyt käyttöikä, eikä yleensä ole kyse monesta kuukaudesta. Kun vauva osaa alkaa nousta kohti reunaa, on suuri riski, että hän putoaa kehdosta joten siksi kannattaa seuraavaa vaihtoehtoa miettiä hyvissä ajoin.

Monet vauvat nukkuvat mieluummin myös vaunuissa ulkona, mikä on myös käytännöllistä, kun vanhempana haluat päästä ulos ja kehto jää tällöin usein varjoon.

Mitä eroa kehdolla ja bedside cribillä on?

Bedside crib, jota kutsutaan myös sivusängyksi, on pienempi versio pinnasängystä, joka on kiinnitetty vanhempien sänkyyn. On olemassa myös malleja, joita voidaan käyttää itsenäisesti sängyn vieressä, mutta perusideana on, että vauvan pitäisi pystyä pitämään sängyn vieressä yöllä helpottamaan ruokintaa tai kun vauvaa on nostettava.

Toisin kuin kehtoa,  ei bedside cribiä voida keinuttaa tai liikutella, mutta sitä voidaan usein käyttää vähän pidempään kuin kehtoa.

Löytyy malleja, jotka kestävät jopa 20 kg, mutta koska pituus on harvoin alle metrin, voi tässäkin tulla ahdasta, kun vauva kasvaa ja alkaa liikkua enemmän. Kun lapsi oppii nousemaan ylös reunaa kohti, on sivusänky vaihdettava johonkin toiseen vaihtoehtoon.

Mikä on paras – kehto vai sitteri?

Kuten kehto, sivusänky ja pinnasänky, on sitteri myös yleinen helpotus lapsen ollessa pieni. Valittavana on monia erilaisia ​​malleja. Useimmat ovat joustavia ja helppoja liikutta, ja voit vanhempana aina pitää lapsesi vierelläsi.

Sitterit voidaan usein asettaa niin, että voit valita, haluatko pystyä keinuttamaan sitä vai pitämään sen paikallaan. Istuinkulmaa on myös mahdollista säätää. Pienemmät vauvat halutaan usein laittaa enemmän makuuasentoon, kun taas vanhemmat lapset haluavat istua pystymmässä pystyäkseen seuraamaan mitä heidän ympärillään tapahtuu.

Kehto on parempi vaihtoehto, kun vauva on pieni ja nukkuu useammin ja pidempään. Kehdossa ei ole väliä vaikka lapsi nukahtaa, kun taas on suositeltavaa, että vauvat eivät istu babysitterissä yli tuntia pidempään. Kun lapsi on kasvanut hieman isommaksi, suosivat monet sitteriä mieluummin kuin kehtoa, koska kehto tulee ahtaaksi ja babysitterissä lapsi voi istua ja aktivoitua eri tavalla.


Täältä löydät lisää lasten nukkumiseen liittyviä artikkeleita!