Paras kevättakki lapsille 2024: Kevättakkeja kaikkiin kevään keleihin

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kevät kolkuttelee jo ovella ja pian säät lämpenevät. Tällöin talvitakit ovatkin liian lämpimiä ja lasten mukavampi liikuskella ulkona kevyemmissä vaatteissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme siksi erilaisia lasten kevättakkeja!

Neljä kevättakkia eri väreissä, taustalla keväinen sää

Mikä lasten kevättakki on testien paras?

Testien paras on Polarn O. Pyret Eather PRO® Stormy -kuoritakki. Se on äärettömän toiminnallinen ja kestävä lastentakki, joka pitää niin tuulta kuin rankkasadettakin. Se on paitsi kestävä, myös tyylikäs kevättakki!

Polarn O. Pyret WEATHER PRO ® Stormy vedenkestävä kuoritakki

Katso hinta:


Toinen lempituotteemme on Reima Fiskare kuoritakki, suomalaisen valmistajan tyylikkään värikäs vedenkestävä laatutuote.

Reima Fiskare Kuoritakki

Katso hinta:


Loppuun meidän on myös mainittava supersuosittu Lindex FIX -kuoritakki. Vedenkestävä, tyylipuhdas ja mukava takki, jonka koko on säädettävissä ja mahdollistaa siten pidemmän käyttöiän. Hintansa arvoinen ja korkealaatuinen valinta!

Lindex FIX Kuoritakki säädettävin hihoin

Katso hinta:


Löydät useita muitakin vaihtoehtoja joko alempaa tästä artikkelista tai listoistamme, joihin olemme keränneet hyviä lasten kuoritakkeja ja softshellvaatteita.

Vaihtoehtoisesti voi pohtia hankkivasti sadevaatteita tai vuorillisen sadetakin!

Lista kevään säihin sopivista lastentakeista

Ruoho kasvaa sulavan lumen alla

Talven vaihtuessa kevääksi voi pukeutuminen olla hankalaa. Säät ovat vaihtelevat ja tarvitset vaatteet, jotka pitävät lämpimänä sateessa ja tuulessa, mutta joissa ei tule liian kuumakaan.

Monet laittavat talvitakin kaappiin ja vaihtavat suoraan ihaniin kesävaatteisiin, mutta tämä on usein liian pikainen ratkaisu. Sitä ei yksinkertaisesti tule ajatelleeksikaan, että huhtikuussakin voi olla pakkasta, ja antaakin lapsen juoksennella pihalla pelkässä paksummassa paidassa.

Kevättakki ei ainoastaan suojaa kylmyydeltä. Monissa hyvissä malleissa on myös hyvä suoja kosteutta ja tuulta vastaan. Siten lapsesi pysyy sekä kuivana että lämpimänä, ilman että hänen tarvitsee hikoilla paksussa talvitakissaan.

Lyhyesti sanottuna kevättakki on todella tärkeä osa lapsen kevätkelien aikaista pukeutumista. Alla olevassa oppaassa käymme läpi liudan erilaisia malleja ja toivomme sinun löytävän vaihtoehtojen joukosta juuri sinun lapsellesi sopivan tuotteen.

Polarn O. Pyret WEATHER PRO ® Stormy vedenkestävä kuoritakki

Polarn O. Pyret WEATHER PRO ® Stormy vedenkestävä kuoritakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 12 000 mm

Tämä Polarn O. Pyretin takki on yksi markkinoiden kaikkein toiminnallisimmista vaatekappaleista. Stormy-mallissa on useita käytännöllisiä yksityiskohtia, jotka tekevät siitä sopivan riippumatta siitä, minkälaiset kelit talven ja kevään välille osuvat.

Ensinnäkin kyseessä on todella kestävä takki. Se on tehty kestämään ja sen korkea laatu on huomattavissa verratessasi takkia useimpiin edullisempiin tuotemerkkeihin. Riippumatta siitä, toivotko lapsesi käyttävän takkia usean kauden ajan vai pikkusisaren perivän takin, on todennäköisyys suuri, että juuri Stormy-kuoritakki kestää siihen asti.

Vedenkestävyyden suhteen tämä takki on myös selkeästi parhaimmistoa. Jopa 12 000 mm vesipilarin ansiosta takki on tehty kestämään myös rankempia sateita kastumatta läpi. Tämä on kuoritakille korkea vesipilariarvo, koska useimmiten vastaavat tuotteet eivät kestä parhaimmassakaan tapauksessa kuin 8000–10 000 mm.

Polarn O. Pyretin Stormy on valmistettu kierrätetystä polyamidista ja sen vuori on kierrätettyä polyesteriä. Takin muotoilu on tyylipuhdas ja kaunis ja se on yhdistettävissä samanvärisiin kuorihousuihin ja pipoihin. Se on saatavilla väreissä:

 • Beige
 • Keltainen
 • Liila
 • Sininen/harmaa
 • Vanha roosa
 • Musta
 • Tummansininen

Takissa on tietenkin myös useita näppäriä yksityiskohtia, kuten fiksusti sijoitetut heijastimet, käytännöllinen irrotettava huppu ja ylimääräinen läppä, jonka ansiosta vetoketju on suojattu tuulelta.

Meidän mielestämme kyseessä on epäröimättä yksi parhaista vaihtoehdoista sinulle, joka etsit lapselle kevättakkia. Tämä on vedenkestävä premiumtuote, joka todellakin toimii kaikissa keleissä. Myös kylmemmillä keleillä pukemalla lämpimämpi paita tai fleece alle, ja lämpimämmillä keleillä pukemalle alle ohuemmat vaatteet. Vahva suositus kevättakiksi!


Lindberg Explorer Kuoritakki

Lindberg Explorer Kuoritakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 3 000 mm

Tämä takki voisi sopia hyvin lapsille, jotka pitävät uusien asioiden kokeilemisesta ulkona ollessaan. Tässä takissa he pärjäävät useimmissa ympäristöissä, ilman että sinun vanhempana tarvitsee huolehtia siitä, että lapsesi kastuisi tai palelisi.

Ensin muotoilua tarkastellessamme on kyseessä mielestämme yksi tämän oppaan tyylikkäämmistä takeista. Voit valita kolmesta väristä, jotka yhdistelevät mustaa joko siniseen, vaaleanpunaiseen tai vihreään. Vetoketjujen nahkaa jäljittelevät yksityiskohdat antavat takille myös laadukasta ja luksuksenomaista tunnetta.

Takki pitää hyvin tuulta ja kevyempää tihkusadetta. 3000 mm vesipilariarvolla se ei kuitenkaan tule kestämään rankempaa sadetta tai pidempiä aikoja kevyemmässäkään sateessa.

Tuote on valmistettu polyesterin ja puuvillan sekoituksesta. Sisäpuolella on nyloninen vuori, joka lämmittää kylmempinä päivinä.

Muita käteviä yksityiskohtia ovat esimerkiksi se, että hihat ovat säädettävissä tarranauhalla. Huppu antaa myös hyvän suojan kevään kevyempiä vesi- ja lumisateita vastaan.

Lyhyesti sanottuna kyseessä on todella hyvä takki, joka täyttää suurimman osan vaatimuksistamme kevyelle arkitakille. Juuri näppäryys on yksi Didkriksonin kuoritakin suurimmista eduista. Se tuntuu kevyeltä ja ilmavalta pukea päälle. Takin suurin miinuspuoli on se, ettei se tule kestämään rankempia vesisateita.

Yksinkertaisesti mukava ja kätevä takki, joka sopii täydellisesti leikkihetkiin.


Didriksons Enso Kuoritakki

Didriksons Enso Kuoritakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 6 000 mm

Didriksons on valmistaja, jolla on pitkäaikainen kokemus nimenomaan pohjoismaisiin, haastaviin keleihin sopivien vaatteiden valmistamisesta. Heidät tunnetaan takeistaan, ja tässä on kuoritakki, joka on suunniteltu hieman pienemmille lapsille.

Ensinnäkin takissa on kunnolliset ja teipatut saumat, joiden ansiosta takki on täysin veden- ja tuulenkestävä. Nämä ovat todella tärkeitä ominaisuuksia, jotka estävät lapsesi kylmettymisen ulkoleikkien aikana.

Muotoilu on tyylikäs, mutta ensisijaisesti suunniteltu hieman pienemmät lapset mielessä. Tämä malli voi sopia sinulle, mikäli etsit takkia iloisemmissa väreissä. Se on saatavilla useissa eri tyyleissä, sekä yksivärisenä että erilaisin kuosein. Mustan sijaan takeissa on usein iloisempia pohjavärejä, kuten vihreää tai vaaleanpunaista.

Yksi takin hyvistä puolista on se, että hihat ovat pidennettävissä erityisen tekniikan avulla. Täten voit muokata takkia lapsesi kasvaessa ja sen käyttöikä yksinkertaisesti pitenee.

Jos haluat tehdä ympäristön kannalta paremman valinnan, voi tämänkaltainen takki sopia sinulle. Vuori on valmistettu 100% kierrätetystä fleecestä ja siten valmistaja säästää luonnonvaroja.

Takki on myös näkyvä lapsesi leikkiessä ulkona. Iloisemmat värit yhdessä hihan ja vetoketjun heijastinyksityiskohtien kanssa tekevät takista helpommin huomattavan.

Mainittavaa on myös se, että takin selkämys on etuosaa jonkin verran pidempi. Näin ollen se peittää hyvin toppa- tai sadehousujen vyötärön reunuksen. Myös tässä takissa on huppu, jonka voi halutessaan irrottaa.

Lopuksi tämän Didriksonsin takin hyviin puoliin kuuluu vielä lisäksi se, että se on konepestävä 40 asteessa. Se tekee takin hoidosta paljon helpompaa, ja saat pidettyä lapsesi takin puhtaana ja hyväkuntoisena vieläkin pidempään.


Polarn O. Pyret Kuoritakki

Polarn O. Pyret Kuoritakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 5 000 mm

Tässä on Polarn O. Pyretiltä kuoritakki, joka sopii täydellisesti kevääseen. Tämä merkki ei ole vähiten tunnettu vaatteidensa korkeasta laadusta ja siitä, että valmistaja kantaa vastuunsa niin ympäristöä kuin ihmisiäkin koskevissa kestävyyskysymyksissä.

Takki on saatavilla erilaisissa hauskoissa kuoseissa. Jos haluat lapsellesi tyylipuhtaamman version, on siitä saatavilla myös tummansininen malli. Jos sen sijaan haluat jotakin hauskempaa ja persoonallisempaa, on se saatavilla sekä dinosaurus- että kukkakuvioisena.

Takissa on fleecevuori, joka lämmittää hyvin hieman kylmempinä päivinä. Vuori on valmistettu 100% kierrätyspolyesteristä, mikä on tietenkin voitto sille, joka haluaa tehdä kestävämmän valinnan.

Huppu on irrotettava ja kiinnittyy takkiin nepparein. Tämä on tietenkin kätevää, mutta sillä seurauksella, että huppu saattaa irrota, jos se juuttuu johonkin lapsen leikkiessä.

Teipattujen saumojen ansiosta takki on sekä vesitiivis että tuulenkestävä. Myös tässä Polarn O. Pyretin kuoritakissa on hihoissa heijastimet, jotka parantavat lapsen näkyvyyttä. Liikenteessä tulee tietenkin aina käyttää myös tavallisia heijastimia.

Takin etupuolella on kaksi kätevää vetoketjullista taskua. Ne soveltuvat täydellisesti esimerkiksi avainten tai lelujen, tai minkä tahansa, turvalliseen säilömiseen.


Polarn O. Pyret Softshelltakki

Polarn O. Pyret Softshelltakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 3 000 mm

Kuten aikaisemmin totesimmekin, laittaa Polarn O. Pyret usein suuren painoarvon kestävyydelle ja ympäristölle vaatteitaan kehitellessään. Tämä softshelltakki ei ole poikkeus. Se on nimittäin valmistettu 96% kierrätysmateriaaleista ja on siten säästänyt siihen kuluvia resursseja rutkasti.

Tämä malli sopii kaikkein parhaiten hieman vanhemmille lapsille. Se on saatavissa kahdessa eri värissä, ja voit valita mustan tai viininpunaisen väliltä. Molemmat mallit ovat yksivärisiä ja niiden muotoilu on riisutun yksinkertainen.

Takin vesipilariarvo on 3000 mm, mikä on kohtalainen, muttei yltä aivan parhaimpien takkien arvoihin. Se ei siten sovellu kevyttä tihkusadetta kummallisempaan vesisateeseen käytettäväksi. Se on kuitenkin tuulenkestävä ja siinä on lämmin ja harjattu vuori, joten se on mukava käyttää useimmissa tilanteissa.

Lasten juostessa ja leikkiessä ulkona ei ole epätavanomaista että kuoritakin kaulus hankaa lapsen leukaan. Etenkin keväisin ihon ollessa tavanomaista kuivempi tämä voi johtaa punoitukseen ja ihon ärtymiseen. Tässä takissa on kuitenkin hyvä leukasuoja, jonka ansiosta vetoketju ei hankaa.

Lopuksi on mainittava, että takki on saatavilla useissa eri koissa aina 98:sta 152:een. Takki, joka sopii useimmille, siis.


Reima Fiskare Kuoritakki

Reima Fiskare Kuoritakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 8 000 mm

Jos haluat takin, jossa on hyvät speksit ja ominaisuudet, mutta budjettisi ei hivo taivaita, voi tämä malli sopia sinulle hyvin. Vaikka kyseessä onkin eräänlainen budjettiversio, se on kuitenkin korkealaatuinen.

Takin hengittävyys on ensinnäkin useimpia markkinoiden vastaavia vaihtoehtoja parempi. 7000g/m2/24h on korkea arvo, johon jopa useiden kalliimpien takkien on haastava yltää.

Reima Fiskare kestää myös vettä äärimmäisen hyvin. 8000 mm vesipilariarvonsa ansiosta kyseessä on jopa yksi tämän oppaan parhaimmista takeista, mitä vedenkestävyyteen tulee.

Materiaali ei välttämättä ole kaikkein eksklusiivisin, koska takki on valmistettu 100% polyesterista. Se on saatavilla erilaisissa, suhteellisen voimakkaissa väreissä, kuten oranssina ja liilana. Tyylikkäitä, selkeitä värejä, jotka näkyvät hyvin lapsen leikkiessä ulkona.

Takin helma on säädettävissä ja kiristettävissä. Täten voit varmistaa, että takki istuu hyvin lapsesi vyötäröllä, jottei kylmä ilma pääse tuulemaan takin alle.

Reima on tunnustettu laatumerkki, joka valmistaa toiminnallisia lastenvaatteita ja kenkiä. Heidän takkinsa ja muut ulkovaatteet saavat jatkuvasti korkeita arvioita, etenkin siksi, että ne ovat niin kestäviä. Jos ostat Reima-vaatteen, voit olla varma, että tulet käyttämään vaatetta useiden sesonkien ajan, olettaen että vaatteen koko on sopiva.


Lindex FIX Softshelltakki

Lindex FIX Softshelltakki

Katso hinta:

 • Vesipilari: 5 000 mm

Tämä takki sopii sekä kevääseen että syksyyn. FIX softshelltakissa on hauska muotoilu, joka tekee ulkoilmaseikkailuista vieläkin jännittävämpiä.

Takki on saatavilla erilaisissa väreissä ja kuoseissa. Kaikissa kuoseissa on kuitenkin erilaisten hahmojen ja eläinten kuvia, ja värit ovat hieman tummempia eivätkä niin railakoita. Takki on saatavilla punaisena, ruskeana ja sinisenä.

Tämä takki on osittain valmistettu kierrätyspolyesteristä, joka on peräisin esimerkiksi kierrätyspulloista. Täydellinen tuote sille, joka haluaa säästää luontoa ja tehdä tiedostavampia valintoja. Materiaalien kierrätyksen ja resurssien säästämisen ansiosta ostoksesi ei aiheuta niin suurta ekologista jalanjälkeä.

Kangas on tuulenkestävää ja pitää myös vettä aina 5000 mm vesipilariin asti. Huppu, joka on myös kuviollinen, on nepparikiinnityksensä ansiosta irrotettava. Takki ei ehkä ole tämän oppaan kaikkein kestävimmistä, mutta se voi olla hyvä vaihto sinulle, joka etsit hieman hauskempaa muotoilua.


Lindex Vedenkestävä käännettävä takki

Lindex Vedenkestävä käännettävä takki

Katso hinta:

Tämä Lindexin takki sopii sinulle, joka haluat lapsellesi kevääksi vähän lämpimämmän vaatteen. Malli on sopiva hieman vanhemmille lapsille ja on saatavilla koissa 134–170.

Tämä takki on siitä ainutlaatuinen, että se on täysin käännettävä. Lapsesi voi siis pukea sen joko oikein- tai väärinpäin.

Oikeinpäin puettaessa takki näyttää tavalliselta toppatakilta. Jos sen pukee toisinpäin, se muistuttaa kuitenkin enemmän paksumpaa fleecepuseroa, jossa on vetoketjut ja taskut. Kohtalaisen ainutlaatuinen ominaisuus, jonka ansiosta lapsesi voi sovittaa takin erilaisin tyylein, mutta myös erilaisiin säihin.

Myös tämä takki on valmistettu kierrätyspolyesteristä tehdyllä vuorilla. Hieman kestävämpi ja ystävällisempi tapa tuottaa, etenkin ympäristöä ajatellen.

Ulompi kangas on vettähylkivä, muttei siis täysin vedenkestävä, kuten useimmat muut tämän oppaan takit. Vaikka kyseessä on hieman paksumpi ja lämpimämpi takki, ei siis ole taattua että se kestää kaikkein kauheimpia kelejä.

Voit valita kahdesta eri väristä, joko tummemmasta sinisestä, johon kuuluu sininen vuori, tai ruskea, jossa on vaaleansininen vuori. Vahvat värit henkivät 70-lukua ja sopinevat täydellisesti lapselle, joka mieluusti pukeutuu hieman retrotyyliin.

Lopuksi mainittakoon, että tämä malli on pestävissä koneessa 40 asteessa. Suuri plussa, vaikka tämä ominaisuus koskeekin useaa oppaan kevättakkia.


Lindex FIX Kuoritakki säädettävin hihoin

Lindex FIX Kuoritakki säädettävin hihoin

Katso hinta:

 • Vesipilari: 10 000 mm

Jos haluat tyylipuhtaamman ja yksinkertaisemman, mutta kuitenkin korkealatuisen vaihtoehdon, voi tähän Lindexin kuoritakkiin perehtyminen olla hyvä ratkaisu. Se on saatavilla kahdessa värissä, hillityssä vihreässä ja liilassa, jotka molemmat sopivat täydellisesti kevään vaatekaappiin.

Malli erottuu muista siitä, että se kuuluu Lindexin extended size solution -mallistoon. Sen ansiosta voit pidentää takin hihoja, kun ne ovat jäämässä liian lyhyiksi. Täten lapsesi voi käyttää takkia pidempään, eikä sinun tarvitse heti olla ostamassa uutta takkia. Kun pikkusisarusten on aika periä takki, voi säätää hihat taas lyhyemmiksi.

Takki on laadukas myös veden- ja tuulenkestävyyden suhteen. Juuri tämä malli on vedenkestävä aina 10 000 mm vesipilariin asti, minkä lisäksi se on täysin tuulenkestävä. Takin saumat on teipattu ehkäisemään tuulen läpipääsyä.

Takeissa vetoketju on useimmiten ensimmäinen osa, joka antaa periksi. Lindex FIX kuoritakissa on laadukas YKK-vetoketju, suurella todennäköisyydellä samanlainen vetoketju löytyy farkuistasi.

Monien varmasti arvostama yksityiskohta takissa ovat etupuolen piilotetut taskut. Taskun etupuolen läpän ansiosta tasku on tuskin huomattavissa, mutta lapsesi voi säilyttää reiluissa taskuissa kaiken tarvitsemansa.


Nike Sportswear Windrunner

Nike Sportswear Windrunner

Katso hinta:

Nike on yksi maailman suurimmista yhtiöistä ja valmistaa vaatteita ja tuotteita sekä urheiluun että ulkoiluun. Jos sinulla on liikkuva lapsi, joka pelaa välitunneilla jalkapalloa ja juoksentelee mielellään ympäriinsä, voi tämä takki olla sinulle täydellinen.

Tämä on yksi kaikkein sporttisimmista kevättakeista, joita markkinoilta löydät. Kulmikkaat mustavalkoiset ja harmaat kuosit yhdistettynä rintamuksen Nike-logoon tekee takista urheilullisten nuorten kesken lyömättömän.

Muotoilu on klassinen ja takin edeltäjä on peräisin jopa 70-luvulta, ajalta, jolloin Nike oli kaikkein tunnetuin kengistään. Takki on siten retrohenkinen, kuitenkin tuntumatta mitenkään vanhalta tai muodittomalta.

Takkia voi käyttää joko lämpimämpänä päällystakkina ennen treenejä tai koulutakkina. Materiaali on kestävää ja tulee kestämään urheilua että välituntien seikkailuja.

Tämä ei kuitenkaan siis ole tämän oppaan lämpimämpiä vaihtoehtoja. Se kestää tuulta hyvin, mutta jos lämpötila laskee lähemmäs nollaa, voi vaatekaapissa olla hyvä pitää lämpimämpää takkia varalta.


Adidas Originals Takki Padded

Adidas Originals Takki Padded

Katso hinta:

Eräs toinen maailman suurimpiin vaatemerkkeihin kuuluva valmistaja on Adidas. Tässä on heidän tyylikäs vuoritettu takki, joka lämmittää hyvin keväällä ennen säiden lämpenemistä.

Mikäli lapsesi monien muiden tapaan on Adidas-fani, voi tätä mallia olla vaikea päihittää. Rintamuksessa on Adidaksen logo ja hihoissa kolme klassista valkoista raitaa. Kyseessä on siis takki, jonka useimmat lapset mielellään pukevat päällensä.

Takin vuori on paksumpi ja lämpimämpi kuin monien muiden tämän oppaan takkien. Teknisesti katsottuna kyseessä on talvitakki, mutta se toiminee parhaiten talven leudoimpina aikoina, kuten alkukeväästä ja loppusyksystä. Tämä ei kuitenkaan ole kokonaan vedenkestävä, mikä voi olla haitaksi pohjoismaisissa sadekeleissä.

Takin hyvistä puolista on mainittava kuitenkin se, että se on valmistettu lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista. Siitä huolimatta se ei ole hinnaltaan kovinkaan paljon muita kalliimpi, todisteena siitä, ettei kestävyydestä tarvitse tinkiä tyylikkyyden kustannuksella.


Swedemount Bergen Softshell Jacket Jr

Swedemount Bergen Softshell Jacket Jr

Ei saatavilla verkossa

 • Vesipilari: 10 000mm

Tässä on lämmin ja mukava kevyttakki valmistajalta Swedemount. Ihastuttava malli, joka päätyy listan kärkipäähän niin muotoilunsa kuin muidenkin ominaisuuksien ansiosta.

Ensi käteen muotoilu on todella tarkkaan suunniteltu. Tummansininen pohjaväri ja nahkaa jäljittelevät yksityiskohdat tekevät takista ylellisen tuntuisen ja hieman muita takkeja eksklusiivisemman oloisen.

Se on myös yhdistettävissä yhteensopiviin housuihin. Näin lapsesi saa todella tyylikkään setin, jota hän voi käyttää sekä ulkoleikeissä että perheen yhteisillä retkillä.

Takki on sekä veden- että tuulenkestävä. Eräs tämän mallin kaikkein parhaimmista puolista onkin sen 10 000 mm vesipilariarvo. Toisin sanoen se kestää myös kaikkien haastavimmissa keleissä. Takki myös hengittää ja varmistaa, että lapsesi pysyy lämpimänä – ilman että hän läkähtyy tai hikoilee.

Sisäpuolen mukava fleecevuori sekä lämmittää että tekee takista mukavan pukea. Takissa on irrotettava huppu, joka kiinnittyy kaulukseen nepparein.

Lopuksi haluamme mainita, että Swedemount Bergen Softshell Jacket -mallissa on myös kätevät vetoketjulliset taskut etupuolella. Niissä lapsi voi säilyttää kaikkea, mitä hän retkelle tarvitsee mukaan, ilman että tarvitsee pelätä, että tavarat tippuilevat taskuista ulos.


Oikean kevättakin valitseminen

Ei ole täysin helppoa valita lapselleen sitä täydellistä kevättakkia, kun tarjonta on näin suuri. Muutamia valintaa helpottavia asioita kannattaa kuitenkin miettiä etukäteen ja pohtia ostosta tehdessä. Tässä on joitakin asioita, jotka voi olla hyvä muistaa.

Koko

Erilaisten takkien koot voivat vaihdella, eikä ole sanottua että tietty koon 137 takki on samankokoinen kuin toisen valmistajan vastaavan koon takki. Siksi voi olla kannattavaa valita kokoa isompi takki. Näin vaatteessa on lapselle kasvuvaraa, sen sijaan että hankit takin, jonka käyttöikä rajautuukin vain yhteen kauteen.

Jälleenmyyjillä on usein koko-oppaita, jotka joskus saattavat olla valmistajakohtaisia.

Toinen neuvo on lukea tuotteista löytyviä arvosteluita. Niistä voi lukea tuotteen ostaneiden asiakkaiden rehellisiä arvioita myös siitä, vastaako kokomerkinnät tuotteen oikeaa kokoa.

Muotoilu

Haluat tietenkin ostaa tyylikkään takin, jossa lapsesi viihtyy. Mitä vanhemmiksi lapset tulevat, sitä tärkeämmäksi tyyli yleensä muodostuu.

Suosittelemme istumaan alas lapsen kanssa ja katselemaan yhdessä erilaisia tuotteita, jotta saisit kuvan siitä, mistä lapsesi pitää. Voit esimerkiksi valita 3–4 takkia samasta hintaluokasta ja suurin piirtein samoin ominaisuuksin, joista lapsesi sitten saa valita mieleisensä.

Veden- ja tuulenkestävyys

Etenkin pienemmille lapsille on tärkeää, että takki kestää sekä tuulta että vettä. Lapset harvemmin antavat erinäisten kelien estää heidän aktiviteettejään ja on suuri etu pystyä olemaan ulkona säistä riippumatta.

Takkien vedenkestävyys mitataan sillä, kuinka suuren vesipilarin vaate kestää. Erinomainen vesipilariarvo sijoittuu 5000 – 10 000 mm väliin, ja nämä takit kestävät paljon, ilman että ne vuotavat läpi. Takki, jonka vesipilariarvo on alle 5000 mm, ei sen sijaan kestä juuri kevyttä tihkusadetta enempää.

Suurin osa tämän oppaan vaatteista ovat myös tuulenkestäviä. Vaatteesta kannattaa tarkistaa, ovatko saumat teipatut. Teipatut saumat nimittäin pitävät takin vieläkin tiiviimpänä niin vettä kuin tuultakin vastaan.

Toivottavasti tästä oppaasta on ollut hyötyä ja olet oppinut hieman enemmän hyvistä vaihtoehdoista lasten kevättakeiksi. Oppaan alulla uskomme löytäväsi juuri sinun lapsellesi täydellisesti sopivan takin.


Löydät lisää vinkkejä lasten vaatteista täältä!