Paras kuularata 2024: Hauskat radat isoille ja pienille lapsille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kuularadat ovat fysiikkaa ja tekniikkaa lapsille. Siinä on jotain houkuttelevaa kun voi rakentaa rakennelma, jossa pallo voi mennä alusta loppuun itsekseen. Markkinoilla on monia eri merkkisiä ja tyyppisiä kuularatoja. Tässä artikkelissa tutkimme monia vaihtoehtoja ja valitsemme parhaan kuularadan!

tyttö pudottaa pienen pallon lelupolulle

Mikä kuularata on paras testissä?

Ehdoton suosikkimme ja testimme paras on GraviTrax.

Gravitrax kuularata

Pienemmille lapsille pidämme Quercettin kuularadasta.

Quercetti Migoga Kuularata Maxi

Pienille suosittelemme Jabadabado Autorata ja Quercetti Junioria.

Jabadabado kuularata autoilla

Quercetti Junior

Jos lapsesi pitää Lego Duplosta, voi myös olla hauskaa Hubelino Kuularadan kanssa. Se sopii Duploon ja sen avulla on mahdollista rakentaa erittäin luovia ratoja.

Hubelino Kuularata Duplolle

Lue arvosteluja ja ajatuksiamme kaikista yhdeksästä kuularadoista joita tarkastelimme!

Parhaat kuularadat tällä hetkellä – 9 vaihtoehtoa vertailussa

Tässä on arvostelut kaikista kuularadoista joita kokeilimme.

Katso myös nämä upeat nuket lapsille!

Gravitrax kuularata

Gravitrax kuularata

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 8+ vuotiaille

Uusi futuristinen ja uskomattoman innovatiivinen kuularata saksalaiselta Ravensburger -valmistajilta. Tämä kuularata on palkittu, ja se on muun muassa valittu parhaaksi leluksi 2018 perinteisessä Parents ‘Choice Awards® -gaalassa.

Vaikka valmistajien suosittelema ikä on 8+, voimme sanoa, että meillä on kokemusta tästä kuularadasta paljon nuorempien lasten kanssa. Jos aikuiset ovat mukana, nämä pallot voivat tarjota hauskuutta jopa esikouluikäisille lapsille.

GraviTrax -muotoilu mahdollistaa eri osien yhdistämisen erittäin vapaalla tavalla ja todella hienojen kuularatojen rakentamisen. Erilaisilla laajennuksilla ja lisäosilla ei käytännössä ole rajoituksia sille kuinka suuria ja monimutkaisia ​​projekteja voit luoda.

Kuularata rakennetaan pohjalevyille joissa on reikiä joihin sijoitat erilaisia ​​”rakennuspalikoita”. Tämä tarkoittaa, että ne rakennetaan täydelliselle etäisyydelle toisistaan. On erittäin helppoa rakentaa ratoja täysin vapaasti eri korkeuksille ja sijoittaa kourut niin, että kuulat liikkuvat painovoiman avulla. Se sisältää myös käsikirjan, jossa on ohjeet monille erilaisille valmiille kuularadoille, jotka voit rakentaa askel askeleelta.

GraviTraxin käyttö on melko helppoa, ja jos noudatat ohjeita, kuularata toimii täydellisesti. Pysähdyksiä tai muita virheitä sattuu harvoin, mikä voi valitettavasti tapahtua joillakin muilla kuularadoilla. GraviTrax on ehdottomasti kärjessä toiminnallisuuden suhteen.

Tavallisten kappaleiden, kuten käännösten ja rakennuspalikoiden, lisäksi on useita erikoisosia, jotka tekevät kuulan liikkeestä mielenkiintoisempaa. Tavallinen aloituspaketti sisältää esimerkiksi:

  • Magneettinen tykki, joka voi ampua kuulan ja antaa sille uuden nopeuden.
  • Reiät, joissa pallo voi pudota alas, jotta voit rakentaa useita kerroksia.
  • Vaihteita, niin että pallot voivat kulkea eri reittejä.

GraviTrax on suosikkimme kaikista radoista. Se on tarpeeksi monimutkainen innostaakseen myös aikuisia, mutta samalla tarpeeksi yksinkertainen, jotta lapset voivat nauttia rakentamisesta. Ainoa negatiivinen asia on, että kun olet tottunut rakennelmaan, haluat todennäköisesti ostaa ylimääräisiä paketteja ja uusia hienoja lisäosia. Joka voi olla kallis ilo, mutta samalla se on hirveän hauskaa. Jos aiot ostaa kuularadan kouluikäisille lapsille, GraviTrax on silloin paras kuularata!


Quercetti Kuularadat – Sopii sekä pienille että isommille lapsille

Suositeltu ikä 18 kuukautta, 4+ vuotta tai 8+ vuotta (riippuen mallista)

Quercetti Migoga Kuularata Maxi – Sopii 8 vuotiaasta

Quercetti Migoga Kuularata Maxi

Katso hinta täältä:

Klassinen kuularata muovista italialaiselta Quercetti -valmistajilta. Nämä kuularadat ovat erittäin suosittuja, ja siihen on useita hyviä syitä!

Ensinnäkin tämä on erittäin edullinen lelu. Saat paljon osia rahan edestä ja kuularadat toimivat erittäin hyvin. Kuulat pyörivät itsestään kaikkien kierrosten ja pyörrereikien läpi. Ne ovat melko yksinkertaisia ​​muovileluja ja ne tuntuvat hieman “halvoilta”, mutta ne toimivat todella hyvin. Jos rakennat korkean rakenteen, se voi kuitenkin olla hieman tärisevä, joten on tärkeää olla varovainen, jotta se ei kaadu.

Quercettin kiertoradat voidaan joko rakentaa ohjeiden tai oman mielikuvituksen mukaan. Aloituspaketteja on sekä suurempia että pienempiä. Saatavilla on myös junioripaketti, joka on täydellinen kuularata todella pienille lapsille. Quercetti Junior Basic voidaan käyttää noin 18 kuukauden ikäisenä.


Quercetti Migoga Kuularata – Paras pienille lapsille yli 4 vuotta

Quercetti Migoga Kuularata

Katso hinta täältä:

Koska Quercettin kuularadassa on melko suuria osia, lasten on melko helppo käyttää niitä yksin. Pienemmät paketit sopivat noin 4 -vuotiaille lapsille, kun taas suuremmat projektit sopivat paremmin hieman vanhemmille yli 8+ -vuotiaille lapsille.

Yksi asia joka voi olla hieman surullista Quercettin kuularadoissa, on se että niiden lisävarusteet ovat hieman rajalliset. Sinulla on käännöksiä, kierteitä, pyörrereikiä ja voit rakentaa erilaisia ​​mutkittelevia ratoja, mutta lisäksi ei ole mitään erittäin jännittäviä lisäyksiä. Samanaikaisesti on erittäin tyydyttävää vain katsoa kun pallo pääsee radan läpi ja voit rakentaa melko pitkiä ja mukavia reittejä.


Quercetti Junior – Paras kuularata pienille lapsille yli 18 kuukautta

Quercetti Junior

Katso hinta täältä:

Pidämme todella Quercettin kuularadasta. Ne ovat edullisia ja ovat sekä halvimpia että sopivimpia kuularatoja hieman nuoremmille lapsille. Tämä on ehdottomasti vaihtoehto lapsille jotka ovat juuri alkaneet kiinnostua kuularatojen maailmasta!


Hubelino – Kuularata Duplolle

Hubelino Kuularata Duplolle

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 4+ vuotiaille

On olemassa useita kuularatoja, jotka on rakennettu Duplon kaltaisilla palikoilla ja laattoilla. Mikään näistä ei ole virallisia Lego -palikoita, mutta ne ovat samankokoisia ja sopivat hyvin yhteen tavallisten Duplo -palikoiden kanssa.

Tässä on suurin merkki Duplon yhteensopivista kuularadoista. Se on saksalainen Hubelino -brändi, jolla on yli 10 vuoden kokemus tämän tyyppisten kuularatojen valmistuksesta.

Valittavana on monia erilaisia ​​paketteja riippuen siitä, kuinka suuren kuularadan haluat rakentaa. Aloitussarja sisältää valkoisia rakennuspalikoita, joita käytät itse rakenteen rakentamiseen, sekä eri värisiä osia, joissa on itse kuularata. On osia, jotka nousevat ylöspäin, erilaisia ​​käännöksiä ja paljon muuta, jotta voit suunnitella kuularadan oman mielikuvituksesi mukaan.

Paketti sisältää myös ohjeet useille eri kuularadoille jotka voidaan rakentaa setilläsi, ja oppaat voidaan ladata myös Hubelinon verkkosivustolta. Mallin seuraaminen voi olla melko vaikeaa ja vaatii suurta huolellisuutta. Toisaalta pienen mallin rakentaminen on melko yksinkertaista, vaikka voi olla vaikeaa saada todella iso ja tehokas kuularata tällä tavoin.

Koska on mahdollista rakentaa vapaasti ja noudattaa ohjeita, voidaan sanoa, että vaikeusaste on mahdollista valita. Yksinkertaisin rakennelma jossa on palikoita ja kuularata, toimii erinomaisesti yli 4 -vuotiaille lapsille. Kehittääkseen kehittyneempiä ratoja, lapset menestyvät luultavasti parhaiten 7-8-vuotiaana. Mutta tämä on kuularata, joka sopii useimmille lapsille.

Hubelinon kuularata on kiinnitetty palikkoihin, ja siksi sen rakentaminen on jonkin verran rajoitettu. Mutta niille, jotka ovat luovia Legon kanssa, on suuria mahdollisuuksia keksiä ideoita näiden kuularatojen luomiseksi. Tavallisten osien lisäksi on mahdollista ostaa erityisiä yksityiskohtia, kuten twisteriä, hissiä tai osia, jotka lähettävät kuulia eri suuntiin.

Kaiken kaikkiaan Hubelinon kuularata on mukava vaihtoehto. Se on lapsiystävällinen ja jos sinulla on jo Duplo kotona, se on erinomainen yhdistää olemassa olevien palikoiden kanssa. Sitten voit saada todella korkeat ja vaikuttavat kuularadat kotona leikkihuoneessa.


Jabadabado kuularata autoilla pienille lapsille

Jabadabado kuularata autoilla

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 18+ kuukautta

Tämä ei ole tekninen kuularata, mutta todella hauska vaihtoehto pienimmille lapsille. Se on autorata, jossa pudotat auton ja sitten se menee itsestään kolme rataa. Tämä ei vaadi rakentamista ja on naurettavan hauskaa noin 18 kuukauden ikäisille lapsille.

Jabadabadon autorata on sopiva aloitus lapselle, joka on alkanut tutkia ympäröivää maailmaa. Täällä he saavat kokea fysiikan lakeja, jotka ohjaavat autoa sen matkalla autoradalla ylhäältä alas.

Rata itsessään on enimmäkseen puuta ja siinä on mukavat stimuloivat värit. Sen mukana tulee joukko autoja ja se on kestävä lelu, jota on uskomattoman helppo käyttää.

Huolimatta siitä, että tämä on niin yksinkertainen lelu, on kiehtovaa kuinka kauan se voi houkutella lapsia leikkimään. Lapset, jotka ovat alkaneet arvostamaan autoja varhaisessa iässä, voivat yleensä jäädä kiinni tähän leluun pitkiä aikoja ja ajaa autoja radalla yhä uudelleen ja uudelleen. Kokeiltavaa on paljon, sekä useiden autojen samanaikaisesta ajamisesta että autojen työntämiseen ylimääräisellä nopeudella. Tai ehkä antaa muiden lelujen mennä ajoradalle nähdäkseen toimiiko se myös muilla leluilla.

Jabadabado -brändi on ruotsalainen perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1993 lähtien. He suunnittelevat ja kehittävät puuleluja ja niiden tuotteet ovat suosittu tuote monissa perhekodeissa. Arvostamme heidän lelujaan ja heidän filosofiaansa, joka sisältää kestävän kehityksen mukaisen työskentelyn luonnonmateriaaleja valittaessa. Pidämme myös heidän suunnittelustaan, jossa ne toimivat erittäin tyylikkäästi huolellisesti valittujen väriyhdistelmien ja kuvioiden kanssa.

Jos sinulla on pieni lapsi, joka pitää liikkuvista asioista, Jabadabadon autorata on täydellinen lelu. Olet taannut monta tuntia leikkiä ja hauskaa aikaa tämän mukavan lelun parissa. Lisäksi se on erittäin halpa, joten se on ehdottomasti lelu, jota suosittelemme!


Hape – Puinen kuularata

Hape Puinen kuularata

Katso hinta täältä:

 Suositeltu ikä 4+ vuotiaille

Todella mukava ja hyvin toimiva puinen kuularata saksalaiselta Hape-tuotemerkiltä. Yhtiö on itse asiassa maailman suurin puulelujen suhteen. He ovat erittäin sitoutuneita ympäristövastuuseen ja toteuttavat useita hankkeita esimerkiksi lasten köyhyyden torjumiseksi. Heidän projektistaan ​​voit lukea lisää täältä.

Heidän kuularadat koostuvat puisista radoista jossa pallot pyörivät, ja erivärisistä palikoista jotka pitävät telineen pystyssä. Siellä on myös erilaisia ​​erikoispalikoita kuten tunneleita, nopeusrajoituksia, vaihteistoja ja paljon muuta. Hämmästyttävää on että Hapen puuradalla pallot liikkuvat uskomattoman hienosti kappaleita pitkin.

Hape tarjoaa valikoiman kuularatoja niin pienessä kuin suuressa mittakaavassa. Pienimmille lapsille riittää pieni rata, joka on yksinkertainen, mutta hauska eikä liian vaativa koota. Vanhemmille lapsille ja perheille, jotka haluavat rakentaa yhdessä, on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa todella monimutkaisia ​​rakenteita näistä puisista kuularadoista.

Hape -ratoja on mahdollista rakentaa sekä noudattamalla ohjeita että itse. On suositeltavaa aloittaa noudattamalla ohjeita oppiaksesi käyttämään eri osia ja ymmärtämään paremmin kuularadan toimintaa. Sen jälkeen on yleensä helpompaa keksiä omia luovia muunnelmia näistä radoista.

Tämä on laadukas lelu ja jokainen pala tuntuu vakaalta ja kestävältä. On melko tarkoituksenmukainen motoristinen harjoitus rakentaa nämä radat yhteen, mikä on täydellinen jo noin 5 -vuotiaille lapsille. Vanhemmilla lapsilla on myös hauskaa Hapen kuularadoilla, ja noin 7–10-vuotiaille lapsille on valtavia haasteita suurempien sarjojen rakentamisessa tai useiden sarjojen yhdistämisessä suuriksi kuularadoiksi.

On kuitenkin sanottava, että jotkut ihmiset pitävät näitä kuularatoja hieman liian haastavina erityisesti pienille lapsille. Ne on liitettävä oikealla tavalla, jotta rata toimii ja jos olet epävakaa kädessä, voit kaataa koko rakenteen.

Kaiken kaikkiaan olemme myytyjä kokonaan Hapen puisilla kuularadoista. Se on aidosti hyvin valmistettu lelu, joka on sekä kestävä, hauska että haastava. Jos haluat hyvän puisen kuularadan joka antaa sinulle monta tuntia hauskuutta, tämä on todella hyvä vaihtoehto.


BoomTrix

BoomTrix

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 8+ vuotiaille

Onko tämä edes kuularata? Riippuu siitä keneltä kysyt! BoomTrix on täysin ainutlaatuinen versio tämän tyyppisistä leluista. Sen sijaan, että olisit antanut pallojen rullata polkua pitkin, annat niiden pomppia eri trampoliinien läpi esteiden läpi ja kohti maalia.

Ensinnäkin voimme todeta, että BoomTrix ei ole helppo lelu menestyä ensimmäisellä yrityksellä. Se vaatii paljon kärsivällisyyttä. Kyse on trampoliinien sijoittamisesta, testaamisesta, säätämisestä, kokeilusta ja niin edelleen, kunnes rata on oikea.

Samalla on erittäin tyydyttävä tunne, kun rata on oikea. Näet kuulan pomppivan trampoliinien välillä koko radan läpi ja kaikkien esteiden ohitse, ja lopuksi sitten laskeutuen maaliin! Se on hauskaa ja välittömästi koukuttavaa kaikille, jotka käyttävät aikaa BoomTrixin rakentamiseen.

BoomTrix -aloituspaketissa saat:

  • 1 lähtötorni
  • 1 lähtötrampoliini
  • 1 rengas jonka läpi hypätään
  • 4 trampoliinia kuulan pomppimiseen
  • 1 lasku trampoliini
  • 5 kuulaa

Tietysti on saatavilla lisäpaketteja ja suurempia paketteja niille, jotka haluavat uusia haasteita.

BoomTrix ei ole perinteinen kuularata, vaan innovatiivinen versio. Se on melko vapaa lelu, jossa voit itse haastaa itsesi rakentamaan vaikeampia ja monimutkaisempia ratoja. Voit käyttää kodin huonekaluja tai leluja projektisi laajentamiseen. Se on mielenkiintoinen oppimismahdollisuus, jossa lapsi saa tutkia kuinka voimat vaikuttavat kuulaan ja trampoliinin kun kuula päästetään eri korkeuksilta ja eri kulmista.

On tärkeää ymmärtää, että tämä on lelu, joka on vaikea pienimmille lapsille. Jos olet aikuisena mukana, pikkulapsille voi olla paljon hauskaa ja oppimista. Mutta jotta lelua todella arvostettaisiin, lasten on oltava vähintään noin 8 -vuotiaita, mikä on myös valmistajien suositus.

Pidämme BoomTrixistä ja näemme sen jännittävänä vaihtoehtona klassisemmille kuularadoille. Tämä on fantastinen lelu lapsille joilla on hyvä kärsivällisyys ja kiinnostus rakentaa ja kokeilla käsiään ja lelu jonka kanssa voit olla erittäin luova.


Clementoni Action & Reaction

Clementoni Action & Reaction kuularata

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä: 8+ vuotiaille

Tämä on toiminta täyteinen rata, jossa on monia mahdollisuuksia. Se on myös erittäin halpa, mutta jotta voit todella nauttia siitä, tarvitset todennäköisesti suuremman paketin ja ehkä joitain lisäosia. Mutta Clementonin kuularata on edelleen yksi halvimmista vaihtoehdoista kuularatojen suhteen.

Clementoni Action & Reaction ja heidän toinen kuularata sarjansa ovat täynnä epätavallisia toiminta täyteläisiä osia, joita ei löydy mistään muusta kuularadasta. Ne kannustavat myös luovuuteen ja voit yhdistää tiettyjä kuularadan osia kodin tavallisimpiin esineisiin, kuten laatikoihin, kirjoihin ja huonekaluihin. Vielä vaikeammille tasoille on joitain asioita, kuten trampoliinit, vipulaudat ja muut Clementonin kuularadat.

Yksinkertaisemman radan rakentaminen ei vaadi paljon, mutta osat on helppo koota ohjeiden mukaan. Mutta enemmän vauhdikkaan ja ainutlaatuisen tavan luominen kuulalle voi edellyttää paljon luovuutta ja kykyä. Siksi Clementonin kuularadat sopivat erityisen hyvin hieman vanhemmille lapsille. Valmistajat suosittelevat kuularataa 8 vuotiaista ylöspäin.

Mielestämme Clementoni on onnistunut luomaan monta todella hauskaa yksityiskohtaa ja lisäyksiä kuularaitoihinsa trampoliinista silmukoihin, mutta valitettavasti niitä on hieman vaikea käyttää. Radasta saa harvoin niin nopean ja itseliikkuvan kuin heidän mainoksissaan. Mutta pienellä kärsivällisyydellä on mahdollista rakentaa melko hyviä ratoja. On tärkeää ymmärtää yhdellä silmäyksellä mitä voit rakentaa. Tämä on täysin ok kuularata, melko hyvällä hinnalla.

Jos haluat ainutlaatuisen kuularadan, jossa on monia erikoisosia, joita ei löydy muualta, Clemontoni on loppujen lopuksi hyvä valinta. Älä odota rakentavasi metrin pituisia ratoja, joissa kaikki toimii täydellisesti, vaan lyhyitä mahtavia ratoja joissa on ainutlaatuisia luovia elementtejä.


Mindware – Q-Ba-Maze

Mindware Q-Ba-Maze

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 5+ vuotiaille

Tässä meillä on lelu joka todella eroaa siitä mitä ajattelemme kun kuvittelemme kuularaiteita. Q-Ba-Maze on järjestelmä, joka koostuu kuution muotoisista lohkoista eri väreissä, jotka on rakennettu päällekkäin. Ne toimivat eräänlaisena rakennuspalikkana, jonka sisällä on reikiä joista kuulat voivat valua läpi.

Toisin kuin muut kuularaiteet, Q-Ba-Maze: in avulla voidaan helposti rakentaa eri rakennusten, veistosten tai omien mielikuvituksellisten teosten korkeuteen ja muotoon. Tämä on luova sarja jossa on rajattomat mahdollisuudet. Kun kuulat päästetään läpi, ne valitsevat myös eri polkuja, näennäisesti satunnaisesti kuutiolabyrinttisi läpi.

Kun ostat Q-Ba-Maze-paketin, saat ohjeet useille eri malleille, joita voit rakentaa vaihe vaiheelta. Mutta voit myös löytää inspiraatiota Internetistä tai luoda itse täysin vapaasti. Se on yksi tämän kuularadan hauskimmista ominaisuuksista, että se on niin vapaa ja rajaton.

Ennen kuin päätät ostaa Q-Ba-Maze: in, sinun tulee tietää että se vaatii kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta rakentamisessa. Ainakin jos aiot rakentaa korkeita rakennelmia. Mitä korkeammalle nouset, sitä epävakaammaksi se muuttuu ja jos rakennat rakennukseen väärin, koko spektaakkeli voi romahtaa. Vaikka valmistajien suositeltu ikä on 5 vuotta, uskomme, että se voi olla hieman liian vaikeaa nuorimmille lapsille. Q-Ba-Maze on luultavasti hauskin noin 7-vuotiaasta alkaen.

Jos haluat täysin ainutlaatuisen kuularadan, joka on sekä palikkarakenne että kuularata yhdessä, Q-Ba-Maze on todella alkuperäinen ja hauska vaihtoehto. Pidämme todella näistä kuulakierteistä, ja jos hankit yhden isommista paketeista, voit luoda todella hienoja hirviörakenteita.


SpaceRail

SpaceRail kuularatana

Katso hinta täältä:

Suositeltu ikä 10+ vuotiaille

Tämä kuularata on ainutlaatuinen lajissaan, ja valmistajat kutsuvat sitä “kuula-vuoristoradaksi”. Se on kehitystyö vanhemmasta lelusta nimeltä Spacewarp. Uusi SpaceRail koostuu 14 eri radasta joilla on eri vaikeustasoja.

Yksi asia, joka on tärkeää ymmärtää, on se, että SpaceRail koostuu melko edistyneistä projekteista. Yksinkertaisempien ratojen rakentaminen voi kestää noin tunnin ja todella edistyneet, kuten taso 9, voivat olla suuria monimutkaisia ​​projekteja, joiden kokoaminen kestää jopa 60 tuntia!

Rakentaminen itsessään on suuri osa näiden projektien ilosta ja SpaceRailin hyödyntäminen on opettavainen suunnittelukokemus sekä lapsille että aikuisille. Jokaiselle tasolle on ohjeet kuularadalle, mutta on myös mahdollista olla luova ja rakentaa oma projekti osien avulla.

SpaceRail on saatavana klassisena kuularatana ja valaistuna muunnelmana, joka antaa herkullisen neonvihreän hehkun, kun sammutat huoneen valot. Hauska ominaisuus näillä raiteilla on, että niissä on hissi, joka toimii moottorilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kun rata on valmis, pallot laskeutuvat ja nousevat hissillä ylös ja ajavat yhä uudelleen. Se on ainutlaatuinen ja todella juhlava yksityiskohta. Kun rakentaminen on valmis, voit nauttia luomuksestasi rauhassa.

Tämä kappale ei ole sinulle jolla on huono kärsivällisyys. Tämä vaatii paljon ajattelua ja suurta tarkkuutta SpaceRail -radan kokoamisessa. Sinun täytyy vierittää kuulaa ja säätää pieniä yksityiskohtia useita kertoja matkan aikana. Se on haastavaa, mutta erittäin tyydyttävää, kun kaikki on paikallaan ja rata toimii. Mutta mieti tarkkaan, onko tämä rata sinulle. Haluamme sanoa, että se ei ole lelu, joka sopii kaikille, vaan se on sovitettu kokeneille ja erittäin kiinnostuneille lapsille.

Suosittelemme SpaceRailia 10–15 -vuotiaille lapsille, jotka ovat kiinnostuneita mekaniikasta, tekniikasta ja insinööritekniikasta. Tämä on mahtava rakennelma ja tunne SpaceRailin radan kokoamisesta on fantastinen. Mutta se ei ole lelu, joka sopii kaikille.


Yleisiä kysymyksiä kuularadoista (FAQ)

Tässä on vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin joita kuluttajat yleensä kysyvät kuularadoista

Mikä on kuularata?

Kuularata on lelu, jossa voit tutkia fysiikan lakeja pudottamalla yhden tai useamman kuulan radan yläosaan ja katsomalla niitä kun ne vierivät alaspäin. Se on lelu, joka kiehtoaa lapsia ja jopa aikuisia vuosien ajan. Kuularatoja on valtava määrä ja ne voidaan valmistaa eri materiaaleista.

Joskus kutsutaan myös vauvan lelua, jossa lapsen on siirrettävä palloja ja lohkoja metallilangan läpi kuularadaksi.

Kuularataa kutsutaan englanniksi yleensä marble run tai marble race.

Minkä ikäisille kuularadat sopivat?

Kuularatoja on kaikenikäisille. Edistyneet mallit sopivat parhaiten yli 8 -vuotiaille lapsille ja yksinkertaisimmat ovat erinomaisia ​​18 kuukaudesta alkaen. Tässä on taulukko kokeiltujen kuularatojen ikäsuosituksista:

KuularataSuositeltu ikä
GraviTrax8 vuotiaasta alkaen
SpaceRail10 vuotiaasta alkaen
BoomTrix8 vuotiaasta alkaen
Quercetti Kuularata18 kuukautta, 4 vuotta tai 8 vuotta (eri mallit)
Clementoni Action & Reaction8 vuotiaasta alkaen
Mindware-Q-Ba-Maze5 vuotiaasta alkaen
Hubelino – Kuularata Duploon4 vuotiaasta alkaen
Hape – Kuularata puusta4 vuotiaasta alkaen
Jabadabadon kuularata autoilla pienille lapsilleAlle 18 kuukauden ikäisille

Onko hyvää puista kuularataa?

Kyllä. Pidämme todella puisesta Hape-kuularadasta. Se on yksi parhaista löytämistämme puisista kuularadoista.

Onko Lego Duplo tehnyt kuularadan?

Ei. On kuitenkin myös muita valmistajia, jotka ovat valmistaneet Lego Duplon kanssa käytettäviä kuularatoja. Tunnetuin, jota olemme myös kokeilleet, on Hubelinon kuularata. Se on erinomainen 4 -vuotiaasta lähtien ja on todella hyvä kuularata. Myös muita vaihtoehtoja on esimerkiksi Wish -sivustolla. Emme kuitenkaan ole kokeilleet näitä emmekä voi arvioida, ovatko ne hyviä vai sopivia leikkimiseen.