Paras kuumelämpömittari 2023: Parhaat kuumemittarit lapsille testissä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Vanhempana on helppo tuntea olonsa epävarmaksi, kun lapsi voi huonosti. Lämpötilan tarkistaminen heti voi rauhoittaa sinua, koska sinulla on enemmän tietoa ja yleiskuva tilanteesta. Tämän vuoksi sinun pitäisi hankkia hyvä kuumemittari mahdollisimman pian, kun sinusta tulee vanhempi. Tässä listaamme parhaat kuumelämpömittarit, joita voit ostaa netistä juuri nyt!

Lapset mittaavat korvan lämpötilaa

Mikä kuumemittari on testin paras?

Ehdottomasti paras suosittelemamme laite on Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Se on luotettava korvalämpömittari tunnetulta laatumerkiltä.

Jos haluat mieluummin lämpömittarin, joka mittaa lämpöä otsastasi, suosittelemme joko Braun NTF 3000 -lämpömittaria.

Lue lisätietoja ja arvosteluja kaikista kymmenestä lämpömittarista alta.

 10 kuumelämpömittaria lapsille ja perheelle

Tässä on arvosteluja ja tietoja kaikista kymmenestä tarkastelemastamme lämpömittarista.

Tutustu Albert-sovelluksen arvosteluun! Täydellinen matematiikkasovellus, jota voi pelata, kun lapset ovat kotona koulusta.

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 – Paras korvalämpömittari

braun thermoscan 7 irt 6520 Kuumemittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Erittäin edullinen, tehokas ja tarkka lämpömittari, jota koko perhe voi käyttää. Braun on vakiintunut laatumerkki, ja sen Thermoscan IRT6520 on testattu malli, joka on maineensa veroinen.

Kun käytät Braun Thermoscan -mittaria, aseta ensin tarkastettavan henkilön ikäalue. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

 • 0–3 kuukautta
 • 3–36 kuukautta
 • 36 kuukautta – aikuinen

Lämpötilaa mitattaessa voit nopeasti nähdä värikoodatusta näytöstä, onko lämpötila neutraali, korkea vai erittäin korkea. Kuumeen taso on erilainen eri ikäryhmissä, minkä kuumemittari ottaa huomioon ikää määritettäessä. Tämä on erittäin fiksu ominaisuus, ja lämpömittari on erittäin helppokäyttöinen.

Braun Thermoscanissa on paljon älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä helppokäyttöisen. Sen kärki lämpenee oikeaan lämpötilaan ennen käyttöä, jolloin lukema on tarkempi. Lisäksi on mahdollista tallentaa yhdeksän viimeistä lukemaa. Näin voit nähdä, miten lämpötila muuttuu ajan mittaan, esimerkiksi kuumeen aikana.

Muita älykkäitä ominaisuuksia ovat:

 • Yövalo, joka helpottaa lämpömittarin käyttöä yöllä.
 • Älykäs säilytysrasia, joka suojaa lämpömittaria.
 • Suuri helppolukuinen näyttö.

Kun ostat Braun Thermoscanin, saat paristot ja pakkauksen kertakäyttöisiä kärkisuojuksia, jotka tulee kiinnittää ennen mittauksia. Näitä on käytettävä, jotta laite toimisi, ja suosittelemme, että ostat ylimääräisen linssinsuojussarjan. Näin sinun ei käytännössä koskaan tarvitse huolehtia tästä, kun käytät lämpömittaria vuosien ajan.

Kaiken kaikkiaan Braun Thermoscan 7 IRT 6520 on todella hyvä korvalämpömittari. Se on niin helppokäyttöinen, helppolukuinen ja täydellisesti toimiva. Lisäksi se on todella edullinen. Kun ostat Thermoscan-lämpömittarin, saat lämpömittarin, joka toimii monta vuotta ja jonka avulla voit tarkistaa nopeasti sekä sinun että lapsesi lämpötilan milloin tahansa.


Braun NTF 3000

Braun NTF 3000 Kuumemittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tällä Braunin kuumemittarilla voit mitata nopeasti ja kätevästi lämpötilan otsaa vasten. Tuotteen nimessä oleva lyhenne (NTF) tarkoittaa: No touch + forehead. Kyseessä on uusi teknologinen ratkaisu, jonka avulla on erittäin helppoa lukea lapsesi lämpötila ilman, että hän tuntee olonsa epämukavaksi tai joutuu istumaan paikallaan.

Braun NTF 3000:n anturi on erittäin herkkä ja antaa erittäin tarkan lukeman. Samalla on syytä huomata, että otsan ja kehon lämpötilan välillä voi olla pieni ero. Tämäntyyppistä kuumemittaria tulisi käyttää yksinkertaisena tapana määrittää, onko lapsella kuumetta vai ei, mutta ei tarkkaan lämpötilan mittaamiseen.

NTF 3000 on helppokäyttöinen, ja se voidaan sijoittaa joko otsaa vasten tai pitää kauempana otsasta. Näytössä näkyy, pidätkö sitä oikein tai onko mittausasentoa muutettava.

Tätä lämpömittaria voidaan käyttää pienille lapsille, vanhemmille lapsille tai aikuisille. Se on luultavasti kätevin vaihtoehto, ja se on erinomainen ratkaisu. Samalla on kuitenkin otettava huomioon, että tulos on hieman epätarkempi ja että tulos voi joskus näyttää vaihtelevan mittausten välillä. Mutta jokapäiväisessä käytössä, kun haluat tarkistaa lapsesi kuumeen, se on kullanarvoinen. Se on yksinkertainen, hygieeninen ja uskomattoman helppokäyttöinen lämpömittari lapsille.

Jos haluat mitata lämpötilan ja tarkistaa kuumeen todella nopeasti, tämä on erinomainen laite. Sen hinta on hieman korkeampi, mutta ei silti kovin kallis. Arvostamme teknologiaa ja voimme ehdottomasti suositella Braun NTF 3000 -lämpömittaria yhtenä parhaista kosketuksettomista lämpömittareista kotiin.


Withings Thermo

Withings Thermo Kuumemittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Erittäin moderni lämpömittari, jossa on monia toimintoja. Withings Thermo voidaan myös synkronoida älypuhelimesi kanssa iOS- tai Android-sovelluksen kautta, jolloin saat käyttöösi monia älykkäitä ominaisuuksia. Suomalainen teknologiayhtiö Nokia osti Withingsin vuonna 2016, mutta itsenäistyi jälleen vuonna 2018. Joskus tuotteesta käytetään nimitystä Nokia Thermo tai Nokia Withings Thermo, mutta kyseessä on hämäävästi sama tuote.

Tässä lämpömittarissa käytetään teknologiaa, joka on monella tapaa todella huippuluokkaa. Lukema otetaan otsasta, ja se voidaan tehdä otsaa koskematta. Tämä mahdollistaa hygieenisen ja erittäin tasaisen lämpötilan lukemisen. Laitetta ei tarvitse puhdistaa käyttökertojen välillä eikä linssien suojuksia tai vastaavaa tarvitse käyttää. Varsinainen mittaus suoritetaan 16 infrapuna-anturilla, jotka suorittavat yli 4000 mittausta sekunnissa Withings HotSpot Sensor -teknologian avulla. Tämä antaa nopean ja erittäin tarkan tuloksen. Voit nopeasti nähdä värikoodatun LED-näytön avulla, onko lämpötila normaali, kohonnut vai korkea. Mittaukset perustuvat iän mukaan, joten voit mukauttaa laitteen käytettäväksi pienille lapsille, vanhemmille lapsille tai aikuisille.

Mittaustulokset voidaan synkronoida erittäin helposti puhelimesi sovelluksen kanssa. Näin voit tallentaa mittaustiedot ja nähdä, miten lämpötila kehittyy tietyn ajan kuluessa. Voit myös lisätä kommentteja, kuvia ja muita asioita, joista voi olla hyötyä, jos tarvitset hoitoa.

Withings Thermo on tyylikäs, helppokäyttöinen lämpömittari, joka on helppo lukea. Voit käyttää sitä pimeässä kirkkaan ja selkeän näytön ansiosta. Voit esimerkiksi tarkistaa lapsesi lämpötilan ilman, että sinun tarvitsee sytyttää valoa tai koskettaa lasta. Tämä on erittäin käytännöllinen ja kätevä ratkaisu. Withings Thermoa kritisoidaan usein siitä, että sovellus voi tuntua tarpeettoman hankalalta asentaa ja käyttää, ja lisäksi on käytettävä yrityksen omaa sovellusta. Sinun on myös asennettava sovellus, jotta voit aloittaa mittauksen. Kun kaikki toimii, se on loistava palvelu, mutta useimmat ihmiset haluavat luultavasti vain yksinkertaisen lämpömittarin, jolla he voivat nopeasti tarkistaa, onko vauvalla kuumetta vai ei. Tässä tapauksessa Withings Thermo on lähes tarpeettoman monimutkainen, jos olemme rehellisiä.

Jos kuitenkin haluat ainutlaatuisen ja todella kehittyneen kuumemittarin, voimme suositella Withings Thermoa. Se voi olla erityisen hyödyllinen niille, jotka ovat eri syistä erityisen huolissaan lapsen terveydestä ja joiden on seurattava kuumetta erityisen tarkasti. Se maksaa hieman enemmän kuin useimmat muut mallit, mutta on selvästi omaa luokkaansa. Se on kehittyneempi ja toimivampi malli, jolla on erittäin hyvä maine alallaan.


Medisana TM 750

Medisana TM 750

Tarkista hinta osoitteesta:

Medisana on Saksan markkinajohtaja lääkinnällisten laitteiden, hyvinvoinnin ja muiden tuotteiden alalla. Heidän tuotteensa ovat erittäin suosittuja, erityisesti lämpömittarit, jotka ovat erittäin edullisia ja laadukkaita.

Medisana TM 750 käyttää infrapuna-antureita, ja sitä voidaan käyttää monin eri tavoin. Tällä lämpömittarilla voit mitata sekä korvasta että otsasta. Sitä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin, kuten puuron tai muiden nesteiden lämpötilan tarkistamiseen.

Suuri, selkeä näyttö näyttää lämpötilan, ja vihreän ja punaisen värin ansiosta tiedät nopeasti, jos kuumetta on. Se tallentaa myös 30 viimeisintä lukemaa, joten voit helposti nähdä, onko lämpötila laskenut tai noussut tietyn ajanjakson aikana. Se on myös erittäin helppokäyttöinen, sillä se vaatii vain vähän kosketusta ja antaa selkeän äänimerkin, kun mittaus on tehty.

Kaiken kaikkiaan Medisana TM 750 on saanut hyviä arvosteluja, ja sen kyky mitata sekä korvasta että otsasta on arvostettu. Lämpötilan mittaaminen korvasta on yleensä hieman tarkempaa, mutta nopeaan kuumeen tarkistamiseen otsa toimii hyvin.

Kun ostat Medisana TM 750:n, sen mukana toimitetaan paristot ja älykäs säilytyslaukku. Olemme hieman pettyneitä siihen, että käyttöopas on hiukan epäselvä ja käännös hiukan huono. Englanninkielinen käyttöohje on aavistuksen parempi.

Joka tapauksessa Medisana TM 750 on todella edullinen vaihtoehto, ja se on hyvin toimiva, kätevä kuumemittari, jota voidaan käyttää sekä lapsille että aikuisille. Jos haluat edullisen vaihtoehdon, suosittelemme ehdottomasti tätä tuotetta.


Tommee Tippee Digital Febertermometer

Tommee Tippee Digital Kuumemittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tommee Tippeen korvalämpömittari, joka sopii erinomaisesti jokaiselle vastasyntyneestä aikuiseen. Se on helppokäyttöinen laite, joka antaa erittäin tarkan tuloksen muutamassa sekunnissa.

Tommee Tippee -kuumemittarissa on käytettävä hygieniasuojaa. Ostaessasi sen saat valitettavasti vain 8 suojusta, joten sinun kannattaa varmistaa, että ostat ylimääräisen sarjan laitteen ostamisen jälkeen.

Muuten se on erittäin helppokäyttöinen. Aseta kärki korvaan ja paina skannauspainiketta, ja pian sen jälkeen näet tulokset suurella, selkeällä LCD-näytöllä. Jos vauvallasi on kuumetta, saat sen nopeasti selville varoitusäänien avulla. Lämpömittari tallentaa 9 mittausta.

Kaiken kaikkiaan tämä on yksinkertainen, hyvin toimiva kuumeenlämpömittari lapsille, ja sen hinta on ok. Se on verrattavissa Braun Thermoscan 7 IRT 6520:een. Pidämme kuitenkin Braunista enemmän. Siinä on halvemmat kertakäyttöiset suojukset, ja saat enemmän ostoksen yhteydessä. Braunilla on myös parempi maine, ja sen korvalämpömittari on markkinoiden tarkimpia.

Mikäli haluat hyvän ja helppokäyttöisen lämpömittarin, jota käytetään korvassa, Tommee Tippee Digital Thermometer on ihan hyvä valinta, vaikkei siitä tullutkaan ehdotonta suosikkiamme.


Tommee Tippee CTN No Touch Febertermometer

Tommee Tippee CTN No Touch kuumelämpömittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tässä meillä on toinen lämpömittari, jota voidaan käyttää ilman kosketusta skannaamalla pannun lämpötila. Tommee Tippee kehittää tuotteita erityisesti lapsille, ja tämä lämpömittari on suunniteltu lapsiystävälliseksi ja helppokäyttöiseksi kaikille lapsille iästä riippumatta.

Tommee Tippee CTN No Touch -mittari on erittäin helppokäyttöinen, ja se mittaa lapsen lämpötilan tarkasti. Kun pidät laitetta noin neljän senttimetrin päässä lapsen otsasta, näet lämpötilan sekunneissa selkeästä LCD-näytöstä. Jos sinulla on kuumetta, kuulet myös selkeän äänimerkin mittauksen jälkeen.

Koskettamattomat lämpömittarit ovat suosittuja, sillä monet lapset saattavat kokea korviensa tarkistamisen epämiellyttäväksi, varsinkin jos heillä on kuumetta. Tommee Tippee on saanut paljon hyviä arvosteluja, ja laite toimii erittäin hyvin, ja sitä voi käyttää lämpötilan mittaamiseen myös lapsen nukkuessa.

Kaiken kaikkiaan tämä on melko edullinen lämpömittari, joka toimii hyvin ja jossa on paljon älykkäitä ominaisuuksia. Se tallentaa 25 lukemaa, joten voit palata takaisin ja katsoa, jos lämpötila näyttää nousevan tai laskevan.

Tommee Tippee on suunnilleen samassa hintaluokassa kuin Braun NTF 3000, ja se on vertailukelpoinen malli. Käytännössä ne ovat yhtä hyviä. Braun on ehkä hieman maineikkaampi tuotemerkki, mutta Tommee Tippe CTN No Touch -kuumelämpömittari on saanut niin paljon hyviä arvosteluja, että suosittelemme sitäkin.


Beurer FT 85

Beurer FT 85 Kuumemittari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä on luultavasti halvin kosketukseton lämpömittari, jota olemme tarkastaneet. Valitettavasti meillä ei ole kovin hyviä kokemuksia tästä, ja se on myös saanut paljon huonoja arvosteluja verkossa. Suurin ongelma on se, että Beurer FT 85 on epäluotettava ja lukemat vaihtelevat liikaa mittausten välillä.

Beurer on saksalainen tuotemerkki, eikä sitä pidä sekoittaa tunnetumpaan Braun-merkkiin. Beurer FT 85 -lämpömittarin etuina on, että se on erittäin halpa kosketuksettomaksi lämpömittariksi ja erittäin helppokäyttöinen. Voit mitata lämpötilan nopeasti otsaa vasten tai hieman kauempaa ja saada lämpötilan välittömästi. Sitä voidaan käyttää myös nesteiden tai muun kohteen pintalämpötilan mittaamiseen.

Näytössä näkyy selvästi, onko lämpötila kuumeen raja-arvon ylä- vai alapuolella, ja näytössä on iloinen tai surullinen symboli. Siinä on monia älykkäitä ominaisuuksia, kuten:

 • Mittaa sekä Celsius- että Fahrenheit-asteikolla.
 • Näyttää huoneen lämpötilan.
 • Tallentaa jopa 60 lukemaa.

Kaiken kaikkiaan Beurer FT 85 on hyvä lämpömittari. Valitettavasti se ei kuitenkaan toisinaan anna tarkkaa tulosta, ja laitteen virhemarginaali voi olla yli 2 celsiusastetta. Pahimmassa tapauksessa tämä voi tarkoittaa sitä, että luulet, ettei sinulla ole lainkaan kuumetta, vaikka sinulla todellisuudessa olisi. Muissa vastaavissa lämpömittareissa on myös virhemarginaali, mutta harvoin yli 1,5 astetta.

Valitettavasti emme voi suositella tätä tuotetta, vaan valitsisimme yksinkertaisesti jonkin muun lämpömittarin, jolla on samanlainen toiminto, kuten Braun NTF 3000, Withings Thermo tai Tommee Tippee CTN No Touch.


Miniland Thermo Talk Plus

Miniland Thermo Talk Plus

Tarkista hinta osoitteesta:

Minilandia valmistaa espanjalainen yritys, ja sen kuumelämpömittareissa on paljon ominaisuuksia ja tavallista enemmän toimintoja. Ne ovat suosittuja kaikkialla Euroopassa, ja olemme tutustuneet Thermo Talk Plus -malliin lähemmin.

Tätä kuumemittaria voidaan käyttää joko korvassa tai otsassa. Se tarkistaa lapsesi lämpötilan nopeasti infrapuna-antureiden avulla vain kahdessa sekunnissa. Tämän lämpömittarin ainutlaatuisena ominaisuutena on, että sillä voidaan myös tarkistaa sydämen syke erityisen pulssianturin avulla. Tämä tapahtuu erillisellä painikkeella ja kestää vain 15 sekuntia. Tämän lisäksi se voi mitata myös huoneen lämpötilan.

Lämpömittari tallentaa 15 viimeisintä mittausta ja antaa sinulle myös tiedot päivämäärästä ja mittausajankohdasta ja niin edelleen, jotta voit seurata lapsen terveyden kehitystä. Toinen Miniland Thermo Talk Plus -laitteen ainutlaatuinen ominaisuus on puhdistuksen muistutushälytys. Jos laite on puhdistettava, saat ilmoituksen, jolloin näyttö vilkkuu ja laite antaa äänen.

Kokonaisuudessaan Miniland Thermo Talk Plus on todella hyvä kuumemittari lapsille, ja sitä on helppo käyttää ja hoitaa. Yksi pettymys on se, että siinä on kuusi kieltä, mutta ei norjaa lämpötilan lukemiseen. Hinta on myös hieman korkeampi kuin esimerkiksi suosikkimme Braun Thermoscan 7 IRT 6520. Samalla tässä on enemmän toimintoja sekä mahdollisuus mitata sekä korvasta että otsasta. Jos haluat monipuolisemman lämpömittarin, Miniland Thermo Talk Plus voi olla todella mielenkiintoinen valinta.


Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Braun Thermoscan 3 IRT 3030

Tarkista hinta osoitteesta:

Jälleen yksi suositun Braunin korvalämpömittari. Tämä malli on useimmiten hieman halvempi kuin Thermoscan 7 IRT 6520. Sanomme kuitenkin, että suosimme ehdottomasti 6520-mallia, joka ei myöskään ole paljon kalliimpi.

Tämä lämpömittari on helppokäyttöinen ja siinä on monia älykkäitä vakio-ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää sekä lapsille että aikuisille, ja se lukee lämpötilan vain yhdessä sekunnissa. Se näyttää lämpötilan numeroina ja siinä on kuumehälytys. Äänimerkkien määrä osoittaa kehon lämpötilan:

 • 1 äänimerkki = normaali lämpötila
 • 2 äänimerkkiä = kuume
 • 4 äänimerkkiä = korkea kuume

Yksi Braun Thermoscan 3:n eduista on, että se on hyvin pieni. Se on erittäin kätevä ottaa mukaan matkoille ja mahtuu käsilaukkuun. Linssiä käytetään erityisten linssisuojusten kanssa, ja saat paketin, kun ostat tuotteen. Tarvittaessa niitä voidaan ostaa lisää.

Ongelmana tässä laitteessa on se, että se näyttää olevan hieman epäjohdonmukainen mittausten osalta. On tavallista, että kuumeenlämpömittarit antavat lukemien välillä hieman erilaisia tuloksia, mikä voi johtua monista syistä. Tässä laitteessa se eroaa kuitenkin tavallista enemmän, vaikka mittaukset tehdään samasta korvasta, ja mittausten välillä on vain sekunteja. Tämä on vahvistettu myös lukemissamme useissa asiakasarvosteluissa, mikä saa meidät suhtautumaan tuotteeseen hieman epäilevästi. Siinä Braun Thermoscan 7 IRT 6520 on paljon parempi ja luotettavampi.

Rehellisesti sanottuna emme näe mitään perusteita valita tätä Braunin toisen mallin sijaan. Se ei maksa paljon enempää, ja on parempi tuote. Emme kuitenkaan halua olla liian kriittisiä. Braun Thermoscan 3 IRT 3030 on ihan hyvä kuumemittari, vaikka mittaustuloksissa on hieman suurempi virhemarginaali kuin vastaavissa tuotteissa. Markkinoilla on joka tapauksessa mielestämme parempia vaihtoehtoja.


Dobi Termometer kaksoistoiminnolla

Dobi Termometer kaksoistoiminnolla

Tarkista hinta osoitteesta:

Lämpömittari, joka voi mitata lämpötilan sekä korvasta että otsaa vasten ilman kosketusta. Erittäin helppokäyttöinen kuumemittari, joka sopii useimmille ihmisille.

Dobi-lämpömittarissa on useimmat vakio-ominaisuudet, kuten nopea lämpötilan mittaus, muistitoiminto ja selkeä näyttö, jossa on värejä ja numeroita.

Korvaan työnnettävässä kärjessä ei ole kertakäyttösuojusta, mikä saa meidät kyseenalaistamaan laitteen hygieniaa. Se voidaan tietysti pyyhkiä puhtaaksi käytön jälkeen, mutta alan standardina on muuten käyttää linssinsuojia joka käytön yhteydessä. Ehkä tämä johtuu siitä, että kyseessä on yhdistelmämalli, ja useimmat ihmiset käyttävät sitä mieluummin koskettamatta otsaa. Laite toimii paristolla, joka sisältyy laitteen hintaan. Se on täysin ok tuote, ja se on CE-merkitty, mikä tarkoittaa, että se on testattu ja hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi. Mikään ei erotu ja nosta tätä tuotetta muiden tarkastelemiemme tuotteiden yläpuolelle, mutta se on edullinen. Varsinkin kun otetaan huomioon kaksoistoiminto.

Jos haluat ehdottomasti tämäntyylisen lämpömittarin, Dobi Dual Function Thermometer on mielenkiintoinen vaihtoehto. Medisana TM 750 on ehkä hieman edullisempi, mutta molemmat ovat erinomaisia laitteita. Kumpikaan ei ole ehdoton suosikkimme, mutta ne toimivat ja ovat molemmat melko edullisia ja helppokäyttöisiä.


Korvalämpömittari tai otsalämpömittari – ero ja kumpi on paras?

Yleisimmät lapsiperheiden käyttämät kuumemittarit ovat korvalämpömittari ja otsalämpömittari. On myös vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää sekä korvassa että otsalla. Meidän arviomme mukaan korvalämpömittari on näistä paras valinta. Seuraavassa luetellaan molempien kuumemittarityyppien hyviä ja huonoja puolia.

Korvalämpömittari

Korvalämpömittari mittaa korvan lämpötilan infrapuna-antureiden avulla.

Korvalämpömittarin edut ovat:

 • Se on useimmiten nopeaa, eikä se ole kovin epämiellyttävää useimmille ihmisille.
 • Se sopii suurimmalle osalle ihmisistä, pienistä lapsista aikuisiin.

Korvalämpömittarin haitat ovat:

 • Pienillä lapsilla voi olla kapea korvakäytävä, mikä voi antaa epätarkan lukeman.
 • Korvavaha voi vaikuttaa mittaustulokseen.

Otsalämpömittarit (kosketuksettomat lämpömittarit)

Otsalämpömittarin edut:

 • Voidaan mitata nopeasti ilman epämukavuutta.
 • Voidaan käyttää kaikenikäisille.

Otsalämpömittareiden haitat:

 • Ovat usein kalliimpia.
 • Ne eivät aina ole kovin tarkkoja. Mittaustulokseen voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten auringonvalo, hiki, mittauksen etäisyys ja moni muu.