Paras kypärä pienille lapsille 2024: Vihreäsolkiset kypärät leikkeihin ja urheiluun

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Jos lapset käyttävät kypärää leikkiessään, on suositeltavaa, että he käyttävät vihreällä soljella varustettua kypärää 7-vuotiaaksi asti. Tämän tyyppinen solki aukeaa, jos lapsi jää kiinni roikkumaan kypärästä. Urheiluun, leikkiin ja pyöräilyyn tarkoitettuja kypäriä, joissa on vihreä solki. Tässä tekstissä suosittelemme suosikkejamme ja parhaita lasten kypäriä, joissa on vihreät soljet!

Lapset, joilla on kypärä päässään, kävelemässä lumessa

Mikä kypärä, jossa on vihreä solki, on testin paras?

Yksi parhaista kypäristä kaikkiin mahdollisiin tarkoituksiin on Stiga Play. Se istuu fantastisen hyvin päähän ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin.

Stiga Play kypärä

Katso hinta täältä:


Toinen erittäin hyvä vaihtoehto ovat Stoyn lasten kypärät. Saatavana monissa kivoissa väreissä!

Stoy Leikkikypärä

Lue lisää kaikista tarkastelemistamme lasten kypäristä. Artikkelin lopusta löydät myös koko oppaan ja vastauksia joihinkin yleisiin lasten kypärää koskeviin kysymyksiin.

Katso myös vinkit lasten hiihtokypäristä!

Arvosteluja ja tietoja 9 erilaisesta lasten kypärästä.

Tässä on tarkempi katsaus kaikkiin 9 kypärään, joissa on vihreät soljet pienille lapsille.

Stiga Play kypärä

Stiga Play kypärä

Katso hinta täältä:

Tämä on erittäin suosittu lasten kypärä, joka sopii useimpiin aktiviteetteihin. Se sopii 0-7-vuotiaille lapsille, ja sitä on saatavilla kahdessa koossa:

 • Pieni: 48-52
 • Keskikokoinen 52-56

Stiga Play on erinomainen kypärä useimpiin aktiviteetteihin, joihin esimerkiksi nuoret ovat tottuneet:

Kypärässä on ilmareiät sekä yläosassa että edessä ja takana. Tämä tekee kypärästä ilmavan ja mukavan käyttää kesällä. Se sopii tietenkin erinomaisesti myös talvikäyttöön, kun sitä käytetään pipon kanssa.

Stigas-leikkikypärät on varustettu niin sanotulla EPP:llä (laajennettu polypropeeni). Se on suoja, jonka ansiosta kypärä kestää useita iskuja rikkoutumatta tai joutumatta vaihtoon. Kypärän sisällä on erittäin pehmeä ja miellyttävä pehmuste, joka tekee kypärästä hyvän tuntuisen pidemmänkin aikaa. Voit tietenkin säätää kypärää kuminauhalla, jotta se sopii täydellisesti lapsesi päähän.

Nämä kypärät ovat selvästi markkinoiden suosituimpia. Ne ovat mukavat, suojaavat hyvin ja niitä on saatavilla useissa eri väreissä. Jos haluat kypärän, joka on kohtuuhintainen ja sopii lähes kaikille lapsille, Stiga Play on erittäin hyvä vakiovalinta!


Stiga Play + kypärä MIPS:llä

Stiga Play + kypärä MIPSllä

Tämä kypärä muistuttaa klassista Stiga Play -kypärää, mutta siinä on integroitu MIPS-teknologia. MIPS on ruotsalaisten kehittämä suojaustekniikka, joka on saanut maailmanlaajuista suosiota ilmiömäisestä päänsuojastaan.

MIPS on edistyksellinen tekniikka, joka toimii luomalla kypärän kuoren ja kypärävuoren väliin kerroksen, jonka välissä on alhainen kitka. Se seuraa pään liikkeitä, ja päähän kohdistuvan iskun sattuessa MIPS suojaa iskun suunnasta riippumatta, mikä vähentää aivoihin kohdistuvan iskun riskiä. Tätä pidetään usein päänsuojainten kultaisena standardina monissa eri urheilulajeissa.

Muuten kypärä on hyvin Stiga Play -mallinen ja sekä tyylikäs että mukava. Sitä voi olla hieman vaikeampi saada, sillä se on joskus loppuunmyyty. Sitä ei myöskään yleensä ole saatavilla yhtä monissa väreissä. Stiga Play + MIPS:llä on kuitenkin kypärä, jolla on kaikista kypäristä ylivoimaisesti paras pääsuoja.

Jos sinulla on varaa käyttää hieman ylimääräistä rahaa, Stiga Play+ MIPS-kypärä on loistava kypärä. Se täyttää kaikki lasten kypärille asetetut kriteerit suojan ja turvallisuuden osalta, ja se on myös fantastisen mukava ja hyvännäköinen kypärä, jota lapset yleensä käyttävät mielellään.


Jofa Multisport kypärä 415 S

Jofa Multisport kypärä 415 S

Katso hinta täältä:

Tässä on toinen erittäin suosittu lasten kypärä. Jofa oli aikoinaan yksi maailman suosituimmista jääkiekkokypärämerkeistä.

Reebok osti ruotsalaisen yrityksen, ja se lopetti klassisten jääkiekkokypärien valmistuksen. Mutta Jofa Multisport -lasten kypärä, jossa on vihreä solki, on edelleen markkinoilla. Sitä on saatavana kahtena mallina: 415 ja 715 LS. Ensin tarkastelemme 415-mallia.

Jofa Multisport kypärä 415 on saatavana kahdessa koossa:

 • Pieni: 48,5 – 52,5 cm.
 • Medium: 51,5 – 55,5 cm

Kypärän kuori koostuu kahdesta osasta, ja sitä voidaan säätää ruuveja löysäämällä. Kypärä on pitkälti samanlainen kuin Jofan toinen kypärä 715.

Joka tapauksessa Jofa 415 -monitoimikypärä on erittäin suosittu, ja se on sekä mukava että antaa hyvän suojan. Se sopii hyvin talvella pipon kanssa ja keväällä ja kesällä. Sitä voidaan käyttää pyöräilykypäränä, kelkkailuun ja kaikenlaisiin peleihin ja aktiviteetteihin, jotka vaativat kypärän päähän.

Lisäksi Jofa 415 S on erittäin edullinen kypärä, mikä on suuri syy siihen, miksi niin monet valitsevat juuri tämän kypärän. Saat yksinkertaisesti erittäin korkeaa laatua rahallesi!


Jofa Multisport kypärä 715 LS

Jofa Multisport kypärä 715 LS

Katso hinta täältä:

Jofa Multisport kypärä 715 LS on tyylikäs, mukava ja hyvin suunniteltu lasten kypärä, jossa on monia hyviä ominaisuuksia. Yksi tämän kypärän suurista eduista verrattuna muihin kypäröihin ja moniin muihin vastaaviin kypärävaihtoehtoihin on mahdollisuus säätää kokoa nopeasti.

Takapuolella on “Fit System” -pyörä, jolla voit tehdä hienosäätöjä, jotta se sopisi mahdollisimman mukavasti. Jofa 715 LS on saatavana seuraavissa koossa:

 • Pieni: 45,5 – 52,5 cm.
 • Medium: 51,5 – 55,5 cm

Toinen todella hieno ominaisuus tässä kypärässä on se, että siinä on sisäsuojus, joka pitää pään ja korvat lämpiminä. Lakin voi poistaa, jos kypärää halutaan käyttää lämpiminä vuodenaikoina, ja se toimii erinomaisesti suojana kylmältä syksyllä ja talvella. Jos tuulee todella kylmästi, ylimääräinen hattu voi olla tarpeen.

Tämä on hyvin suunniteltu kypärä, joka sopii useimpiin pienten lasten aktiviteetteihin. Se on myös todella hyvännäköinen kypärä, ja kaikki pienet yksityiskohdat tekevät siitä yhden parhaista vihreällä soljella varustetuista lasten kypäristä.

Mitä eroa on Jofa 415 S:n ja Jofa 715 LS:n välillä?

Näiden Jofan multisport-kypärien erot ovat seuraavat:

 • Koot eroavat toisistaan muutaman senttimetrin.
 • Jofa 715:ssä on takana pyörivä pyörä, jonka avulla voit säätää kokoa nopeasti.
 • Jofa 715 LS:ssä on korvasuojalla varustettu sisäsuojain. Se ei ole saatavilla malliin 415.
 • Myös hinnoissa, muotoilussa ja värivaihtoehdoissa on pieniä eroja.

Abus Smiley 2.0

Abus Smiley 2.0

Tämä on todella hyvä polkupyöräkypärä, jossa on vihreä solki, ja se on suunniteltu erityisesti pienille lapsille, jotka joutuvat liikkumaan pyörällä. Se sopii täydellisesti, kun lapsesi opettelee ajamaan pyörällä tai skootterilla tai kun hän istuu pyöräistuimessa tai lastenrattaissa.

Yksi Abus Smiley 2.0:n suurista eduista on se, että sitä voidaan säätää useilla eri tavoilla, jotta se sopii täydellisesti lapsen päähän. Siinä on solki leuan alla, ja siinä on pieni pehmeä pehmuste, jonka ansiosta se istuu mukavasti.

Lisäksi siinä on valmistajien kutsuma Zoom-säätöjärjestelmä. Takana on pieni säätöpyörä, jonka avulla voit säätää kypärän istuvuutta varovasti varmistaaksesi, että kypärä istuu täydellisesti.

Kypärän muihin hienoihin ominaisuuksiin kuuluvat tuuletusaukot ja heijastimet älykkäänä lisäelementtinä. Hieman pidempi suojus edessä antaa lisäsuojaa kasvoille, ja kypärän takaosa on litteä, jotta sitä on mukava käyttää, kun lapsi istuu pyörän lastenistuimella tai pyörävaunussa.

Kaiken kaikkiaan Abus Smiley 2.0 on ihanan mukava ja hyvin istuva pyöräilykypärä pienille lapsille. Vihreän soljen ansiosta se on täydellinen ensimmäinen pyöräilykypärä, jota voimme ehdottomasti suositella. Iso plussa myös tyylikkäästä ja leikkisästä muotoilusta eri värivaihtoehdoissa!


Met Elfo ja Genio

Met Elfo ja Genio

Met Elfo ja Met Genio ovat erinomaisia pyöräilykypäriä pienille lapsille, jotka alkavat liikkua yksin pyörällä. Kypärä on erityisen hyödyllinen kesällä, sillä siinä on erittäin hyvä ilmanvaihto ja useita älykkäitä ominaisuuksia. Met Elfo ja Met Genio eroavat toisistaan koon suhteen:

 • Elfo: Koko 46-53 cm
 • Genio: Koko 52-57 cm

Lisäksi painossa on pieni ero, sillä Elfo painaa 230 g ja Genio 250 g.

Näiden kypärien etuosan tuuletusaukoissa on hyönteissuoja. Kypärän takaosa on litteä, joten se toimii hyvin, kun lapsi istuu turvaistuimessa tai polkupyörän rattaissa. Kypärää voidaan säätää myös niskan kohdalta kätevällä mikrosäädöllä. Takana on myös LED-valo, joka lisää näkyvyyttä liikenteessä.

Met-tuotemerkki on peräisin Italiasta, jossa se suunnittelee ja kehittää tuotteitaan. Ne ovat tunnettuja laadukkaista kypäristään ja muista suojavarusteistaan extreme-urheiluun, kuten maastopyöräilyyn ja muihin lajeihin. Se on luotettava tuotemerkki turvallisuuden osalta, ja Met Elfon suojalaite on suunniteltu hyvin, sillä se ohjaa voiman pois lapsen pään herkistä aukileista.

Kaiken kaikkiaan Met Elfo tai Genio on todella hyvä lasten pyöräilykypärä, joka on sovitettu erityisesti nuoremmille pyöräilijöille vihreällä soljella. Luotettava kypärä alan laatumerkiltä!


Limar 224

Limar 224 lasten kypärä

Tämä pyöräilykypärä on tarkoitettu erityisesti hyvin nuorille. Sitä on saatavilla kooissa, jotka sopivat noin 5-vuotiaille lapsille.

Limar on italialainen yritys, joka on valmistanut polkupyöräkypäriä yli 30 vuoden ajan. Ne tunnetaan muun muassa uskomattoman kevyistä kypäristään, jotka ovat minimalistisia, mutta tarjoavat silti poikkeuksellisen hyvän päänsuojan.

Limar 224 on kevyt kypärä, joka painaa 240 grammaa. Se on ihanteellinen keväällä ja kesällä, ja siinä on hyvä ilmanvaihto koko kypärän pituudelta. Kypärän sisällä on pehmeät tyynyt, jotka ovat hyvin päätä vasten ja jotka ovat myös antibakteerisia ja pitävät kypärän raikkaana.

Limarin kypärissä olevaa solkea kutsutaan nimellä Competition+ System. Se on helposti säädettävä järjestelmä, jonka avulla voit määrittää kypärän koon nopeasti ja helposti. Se on myös erittäin kevyt eikä paina juuri mitään.

Limar 224 -kypärää voi olla joskus hieman vaikea löytää, sillä sitä ei ole aina varastossa. Joskus tätä mallia on saatavilla hyvään hintaan, joten tarkista tämä tuote, jos tarvitset pyöräilykypärän vihreällä soljella!


Republic Leikkikypärä

Republic Leikkikypärä

Katso hinta täältä:

Tämä on todella mukava kypärä, jonka muotoilu muistuttaa tyypillistä hiihtokypärää. Se sopii täydellisesti talviurheiluun ja lumessa ja rinteissä leikkimiseen. Se sopii erinomaisesti pienille lapsille, ja siinä on tietenkin vihreä solki, aivan kuten muissakin tämän artikkelin kypärissä.

Kypärää on saatavilla useissa eri ko’oissa 48:sta 54:ään. Jos kypärää käytetään talvella, on hyvä luottaa siihen, että sen alle mahtuu pipo.

Kaiken kaikkiaan Republic antaa hyvän suojan koko pään ympärille, ja se kiinnitetään leuan alle. Voit säätää hihnan kokoa oikean istuvuuden saavuttamiseksi.

Kaiken kaikkiaan tämä on hyvä kypärä, vaikkei siinä olekaan mitään erikoisominaisuuksia, jotka tekisivät siitä erityisen hienon. Se on yksinkertainen, mutta todella hyvännäköinen kypärä. Se on myös edullinen ja sopii hyvin useimmille lapsille, joten tämä vaihtoehto on hyvä budjettivaihtoehto.


Stoy Leikkikypärä

Stoy Leikkikypärä

Katso hinta täältä:

Tämä on todella hieno kypärä ehkä vähemmän tunnetulta merkiltä. Stoy on yksi Scandinavian Kids Groupin omistamista tuotemerkeistä. Scandinavian Kids Group on ruotsalainen yritys, joka kehittää ja myy kaikenlaisia lasten vaatteita ja vempaimia.

Stoy-leikkikypärät sopivat 3-6-vuotiaille lapsille. Niissä on vihreä solki, ne on CE-merkitty ja ne täyttävät turvallisuusstandardin EN 1080:2013-2 vaatimukset, joka on ruotsalainen standardimerkintä, jota vaaditaan pienten lasten kypäriltä.

Kypärän sisällä on pehmeät pehmusteet, jotka tekevät kypärän käytöstä mukavaa ja suojaavat päätä hellävaraisesti. Ne voidaan poistaa esimerkiksi silloin, kun kypärä on kostea ja sitä on tuuletettava.

Stoy-kypärät ovat suosittuja lapsille skootterilla, tasapainopyörällä tai vastaavilla välineillä ajettaessa. Se ei ole kovin lämmin kypärä, mutta jos sen alla on hyvä hattu, se toimii myös talvella.

Kaiken kaikkiaan Stoy on erittäin hyvin suunniteltu kypärä, itse asiassa meidän mielestä yksi paremman näköisistä malleista. Ne sopivat hyvin ja palvelevat tarkoitustaan. Täysin ok standardikypärä lapsille, jossa on vihreä solki ja todella hieno muotoilu!


Mitä tarkoittaa, että kypärässä on vihreä solki?

Vihreä solki on suunniteltu vapauttamaan kuormitus, joka syntyisi jos lapsi juuttuisi kypärään niin, että hän jäisi roikkumaan kypärän varaan. Näin minimoidaan riski siitä, että lapsi joutuu kypärän kuristamaksi tällaisessa onnettomuudessa. Tämä erottaa kypärät, joissa on vihreä solki, muista lasten kypäristä.

Mikään laki ei vaadi lapsia käyttämään tämän tyyppistä kypärää, mutta monet tahot suosittelevat painokkaasti, että alle 7-vuotiaiden lasten tulisi käyttää kypärää, jossa on vihreä solki. Ruotsissa sitä suosittelevat muun muassa:

 • Trafikverket
 • Ruotsin kuluttajavirasto
 • Kansallinen tieliikenneturvallisuuden edistämisjärjestö (NTF)
 • Polkupyöräteollisuus
 • Vakuutusyhtiö Folksam

Mikä kypärä on paras pulkkamäkeen?

Kaikkein paras vaihtoehto talvileikkeihin ja kelkkailuun on Jofa Multisport Helmet 715 LS. Se istuu täydellisesti, sitä on helppo säätää ja siinä on myös erityinen sisäsuojus, joka on sovitettu talvikäyttöön.

Tarvitsevatko lapset kypärän esikoulussa?

Useimmat esikoulut pyytävät yleensä vanhempia hankkimaan lapsilleen kypärän talvikäyttöön. He pyytävät yleensä kypärää jossa on vihreä solki, koska se on turvallisin esikouluikäisille lapsille.

Kypärää käytetään, kun lapset lähtevät kelkkailemaan ja vastaaviin tarkoituksiin. Joskus lasten leikkipaikalla voi olla myös paljon jäätä, joten on yleensä hyvä idea antaa lasten käyttää kypärää aina, kun he leikkivät ulkona esikoulussa.

Monissa esikouluissa on lainattavissa kypäriä, mutta ei aina. Jos sinulla on varaa investoida pikkulasten kypärään, se on järkevää. Varmista, että kypärä on merkitty lapsen nimellä, jotta se ei katoa tai mene hukkaan.

Minkä ikäisenä lapset käyttävät kypärää, jossa on vihreä solki?

Vihreällä soljella varustettuja kypäriä suositellaan kaikille 0-7-vuotiaille lapsille. Tämä koskee sekä polkupyöräilykypäriä että muita pienten lasten leikki- ja urheilukypäriä.

Minkä kokoista kypärää lasten pitäisi käyttää? (Lasten kypärän kokoopas)

Kypärän koko mitataan senttimetreinä. Voit kokeilla mitata lapsen pään ympärysmitan mittanauhalla. Voit myös käyttää narunpätkää ja mitata pituuden viivoittimella tai vastaavalla.

Lasten kypärien arvioidut koot ja mitat näyttävät tältä:

 • 0-3 vuotta: 44-52 senttimetriä
 • 2-7 vuotta: 44-57 senttimetriä.
 • 5-12 vuotta: 52-60 senttimetriä

Lasten leikkikypärät ovat yleensä saatavilla koossa, joka sopii joko 1-3-vuotiaille tai 4-7-vuotiaille lapsille.


Saatat myös haluta lukea artikkelimme liukuripatjasta!