Paras lasten korokeistuin 2024: Mukaviin turvallisiin automatkoihin

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Aika menee kiistatta nopeasti, kun lapset ovat pieniä! Onko lapsesi jo aika alkaa matkustaa eteenpäin istuen automatkojen aikana? Silloin etsit todennäköisesti parasta korokeistuinta. Markkinoilla on useita erilaisia ​​korokeistuimia, ja tässä käymme läpi joitain tämän hetken suosituimpia malleja.

lapsille sopivat istuintyynyt autossa

Mikä korokeistuin on paras testissä?

Yksi markkinoiden parhaista korokeistuimista on Peg-Perego turvavyötyyny Viaggio. Se on uskomattoman vankka ja turvallinen. Todellinen premium-malli pehmustetuilla käsinojilla, joka tarjoaa markkinoiden parhaan mukavuuden!

Jos haluat jotain hieman hauskempaa, voi elokuvateemallinen korokeistuin olla mukava. Valittavana on monia muunnelmia, aina elokuvasta Frozen, Spider-Maniin.

Parhaat budjettivaihtoehdot ovat Beemoo korokeistuin tai Axkid Mate. Yksinkertainen muotoilu, mutta hyvä turvallisuus ja hyvä hinta. Saatavana sekä Isofixillä että ilman.

Kaikkein pienimmille lapsille on turvakaukalo tarkoituksenmukainen. Tästä syystä tulee heidän matkustaa selkä menosuuntaan päin olevalla turvaistuimella ja viimeisenä joko korokeistuimella tai lastenistuimella,

Katsaus 11 erilaisisesta korokeistuimesta lapsille

Tässä tulee hieman pidemmät kuvaukset kaikista vertailemistamme korokeistuimista.

Beemoo korokeistuin

Beemoo korokeistuin

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ergonomisesti muotoiltu ja irrotettava verhoilu

Jos etsit hintansa arvoista ja klassista korokeistuinta, tarjoaa tunnettu merkki Beemoo sopivan mallin. Alhaisesta hinnasta huolimatta saavuttaa lapsesi täydellisen korkeuden optimaaliseen turvavyön kiinnittämiseen.

Beemoon korokeistuimessa on pehmeä ja mukava pehmuste, joka lisää mukavuutta, ja sivuilta löydät myös käsinojat, jotka tekevät kyydistä entistä mukavemman. Tämä on malli, joka sopii täydellisesti, mikäli lapsi matkustaa usein usealla eri autolla, koska korokeistuinta ei kiinnitetä autoon kun sitä ei käytetä.

Kevyen painon ansiosta korokeistuin on helppo siirtää, kun on aika vaihtaa autoa.

Beemoo tunnetaan ergonomisesti suunnitelluista lasten turvaistuimista, joissa on hyvä istuinmukavuus, eikä tämä malli tietenkään ole poikkeus. Korokeistuin on valmistettu korkealaatuisesta muovista ja pehmeä istuin on kaarevan muotoinen, joka saa lapsen istumaan sekä turvallisesti että mukavasti.

Verhoilu on myös helppo irrottaa ja laittaa päälle, kun on puhdistuksen aika. Beemoon mustan korokeistuimen maksimipaino on 36 kiloa, joten sitä voidaan käyttää suureen ikään asti.


Beemoo Korokeistuin IsoFixillä

Beemoo Korokeistuin IsoFixillä

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Voidaan käyttää IsoFix-kiinnikkeiden kanssa tai ilman

Melko alhaisesta hinnasta huolimatta on tällä Beemoon korokeistuimella myös useita erilaisia ​​etuja. Tässä saat esimerkiksi IsoFix-toiminnon, mikä tarkoittaa, että korokeistuin voidaan kiinnittää kaikkiin IsoFix-kiinnikkeillä varustettuihin autoihin. IsoFix takaa, että korokeistuin istuu tukevasti paikallaan, vaikka sitä ei käytetä.

Tukevat käsinojat pitävät turvavyön tiukasti paikallaan, ja päälliset voidaan myös irrottaa ja pestä koneessa tarvittaessa. Itse kuori on valmistettu muovista ja korokeistuin on ergonomisesti suunniteltu kasvavia lapsia ajatellen.

IsoFixillä varustettu Beemoon korokeistuin on turvallinen, tukeva, yksinkertainen ja hintansa arvoinen malli, joka sopii täydellisesti, kun lapsesi on kasvanut isoksi turvaistuimesta.

Kuten kaikkien Beemoon korokeistuinten kanssa, voit luottaa tukevaan alustaan ​​ja pehmeään istuimeen, joka lisää lapsen mukavuutta.

IsoFix-toiminnosta huolimatta voidaan sitä tietysti hyvin käyttää myös autoissa, joissa ei ole IsoFix-kiinnikkeitä, kunhan lapsi on kiinnitetty kolmipistevyön avulla. Myös tällä korokeistuimella, kuten Beemoon edellisellä mallilla, on enimmäispaino 36 kiloa, joten sitä voidaan käyttää noin 3-12 vuoden iässä.


Safety 1st Manga Fix Booster Seat

Safety 1st Manga Fix Booster Seat

Tarkista hinta osoitteessa:

 • IsoFix-toiminto ja pehmeä, pestävä kangas

Manga Fix Booster Seat on tunnetun Safety 1st -brändin valmistama, ja se sopii 22-36 kiloisille lapsille. Tämä korokeistuin ei siis sovellu pienimmille lapsille, mutta se tarjoaa korkeimman mukavuuden ja turvallisuuden noin 4–12-vuotiaille lapsille.

Manga Fix Booster Seat painaa vain 2,5 kiloa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin monet muut markkinoilla olevat korokeistuimet, ja on siksi täydellinen sinulle, jonka on usein siirrettävä korokeistuinta eri autojen välillä.

Safety 1st Manga Fix Booster Seatissa toimitetaan älykkäillä IsoFix-liittimillä lisäämään vakautta, turvallisuutta ja mukavuutta. IsoFix-toiminnon ansiosta istuu korokeistuin myös turvallisesti paikallaan silloin, kun sitä ei käytetä.

Korokeistuinta voidaan käyttää hyvin myös ilman IsoFix-toimintoa! Kevyestä painosta huolimatta on korokeistuimella vankka ja mukava muotoilu, ja päällinen voidaan myös irrottaa ja pestä pesukoneessa tarvittaessa. Manga Fix Booster Seatin hintalappu on hieman kalliimpi kuin yllä olevat mallit.


Disney Frozen 2 -autotyyny

Disney Frozen 2 -autotyyny

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Tyylikäs korokeistuin ergonomisella muotoilulla

Tämän tyylikkään korokeistuimen avulla voi lapsesi iloisesti matkustaa suosikkihahmojensa kanssa! Frozen oli äärimmäisen suosittu lastenelokuva noin kymmenen vuotta sitten, mutta myös monet nykypäivän lapset arvostavat tarinaa erittäin paljon, sillä jatko-osa julkaistiin vasta äskettäin.

Disney Frozen 2 -korokeistuimessa on mukava Frozen 2:n Elsan ja Annan motiivi, ja halvasta hinnastaan ​​huolimatta tarjoaa korokeistuin täsmälleen kaiken mitä lapsesi tarvitsee mukavaan automatkaan.

Disney Frozen 2 korokeistuimessa on vankka pohja laadukkaasta muovista ja näppärästi sijoitetut käsinojat, joiden ansiosta vyö päätyy juuri oikeaan paikkaan. Korokeistuin on ergonomisesti muotoiltu ja mahdollistaa sen että lapsi istuu hyvällä korkeudella istuimesta. Haittapuolena on, että verhoilua ei voi irrottaa, mutta voit pyyhkiä koko istuimen kostealla rätillä mikäli tahroja ilmaantuisi.

Disney Frozen 2 Korokeistuin kestää noin 36 kilon maksimipainon, joten lapsi voi käyttää sitä noin 12-vuotiaaksi saakka.


Disney Cars Topo Comfort Korokeistuin

Disney Cars Topo Comfort Korokeistuin

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Hintansa arvoinen korokeistuin irrotettavalla päällyksellä

Disney Cars Topo Comfort Korokeistuin on täydellinen kaikille lapsille, jotka rakastavat Disney-elokuvaa Cars. Korokeistuin on musta-punainen ja siinä on hieno motiivi elokuvan päähenkilöstä Blixten McQueenista.

Tämä on yksinkertainen ja klassinen korokeistuin joka saa lapsesi päätymään juuri oikealle korkeudelle, jotta hän voi katsoa ulos ikkunasta ja jotta voit kiinnittää vyön optimaalisella tavalla. Sivuilla olevien käsinojien ansiosta on matkustaminen myös erityisen mukavaa lapsellesi.

Disney Cars Topo Comfort Korokeistuimessa on pehmeä pehmuste, joka lisää maksimaalista mukavuutta, sekä tukeva ja ergonominen kuori, joka on valmistettu korkealaatuisesta muovista. Toinen suuri etu on, että voit helposti irrottaa ja laittaa verhoilun päälle, kun se kaipaa puhdistusta.

Cars korokeistuimen maksimipaino on 36 kiloa, mikä tarkoittaa, että sitä voivat käyttää niin pienet kuin hieman isommatkin lapset.


Disney Cars Korokeistuin

Disney Cars Korokeistuin

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Klassinen ja yksinkertainen malli hienolla motiivilla

Aivan kuten edellinen korokeistuin, on myös tämä malli koristeltu Cars-elokuvan aiheella. Korokeistuimen sivut ja alapuoli on väriltään punainen, kun taas itse istuimen peittää Blixten McQueenin kuva.

Kiinteän muovisen pohjan, pehmeän polyesteripäällisen ja molemmin puolin sijaitsevien käsinojien myötä voit luottaa siihen, että lapsesi nousee oikealle korkeudelle ja istuu todella mukavasti.

Disney Cars korokeistuin on yksinkertainen ja klassinen, joka tekee sen, mitä sen pitääkin. Käsinojat eivät ainoastaan ​​lisää lapsen mukavuutta, vaan varmistavat myös, että vyö on kiinnittyy optimaalisella tavalla.

Disney-autojen korokeistuin on myös melko kevyt, mikä on täydellinen, jos lapsesi matkustaa usein eri autoissa – istuimen siirtäminen autosta toiseen on nopeaa ja helppoa. Kuten aikaisemmissakin malleissa, on myös tämän korokeistuimen enimmäispaino 36 kiloa. Päällistä ei valitettavasti voi irrottaa, jos se on pestävä, mutta koko istuimen voi pyyhkiä tarvittaessa kostealla rätillä.


Axkid Mate

Axkid Mate Tar

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Turvallinen korokeistuin joka on helppo kuljettaa mukana

Axkid on merkki, jolla on laaja kokemus turvallisten korokeistuinten ja lastenistuimien suunnittelusta ja valmistuksesta kaikentyyppisiin autoihin. Mate Tar on laadukas ja hintansa arvoinen käsinojallinen korokeistuin, joka sopii erityyppisiin autoihin.

Korokeistuin täyttää EU-lainsäädännön edellyttämät standardit ja on siksi erittäin luotettava. Tämä malli on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä kolmipistevyön kanssa, ja siinä on myös integroitu vyöhihna, joka varmistaa, että olkavyön korkeus on oikea.

Korokeistuimen pehmuste saattaa aluksi tuntua kovalta, mutta ajan myötä materiaali pehmenee menettämättä toimintaan tai muotoa. Korokeistuin on kompaktisti muotoiltu ja vajaan kilon kevyen painon ansiosta helppo sijoittaa eri autoihin ja samalla helppo kuljettaa mukana.

Toinen arvostettu ominaisuus on, että verhoilu voidaan irrottaa ja pestä pesukoneessa. Axkid Mate Tar on ihanteellinen sinulle, joka etsit hintansa arvoista ja turvallista korokeistuinta 15-36 kiloiselle lapselle.


Peg-Perego Korokeistuin Viaggio 2/3

Peg-Perego Korokeistuin Viaggio 2-3

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Innovatiiviset turvajärjestelmät ja erittäin korkea mukavuus

Peg-Peregon Viaggio 2/3 Shuttle -korokeiustin on mukautuva ja turvallinen malli, jota voidaan käyttää ajoneuvoissa joissa on AirBag. Voit joko kiinnittää istuimen vain auton kolmipistevyön avulla tai sekä kolmipistevyön että IsoFix-kiinnikkeiden kanssa.

Korokeistuimessa on ns. SureFix-liitännät, ja tämäntyyppinen kiinnitys sopii hyvin, jos haluat istuimen jäävän kiinni myös silloin, kun sitä ei käytetä. Korokeistuin sopii 15-36 kiloisille lapsille, joten sitä voidaan käyttää noin 3-12-vuotiailla.

Peg-Peregon Viaggio 2/3 Shuttlessa voit luottaa korkeaan mukavuuteen pehmeän kankaan ansiosta sekä kankaan alla olevan ylimääräisen pehmustemateriaalin ansiosta. Korokeistuimessa on kaksi tukevaa käsinojaa ja myös innovatiivinen Blind Lock -järjestelmä, joka estää IsoFix-kiinnikkeiden vahingollisen avautumisen.

Toinen myönteinen ominaisuus turvallisuuden kannalta on mukana toimitettu säädettävä vyö – se voidaan säätää auton vyön mukaan luoden lapselle optimaalisen istuimen. Päällinen on puolestaan ​​irrotettava ja sen voi pestä 30 asteessa.


Fillikid Korokeistuin IsoFixillä

Fillikid Korokeistuin IsoFixillä

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Mukava ja turvallinen korokeistuin edulliseen hintaan

Fillikid on itävaltalainen yritys, joka tunnetaan korkean turvallisuuden ja yksinkertaisuuden yhdistämisestä. Valmistaja tarjoaa korokeistuimen IsoFix-kiinnikkeillä, joka tuo mukanaan turvallisuutta että mukavuutta lapsellesi.

Pehmeä päällinen on 100 % puuvillaa ja se voidaan tarvittaessa irrottaa pesukoneessa pesua varten. Voit olla täysin varma valitessasi Fillikidin IsoFix-korokeistuimen, sillä se on sekä testattu että hyväksytty ECE:n mukaan.

Fillikidin IsoFixillä varustetussa korokeistuimessa on vakaa runko korkealaatuisesta muovista ja mukana tulee sisääntaitettava IsoFix-kiinnike. Korokeistuin on siis tarkoitettu käytettäväksi auton kolmipistevyön kanssa ja edistää siten lapsesi turvallista matkustamista.

Koska korokeistuin on erittäin pieni painoltaan, on suosittua käyttää sitä matkaistuimena, mutta se sopii erinomaisesti myös lapselle, jolla on esimerkiksi vuorotteleva majoitus ja joka tarvitsee usein matkustaa eri autoissa. Fillikidin korokeistuin sopii jopa 36 kiloa painaville lapsille.


Graco Booster Seat Basic

Graco Booster Seat Basic

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Korokeistuin, joka kiinnitetään auton kolmipistevyöllä

Graco-brändin Booster Seat Basic on suunniteltu hieman vanhemmille lapsille, jotka painavat 22-36 kiloa. Tämän mallin erottaa kaikista aikaisemmista korokeistuimista sen, että pehmustettujen käsinojien korkeutta voidaan säätää.

Korokeistuin voi siten kasvaa yhdessä lapsen kanssa ja olla optimaalisessa käytössä useita vuosia. Toinen asia, joka tekee Booster Seat Basicista hieman ylimääräistä, ovat kaksi integroitua juomapidikettä, jotka voidaan taittaa ulos edestä. Täällä lapsi pääsee helposti käsiksi pulloihin, kuppeihin tai pieniin leluihin, jotta sinun autoa ajavan ei tarvitse keskittyä muuhun kuin ajamiseen.

Gracon Booster Seat Basic kiinnitetään auton kolmipistevyöllä ajosuuntaan, mutta lapsi on myös kiinnitetty auton turvavyöllä. Istuin on puolestaan ​​ergonomisesti muotoiltu ja siinä on konepestävä päällinen.

Kaikista käytännön eduista huolimatta se on melko halpa, ja Gracon korokeistuin myös  painaa vain noin kaksi kiloa. Kevyen painon ja yksinkertaisen asennuksen ansiosta voit siirtää korokeistuinta tarvittaessa nopeasti ja sujuvasti eri ajoneuvojen välillä.


Osann Korokeistuin Junior Nero

Osann Korokeistuin Junior Nero

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Korkea mukavuus ja turvallisuus edulliseen hintaan

Osann-brändi tarjoaa klassisen ja käytännöllisen korokeistuimen, jota voidaan käyttää useita vuosia – se sopii lapsille, jotka painavat 15-36 kiloa. Tämä tarkoittaa, että lapsi voi käyttää korokeistuinta heti, kun on aika vaihtaa turvaistuimesta, ja jatkaa käyttöä noin 12-vuotiaaksi asti.

Korkeat käsinojat antavat lapselle erityisen mukavan istuma-asennon, ja koska istuin on ECE R44 / 04 -hyväksytty, voit olla varma, että lapsesi istuu turvallisesti auton kolmipistevyön avulla.

Junior Nero voidaan asentaa kasvot menosuuntaan pelkääjän paikalle tai takapenkille, ja se painaa vain noin kilon. Tämä tekee korokeistuimesta erinomaisen vaihtoehdon, jos lapsesi tarvitsee matkustaa usein useissa eri ajoneuvoissa ja siten kuljettaa mukanaan istuinta säännöllisin väliajoin. Verhoilu on pehmeää polyesteriä ja se voidaan tietysti irrottaa ja pestä koneessa 30 asteessa. Kaikista näistä eduista huolimatta on Osannin Junior Nero Gurtfixillä erittäin edullinen.


Kuinka korokeistuin kiinnitetään?

Korokeistuimen kiinnitys on helppoa ja sujuvaa ja se tehdään joko tavallisella turvavyöllä tai IsoFix-kiinnityksellä.

Kaikki uudet autot valmistetaan niin sanotuilla IsoFix-kiinnikkeillä ja IsoFix-kiinnitteisissä korokeistuimissa on kaksi koukkua, jotka helposti työnnetään auton sisäänrakennettuun IsoFix-liitäntään.

Voit myös vain asettaa korokeistuimen auton penkille ja kiinnittää lapsi auton turvavyöllä.

Missä iässä korokeistuinta käytetään?

Kun lapsesta on tullut liian iso istumaan turvaistuimessa, on yleensä aika vaihtaa joko lastenistuimeen tai korokeistuimeen. Se tapahtuu yleensä noin 4-5 vuoden iässä.

Ruotsin liikenneviraston mukaan tulisi lapsen matkustaa taaksepäin neljän vuoden ikään asti. Tämän jälkeen he voivat matkustaa lastenistuimessa tai korokeistuimessa, jota he tekevät yleensä noin 10-12-vuotiaaksi.

Pohjimmiltaan määräävät lapsen pituus ja paino sen, milloin on aika vaihtaa turvaistuimesta korokeistuimeen. Liikennevirasto huomauttaa, että alle 135 senttimetrin pituisten lasten tulee aina matkustaa erityisessä auton turvalaitteessa. Se sisältää sekä turvakaukalon, turvaistuimen, lastenistuimen että korokeistuimen.

Valmistajien mukaan suurin osa korokeistuimista on sovitettu 15–36 kilon tai 22–36 kilon painoon ja istuimien käyttävien lasten suositeltu pituus on noin 100–150 senttimetriä.

Kun lapsen pituus ylittää noin 135 senttimetriä, voi yleensä hyvin aloittaa korokeistuimen käytön, mikä tapahtuu yleensä joskus 9-12 vuoden iässä.