Paras lasten potkulauta 2024: Paras testissä potkulauta

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Potkulaudat ovat uskomattoman suosittuja lasten keskuudessa. Kesällä ja keväällä näet usein sekä pieniä että suuria lapsia liukumassa ohi upeilla potkulaudoilla. Tässä on joitain parhaista lasten potkulaudoista juuri nyt!

Testaa parhaat potkulaudat lapsille

Mikä lasten potkulauta on paras testissä?

Potkulautojen kuningas pohjoismaisilla markkinoilla on STIGA Sports. Heillä on malleja sekä pienille että suurille lapsille.

STIGA Sports Cruise 145-S potkulauta

Paras temppuihin ja hyppäämiseen on STIGA Sports Hood. Se sopii yli 7-vuotiaille lapsille ja on ilmiömäinen kontrollin ja tunnon suhteen.

STIGA Sports Hood temppupotkulauta

Toinen ilmiömäinen malli vanhemmille lapsille on Razor A5 Air -potkulauta. Se on uskomattoman hyvin tehty ja vankka malli yli 8-vuotiaille lapsille, ja se kestää jopa 100 kg!

Razor A5 Air potkulauta

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on meidän suositeltava STIGA Sports Air Scooter. Siinä on uskomattoman kestävät ja tukevat pyörät, ja se on täydellinen ajeluun 7-vuotiaasta lähtien.

STIGA SPORTS Air Scooter 12” Solid Tire potkulauta

On olemassa monia muita hienoja variantteja, katso koko meidän lista alla!

Katso myös vinkit lasten tasapainopyöristä!

Arvostelut 17 hienosta potkulaudasta

Olemme tutustuneet lähemmin 17 eri potkulautaan eri-ikäisille lapsille, joissa olemme huomioineet kaiken toimivuudesta ja turvallisuudesta ulkonäköön ja hintaan.

Saatat myös haluta nähdä vinkkejä hyvistä lasten kypäristä vihreällä soljella tai tyylikkäistä lasten tennareista! Toinen vinkki on antaa lapsille GPS-kello, jotta voitte pitää yhteyttä, kun he ovat ulkona leikkimässä!


Razor A5 Air potkulauta

Razor A5 Air potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 8 vuotta.
 • Enimmäispaino: 100 kg.

8-vuotiaille lapsille sopiva Razor A5 Air on hieman kovempi malli, jossa on kokoontaitettava muotoilu, säädettävä ohjaustanko ja kunnollinen jalkajarru. Potkulaudassa on kiinteät jousitetut ilmarenkaat, jotka sopivat vaihteleviin maastoihin ja seisomalevy on varustettu pitoteipillä.

Razor A5 Airissa on patentoitu rakenne, joka edistää tärinätöntä ajoa, mikä tekee siitä melkein kuin lentäisi eteenpäin.

Razor on amerikkalainen merkki, joka on erikoistunut potkulautoihin ja poljinautoihin yli 20 vuoden ajan. Painopiste on innovaatiossa ja laadussa, ja mikäli sijoitat Razorin potkulautaan, et tule pettymään – he nimittäin pitävät lupauksensa!

Mutta mikäli se maistuu, maksaa se ja tämä on yksi markkinoiden kalliimmista potkulaudoista.

Razor A5 Air on saatavana hopeana ja mattamustana sinisillä yksityiskohdilla. Pyörät ja vanteet ovat kokonaan mustat.


Razor Lightshow potkulauta

Razor Lightshow potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 6 vuotta.
 • Enimmäispaino: 65 kg.

Razor Lightshow on nimensä mukaisesti hieman näyttävä valoshow, sillä seisomalauta ja pyörät on varustettu erivärisillä vilkkuvilla LED-valoilla. Tällä potkulaudalla on erilainen muotoilu, takana on vaakasuora lauta, johon asetetaan jalat vierekkäin.

Se on siis kolmipyöräinen potkulauta mutta sopii vanhemmille lapsille 6-vuotiaasta alkaen.

Potkulauta on valmistettu teräksestä ja alumiinista ja siinä on korkeussäädettävä ohjaustanko ja helppokäyttöinen jalkajarru, joka on kytketty ohjaustankoon.

LEDit ovat paristokäyttöisiä (3 x AAA), jotka sisältyvät.

Hinta on suhteellisen korkea, mutta silloin saat myös ainutlaatuisen ja näyttävän potkulaudan Razor Lightshowssa, joka varmasti herättää huomiota naapurustossa!


Razor A5 Lux Light Up potkulauta

Razor A5 Lux Light Up potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 8 vuotta.
 • Enimmäispaino: 100 kg.

Razor A5 Lux Light Up on käytännöllinen ja värikäs potkulauta, joka sopii 8-vuotiaista ylöspäin. Tämä voi kulkea todella kovaa, joten onneksi se on varustettu helppokäyttöisellä jalkajarrulla. Muuten on potkulauta taitettava ja myös painoltaan erittäin kevyt. Ohjaustanko on säädettävissä haluttuun korkeuteen.

Pyörät ovat suuret, tukevat ja sileät ja takaavat mukavan ja kitkattoman ajokokemuksen. Sokerina pohjalla on Razor A5 Lux Light Up varustettu valaistuilla renkailla LED-valotehosteilla, jotka eivät vaadi paristoja. Vanteet syttyvät siten pyörien liikkeen mukana.

Razor A5 Lux Light Up on valmistettu yönmustasta alumiinista ja sekä seisomalauta että runko on koristeltu herkullisilla väreillä graafisissa kuvioissa. Pyöriä on saatavana oranssina tai limenvihreänä.

Myös tämä hieman näyttävämpi potkulauta, Razor A5 Lux, sijoittuu korkeampaan hintaluokkaan.


STIGA Sports Hood temppupotkulauta

STIGA Sports Hood temppupotkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 7 vuotta.
 • Enimmäispaino: 100 kg.

Tämä STIGA:n kova temppupotkulauta on tarkoitettu rohkeille lapsille, jotka ovat opettelemassa temppuja. Se on siisti ja kevyt, ja siinä on pienet, mutta kestävät pyörät, jotta voi helposti hypätä ja tehdä muita hienoja taiteita.

Potkulauta on valmistettu vahvistetusta alumiinista ja seisomalevy on varustettu liukastumista estävällä suojalla, jotta voi seisoa tukevasti tehdessään temppuja. Takapyörässä on huomaamaton jalkajarru hidastamaan vauhtia.

STIGA Sport Hood -temppupotkulauta on saatavana väreissä musta / punainen, limenvihreä / musta ja herkullisena neonvärisenä sävynä.

STIGA Hood -temppupotkulauta löytyy meidän kategorisoimasta ylemmästä hintaluokasta, mutta se ei ole myöskään markkinoiden kallein. Huomaa, että neonvärisellä vaihtoehdolla on joskus korkeampi hinta kuin muilla väreillä.


STIGA Sports Cruise 145-S potkulauta

STIGA Sports Cruise 145-S potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 7 vuotta.
 • Enimmäispaino: 100 kg.

Stiga Sports Cruise 145-S on urheilullinen, vakaa ja ketterä potkulauta, joka on tarkoitettu lapsille 7-vuotiaasta alkaen, mutta sopii myös aikuisille. Se on varustettu pitoystävällisillä kahvoilla, korkeussäädettävällä ohjaustangolla ja käytännöllisellä jalkajarrulla takapyörässä.

Potkulauta on varustettu suorituskykyisillä 145 renkailla kunnon vauhdin takaamiseksi ja seisomalevy on päällystetty pitoteipillä, mikä lisää kitkaa kenkien pohjaa vasten paremman pidon saamiseksi. STIGA Sports Cruise 145-S on yksinkertainen ja helppo taittaa.

STIGA Sports Cruise -potkulauta on saatavana väreissä vaaleansininen, tummansininen ja pinkki. Hinnaltaan asettaisimme tämän alempaan keskihintaluokkaan.


STIGA Sports Track 120-S potkulauta

STIGA Sports Track 120-S potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 5 vuotta.
 • Enimmäispaino: 100 kg.

STIGA Sports Track 120-S on klassinen potkulauta vakaalla rakenteella ja yksinkertaisella suunnittelulla.

Ohjaustanko on helposti säädettävissä halutulle korkeudelle ja seisomalevy on varustettu pitoteipillä parempaa pitoa varten, jonka lisäksi löytyy myös käytännöllinen sivutuki. Potkulauta on varustettu high performance 120-renkailla, joissa jalkajarru koostuu takapyörän roiskesuojasta.

Tässä potkulaudassa on innovatiivinen vakausjärjestelmä ohjaustangon ja seisomalevyn välillä, mikä tekee siitä yhden markkinoiden vakaimmista kokoontaitettavista potkulaudoista.

STIGA Sports Track 120-S on saatavilla klassisissa väreissä valkoinen ja musta ja se on erittäin hintansa arvoinen ja laadukas potkulauta.


STIGA Sports Route 200-S potkulauta

STIGA Sports Route 200-S potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 7 vuotta
 • Enimmäispaino: 100 kg.

Tässä meillä on toinen vakaa ja klassinen potkulauta STIGAlta. Stiga Sports Route 200-S on varustettu suurilla, high performance 200 mm:n kuulalaakereilla varustetuilla pyörillä lisänopeuden ja kitkattoman rullauksen aikaansaamiseksi.

Seisomalevy on varustettu pitoteipillä ja jarrutus tapahtuu painamalla jalkaa takapyörän lokasuojaa vasten. Potkulaudassa on myös käytännöllinen sivutuki, jonka avulla voit jättää sen seisomaan.

Tämä kokoontaitettava potkulauta STIGA Sports Route 200-s on saatavana väreissä musta ja jäänsininen ja on erittäin hintansa arvoinen vaihtoehto, mikäli etsit klassista ja perinteistä potkulautaa.


STIGA Sports Comet 120-S potkulauta

STIGA Sports Comet 120-S potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 5 vuotta.
 • Enimmäispaino: 50 kg.

Tämä on kevyt ja ketterä potkulauta klassisella, vakaalla muotoilulla. Ohjaustangon korkeus on säädettävissä ja potkulauta voidaan helposti taittaa kokoon kätevää säilytystä varten.

STIGA Sports Comet 120-S on tarkoitettu tasaisella alustalla ajamiseen, eikä sitä tule käyttää hyppyihin tai temppuihin. Kahvat ovat kunnolliset ja helppokäyttöiset ja jalkajarru sijaitsee takapyörällä. U-pyörät helpottavat tasaista ja mukavaa ajoa ja seisomalevy on varustettu liukastumista estävällä suojalla.

Tämä on erinomainen ensimmäinen potkulauta, kun lapsi vaihtaa kolmesta pyörästä kahteen, koska se on vakaa, turvallinen ja helppo ohjata.

STIGA Sports Comet 120-S on saatavilla väreissä purukumin pinkki ja musta. Hinnan osalta uskallamme väittää, että tätä halvemmalla on vaikea löytää potkulautaa.


STIGA Sports Mini Kid 3W potkulauta

STIGA Sports Mini Kid 3W potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 2 vuotta.
 • Enimmäispaino: 20 kg.

STIGA Sports Mini Kid 3W on vakaa ja helposti ohjattava kolmipyöräinen potkulauta pienimmille. Runko on valmistettu tukevasta teräksestä ja etupyörä on hieman suurempi kuin kaksi takapyörää lisävakauden takaamiseksi. STIGA Sport Mini Kid 3W:stä puuttuu kuitenkin jalkajarru, kuten monet muut pienemmille lapsille tarkoitetut potkulaudat.

Seisomalevy on varustettu liukastumista estävällä suojalla ja turvakahvat ovat oikein pitoystävällisiä. Tämä potkulauta on varustettu myös tilavalla korilla, jossa lapsi voi säilyttää juomaa, syömistä tai suosikkileluja.

STIGA Sports Mini Kid 3W on saatavilla limenvihreänä/mustana sekä pinkkinä/valkoisena ja se on hyvä ensimmäinen potkulauta erittäin edulliseen hintaan.


STIGA Sports Mini Kick Supreme + potkulauta

STIGA Sports Mini Kick Supreme + potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 3 vuotta.
 • Enimmäispaino: 50 kg.

Stiga Sports Mini Kick Supreme + on myös vakaa ja helposti ohjattava potkulauta joka sopii pienille ajajille. Potkulauta on varustettu kahdella hieman kaltevalla pyörällä edessä ja yhdellä takana, mikä helpottaa tasaista ajoa.

Seisomalauta on varustettu käytännöllisellä liukastumista estävällä pinnalla ja takana on jalkajarru roiskesuojan muodossa, jota painetaan takapyörään. Turvakahvat mahdollistavat tiukan otteen ja ohjaustangon etuosasta löytyy irrotettava säilytyskori kestävästä kankaasta.

Ohjaustangossa on myös erityisesti kehitetty jousitus, jonka avulla pyörät ponnahtavat takaisin lähtöasentoon suoraan eteenpäin kääntymisen jälkeen, mikä helpottaa pienten lasten ajamista. Ohjaustanko on myös irrotettava, mikä helpottaa kätevää säilytystä.

Tämä potkulauta on saatavana väreissä limenvihreä/musta sekä pinkki/musta. Hinnaltaan asettaisimme STIGA Sports Mini Kick Supreme + kohtuulliseen keskihintaluokkaan verrattuna muihin saman ikäisille tarkoitetuille potkulaudoille.


STIGA Sports Air Scooter 12” Solid Tire potkulauta

STIGA SPORTS Air Scooter 12” Solid Tire potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: 7 vuotta
 • Enimmäispaino: 100 kg.

STIGA Sports Air Scooter 12 ”Solid Tire on roteva potkulauta joka muistuttaa muotoilultaan BMX pyörää. Leveästä kaksoiskäsijarrulla varustetusta ohjaustangosta ja isoista umpirenkaista huolimatta on tämä potkulauta, jossa on seisomalevy satulan sijaan.

Tämä on urheilullinen potkulauta, joka toimii useilla eri alustoilla ilman puhkeamisvaaraa. Käsijarrut on kytketty sekä etu- että takapyöriin ja mahdollistavat turvallisen jarrutuksen suurillakin nopeuksilla. Ohjaustankoa voidaan nostaa ja laskea ja potkulauta on varustettu myös käytännöllisellä pyörätuella.

Tämä malli on saatavana väreissä musta ja metalliväri.

Stiga Sport Air Scooter 12 ”Solid Tire maksaa jonkin verran, mikä ei myöskään ole niin outoa, koska kyseessä on potkulautojen luksusversio.

Huomaa, että kaikissa STIGA:n potkulaudoissa on innovatiivinen ja erityisesti kehitetty vakausjärjestelmä, joka mahdollistaa tasaisen ja vakaan ajon.


PUKY R1 potkulauta

PUKY R1 potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 2 vuotta.

PUKY R1 on vakaa ja helppokäyttöinen potkulauta, joka sopii kaikkein pienimille. Tämä on kolmipyöräinen potkulauta, jossa on iso etupyörä ja kaksi pienempää paripyörää takana. Pyörät koostuvat pehmeistä mukavuusrenkaista ja seisomalauta on varustettu liukastumissuojalla.

Toisin kuin monet muut pienimmille lapsille soveltuvat potkulaudat, voidaan tämän ohjaustankoa nostaa ja laskea minkä lisäksi se on varustettu sekä törmäystyynyllä että turvakahvoilla varman otteen takaamiseksi. Valitettavasti PUKY R1:tä ei voi taittaa.

Tämä potkulauta on saatavilla kirkkaan punaisena, vaaleanpunaisena sekä sinisenä/punaisena. Näiden värien lisäksi PUKY R1:stä on saatavana myös mattamusta sävyllä, jossa on kermanvalkoisia yksityiskohtia, ruskeat kahvat ja polkupyöräkori rottinkijälitelmän näköisenä. Tämä erityinen variantti on hieman kalliimpi muihin väreihin verrattuna.

PUKY R1 on maalattu kestävällä jauhemaalilla.

Hinnaltaan tämä potkulauta on kaikkein pienempien potkulautojen  ylimmässä hintaluokassa.


Space Scooter Junior potkulauta

Space Scooter Junior potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 4 vuotta.
 • Enimmäispaino: 60 kg.

Space Scooter Junior on versio perinteisestä Space Scooterista, sillä junioriversio on tarkoitettu pienemmille lapsille. Tämä on ainutlaatuinen ajoneuvo, jossa luot liikettä astumalla ylös ja alas seisomalaudalla. Siitä nimi Space Scooter – tämän kanssa liikkuminen antaa avaruudessa kävelyn tunteen!

Tässä mahtavassa potkulaudassa on käsijarru, pehmeää pitoa tukevat kahvat ja seisomalevyn liukastumista estävä pinta. Lisäksi ohjaustangon korkeutta voidaan säätää ja potkulauta on helppo taittaa kasaan.

Space Scooter Junior on saatavana kirsikanpunaisena ja koboltinsinisenä versiona limenvihreillä renkailla.

Space Scooterin potkulauta on hinnaltaan suhteellisen korkea, mutta uskomme, että hinnoittelu on täysin kohtuullinen sen ainutlaatuisen toiminnan ja muotoilun ansiosta.


Bikestar Premium potkulauta

Bikestar Premium potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 5 vuotta.
 • Enimmäispaino: 50 kg.

BikeStar Premium on kunnollinen potkulauta, joka muistuttaa ulkonäöltään hieman tavallista pyörää leveän ohjaustangon ja jousitettujen ilmarenkaiden kanssa. Käsijarruletku on rakennettu polkupyörän runkoon, joten lapsi ei voi kompastua siihen.

Taitettava polkupyörän tuki voidaan taittaa seisomalaudan alle niin, että se ei ole tiellä ja itse seisomalauta on päällystetty luistamattomalla materiaalilla vakauden takaamiseksi. Sekä etu- että takapyörissä on kunnolliset roiskesuojat, jotka suojaavat lialta.

Tämä malli on saatavana vaaleanpunaisen violettina ja valkoisena. Renkaat, kahvat ja seisomalevy puolestaan ​​ovat mustia ja pyörän runkoa koristavat pienet keijut ja söpöt pienet yksityiskohdat kukkien ja tähtien muodossa.

Bikestar Premium on ylemmässä hintaluokassa hieman pienemmille lapsille tarkoitetuissa potkulaudoissa.


My Hood 145 potkulauta

My Hood 145 potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 4 vuotta.
 • Enimmäispaino: 80 kg.

My hood 145 on hyvälaatuinen klassinen potkulauta, jossa on useita käytännön toimintoja. Ohjaustanko on säädettävä ja sitä voidaan nostaa ja laskea tarpeen mukaan. Seisomalevy on varustettu käytännöllisellä liukastumista estävällä materiaalilla ja takapyörässä on helppokäyttöinen jarru roiskesuojan muodossa, joka painetaan pyörää vasten jarrutuksen aikana. Kahvat ovat pehmeitä ja niistä on helppo tarttua paremman otteen saamiseksi ohjaustankoon.

My Hood 145 taittuu helposti ja sujuvasti kasaan ja painaa myös hyvin vähän.

Tämä potkulauta on saatavana useissa ihanissa väriyhdistelmissä: pinkki/musta/hopea, sininen/ musta/hopea, pinkki/valkoinen/hopea ja vihreä/musta/hopea.

My Hood potkulauta löytyy jostain hinta-asteikon puolivälistä, eli emme pidä sitä kalliina eikä halpana.


Stoy My First Vintage potkulauta

Stoy My First Vintage potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on tukeva kolmipyöräinen potkulauta (yksi etu- ja kaksi takapyörää), joka sopii 2-vuotiaista ylöspäin. Design on hillityn värinen ja ruskeat nahkaa imitoivat turvakahvat antavat hyvän pidon. Seisomalevy on varustettu liukastumista estävällä suojalla, mikä tekee sen, että lapsi seisoo tukevasti liukumatta pois levyltä.

Suunnittelultaan on tämä erittäin hieno potkulauta, joka on myös hinnaltaan hyvällä tasolla. Se on klassinen potkulauta, joka täyttää tehtävänsä. Sitä ei kuitenkaan voi taittaa ja rungosta puuttuu korkeussäädettävä ohjaustanko.

Stoy on ruotsalainen yritys, joka keskittyy leluihin ja lastentarvikkeisiin. Brändille, joka on muuten nerokas anagrammi sanasta “Toys”, on tunnusomaista sen skandinaavinen muotoilu yhdistettynä korkeaan laatuun.

Stoyn My First Vintage on saatavilla sumun vaaleanpunaisena ja miedon harmaana. Molemmissa tapauksissa teräsrunko on hopeanvärinen ja kahvat ovat ruskean nahkasävyisiä.


Stoy My First potkulauta

Stoy My First potkulauta

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Ikä: alkaen 2 vuotta
 • Enimmäispaino: 20 kg.

Ruotsalaisen Stoyn My First on hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi potkulaudaksi johtuen sen yksinkertaisen ja vakaan rakenteensa ja edullisen hintansa ansiosta. Runko on terästä, kun taas pyörät ja jotkut muut yksityiskohdat ovat kestävää muovia.

Potkulauta on varustettu kolmella pyörällä, yhdellä edessä ja kahdella takana, lisäämään vakautta. Ohjaustanko on varustettu turvakahvoilla ja seisomalevy on päällystetty liukastumista estävällä materiaalilla, jotta lapsi voi seisoa tukevasti. Ohjaustanko on varustettu myös käytännöllisellä polkupyöräkorilla – täydellinen säilytyspaikka vesipulloille, leluille tai jännittäville esineille, joita lapsi löytää matkan varrelta.

My first potkulaudaksi ei ole taitettava eikä siinä ole säädettävää ohjaustankoa.

Tämä hintansa arvoinen aloittavan potkulauta, Stoy My First, on saatavana väreissä sitruunankeltainen, vaaleansininen, purukumin pinkki.


Tuleeko valita 2- vai 3-pyöräinen potkulauta?

Se, kannattaako valita kaksi- vai kolmipyöräinen potkulauta, riippuu lapsen iästä, motorisista taidoista ja kiinnostuksen kohteista.

Kolmipyöräinen potkulauta tarjoaa paremman vakauden ja toimii täydellisesti, jotta lapsi saa koittaa kerätä vauhtia. Näitä potkulautoja on helppo käsitellä, eivätkä ne vaadi yhtä hyvää tasapainoa kuin kaksipyöräiset potkulaudat. Lisäksi nämä ovat kevyempiä painoltaan ja siten lapsella on helpompi nostaa niitä.

Samalla tavalla kuin on helpompaa oppia pyöräilemään kolmipyörällä on helpompaa myös oppia ajamaan potkulautaa kolmella pyörällä.

Kaksipyöräinen potkulauta vaatii lapselta enemmän tasapainoa ja koordinaatiota. Yksi suositus on antaa nuorten ja kokemattomien lasten aloittaa kolmipyörällä, kunnes he ovat oppineet ajamaan kunnolla. Sen jälkeen voi vaihtaa potkulautaan jossa on vain kaksi pyörää.

Mistä iästä lähtien voivat lapset ajaa potkulaudalla?

Potkulauta voidaan ottaa käyttöön suhteellisen aikaisin, jo 18 kuukauden ja 2 vuoden välillä. Näissä tapauksissa puhumme kolmipyöräisestä potkulaudasta. Aluksi lapsi seisoo molemmat jalat seisomalevyllä ja kädet tukevasti ohjaustangossa, kun sinä vanhempana johdat potkulautaa eteenpäin.

Nyrkkisääntönä on, että kun lapsi osaa kävellä tukevasti voi hän aloittaa ajamisen kolmipyöräisellä potkulaudalla.

Se, milloin voit vaihtaa kaksipyöräiseen potkulautaan vaihtelee lapsista toiseen, mutta yleensä tämä tapahtuu 3-5 vuoden iässä. Pitää vain mennä tunteiden mukaan ja lähteä siitä, kuinka pitkälle lapsi on edennyt tasapainossaan ja motorisessa kehityksessään.

Tuleeko lasten käyttää kypärää potkulaudalla ajaessaan?

Liikenneviraston mukaan kypärän käyttöä ei vaadita potkulautaa käytettäessä, sillä potkulautoja pidetään leluajoneuvona polkupyörien sijaan.

Suosittelemme kuitenkin, että laitat lapselle aina kypärän potkulautaa ajaessa. Potkulaudat ovat yleensä turvallisempia kuin polkupyörät, koska lapsi voi aina tasapainoilla toinen jalka maassa ja hänellä on myös aina mahdollisuus pysähtyä tai astua pois äkillisesti.

Nämä tosiasiat eivät kuitenkaan poista onnettomuusriskiä ja suosittelemme aina lapsen kypärän pukemista potkulautaa ajettaessa, erityisesti asfaltilla ja soralla.

Mitä suojia tarvitaan, kun lapsi oppii ajamaan potkulaudalla?

Potkulaudalla ajaessa suositellaan käytettäväksi CE-merkitty kypärä, jossa on leukahihna ja niskasuoja, polvi- ja kyynärsuojat sekä rannesuojat, jotka suojaavat sekä kyynärvartta että olkavartta kaatumisen aikana.

Kuten sanottu, ovat nämä vain suosituksia, eikä mikään lainsäädäntö määrää, että näitä suojuksia on käytettävä. Suosittelemme kuitenkin aina kypärän käyttöä, mutta vanhempana sinun on yksinkertaisesti päätettävä, tarvitaanko muita suojauksia ja milloin.

Tärkeintä on varmistaa, että lapsi ajaa liikenteestä vapailla paikoilla ja osaa hallita potkulautaa ja sen toimintoja asianmukaisella tavalla.

Voiko potkulaudalla ajaa skeittipuistossa?

Se, saako potkulaudalla ajaa skeittipuistoissa, vaihtelee puistoittain. Jotkut sallivat potkulaudat, kun taas toiset rajoittavat “oikeaan” skeittaamiseen.

Potkulautojen kritiikki skeittipuistoissa perustuu siihen, että pienet lapset usein valtaavat puistot potkulaudoilla jolloin skeittaajien skeittaaminen vaikeutuu.

Joissakin tapauksissa on syntynyt myös ristiriitoja, kun omistautuneet skeittaajat ovat käynnistäneet varainkeruun rahoittaakseen erityisiä skeittipuistoja, jotka on optimoitu heidän lajilleen. Kun areena sitten täyttyy taaperoista potkulaudoilla, joka heikentää mahdollisuuksia oikeaan rullalautailuun, voi ymmärtää, että turhautumista voi syntyä.

Vanhempana on siksi hyvä tarkistaa, saako potkulautaa käyttää  ennen lapsen päästämistä skeittipuistoon.

Saako lapset tuoda potkulaudan kouluun?

Potkulauta voi toimia kulkuvälineenä kouluun ja takaisin, mutta varmista, että potkulautaa voidaan säilyttää hyvässä paikassa päivällä, koska sitä ei tule käyttää kouluaikana.

Tietysti eri kouluissa on erilaiset säännöt ja joskus lapsi voi esimerkiksi saada käyttää potkulautaa välitunnilla. Mutta kysele lapsesi koululta ja iltapäivätoiminnalta, mikä siellä pätee!

Jos potkulauta on tarkoitettu kulkuvälineeksi kouluun ja takaisin, voit harkita kokoontaitettavan potkulaudan ostamista, joka vie hyvin vähän tilaa säilytyksessä.

Jos haluaa lukita potkulaudan, on potkulautoihin tarkoitettuja erikoislukkoja, joita löytyy muun muassa pyöräliikkeistä ja lukkosepillä.

Keskustele lapsen kanssa liikenneturvallisuudesta ennen kuin hän menee kouluun potkulaudalla. Pienemmätkin lapset voivat kulkea eskariin potkulaudalla, mikäli sinulla on vanhempana hyvä valvonta ja vältät ruuhkaisia ​​teitä.


Lisää leluihin liittyviä artikkeleita löydät täältä!