Paras legoauto 2023: Malleja kaikenikäisille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Legot ovat yksi kaikkein parhaimmista leluista, joita voit lapsellesi ostaa. Legoilla rakentelu ei vain ole äärettömän hauskaa. Tämä lelu myös haastaa lapsen luovuuden ja kehittää heitä leikin parissa. Tässä tutustumme parhaimpiin LEGO-autoihin!

musta tausta, etualalla neljä Lego-autoa

Mikä legoauto on testien paras?

Jos haluat ison ja vaativan projektin, tulee sinun tutustua LEGO Technic Lamborghini Sián -autoon! Sopiva teini-ikäisille tai jopa aikuisille, jotka haluavat kunnon rakennusprojektin purtavaksi.

Jos haluat hieman pienemmän mallin, suosittelemme LEGO Speed Champions -autoja! Sarjassa on monia hintansa arvoisia klassikkoautoja, esimerkiksi kaunis 1970-luvun Ferrari!

Toinen suosikki on Maastokirppu LEGO® Technic. Sitä voidaan myös ohjata radio-ohjaimella CONTROL+ -sovelluksen avulla!

Katso myös vinkkimme ohjelmoitavista LEGO-roboteista ja LEGO Minecraftista!

Katsaus 15 eri LEGO-autosta

Kun kyse legoautoista, on markkinoilla olemassa äärettömästi vaihtoehtoja ja malleja joiden välillä valita. Malleja löytyy kaikenikäisille, aina pikkulapsista aikuisille harrastajille.

Jotta valitseminen olisi helpompaa, olemme koostaneet alle oppaan, jossa listaamme muutamia markkinoiden kaikkein suosituimmista malleista. Annamme läpikäynnin näistä malleista ja kuvailemme niiden ulkonäköä ja toimintoja. Tarkastelemme myös sitä, kuinka vaikeita ne on koota ja minkä ikäisille niitä suositellaan.

Asia, jolle emme anna yhtä suurta painoarvoa kaikkien mallien kohdalla tässä oppaassa on hinta, koska se usein seuraa suhteellisen tasaista suoraa suhteessa osien määrään. Tämä siksi, että kaikki rakennelmathan tulevat samalta valmistajalta. Jotkut tosin erottuvat tässäkin suhteessa, ja silloin mainitsemme toki hinnan.

Näin voit löytää juuri sen sopivimman mallin joko omaa tai lapsesi ikää ajatellen. Muista kuitenkin, että iät ovat vai suosituksia, ja että voi olla hauskaa haastaa lastansa hieman vaikeammalla rakennusprojektilla ja ehkä sitten sen sijaan auttaa tarvittaessa.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

LEGO Technic 4123 McLaren Senna GTR

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 10+

Tämä auto kuuluu Legon sarjaan, joka kulkee nimellä Lego Technic. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että osat ovat hieman monimutkaisempia. Autoon kuuluu useita rataspyöriä ja mielenkiintoisia mekanismeja, joiden myötä autoa voidaan kontrolloida useilla ja useammilla edistyneillä tavoilla.

Itse auton ulkonäkö on tämän mallin kohdalla varsin upea. Muotoilu on musta ja sininen ja muistuttaa paljon sitä McLaren -mallia, jota se on suunniteltu mukailemaan. Muun muassa lokinsiipiovin ja tyylikkään siiven ansiosta tämä auto näyttää oikein nopealta ja se tulee todellakin olemaan edukseen hyllyllä.

Toimintoja on tässä mallissa, kuten sanottu, kohtalaisen monta. Voit esimerkiksi ohjata sitä päältä päin pienen etupyöriin liitetyn napin ansioista. Näin ollen sen kanssa on oikein hauska leikkiä.

Lisäksi voit myös säätää siiven korkeutta, sekä avata ja sulkea sen ovia.

Koon suhteen tämä malli ei ehkä ole kaikkein suurimpia, joita markkinoilla on saatavilla. 830 osasta koostuvan mallin ei tarvitse olla äärettömän aikaa vievä koottava. Se sisältää kuitenkin suhteellisen edistyneitä teknisiä toimintoja ja siksi sitä suositellaan yli 10-vuotiaille.

Hintahaitarin suhteen tämä malli sijaitsee suunnilleen niillä vaiheilla, jossa tämän kokoisen legorakennelman voisi olettaa sijaitsevan. Mielestämme se on tyylikkään muotoilunsa ansiosta hyvinkin sijoituksen arvoinen sinulle, joka haluat hieman pienemmän rakennelman koottavaksi ja sekä leikkiin että hienoksi yksityiskohdaksi hyllyllesi.


LEGO Technic 42124 Maastokirppu

LEGO Technic 42124 Maastokirppu

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 10+

Jos haluat kaikin toiminnoin varustetun, mutta pienemmän Lego-ajoneuvon koottavaksi, voi tämä malli olla tismalleen sitä, mitä olet etsinyt. Oikein siisti malli, joka on muun muassa radio-ohjattava ja tulee pärjäämään suurimman osan erilaisista alustoista.

Malli on, kuten otsikosta voit havaita, edellisen mallinkin tavoin osa Lego Technic -sarjaa, joka tarkoittaa enemmän rataspyöriä, jousia ja muita edistyneitä toimintoja: Tämä malli mukailee maastokirpun muotoilua, suurine pyörineen ja jousineen. Siinä on tyylikkäät tarrat, joiden ansiosta se on hieman retrotyylinen.

Kuten sanottu, se on radio-ohjattava, mikä on äärettömän siistiä. Kontrolloit sitä kätevästi kännykästäsi sovelluksen avulla. Sovelluksesta voit auton ohjaamisen lisäksi kontrolloida myös muita asioita, kuten ääniä.

Tämä auto on toisin sanoen täydellinen sinulle, jolla on lapsi, joka ei halua vain rakennella legoja vaan myös leikkiä niillä hauskoilla tavoilla, kun ne on rakennettu. Malli ei ehkä tosin ole kaikkein kaunein koriste-esineenä, ainakaan verrattuna muihin tämän oppaan esittelemiin malleihin.

Yksi huono puoli tässä mallissa on se, ettei se sisällä kovin montaa osaa. Vain 374 palalla se ei ole lähelläkään kaikkein haastavimpia malleja mitä rakennusprosessiin tulee. Tästä huolimatta sen hinta on suhteellisen korkea, ja saat maksaa jo jonkin verran tästä rakennussetistä.

Jos haluat auton, jolla on hauska leikkiä, on tämä sellainen malli, jota voimme suositella. Mutta jos haluat rakentaa mallin koristeeksi, tai pidät nimenomaan rakentamista kaikkein hauskimpana, on markkinoilla saatavilla muita tuotteita, joilla saat rahallasi hieman enemmän.


LEGO Speed Champions 76906 1970 Ferrari 512 M

LEGO Speed Champions 76906 1970 Ferrari 512 M

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä 8+

Tässä meillä on hieman yksinkertaisempi rakennelma sinulle, jolla on hieman nuorempi lapsi, tai olet vasta aloittanut Lego-harrastuksesi. Tämä malli mukailee ikonista Ferrari 512 M -autoa ja on osien vähäisyydestä huolimatta alkuperäistä autoa muistuttava. Siinä on vain 291 osaa eikä kovin montaa edistynyttä toimintoa, mikä tekee siitä suhteellisen helpon koottavan.

Auto on oikein hieno ja tulee todellakin olemaan edukseen hyllyllä riippumatta siitä onko sinulla suurempaa legokokoelmaa vai ei. Yksityiskohdissa on todellakin katsottu, että ne mukailevat alkuperäistä autoa, jonka johdosta se muistuttaa hienolla tavalla vanhempia aikoja.

Mitä leikkimiseen tulee, ei tämä auto ehkä ole kaikkein hauskin. Valitettavasti siinä ei ole kovin montaa toimintoa ja sitä voidaan siten periaatteessa ajaa vain edestakaisin. Tämä on siten sopiva auto joko lapsille, joilla ei ole kovin korkeita vaatimuksia, tai hyllylle koristeeksi asetettavaksi.

Voimme suositella tätä mallia sinulle joka haluat hieman yksinkertaisemman mutta oikein tyylikkään auton rakennettavaksi. Autoa suositellaan yli 8-vuotiaille, ja jos sinulla on lapsi, joka haluaa aloittaa Legoilla rakentelun, voi tämä malli olla hyvä aloituspiste.


LEGO Technic 41238 Ford Mustang Shelby GT500

LEGO Technic 41238 Ford Mustang Shelby GT500

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 9+

Tässä meillä on oikein siisti dragracing- auto, jolla on oikein hauska leikkiä. Muun muassa pullback -moottorein varusteltu auto takaa lapsellesi hauskoja leikkihetkiä.

Tämä auto on ehkä hieman hauskempi lapsille kuin aikuisille. Muotoilu ei ole kaikkein tyylikkäin verrattuna muihin tämän oppaan esittelemiin malleihin, ja vihreä värin ansiosta se ei ehkä sulaudu koristeena saumattomasti muuhun sisustukseen.

Mitä leikkimiseen tulee, tämä auto kuitenkin tarjoaa paljon lapsellesi. Se voidaan esimerkiksi vetää taaksepäin ja päästää irti, jolloin se ampaisee kovaa vauhtia eteenpäin. Tämä on useimpien lasten mielestä todella hauskaa.

Se mikä erottaa tämän auton muista on kuitenkin se, että sen voi yhdistää sovellukseen. Siinä lapsesi voi ajella autolla virtuaalitodellisuudessa ja seikkailla uusissa maailmoissa ja muun muassa kilpailla muita vastaan.

Tämä auto osoittaa siis, ettei Legot ole enää hiljaista ja paljon keskittymiskykyä lapselta vaativaa leikkiä, vaan sopii myös heille, jotka kaipaavat arkeensa enemmän toimintaa.

Autossa on 544 osaa ja se on siksi hieman haasteellinen koota niille, jotka vasta aloittelevat Lego-harrastustaan, eritoten ajatellen teknisiä ja edistyneempien toimintojen osia, joita tässä autossa on.

Toisin sanoen tämä on malli, joka antaa mahdollisuuden sekä hauskaan kokoamiseen että hauskaan leikkiin. Lisäksi tämä on saatavilla hyvään hintaan ja on yksi hieman enemmän hintansa arvoisista yksinkertaisemmista malleista tässä oppaassa.


LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 18+

Tämä on kunnollinen malli, joka riittää myös aikuisille, jotka haluavat ottaa haasteen vastaan. Vaikka sinulla olisi paljon kokemusta Legoilla rakentelusta, tulee tämän mallin kokoaminen kuitenkin vaatimaan jonkin aikaa.

Malli on myös koottuna oikein näyttävä. Kokonaisen 60 cm pituuden ansiosta se tullaan kyllä huomaamaan. Väri on vihreä, joten se on niin yhtäläinen mukailemansa oikean auton kanssa kuin se vain voi olla.

Mallissa on yli 3600 osaa. Toisin sanoen se on väistämättä hauska pidemmän ajan projekti. Vaikka mallia suositellaankin yli 18-vuotiaille, se voi myös olla äärettömän hauska haaste myös tätä nuoremmille.

Moottorin ansiosta voit hallita autoa, minkä ansiosta autolla on myös hauska leikkiä ja sitä on hauska esitellä muille. Näin ollen hauskaa ei ole pelkästään auton kokoaminen, vaan se on myös hauska sen jälkeen.

Autossa on laitettu paljon vaivaa yksityiskohtien suunnittelemiseen vastaamaan alkuperäistä ajoneuvoa. Tämän näet selvästi, kun katsot esimerkiksi kojelautaa ja rattia, jotka muistuttavat todella paljon alkuperäistä autoa.

On mainitsemisen arvoista, että tämä malli poikkeaa muista malleista hinnassaan reilusti. Tämän auton itselleen lunastamiseksi joudut maksamaan sievoisen summan. Ajatellen sitä, kuinka monta osaa hinnalla saat, ei tämä kuitenkaan ole ollenkaan kohtuutonta. Hieno sijoitus sinulle, joka haluat todella haastavan Lego-auton koottavaksesi.


LEGO Technic 42127 BATMAN – BATMOBILE

LEGO Technic 42127 BATMAN – BATMOBILE

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 10+

Jos olet sekä Lepakkomies- että Lego-fani, voi tämä malli olla sinulle juuri oikea. Se mukailee elokuvista tuttua Lepakkomiehen Batmobilea ja tulee kääntämään vierailemassa olevien ihmisten päitä. Myös tämä on aikamoinen rakennusprojekti, joka vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Mallissa on panostettu etenkin siihen, että se on niin siisti kuin mahdollista. Siihen on esimerkiksi asennettu keltainen valo taakse ja punainen valo konepellin alle. Toisin sanoen, sillä leikkiminen on todella hienoa pimeässä.

Autossa on myös moottori, ja se on etuvetoinen. Lisäksi siinä on takaosassa pyörivä tuliliekki, joka tekee leikistä vielä hauskempaa. Muita hauskoja toimintoja ovat avautuvat ovet ja konepelti.

Tämä malli on, kuten sanottu, hieman muita Lego-autoja reilumpi auto. Yli 1000 osansa myötä se on aika vaativa koottava, ja vaikka se on suositeltu yli 10-vuotiaille, voi se olla senkin ikäiselle lapselle haastava koottava, mikäli lapsella ei ole aikaisempaa kokemusta Legojen kokoamisesta. Voi siis olla hyvä, että olet vanhempana saatavilla ja auttamassa tarvittaessa.

Mahdollisesti mainitsemisen arvoista tämän auton suhteen on se, ettei se ehkä ole hauskimmasta päästä hieman vanhemmille. Muotoilu on tehty lapsia ajatellen, eikä se ehkä mukaile todellisuutta kovin läheisesti. Jos tosin satut olemaan vankka Batman-fani, tästä voi tulla hauska osa sisustustasi.


LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninjamobiili

LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninjamobiili

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 8+

Jos lapsesi haluaa toiminnontäytteistä leikkiä monien jännittävien hahmojen parissa, tämä malli voi olla juuri oikea. Tämän mallin teema on Ninjago, joka on Lego-sarja, joka sisältää ninjoja, vauhtia ja toimintaa. Auto on varustettu taisteluun ja lapsesi voi hauskalla tavalla taistella pahiksia vastaan ja antaa mielikuvituksen virrata.

Oikein hieno toiminto tässä autossa on se, että siinä on oikeastaan kaksi ajoneuvoa. Kun lapsesi painaa auton sivussa sijaitsevaa nappia, konepelti aukeaa ja ulos tulee miniatyyrifiguuri moottoripyörän selässä. Tämä on hyvä esimerkki niistä siisteistä yksityiskohdista, jotka sisältyvät tähän malliin.

Auto voi myös ampua pieniä nuolia tai keihäitä katolta. Lisäksi sen mukana tulee useita miniatyyrifiguureja, joiden lapsesi voi antaa ottaa paikkansa taistelussa ninjojen kaupungin puolesta. Jos lapsesi kaipaa hauskoja leikkejä ja paljon vauhtia, on tämä yksi niistä autoista, jotka tarjoavat ehdottomasti eniten.

Itse kokoamisen suhteen tämä auto ei ole yksi kaikkein markkinoiden vaikeimmista. Noin 600 osaa sisältävän auton ei voi olettaa olevan kovin vaikea koottava suurimmalle osalle lapsista. Toisin sanoen juuri sopiva haaste ennen kun leikki voi alkaa.


LEGO Technic 42118 Monster Jam® Grave Digger

LEGO Technic 42118 Monster Jam® Grave Digger

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 7+

Tämä on hieman yksinkertaisempi auto, joka on sujuva koottava myös hieman pienemmille lapsille, joilla ehkä ei ole kovin paljon kokemusta Lego -rakentamisesta. Siinä on alle 212 osaa, eikä sen kokoaminen siten tule kestämään kovin pitkään.

Tässä meillä on kuitenkin oikein siisti auto, joka ylläolevan mallin kaltaisesti sopii lapsille, jotka kaipaavat paljon vauhtia ja toimintaa leikkeihinsä. Monstertruck-muotoilu pyytää leikkiin ja hauskanpitoon. Lapsi voi kuvitella itse istuvansa ratin takana areenalla, ja mikä tahansa kodin ympäristö voi tarjota hyvän ympäristön tällä autolla leikkimiseen.

Kuten sanottu, kyseessä on hieman yksinkertaisempi malli, mutta siinä on kuitenkin useita hienoja toimintoja. Siinä on esimerkiksi pullback-moottori, jonka myötä se voidaan vetää taaksepäin ja lähettää sitten eteenpäin kovaa vauhtia. Oikein hauska aktiviteetti, jolla voit viihdyttää lastasi tuntikaupalla, on rakentaa omia hyppyreitä, joilla autolla sitten voi rälläillä.

Vaikkei tässä autossa ole kyseessä mistään aikuisille sopivasta näyttelymallista on se kuitenkin oikein hauska vaihtoehto lapselle, joka kaipaa vauhdikasta ja toimintarikasta leikkiä. Jos lapsellesi ollaan hankkimassa ensimmäistä legopakettia, voimme suositella tätä mallia. Se on sitä paitsi saatavissa oikein hyvään hintaan.


LEGO Speed Champions 76901 Toyota GR Supra

LEGO Speed Champions 76901 Toyota GR Supra

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 7+

Tässä meillä on vielä yksi hieman pienempi auto. Tässä tyylikkäässä urheiluautossa on 299 osaa ja se sopii siten myös niille, joilla ei ole valtavasti kokemusta Legojen rakentamisesta. Sitä suositellaan 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Tämä malli voi sopia sekä lapsille, jotka haluavat leikkiä ajavansa todella nopeaa autoa, kuin aikuisille, jotka haluavat hieman yksinkertaisemman Lego-mallin tästä Toyotasta näytille. Mainitsemisen arvoista on se, että osien vähäisyyden takia asiat kuten yksityiskohtien määrä ei tietenkään voi olla yhtä korkealla kuin monimutkaisemmissa malleissa.

Asia, jonka voimme mainita, on että auton mukana tulee myös pieni kilpakuljettaja ja sitä paitsi myös jakoavain. Toisin sanoen tämä malli kutsuu leikkiin ja hauskanpiteen ja antaa siten lapsesi matkustaa vapaasti mielikuvituksen maailmaan.

Malli on saatavilla sellaiseen hintaan, että mielestämme saat oikein hyvän ja hintansa arvoisen mallin. Se voi sopia niin lapsille kuin aikuisille ja on oikein hyvä ja hauska, hieman yksinkertaisempi vaihtoehto, kun on kyse realistisista lego-autoista.


LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 18+

Jos haluat oikein tyylikkään auton hyllylle esille laitettavaksi, on tämä yksi niistä malleista, joita voimme suositella kaikkein eniten. Se on oikein tyylipuhdas, ja on muotoiltu yhden Ferrarin kaikkein klassisimpia malleja mukaillen. Tämä malli on jonkinasteinen haaste koottavaksi ja sopii siksi paremmin niille, joilla on hieman enemmän Lego-kokemusta, ja mallia suositellaankin 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Tämä on iso auto, joka koostuu yhteensä 1677 osasta. Se on myös jopa 48 cm pitkä ja tulee täten olemaan aika näyttävä rakennelma esillä pidettäväksi.

Auto on äärettömän yksityiskohtainen ja muistuttaa sitä autoa, joka on toiminut tämän lelun mallina, oikein hyvällä tavalla. Muotoilu on todella tyylikäs, sisältäen autenttisia tarroja, jotka antavat sille kilpa-auton ulkonäköä. Takaosan hienon siiven ja todella tyylikkäiden vanteiden ansiosta et tule pettymään kun olet koonnut tämän mallin.

Hinnan suhteen auto poikkeaa hieman muista, muttei yhtä paljon kuin kaikkein suurimmat mallit. Toisin sanoen kyseessä on malli, joka voi olla hyvä vaihtoehto, jos etsit tyylikästä ja yksityiskohtaista, realistista lego-autoa oikein hyvään hintaan.


LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor

LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 18+

Tämä Ford on lava-auto, joka on erittäin todellisuudenmukainen ja oikein tyylikäs. Oranssin designin myötä se huomataan, ja se tuleekin mitä suurimmalla todennäköisyydellä vetämään puoleensa katseita riippumatta siitä, missä huoneessa se sijaitsee.

Myös tässä meillä on hieman edistyneempi malli, joka sopii joko hieman vanhemmille tai niille, joilla on jo vankkaa kokemusta Legojen kokoamisesta. Tämä malli ei tosin sovi ainoastaan hyllylle laitettavaksi koriste-esineeksi. Sen rakentaminen yhdessä lapsesi kanssa sitten leikkiäksenne sillä voi olla oikein hauska aktiviteetti.

Mallissa on esimerkiksi jouset kaikissa neljässä pyörässä, minkä ansiosta sillä voi leikkiä suurimmalla osalla erilaisista pohjista. Siinä on myös V6 -moottori, jossa on männät, jotka liikkuvat auton liikkuessa. Lisäksi kaikki ovet ovat avattavissa ja konepellin voi avata niin, että näet moottorin.

Tässä autossa on 1379 osaa, minkä johdosta sen kokoamisessa tulee kestämään hetki. Vaikkei se ole yhtä suuri kuin kaikkein isoimmat mallit, tulee se kuitenkin olemaan aikamoinen projekti teknisten yksityiskohtiensa ansiosta, ja sen kokoaminen vaatii aimon annoksen tarkkuutta ja sitoutumista.

Tämä on toisin sanoen auto, joka on vanhemmille oikein hauska rakentaa ja hieman nuorempien lasten on hauska leikkiä. Näin ollen tämä on sekä hyvä että tyylikäs auto, jota voimme lämpimästi suositella.


LEGO Technic Volvo 6×6 Nivelkaivoskuorma-auto 42114

LEGO Technic Volvo 6x6 Nivelkaivoskuorma-auto 42114

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 11+

Tässä meillä on oikein siisti rakennusprojekti, joka on paitsi iso, myös sisältää suuren määrän siistejä ja edistyneitä toimintoja, jotka kutsuvat jännittävään leikkiin. Tämä on täydellinen vaihtoehto lapsille, jotka haluavat sekä haastetta kokoamiseen, mutta haluavat myös pitää oikein hauskaa kun on aika leikkiä autolla kokoamisen jälkeen.

Malli mukailee Volvon isointa kuroma-autoa ja on oikein tyylikäs ja iso kuorma-auto, joka tulee sekä koristamaan paikkaansa hyllyllä kuin olemaan hauska lelu. Se on iso ja jopa 60 cm pitkä ja on siten yksi kaikkein suurimmista legoautoista, joita voit ostaa.

Siinä on sisäänrakennettu moottori, jossa on vaihdelaatikko, jonka sinä itse tai lapsesi rakentaa, minkä myötä sillä pystyy hallitsemaan useita eri toimintoja. Voit muun muassa nostaa ja laskea lavaa.

Sitä, mitä toimintoja ohjataan ja monia muita asioita voit kontrolloida aikaisemmin mainitun CONTROL+ -sovelluksen kautta. Näin sinä tai lapsesi voi kätevällä ja oikein hauskalla tavalla kontrolloida täysin tätä kuorma-autoksikin kutsuttua monsteria.

Kaikki nämä toiminnot mallin koon kanssa saavat kuitenkin aikaiseksi sen, että tämä kuorma-auto eroaa muista malleista merkittävästi hinnassaan. Se on kalliimpi kuin suurin osa muista markkinoilla saatavista malleista eikä varsinaisesti asia, joka ostetaan ilman jonkinlaista mietintää. Se on kutienkin myös yksi ehdottomasti makeimmista malleista tässä oppaassa, ja mikäli haluat jotain mikä todellakin erottuu ulkonäössä ja toiminnoissa muusta massasta, on tämä Legon valmistama kuorma-auto tuote, jota suosittelemme.


LEGO City Stuntz Stunttinäytösauto

LEGO City Stuntz StunttinäytösautoLEGO City Stuntz Stunttinäytösauto

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 6+

Tässä on legoauto, joka sopii hyvin lapsille, joilla on vilkas mielikuvitus, ja jotka tykkäävät leikkiä ja pitää hauskaa erilaisten hahmojen kanssa. Tämä malli on kuorma-auto, joka sijaitsee stunttiympäristössä. Tämän mukana seuraa myös paljon muita asioita, joiden myötä lapsi voi leikkiä vielä monia muita hauskoja leikkejä.

Kuorma-auton lavalla on muun muassa haisäiliö, joka toimii jännittävien leikkien ja tilanteiden pohjana. Sitä paitsi mukana tulee myös muita hauskoja asioita, kuten moottoripyörä. Saat myös useita erilaisia miniatyyrifiguureja, joiden ansiosta lapsen leikkiin voi sisältyä useita eri hahmoja.

Itse mallin kokoaminenkin on myös hauskaa, joskin ei kovin edistynyttä. Kuorma-auton lisäksi on monia muita asioita, jotka tulee koota, minkä myötä myös he, joilla on hieman vähemmän kärsivällisyyttä, voivat arvostaa tämän tuotteen rakentamista.

Kuten sanottu, tämä ei kuitenkaan ole kaikkein edistynein ja monimutkaisin malli markkinoilla. Sitä suositellaan 6-vuotiaita vanhemmille, mutta voi sopia myös hyvin vanhemmille lapsille, joilla ei ole kärsivällisyyttä koota malleja tuntikaupalla putkeen.


LEGO Technic Järeä Hinausauto

LEGO Technic Järeä Hinausauto

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 11+

Tämä malli on oikein edistynyt ja aika suuri hinausauto Lego Techniciltä. Monien siistien toimintojen ja oikein tyylikkään ja makean ulkonäön ansoista tämä malli voi olla oikein hyvä vaihtoehto niin niille, jotka haluavat jotain tyylikästä hyllylle aseteltavaksi kuin niille, jotka kaipaavat kokoamiselta haastetta.

Hinausautossa on, kuten sanottu, monia näppäriä ja hienoja toimintoja. Siinä on esimerkiksi nostokurki, jota voi nostaa ja laskea moottorin avulla. Myös tukijalat voidaan taittaa alas tai ylös.

Muihin siisteihin toimintoihin sisältyy mahdollisuus auton ohjaaminen pienellä katolla sijaitsevalla ratilla. Siinä on myös laskettavat lisäpyörät, jotta paino voidaan jakaa tasaisemmin oikein raskaita asioita nostettaessa. Sitä paitsi mallissa on myös aktivoitava vinssi.

Se, että autossa on näiden kaltaisia vaikeampia teknisiä toimintoja, saa aikaiseksi sen, että se on myös hieman vaikeampi koota. Kokoaminen vaatii sekä hieman tarkkuutta että kykyä lukea piirustuksia oikein. Toisin sanoen tämä voi olla oikein hauska haaste sille, joka haluaa jotain hieman vaikeampaa purtavaksi.

Tämä auto on aika pitkä, ja jopa 22 cm korkea nostokurjen ollessa laskettuna. Kaikkien siistine mäntien ja rataspyörien ansiosta se on edukseen hienona osana sisustusta, ei vaan lasten vaan myös Legoista kiinnostuneiden aikuisten huoneissa.

Voimme siten suositella tätä mallia niin nuoremmille kuin vanhemmillekin, jotka etsivät hieman haastetta Legojen rakennuksessa.


LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros nelivetoinen maastokuorma-auto

LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros nelivetoinen maastokuorma-auto

Katso hinta:

 • Suositeltu ikä: 12 +

Päätämme tämän oppaan legoautojen varsinaiseen monsteriin. Tässä maastokuorma-autossa on useita siistejä toimintoja ja sen kanssa on todella siistiä ja hauskaa leikkiä. Sitä paitsi se on aika edistynyt ja haastava koota, mikä on hauskaa sille, jolla on jo hieman enemmän kokemusta Legoista.

Siinä on kokonaiset 4 moottoria, jotka voivat ohjata maastoauton eri toimintoja. Kuten sanottu, se on nelivetoinen, minkä ansiosta sinä tai lapsesi voi ottaa sen esille ongelmitta eri alustoille.

Kuskin tilan ovet ovat avattavissa, kuten myös konepelti. Siellä alla piilee todella realistinen ja hienosti rakennettu moottori, jossa voit nähdä jäähdytysjärjestelmän tuulettimen pyörivän auton liikkuessa eteenpäin. Toinen siisti toiminto on se, että voi vaihtaa autoon tasauspyörästön saadaksesi auton kulkemaan myös vaikeassa maastossa.

Vaihteistoa ja itse autoa voidaan ohjata sovelluksessa CONTROL+. Tämän myötä sinä tai lapsesi voi näppärästi kontrolloida tätä kuljetinta ja pitää oikein hauskaa sillä leikkiessänne.

Tämä on iso auto, joka on jopa 48 cm pitkä. Se on hieno ja tulee viherässä värityksessä. Hienot tarrat tekevät myös sen, että tämän mallin ulkomuoto on vielä tavallistakin hienompi ja realistisempi.

Tämä auto on oikein hieno ja tyylikäs ja sisältää paljon kohtalaisen vaikeaa kokoamista. Jos olet Legojen suhteen aloittelija, on siis ehkä olemassa muita malleja, jotka sopivat sinulle paremmin alkuun. Mutta jos etsit nimenomaan haastetta ja haluat lisäksi auton, jolla on hauskaa liekkiä, on tämä auto, jota voimme suositella.


Ajateltavaa legoautoa valitessa

Legoauton ostaminen itsellesi tai lapsellesi voi olla oikein hauskaa, niin sen kokoamisen kuin sitä seuraavan leikinkin suhteen. Mutta kuten yllä on mainittu, valittavien mallien välillä on suuria eroja ja joitain asioita voi olla hyvä miettiä löytääkseen niistä juuri oikean.

Aluksi on hyvä asettaa itsensä oikealle tasolle Legojen kokoamisen suhteen. Jos ostat liian vaikean rakennelman, on olemassa suuri riski, ette tule onnistumaan sen kokoamisessa, ja että se jää kaapin perälle pölyyntymään. Jos ostat lapsellesi liian edistyneen rakennelman, saatat joutua kokoamaan sen itse.

Toisaalta liian helppo kokoamisprojekti voi koitua tylsäksi, ja puolet Legojen hauskuudesta menetetään. Satsaa siksi hieman edellistä sinun tai lapsesi kokoamaa mallia vaikeampaan, muttei liian vaikeaan. Ikäsuositukset paketeissa antava kohtalaisen hyvän käsityksen siitä, kuinka vaikea auto tulee olla koota.

Toinen ajateltava asia autoa itsellesi tai lapsellesi valitessasi on se, mihin autoa tullaan käyttämään. Tuleeko se seisomaan hyllyllä hienolta näyttämässä? Siinä tapauksessa voit hyvin valita mallin, jossa on autenttiset yksityiskohdat.

Tuleeko malli leikkikäyttöön yhdessä lapsesi kanssa? Valitse silloin sellainen, jossa on paljon hienoja toimintoja ja jota voidaan ohjata ja hallita monilla eri tavoilla.

Toivomme, että nämä vinkit ovat olleet hyödyllisiä, ja että onnistut niiden ja yllä olevan oppaan kanssa löytämään sen legoauton, joka sopii parhaiten juuri sinulle tai lapsellesi.

Mitä legoautojen kokoamisesta oppii?

Lapset oppivat lukemaan piirustuksia, miettimään miten asiat toimivat, sekä olemaan kärsivällisiä myös silloin, kun asiat eivät ole ihan helppoja. Lego on toisin sanoen oikein hyvä ja hyödyllinen leikkikalu, joka sopii useimmille lapsille.

Myös aikuiset voivat nauttia paljon Legoista. On olemassa monimutkaisia malleja, jotka haastavat myös heidät, jotka ovat taitavia kokoamaan asioita. Lisäksi on oikein hauskaa saada luoda vaativia rakennelmia ja nähdä osia sisältävän pussin muuttuvan hyvin suunnitelluksi rakennukseksi tai ajoneuvoksi.

Autot ovat yksi hauskimpia legoilla rakennettavia asioita. Suurin osa näistä on ajettavissa eteen- ja taaksepäin ja joitain voidaan jopa ohjata kauko-ohjaimella. Tässä artikkelissa käymme siksi läpi joitain markkinoiden kaikkein suosituimpia legoautoja, jotta voisit löytää juuri sen mallin, joka sopii parhaiten sinulle tai lapsellesi.


Tästä löydät lisää vinkkejä leluista!