Paras nokkamuki 2024: Harjoittele lasten motorisia taitoja ja anna heidän juoda itse

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Nokkamuki on täydellinen apuväline, joka auttaa vauvaa siirtymään imetyksestä tai pulloruokinnasta siihen vaiheeseen että hän voi alkaa juoda itse. Hyvän nokkamukin avulla lapsesi voi turvallisesti harjoitella motorisia taitoja ja säädellä juomista. Tässä artikkelissa tarkastelemme 6 upeaa nokkamukia, jotka voit ostaa netistä.

Lapset tarttuvat juomakuppiin

Mikä nokkamuki on testin paras?

Suosikkimme tarkastelemistamme malleista olivat:

Everyday Baby Nokkamuki – Ensiluokkaiset materiaalit ja muotoilu.

Philips Aventin Harjoitusmuki – Yksinkertainen mutta laadukas ja joustava toiminto.

NUK Evolution Trainer Nokkamuki – Hyvä pito ja söpö muotoilu.

Kannattaa myös tutustua meidän valitsemiin upeisiin lasten ruokailusetteihin!

Arvostelut 6 parhaasta nokkamukista juuri nyt

Seuraavassa osiossa on lyhyet arvostelut nokkamukeista jotka olemme valinneet suosikeiksi kaikkien joukosta.

Everyday Baby Nokkamuki

Everyday Baby Nokkamuki

Katso hinta täältä:

Tämä on todella hieno nokkamuki, jossa on huolellisesti valitut materiaalit, jotka tuntuvat ylellisiltä ja vakaalta. Tämä on loistava harjoitusmuki, jonka avulla lapsesi voi alkaa harjoitella kupin pitämistä itse.

Tämä muki on valmistettu lasista, mutta se on silti melko kevyt. Lasissa on myös integroitu silikonisuoja, joten et ole vaarassa saada lasinsiruja, jos muki putoaa todella pahasti. Itse nokkamukin nokka osa on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joten se soveltuu uskomattoman hyvin lasten kanssa kosketuksiin. Siinä on myös koliikkivastainen venttiili, joka ehkäisee riskiä, että lapsi imee ilmaa ja saa vatsakipuja.

Everyday Baby -mukin erittäin hyvä yksityiskohta on, että se on täysin läikkymätön. Älykkään muotoilun ansiosta mikään ei vuoda ulos riippumatta siitä, miten vauvasi pitää sitä kädessään. Siinä on myös erittäin älykkäät kahvat, joista vauvan on helppo pitää kiinni riippumatta siitä, kuinka pienet kädet hänellä on.

Everyday Baby -muki on sekä mikroaaltouunissa että koneessa pestävä. Koska se on valmistettu lasista, sen voi jopa keittää tai steriloida höyrytyksen avulla, jos haluat olla erityisen varovainen bakteerien välttämiseksi.

Tämä on ensiluokkainen tuote, ja jos haluat erittäin erityisen ja korkealaatuisen mukin, Everyday Baby Nokkamuki on paras mahdollinen valinta. Tunnet laatueron heti, kun pidät sitä kädessäsi, ja tälle tuotteelle tulee käyttöä koko siirtymävaiheen ajan pulloruokinnasta täysin itsenäiseen juomiseen.


Philips Avent Harjoitusmuki

Philips Avent Harjoitusmuki

Katso hinta täältä:

Tämä on erittäin käytännöllinen nokkamuki. Philips Avent on kehittänyt pullot ja mukit niin, että voit vaihtaa eri tarvikkeiden ja kaikkien eri mukien välillä. Juomapullot, kannet ja kahvat voidaan ruuvata irti ja käyttää kaikkiin tuotteisiin. Se on fiksu tapa saada lisäarvoa rahoillesi, varsinkin jos sinulla on jo esimerkiksi heidän tuttipullojaan.

Tämä muki on suunniteltu ehkäisemään koliikkia erityisesti suunnitellun venttiilin ansiosta, joka ohjaa ilmaa pois, kun vauva imee sitä. Siksi se soveltuu hyvin pienten lasten harjoitusmukiksi. Nokkamuki on leveä, ja siinä on suuret kahvat, joista on helppo ottaa kiinni. Se on pehmeän muotoinen koko kupin ympärillä ja täysin turvallinen pienimmillekin lapsille.

Philips Avent -nokkamukin hieno ominaisuus on se, että koko muki, mukaan lukien tutti ja kansi, on astianpesukoneen kestävä. Tuote on kestävä ja helppo pitää puhtaana.

Nokkamuki on valmistettu BPA-vapaasta polypropeenista, joka on myrkytöntä muovia. Nokkamuki on tyylikäs ja muodoltaan täydellinen pikkuisen pideltäväksi. Ulkopuolella on kätevä millilitran mitta, jonka avulla on helppo syöttää oikea määrä äidinmaidonkorviketta tai puuroa.

Arvostamme Philip Avent Training Cupia ja meillä on erittäin hyviä kokemuksia tuotemerkistä yleensä. Heidän vauvatuotteensa ovat erittäin korkealaatuisia ja saavat jatkuvasti myönteisiä arvioita netissä. Jos haluat tukevan nokkamukin, jolla vauva voi harjoitella juomista itse, tämä on laadukas valinta.


NUK Evolution Trainer Nokkamuki

NUK Evolution Trainer Nokkamuki

Katso hinta täältä:

Tämä söpö NUK-nokkamuki on tilava, turvallinen ja helppo puhdistaa. Siinä on pehmeä ja hellävarainen suulake, joka on valmistettu TPE-materiaalista, joka on turvallinen hampaille ja vauvan suulle. Niitä on saatavilla useissa söpöissä väreissä, ja ne ovat sekä käytännöllisiä että todella tyylikkäitä.

Erityisen ilmaventtiilin ansiosta vauva voi juoda jatkuvasti, mikä helpottaa pikkuisen ajattelua pitämisestä ja juomisesta samanaikaisesti. Mukissa on suuret käytännölliset kahvat, jotka on suunniteltu ergonomisesti ja jotka sopivat erinomaisesti pienille käsille, jotka yrittävät pitää mukia vakaana.

NUK nokkamukin suuri etu on, että se on helppo puhdistaa ja on astianpesukoneen kestävä. Voit helposti erottaa eri osat toisistaan, jotta saat sen kunnolla puhtaaksi. Tietenkin nokkamuki on täysin myrkytön eikä siinä ole BPA:ta tai muita haitallisia kemikaaleja. Se on valmistettu hellävaraisesta ja kestävästä polypropeenimuovista.

Mukiin mahtuu 230 ml, ja sitä suositellaan käytettäväksi noin 6 kuukauden iässä. Olemme erittäin tyytyväisiä tuotteeseen ja pidämme todella söpöstä muotoilusta.

Jos haluat hienon, ison ja kauniin nokkamukin, NUK Evolution Trainer on erinomainen vaihtoehto. Pidämme siitä ja suosittelemme tuotetta mielellämme!


Twistshake Mini Cup Nokkamuki

Twistshake Mini Cup Nokkamuki

Katso hinta täältä:

Tämä nokkamuki erottuu joukosta, ja siinä on ainutlaatuinen muotoilu ja erikoisominaisuuksia. Se on erinomainen harjoituskuppi noin 4 kuukauden ikäisille lapsille. Tässä tuotteessa on erilaisia viileitä pastellivärejä, jotka kiinnittävät varmasti lapsesi huomion.

Twistshake on tunnettu ainutlaatuisista vauvatuotteistaan, ja ne on valmistettu huolellisesti valituista materiaaleista, jotka eivät sisällä myrkkyjä, kuten BPA:ta, BPF:ää tai BPS:ää. Niissä käytetään korkealaatuista, hellävaraista muovia, joka on myrkytöntä ja ergonomisesti helppoa tarttua.

Itse nokka on älykkäästi suunniteltu vuotamattomaksi, joten vaikka lapsesi leikkisi pullolla, vuotojen mahdollisuus on minimaalinen. Nokkamukissa on pitkät kahvat, joista lapsi saa hyvän otteen ja joiden avulla hänen on helpompi harjoitella juomista yksin, jopa kaikkein pienimpien lasten. Mukin yläosassa on silikonitiiviste, joka estää vuodot tai roiskeet.

Twistshake Mini Cupin hauska yksityiskohta on, että sen mukana tulee hedelmäsekoitin. Sen avulla voit lisätä siihen hedelmiä tai marjoja, joista lapsesi pitää. Kun sitten ravistat pulloa, vedestä tulee kevyesti maustettua, ja lapsesi pääsee itse kokeilemaan herkullisia luonnollisia mietoja hedelmäisiä makuja.

Kaiken kaikkiaan Twistshake Mini Cup Nokkamuki on todella hieno, hyvin suunniteltu ja innovatiivinen tuote, joka on turvallinen ja helppokäyttöinen. Jos haluat hyvän harjoituskupin, jota lapsesi voi turvallisesti kokeilla, tämä on todella hyvä valinta.


Tommee Tippee Sippee Cup

Tommee Tippee Sippee Cup

Katso hinta täältä:

Tämä on pieni mutta erittäin käytännöllinen ja kestävä nokkamuki, joka sopii pienille lapsille noin 4 kuukauden iästä alkaen. Suulake, josta vauva juo, on erittäin pehmeä ja tuntuu miellyttävältä vauvan ikeniä vasten.

Tommee Tippee First Training Cup on yksinkertainen nokkamuki, jossa on älykäs muotoilu ja toiminnallisuus. Venttiili on tehty estämään roiskeet, ja kun lapsesi on valmis, voit irrottaa kahvat, jotta otetta ja motoriikkaa voidaan harjoitella lisää. Lisäksi itse venttiili voidaan irrottaa, jolloin virtaus on voimakkaampi ja lapsi voi harjoitella juomista hieman nopeammin.

Tämä muki sopii erinomaisesti imetyksen tai pulloruokinnan siirtymisen harjoitteluun. Se on söpö ja kevyt versio, jota vauva oppii nopeasti pitelemään itse. Sitä on saatavilla useissa eri väreissä pienissä yllätyspakkauksissa, joissa et tiedä etukäteen, minkä värin saat.

Jos haluat käytännöllisen, edullisen ja tehokkaan nokkamukin, Tommee Tippee First Training Cup on erinomainen vaihtoehto. Näin pääset alkuun ajoissa ja voit harjoitella mukin pitämistä ja juomista ihan itse!


Herobility Eco Nokkamuki

Herobility Eco Nokkamuki

Katso hinta täältä:

Ympäristöystävällinen ja kestävästi tuotettu muki, joka on suurelta osin valmistettu kasvipohjaisista materiaaleista. Mukissa on pillit, jotka on kiinnitetty itse nokkaan, joten lapsesi on helppo juoda missä tahansa kulmassa. Tämä voidaan sitten poistaa, kun on aika harjoitella nokkamukin käyttöä oikeana mukina. Kun lapsesi on valmis, voit poistaa kannen kokonaan ja käyttää sitä kätevänä kahvallisena juomalasina.

Herobilityn tuotteet on suunniteltu sopimaan yhteen heidän tuotteiden kanssa. Nokkamukin kansi sopii myös Herobility Eco Drinking Glass -lasiin. Lisäksi saatavilla on yhteensopivia ruokailusarjoja, joissa on samanväriset lautaset ja ruokailuvälineet, jotta lapsesi saa täydellisen ympäristöystävällisen ateriapaketin.

Herobilityn Eco-mallistossaan käyttämä materiaali perustuu maissiin ja on biologisesti hajoava vaihtoehto perinteiselle muoville. Se on terveellinen vaihtoehto sekä ihmisille että ympäristölle.

Eco-nokkamuki sopii kaikille lapsille noin 6 kuukauden iästä alkaen, ja sitä voidaan käyttää vuosia. Niitä voidaan lämmittää varovasti mikroaaltouunissa, ja ne ovat yleensä kestäviä. Ennen kaikkea ne ovat erittäin lapsiystävällisiä. Niihin on helppo tarttua pienilläkin käsillä, ja niiden pinta on pehmeä ja miellyttävä.

Jos haluat ympäristöystävällisen ja edullisen nokkamukin, jota voit käyttää pitkään, Herobility Eco -nokkamuki on loistava valinta. Niitä on saatavilla useissa eri väreissä ja ne ovat hämmästyttävän kauniita. Et tule pettymään näihin!


Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisiin huolenaiheisiin, joita kuluttajilla saattaa olla nokkamukeihin liittyen.

Mikä on nokkamuki?

Nokkamuki on turvallinen harjoittelukuppi, jota lapsesi voi käyttää jo varhain pitämään ja juomaan itse. Se on kestävä ja roiskesuojattu. Hyvä nokkamuki on tietenkin valmistettu turvallisista ja myrkyttömistä materiaaleista. Kun lapset harjoittelevat motorisia taitojaan, ei pitäisi olla vaaraa siitä, että he satuttavat itseään tai sotkevat tarpeettomasti kotona.

Nokkamukit voivat näyttää hieman erilaisilta, jotkut näyttävät tavallisilta mukeilta, kun taas toiset enemmän pullolta. Usein niissä on kahvat sivuilla, jotta lapsen on helppo saada hyvä ote mukiin.

Minkä ikäisenä vauva voi käyttää nokkamukia?

Nokkamukeja voidaan käyttää 6 kuukauden iästä alkaen. Joitakin suositellaan 4 kuukaudesta alkaen. Yleensä on hyvä kokeilla jotain siltä väliltä. Jos vauvallasi on aiemmin ollut suuria koliikkiongelmia, voi olla viisasta aloittaa nokkamukin käyttö hyvin varovasti. Aloita pienillä määrillä ja tunnustele, niin yleensä se menee hyvin.

Nokkamuki vai pullo, kumpi on parempi?

Aluksi juomapullo on paras, mutta nokkamuki on hyvä väline, jonka avulla vauva voi harjoitella juomista itse. Kun vauva alkaa istua ja osallistua ruokapöytään, nokkamuki on täydellinen. Nokkamuki on erittäin hyvä apuväline, kun siirrytään varsinaisesti imetyksestä ja pulloruokinnasta siihen, että lapsi alkaa lopulta juoda tavallisesta lasista.

Kuinka kauan lapset käyttävät nokkamukeja?

Nokkamukia voi käyttää niin kauan kuin sitä tarvitaan. Lisäksi monista nokkamukeista voidaan irrottaa kansi ja nokka, jolloin siitä tulee kuin tavallinen muki. Sen käyttöaika vaihtelee, ja se kuinka kauan yleensä kestää, ennen kuin lapsi pystyy siirtymään juomaan lasista itse kaatamatta nestettä. Noin 2-3 vuoden iässä useimmat lapset ovat kuitenkin valmiita aloittamaan juomisen tavallisista laseista, kupeista ja vesipulloista.

Pitäisikö minun keittää nokkamuki?

Jotkin nokkamukit soveltuvat kiehauttamiseen, toiset eivät. Jos sinulla ei kuitenkaan ole erityistä syytä keittämiseen, kuten erityistä sairautta tai herkkyyttä, riittää, että peset mukin huolellisesti. Everyday Baby on yksi nokkamuki, joka on valmistettu niin, että se voidaan sekä keittää että steriloida höyryllä.

Onko olemassa nokkamukia, joka ei vuoda?

Useimmat nokkamukit on suunniteltu siten, että ne estävät vuotamisen tai kaatumisriskin. Jotkut tekevät kuitenkin parempaa työtä kuin toiset. Testaamamme tuotteet, jotka kestävät parhaiten vuotoa, ovat:

Kaikki tässä artikkelissa suosittelemamme mallit eivät kuitenkaan vuoda normaalin käytön aikana, vaikka muutama tippa saattaa tulla ulos, jos lapsesi leikkii pullolla tai ynnä muuta.

Voivatko lapset juoda velliä nokkamukista?

Kyllä, velliä on täysin mahdollista juoda nokkamukista. Näin lapsesi voi juoda omaan tahtiinsa ja nauttia hyvää tavaraa omilla ehdoillaan. Lapset jotka pitävät vellistä arvostavat tätä yleensä kovasti.


Saatat myös haluta nähdä vinkkejä lapsille sopivista termospulloista!