Paras pinnasänky 2024: Testin parhaat vastasyntyneille ja pikkulapsille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Pinnasänky on yksi niistä tuotteista, jotka haluat todennäköisesti hankkia jo ennen vauvan syntymää. On mukavaa, että se on valmiina, jotta voit koristella sen ja tehdä siitä kodikkaan vauvalle turvallisen torkkuispaikan (jos olet onnekas, saatat saada muutaman torkun myös itse). Lastensänkyjä on valtava valikoima, ja me olemme tutkineet saatavilla olevat tuotteet etsiessämme parhaita lastensänkyjä!

Äiti katselee lasta pinnasängyssä

Mikä pinnasänky on paras testissä?

Yksi ehdottomista suosikeistamme on Troll Royal Crib. Se on kaunis koivusta valmistettu sänky. Kaikki Trollin sängyt testataan perusteellisesti turvallisuuden ja laadun osalta, ja arvostamme todella heidän lastenhuonekalujaan.

Troll Royal Pinnasänky

Jos haluat ison sängyn, joka toimii sekä pinnasänkynä että lastensänkynä, voimme suositella Sebra Baby & Junior -sänkyä. Se on erittäin mukava huonekalu, jota voit käyttää monta vuotta.

Sebra Vauva- & Juniorisänky

Jos haluat edullisen vaihtoehdon, tutustu JLY Dream Pinnasänky, joka on erittäin edullinen pinnasänky vastasyntyneille.

JLY Dream pinnasänky

Hyviä pinnasänkyjä on paljon enemmän. Selaa eteenpäin ja lue 10 eri vaihtoehtoa! Kannattaa myös tutustua näihin upeisiin vauvojen kehtoihin!

Arviot 10 eri pinnasängystä

Tässä on tarkempi katsaus kaikkiin suosittelemiimme pinnasänkyihin. Jos haluat nukkua todella lähellä lastasi, tutustu niin sanottuun “Bedside Crib” -sänkyyn!

Troll Royal Pinnasänky – Testin paras

Troll Royal Pinnasänky

Katso hinta täältä:

Royal on Trollin ylellisempi huonekalusarja. Tämä pinnasänky on korkealaatuinen, ja se on perusteellisesti testattu täyttämään sekä Euroopan että Yhdysvaltojen turvallisuusvaatimukset lasten ja vauvojen varusteiden osalta.

Troll Royal on suuri ja tilava pinnasänky, joka on sekä toimiva että kaunis. Se sopii 120 x 60 cm:n patjalle. Sängyn korkeutta voidaan säätää kolmeen eri tasoon. Tämä helpottaa sinua vanhempana, kun vauva on vastasyntynyt ja laitat hänet sänkyyn, kunnes vauva kasvaa ja pystyy seisomaan itse.

Sänky on valmistettu tukevasta luonnonmateriaalista koivusta, joka on peräisin Pohjoismaista. Lisäksi Troll käyttää lastenkalusteissaan aina täysin myrkytöntä liimaa ja maalia, jotka ovat turvallisia ja joita arvostamme suuresti.

Pidämme todella paljon tästä pinnasängystä, ja se on yksi parhaista, joita olemme tarkastelleet, ja se on kohtuuhintainen. Troll Royal on mielestämme keskihintaisen hintaluokan paras pinnasänky, ja voimme todella suositella sen hankkimista jo varhaisessa vaiheessa, jotta pikkuinen saisi turvallisen ja mukavan nukkumapaikan.


Alice & Fox Lux 3-in-1 – Edullinen pinnasänky vastasyntyneille

Alice & Fox Lux 3-i-1 pinnasänky

Katso hinta täältä:

Tämä on hieman pienempi pinnasänky, jossa on käytännöllinen ominaisuus, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää usealla eri tavalla. Kun lapsesi ei enää nuku siinä, voit muuntaa sen pieneksi sohvaksi tai pöydäksi. Se on erittäin fiksu tapa pidentää huonekalujen käyttöaikaa.

Toinen Alice & Fox Lux 3-in-1 -sängyn myönteinen piirre on se, että sen mukana tulee patja ja suoja, kun ostat sen. Muiden pinnasänkyjen kanssa näin ei yleensä ole, joten tämä on erittäin täydellinen ja edullinen paketti.

Patjan mitat ovat 80 x 50 cm, joten kyseessä on ensisijaisesti vauva-ajalle sopiva patja.

Itse sänky on valmistettu melko yksinkertaisesta puusta ja vanerista. Sänky ei ole kaikkein kovimmasta päästä, mutta se palvelee tarkoitustaan ja on turvallinen ja varma pienen lapsen makuupaikka.

Kun otetaan huomioon edullinen hinta ja lisämahdollisuudet sängyn muuntamiseen, Alice & Fox Lux 3-in-1 on erittäin edullinen pinnasänky. Se on täydellinen niille, jotka eivät halua käyttää liikaa rahaa ensimmäiseen sänkyyn, mutta haluavat vastasyntyneelle turvallisen nukkumapaikan.


Sebra Vauva- & Juniorisänky

Sebra Vauva- & Juniorisänky

Katso hinta täältä:

Sebran kasvu sängyt ovat erittäin suosittuja, ja siihen on hyvät syyt! Vaikka se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä kalliilta, huomaat nopeasti, että se on paljon edullisempi, kun huomaat, että sitä voidaan säätää kasvavalle lapsellesi sopivaksi.

Sängyn pituus voi kasvaa 115 senttimetristä 155 senttimetriin, kun se on täysin ulosvedetty. Tämä tarkoittaa, että se on hyödyllinen vuosia, vaikka lapsesi olisi kasvanut ulos pinnasängystä. Pohjaa voi myös nostaa ja laskea, kuten useimmissa muissa hyvissä pinnasängyissä.

Koska sängyn muotoilu on hieman erikoinen, on suositeltavaa ostaa saman valmistajan patja, jotta voit olla varma, että se sopii.

Arvostamme tätä sänkyä sekä sen muotoilun ja hyödyllisyyden että sen kauneuden vuoksi lastenhuoneessa. Valittavana on useita eri värejä, ja se piristää useimpia koteja läsnäolollaan. Jos haluat investoida sänkyyn, jota voi käyttää vuosia, Sebra-sänky on ehdottomasti hyvä ehdokas!


Troll Lux pinnasänky

Troll Lux pinnasänky

Katso hinta täältä:

Troll on suosittu tuotemerkki, joka on alun perin keskittynyt Ruotsin markkinoille, mutta myy nykyään lastenkalusteita eri puolilla maailmaa. Heidän pinnasänky Lux HM on täydellinen esimerkki siitä, mikä tekee heidän tuotteistaan niin suosittuja.

Tämä pinnasänky on hieman edullisempi kuin Royal-malli, ja sen muotoilu on hieman yleisempi. Se säilyttää kuitenkin saman korkean laadun materiaalien, toiminnan ja turvallisuuden osalta.

Troll Luxissa on kaunis muotoilu, jossa on hienot pyöristetyt ja sileät reunat ja kulmat. Tyyliltään se muistuttaa klassisia pinnasänkyjä, ja siinä on yksinkertainen ja ajaton ilme, mutta siinä on myös pehmeyttä ja lämpöä.

Pinnasänky on erittäin käytännöllinen, ja se voidaan säätää kolmeen eri asentoon lapsen koon ja iän mukaan. Sen mitat ovat 126 x 66 senttimetriä, ja se on ihanteellinen vastasyntyneelle. Se voidaan myös muuntaa erikseen ostettavalla “junior-pitkällä sivulla”, jotta se sopii myös silloin, kun lapsesi alkaa kasvaa hieman isommaksi.

Troll käyttää huonekaluissaan lähes aina skandinaavista puuta ja tuotannon loppuvaiheessa myös myrkyttömiä ruotsalaisvalmisteisia maaleja ja liimoja.

Pidämme todella paljon Troll Lux -sängystä ja arvostamme sitä, että ensi silmäyksellä se näyttää aivan samalta kuin muutkin sängyt, mutta sen muotoilussa piilee jotain syvempää. Se on sekä toimiva että kaunista katseltavaa, ja se on sopiva valinta täysin hyväksyttävään hintaan. Ehdottomasti suositeltava pinnasänky!


JLY Dream pinnasänky

JLY Dream pinnasänky

Katso hinta täältä:

Tämä on erittäin suosittu ja edullinen JLY:n pinnasänky. Sitä on saatavilla muutamana eri mallina sekä erilaisina lisävarustepaketteina.

Sängyssä on klassinen pinnasängyn muotoilu, joka on turvallinen ja sopii hyvin useimpiin huoneisiin. JLY Dream on testattu ja hyväksytty pienille lapsille sopivia tuotteita koskevien EU:n vaatimusten mukaisesti.

JLY Dream on valmistettu kokonaan puusta ja maalattu puhtailla myrkyttömillä maaleilla. Se sopii 120 x 60 cm kokoisille patjoille. Sänkyä suositellaan enintään 20 kg painaville lapsille, ja sitä voidaan yleensä käyttää vastasyntyneestä lähtien.

Kuten monet muutkin pinnasängyt, tämäkin on korkeussäädettävä lapsen koon ja iän mukaan. Sängyn pohjaa voidaan säätää korkeussuunnassa:

  • 22 cm
  • 37 cm
  • 52 cm

JLY Dreamin suuri etu on sen hinta. Tämä on yksi tämän mallin edullisimmista pinnasängyistä. Se ei ole yhtä tukeva ja hieno puumateriaali kuin esimerkiksi Trollin parhaat mallit, mutta samanaikaisesti se on ehdottomasti hyväksytty.

Me pidämme JLY Dreamista ja jos haluat hyvän pinnasängyn edulliseen hintaan, tämä on järkevä vaihtoehto!


Done By Deer Pinnasänky

Done By Deer Pinnasänky

Katso hinta täältä:

Tanskalaisen Done By Deer -merkin erittäin tyylikkäästi suunniteltu sänky. He valmistavat huonekaluja ja muita tarvikkeita lapsille ja pikkulapsiperheille. Skandinaavista muotoilua, joka on sekä toimiva että esteettisesti kaunis.

Sänky on käytännöllinen, koska sitä voidaan käyttää pienimmille vauvoille, mutta myös silloin, kun lapsi on kasvanut ja on muutaman vuoden ikäinen. Sängyn toinen puoli on myös helposti irrotettavissa. Näin lapsen on helppo kiivetä sänkyyn ja sieltä pois, ja sitä voidaan käyttää jopa sohvana, kun lapsi on liian iso nukkumaan sängyssä!

Done By Deer -sänky sopii patjoille joiden vakiomitat ovat 60 x 120 senttimetriä. Se on helppo puhdistaa ja huoltaa kostealla liinalla, ja se on muutenkin erittäin kestävä ja pitkäikäinen. Sänkyä voidaan tietenkin säätää niin vastasyntyneille kuin vanhemmillekin lapsille sopivaksi.

Pidämme todella paljon muotoilusta, ja tämä on todella hieno ja huolellisesti tehty pinnasänky. Koska sitä voidaan käyttää useita vuosia, jopa sohvana, se on melko edullinen ja se parantaa lastenhuonetta valtavasti design-huonekaluna.

Done by Deer pinnasänky on todella suositeltava, jos pidät sen muotoilusta yhtä paljon kuin me!


BabyDan Pinnasänky Sofie

BabyDan Pinnasänky Sofie

Katso hinta täältä:

Tämä on edullinen pinnasänky tanskalaiselta laatumerkiltä BabyDan. Sänky on valmistettu tukevasta männystä, ja se on yksinkertainen, mutta toimiva ja tukeva sänky.

Se on pinnasänky, joka sopii patjoille, joiden vakiokoko on 60 x 120 cm. Sänkyä voidaan tietenkin säätää useisiin eri korkeusasentoihin lapsen koon mukaan ja helpottaa sinua vanhempana.

BabyDan Sofien hieno ominaisuus on se, että toista sivua voi myös säätää korkeussuunnassa. Kaikissa sängyissä ei ole tätä ominaisuutta. Se helpottaa sinua vanhempana nostamaan vastasyntyneen vauvan sängystä ergonomisella tavalla.

Pidämme BabyDanista, ja se on tunnustettu tuotemerkki lasten turvallisuuden alalla. Heillä on myös paljon muita lastenhuonekaluja, jotka ovat saatavilla samantyylisinä. Ne ovat yksi suosikkimerkeistämme, kun on kyse lasten turvaporteista.

Kaiken kaikkiaan BabyDan Sofie on kohtuuhintainen, mutta tukeva ja hyvä vakiosänky, joka sopii useimpiin koteihin.


Stokke Sleepi pinnasänky & Sleepi Mini

Stokke Sleepi pinnasänky

Tämän hienon pinnasängyn takana on ihana innovatiivinen norjalainen tuotemerkki Stokke. Se erottuu joukosta soikealla muotoilullaan. Se antaa koko sängylle pehmeän tunteen, ja vauvasi tuntee olonsa turvalliseksi sen hoitavan muodon ansiosta.

Ulkonäön lisäksi sängyn muotoilu on myös erittäin toimiva. Sen korkeutta voidaan tietenkin säätää lapsesi koon mukaan. Lisäksi sängyssä on pyörät, joiden avulla voit siirtää sitä tarvittaessa helposti huoneesta toiseen. Nämä voidaan tietenkin lukita, kun sänky on paikallaan.

Toinen sivuista voidaan halutessasi irrottaa, jolloin lapsesi pääsee omaan sänkyynsä, kun aika on oikea ja hän voi kiivetä sänkyyn ja sieltä pois omatoimisesti.

Stokke on tunnettu toimivuudestaan, ja tämän sängyn mukana on mahdollisuus ostaa jatkomateriaalia, jotta voit pidentää sänkyä entisestään. Näin voit tehdä siitä juniorisängyn hieman vanhemmille lapsille.

Meidän on mainittava myös Stokken toinen sänky: Stokke Sleepi Mini pinnasänky. Se on täydellinen pienimmille, mutta sitä voidaan myös laajentaa ja mukauttaa lapsen kasvaessa. Uskomattoman söpö ja turvallinen pikku pinnasänky vauvoille, jotka tarvitsevat suloista unta. Saatavana pakkauksissa, joissa on jatkopaloja, joten voit laajentaa sitä nopeasti, kun aika koittaa.

Sekä mini- että tavallista versiota voidaan käyttää 0-10-vuotiaille, kun niitä laajennetaan Stokke Junior Extension paketeilla!

Pidämme molemmista näistä Stokken pinnasängyistä. He valmistavat lastenhuonekaluja uskomattomalla rakkaudella ja lämmöllä, ja heidän käsityönsä taustalla on aina ajatus.


BabyBjörn Vauvan sänky

BabyBjörn Vauvan sänky

Täysin erilainen pinnasänky tai vauvansänky kuin muut tarkastelemamme mallit. Se koostuu puusta ja teräksestä valmistetusta rungosta, joka on peitetty verkkopeitteellä ympäriinsä. Se tarjoaa vauvalle pehmeän, turvallisen ja ilmavan nukkumatilan.

Sänky on huomattavasti kevyempi kuin monet muut pinnasängyt ja painaa vain 10 kg. Tästä huolimatta sitä voidaan käyttää vastasyntyneestä noin 2-vuotiaaksi asti.

Se on erittäin helppo koota, ja se pysyy hyvin tukevasti paikallaan. BabyBjörn ei lakkaa koskaan yllättämästä tuotteidensa laadulla! Sänky on erittäin mukava, ja jokainen yksityiskohta tuntuu harkitulta ja huolellisesti rakennetulta.

Erittäin hyvä yksityiskohta on se, että patja sisältyy sängyn ostoon, ja se on suunniteltu erityisesti tätä vauvansänkyä varten. Se sopii yhteen sängyn kanssa sivuilta, jolloin pikkuinen ei jää jumiin aukkoihin.

Makuuosan korkeutta on myös mahdollista säätää, joten sänkyä voidaan käyttää sekä vauvoille että kasvaville lapsille.

Kun sänky on paikallaan lastenhuoneessa, se antaa kodikkaan tunnelman, ja vauva on BabyBjörn-vauvansängyssä erittäin turvassa ja mukavasti. Lämmin suosituksemme niille, jotka haluavat hieman erilaisen version tavallisen pinnasänky-mallin sijaan!


Carena Ingarö Cot

Tuotetta ei enää myydä.

Hyvin klassisesti suunniteltu pinnasänky, jossa on keskitytty toiminnallisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Se on tyylikäs perinteisessä muotoilussaan ja sopii mihin tahansa kotiin.

Carenan tuotteet ovat kestäviä ja hyvin tehtyjä, mutta eivät liian kalliita. Tämä pätee myös tähän kauniiseen pinnasänkyyn. Se on valmistettu kestävästä mäntymateriaalista ja seisoo tukevasti paikallaan.

Pinnasänky sopii täydellisesti käytettäväksi heti alusta alkaen, kun tuot vastasyntyneen kotiin. Korkeutta voidaan säätää kolmeen eri asentoon:

  • 55 senttimetriä lattiasta – Sopii pienelle lapselle, jonka nostat usein sänkyyn ja pois.
  • 38 senttimetriä lattiasta – Kun lapsi on hieman vanhempi ja pystyy istumaan itse.
  • 22 senttimetriä lattiasta – Vielä isommalle lapselle, joka voi nousta seisomaan ja pitää tangoista kiinni.

Sängyn mitat ovat 120 x 60 senttimetriä, ja se on testattu ja hyväksytty turvallisuuden kannalta. Se on myös maalattu myrkyttömällä ruotsalaisella maalilla, ja kaikki tämä on tehty lapsen parasta ajatellen.

Olemme erittäin ihastuneita tähän pinnasänkyyn! Täydellinen niille, jotka haluavat upean sängyn yksinkertaisella muotoilulla täysin edulliseen hintaan. Loistava valinta kohtuulliseen hintaan.


Usein kysytyt kysymykset pinnasängyistä ja lastensängyistä

Seuraavassa on joitakin yleisiä kysymyksiä ja vastauksia pinnasängyistä.

Mikä on pinnasänky?

Pinnasänky on erityisesti pieniä lapsia varten suunniteltu sänky. Yleisin muoto on perinteinen “pinnasänky”, jonka ympärillä on niin sanottuja pinnoja, mistä nimi johtuu.

Nykyään pinnasänkyjä on saatavana myös muissa malleissa, ja yhteistä niille on, että ne on tehty pienille lapsille.

Jotkin pinnasängyt voidaan vetää ulos ja muuntaa helposti sopiviksi, vaikka lapsesi kasvaisi. Tässä tapauksessa niitä kutsutaan joskus “pikkulasten sängyksi” tai juniorisängyksi. Silloin ne ovat pinnasängyn ja junior- tai pikkulasten sängyn yhdistelmä.

Milloin pinnasänkyä voi alkaa käyttämään?

Vauvat voivat käyttää pinnasänkyä heti pienestä lähtien. On tavallista, että odottavat vanhemmat ostavat pinnasängyn ennen vauvan syntymää. Varmista vain, ettei niissä ole aukkoja tai muita vastaavia kohtia, joihin vauva voi jäädä jumiin, varsinkin kun vauva alkaa kasvaa ja liikkua enemmän.

Jos sinulla on babysitteri ja pinnasänky, sinulla on kaksi erinomaista paikkaa, joihin voit laittaa vauvan sekä silloin, kun hän on aktiivinen, että silloin, kun hän on väsynyt.

Kuinka monta kiloa pinnasänky kestää?

Tämä vaihtelee tietysti sängyn ja valmistajan mukaan, mutta monissa tapauksissa sänkyyn mahtuu jopa 20 kiloa. Se tarkoittaa, että ne kestävät kiipeilevän ja leikkivän liikkuvan lapsen rasitukset jopa parin vuoden ikään asti. Tarkista haluamasi mallin teknisistä tiedoista, mitä kyseiseen pinnasänkyyn sovelletaan!

Kuinka paljon pinnasänky maksaa?

Hinnat vaihtelevat alle 100 eurosta yli 1000 euroon! Kalliimmat sängyt ovat kuitenkin usein sellaisia, joita voidaan käyttää myös vanhemmille lapsille, eli niin sanottuja kasvusänkyjä.

Miten pinnasänky pedataan?

Pinnasängyssä on patja ja lakana. Niiden on oltava oikean kokoisia, ja pinnasängyn mitat vaihtelevat valmistajien välillä, joten tarkista ne huolellisesti ennen ostamista. Joillakin valmistajilla on epätavalliset mitat, ja on parasta ostaa saman merkin patja.

Suhteellisen yleistä on myös käyttää niin sanottua säleikkösuojaa. Tämä on pehmeä kangaspala, joka kiinnitetään koko sängyn sisäpuolen ympärille. Se tekee siitä pehmeämmän vauvalle, jotta se ei osu reunoihin, ja auttaa myös estämään vauvan jäämisen säleiden väliin.

Lisäksi voit tietysti valita, millaista peittoa, tyynyä ja niin edelleen haluat käyttää, jotta pinnasängystä tulee kodikas ja viihtyisä.

Pitäisikö ostaa pinnasänky ennen kuin vauva saapuu?

On kätevää, että sänky on paikoillaan ennen vauvan saapumista. Silloin voi olla paljon muutakin tekemistä, ja voi olla stressaavaa aloittaa sängyn kokoaminen, kun vauva on jo tullut. Samaan aikaan ei haittaa, jos et ole vielä ehtinyt saada sänkyä paikoilleen, sillä monet haluavat nukkua vauvan vieressä ensimmäiset vuodet.

Jos matkustat lapsesi kanssa, voi olla hyvä ajatus hankkia myös matkasänky. Jotta vauva nukkuisi mahdollisimman hyvin, hänen on hyvä olla lämpimässä sängyssä ja pukea päälleen pehmeä ja mukava pyjama.


Jos pidit tästä artikkelista, saatat haluta lukea myös aiheesta unipesä!