Paras potta 2024: Paras testissä wc-harjoitusta varten varhaisiässä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

On hyvä hankkia aikaisin hyvä potta. Tällä tavoin lapsi voi nopeasti aloittaa harjoittelun ja tottua potalla käynnille tarpeen mukaan. Markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, joilla on erilainen tyyli ja toiminta. Olemme nähneet suurimman osan siitä ja tarkastelleet tarkemmin monia erilaisia pottia voidaksemme valita parhaan potan joka on markkinoilla juuri nyt!

lapset istuvat potta

Mikä potta oli paras testissä?

Testin paras oli BabyBjörn Potta. Se on hyvin harkittu, kestävä ja turvallinen tuote, joka on helppokäyttöinen lapselle.

Pidimme myös Dolu Harjoittelu WC:stä kohtuuhintaisena pottana, jonka tarkoitus oli jäljitellä todellista wc: tä.

Lopuksi arvostamme Beemoo Care Anti-Slip potta, WC-istuin ja seisomakoroke pakkaus yhdistelmää. Se on uskomattoman edullinen paketti, joka sisältää kaiken mitä tarvitset ensimmäisestä potan vierailusta WC: n käyttämiseen.

Arvostelut ja yksityiskohdat kaikista 10 potasta

Tässä on vähän tarkempaa tietoa kaikista 10 potasta, joita tarkastelimme paremmin.

BabyBjörn Potta

BabyBjorn Potta

Katso hinta täältä:

Tässä potassa on korkeampi selkänoja ja nimestä päätellen se on enemmän kuin tuoli. Se tekee potasta kutsuvan istumaan vielä pidempäänkin. Monet lapset tuntevat olonsa turvallisemmaksi ja arvostavat sitä, että potta näyttää todelliselta wc: ltä aivan kuten aikuisten.

BabyBjörn-potta on tukevasti hyvin lattialla ja lapsi istuu turvallisesti. Potassa on sekä selkänoja että käsinojat. Potta on myös hieman korkeampi kuin useimmat muut potat, joka tekee siitä helpon lapselle nousta ylös tai istua siinä yksin.

Yksi yksityiskohta, jota me todella arvostamme tästä potta-tuolista, on se, että se on uskomattoman helppo pestä. Poistat nopeasti sisäastian jonka voit huuhdella tai pyyhkiä puhtaaksi. On myös mahdollista ostaa uusi sisäkannu, jos vanha on kulunut, esimerkiksi jos sisarukset perivät potan tulevaisuudessa.

Tärkeä piirre, jonka kanssa tunnemme suurta turvallisuutta BabyBjörnillä, on se, että heidän tuotteilleen tehdään tiukat testit käyttämiensä muovimateriaalien suhteen. Heidän potat täyttävät kaikki lasten muovituotteita koskevat turvallisuusvaatimukset sekä Yhdysvalloissa että EU: ssa.

BabyBjörnin potat valmistetaan Ruotsissa, ja ne ovat tunnettuja ja suosittuja sekä Pohjoismaissa että muualla maailmassa. Ne ovat kestäviä ja potta tuoli todennäköisesti kestää useita lapsia ennen kuin se on hävitettävä.

Jos haluat hieman suuremman, erittäin tukevan potan, BabyBjörn Potta on selkeä suosikkimme. Se on laadukas tuote, täysin kohtuulliseen hintaan.


Pitäisikö ostaa BabyBjörnin potta tai heidän Smart Potta?

BabyBjörn Potta on mielestämme parempi tuote. Se on parempi pottaharjoitteluun, sitä on helpompi käyttää ja tukevampi. BabyBjörniltä voit myös ostaa potta-tuolin ns. pottaharjoittelusarjasta. Silloin saat potta tuolin, jakkaran ja wc-istuimen. Se on todella hyvä paketti, joka antaa sinulle kaiken mitä tarvitset harjoitteluun ja siirtymiseen todelliseen wc-istuimeen.

BabyBjörn Smart Potta voi kuitenkin olla parempi, jos haluat hieman pienemmän, kevyemmän ja joustavamman potan. Se on helpompi ottaa mukaan matkalle, ja on myös halvempi. Joten tällä on myös etuja, mutta yleinen suosituksemme on sijoittaa potta tuoliin, jos sinulla tulet pitämään sen vain kotona.


BabyBjörn Smart Potta

BabyBjorn Smart Potta

Katso hinta täältä:

Tämä potta on samanlainen kuin edellä suosittelemamme potta. Ero tässä on siinä, että BabyBjörn Smart Potta on hieman matalampi eikä siinä ole selkänojaa. Siinä on sama yksinkertainen puhdistus, jossa nostat sisäkannun ja huuhdot ja pyyhit. Myös tässä potassa voit korvata sisäisen potan tarvittaessa vuosien varrella.

Suosittelemme myös tätä pottaa todella hyvänä vaihtoehtona. BabyBjörn Smart Potan etuna on, että se on osittain hieman halvempi, osittain kevyempi ja vie vähemmän tilaa. Varsinkin jos sinun täytyy pakata potta esimerkiksi matkalaukkuun, tämä on iso etu.

Muuten sillä on samat ominaisuudet kuin BabyBjörnillä yleensä. Potta on turvallinen sekä ergonomisesti että lapsille sopivien myrkyttömien muovien kannalta.

Uskomme, että olet tyytyväinen riippumatta siitä, minkä BabyBjörnin potista valitset. Joka tapauksessa ei ole epäilystäkään siitä, että voimme suositella myös BabyBjörn Smart Potta.


DOLU Harjoittelu WC

DOLU Harjoittelu WC Potta

Katso hinta täältä:

Tämä potta on suunniteltu näyttämään aidolta wc: ltä, jotta siirtyminen olisi helpompaa lapselle. Siinä on jopa huuhtelupainike, joka antaa äänitehosteet täydellisen wc-kokemuksen saamiseksi.

DOLU Harjoittelu WC on melko pieni ja sen korkeus on 38 senttimetriä. Tämä tekee siitä täydellisen pienille lapsille. Valmistaja suosittelee sitä noin 18 kuukaudesta alkaen, mutta meillä on kokemusta sen käytöstä jo noin vuoden iästä alkaen noin 2,5 vuoteen.

On vaikea sanoa, helpottaako tällainen potta siirtymistä tavalliseen wc: hen, se ei todennäköisesti ole myöskään tutkittu. Mutta riippumatta siitä, pidämme ehdottomasti tästä potasta ja on selvää, että myös pienet lapset yleensä arvostavat sitä. Se antaa itsenäisyyden tunteen jo varhaisessa vaiheessa ja on hyvä idea, että lapsilla on mahdollisuus tehdä sama kuin äiti ja isä.

Äänitehosteita varten tarvitaan 3 L44-paristoa, jotka sisältyvät myös potan oston yhteydessä. Itse potta osa voidaan poistaa, mikä on käytännöllistä ja helpottaa sen tyhjentämistä ja puhdistamista.

Erityisen muotoisen potan muotoilu ei ole aina eduksi, ja joskus saatamme huomata, että valmistajat mutkistavat tuotetta turhaan. Mutta kun kyseessä on DOLU Harjoittelu WC:stä, meidän on silti sanottava, että olemme todella tyytyväisiä. Se on edullinen tuote, se täyttää tehtävänsä, on hauskaa ja samalla erittäin käytännöllinen. Jos haluat tutustuttaa lapset “wc-tyyppiseen” kokemukseen, tämä on todella hauska vaihtoehto.


BabyDan Potta Äänillä

BabyDan Potta Äänillä

Katso hinta täältä:

Tässä on toinen variantti, jonka on tarkoitus jäljitellä todellista wc-istuinta. BabyDans-potta antaa myös huuhtelu äänen ja antaa lapselle todellisen wc-kokemuksen. BabyDan on tanskalainen yritys, joka on ollut mukana vuosikymmenien ajan ja myy turvallisia ja huolellisesti testattuja tuotteita lapsille kaikkialla maailmassa.

Ääniä sisältävä BabyDan-potta on hyvin samanlainen kuin Dolus-wc-tyyppinen potta. Sen mitat ovat suunnilleen samat ja sen korkeus on 36,5 senttimetriä. Myös tässä on helppo poistaa, tyhjentää ja puhdistaa potan sisäosa. Joku mikä alentaa luokitusta meille tässä, on yksinkertaisesti sen hinta. Nämä ovat samanlaisia tuotteita, emmekä näe suoria etuja erityisesti BabyDanin kanssa, samalla kun hinta on hieman korkeampi. BabyDanin-potta vaatii 2 kpl. AAA-paristoa, jotka eivät valitettavasti sisälly potan ostamiseen. Tämä on myös iso miinus meille.

BabyDan-tuotemerkki tunnetaan kuitenkin paremmin ja luotamme heidän tuotteisiinsa. Muun muassa he ovat erittäin varovaisia ilmoittamaan testeistään ja korkeista vaatimuksistaan myrkyllisten muovien ja muun suhteen. Tätä arvostamme ehdottomasti, mistä BabyDan ansaitsee kiitosta.

Kaiken kaikkiaan tämä on hyvä tuote, mutta hinta ja se, että sinun täytyy ostaa paristoja itse, valitettavasti heikentää luokitusta. Valitsisimme Dolu-WC:n joka kerta, mutta lopulta uskomme, että olet tyytyväinen valitsemaasi. BabyDan Potta äänellä on hyvä, mutta ei tärkein suosituksemme.


OkBaby Pasha

OKBaby Pasha Potta

Katso hinta täältä:

Erittäin edullinen, melko yksinkertainen potta korkealla selkänojalla, joka on erinomainen istua ja aloittaa pottaharjoittelu.

OkBaby Pashan koko on 33,5 x 36,5 x 31 senttimetriä. Se on helppo puhdistaa, koska voit poistaa nopeasti sisäastian. Edessä on roiskesuoja, joka vähentää riskiä siitä, että jotain pääsisi ulkopuolelle.

OkBaby-tuotemerkki tulee Italiasta, jossa kaikki heidän tuotteet valmistetaan. He noudattavat eurooppalaisia turvallisuusstandardeja ja pitävät tuotteissaan ja materiaaleissaan korkeaa tasoa. OkBaby on tullut erittäin suosituksi tuotemerkiksi kaikkialla Euroopassa, koska ne ylläpitävät hyvää laatua ja samalla onnistuvat pitämään hinnat alhaisina.

Tämä potta on erittäin kätevä, koska sen ohut muotoilu edessä helpottaa lapsen istumista ja ylösnousemista.

Mielestämme OkBaby on todennäköisesti paras budjettivalinta, koska valmistajat ovat tehneet hyvää työtä yhdistämällä laatu ja vastinetta rahalle. Pottia on saatavilla useissa mukavissa värivaihtoehdoissa ja se on todella hyvä potta-harjoittelun aloittamiseksi.

Jos haluat hieman halvemman potan, joka täyttää kaikki mahdolliset vaatimukset, OkBaby Pasha on täydellinen vaihtoehto!


Liewood Jonatan Potta

Liewood Jonatan Potta

Katso hinta täältä:

Tyylikäs ja ainutlaatuinen potta kauniilta Liewoodilta. Se on jossain määrin valmistettu maissijauheesta, mikä on hieno yritys käyttää vähemmän muovia ja luonnollisempia materiaaleja.

Liewood on hyvä muotoilussa ja tämä potta erottuu muista. Se on kiinteä ja riisuttu, mutta sillä on eräänlainen abstrakti muotoinen karhu tai vastaavat pienet korvat edessä. Pidämme siitä ja arvostamme myös sitä, että sitä on saatavilla useissa ihanissa eri värivaihtoehdoissa. Kokemuksemme on, että potassa, jossa on liian paljon koristeita ja leikkisiä elementtejä, tulee usein vähemmän käytännölliseksi. Mutta tässä valmistajat ovat onnistuneet saamaan oikean leikkisyyden ilman, että se häiritsee itse toimintoa.

Tästä huolimatta potta on melko yksinkertainen ja myös melko pieni. Se on vain 21 senttimetriä korkea, joten se sopii parhaiten todella pienille lapsille. Lisäksi hinta on mielestämme hieman korkea, koska loppujen lopuksi se on melko perustuote, jota käytetään vain lyhyen aikaa elämässä.

Jos pidät suunnittelusta ja luulet, että tämä erityinen muotoilu sopisi täydellisesti kylpyhuoneeseesi, se on hyvä potta. Se on erittäin kevyt ja se tulee kokonaan ilman irrotettavia osia. Liewood Jonathan potta on mukava, käytännöllinen ja hyvin suunniteltu vaihtoehto, vaikka hinta saattaa olla lopulta hieman tarpeettoman korkea.


Bumbo Step ‘n Potta

Bumbo Step N Potty Potta

Katso hinta täältä:

Tällä potalla on vähittäiskaupoissa hieman erilaisia nimiä, mutta itse valmistajat kutsuvat sitä nimellä Step ‘n Potty, 3 in 1 potta-harjoitus ratkaisu. Siksi sitä kutsutaan 3-in-1: ksi, koska sitä voidaan käyttää kolmeen eri asiaan:

  • Potta
  • Harjoitteluistuin wc: lle
  • Rahi päästä wc: hen

Se on kuin täydellinen ratkaisu pienen lapsen potta- ja wc-harjoitteluun. Tämä tekee siitä erittäin käytännöllisen ja sitä voidaan käyttää noin 18 kuukaudesta noin 3 vuoteen.

Sekä Bumbon potan pohja että kansi itse ovat valmistettu liukastumattomasta materiaalista. Tämä pitää lapsen turvassa ja potta pysyy paikallaan.

Bumbo Step ‘n Pottan puhdistus ja tyhjentäminen on helppoa irrotettavan kulhon ansiosta. Valmistajat suosittelevat myös WC-paperin asettamista astiaan ennen sen käyttöä, mikä tekee puhdistamisesta vieläkin helpompaa.

Erittäin hyvä piirre tässä potassa on, että sillä on paljon pehmeämpi ja lämpimämpi tunne istua. Se ei ole kova ja kylmä muovinen tunne, vaan ergonominen ja kutsuva materiaali, joka peittää istuimen. Se voi olla suuri ero lapsille, joilla on vaikeuksia tuntea olonsa mukavaksi aloittamalla potalla käymisen yksin.

Pidämme Bumbo Step ‘n Pottasta ja pidämme sitä erinomaisena vaihtoehtona sinulle, joka haluat kattavan wc-harjoituksen lapselle. Hinta on hieman korkeampi kuin monet muut vaihtoehdot, mutta sitä kompensoi se, että se on todella hyödyllinen pidempään kuin muut potat. Sitä on saatavana useina eri väreinä, mutta valitettavasti monissa verkkokaupoissa on vain harmaa malli. Joka tapauksessa annamme Bumbo Step ‘n Pottalle suosituksen todella hyvänä vaihtoehtona!


Twistshake Potta

Twistshake Potta

Katso hinta täältä:

Tyylikäs ja käytännöllisesti suunniteltu potta ruotsalaiselta Twistshake-tuotemerkiltä. Tällä potalla erottuu pyöreä ohut muotoilu, joka tekee sen erittäin mukavan ja helpon lapselle istua ja nousta potalta.

Pohjassa potassa on hyvä liukastumisenesto, joka estää sitä liikkumasta, kun lapsi aikoo istua tai käyttää pottaa. Sisempi astia on erillinen osa, joka helpottaa puhdistamista. Potassa on korkea ja erittäin toimiva roiskesuoja, joka varmistaa, että sinun ei tarvitse puhdistaa enemmän kuin itse potan kulhon lisäksi.

Twistshake-potta on valmistettu PP: stä ja TPE: stä, jotka ovat molemmat erittäin kestäviä laadukkaita materiaaleja, mutta tietysti myös lapsiystävällisiä ja myrkyttömiä.

Kaiken kaikkiaan tämä potta on melko yksinkertainen, mutta siinä on pieni erikoisuus sekä ulkonäöltään että käytännöllisyydeltään. Siinä on monia hyvin harkittuja elementtejä, jotka tekevät siitä mukavamman ja kätevämmän käyttää kuin todella tavalliset perus potat. Jos haluat laadukkaan potan, jota lapsi voi käyttää ja harjoittaa, Twistshake on hyvä vaihtoehto, johon olemme selvästi tyytyväisiä.


Baninni Potta Whale

Baninni Potta Whale

Ei enää myyty

Erikoinen muotoilu ja todella söpö potta mukavan valinnan muodossa. Valaan takaosa toimii selkänojana potassa istuvalle lapselle.

Pidämme todella tämän potan suunnittelusta, koska se on uskomattoman söpö. Valitettavasti se ei täytä odotuksiamme, kun on kyse sen toiminnasta. Se on hieman korkea ja liian leveä edestä, mikä vaikeuttaa tarpeettomasti lapsen nousemista potalta. Suunnittelu ei ole täydellinen ergonomisesta näkökulmasta.

Muuten potassa on useita hyviä toimintoja, mukaan lukien irrotettava sisäosa, joka on helppo poistaa, pestä ja tyhjentää. Lisäksi potassa on kansi, joka tekee siitä näyttävän hieman mukavammalta kuin tavallinen tylsä potta, kun sitä ei käytetä. Alapuolella on liukastumaton suoja, joka tekee siitä turvallisen ja turvallisen käyttää.

Haluamme nauttia Baninni Potta -valasta, mutta valitettavasti kokemuksemme on, että se ei ole yhtä käytännöllinen kuin monet muut tässä artikkelissa tarkastelemamme potat. Kokemuksesi voivat tietysti poiketa kokemuksistamme, mutta emme suosittele tätä vaihtoehtoa ensimmäisenä vaihtoehtona. Peukkua suunnittelusta, mutta sen käytännön toiminnasta on paljon toivomisen varaa.


Beemoo Care Anti-Slip Potta, WC-istuin ja Seisomakoroke

Beemoo Care Anti-Slip Potta, WC-istuin ja Seisomakoroke

Katso hinta täältä:

Tässä meillä on uskomattoman edullinen paketti, jossa on kolme hyödyllistä osaa. Beemoo Care tarjoaa usein hyvin yksinkertaisia ja riisuttuja tuotteita, mutta säilyttää samalla todella korkean laadun. Asiakkaat ovat harvoin pettyneet näihin tuotteisiin, ja saat usein mitä odotat Beemoo Care -yhtiöltä.

Matalasta hinnasta huolimatta tällä potalla ja lisävarusteilla on monia hyviä ominaisuuksia, kuten:

  • Liukastumisen estävä toiminto, joka pitää potan ja wc-istuimen paikallaan
  • Roiskesuoja, joka estää vuotamisen
  • Ergonominen selkänoja potassa

Potta on erinomainen noin 1,5-vuotiaista 3-vuotiaisiin. Se ei painaa paljon ja on erittäin helppo puhdistaa.

Jakkarassa on luistonestosuoja sekä ala- että yläosassa maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Se on täydellinen sekä auttamaan lasta pääsemään vessaan tai esimerkiksi pesualtaaseen käsien pesemiseen, hampaiden pesemiseen ja niin edelleen.

WC-istuinta käytetään tavallisen wc istuimen päälle. Siinä on pinta, joka estää sen liukumisen, mikä tekee siitä turvallisen istua. Se on täydellinen istuin, jonka avulla voi alkaa käyttämään noin 2-vuotiaita lapsia harjoittelemaan oikeaan wc:hen.

Tietenkin kaikki nämä osat voidaan ostaa myös erikseen, vaikka pidämme todella siitä, että ne ovat saatavana pakettina, koska se tarjoaa täydellisen sarjan lapselle joka opettelee itse käymään potalla ja wc: ssä.

Suosittelemme erittäin hyvin Beemoo Care -pottapakettia, ja mielestämme se on kaikista edullisin valinta. Ero hieman hienompiin tuotteisiin, kuten BabyBjörn, on erityisen havaittavissa muovissa. Se on hieman kovempaa, mutta vähemmän kestävää muovia, jota käytetään täällä. Mutta useimmille ihmisille tämä riittää pienen lapsen potta tarpeisiin.


Minkä tyyppinen potta pitäisi olla?

Markkinoilla on erityyppisiä pottia. Yleisiä ovat:

  • Yksinkertaiset potat, jotka koostuvat yhdestä osasta.
  • Potat joissa on pohja ja “kulho”, jotka voidaan poistaa. Usein korkeammilla reunoilla ja selkänojilla.
  • Potat jotka muistuttavat todellisia wc-pyttyjä.
  • Ylellisen muotoiset potat esimerkiksi eläiminä tai muina hahmoina.

Mielestämme parhaat vaihtoehdot ovat sellaisia, joilla on hieman korkeampi reuna ja selkänoja, ja irrotettava sisäastia helpottaa puhdistamista. Esimerkiksi BabyBjörn Potta, joka on suosikkimme.

Yksinkertaiset potat toimivat myös ja ovat tarpeeksi hyviä monille. Muuten on erittäin suosittua, potat jotka on suunniteltu jäljittelemään todellisia wc-pyttyjä. Markkinoilla on useita tällaisia malleja. Paras ja edullisin, mitä olemme kokeilleet, on Dolu Harjoittelu WC.

Ainoa tyyppinen potta, jota emme yleensä suosittele, on sellainen, jossa on liian paljon “hauskoja” yksityiskohtia, kahvoja, hahmoja tai erottuvia esineitä. Usein nämä potat ovat vain epäkäytännöllisiä ja lapselle vaikeampi käyttää. Suosituksemme on että pidä se yksinkertaisena.