Paras raskaustesti 2024: Vertailu eri merkkien eri testeistä

On monia syitä, miksi raskaustesti saatetaan hankkia. Ehkä sinä ja kumppanisi suunnittelette perheenlisäystä ja haluatte varmistaa onnistumisen. Tai ehkä olet huomannut muutoksia kehossasi, ja epäilet olevasi raskaana. Tai ehkä haluat vain varmistaa, ettet ole tullut vahingossa raskaaksi.

Oli tilanne mikä hyvänsä, on raskaustesti nopea ja luotettava tapa saada vastauksia. Tässä artikkelissa vertailemme markkinoilla olevia parhaita raskaustestejä juuri nyt!

Nainen tarkistaa raskaustestin tuloksen

Mikä raskaustesti on paras?

Yksi suosituimmista ja luotettavimmista vaihtoehdoista on Clearblue Digital Pregnancy Test. Se on selkeä ja yksinkertainen, ja sillä voidaan havaita raskaus useita päiviä ennen odotettuja kuukautisia.

Clearblue Digitaalinen raskaustesti pakkaus

Yksi Suomen suosituimmista ja edullisimmista vaihtoehdoista on Apteekkarin Raskaustesti. Erittäin helppokäyttöinen, luotettava ja hyvä hinta!

Apteekkarin Raskaustesti pakkaus

Toinen erittäin hyvä vaihtoehto, joka on suosittu sekä Suomessa että Ruotsissa, on RFSU Raskaustesti.

RFSU Raskaustesti paketti

Monien eri raskaustestien vertailu

Alta löydät täydellisen luettelon yksityiskohtaisesti tarkastelemistamme raskaustesteistä. Mukana on sekä digitaalisia testejä että tavallisia analogisia tikkuja sekä erilaisia pakettiratkaisuja.

Lisäksi olemme ottaneet mukaan erityisiä testejä, jotka on suunniteltu raskauden havaitsemiseen varhaisessa vaiheessa, useita päiviä ennen odotettuja kuukautisia.

Tutustu myös raskautta käsitteleviin artikkeleihimme, joissa on vinkkejä hyödyllisistä tuotteista, kuten tukivöistä, mukavista äitiyslegginsseistä ja muusta!

Clearblue Digitaalinen raskaustesti

Clearblue Digitaalinen raskaustesti pakkaus

Osta osoitteesta:

Tätä Clearblue-merkkistä raskaustestiä markkinoidaan ainoana testinä, joka on yhtä luotettava kuin ultraäänitutkimus. Se voi havaita raskauden jo neljä päivää ennen odotettuja kuukautisia. Testissä on kaksoisanturi ja digitaalinen näyttö, joka näyttää selvästi, oletko raskaana vai et.

Sitä myydään sekä 1- että 2-pakkauksissa, ja sen mukana toimitetaan selkeät ohjeet. Testi on käytännöllisesti muotoiltu ja siinä on pitoystävällinen kahva. Käytön aikana irrotat muovisuojan, joka suojaa testitikkua.

Pidä kärkeä virtsasuihkussa 5 sekunnin ajan tai upota se kuppiin virtsaa 20 sekunniksi. Sulje sitten kansi, jolloin ilmaisinikkunaan ilmestyy tiimalasi. Tämä tarkoittaa, että testi on toiminut.

Noin kolmen minuutin kuluttua tulos ilmestyy näyttöön. Clearbluen digitaalinen raskaustesti viikoittaisella indikaattorilla antaa yhden seuraavista eri vastauksista:

Ei raskaana
Raskaana 1-2
Raskaana 2-3
Raskaana 3+
Numerot osoittavat, kuinka monta viikkoa on kulunut hedelmöittymisestä.

Tärkeää tietää tuotteesta, että jos sitä käytetään ennen odotettuja kuukautisia, on tärkeää testata päivän ensimmäinen virtsa. 65 % positiivisista testituloksista voidaan havaita jo viisi päivää ennen odotettuja kuukautisia. Tutkimuksessa, johon osallistui 187 naista, viikoittainen indikaattori oli johdonmukainen 97 prosentissa tapauksista.


RFSU Raskaustesti

RFSU Raskaustesti paketti

Osta osoitteesta:

RFSU:n raskaustesti on kehitetty yhteistyössä RFSU-klinikan kanssa, ja se on samantyyppinen kuin nuoriso- ja kätilöklinikoilla käytetty testi. Testit ovat erittäin luotettavia, koska ne mittaavat hyvin alhaisia hormonipitoisuuksia. On suositeltavaa testata aina päivän ensimmäinen virtsa, koska hormonipitoisuus on korkein aamulla.

Vakiotestiliuskoja myydään 2 tai 8 kappaleen pakkauksissa, ja niitä voi käyttää odotettavissa olevien kuukautisten päivästä alkaen. On olemassa myös RFSU Pregnancy Test Early -niminen testi, jota voidaan käyttää jo neljä päivää ennen odotettuja kuukautisia.

Testin tekeminen on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Mukana on selkeät ohjeet. Testiliuskat on suljettu yksitellen, ja ne on käytettävä heti avaamisen jälkeen. Testitikku kastetaan puhtaaseen astiaan, jossa on muutama senttimetri kerättyä virtsaa, 5 sekunniksi. Sen jälkeen testitikku on asetettava tasaiseksi puhtaalle ja kuivalle pinnalle. Viiden minuutin kuluttua tulos näytetään.

RFSU-raskaustestillä tulos on selkeä. Kaksi värillistä viivaa testitikussa tarkoittaa, että olet raskaana, vaikka toinen viiva olisikin toista heikompi. Vain yksi värillinen viiva tarkoittaa, että et ole raskaana.


Apteekkarin Raskaustesti

Apteekkarin Raskaustesti pakkaus

Osta osoitteesta:

Apteekkarin raskaustesti on markkinoilla erittäin luotettavana pidetty kotitestausväline. Sen suunnittelussa on painotettu helppokäyttöisyyttä ja hygieenisyyttä, ja sen herkkyyden ansiosta testi on mahdollista tehdä heti ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä.

Suomessa kehitetty ja valmistettu Apteekkarin Raskaustesti on herkkyydeltään 25 IU HCG/l, joka tekee siitä erittäin herkän havaitsemaan raskauden alkamisen varhaisessa vaiheessa. Tulos on helppo tulkita, sillä se ilmestyy selkeästi testi-ikkunaan jo muutaman minuutin kuluttua.

Testi on kätevässä muodossa, eikä sen käyttöön tarvita erillistä astiaa virtsan keräämiseen. Virtsasuihkutestin ansiosta voit suorittaa testin nopeasti ja helposti omassa rauhassasi.

Apteekkarin raskaustesti saa kiitosta käyttäjiltään selkeästä tuloksestaan. Testi ei jätä tulosta arvailun varaan, vaan antaa selkeän vastauksen raskaudesta. Lisäksi sen hinta-laatusuhde on saanut kiitosta, ja monet käyttäjät ovat valinneet sen uudestaan ja uudestaan.

Apteekkarin Raskaustesti on Oriola Oy:n markkinoima ja sitä on saatavilla apteekeissa ympäri Suomen. Jos etsit luotettavaa, helppokäyttöistä ja edullista raskaustestiä, Apteekkarin Raskaustesti on erinomainen valinta. Luota kotimaiseen laatuun ja valitse Apteekkarin Raskaustesti.


Apteq Raskaustesti

Apteq Raskaustesti pakkauksessa

Osta osoitteesta:

Apteq raskaustesti on suomalaisten luottama raskaustesti, joka on kliinisesti testattu tarjoamaan tarkimmat mahdolliset tulokset. Se on luotettava ja herkkä, tarjoten yli 99% tarkkuuden jo ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä. Testin herkkyys on 10 mIU/ml, joten se pystyy havaitsemaan raskauden varhaisessa vaiheessa.

Raskaustesti on suunniteltu käytettäväksi suoraan virtsasuihkussa, mikä tekee siitä hygieenisen ja helppokäyttöisen. Testi on yksinkertainen: kaksi viivaa tarkoittavat raskautta. Tämä tekee tulosten lukemisesta nopeaa ja vaivatonta.

Apteq raskaustesti tulee joko yksittäispakkauksessa tai 2-testin pakkauksessa, joka tarjoaa lisävarmuutta tai mahdollistaa useamman testin tekemisen.

Fennogate Finland Oy markkinoi tätä raskaustestiä, joka on saanut laatusertifikaatin eurooppalaiselta toimittajalta. Lisäksi jokainen valmistuserä tarkastetaan laadun varmistamiseksi suomalaisen kolmannen osapuolen toimesta.

Pakkauksessa on selkeät ohjeet, jotka tekevät testin käytöstä yksinkertaista. Testin käyttö on helppoa ja vaivatonta, ja se sopii hyvin kotikäyttöön. Hygieeninen muotoilu tekee testin käytöstä miellyttävää ja turvallista.

Kun tarvitset nopean, luotettavan ja helppokäyttöisen raskaustestin, Apteq raskaustesti on erinomainen valinta.


Apteekki Raskaustesti Ultra

Apteekki Raskaustesti Ultra pakkaus

Osta osoitteesta:

Apteekki Raskaustesti Ultra on herkkä raskaustesti, jonka erottaa muista sen erinomainen tarkkuus ja helppokäyttöisyys. Testi saavuttaa huimat 99 % tarkkuuden jo ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä. Herkkyydellään 10 mIU/ml se pystyy havaitsemaan raskauden jopa neljä päivää ennen odotettua kuukautiskiertoa.

Käyttö on yksinkertaista: pidä testin näytteenottopäätä virtsasuihkussa 10 sekunnin ajan. Jos haluat, voit myös virtsata puhtaaseen ja kuivaan astiaan ja upottaa testin näytteenottopään virtsaan saman ajan. Näin voit varmistaa testin toimivuuden missä tahansa ympäristössä.

Tuloksen saat näkyviin vain kolmen minuutin kuluttua. Testin lukeminen on vaivatonta: yksi viiva tarkoittaa, ettei raskautta ole, kun taas kaksi viivaa merkitsevät raskauden alkamista.

Testi myydään yksittäisissä rasioissa, jolloin voit helposti ottaa sen mukaan ja käyttää missä ja milloin tahansa. CE-merkintä kertoo testin olevan laadukas in vitro -diagnostinen lääkinnällinen laite, joka soveltuu itsetestaukseen.

Suomalainen Oy Medifon Ab markkinoi tätä raskaustestiä, ja se on saatavilla hyvin varustetuissa apteekeissa ympäri Suomen. Luota Apteekki Raskaustesti Ultraan, kun haluat tarkan ja helppokäyttöisen tavan testata raskauden.


Mitä erilaisia raskaustestejä on olemassa?

Hän tekee kolme erilaista raskaustestiä

Raskaustestejä on erityyppisiä, mutta yhteistä niille kaikille on se, että ne mittaavat virtsan hCG-pitoisuutta. Kyseessä on hormoni, jota alkaa muodostua heti sen jälkeen, kun munasolu on hedelmöittynyt ja istukka on alkanut muodostua.

Seuraavien kuukautisten aikaan hCG:n pitoisuus on noussut niin korkeaksi, että se voidaan mitata virtsasta.

Valtaosa raskaustesteistä voidaan tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta turvallisinta on tehdä testi heti aamulla. Tämä johtuu siitä, että raskaushormonin pitoisuudet ovat korkeimmillaan päivän ensimmäisessä virtsassa, jolloin saat mahdollisimman luotettavan tuloksen.

Raskaustestit voivat näyttää hieman erilaisilta riippuen valitsemastasi merkistä ja testityypistä. On olemassa halvempia testejä, jotka ovat kapeiden tikkujen muodossa, ja hieman kalliimpia testejä, joissa itse mittatikku on suljettu muovisäiliöön, jossa on kahva. Monia vaihtoehtoja on saatavana sekä yksittäis- että monipakkauksissa, ja isommissa pakkauksissa olevat testit ovat yleensä yksikköä kohden halvempia.

Useimmat raskaustestit näyttävät tuloksen sinisenä tai vaaleanpunaisena viivana, mutta on myös digitaalisia testejä, joiden näytöllä tulos näkyy tekstinä tai symboleina. Mukana olevissa ohjeissa kerrotaan, miten testitulosta tulkitaan.

Monissa testityypeissä näkyy rasti tai muu symboli, joka vahvistaa, että testi on tehty oikein. Kun tulos on valmis, näyttöön tulee lisäviivoja, symboleja tai tekstiä.

On olemassa sekä testejä, jotka kastetaan kerättyyn virtsanäytteeseen, että vaihtoehtoja, joissa testitikku pidetään suoraan virtsavirtaan. Kun testi on imenyt oikean määrän virtsaa, se on asetettava tasaiselle, kuivalle pinnalle, joka ei voi imeä kosteutta.

Testitulos saadaan yleensä muutamassa minuutissa. Kullakin raskaustestityypillä on myös enimmäisaika, jonka jälkeen testitulosta ei saa lukea, koska se voi antaa väärän lukeman.

Milloin voit testata, oletko raskaana?

Eri raskaustestien herkkyys on erilainen. Tämä tarkoittaa sitä, että ne mittaavat erilaisia hCG-hormonin tasoja. Toisin sanoen kaikkia testityyppejä ei voida käyttää samaan aikaan raskauden aikana, sillä hormonitaso voi olla liian alhainen tietyntyyppiselle testille.

Raskaustestin mukana tulevissa ohjeissa kerrotaan, mitkä ovat kyseisen testin vaatimukset.

On olemassa raskaustestejä, joilla voidaan mitata hyvin alhaisia hCG-tasoja, ja ne voidaan tehdä muutama päivä ennen kuin kuukautiset alkavat.

Useimmat testityypit antavat luotettavan tuloksen sinä päivänä, jolloin kuukautisten olisi pitänyt tulla.

Jos kuukautisesi ovat epäsäännölliset, etkä ole varma, milloin ne tulevat, tee raskaustesti kolme viikkoa suojaamattoman seksin tai raskauden yrittämisen jälkeen.

Kuinka kauan yhdynnän jälkeen voit tietää, oletko raskaana?

Se riippuu käyttämästäsi raskaustestityypistä. Jos ostat tyypin, joka voi mitata virtsan hyvin alhaisia hCG-pitoisuuksia, voit saada vastauksen jo viikon kuluttua hedelmöittymisestä. Useimmat raskaustestit, jotka on suunniteltu erityisen varhaiseen testaukseen, voivat mitata 10 mlU/ml:n pitoisuuksia.

Tässä raskauden alkuvaiheessa on tavallista, että positiivinen tulos näkyy heikohkona viivana. Jos testi tehdään muutamaa päivää myöhemmin, viiva on selkeämpi, koska hormonitaso on korkeampi.

Mitä merkkejä raskaudesta voi havaita ilman testiä?

Raskauden merkkejä on useita muitakin kuin poisjääneet kuukautiset. On hyvin yksilöllistä, koetko nämä oireet tai milloin ne ilmenevät, mutta useimmat ihmiset kokevat yhden tai useamman niistä raskauden aikana.

Rintojen kiristyminen tai kipeytyminen koetaan yleensä raskauden ensimmäisten viikkojen aikana, ja ne ovat ensimmäinen merkki siitä, että rintasi kasvavat ja alkavat tuottaa maitoa.

On myös tavallista, että herkistyt hajuille tai alat voida pahoin raskauden alkuvaiheessa. Jotkut alkavat oksentaa, kun taas toisilla voi ajoittain esiintyä lievää pahoinvointia.

Väsymys on toinen oire, joka on hyvin yleinen etenkin alkuraskaudessa. Monet joutuvat nukkumaan yöllä erityisen pitkään ja ottamaan päiväunia päivällä. Toiset taas pärjäävät samalla unirytmillä kuin ennen raskautta, mutta saattavat tuntea itsensä ajoittain erityisen väsyneiksi.

On myös tavallista, että raskauden aikana aletaan nukkua vähemmän tai enemmän, ja monet näkevät outoja unia ja heräilevät yöllä tämän vuoksi.

Raskaus voi myös aiheuttaa lisääntynyttä tai vähentynyttä ruokahalua ja mielialan vaihtelua.

On tavallista, että alkaa tuntua erityisen nälkäiseltä ja hieman alakuloiselta jo ennen kuin kuukautiset ovat loppuneet ja raskaustesti on positiivinen. Joillakin saattaa myös esiintyä närästystä jo varhaisessa vaiheessa.

Voiko raskaustesti olla positiivinen, vaikka et olisi raskaana?
Jos sinulla on ollut keskenmeno tai abortti, raskaustesti voi antaa positiivisen tuloksen jopa kuukautta myöhemmin, kertoo 1177. Tämä johtuu siitä, että elimistössäsi on edelleen kohonnut raskaushormoni hCG:n määrä.

Joskus et huomaa, että sinulla on ollut varhainen keskenmeno. Raskauden alkuvaiheen verenvuoto voidaan tulkita normaaliksi kuukautiseksi, jos et tiedä olevasi raskaana.

Mitä tarkoittaa heikko positiivinen tulos raskaustestissä?

Heikko positiivinen tulos raskaustestissä tarkoittaa yleensä sitä, että olet raskaana, mutta virtsan hCG-pitoisuus on vielä hyvin alhainen.

Jos testitikun viiva on heikko, on suositeltavaa tehdä uusi testi muutaman päivän kuluttua.


Löydä lisää raskausvinkkejä!