Paras rintapumppu 2024: Osto-opas testin parhaimpiin sähkö- ja manuaalisiin pumppuihin

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Monet äidit haluavat imettää vauvojaan ja antaa heille omaa maitoa elämänsä alkuvaiheessa. Imetys ei ole aina helppoa, ja joskus tarvitaan hieman lisäapua. Rintapumpun avulla saat kaiken maidon jota vauvasi tarvitsee ja voit jopa säästää maitoa myöhempää käyttöä varten. Olemme tarkastelleet markkinaa ja valinneet sekä parhaat sähköiset rintapumput että parhaat manuaaliset rintapumput!

Testin paras rintapumppu

Mikä sähköinen rintapumppu on testin paras?

Ehdottomasti paras sähköinen rintapumppu tällä hetkellä on Elvie Pump. Se on langaton, uskomattoman hiljainen ja kätevä pumppu. Se on nykyaikainen ratkaisu, jota voidaan käyttää älypuhelimen sovelluksen avulla.

Elvie sähköinen rintapumppu

Toinen suosikkimme on Medela Swing Maxi Flex. Se on klassinen rintapumppu, joka on ollut suosittu jo vuosia. Loistava, helppohoitoinen pumppu, joka on myös erittäin edullinen.

Medela Swing Flex

Jos haluat todella edullisen version, voimme suositella Beemoo Care Electric Breast Pump -rintapumppua. Se on todella laadukas, varsinkin kun otetaan huomioon sen matala hinta.

Beemoo Care Rintapumppu sähkökäyttöinen

Mikä manuaalinen rintapumppu on testin paras?

Meidän suosikkimme manuaalisista vaihtoehdoista on Medela Harmony. Se on erittäin suosittu, ja se on ollut käytössä jo vuosia. Helppokäyttöinen ja joka on saatavilla monissa edullisissa paketeissa.

Medela Harmony Manuaalinen Rintapumppu

Jos haluat edullisen mutta tehokkaan ja hyvän käsikäyttöisen pumpun, Beemoo Care on paras valinta. Se on mukava ja helppokäyttöinen, ja se on saanut paljon myönteisiä arvioita.

Beemoo Care Manuaalinen Rintapumppu

Jos haluat ostaa paketin, jossa on sekä sähkö- että käsikäyttöinen pumppu, tutustu MAM 2-in-1 -malliin, joka on erittäin edullinen vaihtoehto, jossa on täydellinen pumppu- ja pullosarja.

MAM 2-in-1 Sähköinen ja manuaalinen rintapumppu

Parhaat sähköiset rintapumput – tiedot ja arvostelut

Seuraavaksi esittelemme tarkemmin joitakin parhaita sähköisiä rintapumppuja, joita voi ostaa netistä juuri nyt.

Elvie sähköinen rintapumppu

Elvie sähköinen rintapumppu

Katso hinta täältä:

Elvie on markkinoiden nykyaikaisin rintapumppu, jossa on uskomattomia ominaisuuksia. Se on uskomattoman mukava, eikä sitä käytettäessä kuulu juuri lainkaan ääntä. Lisäksi se on langaton! Tämä on uraauurtava innovaatio, joka muuttaa sen, mitä rintamaidon pumppaaminen merkitsee uudelle äidille.

Pumppua on saatavilla sekä yksi- että kaksoismallina. Se on rintaa vasten pidettävän kupin muotoinen ja uskomattoman kätevä, koska se toimii ilman että johdot ovat tiellä. Rintapumppu voidaan sijoittaa imetysrintaliiveihin ja sitä voidaan käyttää täysin ilman käsiä. Se on uskomattoman rentouttavaa ja antaa sinulle hetken aikaa ajatella muita asioita. Tämän jälkeen maito kerätään suoraan mukana toimitettuihin pulloihin, ja voit halutessasi siirtää sen tuttipulloon tai muuhun säilytysastiaan.

Elvien ainutlaatuinen ominaisuus on sen nykyaikainen toiminnallisuus, jonka ansiosta voit käyttää sitä älypuhelimesi sovelluksen kautta. Pumppu yhdistetään sovellukseen Bluetoothin kautta. Sovelluksen kautta voit käynnistää ja lopettaa pumppauksen, vaihtaa pumppaustilaa ja -voimakkuutta jopa seitsemällä eri imutilalla.

Sovellus antaa sinulle myös ajantasaisia tietoja, kuten kuinka paljon maitoa olet pumpannut. Voit sitten palata takaisin ja katsoa, onko se laskenut tai kasvanut aiemmasta. Monet ihmiset käyttävät sovellusta mittaamaan, kuinka kauan heidän on pumpattava ja kuinka paljon maitoa he saavat ulos. Se on kullanarvoinen tieto, kun saat tietää kuinka paljon vauvasi juo ruokinnan aikana.

Tuotekuva Elvie -rintapumpusta

Elvie tuotetta kokeilleet äidit ovat uskomattoman kiitollisia, varsinkin jos ensimmäinen kerta vauvan kanssa on ollut vaikea. Jos vauva kieltäytyy imettämästä, mutta itkee ja on nälkäinen, se aiheuttaa äidille stressiä. Siksi jokainen yksityiskohta, joka voi tehdä elämästä hieman helpompaa, on arvokas, ja Elvie-pumppu on todella avuksi, koska se toimii niin pehmeästi ja hellävaraisesti keholla.

Elvie-sähköinen rintapumppu on aivan uskomaton ja epäilemättä nykyaikaisin ratkaisu äideille. Selvä negatiivinen aspekti on tietenkin tuotteen hinta. Tämä on selvästi premium-tuote, ja jos haluat täydellisen paketin, jossa on kaksi pumppua, se maksaa paljon. Jos käytät sitä päivittäin ensimmäisen vuoden ajan, voimme sanoa suurella varmuudella, että suurimmalle osalle ne ovat sen arvoisia, mutta se riippuu tietenkin taloudellisesta tilanteestasi.

Toinen Elvien negatiivinen puoli on se, että puhdistusprosessi on sama kuin muissa sähköisissä rintapumpuissa. Puhdistettavia pieniä osia on paljon, ja niiden on seisottava ja kuivuttava ennen kuin niitä käytetään uudelleen. Siitä on kuitenkin vaikea päästä eroon, ja tässä ainakin vältytään joiltakin osilta, kuten johdoilta.

Kun saat ensimmäisen vauvasi, on vaikea tietää etukäteen, miten koet imetyksen ja rintamaidon pumppaamisen. Voimme kuitenkin sanoa suurella varmuudella, että tulet olemaan kiitollinen Elvie-pumpusta, jos sinulla on mahdollisuus hankkia se. Se on nykyaikaisin ratkaisu rintamaidon pumppaamiseen ja mielestämme paras vaihtoehto markkinoilla tällä hetkellä!


Medela Swing Flex & Maxi Flex

Medela Swing Flex

Katso hinta täältä:

Medela on yritys, jolla on pitkä kokemus imetyksestä, ja se on kehittänyt turvallisia ja tehokkaita välineitä naisten tukemiseksi imetysprosessin aikana. Ne keskittyvät täysin imetykseen ja terveyteen, jota ne edistävät myös panostamalla tutkimukseen. Voit lukea lisää Medelasta ja heidän hankkeistaan heidän verkkosivuiltaan.

Medela Swing Flex on kätevä rintapumppu, joka on erittäin helppo ottaa esiin ja käyttää. Se on helppo ottaa mukaan matkalle, helppo pitää puhtaana ja erittäin tehokas. Se kytketään tavalliseen pistorasiaan, mutta se voi toimia myös akulla.

Pumppu on suunniteltu jäljittelemään vauvan luonnollista imemistekniikkaa, mikä tarkoittaa, että se imee ensin nopeammin nopeuttaakseen virtausta ja imettää sitten hitaammin. Tämä tekee koko pumppausprosessista luonnollisen ja kehon kannalta miellyttävän.

Swing Flex -suunnittelun toinen uskomattoman fiksu ominaisuus on itse suppilon pehmeä reuna. Koska sen muoto on soikea ja aukko melko leveä, voit kääntää sitä rintojesi mukaan. Kaikilla äideillä on yksilölliset vartalot, eikä yksi työkalu sovi kaikille, joten räätälöinti on erittäin tärkeää.

Pumpun mukana toimitetaan useita erilaisia suppiloita, räätälöity rintamaitopullo, pullonpidike ja paljon muuta. Paketti on täydellinen turvallista imetystä varten. On kuitenkin tavallista ostaa joitakin lisätarvikkeita, kuten pulloja, rintamaidon säilytyspusseja tai muita apuvälineitä, kuten esimerkiksi imetystyyny.

Voit myös ostaa kaksoisrintapumpun, jotta voit imettää molempia rintoja samanaikaisesti. Medelan versio on nimeltään Swing Maxi Flex. Jos maidontuotanto on runsasta, tämä on erinomainen tapa optimoida pumppaus ja saada paljon maitoa ulos lyhyessä ajassa. Kaksoispumpun ostaminen ei maksa paljon enempää, joten se on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!


MAM 2-in-1 Sähköinen ja manuaalinen rintapumppu

MAM 2-in-1 Sähköinen ja manuaalinen rintapumppu

Katso hinta täältä:

Tässä meillä on pakettiratkaisu, jota voidaan käyttää sekä manuaalisesti että sähköisenä rintapumppuna. MAM 2-in-1 on saatavilla myös kaksoispumppuna, jos haluat pumpata molemmista rinnoista samanaikaisesti.

MAM-tuotemerkki on hyvin arvostettu vauvatuotteiden alalla. Se on perustettu Itävallassa, ja se on yksi Euroopan suosituimmista tuttipullojen ja muiden tuotteiden tuotemerkeistä.

Rintapumpun mukana tuleva suppilo on suunniteltu sopimaan kaiken kokoisille, tämä on yleensä hyvä. Se on pehmeä ja hellävarainen iholle, ja siinä on silikonipäällyste, joka tekee siitä mukavan kehoa vasten.

Sähköpumppu voidaan asettaa kahteen eri asentoon:

  • Stimulaatio (maidon tulon käynnistäminen)
  • Pumppaus (maidon pumppaaminen)

Tämän jälkeen voit säätää imutehoa jopa 9 eri asetuksella. Jokaisen keho toimii eri tavalla, ja voit hienosäätää pumpun kehollesi sopivaksi.

Tämän pumpun suuri ero moniin muihin sähkökäyttöisiin rintapumppuihin verrattuna on se, että voit vaihtaa sen nopeasti manuaaliseen versioon. Voit myös pumpata maitoa manuaalisesti suoraan johonkin MAM-ruokintapulloon. Se on kätevä tapa pumpata milloin tahansa tarvittaessa tai hätäratkaisu, jos unohdat ladata sähköpumpun akun.

MAM on tuotemerkki, jota suosittelemme usein, ja heidän rintapumppunsa on erittäin hyvin suunniteltu. Se on kehitetty yhteistyössä kätilöiden kanssa. Se on hygieeninen tuote, ja kaikki pumpun osat sekä pullot voidaan steriloida. Pakkaus sisältää myös pari MAMin todella hyvää tuttipulloa.

MAM 2-in-1 Sähköinen ja manuaalinen rintapumppu on todella hyvä valinta, ja jos luulet tarvitsevasi sekä sähköisen että manuaalisen version, tämä on erittäin kätevä ja edullinen paketti. Usein on vaikea tietää etukäteen, milloin saat ensimmäisen vauvasi, joten kannattaa ehkä kokeilla molempia versioita. Joka tapauksessa voimme ehdottomasti suositella tätä pakettia suurimmalle osalle, sillä se on edullinen paketti laadukkaalta valmistajalta!


Beemoo Care Rintapumppu sähkökäyttöinen

Beemoo Care Rintapumppu sähkökäyttöinen

Katso hinta täältä:

Beemoo Care on verkkokauppa Jollyroomin oma tuotemerkki. Ne ovat kehittäneet tuotevalikoiman, joka on laadukas mutta edullisempi kuin monet muut kilpailevat tuotemerkit. Beemoo Caren sähköinen rintapumppu on meidän valintamme, kun kyseessä on edullisempi pumppu, joka silti tarjoaa laatua ja ammattitaitoa.

Ensisilmäyksellä olimme hyvin vaikuttuneita tämän tuotteen muotoilusta ja tuntumasta. Se tuntuu tukevalta ja antaa vaikutelman, että se on yhtä ylellinen kuin monet kalliimmat mallit.

Tässä mallissa pumppaus tapahtuu myös kahdessa vaiheessa: aluksi stimulointivaihe, jossa virtaus käynnistyy, ja sitten vaihe, jossa maito pumpataan. Tämän tarkoituksena on jäljitellä vauvan luonnollista imetystä, mikä on äidille mukavampaa ja mahdollistaa luonnollisemman maidon virtauksen.

Yhdeksän erilaista pumppausasetusta mahdollistavat pumppauksen säätämisen, jotta voit imettää kehollesi parhaiten sopivalla tavalla. Pumpun ja sen eri toimintojen ymmärtäminen ja käyttöönotto on yksinkertaista ja kätevää.

Kun ostat pumpun, sen mukana tulee säilytysastia, jota voidaan käyttää myös tuttipullona. Saat erityisen tiiviin kannen joka sulkee pullon, jotta voit säilyttää maitoa turvallisesti jääkaapissa. Paketti sisältää kaiken tarvittavan, mutta voit myös ostaa varaosia, lisäpulloja ja niin edelleen.

Voit myös ostaa Beemoo Care sähkökäyttöisen rintapumpun, jossa on tuplapumppu. Näin voit pumpata molempia rintoja samanaikaisesti, tätä käytäntöä monet arvostavat. Se säästää aikaa ja on erityisen hyödyllinen naisille, joilla on paljon maitoa ja jotka joutuvat pumppaamaan usein. Hinnoissa ei ole suuria eroja, minkä vuoksi monet ihmiset valitsevat heti tuplapumpun.


NUK Nature Sense Sähköinen Rintapumppu

NUK Nature Sense Sähköinen Rintapumppu

Katso hinta täältä:

NUK:lla on pitkä historia, sillä se aloitti tuotekehityksensä Saksassa 1950-luvulla. Sittemmin siitä on kasvanut maailmanlaajuinen yritys, jolla on monia laadukkaita tuotteita, joiden tarkoituksena on auttaa äitejä muun muassa imetyksessä.

Nature Sense on sähköinen rintapumppu, joka voidaan ladata uudelleen ja pumpata jopa 3 x 30 minuuttia ennen kuin se on ladattava uudelleen. Pumppaaminen on mahdollista myös virtajohdon ollessa kytkettynä tai ulkoisen virtapankin kautta.

Pumpussa on LCD-näyttö, josta voit ohjata ja asettaa, miten haluat sen pumppaavan. Valittavana on yhteensä 16 eri asetusta, joissa on 4 eri pumppausrytmiä ja 4 eri imuvoimakkuutta. Voit jopa tallentaa suosikkiohjelmasi, joten sinun ei tarvitse nollata laitetta pumppausten välillä.

NUK-rintapumpun mukana tulee rintamaitosäiliö ja pullon korkki, joten voit helposti ruokkia vauvaa samalla pullolla. Voit tietenkin ostaa lisää pulloja ja muita tarvikkeita NUK-merkiltä, jotta voit säilyttää jääkaapissa suuremman määrän.

Pidämme NUK Nature Sense -rintapumpusta, ja se on erittäin modernin näköinen. Ennen kaikkea siinä on todella hyvä käyttömukavuus, ja se tuntuu hellävaraiselta ja mukavalta käyttää. Erittäin kevyt ja hyvin suunniteltu tuote hyvältä tuotemerkiltä, jolla on todellisia laatutuotteita, joita voimme suositella lämpimästi!


Parhaat manuaaliset rintapumput – Arvostelut ja tiedot

Tässä esittelemme tarkemmin joitakin parhaita tällä hetkellä saatavia manuaalisia rintapumppuja.

Medela Harmony Manuaalinen Rintapumppu

Medela Harmony Manuaalinen Rintapumppu

Katso hinta täältä:

Kuten sähköisten rintapumppujen kohdalla, myös Medelan manuaalinen rintapumppu on mielestämme erittäin hyvä.

He osoittavat innovaationsa tällä ainutlaatuisella pumpulla: se on ainoa käsikäyttöinen rintapumppu, joka on suunniteltu pumppaamaan kahdessa vaiheessa, kuten vauva luonnollisesti käyttäytyy imettäessä. Alustava stimulaatiopaine ja sitten alkaa pumppausvaihe. Tämä tekee maidon pumppaamisesta sekä tehokkaampaa että miellyttävämpää keholle.

Kaikki tämän sarjan osat on helppo pitää puhtaana, ja ne ovat myös konepestäviä. Pakkauksessa on mukana erityisesti suunniteltu imetysnappi, jota valmistajat kutsuvat nimellä Calma.

Pumppu on todella laadukas, ja se on pieni ja siisti, joten se on helppo ottaa mukaan. Medelan rintapumppu on meidän selkeä suosikkimme, kun puhutaan manuaalisista rintapumpuista!


Elvie Curve

Elvie Curve manuaalinen rintapumppu

Katso hinta täältä:

Tämä on ainutlaatuinen ja erittäin kätevä rintapumppu, joka on pieni ja siisti. Se toimii luonnollisen imun avulla, joka syntyy, kun painat pehmeää silikoniosaa säiliöön. Pumppuun mahtuu enintään 120 ml maitoa.

Sanomme heti aluksi, että Elvie Curve ei ehkä ole paras väline suurten maitomäärien pumppaamiseen, vaikka siitä saa yleensä melko paljon irti. Se on kuitenkin erittäin hyvä ratkaisu, kun haluat ottaa kiinni vuotoja tai vapauttaa paineen nopeasti, jos rintasi ovat täynnä maitoa.

Joskus kun imetät yhdellä rinnalla tai pumppaat toisella puolella, se alkaa vuotaa toisesta rinnasta. Elvie Curve on uskomattoman kätevä tapa kerätä maito, jotta se ei mene hukkaan.

Elvie Curve on ehdottomasti yksi kätevimmistä manuaalisista pumpuista. Voit asettaa sen imetysrintaliiveihisi, jossa se istuu täydellisesti ja hyvin huomaamattomasti.

Useimmat ihmiset, joilla on sähköinen pumppu, eivät tunne tarvetta käsikäyttöiselle pumpulle. Elvie Curve saattaa kuitenkin olla poikkeus, jota monet todella arvostaisivat. Se on niin uskomattoman kätevä käyttää ja sitä on helppo ottaa käyttöön paineen lievittämiseksi.

Se on myös erittäin mukavasti muotoiltu, ja siinä on pehmeä silikonikuori, joka on hellävarainen iholle. Itse pumpun venttiili säätää imutehoa luonnollisen alipaineen avulla sen mukaan, kuinka paljon maitoa on sillä hetkellä.

Kaiken kaikkiaan Elvie Curve on todella hyvä ja hyvin ainutlaatuinen manuaalinen rintapumppu. Jos sinusta tuntuu, että manuaalinen versio olisi hyvä pitää varmuuden vuoksi valmiina, tämä on hyvä vaihtoehto. Sinun ei kuitenkaan kannata odottaa, että voit pumpata sillä suuria määriä.


Beemoo Care Manuaalinen Rintapumppu

Beemoo Care Manuaalinen Rintapumppu

Katso hinta täältä:

Tämä on erittäin edullinen käsikäyttöinen pumppu Beemoo Care -yhtiöltä, jota on helppo käyttää ja huoltaa.

Imukkeessa on mukava ja hellävarainen silikonisisäke, joka tekee imetyksestä kivutonta ja miellyttävää. Kahva on tukeva ja siitä on helppo ottaa kiinni ja pumpata. Prosessi on hyvin yksinkertainen ja helppo toteuttaa, ja se toimii todella hyvin.

Kuten minkä tahansa käsikäyttöisen pumpun kohdalla, suurempien määrien saaminen ulos voi olla melko aikaa vievää, mutta jos rintasi täyttyvät helposti, Beemoo Care on uskomattoman tehokas tapa keventää painetta ja saada paljon ulos hyvin lyhyessä ajassa.

Pumpussa on nokkela yksityiskohta, niin sanottu vastavirtaus. Tämä estää ilman pääsyn maitoon, mikä parantaa rintamaidon kannalta niin tärkeää hygieniaa.

Kun ostat Beemoo Care -manuaalirintapumpun, saat pakkauksessa myös kupin, jossa voit säilyttää maitoa. Sitä voidaan käyttää myös suoraan tuttipullona tai sulkea kannella jääkaappisäilytystä varten.

Kaikki pumpun osat on helppo puhdistaa, ja ne voidaan steriloida kiehuvassa vedessä. Kaiken kaikkiaan Beemoo Care -manuaalinen rintapumppu on erittäin edullinen vaihtoehto. Tämä tuote on täydellinen niille, jotka haluavat kokeilla manuaalista pumppausta!


Philips Avent Comfort Rintapumppu

Philips Avent Comfort Rintapumppu

Katso hinta täältä:

Philipsin käsikäyttöinen rintapumppu on hieman kalliimpi, mikä laskee arvosanaa hieman. Mutta sitä lukuun ottamatta se on todella kätevä manuaalinen pumppu. Se on suunniteltu niin, että maito valuu suoraan pulloon, mikä toimii, vaikka istuisitkin pystyssä. Tämä on tärkeää, koska asentosi pumppaamisen aikana vaikuttaa siihen, kuinka rauhalliselta ja harmoniselta sinusta tuntuu, mikä puolestaan vaikuttaa maidon virtaukseen.

Avent Comfort on nimensä veroinen, sillä mukavuus on todella sen keskipisteenä. Se on mukava käyttää ja hellävarainen iholle ja rinnoille, tuotteen muodon ja toiminnan ansiosta. Pumppaaminen luo juuri oikean alipaineen, jotta maito voidaan imeä ulos pumpun kautta.

Kuten useimpien rintapumppujen kanssa, Philipsin mukana toimitetaan pullo ja siihen kuuluva tutti. Voit tietysti tilata lisää pulloja ja muita tarvikkeita, kuten imetyssuojuksia ja ynnä muuta.


NUK Manuaalinen Rintapumppu

NUK Rintapumppu Jolie

Katso hinta täältä:

Tämä NUKin paketti sisältää täydellisen setin: pullot, säiliöt, silikonikorkit ja muut yksityiskohdat, joita tarvitset pumppaamiseen, säilytykseen ja syöttämiseen. Voit myös ostaa pelkän pumpun erikseen, mutta useimmiten huomaamme, että tarvitsemme lisää lisävarusteita, ja on mukavaa saada kaikki kerralla.

NUK on yksi markkinoiden laadukkaimmista tuotemerkeistä, ja on helppo ymmärtää miksi, kun kokeilee heidän tuotteitaan. Ne ovat helppokäyttöisiä ja uskomattoman hellävaraisia keholle. Ne on suunniteltu äitiä ajatellen, ja tiedetään, että rauhallinen ja harmoninen äiti tuottaa enemmän ravitsevaa maitoa vauvalleen.

Tämänkaltaisen kokonaispaketin ostaminen on edelleen hyvä vastine rahalle, ja jos luotat NUKiin valmistajana, tämä on yksi markkinoiden parhaista vaihtoehdoista. Aidot tuotteet, jotka kestävät pitkään, tekevät tehtävänsä ja ovat hellävaraisia kehollesi!


Usein kysyttyjä kysymyksiä rintapumpuista ja imetyksestä

Rintapumpun avulla voit saada maitoa, jonka molemmat vanhemmat voivat jakaa vauvan ruokintaan. Se on hyvä vaihtoehto, jos vauva ei voi imettää tai jos esimerkiksi isän on autettava pulloruokinnassa. Yksi vinkki on pitää valmiina imetystyyny, joka tekee maidon pumppaamisesta ja vauvan syöttämisestä paljon mukavampaa.

Miten rintapumput toimivat?

On saatavilla manuaalisia ja sähköisiä rintapumppuja. Ne toimivat hieman eri tavoin, mutta yhteinen asia on se, että ne imevät rintamaitoa paineen avulla. Kun ilma suppilon ja rinnan välistä katoaa, syntyy imu nänniä vasten, jolloin maito imeytyy ulos.

Monet rintapumput on suunniteltu jäljittelemään vauvan luonnollista imetystekniikkaa. Tähän kuuluu vaihe, jossa vauva saa tukevan otteen rinnasta, ja sitten alkaa varsinainen imetysvaihe, jossa vauva imee jatkuvasti maitoa.

Sähköpumpun käyttövoimana on moottori, joka luo imupaineen, ja käsikäyttöisen pumpun käyttövoimana on käsikäyttöinen pumppu, jota puristetaan toistuvasti.

On tärkeää muistaa, että koko äidinmaidon käsittelyprosessi vaatii suurta hygieniaa. Siksi on tapana keittää pullot, tutti osat ja pumpun osat, jotka joutuvat kosketuksiin maidon kanssa. Näin kaikki steriloidaan ennen rintamaidon käsittelyä. Tämä on erityisen tärkeää, kun vauva on pieni ja herkempi bakteereille ja vastaaville.

Kuinka kauan rintamaitoa pitäisi pumpata?

Tyypillinen pumppaus kestää usein noin 10 minuuttia. Tämä vaihtelee tietysti suuresti henkilöittäin, riippuen siitä, kuinka paljon maitoa sinulla on ja kuinka hyvin se virtaa. Joka tapauksessa sinun ei pitäisi pumpata säännöllisesti liian pitkään. Jos se alkaa tuntua hankaavalta tai liian epämukavalta, on parempi lopettaa.

Pumppaaminen on mahdollista monta kertaa päivässä, monet pumppaavat jopa neljän tunnin välein.

Milloin rintapumpun käyttö kannattaa aloittaa?

Voit käyttää sitä milloin haluat synnytyksen jälkeen. On vaikea tietää etukäteen, kuinka paljon maitoa sinulla on, mutta jos sinulla on vaikeuksia imettää itse tai jos sinulla on enemmän maitoa kuin vauva pystyy juomaan, voi olla hyvä idea käyttää rintapumppua.

Pitäisikö sinun käyttää manuaalista vai sähköistä rintapumppua?

Imetyksen lisäksi on oikeastaan kolme tapaa ilmaista rintamaitoa:

  • Käsin lypsääminen
  • Manuaalinen pumppu
  • Sähköinen pumppu

Voit helposti kokeilla käsin lypsämistä itse, jos haluat odottaa pumpun ostamista. Jos tarvitset pumpun, voit valita joko manuaalisen tai sähköisen pumpun. Rehellisesti sanottuna kokemuksemme manuaalisesta pumpusta on se, että se on paljon työtä hyvin vähän maitoa vastaan. Ihmiset, joilla on paljon maitoa, voivat kuitenkin nähdä suuremman vaikutuksen manuaalisesta pumpusta.

Jos sinulla on siihen varaa, paras neuvomme on hankkia heti sähköpumppu. Synnytyksen jälkeinen aika on muutenkin raskasta, ja on väärä aika säästää muutaman euron verran uhraamalla mukavuus.

Voiko rintapumpun pestä astianpesukoneessa?

Monissa malleissa, erityisesti manuaalisissa pumpuissa, kaikki osat voidaan pestä koneessa. Tuttipullot ovat yleensä konepestäviä. Joka tapauksessa kaikki maidon tai ihon kanssa kosketuksiin joutuvat osat on keitettävä ennen jokaista käyttökertaa niiden steriloimiseksi. Hygienia on erityisen tärkeää vauvojen ja äidinmaidon osalta.

Kuka tarvitsee rintapumpun?

On useita syitä, miksi rintapumppu voi olla hyödyllinen apuväline, kuten:

  • Jos vauvalla on vaikeuksia saada riittävästi ravintoa imettämällä.
  • Jos sinulla on enemmän maitoa kuin vauva pystyy syömään.
  • Jos esimerkiksi isä haluaa auttaa ja syöttää lasta pullosta.
  • Jos haluat säästää ja säilyttää rintamaitoa.

Totuus on, että useimmat ihmiset huomaavat hyötyvänsä rintapumpusta tietyn ajanjakson ajan, kun heillä on vauvoja.

Onko parempi pumpata molempia rintoja samanaikaisesti?

Ero ei ole suuri, mutta etuna on tietysti se, että se on nopeampaa tuplapumpulla. Jotkut saavat enemmän maitoa myös pumppaamalla molempia rintoja samanaikaisesti. Loppujen lopuksi uskallamme sanoa, että sillä ei ole mitään väliä. Se voi kuitenkin olla kätevää, varsinkin jos olet usein yksin vauvasi kanssa, ja vähentää pumppaamiseen kuluvaa aikaa. Se vähentää riskiä, että pumppaus joudutaan keskeyttämään, jos vauva herää ja tarvitsee sinua.


Saatat myös haluta nähdä vinkkejämme imetystyynyistä!