Paras ruokalappu 2023: Sotkuisille lapsille ruokapöydässä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kun lapset alkavat tutkia ruokaa omatoimisesti, ruokapöytä sotkeutuu hieman. Hyvällä ruokalapulla voit ainakin välttää pahimman. Se on hyödyllinen silloin, kun olet ulkona eikä sinulla ole samoja tiloja vaihtamiseen ja peseytymiseen, sekä kotona ruokapöydän ääressä. Tässä artikkelissa suosittelemme suosikkejamme ja nimeämme parhaat ruokalaput juuri nyt!

Lapset, joilla on ruokalappu, syövät pöydässä

Mikä ruokalappu on testin paras?

Selvä suosikkimme on BabyBjörnin ruokalappu. Se on todellinen klassikko, joka on mukava ja laadukas.

BabyBjörn Ruokalappu

Toinen erittäin mukava valinta on Done by Deer -ruokalappu. Ne ovat erittäin suosittuja kauniin muotoilunsa vuoksi.

Done-by-Deer-Hihallinen-Ruokalappu

Uusi suosikkimme ovat ruotsalaisen Knatteplock-merkin kauniit ruokalappuset.

Knatteplock Bib With Sleeves

Arvosteluja 12 eri ruokalapusta

Tässä luetellaan kaikki tarkastelemamme mallit. Nämä tuotteet on valmistettu hieman erilaisista materiaaleista ja niissä on erilaisia malleja. Katso, sopisiko jokin näistä lapsellesi!

Voit myös saada vinkkejä kivoista lasten astioista tai juomakupeista, joiden kanssa lapset voivat harjoitella!

BabyBjörn Ruokalappu – Testin paras tuote

BabyBjörn Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Nämä BabyBjörnin ruokalaput ovat aivan upeita. Olemme käyttäneet niitä itse ja lahjoittaneet niitä vuosien varrella monille lapsiperheille. Ruokalappu on valmistettu myrkyttömästä muovimateriaalista, joka on uskomattoman helppohoitoinen. Se voidaan joko pyyhkiä nopeasti ja helposti liinalla tai tarvittaessa pestä astianpesukoneessa.

Kaulan ympärillä olevan pehmeän nauhan ansiosta ruokalappu istuu mukavasti. Se on täysin säädettävissä, joten ruokalappu voidaan mukauttaa täysin lapsellesi sopivaksi. Se ei kolise ja pysyy paikallaan huomaamatta. BabyBjörnin ruokalapussa on näppärä tasku, joka on juuri oikean kokoinen keräämään kaikki roiskeet ilman, että ne ovat tiellä.

Erittäin hyvä piirre BabyBjörnissä on se, että heidän tuotteitaan testataan jatkuvasti perusteellisesti sen varmistamiseksi, että niiden muovit eivät sisällä vaarallisia aineita. Ne täyttävät kaikki Euroopan ja Yhdysvaltojen korkeat lastenturvallisuusstandardit.

BabyBjörnin hienoja ruokalappuja voi ostaa joko yksittäin tai 2-pakkauksissa. Tämä on laatutuote yhdeltä markkinoiden johtavista vauvatuotteiden valmistajalta. Nämä ruokalaput sisältyvät myös BabyBjörnin vauvan ruokailusetti pakettiin. Suosittelemme sitä myös artikkelissamme parhaasta vauvan ruokailusetistä.

Jos haluat mukavan ja helppohoitoisen ruokalapun, joka täyttää kaikki vaatimuksesi, valinta ei voi mennä pieleen BabyBjörnin ruokalappujen kanssa! Arvostelemme näitä erittäin paljon ja suosittelemme niitä parhaana tällä hetkellä saatavilla olevana ruokalappuna!


Done By Deer – Ruokalappu

Done By Deer - Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Done by Deerillä on markkinoilla monia hienoja ruokalappuja. Pidämme erityisesti niiden vedenpitävistä, Öko-Tex-sertifioidusta polyesteristä valmistetuista versioista. Ne ovat erittäin helppohoitoisia, ja ne voidaan joko pyyhkiä liinalla tai pestä koneessa 30 asteessa.

Kuten yleensä, Done by Deer -tuotteilla on söpöt värit ja söpöt kuviot. Nämä ruokalaput ovat erittäin mukavia, ja ne estävät hyvin roiskeita ja sotkuja aterioiden aikana. Ne sidotaan nauhalla kaulan ympärille, joten mikään ei hankaa tai aiheuta epämukavuutta.

Lyhyesti sanottuna tämä on yksinkertainen mutta erittäin söpö ruokalappu, joka tekee sen, mitä sen on tarkoitus tehdä, ja on uskomattoman helppokäyttöinen. Jos pidät näiden väreistä ja kuvioista, Done by Deer -ruokalappu on loistava valinta sinulle.


Elodie Ruokalappu

Elodie Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Harvalla valmistajalla on yhtä laaja valikoima ruokalappuja kuin Elodie Detailsilla. Sinun on vain katsottava heidän valikoimaansa! Uskomattomia taideteoksia, jotka ovat sekä toimivia että kauniita. Ne ovat valitettavasti hieman kalliita, mutta niin kauniita. Elodie Detailsin ruokalappu on täydellinen lahja esimerkiksi ristiäisiin tai vastasyntyneen lahjaksi.

Elodien ruokalappu kiinnitetään kaulan ympärille tarranauhalla, tämä on helppo tapa saada ruokalappu istumaan mukavasti ja hyvin lapsen kokoon sopiviksi. Malli on tehty niin, että se peittää sekä olkapäät että rinnan. Lisäksi niiden etupuolella on keräystasku ruoan läikkymistä varten.

Nämä ruokalappuset on valmistettu pehmeästä ja joustavasta polyesterimateriaalista. Siinä on erityinen pinnoite ja se on vettähylkivä. Tämän ansiosta ruokalappuja on helppo hoitaa ja ne kuivuvat nopeasti. Materiaali on vapaa haitallisista aineista, kuten PVC:stä ja ftalaateista, mikä on itsestäänselvyys Elodie-tuotteissa.

Jos sinulla on varaa johonkin vähän ylimääräiseen, lapsellesi tai lahjaksi, Elodie Details -ruokalaput ovat ihastuttavia katsella ja käyttää. Toiminnallisuus ja muotoilu kohtaavat täydellisesti!


Sebra Ruokalappu

Sebra Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Näissä Sebran ruokalappusissa on erittäin kaunis tyyli, ja ne eroavat monista muista ruokalappusista sekä ulkonäöltään että muotoilultaan.

Ruokalappu on kiinnitetty painonapeilla, tämä voi olla sekä hyvä että huono asia. Hyvä puoli on se että se pysyy paikallaan eikä kulu kuten tarranauha. Samalla voi olla vaikeampaa saada se juuri oikean kokoiseksi. Siinä on kuitenkin kaksi kokoa, joten sitä voi säätää hieman, ja se sopii useimmille lapsille hyvin.

Sebran ruokalappuja on erittäin helppo puhdistaa, koska ne on valmistettu muovista. Voit tarvittaessa pyyhkiä tai pestä koko ruokalappu nopeasti käsin. Ruokalappu on hyvin ohut ja kokoontaitettava, joten kun lapsesi on syönyt, voit helposti taittaa sen kokoon ja kerätä kaikki roiskeet. Käytännöllinen ja helppo.

Arvostamme hienoja malleja ja tällaisten yksinkertaisten muovisten ruokalappujen toimivuutta. Niitä myydään 2-pakkauksissa, ja jos haluat todella käytännöllisen parin, suosittelemme Sebran ruokalappuja.


Rätt Start Bamse hihallinen Essu

Rätt Start Bamse hihallinen Essu

Katso hinta täältä:

Yksinkertainen mutta erittäin käytännöllinen ja edullinen ruokalappu hihoilla Rätt Startilta. Etupuolella on mukava painatus, jossa on Bamse-motiivi.

Koko ruokalappu on valmistettu vettä hylkivästä polyesterimateriaalista. Se on täysin vapaa myrkyllisistä aineista, kuten PVC:stä ja ftalaateista. Se kiinnitetään kaulan taakse sidottavalla narulla.

Rätt Start ruokalappu on hyvin yksinkertainen ja ohut, mutta erittäin käytännöllinen ja helppokäyttöinen. Se sopii noin 6 kuukaudesta alkaen, ja se sopii erinomaisesti sekä ruokapöydän äärellä ruokalappuna että esiliinana vesivärimaalaukseen ja askarteluun.

Jos haluat hyvän edullisen ruokalappun, jossa on hihat, Rätt Start Bamse on ehdottomasti hyvä vaihtoehto. Se on erittäin edullinen, ja saat siitä todennäköisesti paljon hyötyä tulevina vuosina. Samaan hintaan et luultavasti löydä monia parempia ruokalappuja, joissa on hihat!


SootheTIME Ruokalappu

SootheTIME Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Tämä söpö ruokalappu on kuin täydellinen esiliina, jossa on irrotettavat hihat. Etupuolella on tasku ruoan keräämistä varten. SootheTIME ruokalapulla voit suojata vauvasi koko vartalon ja vaatteet roiskeilta ja helpottaa pesua aterioiden jälkeen.

Koska tämä vaate on niin tilava, sitä voidaan käyttää sekä ruokalappuna että tavallisena esiliinana, kun lapsesi kasvaa. Erittäin joustava ja käytännöllinen. Se on konepestävä 40 asteessa ja helppo pitää puhtaana.

Jos haluat yksinkertaisen mutta söpön ruokalapun, jossa on hihat, SootheTIME on mukava vaihtoehto, joka on toimiva ja söpö.


CeLaVi Hihallinen Ruokalappu

CeLaVi Hihallinen Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Tämä CeLaVin käytännöllinen ruokalappu on erittäin käytännöllinen ja erittäin tyylikäs kirkkaissa ja iloisissa sävyissään. Niitä on saatavilla useissa eri värivaihtoehdoissa, katso mistä pidät eniten!

CeLaVi ruokalappu on valmistettu polyesterin ja polyuretaanin sekoituksesta. Se on erittäin helppohoitoinen, ja pinnoitteen ansiosta se on vedenpitävä. Voit poistaa roiskuneen ruoan ja juoman nopeasti pyyhkimällä kostealla liinalla.

Etupuolella on näppärä tasku, joka kerää roiskuneet ruoat. Hihojen päässä on joustavat hihansuut, jotka pitävät ne paikoillaan. Ruokalappu pysyy paikallaan naruilla, jotka solmitaan niskan taakse.

Tämä on erittäin mukava ruokalappu/esiliina, ja sitä koristaa merkin norsulogo rinnassa. Voimme lämpimästi suositella CeLaVi Hihallista Ruokalappua. Yrityksellä on todella hyvä suunnittelutaju, ja tämä on selvästi laatutuote!


Done by Deer Hihallinen Ruokalappu

Done-by-Deer-Hihallinen-Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Kaikkien ruokalappujen söpöimpien mallien joukossa on Done by Deer. Vastustamattoman söpöjä värejä ja eläinkuvioita klassiseen tyyliin tältä tuotemerkiltä.

Ruokalappu itsessään on myös uskomattoman käytännöllinen ja toimiva. Se kiinnitetään tarranauhalla selän puolelta, ja se sopii useimmille lapsille hyvin. Ulkopuolella hihoissa on joustavat hihansuut, jotka auttavat pitämään sen paikallaan.

Tuote on helppo huoltaa ja pysyy puhtaana yksinkertaisella pyyhkimisellä. Se voidaan tarvittaessa pestä myös koneessa. Materiaali koostuu polyesteristä ja polyuretaanista, ja se on Öko-Tex-hyväksytty, joka on ympäristöystävällistä ja tekee siitä myös turvallisen lasten päivittäiseen käyttöön.

Jos olet meidän tavoin sitä mieltä, että tämä on yksi söpöimmistä koskaan nähdyistä ruokalappusista, Done by Deer -Hihallinen Ruokalappu on epäilemättä ehdoton ostos!


Baby kuviolliset 7 päivää viikossa ruokalappuja

Baby kuviolliset 7 päivää viikossa ruokalappuja

Katso hinta täältä:

Erittäin yksinkertainen ruokalappu, mutta samalla erittäin toimiva ja edullinen. Niitä on seitsemän kappaletta, joten voit helposti käyttää yhtä joka päivä koko viikon ajan. Ne ovat myös konepestäviä, joten voit pestä koko setin nopeasti ja aloittaa alusta ensi viikolla. Kätevä ja käytännöllinen!

Ruokalappujen materiaali on 65 % puuvillaa ja 35 % polyesteriä. Ne kiinnitetään helposti tarranauhalla kaulan ympärille, ja niitä on erittäin helppo käyttää. Niiden etupuolella on söpö muotoilu ja hauskoja hahmoja.

Saat sen mistä maksat, ja ne ovat ilmeisesti melko yksinkertaisia ja ohuita. Mutta ne tekevät työnsä ja pitävät lapsesi vartalon ja vaatteet puhtaina roiskeilta. Nämä ruokalaput ovat uskomattoman edullinen vaihtoehto, jos haluat helpottaa itseäsi eikä sinun tarvitse pestä niin usein! Me pidämme siitä ja siksi valitsimme tämän tuotteen edullisimmaksi tuotepakkaukseksi!


Pippi huivi Ruokalappu

Pippi huivi Ruokalappu

Katso hinta täältä:

Kyseessä ei ole klassikko ruokalappu yleisessä mielessä, mutta käytämme silti tilaisuutta hyväksenne ja suosittelemme näitä Pippin hienoja huiveja. Niitä kutsutaan myös drybibeiksi, ja niitä voidaan käyttää sekä lämmittävänä vaatteena että suojaamaan lapsen vaatteita kuolalta. Siksi ne on tarkoitettu pääasiassa pienille lapsille, joilla on paljon sylkeä.

On usein erittäin kätevää, että sinulla on tällaiset mukana, kun sinulla on pieniä lapsia. Se on käytännöllinen tuote, jota voi käyttää ruokalappuna, liinana tarvittaessa tai vaatteen ja kuolan pysäyttäjänä.

Useimmat meistä Perheoppaalla ovat jo pitkään olleet sitä mieltä, että Pippi-huivi on kätevä varuste. Siksi käytämme tilaisuutta hyväksemme ja suosittelemme sitä jopa täällä kaikkien tavallisten ruokalappujen joukossa.


Rätt Start Bamse ruokalappu

Rätt Start Bamse ruokalappu

Katso hinta täältä:

Yksinkertainen mutta todella ihana ruokalappu, jossa on jokaisen lapsen suosikkikarhu Bamse. Tämä Rätt Startin ruokalappu on melko yksinkertainen, mutta samalla erittäin toimiva ja hyvin suunniteltu.

Se on valmistettu Öko-Tex-sertifioidusta polyesteristä, ja siinä on vettä hylkivä pinta. Se on helppo kiinnittää tarranauhasoljella. Etupuolella on tasku, joka kerää kätevästi kaiken, mikä liukuu rintalappua pitkin.

Jos lapsesi on tutustunut Bamseen, tästä ruokalapusta tulee todennäköisesti nopeasti suosikki. Joskus temppu, jolla lapset saadaan käyttämään ruokalappuja, on yksinkertaisesti käyttää tunnettuja ja rakastettuja kuvioita.

Pidämme tästä ruokalapusta ja voimme suositella jokaiselle pikkulapsen vanhemmalle, että kotona olisi yksi tai kaksi mukavaa ruokalappua Bamsen kanssa, jotta ruokapöydässä olisi viihtyisämpää ja roiskeita olisi vähemmän.


Buddy & Hope

Katso hinta täältä:

Tämä söpö ruokalappu, jossa on hihat on tuotettu ruotsalaiselta tuotemerkiltä, jolla on hyvä vauvanvaatteiden ja tarvikkeiden suunnittelun tuntemus lapsiperheille.

Tämä on käytännöllinen vaatekappale, jossa on täysi etuosa ja hihat. Ruokalappu vedetään päälle kuin esiliina ja kiinnitetään tarranauhalla takaa. Sisäpuolen kangas on pehmeää ja miellyttävää, ja ulkopuoli on valmistettu helppohoitoisesta materiaalista, joka hylkii vettä ja on helppo pitää puhtaana.

Buddy & Hope ruokalappu on valmistettu polyesteristä ja polyuretaanista, ja se voidaan pestä koneessa 40 asteessa. Sitä on saatavilla monissa kauniissa väreissä ja sitä myydään 2-tuotteen pakkauksissa. Setti sisältää yhteensopivat ruokalappuset, joista toisessa on pilkullinen kuvio ja toinen on yksivärinen.

Pidämme tästä herkästä ja tyylikkäästä tyylistä, jossa on pelkistettyjä yksityiskohtia ja rauhoittavia mattapintaisia sävyjä. Tämä on laadukas tuote, ja on erittäin helppoa ja käytännöllistä käyttää ruokalappuna, joka pujotetaan käsivarsien päälle.

Tämä on suosikkimme hihallisista ruokalapuista. Jos haluat mukavan ja toimivan ruokalappuparin pitämään vauvasi puhtaana ja siistinä ruokapöydässä, Buddy & Hope -ruokalappu on todella hyvä vaihtoehto.


Kysymyksiä ja vastauksia ruokalappuja koskevista kysymyksistä

Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin, joita vanhemmilla saattaa olla koskien ruokalappuja.

Millainen ruokalappu on paras?

Ruokalappu, jonka hihat peittävät koko etupuolen, on paras suoja roiskeilta. Saattaa kuitenkin olla kätevämpää käyttää yksinkertaista ruokalappua, joka kiinnitetään kaulan ympärille. Molemmissa on omat etunsa ja haittansa. Tärkeintä on valita malli, joka on helppo pestä. Valitsitpa sitten minkälaisen ruokalapputyypin tahansa, se toimii yleensä hyvin.

Voiko ruokalappua pestä astianpesukoneessa?

Jotkin ruokalaput ovat konepestäviä, toiset voi pestä astianpesukoneessa. On myös malleja, jotka tulisi pestä vain käsin. Suosittelemistamme tuotteista BabyBjörnin ruokalappua suositellaan pestä astianpesukoneessa.

Kuinka kauan lapset käyttävät ruokalappuja?

Useimmat ihmiset käyttävät ruokalappuja, kunnes lapsi on 1-2-vuotias. Tietenkin tämä on yksilöllistä ja vaihtelee suuresti lapsesta toiseen. Jos lapsi läikyttää helposti ja syömisestä tulee hieman sotkuista, on vanhempana kätevää valita että lapsi käyttää ruokalappua. Kun lapset aloittavat esikoulun, he oppivat syömään ilman ruokalappua, mutta tämä on yleensä mahdollista riippumatta siitä, mitä olet tehnyt kotona ennen sitä.

Minkä ikäiset lapset käyttävät ruokalappuja?

Noin 6 kuukaudesta alkaen. Monet ihmiset haluavat käyttää kaulaliinaa eli kuivalappua, kun vauva on vain muutaman kuukauden ikäinen. Ruokalappu tulee yleensä käyttöön, kun lapsi alkaa istua ja voi osallistua ruoan maisteluun ruokapöydässä. Yleisimmin tämä tapahtuu, kun lapsi on noin kuuden kuukauden ikäinen, ja silloin käytetään yleensä ensimmäistä ruokalappua.


Saatat myös haluta lukea tutista tai tuttipulloista tai mistä tahansa muusta vauvatuotteisiin liittyvästä artikkelista!