Paras sähköhammasharja lapsille 2024: Parhaat sähköhammasharjat testissä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Monissa kodeissa on kamppailu hampaidenpesun saamiseksi joka aamu ja ilta. Muissa kodeissa se on helppoa kuin heinänteko. Ei väliä miltä se näyttää, sähköinen hammasharja on loistava tapa tehdä siitä sekä hauskempaa että tehokkaampaa. Tästä artikkelista löydät testeissä parhaan lapsille tarkoitetun sähköhammasharjan!

Sähköhammasharja lapsille

Mikä lasten sähköhammasharja on paras testissä?

Testimme parhaat sähköhammasharjat olivat:

Oral B Vitality KidsParas 3-vuotiaista alkaen

Oral B Junior sähköhammasharjaParas 6 vuotiaista alkaen

Vahvalla toisella sijalla meillä on Philips Avent Sonicare For Kids joka on myös todella hyvä valinta.

Lue lisää nähdäksesi kaikki lasten sähköhammasharjat joita tarkastelimme tarkemmin.

Kaikki parhaat lasten sähköhammasharjat jotka löysimme – 7 mallia vertailussa

Täältä voit lukea kaikista malleista joita tarkastelimme tarkemmin.

Oral-B Vitality Kids – Paras lasten sähköhammasharja testissä yli 3 vuotiaille

Oral-B Vitality Kids sähköhammasharja lapsille Frozen

Katso hinta täältä:

Ikä: 3 vuotiaista alkaen

Tämä on lasten sähköhammasharja, jolla on uskomattoman paljon ominaisuuksia. Oral-B on kehittänyt tekniikan yhteistyössä Braunin kanssa, mikä on johtanut ehdottomasti maailmanluokan tuotteeseen.

Oral-B Vitality Kids on suunniteltu erityisesti pienille lapsille ja on siksi erittäin hellävarainen harjauksessa. Samalla se onnistuu puhdistamaan hampaat ja poistamaan suuremman määrän plakkia kuin tavalliset manuaaliset hammasharjat. Sekä harjatoiminto että harjan harjakset ovat erityisen pehmeitä. Se suojaa ikeniä ja vähentää epämukavuuden riskiä harjatessa.

Itse harjaus tapahtuu pyörivillä harjoilla, joka pystyy 7600 tehdä kierrosta minuutissa. Käytettyä tekniikkaa kutsutaan 2D-tekniikaksi, ja tällä harjalla työ tehdään sekä hellävaraisesti että kunnolla samanaikaisesti.

Sähköhammasharjassa on sisäänrakennettu ladattava akku, joka kestää 8 tuntia. Lisäksi siinä on latausteline, jossa hammasharja voi seistä sekä varastoituna että ladattavana.

Yksi hammasharjan haasteista on motivoida lapsia tekemään ne riittävän huolellisesti. Oral-B on ymmärtänyt tämän ja siksi he ovat kehittäneet useita hauskoja apuvälineitä juuri tähän. Heillä on hauska sovellus nimeltä Disney Magic Timer. Se antaa digitaalisia etuja, kun hampaidenpesu on tehty kunnolla 2 minuutin ajan. Se voidaan ladata ilmaiseksi joko App Storesta tai Google Playsta. Oral-B Vitality Kids -hammasharjassa on myös sisäänrakennettu ajastintoiminto.

Toinen suosittu yksityiskohta on tietysti muotoilu. Hammasharjat ovat erilaisia Disney-aiheita. Tämä menee yleensä kotiin useimpien lasten kanssa ja tekee harjaamisesta hauskempaa. Kun lapsi on ylpeä hammasharjastaan, on tämä yksinkertaisesti hieman motivoivampaa harjata hampaitaan joka päivä. Hammasharjassa on neljä tarraa, jotka koristavat kahvan ja tekevät siitä hieman henkilökohtaisemman.

Oral-B-hammasharjat kehitetään yhteistyössä hammaslääkärin kanssa. Useiden vuosien 2016 ja 2018 välillä tehtyjen tutkimusten mukaan Oral-B oli suositeltavin tuotemerkki hammaslääkäreiden joukossa.

Kaiken kaikkiaan tämä on fantastisen mukava sähköhammasharja lapsille. Se on saanut suurelta osin yksinomaan hyviä arvosteluja verkossa. Lisäksi sillä on todella hyvä hinta, joten on vaikea löytää jotain negatiivista sanottavaa. Mielestämme Oral-B Vitality on paras lasten sähköhammasharja juuri nyt!


Oral-B Junior – Paras lasten sähköhammasharja yli 6 vuotiaille lapsille

Oral-B Junior 6 years sähköhammasharja lapsille

Katso hinta täältä:

Ikä: 6 vuotiaista alkaen

Tämä Oral-B: n sähköhammasharja on tarkoitettu hieman vanhemmille lapsille 6-vuotiaista alkaen. Sitä on saatavilla useissa eri väreissä ja aiheisena, ja se on erittäin suosittu harja lasten keskuudessa. Teknologian ovat kehittäneet Oral-B ja Braun.

Itse harjan harjakset ovat myös erittäin pehmeitä ja lempeitä. Niiden on kliinisesti osoittautunut lempeiksi hampaille ja ikenille, samalla kun ne poistavat plakin tehokkaammin kuin tavallinen manuaalinen hammasharja.

Hammasharjassa on ajastin, joka on tarkoitettu ohjaamaan lasta harjauksen läpi. Se toimii niin, että 2 minuutin harjaus jaetaan neljään alueeseen suussa. Kutakin aluetta tulisi harjata 30 sekunnin ajan. Kun alue on valmis, ajastin sanoo. Tällä tavalla harjausta ohjataan koko matkan ja joka päivä koko suu harjataan kunnolla.

Oral-B Junior 6 years Kidssähköhammasharja lapsille

Oral-B Juniorin akku on todella hyvä ja lataus kestää noin viikon tai jopa 10 päivää. Toinen erittäin hyvä asia tässä sähköisessä hammasharjassa on, että voit vaihtaa harjaspää kaikkiin Oral-B: n päihin. Tällä tavalla se on hyödyllinen vielä pitkään siitä hetkestä lähtien, kun ostat sen.

Oral-B Junior -sähköhammasharja on saatavilla useina eri malleina. Tähtien sota- tai Mimmi-versioissa on lisätoiminto, nimeltään paineensäätö. Kahvassa on valo, joka alkaa vilkkua, jos lapsi painaa liikaa harjalla. Sitten myös hammasharjan pyörimisnopeus pienenee. Tämä on tapa auttaa lasta saamaan oikea tekniikka ja vahvuus ja suojaamaan ikeniä.

Oral-B Junior 6 years Kids sähköhammasharja lapsille Star Wars

Nämä lasten sähköhammasharjat ovat uskomattoman suosittuja, ja ymmärrämme selvästi miksi. Lapsille, jotka ovat alkaneet aloittaa ja harjata itse, ne ovat uskomattoman hyvä työkalu, joka puhdistaa erittäin lempeällä tavalla. Ne motivoivat ja auttavat lasta harjaamaan kunnolla ja pitämään hampaat puhtaana. Meille on selvää, että Oral-B Junior on paras testeissä yli 6-vuotiaiden lasten hammasharjojen suhteen.


Philips Avent Sonicare For Kids HX6322

Philips Avent Sonicare For Kids sähköhammasharja lapsille

Katso hinta täältä:

Ikä:3 vuotiaista tai 7 vuotiaista
(riippuu harjasin päästä)

Lasten ja vanhempien tekniikassa löytyy Philips Avent ja sillä on uskomattoman korkea laatu ja luotettavuus. Philips on kehittänyt monia tuotteita, joista on tullut erittäin suosittuja, ja heidän lasten sähköhammasharja on selvästi yksi niistä.

Philips Sonicare Kids HX6322 on kehitetty tekemään harjauksesta hieman hauskempaa, kun taas tekniikka varmistaa, että se puhdistaa maksimaalisesti hampaat. Philipsillä, kuten Oral-B: llä, on oma sovellus, joka motivoi lapsia harjaamaan hampaitaan kunnolla. Seuraamalla sovellusta, harjaus tehdään oikein joka kerta, samanaikaisesti kun lapset palkitaan tekemällä pelin hahmo Sparkly onnelliseksi.

Sovelluksen lisäksi hammasharjalla on useita muita älykkäitä ominaisuuksia. Se voidaan yhdistää Bluetoothilla, mikä tarkoittaa, että se voi havaita, kun lapsi alkaa harjaamaan hampaita. Tällä tavoin se tallentaa tietoja harjauksen toiminnasta ja voi sitten synkronoida tämän sovelluksen kanssa seuraavan kerran kun käytät sitä. Tällä tavoin seuraat, kuinka harjaus menee päivittäin, vaikka unohdat käyttää sovellusta jonain päivänä.

Philipsin sähköhammasharja on suunniteltu lapsille, jotta he voivat käyttää sitä tai oppia käyttämään sitä itse. Siinä on kumikahva, joka helpottaa pitämistä. Se antaa sille myös hyvän suojan, jos se pudotetaan tai vastaavaa. Porapäässä on takapala, jossa on kumipehmuste, joka suojaa vauvan herkkiä hampaita.

Philipsillä on todella hyvä maine sekä kuluttajien että asiantuntijoiden keskuudessa. Tällä hammasharjalla on erittäin paljon positiivisia arvosteluja tyytyväisiltä asiakkailta ympäri maailmaa. Lisäksi sen on osoitettu olevan yksi hammasharjoista, jotka useimmat hammaslääketieteen ammattilaiset valitsevat omille lapsilleen, Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan.

Sonicare-sähköhammasharjassa on paljon erilaisia tarroja, jotka voidaan helposti vaihtaa. Se voi tehdä hammasharjasta hieman hauskempi ja antaa lapsille tunteen jostain ainutlaatuisesta ja omasta.

Tämä on todella hyvä sähköhammasharja lapsille, ja me kutsumme Philips Avent Sonicare For Kidsin toiseksi parhaaksi malliksi kaikista tuotteista joita tarkastelimme tarkemmin.


Colgate Paristohammasharja

Colgate Paristohammasharja
Ikä: 3 vuotiaista lähtien

Tämä paristokäyttöinen hammasharja on erittäin suosittu, etenkin hinnan takia. Se saa virtansa tavallisista AAA-paristoista, mutta sillä on todella hyvä akun käyttöikä.

Kannattaa ymmärtää verrattaessa erilaisiin sähköhammasharjoihin, että harjaspäätä ei ole mahdollista vaihtaa tähän. Se on kertakäyttöinen hammasharja, joka voi kestää noin 3 kuukautta ennen kuin on aika hankkia uusi.

Joka tapauksessa Colgate Battery -hammasharja on täysin ok harja noin 3–7-vuotiaille lapsille. Se on riittävän pehmeä ja lempeä, jotta lapsi voi harjata hampaat itse ilman vaaraa, ja aikuisena on helppo auttaa sen käytössä.

Colgaten lasten paristokäyttöisessä hammasharjassa ei ole pyöriviä, vaan värähteleviä liikkeitä. Se on hieman helpompi käyttää, mutta se ei anna aivan samaa vaikutusta kuin sähköhammasharja. Jos vertaat tätä hammasharjaa esimerkiksi Oral-B: n huippumuunnelmiin, huomaat selkeän eron.

Harja on saanut kritiikkiä, koska se on herkkä ja voi lakata toimimasta, jos esimerkiksi pudotat sen lattialle. Akun ja hammasharjan käyttöikä näyttävät vaihtelevan. Mutta pidä mielessä, että se ei maksa paljon enemmän kuin tavalliset manuaaliset hammasharjat ja että saat tietoa siitä, mitä voit odottaa rahasta.

Colgaten paristokäyttöinen hammasharja on täysin kunnossa ja sitä on saatavana useissa suloisissa malleissa, joissa on hahmoja suosituista lasten elokuvista. Meidän on kuitenkin sanottava, että tuntuu hieman ikävältä ostaa sähköhammasharja, joka kestää vain muutaman kuukauden. Mutta jos haluat kokeilla halpaa ja hyvin toimivaa sähköhammasharjaa lapsellesi, niin Colgate Paristokäyttöinen hammasharja on vaihtoehto, joka kannattaa tarkistaa.


DaDa-Tech Sähköhammasharja

DaDa-Tech Sähköhammasharja

Katso hinta täältä:

Ikä: 3 vuotiaista alkaen

Halpa, mutta yllättävän hyvä lasten sähköhammasharja. Ei tunnetulta valmistajalta, kuten Oral-B tai Colgate, mutta silti todella hyvä tuote, upealla hinnalla. Valmistajat DaDa-Tech on melko pieni ja uusi korealainen yritys, joka myy teknologiatuotteita jokapäiväiseen käyttöön.

DaDa-Techin lapsille tarkoitetulla sähköisellä hammasharjalla on monia ominaisuuksia, jotka myös kalliimmilla hammasharjoilla on. Esimerkiksi sisäänrakennettu ajastin, joka ohjaa lasta harjauksen aikana ja ilmaisee, kuinka kauan jokaisen suun osaa tulee harjata. Siinä on myös koristavat LED-valot, jotka vilkkuvat ja tekevät harjauksesta hieman hauskempaa.

Hammasharja on paristokäyttöinen ja vaatii yhden AAA-pariston. Harjaspää on mahdollista vaihtaa ja saat 2 kappaletta pakkauksessa kun ostat tuotteen.

Jos aiomme verrata tätä harjaa kenenkään muun kanssa, jota olemme tarkastelleet, se on hieman risteytys Oral-B Vitalityn ja Colgaten paristokäyttöisen hammasharjan välillä. Mutta harjauskokemus itsessään muistuttaa eniten Colgateia ja siinä on värähtelevät harjat, jotka edellyttävät manuaalisen hammasharjan kaltaista harjausta. Siinä on pehmeitä ja lempeitä olkia ja se on hyvä tuote.

Mielestämme DaDa-Tech Electric -lastenhammasharja on hauska vaihtoehto ja arjen piristäjä. Samaan aikaan suosittelemme lopulta Oral-B: tä, koska se on parempi ja hyödyllisempi hammasharja. On myös helpompaa, että voimme ostaa ylimääräisiä harjaspäitä tunnetumalta valmistajalta. Joka tapauksessa, on hauskaa että on joitain vaihtoehtoja lasten sähköhammasharjojen markkinoilla.


Oral-B Stages Power Kids Sähköhammasharja

Oral-B Stages Power Kids Sähköhammasharja
Ikä: 3 vuotiaista alkaen

Tässä meillä on toinen variantti Oral-B-sähköhammasharjasta lapsille. Tätä kutsutaan Stages Power Kids -sähköhammasharjaksi. Tämä on Oral-B Vitalityn vanhempi versio, joka on monin tavoin hyvin samanlainen, vaikka muotoilu ja ulkonäkö ovat erilaiset. Tämä muunnelma on jonkin verran epätavallisempi Suomessa, mutta molemmat ovat edelleen ostettavissa. Joskus tapahtuu, että kaupat sekoittavat lajikkeita ja kutsuvat tätä Vitality Kidsiksi.

Niillä on täsmälleen sama toiminto, sekä nopeus- että harjatoiminnossa. Tärkein ero on akun kesto. Oral-B Stages Power Kids -sovelluksen akun kesto on noin 5 päivää, jos lasket, että sitä käytetään kahdesti päivässä hampaita harjatessa. Sitä voidaan verrata Vitality Kidsiin, jonka arvioidaan kestävän jopa 8 päivää. Oral-B-vaiheiden lataaminen kestää noin 16 tuntia.

Tämä sähköhammasharja sopii myös käytettäväksi yhdessä Oral-B: n oman sovelluksen kanssa, jotta hampaiden harjauksesta tulisi hieman hauskempaa ja motivoida lasta harjaamaan kaksi minuuttia. Siinä on myös sisäänrakennettu ajastin, joka voi auttaa tässä.

Tämä on hyvä sähköhammasharja lapsille, ja olitpa tyytyväinen ostokseesi riippumatta siitä, ostatko tämän mallin tai Vitality Kids. Suurin ero on itse asiassa ulkonäössä, vaikka akun käyttöikä onkin hieman erilainen. Loppujen lopuksi johtopäätös on, että Oral-B Stages Power Kids on erinomainen lasten sähköhammasharja, jota suosittelemme mielellämme.


Bestron Hammasharja

Bestron Hammasharja

Katso hinta täältä:

Ikä: 3 vuotiaista alkaen

Tämä on erittäin suloinen pakkaus, joka sisältää sekä hammasharjan, mukitelineen että muutamia muita lisävarusteita. Bestron-yhtiö on hollantilainen, eikä niin tunnettu täällä Suomessa, mutta heidän tuotteitaan löytyy melkein kaikkialta Euroopasta. Heidän lasten sähköhammasharjansa ovat suosittuja muun muassa Isossa-Britanniassa.

Bestronin sähköhammasharja on saatavana pari eri versiota, esimerkiksi vihreällä krokotiililla tai vaaleanpunaisella ponilla. Se on todella hyvä ja toimiva harja, jolla on paljon käytännön ominaisuuksia.

Hammasharjan mukana tulee tiimalasi, joka auttaa lasta harjaamaan 2 minuutin ajan. Harjapää on pyöreä, melko vahvat oljet, jotka puhdistavat hampaat kunnolla. Harjaa käyttää moottori ja se pyörii 3000 kierrosta minuutissa, mikä puhdistaa ja poistaa plakin tehokkaasti.

Bestronin sähköhammasharja on paristokäyttöinen ja vaatii kaksi AA-paristoa. Akun käyttöikä on hyvä ja se on melko voimakas moottori, ja siksi tarvitsee 2 paristoa kerrallaan.

Pakkaus sisältää kaksi harjaspäätä, mutta samaan aikaan on valitettavasti melko vaikeaa saada lisää harjaspäitä sujuvasti Suomalainen myymälöistä. Se todella alentaa luokitustamme tälle sähköhammasharjalle.

Se on söpö paristokäyttöinen vauvanhammasharja, ja se on todella hyvä. Pidämme lisävarusteista ja voimme todella suositella Bestron-hammasharjasarjaa. Mutta loppujen lopuksi emme näe tästä suoria etuja verrattuna esimerkiksi suosikkeihimme Oral-B: stä tai Philipsistä. Bestron voi olla suositus, jos haluat jotain epätavallisempaa, muuten suosittelemme pitämään kiinni turvallisista korteista.


Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset lasten sähköhammasharjoista (FAQ)

Tässä on joitain kysymyksiä, joita kuluttajat usein kysyvät itseltään ostaessaan sähköhammasharjan lapsilleen.

Onko sähköhammasharja hyvä lapsille?

Kyllä. Sähkökäyttöisten hammasharjojen on osoitettu poistavan enemmän plakkia kuin tavallisilla manuaalisilla hammasharjoilla. Siksi on hyvä käyttää näitä.

On kuitenkin tärkeää, että sinä vanhempana olet mukana ja harjaat lasta, jotta se tehdään oikein. Varmista myös, että käytät lapsen ikään sopivaa hammasharjaa, sillä siinä tulisi olla pieni harjaspää. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on tärkeää harjata kunnolla. Pyörivät harjat pidetään hammasta vasten sopivalla paineella, eikä niitä saa hieroa samalla tavalla kuin tavallista hammasharjaa.

Mistä iästä alkaen lapset voivat käyttää sähköhammasharjoja?

Sähköhammasharjoja on eri ikäisille. Yleisimmät ovat 3 vuotta ja 6 tai 7 vuotta.

Voivatko lapset harjata hampaansa itse sähköisellä harjalla?

Kyllä, varsinkin lapset, jotka ovat lähestymässä kouluikää. Mutta se ei tarkoita, että heidän pitäisi tehdä kaikki työt itse. Sinun vanhempana tulisi olla mukana ja harjata lapsia vähintään noin 8-vuotiaille.

Nyrkkisääntönä voit sanoa: mitä nuorempi lapsi, sitä enemmän harjausta teet vanhempana ja mitä vanhemmaksi lapsi tulee, sitä enemmän he tekevät itse.