Paras tasapainopyörä 2024: Lapsen ensimmäinen pyörä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Tasapainopyörä on hyvä ensikosketus lasten pyörään. Näin he voivat oppia säilyttämään tasapainonsa turvallisesti, omaan tahtiin. On yleensä melko helppoa päästä alkuun myös lapsilla, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin istuneet pyörän päällä. Tässä on vinkkimme parhaista tasapainopyöristä lapsille!

Lasten tasapainopyörien testaus

Mikä tasapainopyörä on testissä paras?

Ruotsalaisella STIGA Sports -merkillä on pari todella hyvää tasapainopyörää. Yksi pienimmille ja toinen hieman vanhemmille lapsille. Nämä ovat erittäin laadukkaita ja ovat hinnaltaan myös täysin ok! Suosikkimme tällä hetkellä.

STIGA Sports Runracer C10 tasapainopyörä

Toinen erittäin suosittu pyörä on STOY Potkuttelupyörä. Erittäin söpö muotoilu, ja sitä on myös helppo hallita.

Stoy 10″ Vintage juoksupyörä

Toinen suosikki on Nordic Hoj Juoksupöyrä. Se on hintansa arvoinen pyörä joka on lapsiystävällinen ja vakaa tasapainopyörä, jota on saatavilla useilla mukavilla teemoilla kuuluisien satujen ja elokuvien hahmojen kanssa!

Nordic Hoj juoksupyörä

10 Lasten tasapainopyörien arvostelut

Tässä on tarkempia katsauksia kaikista tasapainopyöristä, joita olemme tarkastelleet tarkemmin. Saatat myös haluta nähdä vinkkejä potkulaudoista! Katso myös vinkit GPS-kelloista, jotta lapsesi voi soittaa sinulle ja sinä näet, missä hän on!

STIGA Sports Runracer C10 tasapainopyörä

STIGA Sports Runracer C10 tasapainopyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

STIGA SPORTS Runracer C10 on vakaa tasapainopyörä yksinkertaisessa, klassisessa mallissa. Kiinteät muovirenkaat ovat hiljaisia ​​ja huoltovapaita eivätkä myöskään jätä jälkiä, jos lapsi haluaa pyöräillä sisällä.

Runracer C10:ssä on tukeva teräsrunko ja sekä satulaa että ohjaustankoa voidaan säätää lapsen kasvaessa. Ohjaustanko on varustettu kunnollisilla turvakahvoilla, jotka kestävät kerta toisensa jälkeen putoamisen maahan.

STIGA Sports on ruotsalainen brändi, jolle ominaista on korkealaatuiset ja toimivat urheilutuotteet.

STIGA Runracer C10 on saatavana väreinä hopea ja yksivärinen musta ja se sijoittuu hintaluokassa melko alas listalle hintansa puolesta.


STIGA Sports Runracer C12 tasapainopyörä

STIGA Sports Runracer C12 tasapainopyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 3 vuotta.

Runracer C12 on saman näköinen kuin Runracer C10 sillä erolla, että tämä on tarkoitettu hieman vanhemmille lapsille ja on siten hieman suurempi.

Runracer C12 on varustettu samoilla kestävillä muovirenkailla, jotka ovat hiljaisia ​​ja huoltovapaita eivätkä myöskään jätä rumia jälkiä sisäpintoihin. Sekä etu- että takapyörät ovat varustettuja kunnollisilla roiskesuojilla.

Runko on valmistettu kestävästä teräksestä ja satulaa voidaan nostaa ja laskea omien mieltymystesi mukaan. Myös ohjaustanko on säädettävä ja varustettu kestävillä turvakahvoilla. Koska polkupyörästä puuttuu seisontatuki, ei Runracer C12:ta voi jättää seisomaan vaan se on pistettävä nojaamaan jotain kohti.

STIGA Sports Runracer C12:n enimmäispaino on 50 kg samalla kun Runracer C10:n enimmäispaino on 25 kg.

Tämä tasapainopyörä on saatavana mustana, sinisenä, vihreänä ja pinkkinä, ja se löytyy keskihintaisessa hintaluokassa.


Nordic Hoj juoksupyörä

Nordic Hoj juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Nordic Hoj on klassisen mallinen tasapainopyörä, jossa on säädettävä satula ja korkeussäädettävä ohjaustanko. Pyörät koostuvat massiivi EVA-muovista, mikä tekee niistä erityisen hiljaisia.

Hauska yksityiskohta on, että se sisältää tarra-arkin, jotta lapsi voi koristella pyörän omien mieltymystensä mukaan.

Nordic Hoj on saatavana useissa eri väreissä ja malleissa. Tästä löydämme kirkkaan sinisen variantin punaisilla ja keltaisilla yksityiskohdilla sekä Bamse-aiheella. Lisäksi on myös punainen malli, jossa on yksityiskohtia valkoisina ja limenvihreinä sekä Babblarna-aiheisia kuvioita. Ja ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, löydämme myös mallin, jossa on Peppi Pitkätossu motiivi! Peppi-versiossa on valkoinen runko sekä satula ja kahva kirkkaan keltaisena.

Neutraalempien sävyjen ystäville Nordic Hoj -tasapainopyörä on saatavana myös mukavassa mintunvihreässä sävyssä, jossa on ruskea satula ja kahva.

Tämä hauska ja toimiva tasapainopyörä on erittäin hintansa arvoinen vaihtoehto. Todella hyvä tasapainopyörä pienille lapsille harjoittelun aloittamiseen!

Nordic Hoj -tasapainopyörän oston yhteydessä saat täydet 5 vuotta takuuta.


Kinderkraft Fly Plus tasapainopyörä

Kinderkraft Fly Plus tasapainopyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 3 vuotta.

Tämä hieno tasapainopyörä on hieman erilainen esteettisesti suoralla ohjaustangolla, syvällä rungolla ja suurilla pyörillä. Yleisesti on se vakaa malli, jossa on tukevat pyörät ja säädettävä satula. Ohjaustanko on varustettu asianmukaisilla turvakahvoilla ja hopeanvärisellä kellolla.

Tämä juoksupyörä on painoltaan erittäin kevyt ja sitä voidaan helposti kantaa, jos lapsi väsyy pyöräilyyn. Siitä puuttuu kuitenkin polkupyörän tuki, joten sitä ei voi jättää seisomaan.

Hinnan suhteen asettaisimme tämän tasapainopyörän alempaan keskihintaluokkaan.

Kinderkraft Fly Plus on saatavana sinisenä, oranssina, vihreänä ja vaaleanpunaisena. Kaikille väreille on yhteistä se, että ne ovat vaimeita ja miellyttäviä sävyjä.


Pinepeak Komfort 10″ juoksupyörä

Pinepeak Komfort 10 juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Pinepeak Comfort 10 ”on kestävä ja ketterä tasapainopyörä yksinkertaisessa ja klassisessa mallissa. Pyörät ovat tukevat ja varustettu roiskesuojilla ja satula on korkeussäädettävä ja myös riittävän suuri paremman vakauden takaamiseksi.

Kahvat ovat luistamattomia ja niissä on salpa, joka mahdollistaa turvallisen ja vakaan otteen.

Pinepeak Comfort 10 ”on hintansa arvoinen vaihtoehto, josta saa erinomaisen tasapainopyörän kohtuulliseen hintaan.

Tästä mallista puuttuu polkupyörän tuki sekä korkeussäädettävä ohjaustanko.

Pinepeak Comfort 10” on saatavana väreissä valkoinen, musta, sininen ja pinkki.


Smoby Comfort juoksupyörä

Smoby Comfort juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Smoby Comfort on hauska ja katseenvangitseva tasapainopyörä leikkisässä ja hieman erilaisessa muotoilussa. Runko on matala ja avautuu keskeiselle seisomalevylle, jolla lapsi voi tasapainoilla ajotavan vaihtelua varten.

Satula on korkeussäädettävä ja kahvat on päällystetty pitoystävällisellä kumilla, jossa on turvasalpa. Pyörät ovat isot, vakaat ja hiljaiset. Tämä tasapainopyörä voidaan myös parkkeerata vakaan pyörätuen ansiosta.

Smoby Comfort on värikäs juoksupyörä, joka on saatavana punaisena keltaisilla yksityiskohdilla ja pinkkinä sinisillä yksityiskohdilla. Edullinen vaihtoehto, joka herättää myös lasten huomion jännittävän muotoilunsa ansiosta!


Puky LR M juoksupyörä

Puky LR M juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Puky LR M on vakaa tasapainopyörä, jossa on kiinteät, korkealaatuiset vaahtomuovirenkaat. Sekä istuinta että ohjaustankoa voidaan nostaa ja laskea, mikä tarkoittaa, että tämä juoksupyörä kasvaa lapsen mukana ja on siten käytössä pitkään. Satula on ergonomisesti suunniteltu tukemaan lapsen liikkeitä.

Polkupyörän runko on matala ja mahdollistaa helpon nousun ja poistumisen. Lisäksi siinä on mukava jalkalauta, jossa voi levätä jalkoja, kun on päässyt vauhtiin ja oppinut pitämään tasapainon.

Pitoystävällisissä kumikahvoissa on kunnollinen turvasalpa ja ohjaustanko on varustettu iskutyynyllä.

Puky on hiljainen brändi, jolla on yli 60 vuoden kokemus lasten polkupyörien valmistuksesta turvallisuuteen ja laatuun keskittyen. Ajatuksena on, että Puky-pyörät voivat kulkeutua perintönä, mitä helpottaa myös se, että varaosia on laaja valikoima.

Tämä tasapainopyörä on saatavilla väreissä kirkkaan punainen, sininen ja pinkki. Renkaat ovat mustat ja niissä on valkoiset vanteet.

Puky LR M löytyy keskihintaluokasta. Uskomme kuitenkin, että tämä on erittäin hintansa arvoinen vaihtoehto, koska tälle tasapainopyörälle on ominaista korkea laatu ja laaja valikoima käytännöllisiä ominaisuuksia.


Bikestar 10″ juoksupyörä

Bikestar 10 juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Tämä on todella vankka tasapainopyörä iskunkestävällä teräsrungolla ja isoilla ilmarenkailla. Sekä satula että ohjaustanko ovat korkeussäädettäviä, joten ne voidaan mukauttaa lapsen pituuden mukaan.

Turvakahvat ovat helppokäyttöisiä ja haitallisista aineista vapaita ja ohjaustangossa on myös käytännöllinen käsijarru. Tässä juoksupyörässä on myös ohjausrajoitus ja siksi sitä on erittäin helppo ohjata.

Jos haluaa jättää pyörän seisomaan, käännät vain pyörän seisontatuen alas.

Bikestar 10 ” on saatavilla lukemattomissa väreissä ja väriyhdistelmissä mustasta ja koboltinsinisestä vaaleanpunaiseen ja metallinvihreään. Sijoittaisimme tämän tasapainopyörän hinnan suhteen ylempään keskihintaluokkaan.


Micro G-Bike Chopper Deluxe tasapainopyörä

Micro G-Bike Chopper Deluxe tasapainopyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

G-Bike Chopper Deluxe vallankumouksellisella muotoilullaan on hieman häijympi malli tasapainopyörien suhteen. Säädettävä ohjaustanko on korkea ja leveä, ja se on saanut inspiraatiota raskaammista moottoripyöristä. Kahvat on varustettu myrkyttömällä kumipinnoitteella. Myös satula on säädettävä ja myös erittäin pitkä vakauden lisäämiseksi.

Lisäksi on tämä tasapainopyörä varustettu kestävillä ja kunnollisilla kumirenkailla. Etupyörässä on myös iskunvaimentimet, jotka helpottavat vakaata ajoa myös epätasaisilla pinnoilla. Takapyörässä on myös tukipyörät seisomalaudan muodossa, joka voidaan asentaa, ja mikä mahdollistaa monipuoliset ajotyylit, mutta myös sen, että pyörä pysyy pystyssä.

G-Bike Chopper Deluxe painaa vain 2,2 kg ja on siksi helppo kuljettaa mukana, kun lapsi väsyy pyöräilyyn.

G-Bike Chopper Deluxe on premium-versio ja siksi sen hinta on korkeampi verrattuna moniin muihin vaihtoehtoihin. Sitä on saatavana väreissä sininen, pinkki, vihreä ja keltainen.


Stoy 10″ Vintage juoksupyörä

Stoy 10″ Vintage juoksupyörä

Tarkista hinta osoitteessa:

  • Ikäsuositus: alkaen 2 vuotta.

Stoy 10 ”Vintage, ruotsalaiselta Stoy-merkiltä, ​​on klassinen ja vakaa tasapainopyörä todella siistissä muotoilussa, joka suorastaan hengittää vintagea. Runko on tukeva ja valmistettu teräksestä ja ohjaustanko on varustettu asianmukaisilla ja pitoystävällisillä turvakahvoilla.

Tämä tasapainopyörä on myös varustettu ohjauksen rajoittimella, joka estää ohjaustankoa kääntymästä niin paljon, että lapsi kaatuu, mikä on erittäin käytännöllinen toiminto tasapainoa opetellessa.

Lisäksi satula on pehmeä, säädettävä ja reilun kokoinen. Kiinteät muovirenkaat ovat huoltovapaita ja niissä on roiskesuojat sekä edessä että takana.

Ohjaustangossa ei ole säätömahdollisuutta, joten sitä ei voi nostaa tai laskea. Stoy 10 ”Vintagessa ei myöskään ole polkupyörän seisontatukea.

Stoy 10 ”Vintagea on saatavilla väreissä mintunvihreä, vaaleansininen, vaaleanpunainen, vaaleanharmaa, vaaleankeltainen, oliivinvihreä, musta, kermanvalkoinen ja persikan sävyisenä. Satula ja kahva ovat nahan ruskeat. Kaikki värit löytyvät keskihintaluokasta.


Mikä on tasapainopyörä ja miksi lapsen pitäisi käyttää sitä?

Tasapainopyörä tai juoksupyörä on pieni pyörä ilman polkimia tai tukipyöriä, jota käytetään eduksi lasten pyöräilyn opettamiseen. Lapsi liikkuu eteenpäin potkimalla jaloillaan ja jarruttaa laittamalla jalkansa maahan.

Aluksi lapsi liikkuu juoksemalla, mutta kun hän sitten pääsee vauhtiin, on hänen nostettava jalkansa maasta ja löydettävä tasapaino tasaisesti ja pakottamatta.

Tasapainopyörä on erinomainen apuväline tasapaino- ja motoriikkaharjoitteluun ja helpottaa huomattavasti siirtymistä tavalliseen pyörään. Nykyään on suositeltavaa jättää tukipyörät väliin ja aloittaa sen sijaan tasapainopyörällä, ennen kuin lapsi siirtyy poljinvetoiseen kaksipyöräiseen pyörään.

Miksi tasapainopyörä on parempi vaihtoehto kuin tukipyörät?

Tasapainopyörä auttaa lasta harjoittelemaan tasapainoa ja motorisia taitoja ennen kuin hän oppii ajamaan tavallisella pyörällä ja siksi sitä suositellaan enemmän kuin tukipyöriä.

Tasapainopyörällä lapsi oppii pitämään tasapainon ennen polkemista, kun taas tukipyörät voivat pikemminkin antaa väärän illuusion vakaudesta ja tasapainosta. Tukipyörät pakottavat lapsen myös kallistumaan väärään suuntaan kaarteissa, mikä voi johtaa ongelmiin niiden poistamisen jälkeen.

Useimmat tasapainopyörät toimivat myös useammilla pinnoilla, kun lapsi saa enemmän voimaa potkimalla itseään eteenpäin polkemisen sijaan. Tukipyörillä on myös jarruttava vaikutus ja ne juuttuvat helpommin erilaisiin pintoihin.

Koska tasapainopyörästä puuttuu sekä ulkonevat polkimet että öljyinen ketju, on tämä erittäin helppo kuljettaa mukana ja se voidaan ripustaa esimerkiksi vaunujen päälle, jos lapsi on saanut pyöräilystä tarpeekseen.

Minkä ikäisenä voivat lapset alkaa käyttämään tasapainopyörää?

Tasapainopyöriä suositellaan yleensä 2-3-vuotiaille, mutta kuten monessa muussakin, on se hyvin yksilöllistä lapsesta toiseen. Vanhempana sinun täytyy vain tuntea ja arvioida, onko lapsella motorista kehitystä ja kiinnostusta siihen.

Jotkut lapset ovat valmiita jo 1,5-vuotiaana, kun taas toiset uskaltavat  tasapainopyörän selkään vasta 4-vuotiaana tai myöhemmin.

Tärkeä nyrkkisääntö on, että lapsen tulee olla kiinnostunut. Lapsi, joka ei halua oppia pyöräilemään, ei todennäköisesti ole myöskään valmis siihen, eikä häntä pidä pakottaa.

Toinen nyrkkisääntö on, että lapsen tulee ylettyä kunnolla maahan, mikä toteutuu, kun lapsen pituus on noin 90 senttimetriä.

Tuleeko lasten käyttää kypärää tasapainopyörällä ajaessaan?

Vastaus on kyllä, lasten tulee aina käyttää pyöräilykypärää pyöräillessä, tasapainopyörä mukaan lukien.

Kypärän tulee olla CE-merkitty.

Lisäksi on erittäin tärkeää, että kypärä sopii lapselle juuri nyt – se ei saa olla kypärä, johon lapsi voi kasvaa. Kypärän tulee istua tukevasti eikä liukua eteenpäin eikä taaksepäin. Monet kypärät ovat kuitenkin säädettäviä ja niiden kokoa voidaan säätää niskasoljen ja pehmusteiden avulla.

Useimmat suositukset sanovat, että tulee valita kypärä, jossa on vihreä solki, joka aukeaa automaattisesti, jos lapsi jää kiinni. Toiset kypärävalmistajat pitävät kiinni siitä, että tavallisella soljella varustetut kypärät sopivat parhaiten pyöräilyyn.

Vanhempana on sinun vain päätettävä, mikä sopii lapselle parhaiten. Lapsille, jotka juoksevat paljon ympäriinsä, ja jotka pyöräilevät sekunnin kiivetäkseen sitten puuhun seuraavalla sekunnilla, kannattaa ehkä hankkia vihreällä soljella varustettu kypärä, jotta riski jäädä kiinni kypärästään häviää.

Mittaamalla lapsen pään ympärysmitan korvien ja kulmakarvojen yläpuolelta saat senttimetrimitan, jota sitten verrataan kypärän kokoihin oikean koon löytämiseksi.

Turvallisuusohjeet tasapainopyörää käytettäessä

On tärkeää, että sekä laitteet että ympäristö ovat turvallisia, kun lapsi liikkuu eri kulkuneuvoilla. Alla olemme listanneet tärkeimmät tekijät, jotka tulee pitää mielessä tasapainopyörien käytössä.

Asianmukaiset vaatteet ja kengät

Koska jalkoja käytetään usein ja ne ovat alttiina erilaisille pinnoille, on tärkeää varmistaa, että lapsella on hieman karkeammat täyspeittävät kengät, kuten jumppakengät tai lenkkarit.

Pyöräilyä sandaaleissa, flippflopeissa tai jopa paljain jaloin ei suositella, koska loukkaantumisriski, kuten haavoja ja naarmujen saaminen on suuri.

Lapsilla on taipumus jarruttaa varpailla, joten kenkä, jossa on vahvistettu kärki ja etuosa, on suositeltava.

Kaatumisten ja pienten tapaturmien todennäköisyys on suuri, varsinkin alussa ennen kuin lapsi on löytänyt tasapainon. Siksi voi olla hyvä pukea lapsi pitkiin housuihin ja pitkähihaiseen puseroon, mieluiten hieman paksummalla materiaalilla suojaamaan naarmuja vastaan.

Myös polvisuojia, kyynärsuojia ja pyöräilyhanskoja on ostettavissa, mikäli haluat suojata lasta ekstraa.

Valitse paikka huolella

Tasapainopyörän ensimmäiset ajelut voidaan hyvin tehdä sisätiloissa, jolloin lapsi pääsee tekniikkaan kiinni ilman ulkona usein ilmeneviä häiriötekijöitä.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta päästää lasta pyöräilemään sisätiloissa, voi olla hyvä idea valita vasta leikattu nurmikko tai muu pehmeä alusta, sillä lapsi todennäköisesti kaatuilee muutaman kerran.

Kiinteällä maaperällä liikkuminen on kuitenkin helpompaa ja hauskempaa, joten heti kun lapsi on päässyt perille tekniikasta, voit vaihtaa asfaltille, soratielle tai muulle kiinteälle maalle. Alussa on helpointa valita tasainen pinta ilman ylä- tai alamäkiä.

Tasapainopyörillä liikkuvien lasten tulee aina pysyä siellä, missä liikennettä on vähän ja missä voit aikuisena pitää lasta silmällä.

Suosittelemme aina pysymään poissa jyrkistä alamäistä, erityisesti vilkkaiden teiden yhteydessä olevilla mäillä. Alamäessä nopeus voi helposti kasvaa hallitsemattoman suureksi ja risteävillä vilkkailla teillä voi sattua onnettomuuksia, joissa voi käydä todella pahasti.

Auta oikealla tavalla

Aluksi voit auttaa aikuisena pitämällä lasta hieman kiinni esimerkiksi takista tai käsivarsien alta. Älä tartu itse pyörään, vaan anna lapsen löytää itse tasapaino.

Mitä tulee ottaa huomioon esitellessä tasapainopyörää?

Vanhempana tärkeintä on positiivinen asenne ja hyvä kärsivällisyys, kun lapsi oppii käyttämään tasapainopyörää. Älä tyrkytä, vaan anna kiinnostuksen tulla lapsesta ja anna hänen tutustua tasapainopyörään rauhassa.

Anna asioiden viedä aikaa. Yleensä lapset keksivät, miten liikkua, kunhan annat heille aikaa ja tilaa. Kehu, kun asiat menevät hyvin, ja rohkaise ja vähättele tapahtunutta, kun asiat eivät mene hyvin. Pyöräilyn pitää olla kivaa!

Mikäli lapsi kaatuu ja satuttaa itsensä, voi olla hyvä idea kannustaa häntä palaamaan pyörän selkään mahdollisimman pian pelkojen voittamiseksi.


Täältä löydät lisää artikkeleita leluista!