Paras tukivyö raskauden jälkeen 2024: vatsavyö, joka tukee ja muotoilee vartaloa

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Raskauden ja synnytyksen jälkeen tapahtuu kehossa monia asioita. Muun muassa alkaa kohtu supistua ja pienentyä. Tämän seurauksena vatsa ja venytetty iho muuttuvat yhtäkkiä pehmeiksi ja löysäksi.

Keho alkaa toipua, mutta varmaa ei ole, että vatsa palaa täysin entiseen muotoonsa. Vatsavyö voi antaa tietyn tuen, helpottaa aktiviteeteissa ja pitää vatsan kasassa päivän aikana. Tässä on vinkkimme parhaista tukivöistä, käyttää raskauden jälkeen!

Vyö vatsan tukemiseen raskauden jälkeen

Mikä tukivyö raskauden jälkeen on paras testissä?

Suosikkimme on Lola & Lykke Core Restore vatsatuki. Se on tuote äideiltä äideille, joka on kehitetty äitiyshoidon asiantuntemuksella. Todella arvostettu tuote naisilta kaikkialla Euroopassa!

Toinen halvempi vaihtoehto, josta pidämme, on Carriwell Belly Binder. Tunnustettu laatumerkki, yksinkertaisella mutta hyvin toimivalla hienolla tuotteella.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä,on meidän myös korostettava Belly Bandit Bambooa. Tämä on maailman suosituin tuotemerkki raskauden jälkeisissä tuotteissa. Tämä on heidän pehmein ja kaikista mukavin tukivyö.

Täältä voit lukea myös raskauden aikana käytettävistä tukivöistä!

Arvostelut 7 erilaisesta tukivyöstä käytettäväksi synnytyksen jälkeen

Tässä ovat kaikki tukivyöt, joita olemme tarkastelleet tarkemmin. Muista, että sinun tulee kääntyä lääkärin tai muun koulutetun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, mikäli sinulla on komplikaatioita, kipua tai muita ongelmia synnytyksen jälkeen.

Tukivyö on tarkoitettu apuvälineeksi synnytyksen jälkeiselle ajanjaksolle, mutta se ei korvaa kehon luonnollista palautumista, vaan sitä tulee käyttää vain ajoittain päivän aikana lisätukena ja turvana.

Lola & Lykke Core Restore Vatsatuki

Lola & Lykke Core Restore Vatsatuki

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä vatsatuki on suunniteltu antamaan tukea synnytyksen jälkeen. Lola & Lykke Core Restore käyttää kaksoiskompressioteknologiaa, joka pitää vatsan aktiivisesti yhdessä ja tukee koko vyötäröä, lantiota ja selkää. Se toimii kivunlievityksenä ja auttaa ryhdissä.

Lola & Lykke -yritys perustettiin Suomessa kahden naisen toimesta, jotka itse kokivat komplikaatioita synnytyksen aikana ja sen jälkeen. Tämä sai heidät aloittamaan kouluttautumaan muuttaakseen muiden naisten kokemuksia raskaudesta ja synnytyksestä. He työskentelevät kovasti levittääkseen tietoa terveydestä äitiyden ympärillä ja ovat vuosien varrella kehittäneet useita tuotteita, jotka ovat hyödyllisiä kaikille äideille tarpeista riippumatta.

Lola & Lykke Core Restore on kehitetty yhteistyössä äitiyshuollon fysioterapeuttien kanssa. Siinä on hyvin harkittu muotoilu, joka todella tukee vartaloa kaksoiskompressiotekniikalla. Kiinnität vyön kahdella säädettävällä panelilla, jotka voidaan mukauttaa kehosi mukaan. Materiaali ei sisällä lateksia eikä allergeeneja ja sillä on hyvä hengittävyys. Sopii erinomaisesti käytettäväksi myös liikunnan ja harjoittelun aikana.

Tätä vatsatukea voidaan käyttää sekä luonnollisen synnytyksen että keisarinleikkauksen jälkeen. Se on joustava nauha pehmeästä ja joustavasta materiaalista, joka ei ärsytä ihoa sitä käytettäessä. Valmistajien mukaan vyön käyttösuositus on noin 6-12 viikkoa heti synnytyksen jälkeen. Mutta voit tietysti käyttää sitä pidempään, jos tunnet sen tarpeelliseksi.

Lola & Lykke Core Restore on erinomainen vatsatuki käytettäväksi synnytyksen jälkeen, vatsan ja keskuslihasten palautumisen yhteydessä. Se on erittäin mukava tuote, joka tarjoaa todella hyvää tukea. Tuote on selvästi suosittu ja on saanut erittäin paljon positiivisia arvosteluja. Yrityksellä on alalta suuri asiantuntemus ja se on investoinut paljon resursseja luodakseen tuotteita, joista on oikeasti hyötyä äideille ja tämä on asia, jonka huomaat kokeilemalla!


Carriwell Belly Binder

Carriwell Belly Binder

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on melko yksinkertainen, mutta tehokas tuote, joka auttaa pitämään vatsan koossa. Carriwell Post Birth Belly Binder pyrkii auttamaan kehoa palautumaan synnytyksen jälkeen, jotta voit palata siihen vartalon muotoon, joka sinulla oli ennen syntymää. Se tarjoaa myös jonkin verran tukea lannerangalle ja auttaa ryhdissä.

Carriwell on Pohjoismaiden johtava yritys raskaus-, imetys- ja ennen sekä synnytyksen jälkeisissä tukituotteissa. Heillä on paljon suosittuja vaatteita, jotka ovat saaneet erittäin hyviä arvosteluja äideiltä ympäri Eurooppaa.

Belly Binder koostuu yhdestä osasta, joka kiinnitetään tarranauhalla. Se on mukautettu asteittain muuttamaan kokoaan, vartalon palatessa entiseen muotoonsa. Materiaali on hellävarainen iholle ja koostuu GOTS-sertifioidusta puuvillasta.

Carriwell Belly Binderin suurin etu on, että se on niin uskomattoman helppokäyttöinen. Vyö on helppo kiinnittää ja säätää leveän tarranauhan ansiosta. Sopii hyvin käytettäväksi sekä keisarinleikkauksen että luonnollisen synnytyksen jälkeen. Suositeltu käyttö on heti synnytyksen jälkeen, ja enintään 10 viikkoon. Ajatuksena on, että vatsa ehtii saada takaisin muotonsa, lihakset stabiloituvat ja iho ehtii kiristyä.

Carriwellillä on monia etuja, ja se on sekä hintansa arvoinen, että helppokäyttöinen ja sopii useimmille naisille. Mikäli haluat hintansa arvoisen tukivyön käyttöön raskauden jälkeen, on tämä hyvä vaihtoehto hankkia hyvissä ajoin, jotta voit aloittaa sen käytön heti. Tuote on melko yksinkertainen, mutta tehokas ja sitä on saatavana kahdessa eri värissä.


Belly Bandit Bamboo

Belly Bandit Bamboo

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on pehmein Belly Banditin tuotteista. Se on uskomattoman mukava ja istuu hyvin kehon muodosta riippumatta. Samalla Bamboo-vyö antaa hyvän tuen, joka tukee hellästi vartaloa ja auttaa vatsaa, lantiota ja vyötäröä saamaan takaisin entisen muotonsa.

Belly Banditin vatsatuen takana oleva tekniikka on itse kehitetty ja sitä kutsutaan nimellä PowerCompress Core ™. Se on huolellisesti testattu ja hyvin kehitetty tekniikka, jonka tarkoituksena on tarjota optimaalinen tuki välittömästi synnytyksen jälkeen. Belly Bandit Bamboolla saat tukea sekä molemmille ydinlihaksille, että myös vähäistä tukea selälle ja jaloille.

Kaiken kaikkiaan on Belly Bandit Bamboo melko yksinkertainen tuote. Se on tarranauhalla kiinnitettävä vatsavyö, jonka kokoa on helppo säätää ja mukauttaa. Suuri vahvuus on hienossa, pehmeässä materiaalissa ja siitä tuleva tunne, että se antaa aina juuri oikean tuen.

Niistä, jotka ovat kokeilleet Belly Bandit Bamboota, erottuu kaksi asiaa. Yksi on, että monien mielestä tuote toimii niin kuin se on tarkoitettu ja auttaa vatsaa saamaan takaisin muotonsa. Tämä pätee myös keisarinleikkauksen jälkeen, jossa se on saanut erittäin hyviä arvosteluja. Toinen hieman negatiivinen asia on, että jotkut ihmiset ovat huomanneet, että vatsavyö rullautuu ylös ja tulee sitten epämukavaksi, varsinkin jos haluat käyttää sitä yöllä.

Arviomme on, että tämä on hyvä tuote, vaikka se on melko yksinkertainen ja hinnaltaan hieman korkea. Monilla on erittäin hyviä kokemuksia sen vaikutuksesta, joten Belly Bandit Bamboo on vatsavyö, joka on ehdottomasti mielenkiintoinen vaihtoehto.


Belly Bandit Original

Belly Bandit Original

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on klassinen ja alkuperäinen versio Belly Bandits -tuotteista käytettäväksi synnytyksen jälkeen. Sitä on saatavana useissa koossa ja se koostuu tarranauhallisesta kangaspalasta, joka voidaan mukauttaa kehon kehitykseen raskauden päättymisen jälkeen.

Belly Banditin perustivat kolme sisarusta Yhdysvalloissa vuonna 2008. Heidän yrityksensä on menestystarina ja brändi on luultavasti maailman tunnetuin äitiydelle ja raskauden jälkeisille tuotteille. Heillä on laaja tuotevalikoima, vaikkakin koko valikoimaa ei ole saatavilla suomalaisista myymälöistä.

Belly Bandit Original on erittäin suosittu ja yksi tuotteista, jotka tekivät yrityksestä niin menestyneen alusta alkaen. Vyö ei sisällä lateksia ja se on valmistettu lääketieteellisesti hyväksytyistä materiaaleista, jotka ovat hellävaraisia ​​iholle.

Jotkut voivat kokea vyön hieman kömpelöksi, ja joidenkin naisten, jotka ovat esimerkiksi hieman jäykkiä olkapäistään, voi kokea vaikeuksia kiristää vatsavyö kunnolla yksin. Useimmiten on se kuitenkin joustava tuote, joka on helppokäyttöinen ja säädettävä erittäin käytännöllisesti vartalolle sopivaksi synnytyksen jälkeisen toipumisen aikana.

Kaiken kaikkiaan on Belly Bandit Original erittäin suosittu tuote, ja monet naiset ympäri maailmaa kokevat hyötyneensä siitä. Brändi on hieman kalliimpi kuin muut tuotteet, mutta samalla on näistä huomattavasti enemmän positiivisia arvosteluja. Belly Bandit on eräänlainen turvallinen kortti, joka sopii useimmille ihmisille.


Belly Bandit BFF

Belly Bandit BFF

Tarkista hinta osoitteessa:

BFF on paras ystäväsi, joka voidaan ajatella olevan päättyneen raskauden jälkeen. Belly Bandit BFF on lyhenne sanoista Body Formulated Fit, ja se on hieman erilainen vatsavyö verrattuna muihin. Se on erityisesti kehitetty seuraamaan vartalon luonnollisia muotoja ja tukemaan vartaloa palauttamaan entiseen muotoonsa parhaalla mahdollisella tavalla.

Belly Bandit BFF:ssä on kuusi tukipanelia, jotka seuraavat muotoja ja pitävät vatsaa, lantiota ja vyötäröä tasapainoisesti yhdessä. Lisäksi tukivyössä on kaksi kompressiopanelia, jotka tukevat sivuilta ja auttavat sinua ryhdissä mukavasti ja toimivasti.

BFF-tukivyössä on korsettia muistuttava toiminto, joka saa sinut sekä tuntemaan että näyttämään hoikemmalta sitä käytettäessä. Monelle voi olla psykologinen este esiintyä synnytyksen jälkeen hieman tiukemmissa vaatteissa, ja siten se on erittäin käytännöllinen sellaisten vaatteiden kanssa. Palautumisen kannalta on hyvä, jos sinulla on mahdollisuus aloittaa elämä ja voit liikkua ja kuntoilla heti, kun tunnet olevasi valmis.

Mikäli haluat tuotteen, joka antaa vartalollesi tiukemman tunteen ja samalla tukee vatsan ja vyötärön palautumista, on Belly Bandit BFF todella hyvä vaihtoehto. On kuitenkin syytä huomauttaa, että vartalotyyppien ja yksilöiden välillä on suurta vaihtelevuutta istuvuuden suhteen. Joidenkin mielestä se ei pysy ylhäällä, kun taas toisten mielestä se istuu uskomattoman mukavasti.

Kaiken kaikkiaan on uskomattoman suuri määrä kuluttajia nähnyt hyviä tuloksia, ja Belly Bandit BFF on usein erittäin tehokas niille naisille, jotka nauttivat sen säännöllisestä käytöstä ensimmäisten 6-10 viikon aikana synnytyksen jälkeen.


Nexcare Postpartum Support

Ei saatavilla verkossa

Tämä on Nexcaren vatsatuki, joka on tarkoitettu käytettäväksi synnytyksen jälkeen. Heillä on myös variantti, jota käytetään raskauden aikana. On syytä mainita, että näitä on nykyään hieman vaikea saada käsiinsä ja niiden valmistus on todennäköisesti lopetettu. Niitä on kuitenkin vielä varastossa joissain myymälöissä. Nexcare-brändi kuuluu 3M:lle, joka on monikansallinen yritys, jolla on laaja tuotevalikoima kaikilla mahdollisilla liiketoiminta-alueilla.

Tuki on suunniteltu joustavaksi vyöksi, joka kiinnitetään vartalon ympärille ja on helppo säätää ja kiinnittää tarranauhalla. Valmistajien mukaan se sopii erityisen hyvin keisarileikkauksiin, koska se antaa hellävaraisen ja tukevan tuen heikentyneille vatsalihaksille.

Vyö itsessään on pehmeä, lateksiton ja allergeeniton. Yksi suurimmista eduista on selvästi hinta, sillä tämä on yksi halvimmista tukivöistä käytettäväksi synnytyksen jälkeen.

Valitettavasti ei meillä ole ollut mahdollisuutta kokeilla tätä varianttia, mutta lukemiemme arvostelujen mukaan toimii se ihan ok, vaikka tuote ei olisikaan niin käytännöllinen kuin jotkut muut vatsatuet. Kun vatsa pienenee, on sinun säädettävä vyötä uudelleen, eikä tämä variantti ole yhtä joustava ja helppo saada täydelliseksi.

Olemme hieman mietteliäitä siitä, miksi Nexcare ei enää näytä valmistavan näitä tuotteita. Vaihtoehtoja on markkinoilla monia ja olisimme todennäköisesti valinneet toisen samankaltaisen tuotteen, kuten Carriwellin halvemman tukivyön. Mutta kaiken kaikkiaan uskomme, että Nexcare Postpartum Support on myös täysin ok tuote. Katso mikäli sitä on varastossa, niin on se kohtuullinen, melko halpa vaihtoehto.


Babyono Tukivyö

Ei saatavilla verkossa

Tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista listallamme. Meidän mukaan se myös näkyy laadussa, sillä tämä vatsatuki tuntuu hieman “muoviselta” ja hauraalta. Babyono on puolalainen tuotemerkki, jonka tuotevalikoima sisältää suurimman osan äidille ja vauvalle tarkoitetuista asioista. Heidän tukivyö on tarkoitettu käytettäväksi synnytyksen jälkeen riippumatta siitä, onko kyseessä ollut luonnollinen synnytys vai keisarileikkaus.

Babyono kutsuu tuotettaan Postnatal abdominal belt Comfortiksi, ja sen tulisi pystyä sekä vahvistamaan vatsalihaksia, vähentämään vatsan alueen tyräriskiä että lievittämään keisarinleikkauksen aiheuttamia kipuja. Sen tulee toimia myös turvana, jotta uskallat liikkua ja aloittaa harjoittelemaan vatsaa aktiivisesti.

Babyonon vatsavyö on valmistettu 49 % polyesterista, 28 % lateksista ja 23 % polyamidista. Tämä on syytä ottaa huomioon, koska lateksi voi olla allergeeni, vaikkakin se on harvinaista. Monet tämän tyyppiset tuotteet välttävät lateksia tästä syystä. Samalla sillä on se positiivinen funktio, että se on joustava ja kestävä, joten tuki on tasainen ja tukeva vartalolle.

Kun vertaamme tätä tuotetta muihin vastaaviin tukituotteisiin, tuntuu se halvalta ja kyseenalaistamme sen kestävyyden. Se ei ole paljon halvempi kuin suositut tuotemerkit, kuten Carriwell, mutta on huomattavasti huonompi laadultaan. Rehellinen arviomme on, että markkinoilla on huomattavasti parempia vaihtoehtoja hinnoilla, jotka eivät ole paljoakaan korkeammat.


Auttaako vyö raskauden jälkeen?

On erittäin yleistä, että naiset käyttävät jonkinlaista vatsan tukea raskauden jälkeen. Näitä tuotteita käytetään useimmissa maissa ympäri maailmaa. Siksi on myös monia hyviä arvosteluja äideiltä, ​​joiden mielestä tukivyö auttoi heitä palauttamaan muodon ja toipumaan nopeammin.

Samalla vaihtelee se suuresti henkilöittäin, eikä yhdenkään äidin kokemus synnytyksen jälkeisestä ajasta ole täsmälleen samanlainen kuin toisen äidin kokemus. Jokaisen keho on erilainen ja jotkut kokevat synnytyksen jälkeisen ajan vaikeammaksi kuin toiset.

Tukivyön tärkein vaikutus, josta on tutkimuksiin perustuvaa näyttöä, on se, että se voi olla tärkeä tuki heti synnytyksen jälkeiselle ajanjaksolle. Silloin äiti voi tuntea turvaa, jotta hänellä on voimaa ja uskallusta liikkua, sekä joissain tapauksissa tuntea vähemmän kipua.

Siitä, onko tukivyöstä hyötyä myös tämän ensimmäisen jakson jälkeen, ei ole yhtä selvää näyttöä tieteellisesti. Jotkut tuotteiden takana olevista yrityksistä markkinoivat niitä auttamaan naisia ​​palauttamaan muotonsa nopeammin ja tehokkaammin. Tämä tulee ottaa varauksella, eikä sitä voida taata. Palautuminen näyttää jokaisella erilaiselta ja keho tekee työn tuella tai ilman. Liikunnan, terveellisen ruokavalion ja hyvän levon avulla keho palautuu parhaan kykynsä mukaan.

Kaiken kaikkiaan kannattaa mielestämme hankkia tukivyö käyttöön mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Se antaa sinulle lisäturvaa ja tukea noustaksesi jaloillesi nopeammin, minkä voit parhaassa tapauksessa tehdä. Kaikki tuki jonka vyö antaa sen lisäksi on puhdasta bonusta, mutta mielestämme vaihtoehto kannattaa olla valmiina, mikäli se olisi jotain joka on sinulle sopiva.


Katso myös vinkit hyvistä imetystyynyistä, jotka auttavat sinua raskauden ja imetyksen aikana!