Paras selkä menosuuntaan päin oleva turvaistuin 2024

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kun matkustat lasten kanssa autolla, sinun on tieliikennelain mukaan varmistettava, että lapset on kiinnitetty asianmukaisesti erityiseen turvalaitteeseen. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että lasten on istuttava turvaistuimessa – lain mukaan ja oman turvallisuutenne vuoksi!

Parhaiden lasten turvaistuinten testi

Valittavana on monia erilaisia ​​tuoleja ja monia asioita , jotka on pidettävä mielessä. Olemme tarkastelleet useita malleja ja valinneet suosikkimme markkinoiden parhaista turvaistuimista tällä hetkellä. Olemme kiinnittäneet huomiota pääasiassa turvallisuuteen, mukavuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Kaikille suosikeillemme on yhteistä se, että ne ovat saaneet palkintoja ja läpäisseet testejä, jotka osoittavat niiden turvallisuutta liikenteessä.

Parhaat selkä menosuuntaan autonistuimet, jotka voit ostaa verkosta juuri nyt

Tässä ovat suosikit, jotka olemme valinneet kaikista netistä tilattavissa olevista turvaistuimista. Jotkut sopivat parhaiten tiettyihin tarkoituksiin, esimerkiksi jos sinun on voitava siirtää istuinta kahden auton välillä tai vastaavaa. Jotkut kiinnitetään ISOFIXin kautta, kun taas toiset käyttävät vain turvavyötä. Yhteensä voimme suositella 7 todella hyvää turvaistuinta!


Britax Swingfix M i-Size – Saksalaista laatua älykkäillä ominaisuuksilla

Britax Swingfix M i-Size

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Kyllä
Enimmäispaino:18 kg
Plus testi:Läpäisty

Saksalainen laatumerkki Britax Römer tunnetaan erittäin laadukkaista turvaistuimistaan. Heidän Swingfix M i-Size on osa heidän premium-tuotevalikoimaansa. Siinä on erittäin älykäs muotoilu, jossa keskitytään vahvasti pikkulasten liikenneturvallisuuteen.

Tämä turvaistuin kiinnitetään telakan kanssa auton ISOFIX-kiinnikkeisiin. Siinä on tukijalka, jota voidaan nostaa ja laskea, jotta se asettuu helposti vakaasti paikalleen. On syytä huomioida että tämä istuin on melko raskas, yksi raskaimmista tilattavissa olevista auton istuimista.

Tuolia on mahdollista kallistaa kuuteen eri asentoon, jotta lapselle tulee mahdollisimman mukava asento ajon aikana. Tätä turvaistuinta voidaan myös kääntää 90 astetta. Näin lapsi on helppo nostaa autoon ja sieltä pois ilman turhaa selän ja hartioiden rasitusta.

Swingfix M:ssä on hyvä sivutörmäyssuoja, joka tunnetaan nimellä SICT. Koko tuoli on testattu ja tarjoaa hyvän suojan törmäystilanteessa riippumatta siitä, tapahtuuko se sivulta, edestä tai takaa.

Britax on tunnettu merkki paitsi Saksassa myös kaikkialla maailmassa suunnittelustaan ​​ja korkeasta turvallisuudestaan. Swingfix M i-Size on myös testattu riippumattoman ADAC:n toimesta ja saanut sieltä hyvän arvosanan ja suosituksen.

Pidämme Britax-turvaistuimia korkealla listalla, ja tämä on heidän ylivoimaisesti paras istuin meidän mukaan, mikä saa meidät tietysti suosittelemaan tätä yhtenä parhaista turvaistuimista tällä hetkellä!


Axkid Minikid 2 – Pieni ja joustava turvaistuin

Axkid Minikid 2

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Ei
Enimmäispaino:25 kg
Plus testi:Läpäisty

Axkid on ruotsalainen yritys, jonka pääpaino on turvallisten selkä menosuuntaan olevien turvaistuinten valmistuksessa. Heillä on monia erilaisia ​​malleja, joista useista on tullut erittäin suosittuja. Heidän Minikid 2 -mallinsa on yksi, josta pidämme myös kovasti. Se on yksi maailman myydyimmistä turvaistuimista taaksepäin suunnatuissa malleissa ja se on voittanut useita hienoja palkintoja muotoilustaan.

Tätä turvaistuinta ei kiinnitetä ISOFIX-kiinnityksen avulla, vaan siinä on ainutlaatuinen ratkaisu itsekiristyvien kiinnityshihnojen avulla. Tuolin asentaminen on hyvin yksinkertainen prosessi, ja sen tekee turvalliseksi hihnat, jotka on tehty niin että tuoli asennetaan oikein. Tuoli käännetään oikeaan asentoon ja hihnat pitävät sen niin, että se pysyy koko ajan oikeassa asennossa. Se on älykäs ratkaisu, joka vähentää merkittävästi virheellisen asennuksen riskiä.

Minikid 2:n suunnittelussa on monia ainutlaatuisia piirteitä. Siinä on muun muassa niskatuki ja vyön valjaat, jotka säätyvät automaattisesti lapsen pituuden ja koon mukaan. Tämä lisää turvallisuutta, koska lapsi on aina oikeassa asennossa ilman, että sinun tarvitsee säätää tuolia manuaalisesti ajan myötä.

Axkids Minikid 2:ssa on nerokasta se, että se vie niin vähän tilaa autossa samaan aikaan kun siihen mahtuu isojakin lapsia, jopa 125 senttimetriä pitkiä. Istuin sopii sekä suuriin että pieniin autoihin, koska se on erittäin kompakti.

Tietenkin tuolissa on hyvä sivutörmäyssuoja, jolle valmistajat ovat antaneet nimen Axkid Side Impact Protection. Tämä tarjoaa erittäin tehokkaan suojan sivutörmäyksessä. Tuoli on erittäin mukava ja mukautuva. Niskatuessa on seitsemän eri asentoa ja viisi erilaista kallistusasentoa.

Pidämme tästä turvaistuimesta ja hinta tekee siitä entistä houkuttelevamman. Jos haluat pienen, tehokkaan ja älykkään tuolin edulliseen hintaan, on tämä ehdottomasti tutustumisen arvoinen vaihtoehto!


Maxi Cosi Pearl Smart i-Size turvaistuin

Maxi Cosi Pearl Smart i-Size

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Kyllä
Enimmäispaino:18 kg
Plus testi:Läpäisty

Maxi Cosi -turvaistuin voidaan ostaa joko erikseen tai pakettina ISOFIX-telakalla. Ajatuksena on, että voi käyttää heidän turvakaukaloa ja vaihtaa sitten turvaistuimeen kun sen aika on. Tämä tuoli on hyväksytty i-Size-järjestelmän mukaan ja se on hyväksytty tiukoissa Plus-testeissä.

ISOFIX-kiinnityksen ansiosta tuoli on helppo kiinnittää turvallisesti. Kun telakka on paikallaan, on helppo nostaa päälle ja pois itse turvaistuin. Kuulet naksahduksen, kun kiinnität tuolin, mikä vahvistaa, että kiinnitys on suoritettu oikein ja tuoli on tukevasti paikallaan. Apunasi ovat sekä ääni- että visuaaliset ilmaisimet, jotka osoittavat, kun tuoli on kiinnitetty kunnolla.

Maxi-Cosi Pearl noudattaa kaikkia olemassa olevia sääntöjä ja vaatimuksia lasten eurooppalaisen liikenneturvallisuuden suhteen. Se on myös erittäin joustava istuin, jota voidaan säätää useisiin  eri asentoihin ja makuuasentoihin, sekä kasvot menosuuntaan että selkä menosuuntaan.

Tämän turvaistuimen etuna on myös se, että se on helppo pitää puhtaana. Voit irrottaa verhoilun ja pestä sen tarvittaessa koneessa. Maxi-Cosi Pearlin turvavyö ja niskatuki ovat helposti säädettävissä ja tuoli voidaan mukauttaa lapsen pituuteen ja suosikkiasentoon.

Parasta tässä turvaistuimessa on, että se on niin siisti ja helppokäyttöinen. Kun telakkaon paikallaan, tuolia on erittäin helppo siirtää ja säätää käyttötarkoituksen mukaan. Niille teistä, jotka olette ajoissa liikkeellä ja aiotte ostaa sekä turvakaukalon että turvaistuimen samaan aikaan, voi olla helppoa valita Maxi Cosi juuri mukavuuden vuoksi.

Tuoli ei ole niin kallis ja pidämme tätä erittäin hyvänä valintana sinulle, joka haluat hieman kevyemmän tuolin kuin raskaimmat versiot. Se, että se on myös edullinen, on iso plussa ja meiltä tämä saa vahvan suosituksen yhdeksi parhaista turvaistuimista jonka voit valita juuri nyt!


Klippan Century Freestyle Turvaistuin

Klippan Century Freestyle Turvaistuin

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Ei
Enimmäispaino:25 kg
Plus testi:Läpäisty

Suomalainen Klippan on kehittänyt ja myynyt lasten turvatuotteita autoon noin 50 vuoden ajan. He kehittävät ja testaavat tuotteitaan omissa tiloissaan, mikä tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet turvallisten ja kestävien turvaistuinten luomiseen.

Klippan Century Freestyle näyttää pinnaltaan melko yksinkertaiselta, mutta on myös erittäin luotettava ja turvallinen turvaistuin. Se on läpäissyt Plus-testin ja sen on todistettu antavan hyvän suojan törmäystilanteessa. Lisäksi se sai korkean arvosanan Folksamin turvaistuintestissä vuonna 2019.

Koska sitä ei kiinnitetä ISOFIXiin, sen maksimipaino voi olla hieman suurempi, jopa 25 kiloa. Lisäksi selkänoja on suuri, mikä helpottaa lapsen kasvua. Tällä tavalla tuolia on mahdollista käyttää useita vuosia.

ISOFIXin sijaan kiinnitetään turvaistuin autoon tavallisen kolmipistevyön avulla jonka lisäksi siinä on hihnat aliankkurointia varten ja tukijalka. Siinä on myös etukiinnike, jonka avulla on mahdollista säätää tuolin kaltevuutta turvallisuuden ja mukavuuden takaamiseksi.

Klippan Centuryn verhoilu on helppo irrottaa, jotta se on helppo pestä tarvittaessa. Kaiken kaikkiaan tämä on erittäin helppokäyttöinen turvaistuin, vaikka se vie melko paljon tilaa, kun se on asennettu autoon.

Edullinen hinta, turvallisuus ja se, että istuinta voidaan käyttää pitkään, antavat meille hyviä syitä todella suositella tätä turvaistuinta. Mikäli etsit tuolia, jota ei kiinnitetä ISOFIX-kiinnitykseen, on tämä yksi parhaista auton turvaistuimista juuri nyt!


BeSafe iZi Kid X3 i-Size – Laatumerkki, korkealla vakuutusyhtiöiden arvosanalla

BeSafe iZi Kid X3 i-Size Turvaistuin
Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Kyllä
Enimmäispaino:18 kg
Plus testi:Läpäisty

BeSafella on useita merkittäviä turvaistuimia, ja se on saavuttanut erittäin hyvän maineen lasten turvallisuuden markkinoilla autossa. Kaikki heidän iZi-Kid-sarjan istuimet ovat saaneet huippuarvosanat vakuutusyhtiö Folksamin lasten turvaistuinten testissä.

X3 on heidän uusin tuote sarjassa. Se on pohjimmiltaan sama mukava tuoli kuin aiemmat versiot pienillä mukavuuden ja käyttäjäystävällisyyden päivityksillä.

BeSafen sivutörmäyssuoja on nimeltään SIP + ja se on erittäin joustava ja sulava suoja, joka on helppo kiinnittää tuoliin. Kun se on paikallaan, se istuu täydellisesti ja tarjoaa erittäin hyvän suojan vauvan kyljjlle.

Kun vauva on pieni, voit käyttää mukana tulevaa Body Huggeria. Siinä lapsi istuu tiukasti suljettuna maksimaalisen turvallisuuden ja mukavuuden saavuttamiseksi. Sitä voidaan käyttää noin 2 vuoden ikään asti, jonka jälkeen se on helppo irrottaa. Tuolia voidaan käyttää ja sitä tulee käyttää noin 4-vuotiaaksi asti.

BaSafen iZi Kid X3 kiinnitetään ISOFIXiin ja istuu täydellisesti paikalleen. Tämän turvaistuimen asentaminen on yllättävän helppoa, mikä on iso plussa. Tuolin etuosassa oleva kiinnike tekee asennuksesta vakaan ja siinä on useita merkintöjä, jotka osoittavat, että asennus on suoritettu oikein.

Käsiä on mahdollista säätää ISOFIXin mukaan, jolloin voidaan säätää kuinka paljon tilaa itse tuoli vie. Tämä mahdollistaa myös jalkatilan mukauttamisen lapsen kasvaessa. Voit myös säätää pään ja kaulan suojaa. Tämä turvaistuin on valmistettu niin, että lapsesi voi istua mukavasti selkä menosuuntaan koko matkan noin 6 kuukaudesta 4 vuoteen.

Turvallisuuden kannalta tuoli on hyvin testattu ja tunnustettu. Folksamin testin hyvän arvosanan lisäksi se on Plustestissä hyväksytty ja siinä on i-Size-merkki.

Kaiken kaikkiaan tämä on poikkeuksellisen hyvin valmistettu turvaistuin. Turvallisuuteen, mukautumiseen ja mukavuuteen keskittyen, tämä on epäilemättä yksi markkinoiden parhaista turvaistuin valinnoista!


BeSafe iZi Plus X1 Turvaistuin

BeSafe iZi Plus X1 Turvaistuin
Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Ei
Enimmäispaino:25 kg
Plus testi:Läpäisty

Vakuutusyhtiö Folksamin suuressa turvaistuinten testissä 2019 voitti tämä BeSafen malli muut turvallisuudessaan. Ymmärrämme selvästi miksi, ja BeSafe on suosikkimerkkimme lasten turvallisuudesta autoissa.

BeSafe on norjalainen yritys. Se perustettiin Krøderenissa, jossa heillä on edelleen sekä pääkonttori että yksi tehtaistaan. Heillä on pitkä historia turvaistuinten kehittämisessä ja he ovat työskennelleet alalla yli 50 vuotta. Nykyään heidän tuotteitaan myydään ympäri maailmaa yli 40 maassa.

iZi Plus X1 -turvaistuinta ei kiinnitetä ISOFIX-järjestelmällä, vaan se kiinnitetään turvavyön ja mukana tulevien hihnojen sekä etukiinnikkeen avulla. Siinä on myös tukijalka vakautta ja tukea varten. Koska siinä ei käytetä ISOFIXia, kestää se suurempaa painoa kuin monet muut turvaistuimet, jopa 25 kiloa.

On hyvä tietää, että tämän turvaistuimen oikein asentaminen vaatii hieman harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Siksi on tärkeää noudattaa huolellisesti käyttöohjetta. Ei myöskään ole suositeltavaa käyttää tätä istuinta, mikäli joudut usein siirtämään sitä sisään ja ulos autosta. Siinä tapauksessa on jokin BeSafen ISOFIX-tuoleista luultavasti parempi valinta.

Turvallisuuden kannalta tämä tuoli on kuitenkin luokkansa paras. Folksamin testin lisäksi se on läpäissyt sekä Plus-testin että voittanut useita erilaisia ​​palkintoja. Eikä vähiten Auto Motor und Sport -lehdessä, jossa se valittiin parhaaksi testissä.

Tuolissa on sivutörmäyssuoja SIP +. Tämä tarjoaa jopa 20 % paremman turvallisuuden kuin vastaavat auton istuimet sivutörmäyksessä. Lapsi istuu tiukasti ja mukavasti tuolissa istuvassa uudessa päivitetyssä body hugger versiossa. Se auttaa lasta istumaan vakaasti hyvällä tuella ja tekee matkasta erittäin mukavan. Tämän avulla lapset voivat varhaisessa vaiheessa siirtyä istumaan turvaistuimeen.

On syytä muistaa, että tuoli on melko suuri ja sen asentamiseen tarvitaan paljon vyötä. Se tekee siitä hieman hankalaa, varsinkin alussa. Tästä huolimatta se on paikoillaan melko kompakti ja sitä voidaan käyttää erittäin hyvin pienemmässäkin autossa.

Meille tämä on selvästi yksi parhaista vaihtoehdoista. Se mitä sinun tulisi harkita on, haluatko tuolin, joka on helpompi asentaa ISOFIX-tuen avulla. Silloin esimerkiksi BeSafe iZi Twist tai iZi Kid X3 voivat olla paremmin sopivia vaihtoehtoja. Olemme erittäin vakuuttuneita BeSafesta ja voimme lämpimästi suositella heidän turvaistuimiaan!


BeSafe iZi Twist i-Size -turvaistuin – Supermoderni ja joustava istuin erinomaisella turvallisuudella

BeSafe iZi Twist i-Size -turvaistuin

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Suunta:Taaksepäin
ISOFIX:Kyllä
Enimmäispaino:18 kg
Plus testi:Läpäisty

BeSafen uusissa turvaistuimissa iZi Twist on uusi innovatiivinen toiminto, joka on nopeasti tullut suuresti arvostetuksi vanhempien keskuudessa. Istuinta on mahdollista kääntää sivulta toiselle, mikä tekee lapsen nostamisen autoon ja sieltä ulos valtavan paljon helpommaksi. Näin sinun ei tarvitse taivuttaa selkääsi ja nojata auton sisään, mikä on muuten ergonomian kannalta erittäin rasittava asento.

Tuoli on hyväksytty kovassa Plus -testissä ja se on saanut erittäin hyvän arvosanan saksalaisessa ADAC / Stiftung Waren -testissä, joka suoritettiin toukokuussa 2020.

iZi Twistissä on sisäänrakennettu sivutörmäyssuoja itse tuolin kuoressa. Siinä on myös ylimääräinen sivutörmäyssuoja, SIP +, joka on sovitettu käännettäville auton istuimille.

BeSafe on myös kehittelyt lisää sen päänsuojiaan ja tuolissa on uusi Dynamic Absorber, joka on erittäin tehokas ja hellävarainen suoja, joka tarjoaa optimaalisen suojan vaarallisissa sivutörmäyksissä.

BeSafe iZi Twist on erittäin käyttäjäystävällinen ja suositun kiertotoiminnon lisäksi siinä on useita kallistusasentoja, joita voidaan säätää myös tuolin asennuksen jälkeen. Tuolia asennettaessa käytössäsi on useita väri-ilmaisimia ja ääniä, jotka antavat signaalin, kun asennus on suoritettu oikein.

Patentoidun Universal Level Technologyn ansiosta saat täydellisen istuinkulman mihin tahansa autoon, johon tuoli on asennettu.

Turvallisuuden lisäksi tässä turvaistuimessa on myös erittäin mukava istua. Yksityiskohtiin, jotka tekevät kyydistä mahdollisimman mukavaa, on kiinnitetty paljon huomiota. Pienelle lapselle on olemassa “Two-Fit Cushions”, pehmeä body hugger, joka halaa lastasi antaen tukea ja vakautta lapsen keholle. Tuolin mukauttamiseen on erinomaiset mahdollisuudet. Pääntukea voidaan säätää lapsen kasvaessa ja koko tuolin kaltevuutta voi säätää. Takana on tuuletusjärjestelmä hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi.

BeSafe on edelläkävijä, kun on kyse lasten turvallisuuden ja mukavuuden kehittämisestä turvaistuimissa. Olemme uskomattoman vaikuttuneita heidän kyvystään innovoida ja siitä, kuinka he jatkuvasti kehittävät uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat autolla matkustavien elämää. BeSafe iZi Twist -turvaistuin on suosikkimme kaikista turvaistuimista juuri nyt!


Usein kysyttyjä kysymyksiä auton turvaistuimista

Tässä on joitain vastauksia yleisiin kysymyksiin, joita kuluttajilla yleensä on auton turvaistuimista.

Selkä menosuuntaan vai eteenpäin suunnattu turvaistuin – kumpi on parempi?

Selkä menosuuntaan istuva turvaistuin on turvallisin tapa lapsille matkustaa autolla, ja Liikennevirasto suosittelee selkänoja menosuuntaan kaikille alle 4-vuotiaille lapsille.

Mikä selkä menosuuntaan autonistuin on paras?

Meillä on useita suosikkeja, mutta turvallisin ja parhaan laadun omaava merkki on BeSafe. Suosittelemme seuraavia turvaistuimia:

  • BeSafe iZi Plus X1
  • BeSafe iZi Twist i-Size
  • BeSafe iZi Kid X3 i-Size
  • Britax Swingfix M i-Size
  • Axkid Minikid 2
  • Maxi Cosi Pearl Smart i-Size
  • Klippan Century

Onko hyvää turvaistuinta ilman ISOFIXiä?

Kyllä, joitain parhaista auton turvaistuimista, joita ei ole kiinnitetty ISOFIXillä, ovat:

  • BeSafe iZi Plus X1
  • Axkid Minikid 2
  • Klippan Century Freestyle

Kuinka kauan lapset voivat istua selkä menosuuntaan-turvaistuimessa?

Liikenneviraston virallinen suositus on, että lasten tulee matkustaa selkä menosuuntaan käännetyssä turvaistuimessa 4-vuotiaaksi asti. Suurin osa markkinoilla olevista tuoleista on tehty sopimaan noin tämän ikäisille lapsille. Se, kuinka kauan lapsi voi istua turvaistuimessa, on lapsen painosta, pituudesta sekä istuimen tilavuudesta kiinni. On kuitenkin yleistä että  4-vuotiaana siirrytään käyttämään turvavuyöistuinta tai lastentyynyä.

Pitäisikö turvaistuin kiinnittää ISOFIXillä vai ilman?

Kaikissa uusissa autoissa on ISOFIX ja nykyään tämä kiinnitys löytyy muutenkin useimmista autoista. ISOFIX-järjestelmään kiinnitettävillä turvaistuimilla on suuria etuja. Tämä vähentää riskiä, ​​että tuoli asennetaan väärin, mikä on muuten suuri riski, koska väärin asennettu tuoli voi tarjota huonon suojan liikenteessä.

Samaan aikaan on monia hyviä tuoleja, jotka eivät ole ISOFIX-yhteensopivia. Suosittelemme Axkid Minikid 2:ta ja Klippan Century Freestyleä, jotka molemmat ovat erittäin turvallisia ja hyvin testattuja turvaistuimia ilman ISOFIX-tukea.

Täältä voit lukea lisää ISOFIXista!

Minkä painon auton turvaistuin kestää?

Jos turvaistuin liitetään auton ISOFIXiin, on maksimipaino 18 kg. Jos se ei ole ISOFIX-tuoli, voi enimmäispaino usein olla 25 kg. Se kuitenkin vaihtelee eri merkkien ja mallien välillä. Tarkista aina käyttämäsi tai ostoehdokkaan tiedot.

Mikä on Plustest?

Plus-testi on turvaistuinten ylimääräinen testi, jolla arvioidaan istuimen turvallisuutta. Testissä mitataan turvaistuimen kykyä suojata lapsen niskaa edestä tulevan törmäyksen syntyvistä voimista. Turvaistuimen ei tarvitse läpäistä Plus-testiä saadakseen hyväksynnän Euroopassa. On hyviä turvaistuimia, joita ei ole plus testattu. Sitä voidaan ajatella lisäturvana ja olemme tietoisesti valinneet suosituksissamme vain Plus-testissä hyväksytyt turvaistuimet.

Mitkä turvaistuimet ovat mukana Plus-testissä?

Turvaistuinsuosituksiin olemme sisällyttäneet vain Plus-testin läpäisseet istuimet.

Ruotsalaisen NTF:n verkkosivuilla näet kaikki plus-testatut turvaistuimet.

Turvaistuin peittää näkyvyyden sivupeiliin, mitä voin tehdä?

Jos käytät turvaistuinta etupenkillä, se voi peittää näkymän sivupeiliin. On mahdollista hankkia pidennetyt peilit, jotka helpottavat näkyvyyttä ajaessasi. Toinen vaihtoehto on ostaa erityinen lisäpeili, joka voidaan asentaa alkuperäisen sivupeilin päälle.

Onko olemassa turvaistuinta, joka on helppo nostaa sisään ja ulos?

Turvallisuuden vuoksi on parasta jättää oikein asennettu turvaistuin mahdollisimman pitkäksi aikaa paikoilleen. Tämä johtuu siitä, että se vähentää riskiä, ​​että tuoli asennetaan väärin. Jos joudut siirtämään tuolia usein, on hyvä, jos on mahdollista käyttää ISOFIXillä kiinnitettävää tuolia, sillä silloin se on helpompi kiinnittää joka kerta oikein.

Vaihtoehtona on käyttää turvaistuinta, jossa on erillinen telakka. Silloin voitte ostaa ylimääräisen telakan jolloin saatte jokaiseen autoon oman, mikälli joudutte usein siirtämään istuinta kahden auton välillä.

Mikä on paras valinta, jos haluaa pienen turvaistuimen?

Suosikkimme, joka on pieni ja joustava turvaistuin, jossa on erittäin hyvä turvallisuus, Plustest-hyväksytty ja hyvä maine, on Axkid Mini 2.

Milloin aloittaa turvaistuimen käyttö?

Kun lapsi voi istua kunnolla sekä tukevasti selkänojalla ja olla kiinnitetty oikein, on mahdollista vaihtaa turvakaukalosta turvaistuimeen. Eri mallien välillä on hieman eroa, kuinka hyvin ne soveltuvat pienille lapsille.

On tärkeää varmistaa, että valjaat, joilla lapsi on kiinnitetty, istuvat oikein vartalon ympärillä. Olkahihnan tulee istua suunnilleen lapsen olkapään korkeudella, eikä sitä saa vetää alas korkeammasta asennosta. Jos turvaistuimessa on hyvä babyhugger tai erityinen sisäosa pienille lapsille, se sopii paremmin käytettäväksi pienten lasten kanssa. Katso sinua kiinnostavan mallin tekniset tiedot ja suositukset saadaksesi tarkempia tietoja.


Katso myös vinkit korokeistuin!