Paras turvakaukalo 2024: Auton turvallisuus elämän alusta alkaen

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Autolla matkustavien lasten tulee aina matkustaa erityisillä turvavarusteilla. Pienille lapsille turvallisin tapa matkustaa on turvakaukalossa. Se on suunniteltu imeväisille ja se on suunniteltu suojaamaan vauvan vartaloa ja päätä ensimmäisten elinkuukausien aikana. Tässä artikkelissa tarkastelemme turvakaukaloita tarkemmin ja suosittelemme suosikkejamme: parhaat turvakaukalot, joita voit ostaa verkosta.

paras turvakaukalo vauvoille

Mikä turvakaukalo on paras testissä?

Olemme valinneet parhaat ehdokkaamme tarkan markkinoiden tarkastelun jälkeen, sekä lukemalla vakuutusyhtiöiden asiantuntijoiden ja autoteollisuuden lasten turvallisuuden osaajien lausuntoja.

Erittäin hyvä vaihtoehto on Axkid Modukid Infant. Ruotsalaisella innovatiivisella yrityksellä on menestyksekäs historia ilmiömäisten kaukaloiden ja turvaistuintensa kanssa, ja tämä on todella hyvä tuote pienille lapsille.

Axkid Modukid Infant

Toinen myydyin suosikki on Pebble Pro. Se on helppokäyttöinen ja siinä on hyvin toteutettu muotoilu ja turvallisuus.

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size turvakaukalo

Turvakaukalo-arvostelut – 7 parasta mallia tällä hetkellä

Tässä on tarkempia arvosteluja ja tietoa kaikista turvakaukaloista, joita olemme tarkastelleet tarkemmin.

Jos sinulla on isompia lapsia, voit lukea turvaistuimista täältä! Kun lapset kasvavat pidemmiksi, he voivat myös istua korokeistuin.


Maxi Cosi Pebble Pro i-Size turvakaukalo

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size turvakaukalo

Tarkista hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-12 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Pebble Pro on uskomattoman mukava tuoli pienimmille. Siinä on kevyet sisäänrakennetut valjaat, jotka on helppo saada paikoilleen, sekä pehmeä ja suojaava sisäosa, joka syleilee pienimmätkin matkustajat.

Tämä turvakaukalo voidaan kiinnittää joko ISOFIXillä tai pelkällä vyöllä. Tämän ansiosta kaukalo on helppo ottaa mukaan riippumatta siitä, menettekö yleensä samalla autolla vai vaihdatte eri ajoneuvojen välillä. ISOFIX-osa kiinnitetään telakalla, esim. Family Fix, joka sopii myös Maxi Cosi Rock turvakaukaloon ja Maxi Cosi Pearl turvaistuimeen.

Kaikki Maxi Cosi -turvaistuimet testataan saksalaisen autojärjestö ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) toimesta. Niitä testataan sekä turvallisuudesta että käyttäjäystävällisyydestä. Tämä tuoli sai erittäin korkean arvosanan ja hyvän arvostelun turvallisuudestaan.

Turvakaukalo on i-Size-hyväksytty, siinä on pehmustettu sisäosa pienille vauvoille ja yksinkertainen Click & Go -asennus ISOFIX-telakan kautta. Kun napsautat sen paikoilleen, sekä kuulet että saat visuaalisen osoituksen siitä, että kaukalo on asennettu oikein.

Kaiken kaikkiaan Maxi Cosi Pebblessä on:

 • Super mukavuus
 • Hyvä suojaus
 • Helppokäyttöinen

Tämä ja Maxis Cosen toinen malli, Rock, ovat kaksi suosikkiamme, joita voimme todella suositella. Kun telakka on paikallaan, on myös erittäin helppo vaihtaa Maxi Cosin -turvaistuimeen, mikäli haluat tehdä siirtymisestä mahdollisimman helppoa.


Axkid Modukid Infant – Kevyt ja joustava turvakaukalo

Axkid Modukid Infant

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-12 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Tämä turvakaukalo on yksi kevyimmistä mitä voit ostaa juuri nyt. Se painaa vain 3,7 kiloa ja on kevyin kaikista suosittelemistamme turvakaukaloista. Se on suunniteltu painottaen pikkumatkaajan turvallisuutta ja mukavuutta.

Kaulan takana on ergonominen tyyny ja vyöt ovat pehmustetut ja pehmeät. Vastasyntyneille on kolme erityistä vauvantyynyä, jotka varmistavat oikean asennon. Kun lapsi hieman kasvaa, voidaan nämä poistaa.

Tämä turvakaukalo on i-Size-hyväksytty, ja siinä on korkealaatuinen sivutörmäyssuoja ja niskatuki.

Axkid Modukid Infant voidaan kiinnittää telakan kanssa tai ilman. Telakan käyttö on kuitenkin joustavin tapa ja mahdollistaa turvakaukalon nopean asettamisen ja poistamisen. ISOFIX-varsien kyljissä on selkeät ilmaisimet ja tukijalka antaa signaalin siitä, että asennus on suoritettu oikein.

Modukid Infant voidaan yhdistää Axkidin omiin Axkid Life -vaunuihin. Lisäksi se voidaan yhdistää useimpiin muihin vaunuihin, mikä tekee siitä erittäin joustavan ja käyttäjäystävällisen.

Axkidilla on myös joitain älykkäitä lisävarusteita, joita voi ostaa heidän turvakaukaloihin, esimerkiksi:

 • Peili, jonka avulla näet lapsen selkä menosuuntaan istuvassa turvaistuimessa takapenkillä.
 • Potkusuoja, joka suojaa istuimia, myös älykkäällä säilytystilalla.

Olemme Axkidin omistautuneita faneja ja arvostamme tätä ruotsalaista jalokiveä, kun kyse on vauvan ja lasten turvallisuudesta. Jos haluat pienen, halvan ja joustavan turvakaukalon, on tämä todella hyvä vaihtoehto.


Maxi Cosi Rock

Maxi Cosi Rock

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-12 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Maxi Cosi on erittäin suosittu valinta lasten turvalaitteissa autossa. Heidän Rock turvakaukalo on yksi heidän myydyimmistä. Se on I-Size-hyväksytty, mikä takaa korkean laadun ja turvallisuuden.

Kaukalo voidaan kiinnittää joko turvavyön avulla, jolloin se on helppo ottaa mukaan, jos olet lähdössä muulla kuin omalla autollasi, tai ISOFIX telakalla. Samaan telakkaan, jota käytät Maxi Cosi Rockissa, voit myös kiinnittää yhden suosikeistamme turvaistuinten joukossa, Maxi Cosi Pearl Smart i-Sizen. Mikäli käytät näitä molempia tuotteita, sinulla on autoturvapaketti, joka riittää sekä vastasyntyneelle että lapselle noin neljään vuoteen asti.

Kun pieni lapsi makaa turvakaukalossa, on hän on turvassa baby-hugg täytteessä. Tämä istuu ja antaa vastasyntyneelle makuuasennon, joka on mukautettu vauvan kehoon. Vauvan kasvaessa toimii turvakaukalon sivujen yläosa iskuja vaimentavana törmäyssuojana. Suunnittelu on tehty tarjoamaan mahdollisimman hyvän suojan koko imeväisiän ajan. Maxi Cosi Rock on myös käynyt läpi perusteelliset ADACin testaukset ja saavuttanut erittäin hyviä tuloksia turvallisuutensa puolesta.

Muita älykkäitä yksityiskohtia, joita arvostetaan tässä turvakaukalossa ovat:

 • Se voidaan kiinnittää vaunuihin yhdellä napsautuksella. Sopii useimpiin nykyaikaisiin lastenvaunuihin.
 • Turvakaukalo on hyväksytty otettavaksi mukaan lentokoneeseen niin sanotulla TUV-sertifikaatilla.
 • Verhoilu voidaan irrottaa ja pestä koneessa.

Pidämme Maxi Cosin turvakaukalosta erittäin paljon ja heidän Rock i-Size on täydellinen valinta. Jos päätät tehdä näin, on erittäin suositeltavaa jatkaa turvaistuimen käytöllä, kun sen aika on.

Lue lisää artikkeleita lasten turvallisuudesta täältä!


Britax Römer Primo

Britax Römer Primo

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-15 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Tämä Britaxin turvakaukalo on erittäin kevyt ja kätevä. Se painaa vain noin 4 kiloa ja sitä on helppo kantaa, mukana tulevalla kahvalla. Turvakaukalo voidaan kiinnittää erityiseen Primo-telakkaan, jonka avulla se on erittäin helppo napsauttaa paikoilleen ja pois autosta. Telakka voidaan ostaa mukaan pakettina tai erikseen. Lisäksi turvakaukalo voidaan kiinnittää kaikkiin nykyaikaisiin Click & Go -järjestelmää tukeviin vaunuihin.

Pääosa on pehmustettu ja antaa lapselle hyvän tuen ja mukavan asennon tuolissa. Kun lapsi on pieni, voit pitää tuolia makuuasennossa ja käyttää mukana tulevaa tyynyä. Kun lapsi sitten kasvaa, voidaan tämä irrottaa jotta saadaan lisää tilaa ja enemmän pystyasentoa.

Britax Primon sivut ovat syvät ja käärivät pienen lapsen pieneen koteloon. Tämä upotus tarjoaa hyvän suojan ja vähentää vaurioiden riskiä sivutörmäyksen sattuessa. Lapsi kiinnitetään sisäisellä 3-pistevyöllä, jota voidaan säätää usealle eri korkeudelle lapsen koon mukaan.

Primon kahvaa voi säätää ja asettaa turvakaukalon taakse, mikä helpottaa lapsen nostamista sisään ja ulos. Kun asetat turvaistuimen lattialle, voit valita, käytetäänkö kahvaa pitämään sitä tukevasti vai haluatko pystyä keinuttamaan lasta tuolissa.

Turvakaukalossa on tarvittaessa kokoontaitettava kuomu joka antaa aurinkosuojakertoimen 50+. Se istuu erillään kahvasta, jotta se ei jää tielle, kun kannat tai siirrät turvakaukaloa.

Britax Römer on erittäin hyvämaineinen yritys, jolla on pitkä kokemus lasten turvallisuudesta. Heidän tuotteet ovat jatkuvasti korkealaatuisia, eikä tämä turvakaukalo ole poikkeus. Yhdessä telakan kanssa se tarjoaa erittäin joustavan ja helppokäyttöisen järjestelmän pienen lapsen kanssa matkustamiseen autossa.


Britax Baby-Safe2

Britax Baby-Safe2

Paras hinta osoitteessa:

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-15 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Tämä turvakaukalo on osa Britaxin edistyksellisimpiä tuotteita, heidän Premium-sarjansa. Sitä voidaan käyttää syntymästä noin 15 kuukauden ikään asti. Tuoli on suunniteltu erityisesti niin, että vastasyntyneet voivat maata mukavassa asennossa. Vauvan kasvaessa poistat imeväis-sisäosan ja jätät tarpeeksi tilaa kasvavalle vauvalle noin 83 senttimetriin asti. Suunnittelu on hyvin harkittu ja tarjoaa ergonomisesti oikean asennon ja hyvän suojan koko imeväisiän ajan.

Britax Baby-Safe2 on saavuttanut hyviä tuloksia useissa ADAC:n testeissä Saksassa, jotka ovat tunnettuja liikenneturvallisuustesteistään.

Hyvin harkittu ergonominen sijoittelu yhdessä sivutörmäyssuojan, pehmustetun sisäosan ja päänsuojan kanssa takaavat, että tämän turvakaukalon turvallisuus on aivan huippuluokkaa.

Muita hyödyllisiä yksityiskohtia ovat:

 • Kuomu joka suojaa auringolta ja säältä.
 • 5-pistevyö vakaaseen asentoon.
 • Verhoilu on helppo irrottaa ja se voidaan pestä koneessa.

Joustava Click & Go, joka tekee turvakaukalon kiinnittämisestä ja poistamisesta helppoa.

Kun kiinnität turvakaukalon, kuulet naksahduksen sekä näet väri-indikaattorista että kiinnitys on suoritettu oikein.

Kaiken kaikkiaan on Britax Römer Baby-Safe2 todellinen ensiluokkainen valinta turvakaukaloiden suhteen. Se täyttää kaikki vaatimukset, jotka meillä on turvallisuuden ja käyttäjäystävällisyyden suhteen. Voimme ehdottomasti suositella tätä turvakaukaloa erittäin hyvänä valintana!


Cybex Cloud Z i-Size

Cybex Cloud Z i-Size

ei saatavilla verkossa

Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-15 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

Yritys Cybex on perustettu Saksassa ja sillä on pitkä historia ja paljon kokemusta erilaisista vauvoille ja lapsiperheille tarkoitetuista tuotteista. He valmistavat, kehittävät ja testaavat tuotteitaan omissa tiloissaan ja onnistuvat ylläpitämään erittäin korkeaa turvallisuus- ja suunnittelutasoa.

Cloud Z i-Size -turvakaukalo on päivitetty, kevyempi versio heidän aiemmasta Cloud Q -konseptistaan. Kaukalon turvallisuutta parantaa niiden Linear Side-Impact Protection (L.S.P) -tekniikka. Tämä yhdessä kuoren kanssa, joka vaimentaa voimaa ja ulkoista painetta, tarjoaa erittäin tehokkaan suojan sivutörmäyksessä.

Kun käytät Cyber ​​​​Z -telakkaa (joka myydään erikseen), sinulla on mahdollisuus kääntää tuolia helpottaaksesi lapsen nostamista sisään ja ulos. Tämä kääntö, samoin kuin tuolin kaltevuus, on helppo säätää halutulla tavalla yhdellä kädellä.

Kun vauva on pieni, käytät vauvasisäosaa, joka mahdollistaa vauvoille ergonomisen ja lempeän makuuasennon. Tässä asennossa lapsi voi nukahtaa ilman että pää kallistuu matkan aikana.

Vauvan kasvaessa poistat helposti tämän sisäosan ja säädät niskatuen sopivalle korkeudelle. On myös mahdollista säätää valjaiden korkeutta, mikä tekee tästä tuolista erittäin mukautuvan lapsen pituuteen.

Cyber ​​​​Cloud Z i-Size on voittanut useita erilaisia ​​palkintoja suunnittelustaan, ja se on saanut hyväksytyn arvosanan useissa testeissä riippumattomien ajoneuvoasiantuntijoiden toimesta Saksan markkinoilla. Turvakaukalo on hyvännäköinen ja sitä on saatavana useissa eri värivaihtoehdoissa.

Jos haluat helppokäyttöisen, turvallisen ja nykyaikaisen turvakaukalon,  on Cloud Z selvästi loistava valinta, joka pitää erittäin korkeaa tasoa nykypäivän lasten autoturvallisuuden markkinoilla.


BeSafe iZi Go Modular X1 – Maailmanluokan turvakaukalo

BeSafe iZi Go Modular X1
Tekniset tiedot
Ikäsuositus:0-12 kuukautta
Kiinnitysvaihtoehdot:ISOFIX, Telakka, Turvavyö
Suunta:taaksepäin

BeSafe on tunnettu valmistaja, jolla on erittäin hyvät ansiot ja arvostelut lasten turvallisuudesta autossa. Sekä heidän turvaistuimista ​​että turvakaukaloista ​​on tullut erittäin suosittuja ja arvostettuja uusien vanhempien keskuudessa.

Tässä mallissa, iZi Go Modular X1-i-Size, on erittäin hyvin harkittu turvallisuussuunnittelu. Se käyttää SIP + -tekniikkaa, joka on suunniteltu absorboimaan suurimman osan sivutörmäyksessä esiintyvistä voimista. I-Size-tarralle on asetettu tiukat vaatimukset, ja tämä turvakaukalo täyttää ja ylittää nämä vaatimukset.

Toinen turvallisuusinnovaatio on niiden Dynamic Force Absorber. Se on suunniteltu tarjoamaan ylimääräistä päänsuojaa päätä pitkin kulkevien taivutettavien sivujen avulla. Sivutörmäyksessä nämä ovat läsnä ja vaimentavat päähän kohdistuvia voimia. Suoja absorboi suuren osan rasituksesta ja on uskomaton suoja autoissa oleville lapsille.

Istuimessa lapsi on tiiviisti niin sanotun “New Born Huggerin” ympäröimänä. Se pitää lapsen vakaana ja auttaa lisäämään lapsen turvallisuutta matkan aikana. Osana tätä mallia on lapsen selän takana istuva kiila, joka auttaa lasta istumaan optimaalisessa asennossa ja vähentää riskiä, ​​että lapsen pää putoaa eteenpäin.

Newborn Hugger voidaan sitten irrottaa ja pääntukea nostaa kasvavan lapsen mukaan.

On kaksi tapaa kiinnittää BeSafen turvakaukalo:

 • Turvavyön kanssa.
 • Mukana tulevalla ISOFIX-telakalla.

Jalusta on tehty sopimaan sekä turvakaukalolle että BeSafen turvaistuimeen iZi Modular RF X1 i-Size. Mikäli käytät näitä molempia, on sinulla täydellinen paketti, jota voidaan käyttää koko matkan vauvan syntymästä noin 4 vuoden ikään asti.

Muita älykkäitä yksityiskohtia turvakaukalossa ovat:

 • Helppo irrottaa tai kiinnittää yhdellä napsautuksella.
 • Ergonominen kantokahva helpottaa vauvan nostamista sisään ja ulos.
 • Aurinkosuojalla varustettu kuomu, joka voidaan vetää alas suojaamaan auringolta, säältä ja tuulelta.

Stokke-brändi on yhdessä BeSafen kanssa kehittänyt samasta mallista muunnelman: iZi Go Modular X1-i-Size. Siinä on yhtä hyvä turvallisuus, mutta se on sisustettu ja suunniteltu Stokken mukavuuden ja tyylin tunteella.

BeSafe on selkeästi edelläkävijä lasten turvallisuudessa autoissa, pidämme kovasti sekä niiden turvakaukaloista että isompien lasten turvaistuimista. Tämä on selkeä suositus meidän puoleltamme!


Kysymyksiä ja vastauksia turvakaukaloista

Tässä on vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin, joita kuluttajilla usein on ostaessaan turvakaukaloita verkosta.

Mikä on turvakaukalo on?

Turvakaukalo on erityisesti vauvoille suunniteltu turvaistuin. Turvakaukaloa käytetään yleensä vauvan syntymästä noin 12 kuukauteen asti. Kun lapsi kasvaa ulos turvakaukalosta, vaihdat yleensä sen sijalle turvaistuimen. Katso myös oppaamme parhaista turvaistuimista!

Turvakaukalot voivat näyttää hieman erilaisilta ja niillä voi olla erilaisia ​​kiinnitystapoja. Ne voivat istua taaksepäin tai eteenpäin, ja ne on kiinnitetty vyön tai telakan avulla, joka on kiinnitetty auton ISOFIX-kiinnitykseen. Liikennevirasto suosittelee, että lapset matkustavat taaksepäin alusta alkaen 4-vuotiaaksi asti.

Milloin turvakaukalo on liian pieni?

Olemassa olevat suositukset eroavat hieman eri turvakaukaloiden välillä. Jos lapsen pää yltää selkänojan yläreunaa pidemmälle, on aika vaihtaa lapsen iästä riippumatta.

Huomioi että lapsi saattaa  kasvaa ulos turvakaukalosta jo ennen kuin valmistajan ilmoittama enimmäispaino on saavutettu.

Milloin turvakaukalo on liian vanha?

Turvakaukalo tulee liian vanhaksi noin 5-7 vuoden kuluttua. Turvakaukalo kuluu vuosien varrella ja kun sen osat ovat kuluneet, ei ole enää varmuutta siitä, että turvallisuus voidaan taata. Siksi ei usein ole tarkoituksenmukaista ostaa käytettyä turvakaukaloa, ainakaan myyjiltä, ​​joita et henkilökohtaisesti tunne ja joihin et luota.

Missä iässä turvakaukaloa käytetään?

Turvakaukaloa voidaan käyttää vastasyntyneestä asti 12 kuukauden ajan. On erityisen tärkeää tarkastella vauvan pituutta päätettäessä, kuinka kauan turvakaukaloa käytetään. Jotkut kaukalot on suunniteltu sopimaan jopa 15 kuukautta. Turvakaukalo pitäisi olla saatavilla jo ennen ensimmäistä kotimatkaa synnytysosastolta, joten hanki se ajoissa ennen synnytystä.

Mitä pitää ottaa huomioon turvakaukaloa ostaessa?

Turvakaukaloita on monia ja malleissa on joitain eroja. Tässä on muutamia kysymyksiä, jotka on otettava huomioon ennen kuin ostat uuden turvakaukalon:

Miten turvakaukalo kiinnitetään?

Jotkut kiinnitetään Isofixillä, toiset ilman. Jos turvakaukaloa on siirrettävä usein,  on Isofix-telakka hyvä tapa välttää sen virheellinen kiinnitys.

Haluatko, että turvakaukalo sopii vaunuihin?

Varmista, että se on yhteensopiva valitsemasi vaunun kanssa. On olemassa erilaisia ​​sovittimia, jotka on valmistettu jotta voit kiinnittää turvaistuimen vaunuihin. On olemassa myös Click & Go -järjestelmä, jossa kaikkien tämän järjestelmän omaavien vaunujen ja turvakaukaloiden kiinnitys yhteen onnistuu.

Haluatko käyttää samaa merkkiä turvakaukalossa ja turvaistuimessa?

Suunnittele ajoissa mitä malleja haluat käyttää. Osa on ostettavissa täydellisinä paketteina ja joissakin käytetään telakkaa, joka sopii sekä turvakaukaloon että turvaistuimeen.

Pidetäänkö turvakaukaloa etu- vai takapenkillä?

Turvakaukalo tulee istua selkä menosuuntaan joko etu- tai takapenkillä. Jos sinulla on se etupenkillä, tulee turvatyyny(airbag) kytkeä pois päältä!

Kuinka kauan lapsi voi käyttää turvakaukaloa?

Se vaihtelee hieman eri mallien ja merkkien välillä. On kuitenkin yleistä, että turvakaukaloa suositellaan noin 12 kuukauteen asti. Valmistajien mukaan joitain niistä voidaan käyttää jopa noin 15 kuukautta. Se riippuu kuitenkin myös lapsen pituudesta ja painosta. Turvakaukaloa suositellaan käyttämään mahdollisimman pitkään. Mutta jos lapsi on kasvanut nopeasti ja pää ulottuu selkänojan reunan yli, on parempi vaihtaa turvaistuimeen aikaisemmin.

Minkä painon turvakaukalo kestää?

Monet valmistajat eivät määritä enimmäispainoa vaan suositeltua ikää ja pituutta. He jotka ilmoittavat painosta, on 13 kg yleensä suositeltu enimmäispaino. Turvakaukalo on suunniteltu kestämään kaikkia lapsia, jotka mahtuvat kaukaloon. Kun he kasvavat ulos siitä pituudella, on aika vaihtaa.

Onko turvakaukalo ilman telakkaa turvallinen?

Turvakaukalo ilman telakka on turvallinen, jos se on kiinnitetty oikein. Valitettavasti on aina riski, että vyöllä kiinnittäessä tapahtuu mahdollinen virhe. Tästä syystä on turvallisempaa käyttää turvakaukaloa telakalla. Jos tulet käyttämään turvakaukaloa usein, suosittelemme aina käyttämään turvakaukaloa telakalla. Se on myös joustavampaa ja voit helposti ja nopeasti siirtää tuolia ja saada sen paikalleen, kun telakka on asennettu.