Paras turvaportti lapsille 2024: Testin parhaat lapsiportit

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Turvaportti voidaan asentaa nopeasti ja helposti lähes mihin tahansa kodin oviaukkoon. Niitä käytetään usein turvaporttina, joka estää pieniä lapsia pääsemästä portaisiin, huoneeseen, jossa on työkaluja, tai toimistoon, jossa on herkkää elektroniikkaa. Yksinkertaisesti suojaksi sekä lapselle että laitteille, joilla et halua hänen leikkivän. Tässä tutustumme erilaisiin turvaportteihin ja valitsemme testin parhaan!

Vauva turvaportin takana

Mikä turvaportti on testin paras?

Edullisempien ja yksinkertaisempien painikekiinnityksien porttien joukossa on Hauck Stop N Safe ja BabyDan Danamic. Molemmat ovat halpoja ja todella hyviä, joustavia turvaportteja, joita ei tarvitse ruuvata kiinni.

Jos haluat sulkea suuremman alueen tai jotain muuta kuin vain oviaukon, BabyDan Flex -turvaportti on ehdottomasti oikea valinta. Se voidaan sovittaa lähes kaikkiin tilanteisiin, ja sitä on saatavilla monessa eri koossa.

Jos haluat ruuvattavan portin, paras löytämämme ehdotus on BabyDan Multidan. Se on erittäin edullinen, mukautettava portti, jonka voit helposti ruuvata oviaukkoon.

Kaikki tarkastelemamme portit

Seuraavassa osiossa on lyhyitä arvosteluja ja tietoja kaikista tarkastelemistamme lasten turvaporteista.

Hauck Stop N Safe Safety Turvaportti – Hyvä turvaportti, jota ei tarvitse ruuvata kiinni

ck Stop N Safe Safety Turvaportti

Katso hinta täältä:

Korkeus:77 cm
Leveys:80 cm (jopa 101 cm laajennusten kanssa).

Hauck Stop N Safe on laadukas teräsportti. Sen voi ostaa leveyttä lisäävien laajennusten kanssa:

 • Ilman jatko-osaa: 75 – 80 cm
 • 9 cm:n jatkeella: 84 – 89 cm
 • 21 cm:n jatkeella 96 – 101 cm

Portti asetetaan paikalleen neljällä kiinteällä kiinnitysruuvilla. Se on hyvin yksinkertainen eikä jätä reikiä tai jälkiä seiniin. Kaiken kaikkiaan Hauck Stop N Safe on erittäin tukeva turvaportti, ja se toimii lähes moitteettomasti joka kerta.

Portti on helppo avata yhdellä kädellä, ja se avautuu sekä sisään- että ulospäin. Tuote on samanlainen kuin toinen tarkastelemamme Hauckin portti, Close’N Stop. Ne ovat suunnilleen samanlaisia, mutta mielestämme Stop N Safe on hieman tukevampi ja sen sulkeminen napsahtaa hieman pehmeämmin. Molemmat ovat laadukkaita tuotteita, mutta jos meidän pitäisi valita, valitsemme Stop N Safe -tuotteen.

Hauck Stop N Safe sopii täydellisesti tavalliseen oviaukkoon tai rajattuun tilaan. Ei mielellään rappusten yläosaan, koska silloin ruuvattavaportti on luotettavampi valinta.

Kaiken kaikkiaan Hauck Stop N Safe on erittäin laadukas ja vakaa turvaportti. Kokemuksemme yhtyy muihin arvosteluihin siitä, että kyseessä on laadukas tuote, joka pitää lupauksensa. Yksi suosikeistamme, kun on kyse painikekiinnitettävistä porteista.


BabyDan Turvaportti Danamic

BabyDan Turvaportti Danamic

Katso hinta täältä:

Korkeus:73 cm
Leveys:73 – 100 cm (riippuen laajennuksista)

Edullinen turvaportti BabyDanilta. Portti on melko pieni, mutta sitä voi pidentää ostamalla erillisiä jatko-osia. Sitä on saatavilla ko’oissa:

 • Yhdellä jatkeella: 79,5 – 87 cm
 • 2 jatkeella: 86 – 93,5 cm.
 • 3 jatkeella: 92,2 – 100 cm.

Danamic-turvaportti on erittäin edullinen ja hyvä vaihtoehto, jossa on monia käytännöllisiä ominaisuuksia. Se on painikekiinnitys portti, joten se on helppo asentaa mihin tahansa oviaukkoon. Sinun ei tarvitse porata tai ruuvata sitä, käytä vain mukana toimitettua painettavaa liitintä.

Kun portti on asennettu oikein, voit tarkistaa tämän älykkäästä ilmaisimesta suoraan kiinnityslaitteessa.

Itse porttia on erittäin helppo käyttää. Vanhempana voit avata sen helposti yhdellä kädellä, ja portin ovi avautuu molempiin suuntiin.

BabyDan Danamic on todella edullinen, helppokäyttöinen ja käytännöllinen portti. Se on ihanteellinen, jos on olemassa oviaukko, johon et halua lapsen pääsevän. Tämän tyyppistä porttia ei kuitenkaan suositella käytettäväksi portaikossa. Painikekiinnitys portit sopivat parhaiten tavallisiin oviaukkoihin, sillä ne ovat hieman epäluotettavampia, jos lapsi esimerkiksi putoaa tai nojaa porttia vasten.

Kaiken kaikkiaan tämä on laadukas lasten turvaportti todella hyvään hintaan. Se on muokattavissa ja helppo asentaa. Niille, jotka haluavat yksinkertaisemman portin, joka pitää lapsen turvassa tietyssä huoneessa tiettyinä aikoina, BabyDan Danamic on erittäin fiksu valinta!


BabyDan Flex turvaportti

BabyDan Flex turvaportti

Katso hinta täältä:

Korkeus:71 cm
Leveys:90 – 350 cm (mallista riippuen)

BabyDan Flex on seinään kiinnitettävä, erittäin käytännöllinen turvaportti, jota on saatavilla monessa eri koossa:

 • M – Soveltuu moniin tarkoituksiin oviaukkoihin, portaiden eteen, tulisijoihin tai muihin alueisiin, jotka haluat suojata.
 • L – Soveltuu laajempiin aukkoihin tai epätasaisiin esineisiin, joihin et halua lapsen yltävän.
 • XL – Ihanteellinen huoneen osan sulkemiseen, esimerkiksi takan tai uunin eteen.
 • XXL – Voi eristää huoneen tai koko huoneen osan tai tietyn alueen, kuten takan tai vastaavan, ympärille.

Kaikille näille ko’oille on yhteistä, että ne ruuvataan seinään ja ovat todella vakaita. Ne ovat erittäin mukautuvia, ja voit helposti suunnitella alueen sulkemisen, johon olet huolissasi lapsen pääsystä, riippumatta siitä, miten kotisi on järjestetty. Voit myös ostaa erikokoisia jatkokappaleita.

BabyDan Flex -portti on helppo avata yhdellä kädellä, ja se voidaan avata molempiin suuntiin. Tämä koko BabyDan-sarja on hyväksytty eurooppalaisten turvallisuusstandardien mukaisesti, ja se on erittäin tukeva ja kestävästi rakennettu.

Jos sinulla on suuri koti, jossa on alueita, jotka haluat suojata lapsilta, BabyDan Flex on erinomainen tuote. Sitä voidaan yhdistellä ja laajentaa niin, että se sopii lähes mihin tahansa kotiin, ja sitä voidaan käyttää minkä tahansa tilan turvaamiseen. Erittäin hyvä tuote, jota suosittelemme erityisen lämpimästi niille, jotka tarvitsevat tukevan portin, jonka avulla voi suojata tiettyjä osia.


BabyDan Turvaportti Multidan

BabyDan Turvaportti Multidan

Katso hinta täältä:

Korkeus:68 cm (79 cm kiinnikkeiden kanssa)
Leveys:62,5 – 107 cm (säädettävissä)

Erittäin edullinen ja suosittu malli BabyDanilta. Se on seinäkiinnitteinen, mutta se on erittäin helppo asentaa paikalleen ja se voidaan myös poistaa helposti. Voit poistaa portin ilman työkaluja, jos haluat vapauttaa tilaa.

Kun Multidan on täysin koottu, se istuu todella hyvin ja on erittäin vakaa paikallaan. Se on myös erittäin helppo avata yhdellä kädellä, ja se toimii molempiin suuntiin.

Kun asennat porttia, voit helposti säätää sen leveyttä esimerkiksi oviaukon mukaan. Tämä portti on siis erittäin käytännöllinen vaihtoehto, jota voidaan säätää 62,5 cm:n ja 107 cm:n välillä. Siksi se sopii useimpiin koteihin, joissa tarvitaan turvaportti mihin tahansa kulkuväylään.

Multidan on saatavilla myös puu materiaalista, ja se on samanlainen, mutta sen mitat ovat hieman erilaiset. Se on yleensä myös hieman kalliimpaa. Monet ihmiset pitävät kuitenkin puusta, ja riippuu hieman kotisi ilmeestä, mikä sopii parhaiten yhteen.

Olemme erittäin tyytyväisiä BabyDan Multidaniin ja voimme suositella sitä edullisimpana ruuviporttina. Se on laadukas ja erittäin edulliseen hintaan. Koska se on muokattavissa, se sopii hyvin useimpiin koteihin.


Lascal KiddyGuard Assure Turvaportti

Lascal KiddyGuard Assure Turvaportti

Katso hinta täältä:

Korkeus:81,5 cm
Leveys:Enintään 100 cm

Tässä on turvaportti, jonka rakenne ja toiminta on hieman erilainen. Lascal KiddyGuard -portissa on kaltereiden sijaan tyylikäs kangas, joka avautuu rullaamalla kangas portin sivuun. Tämä tekee siitä erittäin huomaamattoman ja vie hyvin vähän tilaa, kun se on avattu.

Lascal KiddyGuard Assure asennetaan seinään kiinnittämällä se ruuveilla. Siksi se sopii parhaiten niille, jotka tietävät tarkalleen, mihin portin haluaa ja jotka käyttävät sitä pitkään. Asennus on melko helppo toteuttaa, ja voit valita useista eri asennustavoista.

Kun se on paikoillaan, se on todella mukava turvaportti. Se on turvallinen, ja se on läpäissyt useita turvallisuustestejä sekä eurooppalaisten että amerikkalaisten standardien mukaisesti. Kun portti suljetaan, se lukittuu automaattisesti lukitusmekanismin avulla. Kaiken kaikkiaan portti on erittäin helppokäyttöinen, ja se on helppo avata ja sulkea yhdellä kädellä.

Kaltereiden sijaan käytetyssä ohuessa, mutta tukevassa verkossa on jotain mukavaa. Se, että se myös katoaa kokonaan pois tieltä, kun se avataan, on suuri etu. Portin kohdalla ei myöskään ole kynnystä lattialla.

Lascal KiddyGuard Assure on hieman kalliimpi ja alkuperäisempi versio. Pidämme siitä paljon ja voimme suositella sitä niille, jotka tietävät käyttävänsä sitä samassa paikassa vuosia. Sitten se on todella mukava turvaportti, joka sulautuu kotiin luonnollisella tavalla. Pidämme siitä ja suosittelemme sitä todella mukavana vaihtoehtona!


Hauck Turvaportti Close’n Stop

Hauck Turvaportti Close'n Stop

Katso hinta täältä:

Korkeus:77 cm
Leveys:75 – 80 (Jopa 101 cm laajennusten kanssa).

Erittäin edullinen Hauckin turvaportti, joka on helppo asentaa ja siirtää tarvittaessa. Neljällä painikekiinnitysruuvilla voit helposti kiinnittää portin mihin tahansa oviaukkoon ilman, että sinun tarvitsee porata tai ruuvata seinään.

Jos tarvitset pidemmän portin, voit ostaa siihen pidennyksiä. Jokainen pidennys lisää 9 cm. Tämä antaa leveydeksi:

 • 9 cm:n jatkeella: 84 – 89 cm
 • 21 cm:n jatkeella: 96 – 101 cm

Kun Hauckin turvaportti on paikallaan, se on tukeva ja toimii todella hyvin. Siinä on kaksinkertainen lukitusmekanismi, mikä tarkoittaa, että portti avataan pitämällä painiketta painettuna ja nostamalla sitä hieman. Se on turvallinen lapsille, mutta samalla kätevä ja helppo sinulle aikuisena.

Tämä portti sopii erinomaisesti sekä lemmikkieläimille että lapsille, ja se on todennäköisesti hintaluokkansa paras. Sitä suositellaan kotitalouden ympärillä oleviin oviaukkoihin, mutta sitä ei suositella suojaamaan portaikon yläosaa. Silloin suositellaan käytettäväksi porttia, joka asennetaan ruuvilla paikalleen.

Jos haluat yksinkertaisen, mutta turvallisen, tehokkaan ja helppohoitoisen lasten turvaportin, Hauck Close’n Stop on todella edullinen ja hyvä valinta. Meidän mielestämme se on pykälän verran Stop N Safe -tuotteen alapuolella, mutta samanlainen ja ehdottomasti hintansa arvoinen!


BabyDan Premier Turvaportti

BabyDan Premier Turvaportti Perheopas.fi

Katso hinta täältä:

Korkeus:73 cm
Leveys:73,5 – 119,3 cm (riippuen laajennusten määrästä).

BabyDan Premier on painikekiinnitysportti. Tätä tuotetta on saatavilla monissa eri paketeissa, joissa on laajennuksia, joiden avulla voit mukauttaa sitä täydellisesti. Sitä on saatavilla seuraavissa koossa (leveys):

 • Ilman jatkoa: 73,5 – 79,6 cm
 • Yhdellä jatkeella: 79,5 – 86,5 cm.
 • 2 jatkeella: 86 – 93,3 cm.
 • 3 jatkeella: 92,2 – 99,8 cm.
 • 4 jatkeella: 99 – 106,3 cm.
 • 5 jatkeella: 105,5 – 112,8 cm.
 • 6 jatkeella: 112 – 119,3 cm.

BabyDan Premier on erittäin helppo asentaa mukana toimitettujen neljän painikekiinnityksen ansiosta. Se on hieman kalliimpi malli kuin muut tarkastelemamme painikekiinnitysportit. BabyDan on kuitenkin erittäin suosittu tuotemerkki, ja se on maineensa mukaisesti laadukas. Suurimmalle osalle ihmisistä sanoisimme kuitenkin, että edullisempi malli, kuten BabyDan Danamic tai Hauck Close’n Stop, riittää mainiosti. Vakaudessa on kuitenkin jonkin verran eroa, ja Premier on nimensä mukaisesti premium-malli.

Muilta osin BabyDan Premier täyttää EU:n säädösten mukaisesti samat turvallisuusstandardit kuin muutkin tuotteet. Tämä malli sopii täydellisesti oviaukon sulkemiseen, ja se voidaan sovittaa lähes mihin tahansa aukkoon.

Jos haluat markkinoiden parhaan push-fit-portin, BabyDan Premier on paras valinta. Se on laatutuote. Rehellinen mielipiteemme on kuitenkin se, että pärjäät todennäköisesti yhtä hyvin jollakin halvemmalla mallilla, ellet halua leveämpää mallia. Siinä tapauksessa tämä on täydellinen, koska siihen voidaan tarvittaessa liittää valtava määrä laajennuksia. Kaiken kaikkiaan BabyDan Premier on ehdottomasti ostamisen arvoinen!


Safety 1st Auto Close turvaportti

Safety 1st Auto Close turvaportti

Katso hinta täältä:

Korkeus:72 cm
Leveys:73 – 80 cm (jatkoja voi ostaa).

Tässä meillä on toinen helppokäyttöinen turvaportti, joka on helppo asentaa painikekiinnityksillä, jotka on helppo asentaa paikalleen. Safety 1st voidaan myös laajentaa millä tahansa näistä laajennuksista:

 • 7 cm
 • 14 cm
 • 28 cm

Yksi Safety 1st Auto Close -automatiikan suurista eduista on avaamisen ja sulkemisen helppous. Avaaminen tapahtuu yksinkertaisesti painamalla kahvassa olevia painikkeita, ja sulkeminen tapahtuu nimensä mukaisesti automaattisesti, kun suljet portin. Voit helposti nähdä, että turvaportti on kunnolla kiinni, erityisen merkkivalon avulla. Erittäin kätevä portti, joka avautuu myös molempiin suuntiin.

Safety 1st oli alun perin amerikkalainen yritys, joka kehitti 1980-luvulta lähtien turvallisuustuotteita lapsiperheille. Nykyään se on maailmanlaajuinen yritys, jolla on erittäin hyvä maine laadukkaista tuotteistaan.

Rehellinen mielipiteemme Safety First Auto Close -tuotteesta on, että se on hyvä tuote, joka on helppokäyttöinen ja laadukas turvallisuuden kannalta. Se on kuitenkin samalla kalliimpi kuin useat muut hyvät vastaavat tuotteet, kuten BabyDan Danamic ja Hauck Close’n Stop. Meidän on vaikea perustella korkeampaa hintaa, mikä johtuu luultavasti siitä, että merkki on yleisesti ottaen hieman kalliimpi.

Safety First Auto Close on selvästi hyvä painikekiinnitys turvaportti, mutta hintansa vuoksi se ei ole ensimmäinen valintamme.


SEGR Turvaportti Standard

SEGR Turvaportti Standard

Katso hinta täältä:

Korkeus:72 cm
Leveys:100 – 150 cm (mallista riippuen)

SEGR on ruotsalainen yritys, joka valmistaa tuotteita lapsille. Heidän valikoimissaan on paljon kauniita huonekaluja ja muita puusta valmistettuja tuotteita. Niiden portit on valmistettu hienosta luonnonkoivusta, ja ne ovat sekä tyylikkäitä että toimivia.

Valitettavasti on useita asioita, jotka laskevat SEGR:n lasten porttien arvosanaa. Ne toimitetaan kokoonpanemattomina, mikä tarkoittaa, että niiden kokoaminen vaatii jonkin verran työtä, sillä kaikki tapit on kiinnitettävä itse. Lisäksi sen ruuvaus paikalleen on hieman hankala prosessi. Tämä portti on tarkoitettu niille, jotka eivät välitä pienestä työstä ja kokoamisesta. Jos porttia on lyhennettävä, voit sahata osan pois oviaukon mittojen mukaan.

Vaivaa lukuun ottamatta se on aika mukava turvaportti. Se seisoo tukevasti ja palvelee tarkoitustaan. Sen avautumissäde on melko pitkä, koska koko portti on avattava, joten tarvitset suuren alueen, jos valitset pidemmän version.

Meille SEGR Turvaportti on mukava tuote, mutta ei kaikkein käytännöllisin turvaportti. Ei kokoonpanossa eikä käytössä. Jos haluat vain puisen portin, tämä voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta muuten suosittelemme turvallisempaa korttia, kuten BabyDanin portteja.


Carena Torshamn Turvaportti

Tuotetta ei enää myydä.

Korkeus:70 cm
Leveys:106 cm

Erittäin halpa puinen portti Carenalta. Se on valmistettu koivusta ja sopii esimerkiksi 100 cm:n oviaukkoihin. Jos aukko on pienenmpi, portin mukauttamiseksi voidaan sahata pala pois. Sitä on kuitenkin saatavilla vain yhdessä koossa, eikä sitä voi laajentaa.

Tämän portin hinta on houkutteleva, mutta muuten se jättää toivomisen varaa. Kun tuotetta kootaan osia on paljon, eikä se ole kovin kätevää. Siinä on kehys, jonka alaosassa on kynnys, mikä voi olla joillekin miinus.

Kun Carena Torshamn on kerran paikallaan, se on kuitenkin täysin hyvä lastenportti. Se on tukeva ja varsin tyylikäs luonnonpuusta tai valkoiseksi maalattuna.

Jos haluat todella halvan puuportin, Carena Torshamn on paras valinta. Emme ole kovin innostuneita suunnittelusta tai kokoonpanoprosessista, mutta samalla se on makuasia. Jos et välitä tehdä hieman töitä saadaksesi sen paikalleen, se on ehdottomasti edullinen valinta. Täysin ok puinen portti erittäin hyvään hintaan yksinkertaisesti.


Minkälaisia portteja on olemassa?

Lasten portit voidaan suunnitella monella eri tavalla, niillä voi olla erilaisia toimintoja ja ne voidaan valmistaa eri materiaaleista. Tässä on pieni mini-opas siitä, mitä on saatavilla:

Kiinnitys

Yleisimmät kiinnitystyypit ovat:

 • Painekiinnitysportit – Ne eivät vaadi porattuja reikiä tai ruuveja. Ne kiinnitetään mukana toimitetuilla ruuveilla, jotka pitävät portin paikoillaan painamalla sitä seinää vasten. Nämä ovat vakaita, mutta niitä ei yleensä suositella herkkiin paikkoihin, kuten rappukäytävään.
 • Ruuviportit – Ne asennetaan poraamalla reikiä ja ruuvaamalla ne seinään. Nämä ovat erittäin tukevia, ja tiedät, että ne kestävät, vaikka lapsesi törmäisi niihin tai nojaisi porttia vasten.

Ruuviportteja on myös muutamia erilaisia malleja, mutta yhteistä niille on, että kiinnikkeet kiinnitetään seinään niin, että ne ovat tukevasti paikallaan.

Materiaali

Yleisimmät turvaporttien materiaalit ovat:

 • Metalli
 • Puu

On makuasia, kumpi on paras. Metalliportteja on usein helpompi käsitellä, ja niitä on yleensä mahdollista pidentää ja lyhentää, kun taas puuportit ovat usein staattisempia ja niitä on sahattava lyhennettäessä.

Mikä on paras lasten turvaporttien merkki?

Tällä alalla on muutamia merkkejä, jotka erottuvat edukseen:

 • BabyDan – Tämä tanskalainen valmistaja on yksi maailman johtavista turvaporttien valmistajista. Valittavanasi on uskomaton määrä malleja kaikkiin mahdollisiin käyttötarkoituksiin.
 • Hauck – Saksalainen tuotemerkki, joka tunnetaan sekä laadusta että edullisista tuotteista. Niillä on monia erinomaisia painekiinnitysportteja, mikä on niiden vahvuus.
 • Safety 1st – Alun perin amerikkalainen tuotemerkki, jolla on todella pitkä historia lasten turvallisuuden alalla. Todella hyviä tuotteita luotettavalta valmistajalta.

Näillä suurilla markkinoilla on tietenkin paljon muitakin valmistajia, mutta nämä valmistajat erottuvat edukseen, ja erityisesti BabyDan on erittäin arvostettu tällä lasten turvallisuuden alalla.


Jos haluat lukea lisää lasten turvallisuudesta, kannattaa myös lukea vinkit hyvään itkuhälytin!