Paras tutti 2024: Nämä tutit ovat parhaita testissä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Monet lapset rakastavat tutteja. Ne täyttävät aukon ja pitävät lapset turvassa, kun jokin ympärillä on hullusti. Jotkut lapset eivät koskaan käytä tuttia, jotkut eivät voi olla ilman. Vanhempana on ainakin mukavaa saada tutti, niin kuin ässä hihassasi, kun mikään muu lohdutus ei toimi. Olemme kokeilleet monia tutteja vuosien varrella, ja tässä ovat suosikkimme ja parhaat tutit tällä hetkellä.

Vauva, jolla on sininen tutti suussa

Mikä tutti on paras testissä?

Kaikkien tuttien välillä, nämä ovat testin parhaat kaksi vaihtoehtoa:

Yksi ehdottomista huippumerkeistä on Philips Avent. Näitä on testattu todella perusteellisesti ja ne ovat parhaita tutteja lapsille, jotka muuten yleensä kieltäytyvät tutista.

✅ Testivoittaja myös tuttiä vastaaville

Philips Avent Ultra Air Tutti

Toinen suosikki on NUK Genius. Se on ortodontinen tutti valmistajalta, jolla on pitkä kokemus alalta. Nämä tutit uppoavat melkein kaikkiin lapsiin.

✅ Klassikko hyvin perustetulta valmistajalta

NUK Genius Tutit

Ylivoimaisesti laajin valikoima tutteja löytyy BIBSiltä. Tutteja on kaikenikäisille, ja ne ovat uskomattoman suosittuja sekä Tanskassa että muualla Skandinaviassa.

✅ Monia lajikkeita valittavana

Vaaleanpunainen BIBS nappi, joka on valmistettu luonnonkumista ja on PVC-, BPA- ja ftalaatiton.

Lisää tutteja löydät artikkelin alaosasta!

Kun lapselle alkaa puhjeta hampaita, voi ikenissä alkaa kutittaa. Varmista, että hankit hyvän purulelun vauvallesi!

Parhaat tutit jotka voit ostaa verkkokaupasta

Tässä on lista 10 eri tutinvalmistajasta ja suosikki tutit heidän tuotteistaan.

Esska Classic Silikoni Tutti

Esska Classic Happy Hämähäkki Silikoni Tutin kuva, jossa näkyy tutin symmetrinen muotoilu ja helposti tartuttava nuppi.

Esska Classic Happy Hämähäkki Silikoni Tutti on huolellisesti suunniteltu ja ruotsalaisvalmisteinen tutti, joka tuo lohtua ja turvaa lapselle.

Tuotemerkkinä Esska on tunnettu pitkästä historiastaan ja sitoutumisestaan laadukkaisiin vauvatuotteisiin, ja tämä tutti heijastelee tätä perintöä. Symmetrisen imuosan pehmeys ja kilven hyvä ilmanvaihto ovat erityisen tärkeitä lapselle, ja nuppi on suunniteltu olemaan helposti tartuttava.

Tutti on myös helppo kiinnittää tuttinauhaan, mikä on käytännöllistä arjessa. Tämä tutti on loistava valinta vanhemmille, jotka etsivät ergonomista ja hyvin suunniteltua tuotetta lapselleen.

Esska Classic Happy Hämähäkki Silikoni Tutti on saatavilla 2-pakkauksessa, ja se on suositeltu lapsille ikäryhmässä 4 kk–3 vuotta.


BIBS Supreme Tutit

Vaaleanpunainen BIBS nappi, joka on valmistettu luonnonkumista ja on PVC-, BPA- ja ftalaatiton.

BIBS:n vaaleanpunaiset pyöreät tutit ovat tanskalaista valmistetta ja suunniteltu jäljittelemään äidin nännin muotoa ja kokoa. Pehmeä ja joustava imuosan on tehty luonnonkumista.

Tämä pyöreä muoto edistää kielen sijoittumista tavalla, joka muistuttaa imettämistä, ja se on erittäin tärkeää vauvan kehitykselle. Nämä tutit ovat eettisesti tuotettuja, ja ne ovat vapaita PVC:stä, BPA:sta ja ftalaateista.

Pakettiin kuuluu kaksi tuttia. Ne on valmistettu turvallisuusstandardin EN 1400+A2 mukaisesti, ja niiden materiaalina on käytetty luonnonkumia. Tutit ovat saatavilla eri kokoisina, sopien vauvan eri kasvuvaiheisiin: 0+ kk, 6+ kk ja 18+ kk.

BIBS-tutit tarjoavat korkealaatuisen ja turvallisen vaihtoehdon vauvallesi, joka tarjoaa mukavuutta ja tukea vauvan kasvaessa.


Philips Avent Ultra Air Tutti

Philips Avent Ultra Air Tutti

Tietenkin Phillips Aventillä on joukko todella hyviä tutteja, joista valita. Tämä muunnos on erinomainen melkein kaikille lapsille, jopa tyypillisille tutin hylkääjille. Tutkimuksen mukaan jopa 98% kaikista vanhemmista vastasi, että heidän pikkulapsensa hyväksyivät nämä tutit. Niitä kutsutaan Ultra Airiksi ja ne ovat saatavilla kaiken ikäisille lapsille:

 • 0-6 kuukautta
 • 6-18 kuukautta
 • yli 18 kuukautta

Tutissa on suuret reiät, jotka helpottavat hengitystä ja auttavat pitämään ihon kuivana tutin sijainnissa. Kilpi on kevyt ja sopii hyvin suuhun myös pienillä lapsilla. Tutteja myydään 2-pakkauksissa, ja niitä on saatavana useina eri väriyhdistelminä.

Philips Avent Ultra Air -tuttien avulla saat käytännöllisen kotelon, jota voidaan käyttää helposti tuttien sterilointiin. Kaadat vettä ja laitat sen mikroaaltouuniin 3 minuutiksi, ja tutti on käyttövalmis pian sen jälkeen.

Nämä tutit on suunniteltu edistämään luonnollista hampaiden kehitystä. Muoto on symmetrinen ja huolehtii kasvavan lapsen kitalaesta, ikenistä ja hampaista.

Lyhyesti sanottuna Philips Avent Ultra Air on todella hyvä ja hyvin suunniteltu tutti. Yrityksellä on suuria resursseja tuotekehitykseen, mikä näkyy laadussa. Jos haluat hyvän tutin, jonka melkein kaikki lapset ottavat, jopa vauvoista kieltäytyvät vauvat, Philips Avent Ultra Air on ehdoton suosikkimme!


NUK Tutit

NUK Genius Tutit

Nämä tutit ovat todella klassinen ja osa tuttihistoriaa. Ne on valmistettu Saksassa ja ovat itse asiassa ensimmäisiä ortodontisia tutteja. Tästä mallista on sittemmin tullut uskomattoman suosittu, ja sitä käyttävät käytännössä kaikki tuttien valmistajat.

Se, että NUK-tutit ovat ortodontinen, tarkoittaa, että niillä on erilaiset muodot ala- ja yläosassa. Tämä tekee niistä enemmän kuin äidin rinnat, kun imetät kunnolla. Kielellä on tilaa liikkua, kun vauva imee tuttia.

NUKin tutteja on saatavana kooissa:

 • 0–2 kuukautta
 • 0–6 kuukautta
 • 6–18 kuukautta

Tutteja myydään 2-pakkauksissa, ja niitä on saatavana useina eri versioina, joissa on erilaiset söpöt mallit ja hienot värit. Ne on valmistettu lateksista ja BPA-vapaasta muovista. NUK täyttää kaikki vauvantuotteiden turvallisuutta koskevat vaatimukset ja on erittäin varovainen materiaaliensa suhteen.

Heidän tutteillaan on mitä he kutsuvat NUK Air -järjestelmäksi, mikä helpottaa ilman virtaamista suojan lisäksi myös imuosan läpi. Tämä antaa lapselle mahdollisuuden imeä tutti esteettä, hengittää ja välttää ylimääräistä sylkeä.

NUKin tutissa on säilytyslaatikko, joka toimii myös mikroaaltouunin sterilointilaatikkona.

Ei ole epäilystäkään siitä, että NUK-tutit ovat markkinoiden parhaita yhdessä Philips Aventin kanssa turvallisuuden, anatomian ja toiminnallisen suunnittelun suhteen. Jos haluat parhaat tutit käytännöllisestä ja konkreettisesta näkökulmasta, tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista!


Alkuperäinen MAM Tutti

MAM Tutti Original

Paras hinta täältä:

Klassisella MAM-tuotemerkillä on kokoelma upeita tutteja. Heillä on tutit, jotka soveltuu lapsille jotka ovat:

 • 0–2 kuukautta
 • 2–6 kuukautta
 • 6+ kuukautta
 • yli 16 kuukautta

Heidän tutteja on saatavana useina muunnelmina ja monilla erilaisilla söpöillä malleilla. Suosittelemme, että aloitat heidän MAM Start- ja MAM Original -tuotteillaan. Sitten voit lisätä muutaman hauskemman tutin, jos lapsesi on tietysti todellinen tutti rakastaja.

MAM Start on vastasyntyneille. Se sopii 0 kuukauden – noin 2 kuukauden ikään. Nämä ovat klassisia tutteja, jotka ovat pieniä ja kevyitä, mikä helpottaa niiden pitämistä suussa. Kilven sisäosa on paakkuinen, siinä on ilmareikiä ja se on sovitettu pienen lapsen kasvojen muotoon. Siksi se istuu mukavasti. Lisäksi se on valmistettu pehmeästä ja hienosta materiaalista, joka muistuttaa äidin rintojen ihoa.

Näissä tuteissa on pieni laatikko, jossa voit steriloida ja keittää tutit. Todella söpö ja hyödyllinen tutti vastasyntyneelle!

MAM alkuperäinen on täydellinen tutti 2-6 kuukauden ikäisille lapsille, hieman suurempi kuin vastasyntyneiden tutti. Aivan kuten yllä olevalla tutilla, siinä on kyhmyinen sisäosa ja ilmareiät. Se on joustava ja sileä kasvoja vasten, ja lapsi kokee turvallisuuden tunteen suussa. Niitä on saatavana useina muunnelmina, jotka vaihtelevat dinosaurus- ja eläinaiheista valoisiin yön tutteihin.

Olemme todella kiinnostuneita MAM: n tuttien valikoimasta. Jos haluat joukon laadukkaita tutteja, sinulla on koko valikoima vastasyntyneistä ylöspäin. Et voi mennä pieleen MAM tuttien kanssa!


Virgel Tutti Luonnonkumi

Virgel Tutti Luonnonkumi

Ruotsalainen Virgel Baby -brändi tuottaa erilaisia tuotteita lapsille ja vauvoille keskittyen luonnolisiin materiaaleihin ja kestävyyteen. Nämä tutit on valmistettu luonnonkumimateriaalista ilman väriaineita tai muoveja. Tutit on hyväksytty Ruotsin standardointilaitoksen tuttien turvallisuusvaatimusten mukaisesti.

Tutit eivät ehkä näytä kovin viehättäviltä, mutta ne ovat erittäin toimivia ja suosittuja lasten keskuudessa. Niitä on saatavana kolmessa eri koossa:

 • 0–6 kuukautta
 • 6–12 kuukautta
 • yli 12 kuukautta

Tutti voidaan puhdistaa helposti vedellä ja mahdollisesti kevyellä pesulla hieman lievemmällä saippualla.

Virgel-tutteja myydään 3-pakkauksissa ja ne ovat halpoja, yksinkertaisia, mutta todella hyviä. Jos pidät riisutusta, ekologisesti kestävämmästä ja luonnollisemmasta, luonnonkumiset Virgels-tutit ovat todella mukava vaihtoehto harkintaan.


Elodie Details Tutti

Elodie Details Tutti

Paras hinta täältä:

Kuten yleensä, Elodie Details tarjoaa kauniin muotoilun, mikä pätee myös näihin tutteihin. Ne ovat täydellisiä kastelahjoja tai lahjoja uusille vanhemmille. Löydät varmasti yhden heidän muunnelmistaan, joiden muotoilu tuntuu henkilökohtaiselta ja mukautettu lapselle jolle se on tarkoitettu.

Elodie-tutit sopivat yli 3 kuukauden ikäisille lapsille.

Tutit on valmistettu BPA-vapaasta tritanista ja itse imuosa on silikonista. Ne ovat SIS-merkittyjä ja sertifioituja. Imuosa on anatominen (ortodontinen) ja rakennettu vakaasti. Tämä tarkoittaa, että se on myös kestävä eikä muuta muotoa tai kulu käytössä Lisäksi se on helppo ylläpitää ja pitää puhtaana.

Elodie-tutteja ei kuitenkaan tulisi steriloida mikroaaltouunissa, vaan niitä tulisi keittää kattilassa noin 5 minuuttia täydellisen steriloinnin saavuttamiseksi. Helppo puhdistus edellyttää vain huuhtelua.

Tutit ovat korkealaatuisia, ja on hauskaa nähdä, että Elodie onnistuu yhdistämään kauniin taiteellisen suunnittelunsa korkeaan toiminnallisuuteen. Jos haluat valita alkuperäiset tutit, joissa on monia erilaisia tyylejä, sinun on ehdottomasti katsottava, mitä Elodie Details tarjoaa!


Tommee Tippee Ortodontinen Tutti Urban

Tommee Tippee Ortodontinen Tutti Urban

Tommee Tippee on todella hyvä brittiläinen yritys, jolla on monia laadukkaita tuotteita vauvoille. Tämä tutti on taitavasti suunniteltu olemaan vauvalle helppo pitää suussa.

Tommee Tippe Urban -tutteja on saatavana lapsille näissä ikäluokissa:

 • 0–6 kuukautta
 • 6–18 kuukautta

Tutti sopii hyvin suuhun ja auttaa kieltä pääsemään oikeaan asentoon. Kilvessä on hyvät ilmareiät, jotka helpottavat hengittämistä ja estävät suun ja leuan ärsytystä.

Pidämme monista tämän yrityksen tuotteista, mukaan lukien niiden tuttipullot ja vaipparoskikset. Tutti on melko uusi markkinoilla ja ehdottomasti kokeilun arvoinen. Se on korkealaatuinen, melko edullinen ja 2 tutin pakkaus.

Jos haluat mukavan laadukkaan tutin, jota voidaan käyttää melko pitkään, Tommee Tippee Orthodontinen Tutti Urban on todella hyvä vaihtoehto!


Hevea Tutti

Hevea Tutti Luonnonkumi

Tässä meillä on toinen hieman epätavallisempi tutti. Se on valettu muottiin ilman irtonaisia osia ja se on valmistettu luonnonkumista. Se tekee tutista pehmeän ja antaa hyvän maun, joka ei tunnu muovilta. Tutin suojuksessa on eri muotoisia ilmareikiä, kuten kruunuja, tähtiä tai ankkoja.

Hevean tutit sopivat 3–36 kuukauden ikäisille lapsille.

Nämä tutit on valmistettu kokonaan luonnonkumista, mikä tarkoittaa myös, että niissä ei ole täysin vapaita PVC: tä, BPA: ta tai muista aineista joita muovissa voi olla. Hevea ei myöskään käytä tutteissaan keinotekoisia väriaineita, vaan vain luonnollisia pigmenttejä. Se on täysin luonnollinen tuote, joka on 100% biohajoava.

Tutissa on ortodontinen imuosa ja vauvan on mukava pitää sitä suussa. Kumimateriaalin sileä pinta on lempeä iholle ja sitä voidaan käyttää pidempään ilman epämukavuutta. Niitä on saatavana useina eri väreinä ja malleina, ja ne ovat todella mukavia vauvantuotteita.

Pidämme näistä tuteista erittäin paljon ja pidämme niitä erittäin mielenkiintoisena vaihtoehtona, jos etsit tuttia luonnonkumista. Jos haluat ainutlaatuisen, turvallisen ja hyödyllisen luonnollisen tutin, Hevean tutit ovat tietysti jännittävä valinta.


Rätt Start Bamse Tutti

Rätt Start Bamse Tutti

Hienot tutit Bamse-aiheilla. Rätt Startilla on tutit ruotsalaisen sarjakuvahahmon kanssa, joista monet lapset tykkäävät.

Tämä on mukava, hyvällä muodolla, joka istuu pehmeästi vauvan suuta vasten ja siinä on tietysti tuuletettava ontelo, joka saa ilman virtaamaan sisään. Se on BPA- ja PVC-vapaa tutti ja imuosa on valmistettu silikonista. Se on ortodontinen tutti, joka sopii useimmille lapsille ja jota on helppo pitää suussa.

Right Start Bamse -tutteja on saatavana seuraavina koina:

 • 0–6 kuukautta
 • 6–18 kuukautta

Tutti keitetään kattilassa täydelliseen sterilointiin, mikä tulisi tehdä ainakin ennen ensimmäistä käyttökertaa. Niitä myydään 2 pakkauksessa ja ne ovat halpoja, mutta mukava ja hyvin toimiva vaihtoehto.

Jos Bamse on suosikki, näistä tuteista voi varmasti tulla suosikit ja hauska lisäys tutti kokoelmaan. Pidämme Rätt Start Bamse -tuteista hyvänä budjettivaihtoehtona ja annettuna vaihtoehtona perheille, jotka arvostavat tätä kilttiä satu-karhua.


Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia tuteista

Tähän olemme keränneet joitain kysymyksiä, joita vanhemmilla on yleensä tutteista.

Mikä on paras tutti tuttien hylkääjille?

Paras tutti lapsille, jotka kieltäytyvät tutista, on Philips Avent Ultra Air. Sillä on erittäin hyvä kokemus ja sen on osoitettu menevän kotiin jopa 98% kaikista lapsista suoritetuissa testeissä.

Mikä tutti muistuttaa eniten rintaa?

NUK:in tutit ovat alkuperäisiä kun otetaan huomioon ortodontiset tutit, ja ne on kehitetty erityisesti muistuttamaan rintoja. Mutta ortodontiset tutit ovat yleensä parhaita tässä asiassa.

Miten lapsia voi opettaa ottamaan tutin?

Tässä on muutamia lyhyitä vinkkejä siitä, kuinka voi kannustaa vauvaa ottamaan tutin:

 1. Varmista että vauva on rauhallinen
 2. Kosketa tuttia vauvan poskella (laukaisee vauvaa kääntymään tuttiin)
 3. Anna vauvan imeä tuttia useita minuutteja, kun hän alkaa käyttää sitä
 4. Jos vauva ei halua, yritä kastaa tutti äidinmaitoon tai korvikkeeseen

Kun vauva alkaa käyttää yhden tyyppistä tuttia, yritä ostaa pari lisää samanlaista. Joskus lapsilla voi olla vaikeuksia hyväksyä uuden tyyppinen tutti.

Onko tutti hyväksi lapselle?

Kyllä, jos vauva tykkää tutista, on yleensä hyvä käyttää sitä. Tutilla on monia hyviä ominaisuuksia ja joitain haittoja.

Joitakin etuja ovat:

 • Rauhoittava
 • Harhautus häiriötilanteessa (rokotus tai vastaava)
 • Voi auttaa nukahtamisessa
 • Auttaa matkan aikana
 • Voidaan hävittää, toisin kuin peukalo

Haittoja voi olla:

 • Vauva voi tulla riippuvaiseksi tutista ja itkeä, kun hän ei saa sitä
 • Jos sitä käytetään pitkään, se voi vaikuttaa hampaisiin
 • Voi aiheuttaa imetysvaikeuksia, jos se otetaan käyttöön ennenaikaisesti

Onko tutit vegaanisia?

Kyllä, tutit on yleensä valmistettu myrkyttömästä muovista kilpiosassa ja kumista tai silikonista imuosassa. Useimpien tuttien valmistuksessa ei ole eläinperäisiä ainesosia.

Miksi tutti on hyväksi?

Tutti on hyvä koska se voi antaa lapsille turvallisuuden tunteen, rauhallisuuden ja pitää heidät kiireisenä. Monet vanhemmat arvostavat mahdollisuutta antaa lapselle tutti, varsinkin reissussa tai matkoilla, koska voi olla vaikeaa lohduttaa lasta samalla tavalla kuin kotona hiljaisina aikoina. Tutit ovat myös hyviä, koska voit heittää ne pois, kun vauva on kasvanut pois niistä. Peukaloa imevien lasten voi olla vaikeampi lopettaa, koska peukalo on jatkuvasti läsnä.

Milloin tutti tulisi keittä?

Steriloi tutti aina ennen ensimmäistä käyttökertaa. Jos vauva on pieni, jopa noin 6 kuukauteen saakka jotkut vanhemmat päättävät sterilisoida tutin ennen jokaista käyttöä. Huolellinen hygienia on tärkeämpää lapsen varhaisessa vaiheessa, koska hänellä ei ole kehittynyt resistenssiä bakteereille samalla tavalla.

Milloin tutti tulisi vaihtaa?

Vedä tutin osia säännöllisesti eri suuntiin ja tarkista, ettei mikään ole löysällä, vaurioitunut tai haljennut. Jos jokin on vialla, hävitä tutti välittömästi ja vaihda se. Jotkut ihmiset suosittelevat tuttien vaihtamista riippumatta sen kunnosta noin kerran kuukaudessa. Tärkeintä on kuitenkin, että et käytä tuttia, joka on selvästi kulunut tai rikki.

Milloin tutin käyttö tulisi aloittaa?

On tutteja, jotka on mukautettu vastasyntyneille ja joita voidaan käyttää 0 kuukaudesta lähtien. Monet ihmiset suosittelevat kuitenkin odottamaan vähintään 3-4 viikkoa, jotta imetys ei häiritsisi alussa. On nähtävää että lapsilla on imetysongelmia, jos tutti otetaan käyttöön liian aikaisin, vaikka sen ei aina tarvitse johtua siitä.

Milloin tutin käyttö tulisi lopettaa?

Monet päättävät lopettaa ennen kuin lapsi on 2-vuotias, toiset myöhemmin noin 3-4 ikäisenä. Jos lapsi pitää kovasti tutista, on hyvä päättää sopimuksella niin, että lapsi tuntee olevansa valmis ja hyväksyy tutin käytön lopettamisen.

Mikä on ortodontinen tutti?

Ortodontista tuttia voidaan kutsua myös anatomiseksi tutiksi. Siinä on sivu, joka on hieman tasaisempi ja hieman pyöreämpi. Niitä suositellaan usein hammasongelmien välttämiselle, ja ne ovat nyt yleisin tutti-malli.