Paras tuttipullo 2024: Paras testissä vauvan ruokintaan

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

On aina viisasta pitää pari hyvää tuttipulloa kotona jo ennen vauvan syntymää. Jos et halua tai sinulla ei ole mahdollisuutta imettää, tuttipullo on pelastajasi tarvitsevina aikoina. Pullojen avulla jopa kumppani tai muut lähelläsi olevat henkilöt voivat auttaa ruokinnassa, ja elämä helpottuu yhtäkkiä. Lue artikkeli löytääksesi paras tuttipullo vauvallesi!

Vauva makaa ja juo tuttipullosta

Mikä tuttipullo oli paras testissä?

Suosikkimme on Comotomo Natural Feel tuttipullo. Se on luotu muistuttamaan rintaa ja vauvan on helppo tarttua siihen.

Toinen parhaista tuotteista on Dr Brown’s Options -tuttipullo. Sitä on saatavana useita kokoja ja se on valmistettu lasista.

Lopuksi haluamme myös suositella Philips Avent-tuttipulloja. Se on luotettava laatumerkki, joka testaa tuotteitaan huolellisesti. Lisäksi ne ovat melko halpoja.

Arvostelu 9 erilaisesta tuttipullosta

Tässä on arvostelumme 9 erilaisesta tuttipullosta nälkäisille pikkulapsille.

Katso myös vinkit vellikoneesta, joka on täydellinen kone maidon nopeaan tarjoiluun vauvalle!

Comotomo Natural Feel Tuttipullo

Comotomo Natural Feel Tuttipullo

Katso hinta tältä:

Comotomo on vauvan tuttipullojen ja purulelujen tuotemerkki. Yritys on perustettu vuonna 2008 Yhdysvalloissa, ja se on tunnustettu maailmanlaajuisesti erinomaisista vauvatuotteistaan.

Heidän Natural Feel tuttipullo on erityisesti suunniteltu ratkaisemaan ongelmat, jotka jotkut perinteiset pullot toivat mukanaan. Se on suunniteltu kaksoisilmaventtiileillä, jotka eivät vuoda ja jotka auttavat torjumaan koliikkia. Venttiilit vapauttavat ilmaa päästämättä sitä sisään. Se, että lapsi juo ilmaa, on muuten tärkein syy koliikkiongelmiin ja vauvan vatsakipuun pullosta syöttäessä.

Pullon kaula on leveä, joka helpottaa puhdistusta ja materiaali josta se on valmistettu on hygieeninen ja lempeä silikoni. Se on täysin myrkytön ja turvallinen käyttää päivittäin.

Comotomon tuttipullo erottuu eniten todellisesta ruokintatoiminnosta. Se on suunniteltu muistuttamaan rintojen luonnollista imetystä, jonka avulla monet vauvat voivat todella kävellä edestakaisin pullon ja imetyksen välillä tarvittaessa.

Muuten äidit ovat yleisesti huolissaan siitä, että pulloon tottuneet lapset eivät enää kykene imettämään. Itse asiassa Comotomo itse kehitti termin “pullon syöttö” kuvaamaan tuotetta.

Toinen yksityiskohta, jonka huomaat tämän tuttipullon kanssa, on se, että se on pehmeä koko muotoilussaan. Se on valmistajien tietoinen valinta, koska vauvat tuntevat luonnollisesti ja puristavat käsillään imetyksen aikana. Se on toinen askel tekemään pullosyötöstä niin luonnollista kuin mahdollista.

Comotomo Natural Feel täyttää nimensä ja on uskomattoman hyvin harkittu pullo. Yritys on todella mennyt suunnittelussaan loppuun asti ja jokainen yksityiskohta täyttää toiminnon. Rakastamme tätä pulloa ja uskomme, että se on jokaisen sentin arvoinen!


Dr. Brown’s Option+ Wideneck Lasinen Tuttipullo

Dr. Brown’s Option Tuttipullo

Katso hinta täältä:

Dr. Brownin tuttipullot keksittiin kun perustaja itse koki lapsellaan koliikkia pullon ruokinnan aikana. Dr. Craig Brown suunnitteli ja kehitti pullojaan monien vuosien ajan ja perusti yrityksensä Dr. Brown’s Yhdysvalloissa. Nykyään he kehittävät erilaisia vauvatuotteita, kuten pulloja, tutteja, kuppeja, puremisleluja ja imetykseen tarvittavia apuvälineitä.

Nämä Dr. Brownin tuttipullot voi ostaa useissa eri pakkauksissa, erikokoisilla pulloilla. Kaikille yhteisiä ovat älykkäät venttiilit, jotka on suunniteltu suodattamaan ilmakuplat nesteestä, kun lapsi juo. Tällä tavoin vatsavaivojen ja koliikkien riski minimoidaan. On myös mahdollista irrottaa venttiili, jos haluat käyttää pulloa tavallisena tuttipullona.

Dr. Brownin pulloissa on leveä kaula-aukko ja ne on valmistettu lasista, mikä tekee pesusta sujuvan ja helpon. Pullot ovat voittaneet useita palkintoja ja palkintoja muotoilustaan useissa lapsille ja vanhemmuudesta suunnatuissa amerikkalaisissa lehdissä

Pulloja voidaan käyttää myös keskosille ja lapsille, joilla on vaikeuksia imettää. Pidämme Dr Brownin tuttipulloista erittäin paljon ja suosittelemme niitä yhdeksi parhaista vaihtoehdoista tällä hetkellä saatavilla olevien tuttipullojen joukossa!


Philips Avent – Natural och Anti-Colic Tuttipullo

Philips Avent Tuttipullo

Katso hinta täältä:

Philipsillä on pari todella hyvää tuttipulloa. Yksi on heidän Anti-Colic-tuttipullo. Kliinisissä tutkimuksissa sen on osoitettu torjuvan koliikkeja ja vastaavia vaikeuksia, joita voi esiintyä pullon ruokinnan aikana.

Avain on venttiilissä, joka on erityisesti suunniteltu pitämään ilma poissa, kun vauva imee maitoa. Tällä tavoin vatsakivun ja koliikkien riski pullon ruokinnan yhteydessä vähenee. Muodostunut ilma vapautuu venttiilin kautta eikä siten tule vauvan juoman maidon mukana.

Philipsin koliikkilääkkeillä tehdyt tutkimukset osoittivat myös tutkittujen lasten huonon mielialan vähenemisen huomattavasti verrattuna muihin pulloihin ruokittuihin lapsiin. Vähentyneet vatsaongelmat ja koliikit saavat pienet lapset vain paremmalle tuulelle.

Pullot on helppo puhdistaa ja niissä on hyvä pito, jota on mukava pitää kiinni sekä sinulle että lapselle. Jos käytät joitain muita Philips Avent -tuotteita, kuten niiden rintapumppua, tämä sopii täydellisesti eri osien yhdistämiseen.

Toinen Philips Avent -valikoima, jota haluaisimme suositella, on heidän Natural tuttipullo. Se voidaan ostaa 2-pakkauksessa, ja siinä on erityinen tappi, jota he kutsuvat “hitaaksi virtaukseksi”. Tätä voidaan käyttää noin kuukauden iästä alkaen ja sitä voidaan käyttää imetyksen aikana. Löydät sen täältä:

Itse tutti on kehitetty jäljittelemään nänniä, jolloin vauva voi käyttää samaa otetta ja kävellä helposti rinnan ja pullon välillä tietyn ajan. Tutti on pehmeä ja yhteensopiva, ja sillä on hyvin luonnollinen tunne imettävälle lapselle.

Tässä pullossa on sama älykäs venttiili kuin koliikkipullossa, ja se pitää tehokkaasti pois ilmakuplat maidosta. Aivan yhtä helppo puhdistaa ja käsitellä kuin muut Philipsin mallit. Laadukkaat tuotteet erittäin arvostetulta tuotemerkiltä! Todella hyvät tuotteet, joita suosittelemme mielellämme.


Medela Calma Äidinmatotuttipullo

Medela Calma Äidinmatotuttipullo

Katso hinta täältä:

Medelan tuttipullot ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Niitä on saatavana erikokoisina, ja pullotutit voidaan vaihtaa kasvavalle lapselle sopivaksi. Ainutlaatuinen asia tässä tuttipullossa on mahdollisuus käyttää Medelan ainutlaatuista, erityisesti kehitetty pullotutti, Calma.

Calma on suunniteltu erityisesti jäljittelemään luonnollista imetystä. Tuote on kehitetty yhteistyössä Hartmann Human Lactation Research Groupin kanssa Länsi-Australian yliopistossa. Calman avulla pieni vauva voi imettää, niellä maitoa ja hengittää luonnollisella tavalla samanaikaisesti.

Kun vauvat imettävät, heidän on vaihdettava juomisen, tauon ja hengityksen välillä luonnollisessa rytmissä. Sitten heidän täytyy myös tuntea olonsa rauhalliseksi ja rennoksi. Maidon virtauksen aloittamiseksi on luotava tyhjiö. Kun kaikki tämä on paikallaan, he voivat imettää luonnollisella tavalla. Tämän Calman on tarkoitus luoda uudelleen.

Kokemuksemme Calmasta on yleensä hyvä. Myös muiden äitien arvostelut ovat yhtä mieltä ja Calma onnistuu jäljittelemään luonnollista imetysmallia. Joidenkin lasten mielestä Calma-tuttia käyttäessä on vaikea saada maitoa. Varsinkin jos toista pulloa on käytetty aiemmin. Sitten sinun on vaihdettava tavalliseen tuttiin.

Medelan tuttipullot ovat edullisia ja ne on valmistettu polypropyleenistä, joka on erittäin hyvä materiaali äidinmaidon säilyttämiseen. Medela yrityksenä on erittäin hyvä imetyksessä ja äidinmaidossa ja kaiken kaikkiaan korkealaatuinen. Heidän pullonsa voi ostaa kahdessa pakkauksessa, ja on hienoa saada pari valmiiksi. Varsinkin jos käytät rintapumppua, joten sinulla voi olla aina pari pulloa valmiina.

Olemme jo pitkään arvostaneet useita Medelan tuotteita, eikä tuttipullot ole poikkeus! Edullisia laatupulloja, myös Calman kanssa, joka on uskomattoman hyvin suunniteltu innovaatio. Lämmin suositus meiltä!


Everyday Baby

Everyday Baby Tuttipullo

Katso hinta täältä:

Ainutlaatuinen tuttipullo Everyday Baby -brändiltä. Se on valmistettu lasista, mutta siinä on myös silikonisuoja pullon ympärillä, mikä tekee siitä kestävän, vaikka se tippuisi alas lattialle.

Toinen ainutlaatuinen yksityiskohta tämän tuttipullon kanssa on, että siinä on älykäs lämpöilmaisin. Se toimii muuttamalla väriä nesteen lämpötilan mukaan. Jos pullossa on maitoa tai muuta nestettä, joka on yli 40 celsiusastetta, se näkyy selvästi, kun merkkivalo vaihtaa väriä. Se on älykäs ja joustava tapa, joka varoittaa ennen vauvan ruokintaa. Samalla on tärkeää muistaa tarkistaa maito käsivarresta joka tapauksessa, jotta se olisi täysin turvallisella puolella.

Everyday Baby on myös helppo pestä ja pitää puhtaana. Kaikkien osien irrottaminen on helppoa ja sillä on leveä kaula, johon voit helposti saada astianharjan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Everyday Baby on todella mukava tuttipullo, jota voi ostaa useissa eri mahtavissa väreissä.

Jos haluat mukavan ja ainutlaatuisen tuttipullon, voimme ehdottomasti suositella lasista Everyday Baby tuttipulloa!


Tommee Tippee Closer To Nature Tuttipullo

Tommee Tippee Closer To Nature Tuttipullo

Katso hinta täältä:

Tommee Tippee on brittiläinen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa pääasiassa pulloja ja mukeja ruokintaan, vaikka heillä on myös muita tuotteita. He ovat yksi maailman suurimmista yrityksistä tällä alalla ja tunnetaan kohtuuhintaisista laadukkaista tuotteistaan.

Niiden pullot on tarkoitettu mahdollistamaan vaihto imetyksen ja pulloruokinnan välillä. Pullot ovat korkealaatuisia ja täysin BPA-vapaita maidon turvallisen ja turvallisen käsittelyn takaamiseksi.

Nämä pullot on luotu imettävien asiantuntijoiden kanssa jäljittelemään luonnollista imetystilannetta. Tutti on luonnollisesti pehmeä ja antaa vauvalle tunnistettavan tunteen äidin rinnoista. Kun vauva tarttuu ja alkaa imeä, kokemus on hyvin samanlainen kuin todellinen imetys.

Pulloja on useita erikokoisia, ja niitä myydään myös aloituspakkauksena, jossa on lisävarusteita ja mukana oleva astianpesuharja.

Pullot on helppo puhdistaa ja ne voidaan pestä koneessa. Me olemme melkein yllättyneistä siitä että Tommee Tippeen pullot ovat niin halpoja, kun otetaan huomioon niiden korkea laatu! Pidämme näistä erittäin ja pidämme niitä erittäin edullisina ja toimivina. Ehdottomasti tuttipullo, joka kannattaa ostaa!


MAM Easy Start Anti-Colic Tuttipullo

MAM Easy Start Anti-Colic Tuttipullo

Katso hinta täältä:

MAM-yritys on toiminut vuodesta 1976 lähtien, jolloin ne perustettiin Itävallassa. Siitä lähtien heistä on tullut merkittävä vauvantuotteiden yritys ja niillä on useita patentoituja malleja. He valmistavat hienoja tuotteita, jotka eivät maksa liikaa, mutta pitävät laadun ja kestävyyden standardina.

Niiden Easy Start -pullot ovat erinomaisia käytettäviä heti alusta alkaen, jos tarvitset pullojen ruokintaa. Heillä on tuuletettu pullon pohja, joka on tarkoitettu torjumaan koliikkia. Lisäksi pullossa on kansi, joka täyttää tehtävänsä sekä mittaustyökaluna että pitääkseen sen tiukassa, koska se on täysin vuotamaton.

Patentoitu tutti on valmistettu niin kutsutusta “SkinSoft” silikonista, jonka tutkimuksissa on osoitettu hyväksyvän 94% kaikista vauvoista, jotka yrittävät. Se on hyvä tulos, joka tekee selväksi, että nämä tuttipullot ovat hyvä valinta useimmille ihmisille.

Näitä pulloja myydään myös mukavassa lahjapaketissa, joka on täydellinen lahja tulevalle perheelle tai itsellesi, kun vauva syntyy. Sisältää useita pulloja erikokoisina sekä tutteja ja tutinpitimiä sopivissa väreissä. Täydellinen alku pienelle nälkäiselle vauvalle.

Pulloissa on leveät aukot ja ne on helppo sekä täyttää että puhdistaa. He saavat ylimääräisen plus meiltä mukavasta suunnittelusta, jonka molemmilla puolilla on tulosteita erilaisissa väreissä.

Jos haluat halpoja laadukkaita pulloja, MAM: n tuotteet ovat todellisia huippuvalintoja!


Lansinoh NaturalWave Teat Tuttipullo

Lansinoh NaturalWave Teat Tuttipullo

Katso hinta täältä:

Lansinohilla on yleensä erittäin edullisia tuotteita sekä äidille että vauvalle. Heidän tuttipullot ovat korkealaatuisia, ja niitä on saatavana sekä muovipullona että lasina.

Heidän tuttipullonsa on suunniteltu tekemään mahdollisimman helpoksi vaihtaa tuttipulloon, kun haluat lopettaa imetysjakson. Pullo on myös tarkoitettu minimoimaan koliikkiriskiä jäljittelemällä luonnollista imetystä.

Lansinohin muovipullot on valmistettu muovista ja silikonista, ja niissä ei ole haitallisia muoveja, kuten BPA ja BPS. Sama materiaali löytyy kannesta ja itse tutista lasipullosta, mutta silloin koko pullo on valmistettu borosilikaattilasista.

Lansinoh NaturalWave Teat on laatupullo, jonka hinta on yleensä hieman halvempi kuin kalleimmilla pulloilla. Se ei kuitenkaan ole yhtä todistettu kuin jotkut vauvamaailman tunnetuimmista tuotemerkeistä, joten se ei ole päävalintamme. Mutta ehdottomasti hyvä tuttipullo!


Disney Nalle Puh Tuttipullot

Disney Nalle Puh Tuttipullot

Katso hinta täältä:

Halpa ja yksinkertainen tuttipullo Disney-teemalla ja Nalle Puhin suosituilla hahmoilla. Pulloja voi ostaa 2-pakkauksissa, ja ne ovat melko halpoja ja niistä on tullut erittäin suosittuja.

Se on suurelta osin melko yksinkertainen pullo ilman erityispiirteitä tai muotoilua. Disney Nalle Puh -pullot on valmistettu BPA-vapaasta muovista, ja ne ovat sekä kestäviä että turvallisia.

Se on melko suuri pullo ja sopii erinomaisesti yli vuoden ikäisille lapsille, jotka voivat pitää pulloa ja juoda sitä itse. Jos sinulla on kokemusta pullojen ruokinnasta ja sinulla ei ole aikaisemmin ollut mitään ongelmia, tämä Nalle Puh -pullo on hyvä täydennys. Se on aina hyvä pari ylimääräistä pulloista ja tämä vaihtoehto on sekä edullinen että laadukas.

Jos haluat halvan ja tyylikkään tuttipullon, jossa on suosittu sarjateema, Disney Nalle Puh -pullot ovat täysin ok vaihtoehto.

Kun lapsesi on hieman vanhempi, voi olla aika aloittaa harjoittelu yksin, nokkamukin kanssa!


Kysymyksiä ja vastauksia tuttipulloista

Tässä on joitain yleisiä kysymyksiä jotka kuluttajat yleensä kysyvät ennen tuttipullon ostamista.

Mikä tuttipullo on paras vastasyntyneelle?

Kun valitset pullon vastasyntyneelle, on järkevää valita pullo, jossa on venttiili ja hyvä muotoilu, joka auttaa torjumaan koliikkia ja vastaavia huolia. Suosikkimme, jotka erottuvat, ovat:

  • Comotomo Natural Feel tuttipullo
  • Dr. Brown’s Options tuttipullo

Kuinka ruokkia tuttipullolla?

Jos imetys ei toimi tai jos haluat vain kokeilla pulloruokintaa, voit aloittaa tuttipullon käytön. Tässä on joitain vinkkejä:

  • Kokeile aluksi pieniä määriä ja anna lapselle rauhaa tutkia tuttia suulla.
  • Maidon tai korvikkeen tarjoaminen äidinmaidon jäljittelemiseksi voi olla hyvä idea. Anna muutaman tipan tutista koskettaa vauvan suuta pienen maun saamiseksi.
  • Varmista, että lapsi ei makaa täysin selällään, kun ruokit pullolla. Pidä pullosta kiinni ja yritä tuntea, mihin tahtiin lapsi voi ja haluaa juoda, ja anna aikaa tauolle, kun on sen aika.
  • Voi olla että lapset eivät hyväksy pulloa ensimmäisellä kerralla, joten ole kärsivällinen ja kokeile sitä useita kertoja hetken aikaa.

Voiko tuttipulloa pestä astianpesukoneessa tai käyttää tavallista pesuainetta?

Hygienia on erityisen tärkeää, kun on kyse kaikista tuotteista jotka liittyvät ruokintaan kun lapset ovat pieniä. Huuhtele heti tuttipullo käytön jälkeen.

Sitten se voidaan pestä joko käsin, pesuaineella ja kuumalla vedellä tai astianpesukoneessa. Huuhtele se huolellisesti jälkeenpäin. Yleensä pullo-tuttia ei saa pestä itse koneessa, koska ne kuluvat helposti.

Pitääkö tuttipulloja keittää joka käytön jälkeen?

On erimielisyyksiä siitä, onko tuttipulloja ja tutteja tarpeen keittää niiden steriloimiseksi. Useimmissa tapauksissa vesi- ja keittiöhygieniamme ovat todennäköisesti riittävän puhtaita, joten pulloa ei tarvitse keittää joka kerta.

Samabaikaisesti ei ole haittaa olla hieman erityisen varovainen ja ottaa varman päälle, ainakin ensimmäisten kuukausien aikana. Joka tapauksessa varmista, että peset pullot aina oikein ja että sinulla on puhtaat kädet käsitellessäsi pulloja, äidinmaitoa ja korvikkeita.

Mikä tuttipullo on englanniksi?

Tuttipullo on englanniksi baby bottle, feeding bottle tai nursing bottle.

Voiko imettää ja ruokkia pullolla samanaikaisesti?

Kyllä. Jotkut pullot on suunniteltu erityisesti juuri tätä varten vauvalle. Ei kuitenkaan aina ole varmaa, että se toimii.

Voi olla että lapset hyväksyvät kokonaan pullon ja menettävät kiinnostuksensa tai menettävät rintaruokinnan tekniikan aloittaessaan syömään pullosta.

Missä iässä käytetään tuttipulloa?

Monia tuttipulloja voidaan käyttää vastasyntyneiden ruokintaan. Kun vauva kasvaa, voit yleensä muuttaa tuttisi säätääksesi maidon määrää vanhemmille lapsille. Tuttipulloja käytetään yleensä suunnilleen saman ajan kuin vauva imee myös tuttia.

Se vaihtelee kuinka kauan käytät tuttipulloa, mutta kun vauva on noin vuoden ikäinen, he voivat yleensä alkaa oppia juomaan mukista. Sitten on yleistä alkaa vaihtamaan pullosta mukiin joskus 1-3 vuoden iässä. Mutta jotkut arvostavat sitä, että vauvalla on pidempi tuttipullon turvallisuus ja kaikki lapset ovat erilaisia.

Ei ole väärin antaa lapsen käyttää tuttia ja tuttipulloa 3-vuotiaaseen asti tai hieman enemmän, jos haluaa. Kokeile sitä ja huomaat, kun on aika lopettaa tuttipullon käyttö.

Pitäisikö olla muovinen tai lasinen tuttipullo?

Jotkut puolustavat lasipulloja, koska muovissa on ollut haitallisia aineita. Nykyaikaiset tuttipullot eivät kuitenkaan sisällä BPA: ta eivätkä aiheuta riskiä tällä tavalla. Jos olet joka tapauksessa erittäin huolissasi ja et pidä muovista, on tietysti hyvä tietää, että on olemassa vaihtoehtoja.

Muovipullojen hyvä asia on tietysti se, että lapsi voi pitää pulloa itse muutaman kuukauden iässä. Lasipullolla on hiukan suurempi riski, että lapsi osuu tai satuttaa itseään pulloon.

Loppujen lopuksi se on makukysymys, ja näemme sekä etuja että haittoja molemmissa vaihtoehdoissa.


Kun lapset ovat vähän vanhempia, on aika hankkia ruokailusetti!