Paras tyyny vastasyntyneelle 2024: Torju litteän pään muodostumista vauvatyynyllä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Alle kolmen kuukauden ikäisiä vastasyntyneitä kehotetaan nukkumaan selällään, omassa sängyssä. Se on turvallisin tapa nukkua. Nukkuminen paljon selälään voi joissakin tapauksissa johtaa vauvan takaraivon muuttumista tasaiseksi. On olemassa useita tapoja torjua tätä. Yksi tällainen on käyttämällä vauvan tyynyä, joka on suunniteltu helpottamaan pienen lapsen päätä. Tässä tarkastelemme tarkemmin eri malleja ja valitsemme parhaan vauvan tyynyn tasaisen pään torjumiseksi.

Onnellinen vauva makaa tyynyllä

Jos lapsella on jo tasainen pään takaosa, on suositeltavaa yrittää antaa lapsen nukkua sivuasennossa. On olemassa erityisiä sivutyynyjä, joista voi olla apua.

Mikä vauvan tyyny litteää päätä vastaan on paras testissä?

Parhaimmat mallit, joita olemme katsoneet, ovat Candide Panda ja Candide Panda Air. Ne ovat kohtuuhintaisia, mukavia ja tekevät todella hyvää työtä lievittäen vauvan päätä.

Candiden tyynyjen lisäksi suosittelemme myös voimakkaasti Mimon tyynyä. Se on hieman kalliimpi, mutta erittäin mukava käsintehty vauvan tyyny. Se on huolellisesti testattu turvalliseksi ja tarjoaa todella hyvän ennalta ehkäisevän suojan lapsen pään muodonmuutoksilta.

Nämä kaksi mallia ovat selvästi testien parhaat. Selaa alaspäin lukeaksesi arvosteluja ja tietoja kaikista vauvan tyynyistä, joita tarkastelimme tarkemmin!

Kaikki vauvan tyynyt joita tarkastelimme tarkemmin

Tässä ovat kaikki 6 vauvan tyynyä joita tarkastelimme tarkemmin.

Candide Panda Vauvan Tyyny

Candide Panda Vauvantyyny

Katso hinta täältä:

Tämä on palkittu tyyny, joka on suosittu maailmanlaajuisesti, ranskalaiselta Candide-tuotemerkiltä. Tyyny helpottaa vauvan päätä tehokkaasti ns. “memory foam”:in avulla. Se on vaahtomuovia joka sopeutuu pienen lapsen päähän ja tarjoaa täydellisen yhteensopivan tuen.

Candide Panda on suunniteltu tarkalleen torjumaan vauvan tasaisia päitä tai kallon symmetriaa, kuten sitä joskus kutsutaan. Tämän tyynyn materiaali koostuu uskomattoman pehmeästä ja lempeästä viskoosista elastisesta vaahtomuovista. Tämä tarkoittaa, että tyynyn muoto seuraa päätä ja tukee pään painon oikein. Tyynyn keskellä on kolo, jossa tyynyssä ei ole pehmustetta. Tämä tarkoittaa, että pään paino helpottuu ja niska päätyy suoraan asentoon kun lapset makaavat. Vauva voi silti kääntää päänsä eikä hänen tarvitse tuntea olevansa juuttunut asentoonsa, mutta se auttaa pitämään vauvan oikeassa asennossa unen aikana.

Tämän tyynyn ulkomateriaali on valmistettu puuvillasta ja on niin kutsuttu jersey-frotemateriaali. Se on erittäin pehmeä, mukava ja lempeä materiaali, joka ei häiritse vauvan ihoa. Candide Panda on saatavilla myös “air” -mallina, jonka keskellä on hieman ilmavampi materiaali, joka sopii, jos lapsi pyrkii kuumentamaan ja hikoilemaan yöllä.

Niistä vauvan tyynyistä joita vertailimme Candide Panda on sekä edullisin että toimivin vaihtoehto. Candide Panda- ja Panda Air -tyynyt ovat parhaita testeissä ja saavat lämpimimmän suosituksemme. Tämä on erittäin hyvä tyyny käytettäväksi ennaltaehkäisevissä tarkoituksissa vastasyntyneille jopa noin 6 kuukauden ikäiseksi.


Candide Panda Air Vauvan Tyyny

Candide Panda Air Vauvantyyny

Katso hinta täältä:

Tämä vauvan tyyny on kaiken kaikkiaan hyvin samanlainen kuin toinen Candide Panda -malli. Kuten edellä mainitsimme, ero on materiaalissa. Candide Air Panda -tyynyn keskiosa on valmistettu verkkomateriaalista. Se on ohuempi ja ilmavampi kangas, jossa on pienet reiät, joka antaa tyynylle viileämmän tunteen.

Jos huoneessa on lämmintä jossa lapsi nukkuu, tai jos lapsi pyrkii hikoilemaan kaulan ympärillä, tämä tyyny voi auttaa pitämään lämpötilan alhaalla.

Candide Panda Airin pehmusteessa on täsmälleen sama joustava vaahtomateriaali, joka tarjoaa turvallisen unen ja tuen päälle.

Candide on kehittänyt ja valmistanut vauvan tuotteita yli 20 vuoden ajan, ja sillä on hieno kokoelma hyvin suunniteltuja ja hyödyllisiä tuotteita vauvoille ja äideille. Suosittujen vauvan tyynyjen lisäksi he tekevät muun muassa todella suosittuja imetystyynyjä.

Kun valitset Candide Panda ja heidän Air-mallinsa välillä, suosittelemme usein ostamaan yhden jokaisesta. Ne eivät ole kovin kalliita, ja voi olla mukavaa pystyä vaihtamaan sen mukaan, mitä vauva tykkää ja tarvitsee. Tavallinen malli voi olla mukavampi, kun taas Air-malli antaa viileämmän tunteen.

Joka tapauksessa nämä molemmat ovat suosikkimme kaikkien vauvan tyynyjen joukossa, ja annamme tietysti Candide Panda Airille erittäin vahvan suosituksen. Älä epäröi hankkia sellainen mahdollisimman aikaisin, koska on parempi antaa pään helpotusta liian aikaisin kuin liian myöhään.


Mimos Vauvan Tyyny

Mimos Lastentyyny

Katso hinta täältä:

Tämä Mimos-vauvan tyyny on erityisesti suunniteltu estämään epäsymmetrisen pään muotoa vauvoilla. Se on uskomattoman hyvin valmistettu tuote, joka on valmistettu käsin Barcelonassa. Tyyny on korkealaatuinen ja täyttää EU: n määräysten mukaiset vauvantuotteiden turvallisuusvaatimukset.

Mimos tyyny tekee hyvää työtä jakamalla pienen vauvan pään painoa. Tällä tavoin pään takaosaan kohdistuva paine vähenee ja pään tasaisen selkänojan riski pienenee.

Tyynyä on saatavana useissa eri koossa, jotta se mahtuu täydellisesti sekä vastasyntyneille että hieman vanhemmille lapsille, joiden ikä on noin 6 kuukautta. Lisäksi voit ostaa useita erilaisia tyynynpäällisiä tyynylle, jos haluat eri värin tai kuvion. Se myös helpottaa sen pitämistä puhtaana ja voit vaihtaa ja pestä tyynynpäällisiä niin usein kuin tarvitset.

Mimos on investoinut huomattavia resursseja testaamiseen ja sen varmistamiseen, että tyyny täyttää monenlaiset turvallisuusvaatimukset. Tyynyllä on yli 9 erilaista sertifikaattia, joista voit lukea lisää Mimos-verkkosivuilta.

Tämä vauvan tyyny on kevyt ja ilmava ja valmistettu hengittävästä materiaalista. Vauva voi nukkua hikoilematta tai tuntea olonsa epämukavaksi. Tyyny käyttää kolmiulotteista polyesteriä, mikä antaa uskomattoman hyvän tyynyvaikutuksen, joka on lempeä päätä vasten. Tyynyn keskiosassa on reikä, jossa pää on, samalla kun sivujen pehmeät reunat pitävät sitä. Tuloksena on erittäin tehokas suoja, joka estää vauvojen tasaisen pään muodostumista.

Mimos-tyynyä voidaan käyttää kaikissa paikoissa, joissa vauva asetetaan selälleen. Olipa se sitten sänky, vaunu, babysitteri tai vauvan leikkimatto. Käyttämällä sitä, kun lapsi on selkäasennossa, pienennät litteän pään riskiä. Sitten on tietysti suositeltavaa, että lapsen annetaan leikkiä vatsalla ja oppia ryömimään mahdollisimman paljon heräämisen aikana.

Mimos-tyyny on hieman kalliimpi kuin muut vauvan tyynyt. Mutta se on erittäin hieno tuote. Se on käsintehty, testattu perusteellisesti ja käyttää vain huolella valittuja materiaaleja. Tämä on yksi markkinoiden ehdottomasti parhaista vauvan tyynyistä vauvojen tasaisten päiden torjumiseksi.


Carena Mölle

Tuote ei ole enää saatavilla.

Ruotsalaisella Carena-merkillä on mukava ja erittäin edullinen vauvan tyyny. Se on ergonomisesti suunniteltu ja siinä on keskellä reikä vauvan päätä varten ja pyöreät reunat, jotka auttavat tukemaan niskaa ja pitämään pään oikeassa asennossa.

Carena Mölle -materiaali koostuu pehmeästä ja ihanasta jersey-froteesta, joka on erittäin lempeä ja mukava pienen lapsen ihoa vasten. Koko tyyny on valmistettu puuvillasta. Tyyny on täytetty muovatulla vaahtomateriaalilla, joka muotoilee itsensä lapsen kehon mukaan ja lievittää painetta.

Se on melko yksinkertainen suunniteltu tyyny, mutta se täyttää tehtävänsä ja tekee hyvää työtä vähentääkseen vauvan pään painetta. Tämä on tyyny, joka on täydellinen olla kotona ennaltaehkäisevänä tuotteena epäsymmetrisen pään muodon vähentämiseksi.

Joitakin tyynyn etuja ovat tietysti se, että se on halpa ja että se voidaan pestä koneessa 30 asteessa. Erittäin helppohoitoinen ja edullinen vauvan tyyny yksinkertaisesti.

Jos haluat yksinkertaisen, mutta todella mukavan ja edullisen vauvan tyynyn pään tasaisuuden estämiseksi, Carena Mölle on todella hyvä valinta.


BabyMatex Vauvan Tyyny

BabyMatex Vauvantyyny

Katso hinta täältä:

Toinen todella mukava vauvan tyyny BabyMatexiltä. Tämä voidaan myös taittaa auki ja käyttää pehmeänä pintana. Tämä tekee siitä täydellisen matkalle ottamiseen tai lastenrattaissa pitämiseen lisämukavuuden vuoksi.

Kuten BabyMatexin muut tyynyt, tämäkin luokitellaan lääketieteelliseksi laitteeksi. Se tarjoaa hyvän helpotuksen päälle ja auttaa ylläpitämään pään muotoa ja tasoittaa pään muotoa.

Tämän vauvan tyynyn ulkokuori on valmistettu sileästä ja pehmeästä puuvillamateriaalista. Sisäosa on 100% polyesteriä. Tyynyn keskellä ei ole täyttöä, mikä tarkoittaa että pää mahtuu, samanaikaisesti kun reuna tukee niskaa. Tämä tarkoittaa, että vauvan niska on suorassa ja mukavasti, kun taas pää on suojattu ja vapautettu painosta.

Koko tyyny on suunniteltu huolella valituista materiaaleista ja koko tuote on Öko-Tex -sertifioitu. BabyMatex-vauvan tyyny on todella mukava tuote, jonka muotoilu on tavallista pidempi taitettavan patjan ansiosta.

Jos haluat pehmeän ja lempeän tyynyn, joka voi auttaa torjumaan vauvan tasaista päätä, BabyMatex-vauvan tyyny on ehdottomasti tyyny jota voimme suositella.


BabyMatex Tyyny Shape

BabyMatex Shape Vauvantyyny

Loppu varastosta. Katso muut saman tuotemerkin tyynyt täältä:

BabyMatex on puolalainen tuotemerkki, joka tuottaa erilaisia ergonomisia vauvantuotteita, sängyn yksityiskohdista ja tyynyistä lastenvaunuihin ja lämpöpusseihin. Heidän tuotteet ovat suosittuja ja erittäin korkealaatuisia, mikä pätee myös heidän vauvan tyynyihin.

Shape tyynyllä on yksinkertainen muotoilu ja pyöreä muoto, reunoissa on enemmän pehmusteita ja keskellä pieni sisennykset, jotta se olisi pään mukainen. Tyyny on luokiteltu lääketieteelliseksi tuotteeksi sen kyvyn vuoksi suojata päätä tasaisen muodostumiseksi kun lapsi makaa selällään.

Tämä vauvan tyyny on suunniteltu nimenomaan estämään epäsymmetrisen pään muodon syntymistä, seurauksena siitä että vauva makaa selällään. Tyynyssä on viileä verkkomateriaali, joka hengittää ja tekee siitä ilmavan ja mukava maata ilman kuumaa niskaan ja pään takaosaan. Tyyny on valmistettu kokonaan polyesteristä.

Se on yksinkertainen mutta tehokas tyyny, joka täyttää tehtävänsä. Se on turvallista ja auttaa lasta nukahtamaan oikeassa asennossa samalla kun se suojaa ja helpottaa päätä ja niskaa. BabyMatex Shape on ehdottomasti hyvä vauvan tyyny, joka voi auttaa torjumaan pään takaosan tasaisuutta.


Voiko vauvan tyyny estää vauvan tasaisen pään muodostumista?

Kyllä, ergonomisesti suunniteltu vauvan tyyny voi estää ja torjua epäsymmetrisen pään muodostumisen vauvoilla. Tietysti on parasta aloittaa tyynyn käyttö aikaisin, jotta vauvan päähän kohdistuva paine vähenisi joka kerta, kun vauva makaa selällään, sekä sängyssä että vaunuissa.

Milloin vauvan tyynyä pitäisi alkaa käyttämään tasaisen pään torjumiseksi?

On hyvä aloittaa heti, kun vauva syntyy. Suurin osa tyynyistä sopii 0-6 kuukauden ikäisille lapsille. Jotkut tyynyt ovat erikokoisia, esimerkiksi sopivia 0-3 kuukauden tai 3-6 kuukauden välillä. Mutta ehkäisevissä tarkoituksissa tasaisen pään torjumiseksi on hyvä hankkia vauvan tyyny heti ja käyttää, kun lapsi makaa selällään.


Varmista, että vauvasi on lämmin yöllä hyvän lasten pyjaman avulla!