Paras UV-hattu lapsille 2023: Aurinkohattu ja aurinkosuoja lasten päälle

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kun aurinko paistaa voimakkaimmin, on lasten aurinkosuoja erittäin tärkeää. Mitä korkeammalla kehollamme, sitä enemmän altistumme auringolle. Siksi on suositeltavaa, että lapset käyttävät jonkinlaista suojaavaa päähinettä leikkiessään ulkona kesällä. Olemme tarkastelleet paljon todella hyviä UV-hattuja ja joitain muita variantteja meidän metsästyksellä löytääksemme parhaan aurinkohatun juuri nyt!

Parhaiden lasten aurinkohattujen testi

Mikä UV-hattu on paras testissä?

Mielestämme paras on Polarn O. Pyret UV-lippalakki. Tyylikkäät, kevyet ja mukavat, ja niissä on hyvä aurinkosuoja.

Polarn O Pyret UV-lippalakki tummansininen

Toinen merkki, josta pidämme, ovat Lindexin aurinkosuojavaatteet. Pidämme sekä heidän UV-puvuistaan ​​että niihin sopivista aurinkohattuista.

Lindex Käännettävä kalastajahattu

Toinen suosittu vaihtoehto on suomalaisen Reima-merkin aurinkohatut. Heillä on muutama eri lajike, jotka ovat yleensä laadukkaita ja antavat hyvän aurinkosuojan!

Reima UV-Hattu

Voit vapaasti lukea toisen artikkelimme, jossa tutustumme parhaisiin UV-vaatteisiin lapsille, äläkä unohda tyylikkäitä aurinkolaseja!

Kaikki aurinkohatut ja UV-hatut, joita katsoimme

Täältä löydät lyhyen katsauksen 8 erilaisesta UV-hatusta ja muun tyyppisestä lasten aurinkohatusta, jotka olemme valinneet ja joihin perehdyimme tarkemmin. Arvostelujen jälkeen löydät myös koko-oppaan, sillä voi olla vaikeaa pysyä kärryillä lasten pään ympärysmitasta.

Polarn O. Pyret UV-lippalakki

Polarn O. Pyret UV-lippalakki

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on klassikko, kun on kyse lasten aurinkovaatteista. Polarn O. Pyretin aurinkohattu on tyylikäs, toimiva ja sopii täydellisesti lapsen päähän.

UV-lippiksen kangas on UPF 50, ja se suojaa noin 98 % auringon UV-säteiltä. Yksi tämän lippiksen parhaista ominaisuuksista on se, että se istuu niin uskomattoman hyvin. Kangas on juuri sopivan joustavaa, ja siinä on ympärillä joustavat nauhat, joten se mukautuu hyvin pääsi muotoon.

Hatun takaosassa on hyvin istuva kangas, joka suojaa koko takaraivoa ja niskaa. Polarn O. Pyretin UV-lippis sopii sekä tavalliseen ulkoleikkiin että rantaan. Kangas on nopeasti kuivuvaa ja sopii täydellisesti uimiseen. Tämä UV-lakki sopii täydellisesti yhteen myös Polarn O. Pyretin samansävyisten UV-pukujen kanssa.

Polarn O. Pyretille iso plussa kankaan kierrätysluonteesta. Kyseessä on polyamidimateriaali, joka on valitettavasti valmistettu lähteistä, jotka eivät ole uusiutuvia. Tähän ja muihin polyamidituotteisiin käytetään kuitenkin vanhoja kalaverkkoja. Erittäin fiksu tapa kierrättää materiaaleja ja säästää maapallon resursseja.

Meillä on monen vuoden kokemus tästä aurinkohatusta, joka on suojannut monien lasten päitä vuosien varrella. Jos haluat UV-lakin, joka taatusti kestää ja istuu täydellisesti sekä märissä että kuivissa olosuhteissa, Polarn O. Pyret UV-lakki on testin selvästi paras juuri nyt!


Reima UV-hatut

Reima UV-hatut

Tarkista hinta osoitteessa:

Reimalla on pari versiota todella mukavia ja erittäin käytännöllisiä UV-hattuja. He kutsuvat malleja Turtle ja Octopus. Toiminto on sama, mutta niillä on hieman erilainen tyyli ja niitä on saatavana eri väreissä ja kuvioissa.

Reima UV-hatut ovat mukavia, eikä niissä ole hankaavia tai ulkonevia saumoja. Ne on valmistettu joustavasta materiaalista, joka tarjoaa myös hyvän UV-suojan jopa UPF 50+. Edessä on tukeva lippa, joka suojaa kasvoja auringolta ja takana pitkä kangaspala, joka ulottuu alas niskaa ja yläselkää pitkin. Se on todella hyvin peittävä hattu, joka todella tarjoaa täydellisen suojan päälle.

Reima valmistaa lapsille upeita tuotteita, jotka soveltuvat sekä talveen että kesään. Heidän UV-vaatteensa ovat todella laadukkaita. Nämä aurinkohatut on valmistettu 80 % polyamidista ja 20 % elastaanista, aivan kuten heidän muut UV-puvut.

Pidämme näistä Reiman UV-hatuista suunnilleen yhtä paljon kuin Polarn O. Pyretin. Ainoa asia, mikä näissä on voi olla hieman negatiivista, on se, että myymälöiden saatavuus voi vaihdella. Joskus on vaikea löytää esimerkiksi tiettyjä kokoja.

Lukuunottamatta näitä on Reiman UV-hattu todella hyvä aurinkosuojahattu lapsille aivan ok hintaan. Laadukas tuote, joka toimii täsmälleen tarkoitetulla tavalla ja istuu täydellisesti päähän. Voimme lämpimästi suositella Reiman Octopus and Turtle UV-hattuja!


Täältä löydät vinkkejä kivoista lasten uimapuvuista!


Reima Aurinkohattu

Reima Aurinkohattu

Tarkista hinta osoitteessa:

Nämä Reiman aurinkohatut ovat uskomattoman söpöjä ja niitä on saatavilla monissa hienoissa väreissä. Pidämme todella vahvoista kauniista väreistä. Hattu sidotaan solmimalla ja sitä löytyy monessa koossa niin isoille kuin pienillekin lapsille.

Se on kevyt ja vuoriton hattu, joka istuu mukavasti ongelmitta. Se on ilmava ja 100 % polyesterista koostuva materiaali hengittää hyvin. Sivussa on myös reiät lisätuuletusta varten ja tämä on poikkeuksellisen hyvin suunniteltu kesähattu lapsille.

Hatun takaosa on hieman pidempi, mikä suojaa hyvin pään ja niskan. Aurinkosuojakerroin on kokonaisvaltaisesti korkea ja koko hatussa on UPF 50+.

Materiaalin pinta on käsitelty erityisellä pintakäsittelyllä, joka on myrkytön, mutta pitää lian ja veden loitolla, joten se on täydellinen aurinkohattu käytettäväksi rannalla ja veden äärellä. Reiman patentoima SunProof takaa, että se kuivuu nopeasti ja antaa hyvän suojan auringolta, samalla kun hattu on uskomattoman kestävä. Se on myös konepestävä 40 asteessa.

Olemme todella ihastuneita tähän Reiman aurinkohattuun. Jos pidät klassisesta aurinkohattu tyylistä, jossa on solmittava naru, on tämä ehdottomasti meidän ensisijainen suositus. Se on rahanarvoinen ja hieno tuote, josta nautit läpi kauniin kesän.


Lindex UV-hattu UPF 50+

Lindex UV-hattu UPF 50+

Tarkista hinta osoitteessa:

Näillä Lindexin tyylikkäillä UV-hatuilla on monia etuja. Pidämme siitä, että Lindex ajattelee paljon kestävää kehitystä. Heidän aurinkosuojavaatteet on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, kuten muovipulloista, jotka voidaan kierrättää polyesteriksi.

Lindexin aurinkosuojahatut ovat tyylikkäitä ja peittävät niskan, mikä tekee niistä täydelliset, kun pienet lapset leikkivät pitkiä aikoja rannalla. Materiaali on joustavaa ja istuu mukavasti vartaloa vasten. Se koostuu sekä polyesterista että elastaanista. Lisäksi se kuivuvat nopeasti eikä muutu liian raskaaksi pitää päällä.

Pidämme todella Lindexin UV-hatuista lapsille. Ne ovat täydellinen yhdistelmä tyylikästä muotoilua, hyvää hintaa ja korkeaa laatua. Erittäin suositeltava!


Nordbjørn Fårö

Nordbjørn Fårö

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä on todella hyvä ja halpa UV-hattuNordbjørniltä. Sitä on saatavana useissa tyyleissä ja se sopii täydellisesti saman merkin UV-pukujen kanssa. Hattu on mukautettu pienille lapsille ja on kooltaan melko pieni, joten muista tämä ennen ostamista.

Nordbjørn Fårö tarjoaa UPF 50+ aurinkosuojan ja peittää myös hieman niskaa. Koko hattu on valmistettu pehmeästä materiaalista, joka kuivuu nopeasti kastuessaan.

Jos haluat yhden halvimmista UV-hatuista pienille lapsille, on Nordbjørn Fårö hyvä vaihtoehto. Täydellinen pienimpien ensimmäiselle vierailulle rannalle!


Molo – Nando UV-hattu

Molo - Nando UV-hattu

Tarkista hinta osoitteessa:

Molo on tanskalainen lastenvaatemerkki, jonka tyyli todella erottuu joukosta. He keskittyvät voimakkaasti kuvioihin ja väreihin ja kuvailevat itseään “värikkääksi funky-designiksi”. Heidän vaatteensa ovat todella ainutlaatuisia ja joko rakastat tai vihaat niitä. Mutta luultavasti löydät Molosta jonkin vaatteen, josta pidät.

Aurinkohatut Nando UV-hattu on saatavana useilla röyhkeillä motiiveilla. Valittavana on vedenalaisista kilpikonnien aiheista kissoihin ja ajoneuvoihin. Niissä on yleensä monia värejä ja kuvioita, joissa on monia yksityiskohtia. Mikäli pidät heidän tyylistä, on sinun tutustuttava heidän uima-asu valikoimaansa!

Suunnittelun lisäksi ovat nämä tietysti toimivia vaatteita. Ne tarjoavat UPF 50+ UV-suojan ja niissä on lippa edessä ja pitkälle peittävä laahus niskassa. Hattu istuu uskomattoman hyvin samalla kun se suojaa päätä täydellisesti kaikista kulmista.

Tämä on hieman kalliimpi designtuote, joten se ei välttämättä ole kaikkien valinta. Mutta me pidämme siitä ja halusimme sisällyttää sen vaihtoehdoksi sinulle, joka olet kiinnostunut muodista ja haluat jotain, joka erottuu myös lapsille.

Mikäli haluat omaperäisen UV-hatun, jonka tyyli on todella jotain ekstraa, voimme lämpimästi suositella Molo Nando UV-hattua!


Swimpy UV-hattu

Swimpy UV-hattu

Tarkista hinta osoitteessa:

Nämä Swimpyn UV-hatut ja lippalakit ovat todellisia klassikoita ja erittäin suosittu valinta. Ne ovat uskomattoman edullisia ja niissä on monia ihania tunnettuja aiheita ja malleja.

Swimpyn UV-hatut ja -vaatteet ovat suosittuja lasten keskuudessa, koska niissä on monia lasten suosikkihahmoja printissä. Swimpy UV-hattu on saatavana esimerkiksi seuraavilla motiiveilla:

  • Bamse
  • Babblarna
  • Peppi Pitkätossu

UV-suoja on UPF 50+, joka pitää 98 prosenttia haitallisista UV-säteistä auringosta poissa. On myös mahdollista ostaa paketteja, joissa on sekä puku että aurinkohattu yhdessä.

Swimpy UV-hatut ovat hyviä tuotteita ja täyttävät selkeästi tehtävänsä. Ne saavat suuren plussan tyylikkäistä malleista ja suosituista kuvioista. Jos vertaamme niitä esimerkiksi Polarn O. Pyretin suosikkeihimme, on ero istuvuudessa. Nämä ovat hieman löysempiä, ja ne eivät mukaudu samalla tavalla. Pahimmassa tapauksessa voivat ne pyöriä päässä tai pudota. Suurimmassa osassa tapauksista ne kuitenkin toimivat todella hyvin, mutta haluamme silti huomauttaa, että tässä on laatuero.

Hinta on toinen suuri etu Swimpyssä. Tämä on erittäin hintansa arvoinen UV-hattu, ja useimmilla ihmisillä on siihen varaa. Sitä arvostamme todella.

Kaiken kaikkiaan on Swimpy UV-hattu todella hyvä tuote, johon tulet todennäköisesti olemaan tyytyväinen. Täydellinen kuumaan kesään, jossa on paljon ulkoilua. Jos haluat jotain hieman halvempaa, näemme Swimpyn parhaan budjettivaihtoehdon ehdokkaana!


Elodie Details Aurinkohattu

Elodie Details Aurinkohattu

Elodien aurinkohattuja on saatavilla laajalla valikoimalla erilaisia ​​kuvioita ja malleja. Jos olet jo perillä heidän valikoimastaan, tunnistat niiden tunnusmerkki designit, kuten:

  • Kindness Cat
  • Playful Pepe
  • Powder Pink

Lisäksi on Elodie Details aurinkohattu saatavilla useissa koossa vastasyntyneestä noin 3-vuotiaaksi asti. Se on yksinkertaisesti kokoelma todella söpöjä aurinkohattuja pienille.

Sen lisäksi, että Elodie Details -aurinkohatut ovat kauniita katsella, on niillä monia etuja, joista pidämme todella paljon. Esimerkiksi materiaali. Ne on valmistettu kokonaan Öko-Tex-sertifioidusta puuvillasta. Tämä on sekä pehmeä ja mukava materiaali päällä, että materiaali, jossa on huomioitu sekä sosiaaliset että ympäristönäkökohdat.

Toinen erittäin arvostettu yksityiskohta Elodies-hatuissa on se, että voit säätää, taittaa, solmia ja käyttää niitä monilla eri tavoilla. Voit taittaa itse rungon taitettua tyyliä varten, voit kiristää hatun sisällä olevan kiristysnyörin tai solmia nyörit ja paljon muuta. Erittäin monipuolinen aurinkohattu sekä tyylillään että toiminnallaan.

Takana aurinkohatussa on hieman pidempi laahus suojaamaan pään takaosaa ja niskaa hieman paremmin, mitä hyvän aurinkohatun pitääkin. Lopuksi hatun voi myös pestä 40 asteessa ja jopa silittää, mikä tekee siitä uskomattoman helppohoitoisen.

Olemme ehdottomasti Elodie Detailsin faneja ja heidän aurinkohattunsa ovat ihania. Muista, että se on mukautettu pienille lapsille ja heitä tulee pitää varjossa mahdollisimman paljon. Mutta tämä on ihana hattu pukea lapsille, kun he tarvitsevat hieman lisäsuojaa auringolta kesällä. Täydellinen hattu niin arjen matkoille kuin leikkimiseen rannalla ja lomalla!


Molo olkihattu

Pienenä bonuksena on meidän tuotava esille myös todellinen lomaklassikko: olkihattu. Molo on kehittänyt tämän röyhkeän muunnelman, jota he kutsuvat Sun Hat Creamiksi. Se on muodikas olkihattu, joka sopii hieman isommille lapsille, jotka haluavat asusteen ja aurinkosuojan, joka on sekä toimiva että todella tyylikäs.

Molo Sun Hat on saatavilla sekä hieman pienemmille 3-6-vuotiaille lapsille että kouluikäisille 7-12-vuotiaille lapsille. Siinä on hieman karheat reunat, eikä se ole täysin pehmeä ja mukava hattu. Mielestämme tämä ei ole paras pienille lapsille, mutta sopii paremmin hieman isommille lapsille. Aurinkolasien, tyylikkään t-paidan ja värikkäiden shortsien kanssa tämä hattu viimeistelee täydellisen rantalookin.

Hatussa on oranssi nauha ympärillä ja se on melko yksinkertainen mutta hieno tuote. Olemme valinneet sen pääasiassa siksi, että se on laadukas ja pidämme tanskalaisesta lastenvaatemerkki Molosta. Ne tunnetaan kauniista suunnittelustaan ​​ja vaatteiden jatkuvasta korkeasta laadusta.

Tämän tyyppinen hattu tarjoaa todella hyvän suojan auringolta, mutta istuvuuden vuoksi se ei ole paras villiin leikkiin, koska se voi pudota helposti. Arkikäyttöön ja muodikkaana asusteena se on kuitenkin aivan täydellinen. Niin kauan kuin se istuu päässä, antaa se hyvän varjon ja pitää pään viileänä.

Jos lapsesi haluaa mukavan olkihatun, voimme todella suositella Molo Sun Hat Creamia erinomaiseksi vaihtoehdoksi.


Geggamoja UV-aurinkohattu

Geggamoja UV-aurinkohattu

Valitettavasti ei saatavilla

Ruotsalaisella Geggamoja-merkillä on laaja valikoima lasten aurinko ja UV-hattuja. Todella mukava tuotesarja. Tutustu heidän koko valikoimaan täällä!

Mitä tulee lasten aurinkohattuihin, pidämme eniten lippalakkimallista, jossa on pitkä kangas niskan takana. Mutta pidämme myös Geggamojan klassisesta aurinkohatusta narulla.

Saatavilla olevat koot vaihtelevat hieman eri hattujen välillä. Lippalakit ja osa hatuista ovat saatavilla vain pienille lapsille, 2-vuoteen saakka. Jotkut mallit ovat saatavilla kokoina, jotka sopivat jopa noin 6-vuotiaille.

Materiaalit vaihtelevat mallin mukaan, mutta Geggamoja on hyvä valitsemaan kestäviä ja hienoja materiaaleja, kuten luomupuuvillaa.

Lyhyt yhteenveto Geggamojan aurinkohatuista on, että ne ovat tyylikkäitä, kevyitä ja ilmavia ja tarjoavat hyvän suojan auringolta. Suosittelemme Geggamoja UV-aurinkohattuja sinulle, joka kaipaat jotain hieman erilaista, todella mielenkiintoiselta ruotsalaiselta brändiltä lastenvaatemarkkinoilla tänään!


Minkä kokoinen hatun tulee olla lapsille?

Tässä on taulukko eri ikäisten aurinkohattujen ja UV-hattujen suositelluista mitoista (muista, että mitat ovat suuntaa antavia):

IkäPään mitta (cm)
0-2 kk34/36
2-4 kk38/40
4-6 kk42/44
6-9 kk46
9 kk-1,5v48
1,5-3v50
2-5v 52
4-7v54
7-12v56
12-14v58

Katso myös artikkeli lasten aurinkovoiteista!