Paras vauvan sivutyyny 2023: Lepää kyljellä ja helpota vauvan pään painoa

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Jotkut lapset, jotka viettävät paljon aikaa selällään, voivat kehittää epäsymmetrisen pään muodon. Pään takaosasta tulee hieman tasaisempi. Se voidaan estää vauvan tyynyllä. Mutta jos epäsymmetrinen pää on jo muodostunut, on usein suositeltavaa antaa lapsen nukkua sivuasennossa. Sivutyyny on apuväline, joka pitää lapsen turvallisessa ja tukevassa sivuasennossa. Tässä tarkistamme parhaat vauvan sivutyynyt.

Vauva nukkuu kyljellään sängyssä

Mikä sivutyyny on paras testissä?

Paras ja yleisin tyyny, jota suositellaan auttamaan vauvaa nukkumaan kyljellään, on Doomoo Basics Side Tyyny.

Lisäksi on myös Candide Air Kylki- ja Selkätuki.

Lue lisää molemmista sivutyynyistä.

Doomoo Basics Sivutyyny (Babysleep)

Doomoo Basics Sivutyyny (Babysleep)

Katso hinta täältä:

  • Suositellaan kehittyneelle kalloasymmetrialle
  • Tarjoaa vauvalle vakaan sivuasennon
  • 0–6 kuukauden ikäisille

Tämä tyyny auttaa vauvaa makaamaan kyljellään. Se antaa lapselle vakaan asennon ja estää lasta kaatumasta selälleen tai vatsalleen. Lapsi voi silti liikuttaa käsiä ja jalkoja vapaasti. Tämä on tuki, jota suositellaan yleensä tapauksissa, joissa vauva on jo kehittänyt epäsymmetrisen pään muodon. Sekä kätilöt että lääkärit suosittelevat Doomoo Basics -sivutyynyä lapsille, jotka tarvitsevat lievittää päätä kehittyneelle kalloasymmetrialle, tai joissakin tapauksissa lapsille, joilla on voimakas oksentelu.

Doomoo Basics Babysleepia voidaan käyttää useimmissa nukkumispaikoissa tasaisella alustalla. Sekä kotona pinnasängyssä että esimerkiksi vaunuissa tai vanhempien sängyssä. Toinen suosittu käytäntö tälle apuvälineelle on selällään imettäessä.

Tämä sivutyyny soveltuu vastasyntyneistä noin 6 kuukauteen asti. Sinun tulisi kuitenkin lopettaa tyynyn käyttö, jos lapsi on hyvin liikkuva ja voi kääntyä itse, joka joillakin lapsilla tapahtuu aikaisemmin.

Doomoo Basicsin sisäosa koostuu kahdesta vaahtokumiosasta, jotka on valmistettu Öko-tex-sertifioidusta polyuretaanista. Ulkopuolella on puuvillaa ja polyesteriä oleva tyynynpäällinen joka pitää vaahtokumiosat yhdessä. Tyyny on helppo huoltaa ja tyynynpäällinen on vedenpitävä ja se voidaan irrottaa konepesua varten. Se voidaan myös kuivata varovasti rumpukuivauksessa alhaisessa lämpötilassa.

Tämä on suositeltavin sivutyyny lapsille, jotka tarvitsevat nukkua sivullaan. Se on halpa, yksinkertainen ja turvallinen tapa helpottaa pään takaosaa tai auttaa lapsia, jotka hyötyvät kyljellään makaamisesta. Jos tarvitset sivutyynyä, Doomoo Basics -sivutyyny on vakio ehdotuksemme.


Candide Air Kylki- ja Selkätuki

Candide Air Kylki- ja Selkätuki

Katso hinta täältä:

  • Voidaan käyttää useimmilla tasaisilla pinnoilla
  • Pitää lapsen vakaassa nukkumisasennossa
  • 0-3 kuukautta

Tämä on toinen tyyny, jota suositellaan usein lapsille, jotka tarvitsevat nukkua sivullaan. Sitä voidaan käyttää myös auttamaan vauvaa säilyttämään vakaan asennon selällään.

Candide Airin kylki- ja selkätuki toimii säätämällä selkätukea ja kiilaa lapsen koon ja asennon mukaan. Tämä tekee siitä helppokäyttöisen ja erittäin joustavan. Kun lapsi makaa tyynyjen välissä, hän saa erittäin hyvää tukea ja makaa turvallisesti kyljellään.

Candide Air -kylki- ja selkätuki voidaan käyttää kaikilla tasaisilla pinnoilla: pinnasänky, lastenvaunu, kehto tai vanhempien sänky. Aivan kuten Doomoon variantti, tämä on myös erinomainen tuki vaakasuoralle imetykselle sivullaan.

Tuotetta suositellaan noin 0-3-vuotiaille, jos on tarpeen nukkua kyljellä. On tärkeää lopettaa tuotteen käyttö, jos lapsi pystyy kääntymään itse.

Täyte koostuu kiinteästä vaahtomateriaalista kahdessa osassa 100% polyuretaania ja päällyste on valmistettu 100% polyesteristä. Pintakangas on ns. 3D-verkko, joka tekee siitä ilmavan ja auttaa säätelemään siinä makaavan lapsen lämpötilaa.

Candide Air -kylki- ja selkätuen haittana on että konepesu ei ole suositeltavaa. Se tulisi pestä vain käsin. Voi olla harmillista, jos esimerkiksi tyynyyn tulee oksennusta.

Muilta osin Candide Air kylki- ja selkätuki on hyvä tuote, joka tuntuu vakaalta ja turvalliselta. Se on hieman kalliimpaa kuin Doomoo Basics, mutta kokonaisuudessaan se suorittaa saman tehtävän. Meillä ei todellakaan ole vahvaa etusijaa näiden tyynyjen välillä, mutta Doomoo Basics esiintyy yleensä useammin lastenhoidon ammattilaisten suosituksina, siksi suosittelemme ensisijaisesti Doomoota.


Mikä on vauvan sivutyyny?

Vauvan sivutyyny on toiminnallinen tyyny, joka auttaa vauvoja makaamaan kyljellään. Yleensä kaikkia lapsia kehotetaan nukkumaan selällään, mutta erityistapauksissa sivuasento voi olla mieluisampi. Silloin sivutyyny auttaa lasta makaamaan turvallisesti ja vakaasti.

Milloin sivutyynyä tulisi käyttää vauvalle?

Yleisin tilaisuus kun sivutyynyä suositellaan vauvoille on jo pään epämuodostuman jälkeen. Pikkulapsilla, jotka ovat maanneet selällään hyvin pitkään samassa asennossa, voi kehittyä kallon asymmetria tai tasainen pää. Kun tämä on alkanut tapahtua, sivutyyny voi antaa lapselle mahdollisuuden helpottaa päätä, jotta se ei pahentaisi tilannetta.

Kuinka kauan vauva voi käyttää sivutyynyä?

Sivutyyny on apuväline pienille lapsille, jotta he voivat maata vakaasti kyljellään. Sitä käytetään yleensä 0-6 kuukauden ikäisen välillä. Selkeä varoitus on, että sivutyynyä ei pidä käyttää paljon liikkuville lapsille tai lapsille, jotka voivat kääntyä yksin. Joissakin tapauksissa se tapahtuu aikaisin, ja silloin ei ole asianmukaista antaa vauvan nukkua sivutyynyn kanssa.

Lapsi ei halua maata sivutyynyllä – mitä teen?

Joidenkin vauvojen on vaikea levätä sivutyynyllä. He voivat olla tottuneita nukkumaan toisella puolella, mutta heidän täytyy nukkua toisella puolella, koska heidän pään painoa pitää helpottaa. Tähän ei ole nopeaa ja helppoa ratkaisua. Lapsen on yleensä mahdollista tottua siihen, mutta se voi viedä jonkin aikaa. Joitakin kokeiltavia asioita ovat:

  • Anna vauvan nukahtaa ensin – esimerkiksi imettämällä käsivarsissa.
  • Odota, kunnes vauva on hyvin väsynyt.
  • Anna vauvan maata sivutyynyssä ja imetä (tai ruoki pullosta).
  • Yritä lyhyempiä aikoja – jos lapsi reagoi voimakkaasti, pysähdy, lohduta ja koita myöhemmin uudelleen.

Varmista myös, ettei lapsi palele. Käytä lapsille hyvää peittoa ja mukavaa pyjamaa.

Jos haluat estää vauvojen tasaisen pään muodostumista, on usein suositeltavaa käyttää erityistä vauvan tyynyä!