Parhaat Gore-Tex -kengät lapsille 2024: Hyviä vedenkestäviä lasten kenkiä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Lasten aktiiviset ulkoleikit vaativat kunnolliset kengät. Haluamme, että kengät suoriutuvat hyvin kaikista säistä ja maastoista. Niiden tulee olla sopivan lämpimät, kuivat ja mukavat. Silloin tiedämme tehneen hyvän sijoituksen lapsellemme. Tässä artikkelissamme kokoamme kasaan parhaat lapsille tarkoitetut Gore-Tex kengät.

viisi paria lapsille tarkoitettuja gore-tex-kenkiä syksyn lehtiä vasten.

Mitkä Gore-Tex lasten kengät ovat testien parhaat?

Parhaat matalat Gore-Texillä päällystetyt lenkkarit ovat Superfit Breeze -kengät. Niissä on supermukava liikkua, niissä on tyylikäs muotoilu ja ne ovat vedenkestävät! Ne sopivat parhaiten pienille lapsille, aina noin 6 ikävuoteen asti.

Superfit BREEZE Gore-Tex

Katso hinta:


Toinen paljon pitämämme hieman tukevampi kenkä on Viking Footwear Kid’s Cascade III Gore-Tex. Erittäin kestävä malli, joka on saatavilla monissa väreissä ja koissa.

Viking Footwear Kid's Cascade III Gore-Tex

Jos haluat talvikengän, jossa on Gore-Tex, haluamme nostaa esiin ECCO Snow Mountain GTX Talvikengät. Täyttä laatua, yhdeltä maailman parhaimmalta kenkävalmistajalta!

ECCO Snow Mountain GTX Talvikenkä

On toki olemassa monia muita hyviä kenkiä! Katso koko lista alta.

Arvostelut 14 erilaisesta Gore-Tex -kengistä lapsille

Tässä on hieman pidemmät arvostelut kaikista löytämistämme Gore-Tex lasten kengistä.

Superfit Kids’ Rush Gore-Tex Mini

Superfit Kids' Rush Gore-Tex Mini

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-30

Tämä on perheyrityksen Superfit niin sanottu Lära Gå -kenkä, joka on tarkoitettu kävelemistä vielä harjoitteleville lapsille. Jo noin 1 vuoden iästä lähtien lapsi voi aloittaa näiden käytännöllisten lenkkareiden käytön. Valitse väreistä joko Sininen-Vaaleansininen tai Vaaleanpunainen-Oranssi.

Kids’ Rush Minissä on tarranauhakiinnitys, jotta lapsi voi avata ja sitoa kengän itse. Ne ovat vedenkestävät ja niissä on Gore-Tex -kalvo. Kumipohjassa on hyvä iskunvaimennus eikä se liu’u. Kenkien yläpuoli on valmistettu synteettisestä materiaalista ja nahasta, ja siinä on vähäeleiset heijastimet ympäri kengän.

Superfit on tarkka korkeasta laadusta eri materiaaleissaan. Lisäksi merkki tekee yhteistyötä Gore-Tex -tuotemerkin kanssa luodakseen kenkiin hyvän ilmaston lapsen jalalle. Näitä lenkkareita ympäröivä kalvo pitää jalat kuivana, kiitos sen hengittävien ja vedenkestävien ominaisuuksien.

Pidämme näistä pienille lapsille suunnatuista tyylipuhtaista ja käytännöllisistä kengistä. Kengistä huomaa, että Superfit panostaa paljon eri materiaaleihin luodakseen lapsen jaloille täydelliset olosuhteet. Siksi olemme valmiita maksamaan hieman enemmän Superfit -merkin Kids’ Rush Mini -kengistä.


Superfit BREEZE Gore-Tex

Superfit BREEZE Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-28

Tämä Lära Gå -kenkä on valmistettu kokonaan nahasta, kumipohjalla ja nahkaisella sisävuorilla. Superfit on tarkka niin materiaaleihin, muotoiluun kuin tyyliinkin liittyvissä yksityiskohdissa myös kaikkein pienimmille suunnatuissa tuotteissa.

Tämä on trendikäs kenkä, joka on saatavilla viidessä hienossa värissä: Ruskea-Beige, Vaaleanpunainen, Sininen-Vaaleansininen, Liila-Vaaleanpunainen ja Beige-Keltainen.

Joustavalla ja liukumattomalla pohjalla ja hyvällä iskunvaimennuksella varustellut lenkkarit soveltuvat hyvin pienen lapsen ensiaskeliin. Yhdistelmä Superfitin omia materiaaleja ja Gore-Tex -kalvoa antaa vedenkestävän ja hengittävät kengät.

Tämä on asia, jota pidämme tärkeänä pitämään lapsen jalat kuivana niin sisältä ulos kuin ulkoa sisälle päin. Mielestämme Superfit onnistuu tässä hyvin.

Oikein hyvästä nahkakengästä olemme valmiita maksamaan hieman enemmän. Vastaavasti kengät ovat kestävät ja ne voivat siten siirtyä lapselta toiselle käyttöön. Pidämme siitä, miten Superfit Breeze Gore-Tex -kenkä on onnistuneesti samanaikaisesti tyylipuhdas, trendikäs ja käytännöllinen kenkä kaikkein pienimmille lapsille.


Superfit Kids’ Sport7 Gore-Tex Mini

Superfit Kid's Sport7 Gore-Tex Mini

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-35

Tämä on urheilullinen ja kevyt lenkkarimalli valmistajalta Superfit. Sisävuori on tekstiilistä ja kestävä ulkopuoli yhdistelmä tekstiiliä ja velour-nahkaa. Kengissä on myös Gore-Tex -kalvo. Yhdessä tästä tulee hyvä ympäristö jaloille, jossa kenkä hengittää ja lapsen jalka pysyy kuivana.

Ulkoinen kumipohja on liukumaton ja joustava, samanaikaisesti kestävä ja eristää kylmältä. Sisäpohjallisen voi poistaa. Mallissa on kätevä tarranauhakiinnitys ja löytyy monista trendikkäistä väreistä. Valitse väreistä Musta-Valkoinen, Vaaleanpunainen-Oranssi, Sininen-Vaaleansininen, Sininen-Oranssi, Sininen-Vaaleanpunainen tai Liila-Vaaleanpunainen.

Pidämme tästä nätistä Lära gå -kengästä Superfitiltä. Tarranauhauhan ansiosta ne istuvat hyvin jalkaan pienellä lapsella, joka vielä kehittää kävelymotoriikkaa jaloissaan. Muotoilu on tyylipuhdas, ja pidämme kaikkien eri ihanien värien väliltä valitsemisesta.

Oikein hyvä Lära Gå -kenkä on hyvä sijoitus lapsen motoriseen kehitykseen. Siksi maksamme mieluusti hieman enemmän Kids’ Sport7 Gore-Tex Mini -lenkkareista.


Superfit Kids’ Rush Gore-TEX BOA

Superfit Kids' Rush Gore-Tex BOA

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 28-40

Lapsille, jotka etsivät urheilullista ja kevyttä kenkää, ovat nämä lenkkarit täydelliset. Kumipohja on joustava, kestävä, ja siinä on hyvä iskunvaimennuskyky. Sitä paitsi kengissä on Gore-Tex -kalvo ja BOA® pikavetoketju. Se tekee niistä nopeat ja helpot pukea ja riisua lapsille, jotka ovat aina vauhdissa.

Pikavetoketju on yksinkertaisesti pieni pyörä, jota pyörität kengän kiristämiseksesi. Ne istuvat hyvin jalassa, eikä niissä ole leikin tai juoksun tielle tulevalle nauhoja. Meistä tämä on fiksu keksintö, joka yhdessä Gore-Tex -kalvon kanssa tekee tästä erittäin hyvän kengän, joka on hintansa arvoinen. Valitse tyylipuhtaan Musta-Keltaisen tai Sininen-Oranssi -väristen mallin väliltä.

Superfit -merkillä on pitkä kokemus lasten kengistä, niitä myydään 40 eri maassa ja niistä pidetään läpimietityn tekniikan takia. Jalkojen hyvinvointi on keskiössä ja kiitos Gore-Tex -kalvon kengät sekä hengittävät että pitävät vettä.

Kids’ Rush BOA® -kengissä on sitä paitsi järkevä PO-pohja, ilman liimaa, joka tekee niistä kevyet, pehmeät ja kestävät. Pidämme taidosta ja tekniikasta näiden korkealaatuisten lenkkareiden takana.


TrekSta Kid’s Cobra X Gore-Tex

TrekSta Kid's Cobra X Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 23-37

Nilkkamittaiset talvikengät lapsille. Kengät ovat mustat harmain yksityiskohdin ja niissä on tarranauhakiinnitys korkealla varressa. Kengissä on myös joustava resorikiristys. Pidämme siitä, että lapsien on helppo ja nopea niin pukea kuin riisuakin nämä talvikengät.

Ulkopohja on valmistettu luonnonkumista ja siinä on syvään uurrettu kuviointi. Se antaa hyvän pidon ja estää liukastumisia. Välipohjallinen on iskunvaimentava. Vedenpitävä Gore-Tex -kalvo antaa kenkien hengittää ja pitää lasten jalat kuivina. Jalan kosteus tuulettuu pois ja ulkopuolen kosteus pysyy ulkona.

25 vuoden kokemuksella ulkoilmakengistä TrekSta tietää mitä vaaditaan jalan terveellisen ympäristön luomiseen. TrekSta-valmistajan Kids’ Cobra X -kengästä on tullut klassikko vaellusyhteyksissä. Mielestämme nämä talvikengät ovat hintansa arvoinen varma kortti, jos sinun on vaikea valita parhaimpien lasten Gore-Tex kenkien joukosta.


TrekSta Trail Mid Jr GTX Kenkä

Treksta Trail Mid Jr GTX Kenkä

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-39

Mikäli etsit kevyttä kenkää sekä syksyllä että talvella, olet löytänyt sen. Tämä on yhdistelmä lenkkaria ja vaelluskenkää. Kiitos Gore-Tex -kalvon, ne ovat vedenpitävät ja antavat jalkojen hengittää. Kenkien pohja on tehty luonnonkumista ja siinä on Hypergrip, mikä antaa kengille liukastumisen eston.

Malli on saatavilla Luumunvärisenä tai Mustana heijastinyksityiskohdin kengän takaosassa. Muotoilu on tyylipuhdas ja yksinkertainen, tarranauhakiinnityksellä kengän varressa ja resorillisella pikakiinnityksellä. Se tekee kengistä lapsille helpot ja nopeat pukea ja riisua. Kengät koetaan sopivan lämpöisinä, istuvuudeltaan hyviltä ja kevyiltä.

Syksyyn ja talveen sopivassa Trail Mid Jr GTX Kengässä on hyvä iskunvaimennus ja kulutusta kestävä tekstiilinen yläpuoli. TrekSta on maailman johtavia vaelluskenkiä valmistavia yrityksiä. Mielestämme he onnistuvat tässä erittäin hyvin ja sijoitamme siksi mieluusti näihin kestäviin lasten Gore-Tex -kenkiin.


Treksta Python Kid GTX Talvikenkä

Treksta Python Kid GTX Talvikenkä

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 21-30

Python-malli on superkevyt Gore-Tex -kenkä ulkoilmavarusteita valmistajalta TrekSta-yritykseltä. Nämä talvikengät on saatavilla väreissä Musta sinisin yksityiskohdin ja Punainen viininpunaisin yksityiskohdin. Molemmissa värivaihtoehdoissa on myös ympäri kengän sijoitettuja heijastimia.

Ulkopohjassa käytetty ICE LOCK -tekniikalla varustellut kengät ovat kehitelty pohjoismaiseen ilmastoon. Kumipohja antaa siten erinomaisen hyvän pidon lumella ja jäällä. Kaksinkertaiset ja reilut tarranauhakiinnitykset takaavat, että kengät istuvat hyvin jalassa, ja ovat samanaikaisesti kätevät lapsen sekä pukea että riisua. Välipohjan iskunvaimennus antaa ylimääräistä mukavuutta.

Kiitos kulutusta kestävän tekstiiliyläpuolen ja Gore-Tex -kalvon Python -talvikengät ovat sekä kestävät, hengittävät että vedenpitävät. Tyylipuhdas muotoilu ja innovatiivinen teknologia antaa meille hyvää, modernia laatua. Pidämme myös siitä, että kengät kestävät sisarukselta toiselle, mikä tekee niistä oikein hintansa arvoisen vaihtoehdon parhaiden lasten Gore-Tex kenkien markkinoilla.


Viking Footwear Kid’s Cascade III Gore-Tex

Viking Footwear Kid's Cascade III Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-35

Kenkävalmistaja Viking on tunnettu kestävistä ulkoilmakengistään. Heidän tarinansa alkoi jo 1920-luvulla kumisaappaiden valmistuksesta ja vielä tänäänkin he valmistavat kestäviä, vedenpitäviä ja korkealatuisia kenkiä koko perheelle.

Cascade III on extrakestävä sporttimallinen lenkkari. Yläpuoli on tehty kestävästä polyesterista ja kengässä on ylimääräiset vahvistukset varpaissa ja kantapäässä. Sisäpohjallinen on poistettava, välipohjallinen iskunvaimentava ja ulkopohja on tehty uurretusta kumista, jotta siinä olisi oikein hyvä pito kaikilla alustoilla.

Kokoelma on saatavilla väreissä Vaaleanpunainen, Musta, Sininen ja Metsänvihreä. Tässä Viking on panostanut kivenkovaa vakauteen, kestävyyteen ja vedenpitävään mukavuuteen keittääkseen parhaan mahdollisen kengän aktiiviselle seikkailijalle.

Kenkien Gore-Tex -kalvolla on hyvä hengittävyys ja lapsen jalat pysyvät siksi raikkaina ja kuivina. Tämä on oikein hyvä korkealaatuinen kenkä, jossa on läpiajateltu ja testattu tekniikka. Siksi olemme valmiita laittamaan lantin jos toisenkin Vikingin Cascade III Gore-Tex -kenkiin.


Viking Footwear Kids’ Spectrum R Mid Gore-Tex

Viking Footwear Kids' Spectrum R Mid Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-35

Kenkäkokoelma Spectrum R on kestävä syys- ja kevätkenkä. Malli on korkea lenkkari sporttisella fiiliksellä ja on saatavilla monissa eri väreissä. Siinä missä Limenvihreä, Keltainen ja Vaaleanpunainen tuntuvat ihanan kevätinspiroiduilta, kenkä on myös saatavilla hieman tummempina vaihtoehtoina Musta ja Sininen. Kaikissa on joustavat kengännauhat ja tarranauhakiinnitys kaikkein ylimpänä.

Nämä lenkkarit ovat kevyet ja niissä on iskunvaimentava välipohja, jonka ansiosta niissä on nopeaa juosta ja leikkiä. Kiitos uurretun kumipohjan kengissä on hyvä pito suurimmalla osalla pohjista. Kirjain R mallin nimessä viittaa sanaan reflex, eli heijastin, joita onkin hyvällä maulla sijoiteltu ympäri kengän.

Kestävällä synteettisellä pintamateriaalilla ja kerroksella Gore-Texiä kengät ovat mukavat kaikissa säissä, koska ne ovat sekä vedenpitävät että hengittävät. Pidämme tässä kengässä yhdistelmästä trendikkäitä värejä, testattua tekniikkaa ja kestäviä materiaaleista. Nämä tekevät Viking Kids’ Spectrum R Mid Gore-Tex -kengästä korkealaatuisen kengän, jonka hintalappu on asetettu sen mukaan.


Viking Footwear Junior’s Beito Gore-Tex

Viking Footwear Junior's Beito Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 28-41

Nämä käytännölliset talvikengät Viking-valmistajalta ovat saatavilla väreissä Musta, Sininen ja Liila. Kengissä on korkea varsi kahdella reilulla tarranauhakiinnityksellä ja ylimääräisellä laskoksella takana. Ne ovat siksi helpot pukea ja riisua myös jäätynein sormin.

Vahva kumipohja antaa liukastumisen eston ja yhdessä vuorillisen saappaanvarren kanssa rakennelmasta tulee erittäin tukeva. Välipohjallinen takaa hyvän iskunvaimennuksen ja eristyksen luodakseen hyvän ympäristön jaloille. Gore-Tex -kalvo tekee kengistä vesitiiviit ja hengittävät. Varpaat ja kantapäät on sitä paitsi vahvistettu, mikä tekee niistä vieläkin kestävämmät.

Viking Footwear on Norjan vanhin tavaramerkki ja on kantanut kortensa kekoon luodakseen norjalaiset tunnetuiksi kvalitatiivisista ulkoiluvarusteistaan. Malli Beito GTX on suosittu talvikenkä modernilla tyylillä. Korkea laatu täyttää kaikki odotukset ja pidämme siitä, että kengät voivat siirtyä nuoremmille sisaruksille menettämättä muotoaan ja toiminnallisuuttaan.


Adidas Kids Terrex Gore-Tex

Adidas Kids Terrex Gore-Tex

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 28-40

Adidas Terrex -kokoelma on luotu, jotta voisit tutkia erämaata luotettavin kengin. Continental-kumi pohjassa antaa hyvän pidon kaikilla alustoilla ja kaikissa maastoissa. BOA-pikakiinnitys tekee kenkien kiristämisestä ja sovittamisesta helppoa.

Kengissä on sportinen ulkomuoto nilkkamittaisella varrella. Ne sopivat yhtä hyvin niin kevyihin vapaa-ajan aktiviteetteihin kuin pidemmille vaelluksillekin. Sitä paitsi kengät ovat sekä kevyet hyvällä iskunvaimennuksella että pitävät lämpöä hyvin kylmempinä päivinä. Vedenpitävä ja hengittävä Gore-Tex -kalvo pitää jalat kuivana myös myrskyisissä säissä. Yläpuoli on tehty veden- ja tuulenkestävästä tekstiilistä, joten kengät koetaan pehmeinä ja mukailevina.

Mielestämme Adidas Kids Terrex sopii muotitietoiselle seikkailijalle. Muotoilu on yksinkertainen ja tyylikäs. Värit uskaliaita. Mintunvihreä ja Oranssi mustin yksityiskohdin ovat hyvin pidettyjä. Myös Musta Harmain yksityiskohdin on saatavilla niille, joilla on hillitympi maku.

Pidämme siitä, että Adidas pitää yllä mainettaan näiden urheilullisten lasten Gore-Tex kenkien myötä, uskaliaalla muotoilulla ja monitoimintaisella tekniikalla.


Adidas Kids’ Terrex Trailmaker High COLD.DRY Hiking Shoes

Adidas Kids' Terrex Trailmaker High COLD.RDY Hiking Shoes

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 28-35

Näissä vaelluskengissä yhdistyy juoksukengän ja maastokengän tunne, kiitos hyvän tuen ja pidon. Muotoilu muistuttaa korkeaa lenkkaria sporttisella ulkomuodolla. Valitse väreistä joko Musta Ruskein yksityiskohdin ja valkoisella pohjalla, tai Liila Beigeillä yksityiskohdilla ja valkoisella pohjalla.

Resorikiinnitys yhdessä varren takaosassa olevan laskoksen kanssa tekee kenkien pukemisesta ja riisumisesta helppoa. Reilun tarranauhakiinnityksen avulla kiristät kengät jalan mukaan. Ja uurretulla ulkopohjalla saat hyvän pidon myös liukkailla pohjilla. Kengät ovat kevyet kuin lenkkarit, mutta lämpimät kuin talvikengät.

Kids’ Terrex Trailmaker High -kengät on varusteltu suojaavalla Gore-Tex -kalvolla, joka suojaa kaikilta säiltä. Sitä paitsi Adidaksen erityinen COLD-DRY -tekniikka pitää jalat lämpiminä ja kuivina myös erittäin kylminä päivinä. Pidämme innovatiivisesta teknologiassa näissä hyvin suunnitelluissa kengissä. On selvää, että Adidas tietää, mitä kaikissa säissä aktiivisessa ulkoilmaelämässä käytettävältä kengältä vaaditaan.


ECCO Snow Mountain GTX Talvikenkä

ECCO Snow Mountain GTX Talvikenkä

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 24-39

Hyvässä maineessa oleva ECCO pitää huomionsa käsityössä ja laadussa, niin myös tässä lasten talvikengässä. Pidämme siitä, että kenkä on hillitty mutta samaan aikaan saatavilla erilaisissa väreissä ja tyyleissä.

Valitse joko tarranauhakiinnitys tai BOA-pikakiinnitys pitääksesi jalka tukevasti paikoillaan. Saatavilla väreissä Musta, Musta – Tummanliila, Musta – Tummansininen, Musta – Ruskea, Luumunpunainen, ja Musta keltaisilla tai punaisilla yksityiskohdilla.

Kengissä on hillityt heijastimet ympäri kengän ja uurrettu kumipohja, joka antaa hyvän pidon suurimmalla osalla pohjista. ECCO Snow Mountain talvikengässä on lämmin vuori ja poistettava sisäpohjallinen. Välipohja on kevyt ja joustava hyvää iskunvaimennusta varten.

Ulkopuolen tekstiilin Gore-Tex -kalvo tekee kengistä vesitiiviit ja hengitysaktiiviset. Kengät ovat nilkkamittaiset ja kengän yläosa on joustavaa kangasta, mikä tuo ylimääräistä mukavuutta liikkumiseen.

Mielestämme Snow Mountain -talvikenkä on sporttinen ja käytännöllinen kenkä aktiiviseen talvileikkiin. Sen korka laatu ja monet innovatiiviset pienet yksityiskohdat saavat aikaan sen, että maksamme mieluusti hieman enemmän näistä kengistä.


ECCO Urban Mini GTX Talvikenkä

ECCO Urban Mini GTX Talvikenkä

Katso hinta:

 • Saatavilla olevat koot 20-30

Kaikkein pienimmille lapsille ECCO on tuottanut mallin Urban Mini. Ne ovat lämpimästi vuorattu, hengitysaktiiviset ja vedenpitävät kiitos Gore-Tex -kalvonsa. Lapsen jalat pysyvät siten kuivina ja suojattuina kosteudelta, samanaikaisesti kun lämpö pääsee poistumaan kengästä ulos.

Kaksinkertaiset tarranauhat tekevät kengistä helpot pukea ja riisua, ja antavat hyvän istuvuuden. Kenkien pohja on joustava kiitos ECCOn oman teknologian, jolla kengän yläpuoli kiinnitetään pohjaan ilman liimaa tai saumoja. Se on myös tukeva ja iskunvaimentava hyvää pitoa ja mukavuutta varten.

Pidämme kivana, että myös kaikkein pienemmät koot ovat saatavilla useammissa väreissä. Urban Mini on saatavilla väreissä Kokomusta, Tummansininen valkoisella pohjalla, Musta – Sininen, Sininen liilalla vuorilla, Beige valkoisella pohjalla ja Vanha roosa valkoisella pohjalla.

ECCO on erittäin tunnettu perheyritys, joka toimii ympäri maailman. Heillä on hyvä korkean laadun ja ergonomisten kenkien valmistajan maine. Mielestämme on tärkeää että myös kaikkein pienimmillä lapsilla on hyvät kengät ja sijoitamme mieluusti Urban Mini -talvikenkiin.


Milloin käytetään Gore-Tex -kenkiä?

On olemassa monenlaisia kenkiä, jotka on varusteltu Gore-Tex -kalvolla. Materiaali on usein löydettävissä syyskengistä tai talvisaappaista. Mutta on myös olemassa tavallisia matalia lenkkareita, joissa käytetään Gore-Texiä. Pohjoismaisessa ilmastossamme Gore-Tex on toiminnallinen ympäri vuoren!

Mikä on Gore-Tex?

Jo vuonna 2958 perhe Gore aloitti kehittämään sitä erityistä teknologiaa, jonka tänään tunnemme nimellä Gore-Tex. Perheen poika teki kokeita fluormuovimateriaalin parissa, jonka tuloksena oli kestävä materiaali pienellä imukyvyllä ja hyvillä hengitysominaisuuksilla.

Perhe Gore alkoi 1970 tuottaa veden- ja tuulenpitävää materiaalia. Ensimmäinen tuote oli Gore-Tex -takki. Materiaali on patenttisuojattu aivan alusta lähtien ja yritys on jatkanut vedenpitävien saumojen, erilaisten kankaiden ja muiden materiaalien kehittämistä.

Tänä päivänä löydämme Gore-Texiä kaikenlaisista erilaisista varusteista, jotka on tarkoitettu aktiiviseen ulkoelämään. Kuten reppuja, vaatteita, kenkiä ja hanskoja.

Onko Gore-Tex vesitiivis?

Kyllä. Jo alusta lähtien, 1950-luvun lopusta, materiaali on ollut vettähylkivää. Jatkuvan uusien teknologien kehityksen ja uusien materiaalien ja yksityiskohtien (kuten saumojen) tuottamisen myötä Gore-Tex takaa materiaalinsa olevan vedenpitävää.

Jo vuonna 1989 he antoivat kuluttajille lupauksen GUARANTEED TO KEEP YOU DRY® ja tänä päivänä on olemassa jo liuta erilaisia rakennelmia pitämään tämä lupaus kaikissa tuotteissa.

Mitkä ovat Gore-Texin hyödyt ja haitat?

Hyödyt ja edut tuntuvat loputtomilta tämän innovatiivisen yrityksen ja materiaalin suhteen. Se kehittyy jatkuvasti ja oikein hyvässä talvikengässä tulee olla Gore-Tex -kalvo, jos haluaa olla varma siitä, että jalat pysyvät kuivana.

Materiaali varmistaa että kosteus pysyy kengän ulkopuolella, ja samaan aikaan iho voi hengittää. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei sade tai lumi kastele jalkoja. Samanaikaisesti lämpimien jalkojen kosteus siirtyy sisältä ulos, ja siten jalat ovat myös tällä tavalla kuivat. Samalla tavalla toimii esimerkiksi takki, ja siksi Gore-Tex on niin suosittu nimenomaan urheilu- ja seikkailuvarusteissa.

Voimme tosin kyseenalaistaa sen, miten hyvä on terveydellemme ja ympäristölle kantaa muovia jokaisessa vaatteessa.

Gore-Tex työskentelee tänään kestävyyden ja planeetasta huolehtimisen parissa kehittämällä kestävämpiä materiaaleja ja vähentämällä tuotantoprosessin kemiallista vaikutusta. Yksi heidän tavoitteistaan on poistaa kokonaan ympäristöhaitalliset perfluoratut kemikaalit kaikista tuotteista vuoteen 2023 mennessä.


Täältä löydät lisää artikkeleita lasten kengistä!