Parhaat jarrusukat lapsille 2024: Anti-slip sukat turvalliseen sisäleikkiin

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Vilkkailla ja energisillä lapsilla on tapana kaatuilla ja loukkaantua tasaisin väliajoin. Tavallisissa sukissa sisätiloissa juoksentelu voi usein aiheuttaa sen, että liukastuu ja menettää hallinnan. Tämän estämiseksi voi vanhempana hyvin esimerkiksi sijoittaa pariin jarrusukkia. Tässä ovat meidän lempituotteemme markkinoiden parhaista lasten jarrusukista!

Lasten sukat renkaassa

Mitkä jarrusukat ovat testien parhaat?

Kokonaisuudessaan parhaimmat ovat Polarn O. Pyretin sukat liukastumisen estolla. Ne ovat hintansa arvoiset, saatavilla monissa eri väreissä, ja erittäin korkealaatuiset!

Polarn O. Pyret 2-pack Jarrusukat

Toinen oikein hyvä ja hintansa arvoinen vaihtoehto on Lindexin Anti-slip -sukat lapsille. Ne ovat saatavissa monipakkauksessa oikein hyvään hintaan!

Lindex 3-pack Liukuestesukat

Lopuksi tulee meidän myös suositella hienoja GoBabyGo -jarrusukkia. Ne ovat saatavissa erilaisissa materiaaleissa, mukaan lukien oikein lämpiminä ja mukavina alpakkavillaisina versioina.

GoBabyGo Jarrusukat

Lue kaikista tarkastelemistamme jarrusukista alapuolella olevasta artikkelista!

Katsaus jopa 10 erilaisesta jarrusukkaparista lapsille

Kun etsit lapsellesi jarrusukkia, tulet nopeasti huomaamaan, että valinnanvaraa on paljon. Monia malleja, jotka tarjoavat monenlaisia erilaisia asioita.

Tässä artikkelista saat siksi apua kattavan oppaan kautta juuri sinulle ja lapsellesi oikean jarrusukkaparimallin valitsemiseksi. Lisäksi vastaamme muutamiin kaikkein tavallisimpiin kysymyksiin, jotka koskevat lasten jarrusukkia.

Alla nostamme siksi esiin joitain kaikkein suosituimmista malleista ja vertailemme niitä keskenään. Katsomme kaikkea suunnittelusta hintaan, jotta voisit löytää kaikkein parhaimman sukkaparin juuri sinulle ja lapsellesi.

Katso myös vinkit syksyn kenkiin ja lasten talvikenkiin!

Polarn O. Pyret 2-pack Jarrusukat

Polarn O. Pyret 2-pack Jarrusukat

Katso hinta:

Tässä meillä on jarrusukkamalli, joka tulee merkiltä Polarn O. Pyret. Tämä on hyvä malli, joka on sitä paitsi myös hyvän hintainen.

Ensinnäkin sukat ovat saatavilla monessa eri värissä. Näin ollen voit valita sinua eniten miellyttävän väriset. Sukat ovat muutenkin oikein tyylikkäät, aika hillityissä ja hienoissa väreissä, valkoisin tekstein. Esteettisesti nämä sukat ovat oikein onnistuneet, verrattuna moniin muihin tuotteisiin tässä oppaassa.

Toinen etu on, että nämä sukat on valmistettu luomupuuvillasta. Toisin sanoen teet tämän mallin valitessasi kestävämmän valinnan.

Hinnan suhteen nämä sukat on saatavilla kohtuulliseen hintaan. Ne eivät ehkä ole tämän oppaan edullisin vaihtoehto, mutta kyseessä on kuitenkin korkealaatuinen ja oikein hieno sukka. Mielestämme tässä on hintansa arvoinen vaihtoehto etenkin sinulle, joka annat hieman enemmän painoarvoa ulkonäölle ja muotoilulle.


Lindex 5-pack Liukuestesukat

Lindex 5-pack Liukuestesukat

Katso hinta:

Tässä meillä on vielä yksi liukuestesukka, joka voi sopia eritoten sinulle, joka haluat ostaa useamman sukkaparin samaan aikaan etkä siksi maksaa ihan liikaa sukkaparia kohti.

Malli on saatavilla monessa eri värissä. Voit valita joko tummansinisen, tai useampia värejä sisältävän pakkauksen väliltä. Sukat ovat tyylikkäät, ja niissä on hieman pidempi varsi, jonka myötä ne luultavasti pysyvät jalassa myös niillä lapsilla, joilla on taipumusta tiputella sukat jalastaan.

Tuote on osittain valmistettu luomupuuvillasta, muttei kokonaan. Se ei siis täysin saavuta samaa tasoa kestävyyden suhteen, kuin yllä esitellyt sukat.

Yksi etu tässä tuotteessa on se, että sukat ovat pestävissä koneessa 60 asteessa. Tämä ei ole itsestäänselvyys, koska jotkut jarrusukkamallit voidaan pestä vain 40 asteessa. Se, että nämä voi laittaa 60 asteen pesuun muiden alusvaatteiden kanssa on suuri etu, joka tekee pyykin pesusta sujuvampaa.

Hintaa katsoessamme tämä on oikein hyvä diili. Saat 5 sukkaa sisältävän paketin oikein hyvään hintaan. Jos aiot ostaa lapsellesi useammat sukat ja jos haluat vaihtaa kaikki vanhat sukat uusiin jarrusukkiin, voi tämä olla hyvä ja taloudellinen vaihtoehto.


Lindex 3-pack Liukuestesukat

Lindex 3-pack Liukuestesukat

Katso hinta:

Tämä sukka on mallia, joka sopinee parhaiten kaikkein pienimille lapsille. Hauskoilla ja söpöillä kuoseilla varustettuna tämä on hauska vaihtoehto sinulle, joka et halua tavallista ja tylsää sukkaa lapsellesi.

Myös tämä sukka on osittain valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta. Mutta se on myös sekoitettu muihin materiaaleihin, kuten polyamidiin. Puhdas puuvillasukka on usein hieman laadukkaampi, ja tämä ei toisin sanoen ehkä ole malli, joka sijoittuu tässä suhteessa listan kärkeen.

Kuten sanottu, tämä on hieman hauskempi sukka. Erilaisia hauskoja ja söpöjä eläinkuoseja tulevat arvostamaan niin lapset kuin aikuisetkin. Yksinkertaisesti hieman eläväisempi ja värikkäämpi vaihtoehto harmaata arkea ilahduttamaan.

Myös tämä malli on pestävissä koneessa 60 asteessa. Iso etu sille, joka haluaa pestä pyykkiä sujuvammin ja pestä kaikki alusvaatteet samanaikaisesti.

Hinnan suhteen malli sijoittuu hintahaitarin keskivaiheille. Se ei ole kaikkein edullisin, muttei myöskään kaukana siitä. Jos haluat söpöt sukat lapsellesi, sitä paitsi hyvään hintaan ja hyvällä liukuesteellä, voimme suositella tätä mallia.


Joha Villasukat Liukuesteillä

Joha Villasukat Liukuesteillä

Katso hinta:

Tässä meillä on hieman lämpimämpi malli jarrusukasta, joka voi olla oikein hyvä vaihtoehto kylmempinä kevät- ja syyspäivinä. Malli on saatavilla muutamissa väreissä. Hinnaltaan tämä sukka on kuitenkin hieman kalliimpi.

Eräs mainitsemisen arvoinen asia tämän sukan suhteen on se, että se on valmistettu aika suurissa osin villasta. Tämän myötä se on lämpimämpi vaihtoehto. Vaikka se tuleekin olemaan hieman liian lämmin pidettäväksi kesän aikana, se voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat jarrusukat lämmittämään lapsesi jalkoja syksyksi tai kevääksi.

Se, että sukka on valmistettu suurilta osin villasta, tuo kuitenkin mukanaan myös miinuspuolia. Se on esimerkiksi pestävä vain 40 asteessa, mikä ei ole kätevää, jos haluaa pestä kaikki alusvaatteet ja sukat samaan aikaan.

Toinen huono puoli on se, ettei tätä sukkaa voi ripustaa kuivumaan, koska tällöin se voi venyä. Tämä malli on siis kuivattava tasona, mikä tietenkin voi olla hieman vaikeaa ja työläämpää.

Vielä yksi huono puoli on valitettavasti hinta. Tämä sukka maksaa enemmän kuin suurin osa sukista tässä oppaassa, ja tämän takia se ei ehkä ole vaihtoehto kaikille. Mutta mikäli olet valmis maksamaan hieman enemmän ja haluat sekä lämpimän että liukumista estävän sukan, voi tämä malli olla sellainen, jota kannattaa tarkastella hieman lähemmin.


GoBabyGo Jarrusukat

GoBabyGo Jarrusukat

Katso hinta:

Tämä jarrusukkamalli on yksi eksklusiivisemmista vaihtoehdoista tässä oppaassa. Sukka on valmistettu sellaisesta materiaalista, että se erottuu joukosta, ja se on paitsi liukumista estävä myös lämmin.

Ensinnäkin sukka on saatavissa useassa eri värissä. Sinulla on yksinkertaisesti monia vaihtoehtoja, joista valita kun on kyse väristä ja voit valita sen, joka sopii juuri sinun lapsellesi kaikkein parhaiten. Värit ovat oikein tyylikkäitä ja sukat antavat rustiikkisen ja reilun vaikutelman.

Materiaali, joka saa tämän sukan erottumaan massasta, on alpakkavilla. Tämä on lämmin ja reilu materiaali, jonka ansiosta lapsellasi tulee olemaan lämpimät jalat myös kylmempinä päivinä. GoBabyGo-merkillä on kuitenkin myös halvempia sukkia, jotka on valmistettu sekoituksesta puuvillaa, polyamidia ja elastaania.

Itse liukumisen eston suhteen tässä sukassa on myös reilu ratkaisu. Liukumista estävä pinta nimittäin peittää kko jalkapohjan, myös varpaat, ja siten takaa että lapsesi voi kävellä tukevasti liukastumatta.

Iso huono puoli tässä sukassa on valitettavasti hinta. Se maksaa yksinkertaisesti paljon enemmän kuin halvimmat mallit ja on yksi tämän oppaan kaikkein kalleimmista vaihtoehdoista. Koko vaatekaapin täyttäminen näillä sukilla tulee toisin sanoen olemaan kallista.

Mutta jos haluat oikein eksklusiivisen sukan, joka tarjoaa hyvän liukumisen eston ja joka lämmittää lapsen jalkoja kylmempinä päivinä, voi tämä tietenkin olla vaihtoehto. Tässä tapauksessa suosittelemme, että tarkastelet tätä sukkaa hieman lähemmin.


Happy Socks Jarrusukka 2-pack Kids Anti-Slip

Happy Socks Jarrusukka 2-pack Kids Anti-Slip

Katso hinta:

Tässä on vielä yksi vaihtoehto, joka on saatavilla hauskoissa ja ihanissa kuoseissa ja voi osaltaan tuoda piristystä arkeen. Malli on saatavilla erilaisissa hauskoissa kuoseissa, joissa on hauskoja eläin-, vihannes- ja muita hahmoja. Toisin sanoen tämä on oikein hauska ja samassa liukastumisia ehkäisevä sukka.

Sukka koostuu suurimmaksi osin puuvillasta, joka on luonnonmukaisesti tai ekologisesti tuotettua. Tämän myötä sukka on kestävä vaihtoehto ja sopii oikein hyvin sinulle, joka haluat tehdä tietoisia valintoja ja osallistua paremman maailman luomiseen omien ostostesi myötä.

Kuoseissa on paljon valinnanvaraa, jonka myötä suurin osa löytää jotain, mistä pitää. Sukka on korkealaatuinen. Tämä suurissa osin kiitos sen vahvistetun kantapään ja vahvistetun varvasosan, jotka joutuvat sukissa kaikkein kovimmalle kulutukselle ja menevät ensin rikki. Toisin sanoen tämä on sukka, joka kestää luultavasti käytössä monia vuosia.

Puhtaasti hinnan suhteen tämä on hieman kalliimpi sukka, jolla on enemmän hinta akuin suurimmalla osalla muista malleista. Hauskoja kuoseja ja korkeaa laatua ajatellen, se voi kuitenkin mielestämme olla hintansa arvoinen. Jos haluat hieman hauskemman mallin joka sitä paitsi kestää käytössä, on tämä siis vaihtoehto, jota voimme suositella.


Name It Jarrusukat

Name It Jarrusukat

Ei saatavilla verkossa

Tässä meillä on jarrusukka, joka on itse asiassa yksi ehdottomasti tyylikkäimmistä sukista tässä oppaassa. Tämä lisäksi se on saatavilla hyvään hintaan, ja siinä on käännettävä tere, jonka ansiosta sukat istuvat hyvin jalassa.

Kuten sanottu, tämä on varmasti ehdottomasti tyylikkäin sukka tässä oppaassa. Kerman ja tummansinisen sävyissä saatava sukka sopii varmasti täydellisesti käytännössä kaikille lapsille. Sinulle, jolla on silmää tyylille ja muotoilulle tämä malli voi siis olla ehdottomasti yksi parhaimmista vaihtoehdoista.

Toinen etu tässä sukassa on se, että sen varsi voidaan kätevästi kääntää alas. Tämä ei ole vain tyylikäs esteettinen yksityiskohta, vaan voi myös auttaa sukkaa pysymään paremmin paikoillaan ja estää sen valumista.

Sukka on valmistettu pääosin puuvillasta. Tämän myötä se on aika korkealatuinen ja toivottavasti myös kestää hyvin aikaa ja käyttöä. Puuvilla ei valitettavasti ole luonnonmukaista, mikä toki on huonompi juttu, erityisesti ajatellen sitä, että moni muista oppaan sukista on valmistettu ekologisesta tai luomupuuvillasta.

Puhtaasti esteettisesti tässä sukassa on enemmän premiumin tunnetta, mutta se on kuitenkin saatavilla hyvään hintaan. Saat kolmen pakkauksen näitä sukkia hintaan, joka asettautuu jonnekin hintahaitarin keskivaiheille. Jos etsit oikein tyylikästä sukkaa lapsellesi, on tämä toisin sanoen oikein hintansa arvoinen vaihtoehto.


Bing 3-pack Jarrusukka

Ei enää saatavilla

Myös tämä malli on hauska ja tulee monissa jännittävissä kuoseissa. Voit muun muassa saada tämän merkin sukkia kuosissa, jossa on eri asioita puuhailevia pieniä kaneja. Oikein hauska ja söpö sukka, jota varmasti niin lapset kuin vanhemmatkin arvostavat.

Iso etu näissä sukissa on se, että ne ovat ekstrapaksut. Tämän myötä ne ovat lämpimämmät, mutta myös laatu on parempi ja ne kestävät pidempään. Toisin sanoen tämä on malli, joka kestää monta pesua ja voi olla vaihtoehto sinulle, joka et halua ostella uusia sukkia aivan liian usein.

Hintaa katsoessamme tämä malli ei sijoitu aivan liian korkealle, vaan jonnekin hintahaitarin keskivaiheille. Toisin sanoen tämä on sekä hintansa arvoinen että hauska vaihtoehto hauskoine kuoseineen. Jos etsit kuosillista ja hauskaa sukkaa, jossa on liukastumisenesteet, voi tämä sukka olla lähemmän tarkastelun arvoinen.


Melton Gå Sukka

Ei saatavilla Suomessa

Mikäli etsit hieman edullisempia jarrusukkia, voi tämä malli sopia sinulle. Se on saatavilla hyvään hintaan ja vaikkei siinä ehkä ole samanlaisia liukastumisen esto-ominaisuuksia kuin joissain muissa malleissa, se tarjoaa kuitenkin tietyn asteisen suojan lattialla liukastumiselle.

Malli on valmistettu suurimmaksi osin puuvillasta, mutta siinä on myös muita materiaaleja, kuten polyamidia. Se, ettei se ole kokonaan puuvillainen, voi tietenkin vaikuttaa jonkinasteisesti laatuun. Mainitsemisen arvoista on kuitenkin se, että tämä merkki on tunnettu siitä, että se valmistaa korkealaatuisia sukkia, eikä sinun siksi tarvitse huolehtia.

Sukat on taitettu juuri nilkan yläpuolelta. Sille, joka haluaa hieman pidemmät sukat taittamalle ne auki lämmittämään säären alaosaa, tämä malli sopii siis oikein hyvin.

Valitettavasti tässä mallissa ei ole aivan yhtä hyvä jarruominaisuudet kuin osassa muita tämän oppaan esittelemistä malleista. Vain sukan pohjassa oleva logo tai teksti estää liukastumista. Tämän myötä sukassa on toki tietynasteinen este liukastumiselle, mutta tämä sukka ei aivan voi kilpailla parhaimpia malleja vastaan.


MP Vilde Anti-slip Jarrusukat

Ei saatavilla Suomessa

Tämä sukka on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat yksinkertaisen mutta kunnollisen sukan. Iso etu on se, että tämä malli on saatavilla monissa eri väreissä ja ehkä kaikkein eniten se, että siinä on oikein kunnolliset liukastumisen esto-ominaisuudet.

Malli on aika yksinkertainen. Sukat ovat pitkät ja niissä on reilu resori, jonka myötä ne tulevat istumaan hyvin jalassa. Kuten sanottu, sukka on saatavilla todella monessa eri värissä ja tarjolla on jokaiselle sopivia sävyjä.

Asia, joka erottaa tämän mallin muista, on itse liukastumista estävä pohja. Siinä ei nimittäin ole vain pieniä pisteitä tai nyppylöitä sukan pohjasta, jotka estävät lasta liukastumasta, kuten monessa muussa sukkamallissa on. Tässä mallissa koko pohjassa on liukastumista estävä pinta, minkä lisäksi siinä on vielä liukastumista estävät nyppylät. Tämä tekee tästä erään kaikkein tukevimmista malleista tässä oppaassa ja antaa oikein hyvän pidon.

Puhtaasti hintansa suhteen tämä malli on hieman kalliimpi. Mutta jos haluat sukan, joka antaa kaikkein parhaimman pidon, on tämä se malli, jota voimme suositella. Monia hienoja värejä ajatellen on myös todennäköistä että löydät sävyn, josta sekä sinä että lapsesi pidätte paljon.


Milloin käytetään lasten jarrusukkia

Jos et aivan ole ymmärtänyt mihin käyttöön jarrusukista on hyötyä, tai jos yksinkertaisesti mietit missä tilanteissa niitä voi käyttää, tässä on joitakin vinkkejä.

Ensinnäkin jarrusukkia voidaan erinomaisesti käyttää kotona. Tämän myötä lapsesi voi juosta ympäriinsä ja leikkiä ongelmitta ilman, että sinun tarvitsee olla huolissaan siitä, että hän liukastuisi.

Toinen hyvä paikka käyttää jarrusukkia on trampoliinilla. Sen pinta on hyvin liukas ja lapset, jotka hyppivät ja liukastuvat voivat aiheuttaa itselleen ja toisilleen monenlaisia vammoja ja onnettomuuksia. Jarrusukat voivat tässä mahdollistaa sen, että lapset voivat pitää hauskaa eikä sinun tarvitse olla huolissasi siitä, että he loukkaantuisivat.

Toisin sanoen jarrusukkia voi käyttää suurimmassa osassa erilaisia ympäristöjä, joissa liukkaat pinnat ja vauhdikkaat leikit yhdistyvät.

Tuleeko lapsilla olla jarrusukat päiväkodissa?

Se, tarvitseeko lapsesi päiväkotiin jarrusukkia vai ei on tietenkin hyvä kysymys. Vastaus on yksinkertaisesti, että se riippuu hieman tilanteesta.

Oikeastaan ei ole mitään suuria haittoja siitä, että lapsellasi on jarrusukat päiväkodissa. Kaikille ei kuitenkaan ehkä ole taloudellisesti kestävää vaihtaa kaikkia lapsen vaatekaapista löytyviä sukkia kertaheitolta jarrusukkiin, mutta se ei myöskään välttämättä ole tarpeellista.

Voit hyvin valita sukat sen mukaan, mitä lapsen päiväkodin ohjelmassa kunakin päivänä on. Jos lapset viettävät aikansa leikkimällä sisällä, jarrusukat voivat olla hyvä vaihtoehto. Etenkin, jos sinulla on lapsi, joka on usein erittäin aktiivinen ja on kova juoksemaan ja leikkimään sisällä.

Jos lapset taas ovat lähdössä retkeille, tai suunnitteilla on enimmäkseen ulkona leikkimistä, voi olla hyvä pukea lapselle tavalliset sukat. Hyvä vinkki voisi olla, että päiväkodissa voi pitää varalta jarrusukkia, jotka voidaan poimia esiin kun vuorossa on hieman intensiivisemmät sisätila-aktiviteetit.

Toivomme, että näistä vinkeistä on hyötyä. Toivomme myös, että yllä oleva opas on avuksi, ja että sen avulla voisit löytää ne jarrusukat, jotka sopivat kaikkein parhaiten juuri sinulle ja lapsellesi.


Tästä löydät lisää artikkeleita lastenvaatteista!