Parhaat lasten laskettelulasit 2024: Junior-koon suojalasit

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Laskettelulasit ovat tärkeä osa lasketteluvarusteitasi. Sen lisäksi, että ne auttavat säilyttämään tyylin rinteillä, ne suojaavat silmiäsi auringonpaisteelta, säältä ja tuulelta. Tässä on vinkkimme parhaista laskettelulaseista lapsille juuri nyt!

Silmälasit laskettelua varten. Paras lapsille.

Mitkä lasten laskettelulasit ovat parhaat testeissä?

Testien parhaat ovat POCito laskettelulasit. Niitä on saatavana hieman erilaisina malleina: Iris pienimmille lapsille, Opsin hieman vanhemmille lapsille ja Retina, joka on junioriversio heidän suositusta aikuismallista.

Mikäli haluat hieman halvemmat laskettelulasit lapsille jotka eivät ehkä käy laskettelemassa niin usein sinun kannattaa tutustua Republicin valikoimaan. Heillä on laseja monessa eri koossa jotka sopivat useimpiin kypäriin. Paras halpa vaihtoehto mielestämme!

Arvostelut lasten ja nuorten laskettelulaseista

Tässä luetellaan kaikki junioreiden laskettelulasit joita olemme tarkastelleet tarkemmin.

POC:n laskettelulasit

Ruotsalaisella tuotemerkillä POC on lapsille tarkoitettu sarja, jonka nimi on POCito.  Se sisältää samanlaatuisia tuotteita kuin aikuisille, mutta juniorikokoisina. POCiton laskettelulaseista löytyy:

 • POCito Iris: 8-13 vuotta
 • POCito Opsin: 3–7 vuotta
 • POCito Retina: Nuoret tai pienet aikuiset

POCito Iris

POCito Iris

Tarkista hinta osoitteesta:

 • Sopii 8-13-vuotiaille lapsille.

POC ja niiden POCito-sarja lapsille ovat maailmanluokan varusteita lapsille. Pidämme kovasti heidän laskettelukypäristään, ja myös laskettelulasit ovat erittäin laadukkaita. Ne ovat myös todella mukavia, samaa tyyliä kuin kypärät, joissa on vahvat fluoresoivat värit jotka näkyvät selvästi laskettelurinteessä.

Nämä lasit päästävät valoa läpi noin 25% mikä tarkoittaa että ne ovat optimaaliset käytettäväksi normaalissa auringonpaisteessa tai puolikirkkaassa säässä, mutta toimivat useimmissa valaistusolosuhteissa. Niissä on peililinssit lisäsuojaksi, jos aurinko paistaa kunnolla.

POC ei ole säästänyt näiden lasien lasten versiossa, ja niissä on monia hyviä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä hintansa arvoisia.

 • Kaksoislinssit – Käsitelty estämään huurtumista ja suojaamaan naarmuilta.
 • Pehmeä pehmuste – Kolmikerroksinen istuvuudelle ja mukavuudelle. Tarjoaa myös paremman suojan törmäystilanteessa.
 • Silikonilla käsitelty hihna – Antaa otetta kypärään ja auttaa laskettelulaseja istumaan oikein.

POCito Iris ovat todella hyvät laskettelulasit noin 8-13 vuotiaille lapsille. Meillä on suuri luottamus POC:iin kypärien ja asusteiden suhteen. Jos sinulla on tai aiot hankkia jonkun heidän lasten laskettelukypäristä, on erittäin suositeltavaa hankkia myös POCito-lasit. Mutta POCito Irikset ovat joustavia ja sopivat hyvin useimpiin tavallisiin laskettelukypäriin.


POCito Opsin

POCito Opsin

Tarkista hinta osoitteesta:

 • Sopii 3-7-vuotiaille lapsille.

Opsin on malli nuoremmille lapsille. Niissä on samat toiminnot kuin Iris-mallissa, mutta ne ovat kooltaan hieman pienempiä jotta ne sopivat jo noin 3 vuoden ikäisille.

Katso yllä olevat POCito Iris -tiedot saadaksesi lisätietoja tai lue lisää POCito Opsinista jälleenmyyjältä täältä


POCito Retina

POCito Retina

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä on POC:n suositun Retina-mallin junioriversio. Nämä ovat laskettelulasit peililinsseillä jotka tarjoavat selkeät kontrastit ja hyvän valon.

Kuten muutkin POC:n laskettelulasit, niissä on mukava istuvuus kolminkertaisella pehmusteella. Ne on käsitelty kestämään huurtumista ja naarmuja.

Toiminto on samanlainen kuin muut POCiton laskettelulasit, mutta Retinassa on hieman ohuempi design. Se on täydellinen käytettäväksi yhdessä saman merkin kypärän kanssa koska se sopii täydellisesti ilman rakoja, klassinen rako, kypärän ja lasien välissä.


Republic laskettelulasit Junior

Republic laskettelulasit Junio

Tarkista hinta osoitteessa:

Republic tarjoaa laajan valikoiman laskettelulaseja lapsille erittäin edullisin hinnoin. Ne ovat melko yksinkertaisia, ja mikäli olet kokenut laskettelija, huomaat eron parempiin merkkeihin. Mutta lapsille, jotka aikovat kokeilla laskettelua tai käyvät siellä vain muutaman kerran vuodessa, tämä on hyvä ja halpa vaihtoehto.

Republicin laskettelulaseja on saatavana useissa eri väreissä. Niissä on UV-suoja ja hihnat jotka on helppo säätää ja sopivat useimpiin kypäriin. Kaiken kaikkiaan nämä lasit täyttävät perustoiminnon, mutta saat suunnilleen sen mitä voit odottaa hinta huomioon ottaen.


Salomon Junior Trigger

Salomon Junior Trigger

Nämä lasit on suunniteltu nuorille teini-ikäisille tai aikuisille, joiden koko on pienempi. Nämä ovat erittäin hyvälaatuisia laskettelulaseja alan arvostetulta merkiltä. Heillä on ML Mid Red Lins, joka toimii parhaiten puolikirkkaassa säässä, mutta toimii hyvin useimmissa olosuhteissa. Niiden VLT on noin 32 %.

Salomon Junior Triggerin suuri etu on että ne istuvat erittäin mukavasti. Ne on suunniteltu vaahtomateriaalilla joka lievittää painetta ja tekee niistä yhteensopivia kasvojen kanssa. Niitä voidaan käyttää pitkiä päiviä laskettelurinteissä ilman epämukavuutta.

Niissä on tietysti sataprosenttinen UV-suoja. Lisäksi Salomon Junior Triggerissä on paljon muita hyviä ominaisuuksia:

 • Wide Vision erittäin laajalla näkökentällä.
 • Aiflow-järjestelmä jossa on hyvä ilmanvaihto ja huurtumisenesto.
 • Silikonimateriaalia hihnan päällä joka pitää sen paikallaan kypärän päällä.

Nämä laskettelulasit sopivat täydellisesti Salomonin omiin kypäriin, mutta niitä voidaan yleensä käyttää useimpiin muihin kypärämerkkeihin.

Vanhemmille teini-ikäisille lapsille Salomon Junior Trigger on yksi parhaista vaihtoehdoista. Niitä voidaan käyttää useimmissa sääolosuhteissa ja ne ovat sekä tyylikkäitä että uskomattoman mukavia. Lisäksi ne ovat kohtuuhintaisia, joten nämä ovat ehdottomasti laadukkaat lasit joita voimme lämpimästi suositella!


Julbo Atmo Spectron 3

Julbo Atmo Spectron 3

Tarkista hinta osoitteessa:

Julbo Atmo ovat tyylikkäät laskettelulasit jotka sopivat 4-8-vuotiaille lapsille. Niissä on Spectron 3 -polykarbonaattilinssi, joka sopii täydellisesti lasketteluun.

Itse kehys on minimalistinen ja siinä on laaja näkökenttä. Laskettelulasit istuvat hyvin päähän ja sopivat täydellisesti useimpiin kypäriin.

Ranskalainen Julbo-brändi kuuluu maailman huipulle kaikkien mahdollisten lasityyppien suhteen ja sen laskettelulasit on varustettu monilla älykkäillä ominaisuuksilla:

 • Air Flow – Ilmanvaihto, joka estää huurtumisen. Lisäksi lasissa on huurtumista estävä pinnoite.
 • Anatominen runko – Suunniteltu lisäämään joustavuutta.
 • Mini-Cap – Rungon erityinen muotoilu, joka suojaa linssiä naarmuilta ja kulumiselta.
 • Erittäin laaja näkökenttä – Minimalistisen kehyksen ansiosta.
 • Leveä säädettävä hihna – Sopii lähes kaikkiin kypäriin.
 • Pehmeä pehmuste – Hyvä mukavuus ja istuvuus.

Tietysti Julbo Atmossa on myös täysi UV-suoja ja muut perusominaisuudet. Spectron 3 -linssi sopii hyvin kirkkaisiin ja aurinkoisiin päiviin, ja sen valonläpäisy on 13 %.

Jos haluat nuoremmille lapsille todella hyvät laskettelulasit on Julbo Atmo yksi parhaista valinnoista. Ne ovat erittäin laadukkaita eivätkä säästele suunnittelussa missään osassa vaikka ne on tehty lapsia ajatellen. Ne ovat myös hinnaltaan aivan ok valinta, joten mielestämme tämä on selkeästi yksi 4-8-vuotiaiden lasten parhaista valinnoista!


Julbo Echo

Julbo Echo

Tarkista hinta osoitteessa:

Julbo Echo on suunniteltu erityisesti 8-12-vuotiaille lapsille, ja se on erittäin hyvin suunniteltu toimiva ja tyylikäs tuote. Niissä on peililinssi, joka voi olla hyvä lasketellessa auringon paistaessa koska se heijastaa paljon valoa.

Linssi on Spectron 3, kaksoispolykarbonaattilinssi joka sopii hyvin valoisiin olosuhteisiin. Julbo Echo laskettelulasit ovat joustavia ja helppokäyttöisiä, sillä niissä on mm:

 • Kehyksetön muotoilu – Kapea runko tarjoaa laajan näkökentän.
 • Joustava hihna – Voidaan käyttää useimpien kypärien kanssa.
 • Hyvä ilmanvaihto – Hyvä ilmanvirtaus, joka ehkäisee huurtumista
 • Anti-fog – Linssissä oleva pinnoite, joka pitää huurteen loitolla.
 • Pehmeä pehmuste – Istuu mukavasti paikoillaan.

Julbo Echo sopii hyvin kypärää vasten sillä hihnan sisäpuolella on silikonimateriaalia mikä sopii täydellisesti käytettäväksi melkein minkä tahansa kypärän kanssa.

Jos laskettelet suhteellisen valoisissa olosuhteissa on Julbo Echo todella hyvä vaihtoehto juniorikokoisillle, erityisesti 8-12-vuotiaille lapsille. Näiden hienojen laskettelulasien tärkein etu on, että ne ovat uskomattoman helppokäyttöisiä ja sopivat useimmille lapsille ja laskettelukypäriin.


Demon Snow 6

Demon Snow 6

Ei saatavilla verkossa

Tämä on melko yksinkertainen, mutta edullinen ja hyvin toimiva tuote Demon-brändiltä. Tämä malli on nimeltään Snow 6, ja sitä on saatavana myös peililinssillä varusteltuna versiona. Tässä versiossa on vakiolinssi oranssilla värillä.

Laskettelulasit ovat helposti säädettävät ja sopivat 5-12-vuotiaille junioreille. Hyviä ominaisuuksia laseissa ovat mm:

 • Huurtumista estävä linssi
 • Täysi UV-suoja
 • Sopii useimpiin kypäriin
 • Ilmastoitu runko

Demon Sunglasses -brändin omistaa italialainen BigLine-yritys, joka on toiminut erityyppisten lasien alalla yli 40 vuotta. Yhteensä niillä on yli 350 erilaista silmälasimallia jotka sopivat erilaisiin aktiviteetteihin ja urheiluun.

Demon Snow 6:n ja muiden hieman kalliimpien lasien ero on lähinnä mukavuudessa. Ne Istuvat hyvin, mutta pidemmän ajon jälkeen ne saattavat alkaa hankaamaan kasvoja vasten. Kaiken kaikkiaan nämä ovat kuitenkin todella hyvät ja edulliset laskettelulasit lapsille!


Oakley O Frame 2.0 PRO XS

Oakley O Frame 2.0 PRO XS

Nämä ovat Oakleyn suositut laskettelulasit joita on saatavana myös aikuisille tarkoitetuissa kooissa. XS-malli sopii lapsille, nuorille tai pienikokoisille aikuisille.

Laseissa on Oakley’s O Frame, joka on erittäin kestävä linssi jossa on erittäin hienostunut optinen toiminto. Nämä laskettelulasit sopivat lähes kaikkiin kypäriin ja niissä on laaja näkökenttä mikä tekee niiden käyttämisestä turvallista.

Vaikka niiden nimi on XS ovat ne ovat kooltaan melko suuria ja voivat olla liian suuria pienikokoisille lapsille. Ne pärjäävät yleensä paremmin vanhemmilla lapsilla ja nuorilla.

Oakley O Frame 2.0 PRO XS on saatavana useissa värityyleissä ja sen valonläpäisy (VLT) on 61 %. Tämän ansiosta ne sopivat pilviseen, puolipimeään tai sumuiseen säähän. Niissä on kunnollinen ilmanvaihto ja huurtumisenestotoiminto joka toimii hyvin.

Oakley-yhtiö sijaitsee Yhdysvalloissa ja on kansainvälisesti kuuluisa erilaisista extreme-lajien varusteista, mukaan lukien laskettelusuksista ja lumilaudoista. Ne ovat tunnettuja niiden ainutlaatuisista ja korkealaatuisista aurinkolaseistaan.

Vaikka kyseessä on selkeästi laadukkaat lasit, eivät nämä erotu joukosta ja luo vau-tunteita. Ne ovat sinänsä melko edullisia, joten ne ovat mukavat peruslasit. Mutta niistä puuttuu esimerkiksi naarmujensuojaus, eivätkä ne ole markkinoiden kovimmat.

Oakley O Frame 2.0 PRO XS ovat selkeästi hyväksytyn arvosanan omaavat nuorten laskettelulasit edulliseen hintaan tunnetulta laatumerkiltä. Ei paras kaikista, mutta ehdottomasti täysin hyväksytyt!j


Bliz Rave Junior

Bliz Rave Junior

Tyylikkäät ja erittäin edulliset laskettelulasit ruotsalaiselta Bliz-brändiltä. Niissä on rikkoutumaton polykarbonaattilinssi, monilla ominaisuuksilla ja laaduilla.

Linssissä on 100 % UV-suoja, ja se on kaksoislinssi jossa on hyvä ilmanvaihto ja suoja huurtumista vastaan ​​lasissa. Mukavuus on hyvä muotoillun rungon ja istuvuuden ansiosta, kolmella kerroksella suojaavaa ja joustavaa vaahtomuovimateriaalia.

Hihna on käsitelty kypärään kiinnittyvällä silikonilla ja nämä lasit sopivat useimpiin kypärätyyppeihin.

Laskettelulasien alla on runsaasti tilaa, ja tämä on OTG-malli jonka kanssa voi käyttää tavallisia silmälaseja laskettelulasien alla niitä tarvitsevilla.

Bliz on ruotsalainen brändi, jonka useiden muiden silmälasimerkkien lisäksi omistaa Future Eyewear Group, jonka pääkonttori on Ruotsissa. Ne ovat olleet olemassa vuodesta 1984, vaikka Bliz onkin yksi heidän hieman uudemmista merkeistään.

Tämä on ehdottomasti hyvä valinta hintaluokassaan. Bliz Rave Juniorilla saat laadukkaat silmälasit, jotka sopivat pitkiin päiviin laskettelurinteissä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja sopivat täydellisesti kasvoille ja kypärään!


Usein kysyttyjä kysymyksiä lasten laskettelulaseista (FAQ)

Tässä vastaamme useisiin yleisiin lasten laskettelulaseihin liittyviin kysymyksiin.

Miksi käyttää laskettelulaseja?

Laskettelulasit ovat monitoiminen suoja silmille.

 • Jos on kylmää ja tuulista, suojaavat ne silmäsi näiltä.
 • Jos aurinko paistaa suojaavat ne silmiä auringonvalolta sekä häikäisevältä valolta.

Ne suojaavat myös silmiin kohdistuvilta iskuilta, jos esimerkiksi pudotat yhden sauvoista ja saat sen silmiä vasten. Laskettelulasit eivät halkea kuten tavallinen lasi koska ne on valmistettu pehmeämmästä ja joustavammasta materiaalista.

Mikä on VLT, kun kyse on laskettelulaseista?

VLT on lyhenne sanoista Visible Light Transmission, ja se on asteikko joka osoittaa prosentteina, kuinka paljon valoa linssi päästää läpi.

 • Mitä pienempi VLT, sitä vähemmän valoa ne päästävät läpi.
 • Korkeampi VLT tarkoittaa, että enemmän valoa pääsee läpi.

Usein on niin, että eri värit linssissä päästävät läpi eri määriä valoa.

Tummat värit, hopea tai harmaa, päästävät yleensä läpi vähän valoa (alhainen VLT).

Kirkkaat värit, keltainen / meripihkanvihreä, sininen tai puna-oranssi, päästävät yleensä

 enemmän valoa läpi (suurempi VLT).

Laskettelulaseja on yleensä eri mittakaavassa VLT:n suhteen, ja se voi vaihdella eri valmistajien välillä. Mutta tältä kategoriat voivat näyttää:

 • Matala VLT: 10–20 % Sopii aurinkoiseen säähän.
 • Matala / keskitaso VLT: 20–40 % Sopii pilviseen säähän.
 • Keski/korkea VLT: 40-80 % Sopii pilviseen tai sumuiseen säähän.
 • Korkea VLT: 80 +%: Sopii iltalasketteluun.

Mitä ovat OTG-laskettelulasit?

OTG tulee sanoista Over The Glasses, mikä tarkoittaa että ne on sovitettu käytettäväksi tavallisten silmälasien päällä. Jokaisen, joka tarvitsee silmälaseja lasketellessa kannattaa hankkia OTG-lasit. Niissä on lisätilaa sekä lasin kohdalla että kehyksissä voidakseen istua mukavasti myös tavallisten lasien päällä.

Minkä kokoisia laskettelulaseja lasten tulee käyttää?

Yleensä laskettelulasien koko ilmoitetaan yksinkertaisesti S tai L. Myös XS-malleja löytyy. Lapsille soveltuu yleensä S tai XS. Mutta kun aiot ostaa laskettelulasit lapsille ne mainitaan usein “One Size” nimellä.

Jotta lasit sopivat lapsille, niiden tulisi olla juniorikokoista mallia. Usein jälleenmyyjällä kerrotaan, minkä ikäisille ne sopivat. Jotkut mallit on suunniteltu erityisesti pienille lapsille, malleja teini-ikäisille ja pienikokoisille aikuisille ja niin edelleen. On paras aina perehtyä sinua kiinnostavaan merkkiin ja malliin.


Mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi laskettelulaseja lapsille?

On joitain asioita, jotka on otettava huomioon ostaessasi laskettelulaseja:

Varmista, että ne sopivat kypärän kanssa. Laskettelulaseissa saa mielellään olla kumimainen silikonimateriaali hihnaa pitkin jotta ne eivät liu’u ylös ja alas kypärää pitkin. Joissain malleissa hihna on myös helposti avattavissa mikä helpottaa niiden vetämistä kypärän yli.

Valitsemallasi linssillä voi olla suuri ero riippuen siitä, minne ja milloin aiot mennä. Kannattaa varmistaa, että laskettelulaseissa on UV-suoja, sillä aurinko voimistuu korkealla ollessasi erittäin voimakkaaksi ja olet myös alttiina jatkuvalle auringonvalon heijastukselle lumen kautta.

Aurinkosuojan lisäksi linssin värin ja suodattimen valinta on tärkeä. Se, mikä ratkaisee mikä sopii parhaiten on se, missä pääasiassa käytät laskettelulaseja. Jos aiot lasketella talvella tällä Pohjoismaissa on olosuhteet usein pimeämmät. Silloin kirkkaalla linssillä varustetut laskettelulasit voivat olla viisaita.

Jos lähdet silloin, kun aurinko paistaa eniten, tai vaikkapa Alpeille, voi tummempi linssi vahvalla aurinkosuojalla olla paras valinta.

Laskettelulaseissa on usein kaksi linssiä, jotka on asetettu yhteen mikä estää huurteen muodostumisen. Jotkin mallit ovat tuuletettuja, mikä yleensä tarjoaa parhaan huurtumisensuojan. Toisissa ei ole yhtä hyvä ilmanvaihto, mutta huurteensuoja pintakäsittelyn muodossa, joka yleensä toimii myös hyvin. Löytyy myös yksinkertaisella linssillä varustetut laskettelulasit jotka voivat pahimmassa tapauksessa antaa hieman huonomman suojan huurretta vastaan ​​kuin kaksoislinssit yleensä tarjoavat.


Täältä löydät lisää lasketteluun liittyviä artikkeleita!