Parhaat LEGO Technic -rakennussarjat 2024: LEGOja pienille ja isoille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

LEGO Technic on rakennussarja, joka keskiössä ovat tekniikkaa ja toiminnallisuutta sisältävät todellisuutta mukailevat mallit. Sarjasta löydät malleja aina urheiluautoista veneisiin, nostokurkiin ja teollisuuslaitteisiin. Rakennussarjoja löytyy sekä nuoremmille lapsille että aikuisille tarkoitettuja suuria ja monimutkaisia settejä. Tässä ovat LEGO Technic -rakennussarjojen suosikkimme!

kolme erilaista legosarjaa Technicin kanssa

Mikä LEGO Technic on testien paras?

Nuoremmille, 7-vuotiaista vanhemmille lapsille, suosittelemme LEGO Technic Monster Jam -sarjaa. Toinen hauska rakennussarja on LEGO Technic pelastusilmatyynyalus. Hintansa arvoisia, hauskoja rakentaa, ja toiminnalliseen leikkiin sopivia.

Hieman isommille lapsille, 11-vuotiaista ylöspäin, suosikkejamme ovat sovelluksella hallittavat muodonmuutosajoneuvot sekä LEGO Technic Materiaalinkäsittelykone.

Edistyneemmät Technic-rakennussarjat sopivat 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tässä sarjassa suosikkejamme ovat kaunis Bugatti Chiron ja todella viakuttava Cat® D11T-puskutraktori.

Katso kaikki vinkkimme alempaa artikkelista! Lisää vinkkejä löydät artikkeleistamme, jotka käsittelevät LEGO-autoja, ohjelmoitavia LEGO-robotteja tai kaikkein vaikuttavimpia aikuisten LEGO-sarjoja!

Katsaus moniin eri LEGO Technic -rakennussarjoihin

Alle olemme listanneet muutamia kaikkein suosituimmista tuotteista, joita LEGO Technic -sarja sisältää. Tarkastelemme tuotteiden hienoja toimintoja, hintaa ja suositusikiä. Lisäksi tarkastelemme tietenkin paljon myös tuotteiden muotoilua ja suunnittelua. On päivänselvää, että kaikkein tyylikkäimpiä ja siisteimpiä rakennussarjoja on myös kaikkein hauskinta rakentaa.

LEGO Technic Materiaalinkäsittelykone 42144

LEGO Technic Materiaalinkäsittelykone 42144

Katso hinta:

 • 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä on hurja kone, joka sopii lapsille tai aikuisille, jotka ovat vasta tutustuneet LEGO Technic -sarjaan, mutta haluavat kuitenkin hieman haastetta. Mallissa on useita siistejä toimintoja ja sen muotoilun ansoista se tulee sopimaan hyvin LEGO-hyllylle esille laitettavaksi.

Ensinnäkin tässä on todella hieno kone. Siinä on jopa 35 cm pitkä liikuteltava puomi ja suuri materiaalikoura, jotka tekevät tästä vaikuttavan laitteen. Muotoilu kulkee mustan ja punaisen sävyissä, siinä on neljä pyörää ja myös neljä tukijalkaa, jotka voi levittää tarvittaessa, esimerkiksi kun kone nostaa kuormaa.

Toimintojen suhteen tässä, kuten monissa muissakin LEGO Technic -tuotteissa, on monimutkainen järjestelmä paineilmamäntiä ja -letkuja. Tämän myötä useita sen toimintoja voi hallita paineilman kanssa koneen takaosassa sijaitsevien nappien avulla.

Itse liikuteltavaa puomi taittuu kahdesta eri kohdasta tämän paineilman avulla. Näin ollen leikistä tulee todenmukaisempi ja tekee tästä tuotteesta huomattavasti antoisamman leikkejä ajatellen. Koska leikkiin kuuluu myös itse laitteen ja monimutkaisten mekanismien rakentaminen, on sekä hauskaa nähdä työnsä tulos että oppia eri mekaniikan tyyppien toimintatapoja.

Muita toimintoja, joita olemmekin jo maininneet, ovat muun muassa levitettävät tukijalat. Tämän lisäksi koneen ohjaamo on avattavissa ja suljettavissa. Lyhyesti sanottuna tässä on kyseessä kone, joka tarjoaa jos jonkinlaista toimintoa, ja joka on sekä hauska rakentaa että sisällyttää leikkeihin.

Pidämme tätä siis mainiona askeleena LEGO Technic -maailmaan. Kyseessä ei ole kaikkein suurin rakennussarja, mutta siinä on liuta siistejä toimintoja ja sitä paitsi se on tyylikäs. Hinta on myös sovelias eikä missään nimessä kohtuuton tuotteelle, joka tulee tarjoamaan lukuisia tunteja hauskanpitoa sekä rakentamisen että leikin muodossa.


LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros nelivetoinen maastokuorma-auto 42129

LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros nelivetoinen maastokuorma-auto 42129

Katso hinta:

 • 12-vuotiaille ja sitä vanhemmilla

Tämä hurja maastokuorma-auto on askel ylöspäin ylläolevasta mallista sekä toimintojensa että kokonsa suhteen. Tämä on runsaskokoinen rakennussarja, joka tarjoaa monia hauskoja leikki- ja rakennushetkiä. Valitettavasti se on myös suhteellisen kallis ja siten tietynasteinen sijoitus.

Tämä on LEGO Technic-sarjan suurempia malleja. Se on lähes 50 cm pitkä ja 21 cm korkea. Mikäli siis etsit isoa ja runsasta rakennussarjaa on tämä siis sellainen malli, joka voi sopia sinulle hyvin.

Se mikä erottaa tämän mallin joukosta on se, että kyseessä on maastoauto, jota voidaan ajaa automaattisilla moottoreilla. Tämä ei ole ihan tavallinen ratkaisu LEGOissa, ja myös toiminto, joka tekee leikistä paljon todentuntuisempaa ja vielä hauskempaa. Juuri tässä mallissa on kokonaiset neljä moottoria ja se on myös nelivetoinen.

Autoa hallitaan helposti erityisen puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta, jonka myötä puhelimesi toimii kauko-ohjaimena. Se, että malli on nelivetoinen, tekee myös sen että se voi kiivetä todella jyrkkiä mäkiä ja rinteitä, mikä voi osaltaan tuoda leikkiin lisää jännittävyyttä.

Toinen asia, mikä tekee autosta siistin ja saa sen sopimaan muillekin kuin pelkästään lapsille on se, että se on autenttinen. Se muistuttaa todella paljon ja yksityiskohtaisella tavalla tämän kuorma-auton oikean elämän mallia, mikä näkyy esimerkiksi jousituksessa ja moottorin yksityiskohdissa, jotka ovat lähes identtiset aidon auton kanssa. Se tekee tästä täydellisen vaihtoehdon intohimoiselle pienoismallien rakentajalle.

Muotoilu on muutenkin tyylikäs, mustalla pohjavärillä ja vihreällä kuormalavalla. Tämän kuorma-auton hinta on tosiaan hieman korkeampi ja se maksaa enemmän kuin useat muut markkinoiden tuotteet. Toisaalta saat rahaasi vastaan hyvän rakennusprojektin ja lisäksi useita hienoja ja ainutlaatuisia toimintoja.


LEGO Technic BMW M 1000 RR 42130

LEGO Technic BMW M 1000 RR 42130

Katso hinta:

 • 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä on LEGO, joka on kehitelty eritoten aikuisille. Mikäli haluat rakentaa todenmukaisen LEGO-mallin, jossa yksityiskohdat täsmäävät todellisuuteen, voi tämä olla sinulle sopiva malli. Jos sinulla sitä paitsi on mielenkiintoa moottoripyöriin, ei pitäisi olla mitään syytä sille, mikset hankkisi tätä siistiä rakennussarjaa.

Voimme liioittelematta sanoa, että tämä on yksi kaikkein hienoimmista LEGOn kehittelemistä tuotteista. Äärettömän urheilullinen muotoilu ja osat, jotka suorastaan sulautuva yhteen saumattoman tyylikkäällä tavalla – tämä malli on todellakin edukseen esillä hyllyssä. Tämä on tosiaan iso rakennelma, joka vie paljon tilaa.

Eräs harmillinen puoli on se, että tässä mallissa on useita aika suuria osia. Sen myötä siinä ei ole yhtä monta osaa kuin monissa muissa saman kokoluokan malleissa. Saat kuitenkin noin 2000 osaa ostaessasi tämän rakennussarjan ja sen kokoamiseen tulee menemään tovi jos toinenkin.

Yksityiskohtien rikkaus on se, mikä tekee tuotteesta kaikkein houkuttelevimman. Äärimmäinen pikkutarkkuus ja yksityiskohtaisuus on kohdillaan aina vaihdelaatikon vaihteiden määrästä mittasuhteisiin ja muihin tekijöihin. Lyhyesti sanottuna tässä on täydellinen rakennelma sinulle, joka haluat, että rakentaminen tuntuu autenttiselta.

Toinen harmillinen puoli mallissa on se, ettei siinä ole kovin monia toimintoja, itse etupyörän ohjauksen lisäksi. Sen myötä malli onkin sopivampi hyllyllä koristeena kuin leikkien keskipisteenä.

Mallin toiminnot ovat pääasiassa sellaisia, jotka on tehty havaittavaksi, kuten muun muassa jousitus ja moottorin männät. Syy tälle lienee se, että tuote on ensisijaisesti ajateltu markkinoitavaksi aikuisille.

Hinta on suhteellisen korkea, mutta toisaalta saat moottoripyörän, joka on jopa 45 cm pitkä ja vaikuttavan näköinen. Mikäli etsit mallia, joka on sekä hauska rakentaa että tyylikäs ja todenmukainen, on tämä tuote juuri sinulle. Mutta jos sinulle on tärkeää, että mallissa on siistejä toimintoja ja että sen kanssa voi leikkiä monipuolisesti, saattavat muut mallit sopia sinulle paremmin.


LEGO Technic Bugatti Chiron 42083

LEGO Technic Bugatti Chiron 42083

Katso hinta:

 • 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä äärettömän suuri ja yksityiskohtainen auto on täydellinen vaihtoehto sinulle, joka on valmis sijoittamaan hieman enemmän ja haluat kunnonkokoisen LEGO Technic -rakennussarjan. Tämä on yksi kaikkein suurimmista ja yksityiskohtaisimmista malleista markkinoilla ja se löytää kyllä kunniapaikkansa tyylikkäällä tavalla suurimmassa osassa koteja.

Se on esimerkiksi jopa 56 cm pitkä, joka on lievästikin ilmaistuna vaikeasti päihitettävissä oleva mitta.

Settiin kuuluu myös melkein 3600 osaa. Toisin sanoen tässä on auto, jonka rakentamisessa tulee kestämään pitkään, ja saat rahojasi vastaan monen tunnin arvosta hauskaa rakennusaikaa.

Malli on tyylikäs ja saatavilla sinisessä vauhtia ja toimintaa huokuvassa värissä. Kuten muissakin LEGO-malleissa on mukaan sisällytettyjen yksityiskohtien määrä huimaava. Ääretön yksityiskohtaisuus on näkyvissä aina vanteista auton sisustukseen, jonka myötä auton tarkkailuun voi upottaa tunteja tylsistymättä.

Toimintojen suhteen tällä autolla on myös runsaasti tarjottavaa. Rakennat muun muassa itse avaimen, jonka auton takaosaan asettaessasi ja sitä vääntäessäsi auton siiven asento muuttuu.

Muita mainittavia toimintoja ovat esimerkiksi se, että konepellin voi avata päästäkseen käsiin tavaratilaan, jossa on tyylikäs laukku. W16-moottorin männät liikkuvat, kun auto pyörii eteenpäin. Auton sisällä sijaitsevaa vaihdekeppiä voi liikutella ja ovet voi avata. Lyhyesti sanottuna tämä auto ei ole autenttinen vain esteettisten yksityiskohtien, vaan myös mekaanisten toimintojen suhteen.

Kuten ehkä arvaatkin, tämä reilun kokoinen rakennussarja maksaa jos jonkin verran. Ajatellen kuitenkin sitä, kuinka monta tuntia rakentelua saat rahojasi vastaan, on se mielestämme sijoituksen arvoinen. Lisäksi se toimitetaan tyylikkäässä ja ylellisessä pakkauksessa, joka tekee siitä täydellisen lahjan sekä LEGO-harrastajalle että autoista kiinnostuneelle.


LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3 42143

Katso hinta:

 • 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tässä meillä on vielä yksi superauto, joka sopii sinulle, joka haluat jotain oikein haastavaa LEGO-rakentamista. Tämä tyylikäs ja siisti malli on yksi kaikkein klassisimpia LEGO-urheiluautoja, ja siinäkin on useita tyylikkäitä yksityiskohtia ja toimintoja. Tämäkin on suurikokoinen rakennelma, jossa on monta osaa, mikä myös tekee siitä yhden markkinoiden kalleimmista malleista.

Muotoilun suhteen suurin osa voinee kuvitella, miltä tämä auto näyttää. Klassisen punainen Ferrari on auto, jonka käytännössä kaikki tuntevat, ja tämä LEGO-malli on todellakin vanginnut auton ydinolemuksen.

Tarkastellessamme toimintoja ja liikkuvia osia, on moottori ensimmäinen asia, joka erottuu tästä autosta. Se on äärettömän autenttinen ja oikean auton moottoria muistuttava. Siinä on myös männät, jotka liikkuvat auton rullatessa eteenpäin.

Lisäksi auton toimintoihin kuuluu avautuvat ovet, ohjattavat etupyörät ja vaihdekeppi, jota voi hallita kuin oikeassakin autossa. Tämä on ennemmin koriste-esine, minkä takia autossa on kiinnitetty enemmän huomiota yksityiskohtiin ja todenperäisyyteen kuin siihen, että siinä ensisijaisesti olisi paljon erilaisia toimintoja.

Kaikessa pyöristä vanteisiin ja itse rakennettavaan moottoriin on ääretön yksityiskohtaisuuksien rikkaus ja tämä auto on suunniteltu ja kehitelty itse Ferrarin avulla. Jos olet kiinnostunut autoista ja urheiluautoista ja haluat hankkia itsellesi LEGO-sarjan tuotteen, on tämä tuote enemmän tai vähemmän välttämättömyys.

Lähes 4000 osan ja 60 cm pituuden myötä tämän auton kokoamisessa menee hyvä tovi. Saat siis runsaasti hauskoja rakennushetkiä tätä mieletöntä luomusta kootessasi, minkä jälkeen se tulee valmiiksi koottuna olemaan hyllyn paraatipaikalla enemmän kuin edukseen.

Myös tämä on ylellisempi malli, joka maksaa jonkin verran. Mikäli haluat autenttisen rakennusprojektin, on tämä yksi suosittelemistamme malleista, mutta jos etsit jotain toiminnallisempaa, meillä on muita artikkeleita, jotka voivat tarjota sinulle enemmän.


LEGO Technic Airbus H175 pelastushelikopteri 42145

LEGO Technic Airbus H175 pelastushelikopteri 42145

Katso hinta:

 • 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Mikäli etsit lapsellesi haastavaa ja suurikokoista rakennussarjaa kohtuulliseen hintaan, voi tämä pelastushelikopteri olla hyvä vaihtoehto. Siinä on useita siistejä toimintoja, jotka tekevät juuri tästä mallista täydellisen vaihtoehdon helikopterin toimintaperiaatteisiin lähemmin tutustumiseen.

Muotoilu on tyylikäs, punaisin, keltaisin ja harmain värein. Vaikkei se olekaan aivan yhtä yksityiskohtainen kuin jotkut kaikkein kalleimmista malleista tässä oppaassa, on tässä kuitenkin kysymys suuresta kokoamisprojektista. Yli 70 cm pituuden myötä malli on vaikuttava aina kokoamisesta leikkeihin.

Mallin 2000 osaa tekee sen, että se voi olla suurimmalle osalle lapsista jonkinasteinen haaste ja todellakin pidempiaikainen projekti. Tämä helikopteri antaa yksinkertaisesti lapsille mahdollisuuden rakentaa ja pitää hauskaa monien tuntien ajan.

Mukana tuleva moottori mahdollistaa määrän erilaisia hauskoja automatisoituja toimintoja. Esimerkiksi roottorin lehdet voivat pyöriä eri nopeuksilla. Moottoria voi myös käyttää vinssin hallitsemiseen, laskeutumisalustan laskemiseen ja helikopterin moottorikopion liikuttelemiseen.

Näiden lisäksi mallissa on useita toimintoja, jotka eivät ole automatisoituja. Konepelit ja takatavaratila voidaan avata ja roottorilehtien kallistusta voi säätää.

Tämä malli on saatavilla hyvään hintaan. Mikäli haluat rakennusprojektin, jossa on useita eri toimintoja ja joka on reilunkokoinen, on tämä malli, jota voimme lämpimästi suositella. Jos etsit kaikkein yksityiskohtaisimpaa mallia, on tosin olemassa muita tuotteita, joilla on enemmän tarjottavaa.


LEGO Technic Cat® D11T Puskutraktori 42131

LEGO Technic Cat D11T Puskutraktori 42131

Katso hinta:

 • 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä on yksi ehdottomasti suurimmista ja monimutkaisimmista LEGO Technic -rakennussarjoista, joita on tällä hetkellä saatavilla. Mallin lähes 4000 osaa, useat moottorit ja runsas määrä erilaisia toimintoja tekee tästä haastavan projektin. Malli lupaa monia hauskoja hetkiä rakentelua, ja vielä useampia hetkiä leikin ja kaikkiin eri toimintoihin tutustumisen parissa.

Leveydeltään 37-senttisenä ja pituudeltaan 57-senttisenä tämä malli on yksi ehdottomasti kaikkein suurimmista malleista, joita esittelemme tässä oppaassa. Muotoilu on vaikuttava, edessä on jättiläismäinen etulana ja suuret telaketjut, jotka lupaavat runsaasti hauskanpitoa.

Toimintojen suhteen, eritoten automatisoitujen sellaisten, on tämä malli reippaasti edellä muita malleja. Monien sisäänrakennettujen mottoreiden ansioista mahdollisuudet ovat moninaiset.

Edessä oleva lana voidaan nostaa ja sen kulmaa voi säätää saadakseen täydellisen kulman ja korkeuden. Moottoreita voidaan käyttää myös asioihin kuten tukijalkojen laskemiseen, ohjaamon tikkaiden laskemiseen ja moniin muihin asioihin.

Kaikkein siisteintä tässä mallissa on kuitenkin se, että sillä voidaan ajaa eteenpäin ja kääntyä moottoreiden avulla ja telaketjujen ansiosta se pääsee kulkemaan käytännössä millä alustalla tahansa. Edistyneiden toimintojen ansiosta pystyt myös säätämään telaketjujen kireyttä ja siten sopeuttamaan puskutraktorin alustan mukaan.

Saamme tähän mukaan vain kapean katsauksen kaikista tämän puskutraktorin hienoista toiminnoista, eikä ole lainkaan liioiteltua sanoa, että tämä on yksi markkinoiden kaikkein edistyneimmistä ja monimutkaisimmista rakennelmista. Valitettavasti myös hinta on sen mukainen, ja monien mielestä tämä on varmasti LEGO-rakennelmien kaikkein kalleimpia. Mutta mikäli haluat kaikkein siisteimmän ja monimutkaisimman, on tämä malli paras vaihtoehtosi.


LEGO Technic 42119 Monster Jam

LEGO Technic 42119 Monster Jam

Katso hinta:

 • 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Jos lapsesi rakastaa monsteriautoja, voi tätä siistiä mallia olla vaikea vastustaa. Tämä on pienempi rakennussarja, joka on tosin saatavilla hyvään hintaan. Sitä paitsi se on uudelleen rakennettavissa.

Tämä auto on pituudeltaan 25 cm. Toisin sanoen se lasketaan pienempiin malleihin LEGO Technic-sarjassa. Siinä on kuitenkin siisti muotoilu, minkä ansiosta se on tuote, jonka moni lapsi tulee haluamaan.

Hienojen tarrojen ja monien muiden tekijöiden myötä tämä todellakin vangitsee monsteriautojen ytimen ja antaa lapsesi uppoutua siihen maailmaan. Toiminnontäytteinen muotoilu, joka avaa ovet mielikuvitukselle ja leikeille.

Toinen hieno asia tässä mallissa on se, että siinä on niin kutsuttu pull-back -moottori. Kun lapsesi vetää autoa taaksepäin, tulee auto ampaisemaan sen jälkeen vauhdikkaasti eteenpäin kohti hyppyreitä tai muita autoja. Hauska ja hieman yksinkertaisempi vaihtoehto täysautomaattisille autoille.

Mikäli lapsesi tykkää itse koota malleja, on toki olemassa suurempia malleja, joissa on hieman enemmän kuin tämän mallin 230 osaa. Hauska asia tässä autossa rakentamisen suhteen on tosin se, että mukana tulee ohjeet sille, miten auto rakennetaan uudelleen mönkijäksi. Täten saatte sarjaan sisältyvistä osista vielä enemmän rakennusiloa.

Hintansa suhteen tämä on myös erinomainen. Jos lapsesi on juuri aloittanut tai haluaa aloittaa LEGO-rakentamisen, voi tämänkaltainen tuote olla täydellinen. Se ei maksa maltaita ja tulee kuitenkin antamaan useita tunteja hauskaa sekä kokoamisen että leikkien muodossa.


LEGO Technic Pelastusilmatyynyalus 42120

LEGO Technic Pelastusilmatyynyalus 42120

Katso hinta:

 • 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä on hurja ja tyylikäs alus, joka on LEGOn puolelta kehitelty hieman nuoremmille lapsille. Myös tämä malli on rakennettavissa uudelleen ja siinä on suuri määrä erilaisia hurjia ja hauskoja toimintoja, jotka tekevät siitä täydellisen vaihtoehdon luovalle lapselle.

Tyylikäs oranssi muotoilu tekee tästä hurjannäköisen rakennelman. Kyseessä on hieman pienempi malli, joka on 24 cm pitkä. Sen 457 osaa tarjoavat kuitenkin hieman haastetta kokoamiseen etenkin sille, joka ei vielä ole kokeillut LEGOjen kokoamista.

Toimintojen suhteen tällä mallilla on paljon tarjottavaa. Valitettavasti tähän ei sisälly mitään moottorisoituja automaattitoimintoja, mutta paljon muuta kyllä.

Esimerkiksi aluksen takaosassa sijaitsevat potkurit pyörivät. Ilmatyynyalus on rakennettu niin, että se todellakin näyttää suorastaan leijailevan eteenpäin maata pitkin. Potkureiden kulmaa ja siten aluksen menosuuntaa voi säätää pienen ratin avulla.

Mallissa on myös varoitusvalo katolla, joka pyörii. Lyhyesti sanottuna useita siistejä toimintoja, jotka tekevät leikistä hauskempaa.

Myös tämä malli on uudelleenrakennettavissa, tässä tapauksessa siistiksi lentokoneeksi. Mikäli lapsesi tykkää koota ja rakentaa LEGOja on tämä iso plussa, koska heti yhteen malliin kyllästyttyään voi kokeilla toista. Tässä välttyy siis siltä, mikä usein voi LEGOjen kanssa käydä, että heti kun malliin tylsistyy, se jääkin hyllylle pölyttymään.

Tämä on aika edullinen malli, mikä tosin on kohtuullista ottaen huomioon, että kyseessä on pienempi malli. Hyvä välivaihtoehto sinulle, joka haluat lapsellesi LEGO-rakennussarjan, jossa on monia hienoja toimintoja, mutta joka et halua maksaa siitä älyttömyyksiä.


LEGO Technic Moottoripyörä 42132

LEGO Technic Moottoripyörä 42132

Katso hinta:

 • 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tässä on jotakin hauskaa sinulle, joka etsit lapsellesi kaikkein yksinkertaisimpia malleja. Tämä on pieni moottoripyörämalli, joka sopii täydellisesti pienemmille lapsille, joilla ei vielä ole kovin paljon kokemusta LEGOjen kokoamisesta.

16 cm mitallaan ja noin 160 osan myötä tässä on yksi LEGO Technic -sarjan pienimmistä malleista. Tästä huolimatta mallissa on otettu kaikki hyöty irti jokaisesta osasta, jotta malli olisi niin siisti kuin mahdollista.

Moottoripyörässä on esimerkiksi ketju, joka pyörii kun pyörä liikkuu eteenpäin. Tämä ketju on yhdistetty moottorikopioon, jossa on liikkuvat männät. Täten, kun moottoripyörä liikkuu eteenpäin, myös moottori liikkuu.

Toinen siisti asia tässä mallissa on se, että sen voi uudelleenrakentaa seikkailupyöräksi moottoripyörän sijaan. Iso plussa niille lapsille, jotka todella arvostavat myös LEGOjen kokoamista niillä leikkimisen lisäksi. Lisäksi toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että ohjaus on sillä tavalla autenttinen, että kun ohjaustankoa kääntää, myös pyörä kääntyy, mikä ei ole itsestäänselvyys tämän kaltaisten pienempien mallien kohdalla.

Vaikka muotoilu onkin suhteellisen yksinkertainen, eikä siinä ole esimerkiksi tarroja kuten useissa muissa LEGO Technic -autoissa ja -moottoripyörissä, saat kuitenkin paljon rahojasi vastaan. Tämä on yksi markkinoiden edullisimpia malleja. Kiitos sen siistien toimintojen ja läpiajatellun muotoilun, voimme tosin sanoa että monet lapset tuskin kaipaavat tätä enemmän hauskanpitoon.


LEGO Technic 42139 Maastoauto

LEGO Technic 42139 Maastoauto

Katso hinta:

 • 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tämä on hurja maastoauto, joka asettuu jonnekin edistyneempien ja yksinkertaisempien mallien välimaastoon. Tätä suositellaan 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille ja voi sopia sille, joka on hiljattain aloittanut LEGO-harrastuksensa ja haluaa ottaa askeleen kohti haastavampia malleja.

Tämä rakennussarja on muiden LEGO Technic -sarjan mallien mukaisesti täynnä erilaisia hienoja toimintoja. Siinä on esimerkiksi käännettävä kuormalava. Kuorma-auton vinssi on myös veivattavissa sisään ja ulos.

Toinen hieno asia tässä mallissa on se, että siinä on asetettu suhteellisen suuri painoarvo yksityiskohtiin, ottaen huomioon että kyseessä on kuitenkin suhteellisen pieni malli. Esimerkiksi moottorin männät liikkuvat, minkä lisäksi ohjaamossa olevaa vaihdekeppiä voi liikutella eri asentojen välillä.

Vajaan 800 osan mallina tässä on siis rakennussarja, joka ei vielä paini samassa sarjassa kaikkein suurimpien kanssa, mutta jonka taakse kyllä kaikkein pienimmät mallit jäävät. Tässä on siten hieman haastetta kokoamisessa, muttei kuitenkaan liikaa. Muotoilu on yleisesti ottaen hurja, ja siinä on siistejä tarroja, jotka täydentävät olemusta täydellisellä tavalla.

Tämän maastoauton ostaessasi paketissa seuraa mukana tukkeja ja moottorisaha. Ne tekevät leikistä vielä hauskempaa ja vielä todenmukaisempaa.

Tuotteen hinta liikkuu niillä main, mitä tämän kaltaisesta ajoneuvosta voisi olettaakin. Se on aika paljon hintavampi kuin kaikkein edullisimmat mallit, mutta sillä on myös reippaasti matkaa kaikkein kalleimpiin malleihin. Mielestämme tämä on hyvä ja hintansa arvoinen vaihtoehto sinulle, jolla on lapsi, joka kaipaa sopivan määrän haastetta.


LEGO Technic Monster Jam™ Megalodon 42134

LEGO Technic Monster Jam Megalodon 42134

Katso hinta:

 • 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Tässä meillä on vielä yksi tyylikäs ja hurja monsteriauto, joka sopii täydellisesti sinulle, jonka lapsi haluaa leikkiä toiminnantäytteisiä leikkejä, joissa autot törmäilevät toisiinsa. Tämä on pienempi malli, joka on varsin hyvä vaihtoehto pienemmille lapsille ja niille lapsille, jotka ovat vielä LEGO-rakentamisen suhteen aloittelijoita.

Tämä auto on noin 25 cm pitkä ja siinä on 260 osaa. Vaikka kyseessä onkin vähän pienempi rakennussarja moniin muihin tämän oppaan malleihin verrattuna, ei tätä kuitenkaan koota ihan muutamassa minuutissa. Tämän tyyppinen malli voi olla riittävä ja hauska haaste lapselle, jolla ei ole kovin paljon LEGO-kokemusta.

Muotoilun suhteen tässä mallissa on useita siistejä ominaisuuksia pienemmästä koostaan huolimatta. Siinä on esimerkiksi keulassa hurjat hainhampaat ja nämä yhdistettynä tarroihin antaa sille sekä vaikuttavan että hieman pelottavan lookin.

Tämä auto on varusteltu niin kutsutulla pull-back -moottorilla. Kun lapsi vetää autoa taaksepäin ja sitten päästää sen, sinkoaa auto eteenpäin lattiaa pitkin hurjaa vauhtia. Tämä tekee leikistä paljon hauskempaa ja sen ansiosta vain mielikuvitus on rajana areenoiden, hyppyreiden ja muiden rakentamisen suhteen.

Kuten monet muutkin mallit yllä, voi myös tämän auton uudelleenrakentaa tavallisesta monsteriautosta erilaiseksi autoksi. Tässä on kysymys niin kutsutusta low racerista, matalasta ja virtaviivaisesta kilpa-autosta. Tämän myötä saat siis rahoillesi vielä enemmän rakentamisen iloa vastineeksi tämän tuotteen ostaessasi.

Tämän tuotteen hinta on todellakin kohdillaan ja mielestämme saat tässä rahoillesi vastineeksi paljon hauskaa. Mikäli sinulla on lapsi, joka rakastaa monsteriautoja tai joka haluaa uuden siistin LEGO-rakennussarjan, joka antaa mahdollisuuden toiminnantäytteiseen leikkiin, on tässä täydellinen vaihtoehto.


LEGO Technic Sovelluksella ohjattava muuntautumiskykyinen ajoneuvo 42140

LEGO Technic Sovelluksella ohjattava muuntautumiskykyinen ajoneuvo 42140

Katso hinta:

 • 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille

Aivan kuten monet muutkin mallit tässä oppaassa, antaa tämä rakennussarja mahdollisuuden leikkiä kahdella eri ajoneuvolla. Tässä on tosin otettu tähän asiaan täysin uusi lähestymistapa ja luotu ajoneuvo, joka muuttuu toiseksi yksinkertaisesti kääntämällä se ylösalaisin.

Toisella puolella tässä ajoneuvossa on suuri, telaketjuilla pyörivä kilpa-auto, joka on valmis haastamaan vaikeimmatkin maastot. Kun käännät ajoneuvon, löydätkin oranssin tutkimusajoneuvon. Tämä on vähintäänkin ainutlaatuinen toiminto, jota et tule löytämään kovinkaan monesta muusta tuotteesta.

Tässä ei siis ole kyse kaikkein suurimmasta kokoamisprojektista ja se on myös vajaalla 800 osallaan suhteellisen. Mutta siistien ja ainutlaatuisten toimintojen suhteen harva malli on tätä nerokkaampi.

Ensinnäkin sinä tai lapsesi voi ohjata tätä konetta suoraan siihen kuuluvan sovelluksen avulla. Se voi liikkua eteenpäin, taaksepäin ja kääntyä, täysin automaattisesti kiitos sisäänrakennettujen moottoreiden.

Ajoneuvon ajaessa seinään se tulee kääntymään toisin päin ja muuntautumaan toiseksi ajoneuvoksi. Telaketjujen jousitus tuntevat kun ajoneuvo kääntyy, ja pistävät käyntiin mekanismin, joka taittaa aikaisemman ajoneuvon kasaan ja aiemmin lattiaa kohti olleen ajoneuvon auki.

Tämän jousituksen ansiosta ajoneuvo voi myös ajaa epätasaisilla alustoilla. Lyhyesti sanottuna tämä on varsinainen ihme, kun kyse on siisteistä ja nerokkaista toiminnoista.

Jos haluat lapsellesi monen osan mallin rahojasi vastaan, ei tämä malli ehkä ole se, joka antaa kaikkein eniten. Mutta jos haluat, että lapsesi oppii kokoamaan malleja ja pääsee leikkimään edistyneempien toimintojen kanssa LEGO-harrastuksessaan, on harvalla mallilla yhtä paljon annettavaa rahoja vastaan, kuin tällä.


Mitä on LEGO Technic?

Päätämme tämän artikkelin lyhyeen kuvaukseen LEGO Technic -sarjan ydinajatuksesta. Tämän sarjan LEGOt erottuvat muista muutamin tavoin ja saattavat siksi olla sopivampi vaihtoehto joillekin, sekä pienemmille että suuremmille.

Lyhyesti sanottuna LEGO Technic -sarjan LEGOT ovat niitä, jotka sisältävät kaikkein eniten mekaniikkaa ja monimutkaisia mekanismeja. Yksinkertaisesti malleja, joissa on siistejä toimintoja erilaisten edistyneempien teknisten järjestelmien ansiosta.

Kyssessä voi olla erilaiset konkreettiset asiat. Tavallisimpia esimerkkejä ovat esimerkiksi se, että pyörät on liitetty mekanismiin, joka saa moottorissa sijaitsevat männät liikkumaan, kun pyörät pyörivät. Monet mallit hyödyntävät myös paineilmaa, minkä avulla voi taivuttaa tai nostaa erilaisia nostokurkia vipua vääntämällä.

Suurimmaksi osiksi kyseessä ei ole valmiita mekanismeja, vaan asioita ja järjestelmiä, jotka saat itse rakentaa pienistä osista. Tämän myötä LEGO Technic -sarjan avulla voi oppia äärettömän paljon siitä, miten erilaiset mekanismit tai tekniikat toimivat yksityiskohtaisella tasolla.

Viime vuosina myös erilaiset näitä liikkeitä kontrolloivat moottorit ovat yleistyneet. Tämän tyyppiset täysautomaattiset ajoneuvot ovat tietenkin vielä hieman jännittävämpiä ja antavat vielä enemmän kontrollia ja iloa leikkiin.

Viime vuosien aikana markkinoille on tullut myös useita malleja, jotka on nimenomaan aikuisille kehiteltyjä. Usein kyseessä on erilaiset esille aseteltavat mallit kuten urheiluautot, joissa yksityiskohtia on runsaasti aina sisustuksesta siihen, että moottorin rakenne on autenttinen. Usein myös nämä ovat edistyneempiä rakennelmia, jotka vaativat runsaasti aikaa ja johtavat siten useihin rauhallisiin kokoamishetkiin.

Toivomme, että olet tämän artikkelin myötä oppinut lisää LEGO Technic -sarjasta yleisellä tasolla mutta myös siitä, minkälaisia tuotteita markkinoilla on. Riippumatta siitä etsitkö rakennussarjaa itsellesi vai lapsellesi on toiveemme, että ylläolevan oppaan avulla löydät juuri sen oikean mallin.


Löydä lisää inspiraatiota artikkelistamme, joka käsittelee leluvinkkejä!