Parhaat matematiikkasovellukset lapsille 2024: Opettavaiset matematiikkapelit lapsille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Se, että lapset istuvat näytön edessä, ei tarvitse olla negatiivinen asia. On olemassa monia opettavia pelejä ja sovelluksia, jotka auttavat lapsia oppimaan hyödyllisiä taitoja. Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin joitakin parhaita sovelluksia, jotka opettavat matematiikkaa lapsille!

Taustalla lapset leikkivät puhelimella, edessä 5 matematiikkakorttia.

Mikä lasten matematiikkasovellus on paras testeissä?

Paras matematiikkasovellus lapsille tällä hetkellä on Albert. Se on matematiikkapeli, joka opettaa lapsille koko peruskoulun matematiikan askel askeleelta mukaansatempaavalla tavalla.

Toinen yksinkertainen sovellus, joka voi olla hauskaa, on Matikkakunkku. Se on hyvä hiomaan tietoa, kuten neljä laskentatapaa ja yksinkertaisempia päässä laskettavia tehtäviä.


Haluatko englanninkielistä oppimateriaalia? Tutustu NovaKidiin, lapsiystävälliseen oppimisalustaan, jossa on englannin oppitunteja!

5 hyvää matemaattista peliä lapsille

Täältä voit lukea lisää kaikista kokeilemistamme lapsille suunnatuista matematiikka sovelluksista.

Albert – HeiAlbert matematiikka peli lapsille

Albert logo

Albert on luultavasti matematiikkasovellus lapsille johon on satsattu eniten tällä hetkellä. Peli itsessään on rakenteeltaan suuri seikkailu, jossa on tallennettuja ääniä, animoitua grafiikkaa, pelimaailmoja monilla eri tasoilla, boss-taisteluita ja bonustasoja. Pelin on kehittänyt ruotsalainen yritys ja se perustuu koulun opetussuunnitelmaan.

Se on peli, joka vetoaa lapsiin, joita ei yleensä kiinnosta matematiikkakirjan edessä istuminen tai vain numeroiden tuijottaminen. Se on hyvin suunniteltu peli, eikä vain yksinkertainen “matematiikkasovellus”.

Albertissa on useita erilaisia ​​pelejä. Nämä pelit sisältyvät niiden sarjaan:

 • Albert Junior (matematiikka, 3–9 vuotta)
 • Albert ABC (luku- ja kirjoituharjoittelu, 3–9 vuotta)
 • Albert englanti (Kielikoulutus koululaisille)

Tämä on mielestämme paras koulusovellus yleisesti ja paras matematiikkasovellus erityisesti lapsille. Se on sisällöltään uskomattoman rikas, ja siinä on sekä opettavaisia ​​elementtejä, hauska tarina, motivoivia palkintoja että moderni käyttöliittymä, jossa on hyvä grafiikka ja äänet.

Olemme kirjoittaneet Albertista pidemmän arvostelun, jonka voit lukea, jos haluat tietää pelistä lisää.

Albert on maksullinen palvelu, mutta sillä on tällä hetkellä kampanja, jossa voit kokeilla sitä ilmaiseksi. Suosittelemme kokeilemaan, mikäli tämä sovellus jotain teitä varten!


Nomp

Nomp Logo

Nomp on ruotsalaisen perheyrityksen ylläpitämä koulusovellus. Siellä se on suosittu kouluissa lisäapuna. Suuri osa siitä, miksi sovellus on suosittu opettajien keskuudessa, on se, että sovelluksessa voi seurata ja arvioida opiskelijan panosta ja kykyjä kokonaisvaltaisesti. Mutta sitä voi käyttää myös kotona.

Nompissa voit luoda tilin joko opettajana tai vanhempana. Vanhempana voit rekisteröidä tilin ja käyttää Nompia hintaan 2.90€ kuukaudessa. Siten saat käyttöösi suuren määrän tehtäviä, jotka on mukautettu opiskelijoille koko peruskoulun ajaksi.

Nompia voi käyttää sekä tietokoneella että puhelimella ja tabletilla. Nompin hyvä toiminto on juuri mahdollisuus seurata lapsen edistymistä ja kehitystä. Lapsi voi saada palkintoja esimerkiksi tarrojen muodossa itse pelissä.

Nompin suuri etu on runsas tehtävävalikoima, harjoitustehtäviä on paljon. Voit valita osioita, joissa lapsi tarvitsee lisäharjoittelua, ja satsata niihin joka päivä pienen ajan taitojen hiomiseen.

Nompin huono puoli on, että se on grafiikan suhteen vähemmän houkutteleva peli. Se on enemmän kuin perinteinen matematiikkakirja digitaalisessa muodossa. Siellä on numeroita, matemaattisia symboleja ja vastaavia, ja tietokonepelien elementtejä on hyvin vähän. Valitettavasti Nompia ei ole saatavilla suomeksi, vaan vain englanniksi ja ruotsiksi.

Pidämme Nompista ja edullisen hinnan vuoksi se saattaa olla kokeilemisen arvoinen. Se sopii parhaiten lapsille, jotka käyvät koulua ja tarvitsevat hieman ylimääräistä matematiikan harjoittelua. Se on silloin erinomainen lisä tavallisiin kotitehtäviin tai kouluharjoitteluun. Se ei ehkä ole kovin houkutteleva pienimmille lapsille tai lapsille, jotka haluavat sukeltaa pelimaailmaan.

On myös mahdollista ladata Nomp ja kokeilla joitain osia ilmaiseksi, joten kokeile sovellusta ja katso, voisiko se olla jotain teitä varten!


Matikkakunkku (King of Math)

Matikkakunkku Logo

Katso sovellukset:

King of Math on sarja, joka koostuu useista eri matemaattisista sovelluksista, eri painopisteillä. Pelit on ruotsalaisen Oddrobo Software AB:n kehittämä, mutta ne on suunnattu myös kansainväliselle yleisölle.

Matikkakunkku -sarjan peleistä löytyy:

 • Matikkakunkku Junior
 • Matikkakunkku
 • Matikkakunkku 2
 • Matikkakunkku: Kello

On myös mahdollista ostaa keräilylaatikko, josta saat kaikki pelit paitsi kellopelin, edulliseen hintaan. Näiden pelien maksumalli on kertamaksu, josta voit ostaa jokaisen yksittäisen pelin melko halvalla hinnalla. On myös mahdollista ladata ilmaisia ​​kokeiluversioita peleistä ennen kuin teet ostopäätöksen.

Pelit on suunniteltu eräänlaisiksi keskiaikaisiksi haasteiksi. Tarinassa ei kuitenkaan ole paljoa, vaan se on pohjimmiltaan tavallinen harjoitussovellus erilaisille matemaattisille taidoille. Jokaisella tasolla on hieman stressaavaa musiikkia ja se on laadittu eräänlaiseksi suoritettavaksi haasteeksi.

Peli tarjoaa paljon taitojen harjoittelua, mutta melko vähän pedagogiikkaa. Se on ensisijaisesti sovellus lapsille, jotka osaavat jo jonkin verran matematiikkaa ja haluavat harjoitella extraa. Joskus King of Math on saatavilla tabletilla kouluissa, jossa lapset voivat harjoitella hieman ylimääräistä, kun he ovat suorittaneet normaalit tehtävänsä.

Kaiken kaikkiaan ovat Matikkakunkku -pelit hyvin tehtyjä ja niissä on joitain etuja. Ennen kaikkea ne ovat edullisia ja ilman mainoksia, mikä on iso plussa lapsille tarkoitettujen sovellusten osalta.

Voimme ehdottomasti suositella ilmaisten versioiden lataamista ja testaamista, selvittääkseen mikäli Matikkakunkku on jotain teitä varten. Be tuntuvat hieman rajallisilta, mutta tarjoavat jonkin verran matemaattista harjoittelua ja voivat varmasti houkutella joitain lapsia harjoittelemaan hieman ylimääräistä.


DragonBox

DragonBox Logo

DragonBox on norjalaisen Kahoot-yrityksen tytäryhtiö, joka kehittää oppimiseen tarkoitettuja pelejä. He kehittävät lapsille hauskoja opetuspelejä, joissa keskitytään erityisesti matematiikkaan.

Heidän pelivalikoimastaan ​​löydämme nämä 4-8-vuotiaille lapsille sopivat pelit:

 • Numerot – Hauska tapa oppia kaikki numeroista.
 • Suuret numerot – Opeta lapsille suurempia numeroita, yhteen- ja vähennyslaskua.
 • Algebra 5+ – Opettaa lapsille helpompia yhtälötehtäviä.
 • Opi shakkia – Hauska tapa oppia shakkia.

Hieman vanhemmille 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille on myös:

 • Kahoot Kertominen – Hauskoja haasteita, jotka opettavat lapset hallitsemaan kertolaskut.
 • Algebra 12+ – Jatko-osa Algebra-pelille pienille lapsille.
 • Elements – Jännittäviä haasteita ja oppitunteja geometriassa.

Näistä peleistä on tullut erittäin suosittuja niin yksityishenkilöiden kuin koulumaailman keskuudessa. Sovelluksia voi ladata muun muassa Google Playsta ja App Storesta. Voit kokeilla ilmaiseksi ja sitten päättää, haluatko ostaa sovelluksen premium-version.

Tämä peli on erinomainen johdatus numeroihin ja matematiikkaan pienille lapsille. Sovelluksessa lapset oppivat perustaidot ennen koulua ja ensimmäisten vuosien aikana matematiikkaa.


Bugs & Numbers

Bugs and numbers

Peli on saatavilla osoitteessa:

Bugs & Numbers sopii erinomaisesti 3-6-vuotiaille lapsille. Sovelluksella on useita etuja, joista pidämme:

 • Kertaosto, ei ylimääräisiä kuluja tai mainoksia.
 • Sopiva taso pienille lapsille, asteittain kasvavilla vaikeusasteilla.
 • Kaunis grafiikka hienoilla yksityiskohdilla.
 • Hauska peli-idea stimuloivilla äänillä ja tapahtumilla pelissä.

Jos sinulla on pieniä lapsia, jotka viettävät joskus aikaa tabletin ääressä, on tämä  loistava peli, jossa voit pitää hauskaa ja kehittää monia tärkeitä matematiikka- ja puhetaitoja.

Bugs & Numbers on halpa, loistava matematiikkasovellus, jonka kanssa on helppo päästä vauhtiin!


Lue lisää mielenkiintoisia blogikirjoituksia!