Parhaat matkarattaat 2024: Testin parhaat matkarattaat matkustamiseen

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Lastenvaunut ovat taaperon paras ystävä. Matkalla on kätevää, että rattaissa on kaikki tarvittavat tavarat. Lapsesi voi istua tai maata ja jopa levätä, jos häntä väsyttää. Monet tavalliset lastenrattaat ovat liian suuret ja tilaa vieviä matkoille, joten on kätevää, että on olemassa pienemmät lastenrattaat vain matkustamista varten. Täältä löydät parhaat matkarattaat juuri nyt!

Äiti kävelee vauvan kanssa matkarattaissa

Mitkä matkarattaat on testin parhaat?

Ehdoton suosikkimme on Bugaboo Butterfly. Erittäin kevyet rattaat, joissa on moderni toiminnallinen muotoilu. Ehdottomasti täydellinen matkoille!

Bugaboo Butterfly

Jos haluat käytännölliset ja edulliset lastenrattaat, suosittelemme Beemoo Easy Fly :ta. Nimensä mukaisesti se on helppo ottaa mukaan matkoille. Halpa ja erittäin hyvä vaihtoehto!

Beemoo Easy Fly 2

Arvostelut ja tiedot kaikista katsomistamme matkarattaista.

Tässä on 10 erilaiset matkarattaat.

Babyzen YOYO 2

Babyzen YOYO 2

Katso hinta täältä:

Babyzen on ranskalainen lastenvaunujen ja älykkäiden lisävarusteiden laatumerkki. Ne valmistavat moderneja, tyylikkäitä tuotteita, jotka ovat uskomattoman toimivia ja helppoja kuljettaa mukana.

YOYO2 on uusi päivitetty versio heidän edellisestä, erittäin suositusta YOYO+:sta. Nämä rattaat ovat täydelliset, kun olet liikkeellä, sillä ne voidaan taittaa kokoon ja purkaa kokoon muutamassa sekunnissa. Ne sopii myös erinomaisesti olan yli kannettavaksi, mikä helpottaa kuljetusta huomattavasti. Voit kantaa vauvaa toisessa käsivarressa ja vaunuja selässäsi samaan aikaan!

Päivitykseen edellisestä mallista sisältyy:

 • Parempi mukavuus
 • Vahvempi runko
 • Kunkin pyörän jousitus

Vaunu painaa hieman yli 6 kiloa, ja sitä on uskomattoman helppo kuljettaa mukana. Siinä on mukava keinonahkakahva, ja sitä on saatavilla useissa eri väreissä, joista voit valita.

Babyzen YOYO2:ssa on hienoa se, että voit ostaa paljon upeita lisävarusteita makusi ja tarpeidesi mukaan. Saatavilla on yhteensopivia matkalaukkuja, sateenvarjoja, mutta myös turvaistuin ja turvaistuinsovitin.

Babyzen YOYO2 on mahdollista ostaa myös kaksoispakkauksena, jos haluat mukaan vauvansängyn vastasyntyneelle.

Babyzen YOYO2 on moderni ja tyylikäs matkavaunu, joka sopii täydellisesti päivittäiseen elämään kaupunkiympäristössä ja kävelyteillä. Helppo kuljettaa, pakata ja säilyttää. Se saa meiltä vahvan suosituksen, jos haluat omaperäiset, tyylikkäät ja toimivat matkarattaat!


Beemoo Easy Fly 2 Sulky – Paras budjettivalinta

Beemoo Easy Fly 2

Katso hinta täältä:

Beemoo on verkkokauppa Jollyroomin oma tuotemerkki. Ne ovat kehittäneet hieman halvempia mutta silti erittäin hyvin toimivia ja suosittuja malleja erilaisista käytännöllisistä tuotteista. Beemoo Easy Fly 2 on yksi tällaisista, erittäin edullisista matkarattaista, joita on helppo ja kätevä kuljettaa mukana.

Se painaa 6,7 kg, joten sitä on helppo kuljettaa nopeasti ja säilyttää missä tahansa. Se on helppo taittaa, ja kun se on kerran taitettu, se ei vie paljon tilaa.

Kevyestä painostaan huolimatta se on tukeva vaunu, jossa on puhkeamattomat pyörät ja joka voidaan myös irrottaa, jos haluat pienentää vaunua entisestään säilytystä varten.

Beemoo Easy Fly 2:n erittäin käytännöllinen ominaisuus on se, että sen voi ottaa mukaan käsimatkatavarana moniin lentokoneisiin. Tämä kuitenkin vaihtelee lentoyhtiöittäin, joten tarkista asia etukäteen, jos se on sinulle tärkeää.

Lastenrattaat kestävät enintään 22 kg:n painon, ja niitä suositellaan käytettäväksi noin 6 kuukauden iästä noin 4 vuoden ikään asti.

Edullisen hinnan sekä rattaiden tasaisen ja hallitun painon ansiosta voimme suositella Beemoo Easy Fly 2 Sulky -rattaita lämpimästi, jos etsit halpoja ja edullisia matkarattaita, ehkäpä täydentämään vielä mukavampia arjen rattaita.


Joolz Aer Buggy – Testin parhaat matkarattaat

Joolz Aer Buggy Matkarattaat

Katso hinta täältä:

Joolz on hollantilainen yritys, joka kehittää ja suunnittelee lastenrattaita. Niiden ergonomia- ja muotoiluvaatimukset ovat korkeat, ja niistä on nopeasti tullut erittäin suosittu tuotemerkki useissa maissa. Heillä on toimistot Amsterdamissa, New Yorkissa ja Hongkongissa. Arvostamme sitä, että yritys on hyvin tietoinen ja vastuullisissa kestävyyskysymyksissä. Esimerkiksi jokaisesta myydystä vaunusta istutetaan puu. Puusta tulee perheesi symboli, ja se kasvaa yhdessä lapsesi kanssa.

Joolz Aer Buggy ovat erittäin kevyet rattaat, jotka painavat vain 6 kiloa ja joiden mukana tuleva olkahihna tekee siitä uskomattoman helpon kuljettaa. Se voidaan taittaa kokoon ja purkaa kokoon muutamassa sekunnissa, mikä on ihanteellista, jos olet matkalla rattaiden kanssa.

Itse muotoilu on uskomattoman hyvin harkittu, ja se on mukava ja erittäin tilava istua. Siinä on myös runsaasti tilaa leluille ja ostoskasseille. Loppujen lopuksi nämä ovat enemmän kuin tavalliset matkarattaat. Ne on hyvin suunniteltu, helppokäyttöiset rattaat, joka toimii useimmissa ympäristöissä. Poikkeuksena ovat epätasaisemmat maastot. Jos olet menossa metsään, suositellaan vahvemmilla pyörillä varustettuja kärryjä.

Lastenrattaiden selkänoja voidaan säätää ja kiinnittää kolmeen eri asentoon. Yläosassa on ulosvedettävä kansi, joka suojaa auringonpaisteelta tai sateelta. Se on älykkäästi varustettu verkkokangasosilla, jotka mahdollistavat hyvän ilmankierron, joten rattaissa on mukava olla myös kuumina kesäpäivinä.

Joolz-rattaissa on turvallista istua, ja lapsi voidaan kiinnittää viisipistevaljaisiin. Kaikista tarkastelemistamme matkarattaista tämä on ehdoton suosikki. Ainoa miinus on tietenkin hinta.

Jos tarvitset rattaat, jotka ovat joustavat sekä pidemmille matkoille että päivittäisille matkoille kaupunkiin ja niin edelleen, Joolz Aer Buggy on todellinen kultakimpale, joka kannattaa tarkistaa!


Maxi-Cosi Jaya Matkarattaat – Luokkansa parhaat matkarattaat

Maxi-Cosi Jaya Matkarattaat

Katso hinta täältä:

Nämä ovat erittäin sulavat ja helppokäyttöiset lastenrattaat laatumerkki Maxi-Cosilta. Se on joustava malli, jota voidaan kääntää niin, että lapsi voi istua sekä eteen- että taaksepäin. Maxi-Cosi Jaya kantaa jopa 22 kg:n painon, ja sitä voi käyttää noin 4 vuoden ikään asti.

Yksi Jaya Travelin suurista eduista on, että se on niin helppo taittaa kokoon. Siinä on automaattinen toiminto, jonka avulla voit taittaa rattaat yhdellä kädellä vain muutamassa sekunnissa. Avaa se vain painamalla nappia, ja se on taas valmis! Täydellinen, jos vaunu on otettava esimerkiksi auton tavaratilaan ja sieltä pois.

Toinen Maxi-Cosi Jaya Travelin hieno yksityiskohta on sen alla oleva suuri kori. Se on tilava, ja siihen mahtuu jopa 5 kg. Täydellinen, jos sinulla on paljon pakattavaa tai jos olet menossa esimerkiksi kauppaan ostoksille rattaiden kanssa.

Lapsi on rattaissa turvallisesti kiinnitetty 5-pistevaljaisiin. Turvallisuus on yksi erinomaisista vahkuuksista Maxi-Cosi tuotteessa, he ovat myös tunnettuja erinomaisista auton turvaistuimista.

Muita tämän matkailurattaan hienoja ominaisuuksia ovat mm:

 • Mukana tuleva sadesuoja
 • Helppo säätää jalkojen ja selän tukea
 • Hyvä jousitus ja melko suuret pyörät matkarattaaseen
 • Joustavat valjaat, joissa on magneettisuljin

Kaiken kaikkiaan Maxi-Cosi Jaya on todella hyvin suunniteltu rattaat, jotka sopivat erinomaisesti matkustamiseen ja jokapäiväiseen käyttöön kaupunkiympäristössä. Se on yksi parhaista matkarattaista, joita voit saada tässä hintaluokassa!


Baby Jogger City Mini Zip

Baby Jogger City Mini Zip

Katso hinta täältä:

Baby Jogger -yritys on perustettu Yhdysvalloissa, mutta sillä on Skandinavian osasto, joka hallinnoi tuotemerkkiä Ruotsissa. Ne suunnittelevat ja valmistavat lastenrattaita, polkupyöräkärryjä ja näiden tuotteiden tarvikkeita.

City Mini Zip on yksi heidän pienimmistä vaunuistaan, ja se sopii täydellisesti matkustamiseen, kun tarvitset joustavan ja kätevän vaunun mukanasi. Siinä on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka ansiosta voit taittaa sen sekä pituussuunnassa että leveyssuunnassa! Tämä tarkoittaa sitä, että kun se on taitettu, se on vain kahdeksasosa siitä, mitä se on kokoon taitettuna! Uskomattoman kätevä, kun olet matkoilla ja sinun on säilytettävä sitä pienessä tilassa.

Vaunu on hieman painavampi kuin monet muut suosittelemamme vaunut, sillä se painaa 7,3 kiloa. Sitä on kuitenkin helppo kuljettaa, siirtää ja säilyttää. Lisäksi sen kantavuus on yli 30 kiloa, mikä on enemmän kuin useimmissa muissa kevyissä vaunuissa!

Monia rattaiden osia voidaan säätää ja mukauttaa, kuten jalkatukea, selkänojaa ja istuimen suojusta. Ne ovat erittäin käytännölliset ja tilavat lastenrattaat, joissa useimmat lapset istuvat erittäin mukavasti. Ne on myös turvalliset, ja niissä on älykkäät 5-pistevaljaat, jotka kiinnittävät lapsen.

Kuten useimmat muutkin matkailuautot, nämä ei ole metsään, maastoon tai juoksuun tarkoitettu matkailuvaunut. Se sopii kuitenkin erinomaisesti kävelyyn, kaupunkiympäristöön ja kaikenlaiseen matkustamiseen! Pidämme Baby Jogger City Mini Zip -rattaista paljon ja voimme suositella sitä erittäin lämpimästi matkarattaiksi.


Elodie Mondo

Elodie Mondo

Katso hinta täältä:

Nämä rattaat tulevat ruotsalaiselta Elodie Details -merkiltä. He aloittivat pienenä muotoiluyrityksenä, joka valmisti kauniita ja hyödyllisiä vauvatuotteita, ja nyt he ovat kasvaneet ja myyvät tuotteitaan 45 maassa ympäri maailmaa. Ne ovat tunnettuja hienosta muotoilustaan ja jatkuvasti korkeasta laadustaan.

Vaunu on 6,7 kiloa, ja se taittuu sujuvasti kokoon, jolloin siitä tulee erittäin kompakti ja helppokäyttöinen. Tästä huolimatta se on erittäin kestävä ja vakaa. Vaunun käyttö tuntuu vakaalta ja turvalliselta useimmilla tavallisilla pinnoilla.

Yksi erittäin kätevä asia Elodie Mondossa on se, että sitä on helppo hallita jopa yhdellä kädellä. Pyörät ovat sileät ja hiljaiset, ja ne rullaavat erittäin helposti, ja lapsi pääsee rattaissa erittäin mukavasti.

Useimmat lentoyhtiöt hyväksyvät tämän vaunun käsimatkatavaraksi. Samalla on tärkeää muistaa, että tätä koskevat säännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin, ja se on ehkä lähetettävä erikoismatkatavarana tai pakattava matkatavaroihin. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole suuri ongelma useimmille ihmisille.

Lastenrattaissa on suuri kuomu, joka suojaa lasta auringolta tai sateelta ja tekee siitä viihtyisän rattaissa levätessä. Elodiella on myös valikoima lisätuotteita, jotka on suunniteltu sopimaan yhteen, kuten turvaistuin ja sovitin, jotta voit nostaa vauvan autosta suoraan vaunuihin.

Lyhyesti sanottuna Elodie Mondo on uskomattoman tyylikkäät rattaat, joissa on upea mukavuus ja helppo ohjaus. Elodie Mondo on enemmän kuin pelkkä matkavaunu, sillä se sopii useimpiin jokapäiväisiin retkiin!


Hauck Swift Plus

Hauck Swift Plus

Katso hinta täältä:

Saksalaisella Hauck-yrityksellä on pitkä kokemus turvallisten vauvatuotteiden valmistuksesta. Swift Plus on heidän pienimmät rattaansa. Se on erittäin pieni ja siisti rattaat, jotka painavat alle 7 kiloa ja jotka ovat erittäin kätevät taittaa kokoon nopeaa säilytystä varten tai laittaa matkatavaratilaan. Kun se on taitettu kokoon, voit kantaa sitä helposti olkapäälläsi mukana tulevan näppärän olkahihnan avulla.

Vaunu on keveydestään huolimatta tukeva, ja sen runko on valmistettu alumiinista. Lapsi istuu turvallisesti rattaissa, ja hänet on kiinnitetty viisipistevaljailla. Suppilotaso, joka suojaa tehokkaasti auringolta, ja säilytystila rattaiden alla ovat joitakin ominaisuuksia, jotka sisältyvät tähän erittäin käytännölliseen matkarattaaseen.

Pyörissä on jousitus, jonka ansiosta lapsen on mukava matkustaa, vaikka tie olisi hieman kuoppainen. Etupyörät voi lukita, jos haluat lukita ne paikalleen pidemmillä suorilla matkoilla.

Hauck Swiftissä erottuu edullisen hinnan ja korkean laadun ansiosta. Ne tuntuvat kalliilta ja ylellisiltä rattailta, vaikka ne on melko edulliset. Hieman harmillista on, että ne kestää vain 15 kilon painon, mutta se kattaa silti suurimman osan pikkulasten ajasta.

Pidämme Hauck Swift -matkarattaista ja näemme sen todella hyvänä vaihtoehtona niille, jotka haluavat hieman kunnollisemmat rattaat myös matkoilla, maksamatta liikaa!


Beemoo Flexi Sateenvarjorattaat

Beemoo Flexi Sateenvarjorattaat

Katso hinta täältä:

Nämä ovat hyvin yksinkertaiset matkarattaat lasten kanssa matkustaville. Beemoo Flexi sopii erinomaisesti lapsille, jotka pystyvät kävelemään itsenäisesti, mutta jotka saattavat väsyä matkan aikana. On erittäin käytännöllistä, että rattaat voi taittaa kasaan, jotta lapsi voi istua alas ja levätä hetken.

Beemoo Flexi on yksinkertaiset matkarattaat, joka ovat erittäin kevyet noin 5 kg:n painollaan. Ne ovat vakaat, kun lapsi on siinä, mutta ne voidaan taittaa nopeasti litteäksi helppoa säilytystä varten. Siinä on kaksi pyörää edessä ja kaksi takana, mikä takaa hyvän tasapainon ja vakauden. Etupyörät ovat niin sanottuja “kääntyviä pyöriä”, joiden ansiosta rattaita on helppo kääntää ja käsitellä esimerkiksi kaupoissa ja pienissä tiloissa.

Tämä vaunu on todella yksinkertaisempi, etkä halua käyttää sitä jokapäiväiseen käyttöön. Se palvelee kuitenkin tarkoitustaan ja antaa lapsellesi mahdollisuuden istua matkan aikana, mikä on tarpeen, kun olette liikkeellä ja tutustumassa maailmaan. Vaunut muistuttavat joillakin lentoasemilla lainattavia lastenvaunuja.

Jos haluat yksinkertaiset rattaat, jotka on helppo ottaa mukaan matkoillesi ilman, että kulutat enemmän kuin on tarpeen, Beemoo Flexi Sateenvarjorattaat ovat edulliset rattaat sinulle!


Hauck Tango Sulky Sateenvarjorattaat

Hauck Tango Sulky Sateenvarjorattaat

Katso hinta täältä:

Nämä rattaat ovat hieman isommat kuin Beemoon versio, mutta myös kohtuullisen edulliset. Näissä rattaissa voit helposti säätää selkänojan täysin makuuasentoon, mikä mahdollistaa kaivattua lepoa. Selkänoja voidaan taittaa alas yhdellä kädellä, mikä on erittäin kätevää, kun olet liikkeellä muiden matkatavaroiden kanssa.

Mukana on upeita käytännöllisiä lisävarusteita, kuten lokerossa oleva tasku, joka helpottaa säilytystä, ja rattaissa oleva mukiteline.

Tämän vaunun miinus on paino, se on painoltaan 8,25 kiloa, joka on hieman korkea yksinkertaiselle matkarattaille. Samalla sitä on kuitenkin helppo käsitellä, ja se voidaan helposti taittaa kokoon ja sijoittaa matkatavaratilaan.

Kaiken kaikkiaan tämä on loistava vaihtoehto yksinkertaiselle matkailuvaunulle, jossa on muutamia lisävarusteita ja mukavuuksia. Hauck Tango Sulky sopii täydellisesti pidemmällekin lomalle, mutta se ei ehkä ole pääasiallinen lastenrattaasi kotona.


Carena Kobbe 2.0

Carena Kobbe 2.0

Katso hinta täältä:

Nämä rattaat ovat uusi versio aiemmin suositusta Carena Kobbe -rattaasta. Tässä rattaassa on monia hienoja ominaisuuksia ja se on edullinen vaihtoehto.

Tämä on eteenpäin suunnattu vaunu, jossa on alas taitettava jalkatuki. Selkänoja voidaan tietysti myös taittaa alas, jotta lapsi voi maata.

Tämän vaunun kaikki pyörät on valmistettu kiinteästä kumimateriaalista, ja ne ovat puhkeamattomat. Niitä voidaan kääntää 360 astetta, ja vaunua on erittäin helppo ohjata myös pienillä pinnoilla. Pyörät voidaan myös irrottaa kokonaan, joten se vie entistä vähemmän tilaa kuljetettaessa tai varastoitaessa.

Carena Kobbe 2.0 sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat mukavat rattaat, jotka sopivat erinomaisesti sekä matkustamiseen että arkikäyttöön. Siihen mahtuu jopa 22 kg, ja sitä suositellaan noin 6 kuukauden iästä alkaen.

Vaunu on erittäin helppo taittaa kokoon. Voit taittaa sen helposti yhdellä kädellä muutamassa sekunnissa, kun olet oppinut, miten se toimii.

Carena Kobbe 2.0:n muita hienoja ominaisuuksia ovat:

 • Suuri säilytyskori vaunun alla
 • Jousitus iskunvaimennusta varten
 • Suflett, joka suojaa auringolta
 • 5-pistevaljaat

Jos etsit tukevaa, keskihintaista rattaita, joissa on hyvät toiminnot ja mukavuudet, Carena Kobbe 2.0 on melko uusi ja erittäin suosittu vaihtoehto. Erinomaiset rattaat matkoille ja helpompaan arkikäyttöön!


Usein kysytyt kysymykset matkailurattaista

Seuraavassa osiossa on joitakin yleisiä kysymyksiä, joita kuluttajat esittävät ostaessaan matkailurattaita netissä.

Mikä on matkailurattaat?

Matkailurattaat ovat kevyemmät, vähemmän tilaa vievät ja helposti kokoontaitettavat ja mukana kuljetettavat rattaat. Ne ovat paljon kätevämmät kuin tavalliset suuret rattaat. Usein joudut luopumaan hieman esimerkiksi vakaudesta, koska pyörät ovat yleensä pienempiä ja alusta hieman kevyempi. Esimerkiksi matkarattaat eivät yleensä sovellu hyvin maastokäyttöön ja karkeammille pinnoille.

Joskus nimeä sulky käytetään synonyymina matkavaunun kanssa, koska nämä vaunut ovat kevyempiä. Toinen käytetty termi on sateenvarjosulky – nämä ovat pienimpiä, ja ne voidaan taittaa helposti kokoon sateenvarjon tavoin.

Jos matkustat pienten lasten kanssa, jotka istuvat usein lastenrattaissa, on erittäin suositeltavaa hankkia lastenrattaat!

Mitä eroa on matkarattailla ja muilla rattailla?

Matkailurattaat on yleensä hieman yksinkertaisempia. Ne ovat yleensä paljon kevyempiä, ja ne pitäisi pystyä taittamaan kokoon, jotta ne mahtuvat matkatavaroihin ja vastaaviin. Jotkut matkailuvaunut ovat raskaita sulkia, jotka soveltuvat hyvin jokapäiväiseen käyttöön tavallisilla jalkakäytävillä ja vastaavilla, kun taas toiset ovat hyvin yksinkertaisia ja niitä käytetään yleensä vain matkustamiseen, koska ne on helppo ottaa mukaan.

Matkailurattaat ja sulky – ovatko ne sama asia?

Kyllä. Matkailurattaita kutsutaan usein sulkyksi. Se on lastenrattaiden yksinkertaistettu muoto. Vielä yksinkertaisempi versio on sateenvarjosulky. Se taittuu helposti kokoon, ja se on erittäin kätevä ottaa mukaan matkalle, jos haluat vain kaikkein yksinkertaisimman tyyppisen vaunun.

Mikä on matkarattaiden arvioitu hinta?

Malleja on monia erilaisia. Yksinkertaisimmat niistä maksavat noin 30-40 euroa, mutta kalliimmat voivat maksaa jopa 400 euroa. Yksinkertaiset ovat yleensä melko tilapäisiä versioita, joita saatat kantaa mukanasi ja käyttää kerran vuodessa. Kalliimmat niistä toimivat yleensä erinomaisesti päivittäisvaunuina kaikkialla, paitsi maastossa ja metsässä tai juostessa ja urheillessa.

Kuinka monta kiloa matkarattaat kantavat?

Useimmat rattaat voivat kantaa enintään 15 kg. Monet mallit kantavat jopa 22 kg ja muutamat lähes 30 kg. Tarkista varmuuden vuoksi etsimäsi mallin tekniset tiedot.

Minkä ikäiselle matkarattaat sopivat?

Matkarattaat on yleensä sopivia siitä lähtien, kun lapset pystyvät istumaan, noin 6 kuukauden iässä. Sen jälkeen he voivat yleensä istua rattaissa noin 3-4 vuoden ikään asti, joskus hieman pidempäänkin vaunujen kapasiteetista riippuen.

Tarvitsenko matkailurattaat?

Kun on kyse lasten tuotteista on harvoin tarvetta kaikille tuotteille. On kuitenkin erittäin mukavaa, että lapset voi laskea rattaisiin turvallisesti matkan aikana. Pikkulapset tarvitsevat lepoa ja ovat usein väsyneitä, joten on hyvä, että heillä on paikka, jossa he voivat tarvittaessa istua ja levätä.

Meillä on kokemusta monista matkoista sekä kotimaassa että ulkomailla, ja olemme hyvin iloisia siitä, että meillä oli matkarattaat mukana, kun lapset olivat pieniä.

Jos olet lähdössä matkalle pitkäksi aikaa, on hyvä idea hankkia matkasänky vauvan kanssa tehtävää matkaa varten.


Muita hyviä tapoja matkustaa lasten kanssa on kuljettaa heitä kantorepussa tai kantoliinassa!