Parhaat nastakengät 2024: Kengät, joissa on integroidut nastat

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Talven tuo mukanaan liukkaita, jäisiä ja lumisia teitä. Liian monet loukkaantuvat vakavasti liukastuessaan jäällä, kaatuen kovaan maahan. Paras tapa välttää liukastumista kävellessä, vaeltaessa tai juostessa talvella on hankkia kengät, joissa on asianmukaiset nastat. Tänä päivänä on olemassa upea valikoima nastallisia kenkiä, ja tässä suosittelemme parhaita nastoitettuja kenkiä juuri nyt!

Jäinen tie aurinkoisena talvipäivänä

Mitkä nastakengät ovat testeissä parhaat?

Kuten tässä artikkelissa tulet huomaamaan, erottuu joukosta kaksi merkkiä, jotka ovat ruotsalainen Icebug sekä suomalainen Halti. Näillä merkeillä on uskomattoman hieno valikoima nastoitettuja kenkiä, joissa on maailman johtava pito ja toimivuus.

Huomaa, että monia heidän kenkiään myydään sekä nastoilla että ilman. Jos etsit kenkiä, joissa on paras mahdollinen pito liukkailla pinnoilla, kannattaa sinun ostaa Icebug BUGrip® -teknologialla varustetut kengät tai Halti GripmaxX Spike. Alla suosittelemme joitain huippumalleja.

Icebugin suosituin malli talvikenkien joukossa on Metro2 BUGrip. Mukava ja tukeva kenkä, joka on varustettu 16 teräsnastalla, jotka tarjoavat ilmiömäisen hyvän pidon jäällä ja kovalla lumella.

Icebug Metro2 BUGrip

Katso Icebug Metro2 BUGripin hinta:


Toinen samankaltainen vaihtoehto, joka on vielä parempi todella koville kävelyille ja vaelluksille, on Halti Yukon Mid DrymaxX Nastakengät. Vedenpitävällä kalvolla, uskomattoman mukavalla pohjallisella ja 17 tukevalla hiiliteräsnastalla ovat nämä kengät tehty kestämään sekä arkea että todella kovaa vaellusta.

Halti Yukon Mid DrymaxX Nastakengät

Katso Halti Yukon Mid DrymaxX:n hinta:


Jos haluat oikein lämpimän ja vedenpitävän talvikengän, kannattaa sinun tutustua Icebug Grove Wool BUGripiin. Nämä korkeat saappaat ovat vettähylkivät ja lämpimästi vuorattu bluesign®-sertifioidulla fleecellä. Uskomattoman lämmin ja mukava saapas, jossa on 14 teräsnastaa, jotka takaavat erinomaisen pidon kaikilla pinnoilla.

Icebug Grove Wool BUGrip

Katso Icebug Grove Wool BUGripin hinta:


Icebugilla on loistavien talvisaappaiden lisäksi useita erittäin mukavia ja toimivia juoksukenkiä ja muita urheilumalleja. Yksi heidän suosituimmista kengistään kävelyyn ja juoksuun talviteillä on Icebug Newrun BUGrip. Erittäin mukava kenkä, saatavana useissa ainutlaatuisissa väriyhdistelmissä!

Icebug NewRun BUGrip

Katso Icebug NewRun BUGripin hinta:


Yllä olevat kengät olivat mielestämme neljä ehdottomasti parhaita nastoitettuja kenkiä tällä hetkellä! Alempana artikkelista löydät lisää malleja sekä joitain muita merkkejä, jotka valmistavat tämän tyyppisiä kenkiä.

Luettelo nastakengistä, joilla on hyvä pito jäällä ja liukkaalla tiellä

Viisi erilaista nastakengät, tumma tausta jää tiellä

Valikoima on suurempi kuin monet luulevat, kun kyseessä on nastoilla varustetut kengät. Sekä naisille että miehille suunnatuista vaihtoehdoista jokainen voi löytää itselleen sopivan. Olemme yrittäneet sisällyttää mukaan sekä korkeat että matalat, vuoratut ja vuoraamattomat sekä kengät niin arkeen, urheiluun, retkeilyyn kuin muuhunkin.

Icebug ja Halti ovat epäilemättä tämän hetken näkyvimmät tuotemerkit, mitä tulee nastoihin ja kenkien pitoon. On kuitenkin olemassa muitakin merkkejä, ja olemme halunneet sisällyttää mahdollisimman monta eri vaihtoehtoa eri hintaluokista.

Alla on kattava opas, jossa on erilaisia ​​kenkämalleja nastoilla, jotka antavat hyvän pidon. Vertailemme tuotteita keskenään ja tarkastelemme kaikkea hinnasta suunnitteluun ja materiaaleihin, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan.

Design perusteella on monia erilaisia ​​kenkiä, joista valita. Riippumatta siitä, mistä tyylistä pidät, uskomme, että alla olevasta oppaasta löydät kengät, joissa tunnet olosi mukavaksi ja joiden avulla pääset turvallisesti läpi liukkaan talven.

Halti Yukon Mid DrymaxX -nastakengät

Halti Yukon Mid DrymaxX Nastakengät

Tarkista hinta osoitteessa:

Nämä Haltin tyylikkäät kengät sopivat niin arkeen kuin vaativampaankin toimintaan. Kengissä on Haltin patentoima DrymaxX®-teknologia. Tämä tarjoaa sekä fantastisen vedenpitävyyden että hengittävyyden, joka pitää kosteuden pois jaloista. Lämpötila säätyy ja jalat pysyvät mukavina sekä märissä että kylmissä olosuhteissa.

Kengän sisällä on mukava pehmuste pohjallisesta, joka lievittää ja ehkäisee väsyneitä jalkoja pitkienkin kävelylenkkien aikana. Alla on 17 nastaa korkealaatuisesta hiiliteräksestä, jotka on tehty kestämään useiden vuosien käyttöä.

Nauhojen kiristämistä helpottaa integroitu Freelock-järjestelmä, jonka ansiosta nauhojen kiristäminen ja löysääminen on erittäin helppoa.

Kaiken kaikkiaan ovat nämä laatumerkki Haltin nastakengät todella hyvät, ja ovat suunniteltu pohjoismaista ilmastoa ajatellen. Korkea laatu, upea mukavuus ja erinomainen pito myös erittäin liukkailla pinnoilla!


Icebug Ivalo4 BUGrip

Icebug Ivalo4 BUGrip

Tarkista hinta osoitteessa:

Tässä on erittäin suosittu Icebugin pitokenkämalli, jossa on monia hienoja ominaisuuksia, joiden ansiosta se on laadukas kenkä ja mielestämme erittäin hyvä kenkä niille, jotka haluavat kävellä hyvän pidon kanssa.

Nämä kengät ovat saapasmaiset muodoltaan, ja niissä on tukeva pohjallinen ja kangasmainen materiaali kengän yläosassa. Mielestämme tämä on hyvännäköinen kenkä, jota voi käyttää niin töissä kuin metsässä kävelyllä.

Kengässä on pitkä vetoketju edessä, mikä helpottaa pukemista. Lämmittävällä ulkokuorella se varmistaa myös kylmän talven kestämisen ilman ongelmia, pitäen jalat lämpiminä kylmässä ilmastossamme.

Tämän kengän nastojen määrä on 16 ja ne on valmistettu kovametalliteräksestä. Tämä tarjoaa erittäin hyvän pidon liukkailla pinnoilla ja varmistaa, että voit kävellä turvallisesti. Nastoissa oleva kova materiaali tarkoittaa myös sitä, että ne kestävät kovempiakin pintoja ja kengät on suunniteltu pitkäkestoiseen käyttöön vaikka kävelisit paljon asfaltilla.

Mukavalla sisäpohjalla, joka tekee kengästä mukavan kävellä, ja vettä hylkivällä päällisellä päällä, on tämä hyvä malli, jolla on paljon tarjottavaa. Jos etsit kenkiä talvelle kaupunkiympäristössä liikkumiseen, voimme suositella tätä mallia.


Icebug Metro2 BUGrip

Icebug Metro2 BUGrip

Tarkista hinta osoitteessa:

Tämä voi olla täydellinen vaihtoehto, jos etsit kenkiä, jotka eivät vain pidä jalkaa vakaana liukkaalla pinnalla, vaan ovat myös erittäin tyylikkäät. Täydellinen kenkä töihin, mutta myös kotiin kävelyille.

Tässä kengässä on tyylikäs keinonahkapäällinen. Kenkä on vettä hylkivä, joten se ei vain takaa, että jalat pysyvät lämpiminä, vaan myös kuivina useimmissa sääolosuhteissa.

Kuten monet Icebugin kengistä, ovat monet kengän osat valmistettu kierrätetyistä materiaaleista. Kengän tiettyjen osien tekemiseen on käytetty muun muassa umpeen kasvaneiden järvien leviä ja vanhoja kalaverkkoja.

Myös tässä kengässä on vetoketju, joka tekee siitä joustavan ja helpon pukemiseen ja riisumiseen. Siinä on samantyyppiset nastat kuin yllä olevassa mallissa ja se sopii erinomaisesti asfaltilla kävelemiseen.

Kenkä on hyvä monella tapaa ja kuten monet muutkin laadukkaat nastalliset kengät, maksaa se jonkun verran. Mielestämme se on kuitenkin hintansa arvoinen, varsinkin jos haluat tyylikkään vaihtoehdon käytettäväksi arjessa ja työssä.


Pomar Women’s Metso Gore-Tex Winter Spike Boot

Pomar Women’s Metso Gore-Tex Winter Spike Boot

Tarkista hinta ja saatavuus:

Kuten aiemmin tässä oppaassa käsittelimme, ovat monet nastalla varustetut kengät hieman keskimääräistä kalliimpia talvikenkien osalta. Jos haluat luistamattoman kengän, mutta sinulla on hieman tiukempi budjetti, saattaa tämä Pomarin malli olla jotakin sinulle.

Kenkä on valmistettu siten, että se kestää jopa -35 asteen lämpötiloja. Toisin sanoen, sen lisäksi, että tämä on yksi oppaan halvimmista, on se myös yksi niistä kengistä, jotka selviytyvät kylmyydestä parhaiten.

Yksi asia, jota voidaan pitää suurena plussa tässä kengässä, on se, että sillä on myös hieno design. Se näyttää klassiselta chelsea-saappaalta, huopamaisella kankaalla ulkopuolella. Kengän alla on yhteensä 16 nastaa jotka on valmistettu teräksestä ja kumista hyvän ja oikeanlaisen pidon takaamiseksi.

Siinä on myös täysin vedenpitävä Goretex-ulkokalvo, mikä tarkoittaa myös sitä, että kenkä hengittää ja jalat eivät jää liian suljetuksi. Kengät suljetaan näppärällä vetoketjulla ja ovat helppo pukea ja riisua. Mielestämme tämä on yksi tämän oppaan hintansa arvoisimmista tuotteista, ja jokaisen, joka haluaa säästää hieman, kannattaa tutustua näihin.


Halti Lynx mid DrymaxX Nastakengät

Halti Lynx mid DrymaxX Nastakengät

Tarkista hinta ja saatavuus:

Tämä on erittäin hyvä kenkä, joka sopii sekä naisille että miehille. Malli on myös täydellinen vaihtoehto, jos sinulla ei ole niin suurta budjettia, mutta haluat silti kengän, joka antaa hyvän pidon talvella.

Tämä kenkä on suunniteltu sopimaan esimerkiksi talvivaellukseen ja muuhun toimintaan ulkona lumessa. Mallin alla on kunnolliset metallinastat, jotka yhdessä karkean pohjakuvion kanssa varmistavat, että et liukastu.

Kenkä on myös vedenpitävä ja yhdessä hyvän vuorauksen kanssa pitää jalat sekä lämpimänä että kuivana sekä lumessa että sohjossa. Mallissa on klassinen nauhoitus, jonka avulla saat kengät istumaan hyvin koko jalan ympärille.

Toinen plus näissä kengissä on, että niissä on heijastavia osia. Jos käytät niitä kävelyteillä, voivat ne siten edesauttaa sitä että näyt hieman paremmin. Vaikka ne eivät korvaa tavallisia refleksejä, voivat ne olla hyvä täydennys.


Icebug Pace3 BUGrip GTX

Icebug Pace3 BUGrip GTX

Tarkista hinta ja saatavuus:

Tämä kenkä sopii hyvin niille, jotka esimerkiksi ulkoiluttavat usein koiraa tai käyvät säännöllisesti kävelyllä ja liikkuvat talvella. Se on suunniteltu melko klassiseksi kengäksi, eikä se ole ehkä tyylikkäin, mutta toimiva ja helppokäyttöinen.

Myös tämä kenkä on varustettu Goretex-kalvolla, joka varmistaa, että se pitää jalat sekä lämpiminä että kuivina läpi talven, kaikissa sääolosuhteissa. Kengässä on 16 nastaa, jotka on suunniteltu pitämään hyvin pinnoilla, kuten asfaltilla, joka muuten voi kuluttaa paljon nastoja.

Iso plussa on, että yläosa on valmistettu niin sanotusta Ripstop-nailonista. Tämä tarkoittaa, että sitä on sekä helppo huoltaa että se kestää hyvin eikä kulu niin helposti. Jos haluat kengän jonka omistaa pitkään ja käyttää sitä pitkään ja olet kyllästynyt kenkiin, jotka kuluvat tai rikkoutuvat nopeasti, on tämä kenkä, jota kannattaa tarkastella lähemmin.


Icebug Stavre BUGrip GTX

Icebug Stavre BUGrip GTX

Tarkista hinta ja saatavuus:

Myös tämä on hyvä kenkä, joka sopii erinomaisesti aktiviteetteihin, kuten patikointiin talvella. Malli on joustava ja kevyt ja toimii erinomaisesti joustavana yleiskenkänä talvella, kun pinta on liukas.

Tämän kengän muotoilu on hieno ja siinä on sinertävä pohjallinen. Tämä antaa sille hieman urheilullisemman ilmeen ja tekee siitä hyvän valinnan, jos tavalliset kengät näyttävät mielestäsi hieman liian yksinkertaisilta ja tylsiltä.

Malli on varustettu BOA fit -järjestelmällä. Tämä helpottaa pukemista, ja koko kengän ympärillä olevat nauhat, jotka voidaan säätää erittäin tarkasti, myötävaikuttavat siihen, että se sopii myös erittäin hyvin jalan ympärille.

Kenkä on myös täysin vedenpitävä ja varustettu Gore-tex-kalvolla. Kuten aiemmin kerrottu, ei tämä kalvo ole vain täysin vedenpitävä, mutta se myös hengittää ja myötävaikuttaa siihen, että jalat eivät hikoile edes silloin kun on lämmin.

Pohjassa on 16 hyvää nastaa ja karkea rakenne antaa sille hyvän pidon. Tämä on kenkä, jota voidaan käyttää sekä kävelyteillä, että helpomassa maastossa. Se on yksi oppaan kalleimmista, mutta on myös vankka ja hyvä kenkä, joka säilyttää korkean laadun.


Icebug NewRun BUGrip GTX

Icebug NewRun BUGrip

Tarkista hinta ja saatavuus:

Jotkut juoksukengät on mukautettu talvella metsässä juoksemiseen, hyvällä pidolla. Monet juoksijat eivät kuitenkaan juokse metsässä, vaan teillä tai kaupungissa. Tästä syystä tässä on kenkä, joka on erityisesti mukautettu selviytymään talvella juoksemisesta kovilla pinnoilla.

Kuten useimmat tämän oppaan kengät, on se varustettu kiinteillä kovametalliteräksillä olevilla nastoilla, jotka tarjoavat hyvän pidon eivätkä kulu helposti. Pohjassa on myös karkea kuviointi, joka tekee siitä entistä vakaamman.

Goretex-kalvolla kenkä mukautuu myös suomalaiseen talven säähän ja varmistaa, että jalat pysyvät kuivina, hengittävät ja kuljettavat ylimääräisen lämmön ja kosteuden pois. BOA fit -järjestelmä varmistaa, että kenkä on helppo pukea jalkaan ja että se mukautuu jalkaan ja istuu erittäin hyvin.

Tässä kengässä on myös huolehdittu siitä, että jaloille jää hieman ylimääräistä tilaa. Tämä tarkoittaa, että kenkään mahtuu enemmän lämpöä ja jalkojen luonnollinen lämpö voi osallistua lämmittämään kengän pintaa. Täydellinen sinulle, jolla on usein kylmät jalat ulkoillessa.


Icebug Arcus BUGrip

Icebug Arcus BUGrip

Tarkista hinta ja saatavuus:

Mitä tulee juoksukenkiin, sopivat eri mallit erityyppisille juoksijoille. Tässä on kenkä, joka sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat juosta rauhallisesti ja pitkiä lenkkejä tai palautumislenkkeihin talvella.

Malli on täysin vettähylkivä ja varmistaa, että jalat ovat kuivat juoksun aikana. Siinä on tyylikäs ja urheilullinen muotoilu, joka saa sinut haluamaan seuraavalle juoksulle.

13 nastaa kengän alla varmistavat, ettet liukastu juostessasi. Tässä kengässä on myös hyvin ja huolellisesti suunniteltu pohja, joka antaa hyvän vasteen askeleessa. Pohja on myös kestävä ja tulee saamaan sinut monien juoksujen läpi ja kestää enemmän kilometrejä kuin monet muut juoksukengät.

Toinen tälle kengälle ominaista on se, että se on kevyt. Nastoista ja ylimääräisestä tekniikasta huolimatta se ei ole millään tavalla kömpelö vaan antaa kevyen ja joustavan tunteen juoksussa.

Yksi asia, joka voidaan mainita Icebugin nastojen ja pohjan suhteen, on se, että siinä on erityinen tekniikka, kuten monissa Icebugin malleissa, mikä tekee siitä erityisen sopivan juoksuun. Nastat ovat dynaamisia eivätkä ole 100 % kiinteitä, mikä tarkoittaa, että ne mukautuvat kenkään kohdistuvaan painoon sekä pintaan jolla juokset.


Icebug Adak ReWool BUGrip

Icebug Adak ReWool BUGrip

Tarkista hinta ja saatavuus:

Tämä on Icebugin malli, joka sopii erittäin hyvin niille, jotka haluavat todella hyvät kengät, jotka sopivat kylmimpiin päiviin, mutta samalla antavat hyvän pohjan. kengissä on erittäin mukava muotoilu, varressa nahkaa ja yläosassa merinovillaa.

Kengässä on erityinen Primaloft Bio -eristys, joka pitää kylmän poissa. Se on myös vuorattu kunnollisella fleecevuorella, joka varmistaa, etteivät jalat jäädy, vaikka lämpötila putoaisi todella alhaiseksi.

Tämän kengän plussa on, että siinä on nauhoitus koko matkan varren yläosasta pitkälle jalan alaosaan. Tämä tarkoittaa, että se sopii erittäin hyvin jalan ympärille ja että voit säätää, miten sidot kengät jalkoihin.

Kengässä on vankka ja korkea varsi, joka varmistaa, että lumi ja muut eivät pääse sisälle, ja tarjoaa hyvän päällekkäisyyden housujen tai lämpöhousujen kanssa. Lyhyesti sanottuna tämä on yksi tämän oppaan jykevimmistä kengistä ja on vaikeasti päihitettävä vaihtoehto, jos haluat kengän, joka pitää jalkasi lämpiminä säällä kuin säällä.


Icebug Rover BUGrip GTX

Icebug Rover BUGrip GTX

Ei saatavilla.

Jos etsit vähän enemmän ulkoilukenkiä, joita voit käyttää esimerkiksi kävelyyn tai jopa juoksemiseen, saattaa nämä kengät olla tutustumisen arvoinen kohde. Tämä malli ei ole ehkä muotoilultaan elegantein, mutta toiminnallisuuden suhteen sitä on melko vaikea lyödä.

On päätetty tehdä yhteistyötä useiden eri järjestelmien kanssa tässä kengässä. Siinä on muun muassa Goretexistä valmistettu ulkokalvo. Tällä tavalla kenkä on täysin vedenpitävä, mutta silti hengittävä.

Kenkä on myös varustettu BOA fit -ratkaisulla. Tämä tarkoittaa, että se on helppo kiristää jalkaan pienen kiinnitysmekanismin avulla. Kenkä on siten helppo pukea jalkaan, mutta tämä järjestelmä tarkoittaa myös, että se istuu erittäin hyvin jalkaan.

Jos aiot kävellä tai juosta metsässä, on tämä kenkä täydellinen. Alapuolella on peräti 19 kovametalliteräksistä nastaa, jotka tarjoavat hyvän pidon lähes kaikilla pinnoilla. Kenkä on täysin pehmustettu ja antaa hyvän tuen jalalle ja on mukava.

Hyvä kenkä, joka on myös hieman korkeampi hinnaltaan. Jos sinulla, kuten monilla muillakin, on vaikeuksia löytää hyvä nastoilla varustettu talvikenkä kaikkiin talven erilaisiin vastoinkäymisiin ja seikkailuihin, voi tämä malli olla panostamisen arvoinen.


Icebug Haze Mid Biosole GTX

Icebug Haze Mid Biosole GTX

Ei saatavilla.

Tämä kenkä voi olla hyvä valinta, jos kävelet usein metsässä talvella tai jos saatat jopa työskennellä sellaisessa tai vastaavassa ympäristössä. Kenkä tarjoaa hyvän pidon ja siinä on monia ominaisuuksia, jotka saavat sen selviytymään hieman vaikeammassakin maastossa.

Haze-kengät, kuten useimmat Icebugin mallit, voidaan valita nastoilla tai ilman.

Mitä tälle mallille on tehty että se selviytyisi hieman kovemmissakin ympäristöissä, on muun muassa ns. lokasuoja, joka kiertää koko kengän ympäri ja suojaa sitä mudalta ja muulta. Kenkä on myös vääntöjäykkä, mikä tarkoittaa, että se kestää epätasaiset pinnat ja vähentää riskiä astua vahingossa vinoon.


Icebug Torne BUGrip GTX

Icebug Torne BUGrip GTX

Ei saatavilla.

Tässä on kenkäpari sinulle, joka haluat pärjätä kaikista kylmimmistä olosuhteista. Tämä malli todennäköisesti auttaa sinut läpi minkä tahansa talven koko maassa.

Kunnollisilla kovametallinastoilla ja karkealla pohjalla se varmistaa, että et liukastu, vaikka kävelisit lumella tai jäällä. Tämä on korkea saapas, jossa on kunnollinen varsi, joka pitää jalat lämpimänä.

Tämä on Icebugin lämpimin kenkä. Siinä on muun muassa Goretexin teknologia, joka auttaa eristämään kengän ja varmistaa, että se kestää miinus 30 asteen lämpötiloja normaalin toiminnan aikana. Kenkä on myös vuorattu villasekoitteella, joka tekee siitä mukavan, mutta myös lämpimämmän.

Varsi on korkea ja siinä on nauhoitus ylös asti, mikä tarkoittaa, että kenkä istuu hyvin jalassa. Toinen plussa on, että tämä kenkä, kuten yllä oleva malli, on varustettu niin sanotulla lokasuojalla koko saappaan ympärillä. Tämä myötävaikuttaa muun muassa siihen, että sen käyttöikä on pidempi, sekä että se selviytyy vaativammasta maastosta ja ankarammista ympäristöistä.


Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip

Ei saatavilla.

Niille, jotka paneutuvat juoksemisen maailmaan,  saattavat kaikki materiaalit ja kaikki ostettavat kengät tuntua hieman masentavilta. Tuotteita on järjettömän paljon ja monet ovat sitä mieltä, että kenkiä pitäisi olla erilaisia ​​eri pinnoille ja sen mukaan, juokseeko kovaa vai rauhassa.

Tämä tietysti täyttää tarkoituksensa, mutta niille, jotka eivät ole eliittitasoa, riittä yksi kenkä, jota voidaan käyttää useimpiin tarkoituksiin melko usein. Icebug on tällä kehittänyt yleiskengän, jota voidaan käyttää kaikilla pinnoilla ympäri vuoden.

Kengän keskikorkea varsi ja kohtalaisen paksu pohja mahdollistavat sen, että sitä voidaan käyttää sekä palautumissessioissa, mutta myös silloin, kun haluat painaa ja juosta kovempaa ja nopeampaa treeniä. Toisin sanoen kenkä, jota voi käyttää koko harjoituksen ajan ja enemmän tai vähemmän kaikenlaiseen juoksuharjoitteluun.

Pohjalta löytyvä pito oikeilla, dynaamisilla kovametalliteräksisillä nastoilla tarkoittaa myös, että tämä kenkä tarjoaa riittävän pidon käytettäväksi jäällä tai lumella talvella. Näillä kengillä ei kuitenkaan ole ongelma juosta kesälläkään ja nastat on tehty kestämään kovempiakin pintoja, samalla kun ne antavat sinulle poikkeuksellisen pidon metsässä ja maastossa.


Mikä Icebug on ja miten heidän nastalliset kengät toimivat?

Kuten yllä olevasta oppaasta näet, monet valitsemistamme kengistä ovat Icebugin valmistamia. Tämä on erittäin hyvä merkki, joka on erikoistunut tuottamaan kenkiä, joissa on hyvä pito. Kengissä käytetään peräti 6 erilaista tekniikkaa parhaan mahdollisen pidon saamiseksi erilaisilla pinnoilla.

BUGrip®

Ensimmäinen tekniikka on se, jonka olet nähnyt useimmissa yllä olevan oppaan kengissä. BUgrip on liukkaille pinnoille, kuten lumelle ja jäälle, käytettävä ratkaisu.

Tekniikka koostuu kumipohjasta, jossa on sisäänrakennetut hiiliteräsnastat. Nämä nastat ovat toisistaan ​​erillään ja myös dynaamisia, eli hieman liikkuvia. Tämä antaa niille mahdollisuuden mukautua siihen, mitä painetta kenkään kohdistuu, mutta myös siihen, miltä pinta näyttää.

RB9X™

Tämä on pitotekniikka, joka on ensisijaisesti sovitettu erilaisille märille tai liukkaille pinnoille. Tämä versio on nastaton ja toimii sen sijaan kumin avulla, joka tarjoaa erittäin hyvän pidon sekä liukkaalla kivellä että hankalilla juurilla. Icebugin mukaan markkinoilla ei ole mitään vastaavaa, ja tällä tekniikalla varustetut kengät sopivat täydellisesti niille, jotka haluavat treenata metsässä ja maastossa.

Muut tekniikat

Näiden kahden lisäksi on olemassa myös OLX, jossa työskentelee kiinteät nastat dynaamisten sijaan. Käytössä on myös bisolia, jossa luonnonkumi on korvattu synteettisellä kumilla öljyriippuvuuden vähentämiseksi.

Michelin WInter Compound on teknologia, joka on kehitetty yhteistyössä rengasvalmistaja Michelinin kanssa tuoden markkinoille kengät jotka ilman nastoja antavat erittäin hyvän pidon lumella ja jäällä. Lopuksi heillä on myös Bugweb-nimiset löysät nastat, joka on mukautettu Icebugin kenkiin. Ne sopivat pohjaan ja istuvat siellä tiukemmin kuin tavalliset nastat.

Monet Icebugin kengistä käyttävät useita näitä tekniikoita samassa kengässä.

Pitäisikö sinun käyttää nastallisia kenkiä vai ostaa erilliset nastat?

Erilaisten nastoitettujen kenkien lisäksi löytyy tietysti myös erilliset nastat, joita voi laittaa normaalisti käyttämiin kenkiin. Tässä tulee vähän erillisten nastojen ja nastoitettujen kenkien eduista ja haitoista.

Erillisten nastojen suuri etu on tietysti se, että voit mukauttaa ja ottaa ne pois milloin haluat. Maassa, jossa meillä ei usein ole lunta läpi talven joka paikassa, mutta sää ja pinta voivat vaihdella, voi tämä tietysti olla plussaa. Lisäksi voit jatkaa tavallisten kenkien käyttöä ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa talven tullessa.

Toisaalta ei ole varmaa, että tavalliset kengät ovat tarpeeksi lämpimiä talven aikana ja että joudut ehkä silti investoimaan uuteen pariin. Lisäksi ei ole varmaa, että käyttämilläsi kengillä on muita lumella ja jäällä liukumista estäviä ominaisuuksia, kuten karkea ja hyvän rakenteen omaava pohja.

Mitä tulee nastallisiin kenkiin, ovat ne käteviä siitä syystä, ettei sinun tarvitse säätä erillisten nastojen kanssa ja voit vain pukea kengät jalkaan ja mennä ulos. Nämä kengät soveltuvat yleensä myös kylmempään ilmastoon ja ovat hyviä talvikenkiä.

Ne tarjoavat usein paremman pohjan kovemmilla pinnoilla, kuten pakatulla lumella. Valmistajat ovat myös yhdistäneet nastoihin esimerkiksi karkeita pohjakuvioita ja joskus hieman tahmeampaa kumia, joka voi antaa paremman pidon jäällä. Tämän tyyppisissä kengissä käytetään siis useita erilaisia ​​tekniikoita hyvän pidon saamiseksi eri pinnoilla.

Toivomme, että tämä artikkeli oli hyödyllinen ja että opit hieman lisää nastakengistä. Yllä olevasta oppaasta toivomme myös, että löydät parin, jonka avulla voit odottaa innolla liukastumatonta talvea.


Täältä löydät lisää vinkkejä talvikengistä!