Parhaat taaperokärryt 2024: Testin parhaat kärryt vauvoille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Vanhemmat eivät koskaan unohda lasten ensiaskeleita, mutta kehitys vie aikaa ja vaatii paljon harjoitusta ja kärsivällisyyttä. Monet käyttävät kävelyn taaperokärryä, koska se on käytännöllinen ja kätevä tapa, jolla lapset voivat oppia kävelemään ilman vanhemman apua. Olemme valinneet parhaat kävelyyn opetteluun tarkoitetut taaperokärryt, jotta lapsesi saisi parhaan ja turvallisimman kokemuksen ensimmäisistä askelistaan omilla jaloillaan!

Lapset harjoittelevat kävelyä kävelytuolin kanssa

Mikä taaperokärry on paras testissä?

Jos haluat klassiset puiset kärryt, suosittelemme joko Micki Kävelyvaunu tai BRIO Learning to Walk -kärryjä. Ne ovat todella laadukkaita ja tukevia puisia taaperokärryjä, ja niiden hinnat ovat edulliset.

Micki Kävelyvaunu

BRIO Kävelyvaunu

Jos haluat version, jossa lapsesi voi istua ja liikkua, tutustu artikkeliin kävelytuoleista. Sitten kun lapset ovat hieman vanhempia, saattaa olla aika hankkia ensimmäinen tasapainopyörä!

Arvosteluja 13 mahtavista taaperokärryistä

Tässä on yksityiskohtaisempia arvosteluja ja tietoja kaikista tarkastelemistamme taaperokärryistä.

Toinen suosittu vauvalelu on niin sanottu hakka, pieni penkki, jolla voi vasaroida!

Micki Senses Taaperokärry

Micki Kävelyvaunu

Katso hinta täältä:

Micki taaperokärry on yksi klassisimmista ja rakastetuimmista vaihtoehdoista, ja se on sekä lasten että heidän vanhempiensa suuri suosikki. Kärry on harmaa, ja siinä on vihreitä pellavaisia yksityiskohtia, ja se on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta. Etupuolella on söpöt pupun kasvot, joten vaunuista tulee hauska, mukava ja turvallinen lelu ja ystävä lapsellesi.

Tämä taaperokärry on vakaa vaihtoehto, jossa lapsi voi ottaa turvallisesti ensimmäiset askeleensa. Säädettävän kahvan ansiosta rattaat ovat uskollinen kumppani lapsesi koko nuoruuden ajan, jopa sen jälkeen, kun hän on oppinut kävelemään.

Sekä lapset että aikuiset ovat tyytyväisiä Micki taaperokärryyn, sillä ne on helppo koota ja lapsen on helppo käyttää niitä. Tämä on kärry, joka sopii erinomaisesti lasten aktiviteetteihin kotona!

Sinun ei myöskään tarvitse olla huolissaan siitä, että lapsesi alistuisi myrkyllisille aineille tai kemikaaleille, sillä Micki taaperokärryt täyttävät leluja koskevat EU:n standardit (EN71) ja kemikaaleja koskevat määräykset (REACH ja SVHC).

Micki Senses Taaperokärryt ovat myös edullisemmasta päästä, mutta ne ovat laadukkaammat kuin monet kilpailijoiden vaunut – meille tämä tuote on selkeä valinta!


BRIO Kävelyvaunu

BRIO Kävelyvaunu

Katso hinta täältä:

BRIO:n Kävelyvaunut ovat todellinen klassikko, joka on jo vuosia auttanut lapsia ottamaan ensimmäiset askeleensa. Suositun mallin ansiosta lasten on helppo edetä eteenpäin epävakaista ja horjuvaa jaloistaan huolimatta ja lopulta pärjätä omillaan.

Nämä kävelyvaunut ovat erittäin mukautuvat, jotta lapsesi saa siitä kaiken irti. Siksi sekä kahvoja että jarruja voidaan säätää.

BRIO-vaunuja on saatavilla punaisina keltaisilla korostuksilla sekä mustina. Molemmat on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, sillä BRIO pitää huolta planeetan suojelusta ja tarjoaa lapsille laadukkaita leluja.

Tätä kävelyvaunua suositellaan käytettäväksi jo kun lapsi on vuoden ikäinen, ja niitä voi käyttää useita vuosia sen jälkeen kun lapsi on oppinut kävelemään. Pidämme BRIOn vaunuissa eniten siitä, että ne ovat sekä laadukkaat että edulliset!


Babblarna Taaperokärry

Babblarna Taaperokärry

Katso hinta täältä:

Onko lapsesi ihastunut Babblarna hahmoihin ja vasta ottamassa ensiaskeleitaan? Sitten meillä on paras ehdotus sinulle ja lapsellesi, Babblarna – Taaperokärry!

Tämä ruotsissa suunniteltu kärry on tarkoitettu lapsille, jotka ottavat ensimmäiset askeleensa noin 6 kuukauden iästä alkaen. Vaunut ovat vakaat ja antavat vauvalle hyvän ja turvallisen tuen, ja Tut, Babblarna-hahmojen ystävä, istuu vaunujen etuosassa ja näyttää tietä.

Kärry on koristeltu erilaisilla Babblarna-hahmoilla leikkisissä väreissä ja muodoissa, joista osa voi myös pyöriä. Tämä on hyvä tapa kehittää ja oppia värejä ja muotoja sekä harjoitella seisomaan nousemista ja eteenpäin kävelyä.

Kärry on pääosin valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, ja pyörät ovat jarrutettavia, PVC-vapaasta muovista valmistettuja. Kahva on säädettävissä, ja rattaat ovat loistava lelu myös sen jälkeen, kun lapsi on oppinut kävelemään.

Babblarna taaperokärry on valmistettu EN71-lelustandardin ja kemikaaliturvallisuutta koskevien säännösten (REACH ja SVHC) mukaisesti.

Babblarna taaperokärry on hintaluokan keskivaiheilla, ja se on mukava ja arvostettu puulelu, josta pitävät yleensä sekä lapset että vanhemmat.


Inovi Taaperokärry Vakaa

Inovi Taaperokärry Vakaa

Katso hinta täältä:

Onko lapsesi yrittänyt opetella kävelemään kärryillä, mutta kaatuu tai kaatuu helposti niiden kanssa? Tällaista voi tapahtua, mutta kukaan ei halua lapsi loukkaa itsensä, kun hän yrittää rohkeasti oppia kävelemään omin avuin! Jos etsit taaperokärryä, joka on vakaampi kuin monet muut, voimme suositella Inovin Taaperokärryä joka on vakaa.

Tämän kärryn etiketti vastaa sen käyttötarkoitusta, nimittäin sitä, että se on vakaa. Toisin kuin tavallisissa taaperokärryissä, tämän vaunun runko ulottuu perinteisiä vaunuja pidemmälle taaksepäin, kuten tukevat jalkapari. Tämä estää kärryjä kaatumasta taaksepäin, jolloin lapsi voi kaatua ja lyödä itsensä.

Inovin-Taaperokärry on valmistettu puusta, jonka pohjana on musta ja puunväri ja yksityiskohtina vaaleanpunainen, turkoosi ja valkoinen. Vaunun jarruvastus on säädettävissä, ja pyörät on valmistettu pehmeästä kumista, joten se rullaa pehmeästi ja mukavasti.

Inovi Taaperokärry on hintaluokan keskivaiheilla, ja se on vakaa ja kestävä lelu, joka kestää kovaa kohtelua.


Kids Concept Taaperokärry

Kids Concept Taaperokärry

Katso hinta täältä:

Harmaa Kids Concept -Taaperokärry on tyylikäs vaihtoehto, ja se kuuluu klassisiin malleihin. Se on suosittu ja arvostettu kärry, jota lapset rakastavat.

Kids Conceptissa turvallisuus on etusijalla, ja siksi tässä taaperokärryssä on tietenkin säädettävät jarrut. Sen turvallisuus ja toiminnallisuus ovat myös EU-standardien mukaisia, ja siksi se on CE-merkitty.

Tätä kärryä suositellaan käytettäväksi yksivuotiaille lapsille, ja ne ovat täydelliset tukemaan pieniä lapsia heidän ottaessaan ensimmäisiä askeliaan. Jopa sen jälkeen, kun lapsi on oppinut kävelemään, tämä kärry toimii hauskana leluna tai kaverina, joka sopii täydellisesti pehmolelujen, nukkejen, autojen tai muiden lelujen kuljettamiseen lapsesi pienillä matkoilla.

Kids Concept Taaperokärry on myös mukava vaihtoehto lompakolle, ja voimme suositella sitä mukavaksi lahjaksi ristiäispäivänä tai ehkä ensimmäisenä syntymäpäivänä!


Smoby Kävelyauto

Smoby Kävelyauto

Katso hinta täältä:

Onko lapsesi, lapsenlapsesi tai ehkä sisaruksesi ihastunut ja innostunut autoista? Jos näin on, esittelemme Smobyn Kävelyvaunu -auton – uskomattoman edullisen vaihtoehdon! Tämä taaperokärry ei ole vain kärry, vaan myös pieni auto, jonka avulla lapsesi voi oppia kävelemään, mutta myös leikkiä sillä.

Olemme selvästi tyytyväisiä tähän monipuoliseen taaperokärryyn, joka on paitsi edullinen myös pitkäikäinen, sillä lapsi voi käyttää sitä autona, kun kävely tai juokseminen käy liian raskaaksi tai kun taaperokärryt eivät yksinkertaisesti enää kiinnosta.

Autossa on leikkisä ja hauska sininen muotoilu, jossa on vihreitä yksityiskohtia ja söpöt kasvot edessä. Kärryä voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona, ja sitä on helppo liikutella. Lisäominaisuutena istuimen voi nostaa ylös ja käyttää säilytystilana, jotta kaikki matkatarvikkeet ovat mukana.

Smobyn taaperokärry-auto on laadukas ja täyttää CE-merkinnän vaatimukset. Jos lapsesi kiinnostus autoja kohtaan jatkuu vanhemmiten, hän saattaa jopa haluta oman lapsille suunnatun sähköauton, kun hän on hieman vanhempi!


Plasto Taaperokärry

Plasto Taaperokärry

Katso hinta täältä:

Etsitkö ristiäis- tai syntymäpäivälahjaa pienelle ystävälle, joka ottaa ensiaskeleitaan? Plaston Taaperokärryt ovat edullinen vaihtoehto, joka sopii useimmille yli 10 kuukauden ikäisille lapsille.

Kärry on saatavana mustana ja vaaleanpunaisena, ja sen muotoilu on tyylikäs ja yksinkertainen, eikä se kiinnitä liikaa huomiota itseensä. Siinä on myös hiljaiset pyörät, joten muuta perhettä ei tarvitse herättää aamulla kiukkuisten lasten ja pienten sisarusten takia.

Plasto-taaperokärry on nimensä mukaisesti pääosin valmistettu muovista. Siksi se painaa huomattavasti vähemmän kuin perinteiset puiset kärryt. Siksi se voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ottaa vaunun mukaansa, kun perhe lähtee esimerkiksi illalliselle tai pienelle lomalle.

Plasto Taaperokärry on luonnollisesti leluja koskevan EU:n standardin mukainen ja CE-merkitty. Siinä on myös jarru ja suuri säilytystila.


Classic World Taaperokärry

Classic World Taaperokärry

Myyty loppuun. Samanlaisia variantteja on saatavilla täältä:

Tarvitseeko lapsesi paljon virikkeitä ja onko hän juuri tullut siihen vaiheeseen, jossa kaikki on kiinnostavaa ja jokainen paikka on löydettävä? Jos näin on, olemme löytäneet lapsellesi täydellisen taaperokärryn! Classic Worldin taaperokärryjen avulla lapsellasi on kärry täynnä jännittäviä ja stimuloivia leluja, jotka ovat hänen mukanaan koko kävelyn ajan.

Tämä taaperokärry sopii parhaiten noin 18 kuukauden ikäisille lapsille. Sen etupuolella on hauskoja ja helposti haastavia tehtäviä, kuten palapeli, palapelilaatikko, hammaspyörät ja ksylofoni.

Classic World -Taaperokärryt ovat tukevat ja vakaat, jotta lapsesi on turvassa, kun hän oppii kävelemään ja nojaamaan rattaisiin kaatumatta. Lastenrattaat on CE-merkitty, ja ne ovat hintaluokan keskitasoa.


VIGA Nukenvaunut

VIGA Nukenvaunut

Katso hinta täältä:

Jos lapsesi rakastaa nukkeja, mutta tavalliset nukenvaunut eivät ole tarpeeksi vakaat tottumattomille ja epävakaille pikkujaloille, voimme suositella VIGA-nukenvaunuja. Tämä vaunu on taaperokärry, mutta se on suunniteltu vain nukkeja varten.

Jos lapsesi siis opettelee kävelemään ja haluaa nuken mukaansa, nämä rattaat ovat täydellinen ratkaisu. Kauniin vaaleanpunaisen värinsä ja söpöjen kukkatunnisteidensa ansiosta se on pienten lasten välitön suosikki.

VIGA-nukenvaunut sopii myös muille leluille, kuten pehmoleluille, palikoille tai pienille soittimille. Koska rungossa on perinteisiä kärryjä korkeammat reunat, siihen mahtuu myös suurempia esineitä ilman että ne putoavat pois.

Vaunussa on EU:n CE-merkintä, ja sen pyörät ovat pehmeät ja hellävaraiset lattialle.

VIGA Nukenvaunut on yksi halvimmista vaihtoehdoista, ja se on todella söpö versio, jota pienet lapset yleensä arvostavat.


Baby Einstein Musical Mix ‘N Roll 4-in-1 Aktiviteettikärry

Baby Einstein Musical Mix 'N Roll 4-in-1 Aktiviteettikärry

Katso hinta täältä:

Tämä on monikäyttöinen vaunu, jossa on lukuisia eri toimintoja. Lapset voivat leikkiä tällä tuntikausia, mutta varaudu siihen, että Baby Einstein Musical Mix -musiikkisoittimesta tulee hieman melua.

Baby Einstein on yhdysvaltalainen yritys, joka kehittää muun muassa opettavaisia leluja, joiden avulla lapset voivat kehittää kaikkia aistejaan. Se on ollut olemassa vuodesta 1996, jolloin yrityksen perusti äiti, joka halusi jakaa intohimonsa musiikkiin, taiteeseen, kieleen ja muuhun lastensa kanssa.

Tätä kävelyvaunua voidaan käyttää monin eri tavoin. Toisaalta se on erinomainen vaunu, johon lapsi voi nojata kävellessään. Se voidaan myös asettaa pieneksi pöydäksi, joka toimii näppäimistönä, jonka avulla pienet lapset voivat kokeilla erilaisia ääniä, soittimia ja musiikillisia elementtejä.

Lisäksi itse pöytä voidaan irrottaa ja käyttää piirtopöytänä tai pienille lapsille, jotka voivat istua lattialla ja tutkia erilaisia painikkeita ja vipuja. Kyseessä on todellinen aktiviteettikärry, jossa on monia mahdollisuuksia ja joka on hyödyllinen lapsen ensimmäisestä ikävuodesta alkaen siihen asti, kunnes lapsi kävelee täysin omatoimisesti.

Jos haluat taaperokärryt ja samalla tuoda musiikkia varhain kotiin, Baby Einstein Musical Mix ‘N Roll 4-in-1 Aktiviteettikärry on loistava vaihtoehto!


Stoy Taaperokärry

Stoy Taaperokärry

Katso hinta täältä:

Hieno Stoy-brändi kuuluu Scandinavian Kids Groupiin. He valmistavat laadukkaita tuotteita lapsille, ja heidän valikoimissaan on useita söpöjä taaperokärryjä.

Vakiomalli on yksinkertainen ja saatavilla useissa eri väreissä. Se on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, mikä takaa puuraaka-aineen kestävän tuotannon. Pyörät ovat tukevat ja paksulla kumikuorella varustetut, minkä ansiosta vaunu rullaa tasaisesti ja äänettömästi.

Kaikki Stoy-kärryt ovat CE-merkittyjä ja täyttävät kaikki EU:n lastentuotteiden turvallisuusvaatimukset.

Klassisen yksinkertaisen mallin lisäksi heillä on ihana keltainen jäätelökärry. Mukana tulee useita ihastuttavia lelupurkkeja ja tarvikkeita, jotka on valmistettu samasta hienosta puumateriaalista. Tällainen vaunu sopii kuitenkin paremmin hieman vanhemmille lapsille, noin 3-vuotiaista alkaen, varsinkin jos lapsi aikoo käyttää leluja kunnolla.

Olemme erittäin vaikuttuneita Stoyn taaperokärryistä. Niissä yhdistyvät edullisuus, kaunis muotoilu ja lasten turvallisuus ihailtavalla tavalla. Todella hienot kärrut, kannattaa katsoa tarkemmin!


Smallstuff Puinen Taaperokärry Truck

Smallstuff Puinen Taaperokärry Truck

Katso hinta täältä:

Mikä olisikaan hauskempaa pienimmille kuin oma pieni kuorma-auto! Tämän Smallstuffin Taaperokärryn avulla lapsesi saa käyttöönsä ainutlaatuisen taaperokärryn, jossa on mukava kuorma-auton muotoilu, joka saattaa saada lapsesi haaveilemaan ja unelmoimaan siitä, että hän voisi jonain päivänä istua oikean auton ratissa.

Tämän taaperokärryn avulla lapsi kehittää kävelytaitojaan, mutta myös mielikuvitus saa vauhtia. Sen lisäksi, että vaunu on suunniteltu kuorma-auton tapaan, siinä on myös pieni bensiinisäiliö, jotta polttoainetta voidaan tankata, kun sen aika koittaa.

Lapsi voi myös säilyttää tässä vaunussa isompia tavaroita jännittäviä matkoja varten; ehkä pieni kuljettaja voi jopa auttaa äitiä ja isää kantamaan tavaroita huoneiden välillä?

Smallstuff Taaperokärry on CE-merkitty ja sovitettu vuoden ikäisille lapsille. Olemme selvästi tyytyväisiä tähän mukavaan kuorma-autokärryyn joka kuuluu listamme kalliimpiin malleihin.


Label Label Leikkivaunu palikoilla

Label Label Leikkivaunu palikoilla

Ei myydä verkossa

Label Labelin leikkivaunut palikoineen ovat todellinen herkku. Tämän vaunun avulla lapsesi voi lähteä jännittävälle matkalle hauskimmat lelunsa matkakumppaninaan. Kun kävelyreitti on lopuillaan, tavarat on helppo laittaa takaisin vaunuihin; tämä on hyvä tilaisuus pienille lapsille oppia heti alusta alkaen, miten tavarat laitetaan pois ja miten niistä pidetään huolta.

Tämän leikkivaunu erottuu muista tuotteista koska siinä on kivan kirkkaissa väreissä olevia palikoita. Niitä ovat saatavilla vaaleanpunaisina ja sinisinä, ja ne ovat sekä tyylikkäitä että leikkisiä. Niiden avulla lapset voivat harjoitella väri- ja muototaitojaan sekä koordinaatiota ja motoriikkaa.

Label Label -vaunu on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, ja se on maalattu lapsiystävällisellä vesipohjaisella maalilla. Se on valmistettu CE-merkintää koskevien EU:n tuotevaatimusten mukaisesti, ja sitä suositellaan yli 12 kuukauden ikäisille lapsille.

Label Label Leikkivaunu palikoilla on yksi kalliimmista rattaista, mutta mielestämme se on ehdottomasti hintansa arvoinen ylimääräisten palikoiden vuoksi. Tämä vaunu on vauvalle hauska pitkään vauva-aikana.


Mikä on taaperokärry?

Taaperokärry on tärkeä apuväline pienille lapsille, jotka harjoittelevat jalkataitojaan. Se otetaan yleensä käyttöön, kun lapsi on päässyt kävelytuoli vaiheesta ja on riittävän kehittynyt seisomaan omilla jaloillaan, mutta tarvitsee vielä tukea.

Taaperokärryn avulla lapsesi tuntee itsensä itsenäiseksi ja itsevarmaksi. Vaunu tuntuu vakaalta ja samalla se tekee liikkumisesta hauskaa ja jännittävää.

Taaperokärryllä voi kuitenkin olla muitakin toimintoja kuin se, että lapsi vain työntää sitä edessään, joten kärryä valitessasi kannattaa miettiä, mitä haluat lapsesi saavan siitä irti. Itse asiassa on monia taaperokääryjä, joihin on lisätty erilaisia toimintoja ja leluja, kuten palikoita, sisäänrakennettuja palapelejä ja soittimia. Tämä antaa lapsellesi lisää virikkeitä ja mahdollisuuden harjoitella lisää taitoja.

Taaperokärryn avulla kävelyn opettelu on pienille lapsille oiva väline kehittää motorisia taitojaan, koordinaatiota ja liikkumista sekä haastaa ja stimuloida heidän älyään ja mielikuvitustaan.

Minkä ikäisenä tulisi käyttää taaperokärryä?

Lasten kehitys voi vaihdella lapsesta toiseen, ja taaperokärry on siksi tarpeen eri vaiheissa tätä kehitystä.

Tavallisesti vauva pystyy istumaan itsenäisesti noin 5-10 kuukauden iässä. Samaan aikaan jotkut vauvat alkavat myös ryömiä, kun taas jotkut “ohittavat” tämän vaiheen. Noin 6 kuukauden iässä vauvan jalat ovat riittävän vahvat ja vakaat noustakseen seisomaan ja siirtyäkseen eteenpäin esimerkiksi aikuisen tai huonekalujen avulla.

Noin 9 kuukauden iässä useimmat lapset pystyvät kävelemään kävelytuolin avulla, ja vuoden ikäisenä heidän jalkansa pystyvät yleensä kantamaan kehoa ilman apua.

Taaperokärryissä on siis eniten hyötyä pienelle lapselle 6-12 kuukauden iässä, mutta ne voivat tietenkin olla suureksi iloksi ja hyödyksi myös sen jälkeen, kun lapsi on oppinut kävelemään.


Lisää leluihin liittyviä artikkeleita löydät täältä!