Parhaat talvihaalarit lapsille 2024: Paras testissä lapsille ja vauvoille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Kun talvi alkaa toden teolla, toppahaalarit ovat selvästi paras vaatekappale lapsille, jotka haluavat leikkiä lumessa. Ne pysyvät tiukasti kiinni, ne on helppo pukea ja pitävät lapsesi lämpimänä pitkinä, kylminä talvipäivinä. Tässä artikkelissa olemme valinneet suosikkimme ja määritelleet parhaat talvihaalarit lapsille!

Lapset, joilla on talvihaalarit, istuvat penkillä lumen kanssa

Mikä talvihaalari on testin paras?

Suosikkihaalarimme tänä vuonna on Polarn O. Pyret Weather Pro. Erittäin kestävä, vedenpitävä ja mukava ja helppo liikkua!

✅ Erittäin korkea laatu ja kestävyys

PO.P WeatherPRO® talvihaalari

Yksi ehdottomista suosikeistamme on Reima Stavanger. Se on sitkeä haalari, joka kestää lähes kaiken. Se on myös lämmin, mukava ja vedenpitävä! Supersuosittu talvihaalari, jota sekä lapset että vanhemmat todella arvostavat.

✅ Laatumerkki Suomesta

Reima Reimatec Stavanger talvihaalarit

Toinen todella hyvä valinta on Didriksonsin haalarit. Heidän haalarit Migisi ja Björnen ovat erittäin hienoja ja erittäin laadukkaita, kun taas hinta on ihan ok!

✅ Erittäin suosittu kaikkialla Pohjoismaissa

Didriksons Björnen Haalari

Vinkkejä! Lue arvostelumme matematiikkasovelluksesta Albert! Tapa harjoitella koulutaitoja pelien avulla.

Arvostelut 11 erilaisesta talvihaalarista lapsille

Tässä on tarkempi katsaus kaikkiin 11 testaamiimme toppahaalareihin. Kun on todella kylmä, lapset saattavat tarvita pitkiä alushousuja talvivaatteidensa alle!

Reima – Reimatec Stavanger

Reima Reimatec Stavanger talvihaalarit

Tarkista hinta osoitteesta:

Erittäin suosittu toppahaalari Reimalta, joka on ollut testivoittaja useissa testeissä ja josta meillä on myös erittäin hyviä kokemuksia.

Haalari on valmistettu todella kestävästä polyamidimateriaalista. Se on vedenpitävä 12 000 mm:iin asti, mikä on uskomattoman hyvä talvihaalariksi. Tässä puvussa lapsesi pysyy lämpimänä eikä kastu, vaikka lämpötila siirtyisi kohti 0 astetta ja lumi alkaisi sulaa.

Toinen Reima Stavangerin hieno ominaisuus on, että haalarin hengittävyys on hyvä. Se säätelee lämpöä paljon paremmin kuin monet vastaavat haalarit, joten lapsen tarvitsee harvoin hikoilla. Tästä huolimatta haalari on siis sekä tuulenpitävä että vedenpitävä.

Tässä talvihaalarissa on hyvin suora istuvuus, joka sopii myös hieman isommille lapsille. Se voidaan säätää vyötäröltä täydellisesti istuvaksi. Haalarissa on tietenkin tuulelta suojaava lämmin ja mukava huppu, joka voidaan tarvittaessa myös irrottaa.

Haalarissa on hyvät sivutaskut sekä älykäs sisätasku, joka suljetaan vetoketjulla. Jalkojen päissä on jalkahihnat, jotka on vedettävä talvisaappaiden päälle, jotta haalari istuu täydellisesti. Reima Stavangerin kanssa lapset ovat valmiita kaikenlaisiin lumileikkeihin koko talven ajan!

Tämä on selvästi yksi parhaista lasten talvihaalareista, ja siitä on saatavana kokoja, jotka sopivat noin 2-vuotiaista aina 10-vuotiaisiin asti. Reima Stavanger on yksi suosikeistamme suomalaiselta suosikkimerkiltämme!


Didriksons Björnen Haalari

Didriksons Björnen Haalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Björnen on erittäin suosittu haalari klassiselta Didriksons-merkiltä. Tämä toppahaalari on täysin kattava ja valmistettu materiaalista, joka on tuulenpitävä ja täysin vedenpitävä. Loistava vaate sekä syksyksi että talveksi.

Haalari on valmistettu hengittävästä materiaalista, mikä tarkoittaa, että lapsesi ei hikoile liikaa leudompina talvipäivinä tai intensiivisten leikkisessioiden aikana. Se on myös valmistettu kestävästä materiaalista, ja sen pitäisi epäilemättä kestää vuosia. Lisäksi Didriksonsin haalareissa on se nokkela ominaisuus, että haalarin jalkoja ja käsivarsia voi pidentää, jolloin haalari on yhtä kokoa suurempi. Tämä tekee siitä erittäin edullisen ja pidentää sen käyttöikää muutamalla vuodella.

Haalarissa on monia muita älykkäitä ominaisuuksia, kuten irrotettava huppu, jossa on tekoturkista. Myös turkki voidaan haluttaessa poistaa. Haalarissa on heijastimet käsivarsissa ja säärissä, tuulilaippa suojaa tuulelta vetoketjua pitkin. Koska haalari on vedenpitävä, se on ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön talvikuukausina. Alareunassa on jalkahihnat, jotka pitävät saappaat paikoillaan, ja siinä on myös turvasilmukka, jota voidaan käyttää käsineiden kiinnittämiseen.

Didriksons Björnen on palkittu klassinen haalari, joka on pitänyt monta lasta lämpimänä vuosien varrella. Se on myös tyylikäs vaatekappale, jota on saatavana useissa eri väreissä. Ne ovat melko suurikokoisia, joten sinun ei tarvitse valita liian suurta kokoa, kun tilaat tällaisen haalarin kotiisi.

Jos etsit hyvää talvihaalaria, Didriksons Björnen on täydellinen valinta useimmille. Arvostamme todella sitä, että he ovat miettineet kokoa niin, että sitä voidaan käyttää useita vuosia. Laatu, kestävyys, hyvä hinta ja hyvä suoja kylmää ja vettä vastaan tekevät tästä talvihaalarista ehdottoman suosikkimme juuri nyt!


Didriksons Migisi

Didriksons Migisi

Myydään vain:

Toinen erittäin suosittu lasten haalari ruotsalaiselta Didriksonsilta. Heidän Migisi-talvihaalarinsa on valmistettu tehokkaasta polyamidimateriaalista. Materiaalin ja teipattujen saumojen ansiosta haalarin vedenpitävyys on 10 000 mm.

Haalari sopii täydellisesti kasvavalle lapselle, sillä siinä on valmistajien “Extend Size System” -järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että haalarin käsivarsia ja jalkoja voidaan pidentää, jolloin voit käyttää sitä vielä ainakin yhtenä talvikautena lisää.

Kaiken kaikkiaan Didriksons Migisi on haalari, joka istuu erittäin hyvin. Sitä voidaan säätää vyötäröltä, jotta se istuu täydellisesti lapsesi koosta riippumatta. Siinä on monia hyviä ja käytännöllisiä yksityiskohtia, esimerkiksi:

 • Heijastimet sekä edessä että takana.
 • Lisävahvikkeet polvien ympärillä.
 • Huppu irrotettavalla tekoturkiksella.

Muista, että tämä haalari voi olla hieman iso, joten sinun ei tarvitse valita useita kokoja suurempaa. Kuten mainittu, se voidaan tarvittaessa pidentää.

Didriksons Migisi on loistava talvihaalari lapsille. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat, että se on uskomattoman vahva ja kestävä, että sitä voidaan käyttää useita vuosia ja että se on erittäin edullinen. Migisi saa meiltä erittäin vahvan suosituksen!


Polarn O. Pyret Weather Pro -talvihaalarit

PO.P WeatherPRO® talvihaalari

Jos tunnet meidät, tiedät, että olemme suuria Polarn O. Pyret -faneja. Heidän päällysvaatteensa ovat aina erittäin laadukkaita, mikä on ominaista myös tälle talvihaalarille.

Weather Pro on sekä tuulenpitävä että vedenpitävä, ja sitä on mukava käyttää, koska materiaali on hengittävää ja pitää hyvän sisälämpötilan. Vuori on taftia, joka on eräänlaista kudottua silkkimateriaalia. Haalarin selkäpuolella on fleecevuori, joka lisää lämpöä ja pehmeyttä, ja polvien ympärillä haalari on vahvistettu ylimääräisellä kankaalla kestävyyden ja suojan takaamiseksi.

Koko haalari on erittäin vedenpitävä, ja saumat on teipattu, jotta kosteus ei pääse sisään. Haalarin vesipatsaan paksuus on 12 000 mm, mikä on enemmän kuin hyväksyttävää tällaiselle vaatteelle.

Tietenkin myös tuuli pysyy poissa tässä kestävässä ja tukevassa haalarissa. Leuan ympärillä on suoja, joka estää vetoketjun hankautumisen leukaa ja poskia vasten.

Tämä talvihaalari on helppo pukea päälle ja riisua pois. Siinä on vetoketju, joka laskeutuu hieman alaspäin toista jalkaa pitkin, mikä tekee vaatteiden vaihtamisesta erittäin helppoa. Hihojen ja lahkeiden päissä on joustava materiaali, joka helpottaa pukemista ja pitää haalarin tiukasti kiinni, jotta lumi ei pääse sisään.

Koko suunnittelu on hyvin harkittu, jotta talvihaalari istuu hyvin lapsen vartaloon, on helppokäyttöinen ja pitää sään poissa. Erittäin toimiva talvivaate lapsille.

Polarn O. Pyretin vaatteisiin tulee harvoin pettyä, ja heidän vaatteensa ovat täydellinen esimerkki siitä, että saa sitä, mistä maksaa. Se maksaa hieman enemmän, mutta laatuero on huomattava. Tämä on erittäin mukava haalari, jolla lapsi leikkii mielellään useana talvena. Todella hyvä vaihtoehto, yksinkertaisesti!


Reima Gotland Haalari

Reima Gotland Haalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä Reiman haalari on yksi markkinoiden parhaista vaihtoehdoista vauvojen ja pienten lasten haalareista. Tämä on hyvin suosittu vaihtoehto, joka voidaan antaa vauvalle hänen ensimmäiseksi talvihaalarikseen.

Reima Gotland -talvihaalari on tehty kestämään kaikkein ankarimpia talviolosuhteita. Teipatuilla saumoilla, tuulenpitävyydellä ja erittäin hyvällä vedenpitävyydellä varustettu haalari on todella hyvä ja toimiva talvivaate. Materiaali on erittäin helppohoitoinen, sillä se kestää hyvin tehokkaasti kosteutta ja epäpuhtauksia.

Reimatec Gotland -talvihaalaria on saatavana vain pienempinä kokoina, ja se sopii pienemmille lapsille. Siinä on säädettävä huppu, jalkahihnat ja heijastimet, aivan kuten nykyaikaisessa talvihaalarissa pitääkin olla.

Erittäin lämmin, hengittävä ja poikkeuksellisen vedenpitävä materiaali tekevät tästä todella ainutlaatuisen lasten haalarin. Mielestämme tämä on paras valinta, lapsesi ollessaan 0-2-vuotias. Tutustu tähän, jos tarvitset talvihaalarin pikkulapselle!


Tretorn Sarek Expedition Talvihaalari

Tretorn Sarek Expedition Talvihaalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä haalari on todella hieno ja runsas versio ruotsalaiselta laatumerkiltä Tretornilta. Se pitää lapsesi erittäin lämpimänä, jopa talvipakkasessa vietettyjen kokonaisten päivien aikana.

Haalari on valmistettu kierrätetystä nailonmateriaalista, ja se on sekä vedenpitävä että tuulenpitävä. Saumat ovat teipatut, ja koko talvihaalari on kulutusta kestävä. Se kestää niin säätä kuin kovempia kelejä leikin aikana. Haalarin polvissa ja selässä on lisävahvistus, joka lisää kestävyyttä entisestään.

Tretorn Sarek Expeditionissa on monia älykkäitä ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Siinä on huppu, jonka voi irrottaa, sekä tekoturkki, jonka myös voi irrottaa. Haalarin kaulus suojaa hyvin säältä, kuten sateelta, tuulelta tai lumisateelta. Heijastimet on sijoitettu ympäriinsä, jotta näkyvyys paranee kaikista kulmista. Ne sijaitsevat säärissä, selässä ja hupussa. Koko haalari on myös valmistettu vegaaniystävällisistä materiaaleista.

Jalkojen alaosassa on lumilukko. Tämä ja silikonihihnat pitävät housun lahkeen tiukasti paikallaan saappaiden ympärillä. Hihansuissa on peukaloreiät, jotka pitävät hihan ja lapasen tiiviisti kiinni. Tretornin haalaria on saatavana kokoluokissa, jotka sopivat 1-vuotiaasta noin 8-vuotiaaseen asti. Kyseessä on erittäin joustava ja hyödyllinen talvihaalari, joka kestää pitkään ja jota käytetään todennäköisesti päivittäin parin talven ajan lasta kohden.

Arvostamme Tretorn Sarek Expedition -haalaria suuresti, ja se on yksi ehdottomista suosikkihaalareistamme. Sen hinta on hieman korkeampi, mikä on luultavasti ainoa negatiivinen asia, joka siitä on löydettävissä. Jos sinulla on tähän varaa ja haluat silkkaa laatua, tämä on yksi lasten talvihaalari, jota et todellakaan voi olla ostamatta!


Isbjörn of Sweden Penguin Haalari

Isbjörn of Sweden Penguin Haalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä kokonaisuus on vuosien varrella saanut erittäin hyvän maineen. Ne on valittu parhaiksi useissa vertailuissa, ja niitä on myyty kuin voileipiä. Ymmärrämme syyn siihen, sillä kyseessä on uskomattoman hyvin suunniteltu ja mukava talvihaalari!

Polar Bear of Swedenin Penguin on sekä veden- että tuulenpitävä. Se on yksi markkinoiden kestävimmistä haalareista, koska se on valmistettu kaksikerroksisesta materiaalista, jossa on erityinen kestävyyttä lisäävä kalvo.

Siinä on toimiva irrotettava huppu, säädettävä vyötärö, mukavat pehmeät hihansuut ja fiksusti sijoitetut heijastimet. Se on myös kyllästetty valmistajien Bionic Finish Eco -nimisellä vettä hylkivällä aineella, joka pitää haalarin kuivana ja puhtaana.

Haalarin saumat on teipattu kauttaaltaan tiiviyden lisäämiseksi. Myös vetoketjut on suljettu, eikä haalariin pääse kosteutta ulkopuolelta. Käsien ja jalkojen varrella olevat vetoketjut on suljettu. Käsien ja jalkojen varrella on niin sanotut “Grow Cuffsit”, jotka antavat sinulle mahdollisuuden pidentää haalaria. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää sitä vielä muutaman lisävuoden ajan, mikä tekee siitä paljon halvemman.

Hinta on hieman korkea, ja tämä on yksi tarkastelemistamme kalliimmista haalareista. Samaan aikaan laatu yksinkertaisesti maksaa, eikä materiaaleissa tai valmistuksessa ole säästetty.

Ruotsalainen Isbjörn on todella onnistunut toimittamaan kokonaisuuden, jota lähes kaikki sitä kokeilleet rakastavat. Voimme todellakin suositella Penguin-haalaria, jos haluat talvihaalarin, joka kestää pitkään ja täyttää kaikki kestävyyttä ja toimivuutta koskevat vaatimukset. Se on myös erittäin tyylikäs ja sitä on saatavana useissa eri väreissä. Vahva suositus meiltä!


Reima – Reimatec Finn Kiddo

Reima Reimatec Finn Kiddo

Tarkista hinta osoitteesta:

Tämä on toinen Reiman suosittu malli. Se istuu hieman löysemmin kuin jotkut muut Reiman talvihaalarit, ja siinä on erittäin mukava liikkua. Haalaria on saatavana monessa koossa, ja se sopii erinomaisesti esikouluikäisille tai kouluikäisille lapsille.

Reima Finn Kiddo on valmistettu Öko-Tex-sertifioidusta polyesteristä. Haalari on tuulenpitävä ja vedenkestävä, ja sen vesipatsas on 8000 mm. Pinta on käsitelty BIONIC-FINISH ECO -käsittelyllä, joka on ympäristöystävällinen kyllästys, joka pitää veden poissa ja tekee vaatteesta helposti puhdistettavan.

Käsivarsien ja jalkojen päissä olevat hihansuut ovat joustavat, ja ne voidaan helposti vetää kenkien tai hanskojen päälle. Haalarissa on tietenkin älykkäät heijastavat yksityiskohdat, jalkahihnat, jotka pitävät haalarin paikoillaan kenkien päällä, ja käytännöllinen irrotettava huppu.

Haalarin sisäpuoli on täysin sileä, joten se on uskomattoman helppo pukea ja riisua. Mikään ei jää kiinni tai takertele. Lapset voivat oppia pukemaan itsensä Reiman haalareihin ilman ongelmia.

Kaiken kaikkiaan tämä on erittäin käytännöllinen ja hyvä haalari, joka sopii täydellisesti Suomen kylmiin talviin. Heti lämpötilan laskiessa nollan alapuolelle tämä on erinomainen vaate, joka pitää sinut lämpimänä ongelmitta noin -20 asteeseen asti.

Kaiken kaikkiaan Reimatec Finn Kiddo on toinen tämän tuotemerkin todella mukavista lasten talvihaalareista. Olemme erittäin tyytyväisiä heidän talvivaatteidensa laatuun, ja myös tämä kestää!


Lindberg Colden

Lindberg Colden

Katso hinta osoitteessa:

Ruotsalainen tuotemerkki Lindberg on tunnettu laadukkaista vaatteistaan. Erityisesti heidän talvivaatteensa ovat olleet hyvin suosittuja jo pitkään.

Colden-haalari on vedenpitävä ja siinä on lämmin vuori, joka sopii pohjoismaiseen talvi-ilmastoon. Selkäpuolen vuori on valmistettu fleece-materiaalista ja muu vuori nailonista.

Haalari on suunniteltu pitämään lapset kuivina ja lämpiminä riippumatta siitä, onko ulkona lunta ja jäätä vai liukasta ja märkää. Älykkäät tarranauhat helpottavat hihansuiden pitämistä kireällä. Polvissa ja selässä haalari on erityisen vahva, mikä lisää kestävyyttä. Lindberg Coldenin vesipatsas on 15 000 mm.

Koko vaate on valmistettu kestävästä materiaalista, siinä on teipatut saumat ja fiksut heijastavat yksityiskohdat. Haalari on helppohoitoinen, ja sen voi pestä koneessa 40 asteessa.

Tätä kokonaisuutta koskevat online-arvostelut puhuvat puolestaan: se on erittäin suosittu ja täyttää odotukset. Tykkäämme siitä kovasti, ja olemme pitäneet Lindbergin lasten talvivaatteista jo pitkään.  Jos haluat kestävän ja erittäin käytännöllisen haalarin lapsellesi tänä talvena, Lindberg Colden on erinomainen valinta!


Nordbjørn Arctic Haalari – Halvin valinta

Nordbjørn Arctic Haalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Tässä meillä on talvihaalari todella hyvään hintaan! Halvin kaikista tarkastelemistamme haalareista. Tästä huolimatta se on erittäin laadukas, ja suosittelemme sitä lämpimästi.

Arctic-talvihaalari on lämpimästi vuorattu, ja se on tietenkin sekä tuulenpitävä että vedenpitävä. Se kestää hyvin useimmissa sääolosuhteissa, jopa sadepäivinä. Pinnassa on orgaaninen kyllästys, joka suojaa kosteudelta olematta haitallinen tai aiheuttamatta kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Haalari on mukava ja siinä on monia toiminnallisia yksityiskohtia, kuten hyvässä haalarissa pitääkin olla. Esimerkiksi joustavat jalkahihnat, hihansuut, joissa on reiät peukaloita varten, sekä hyvä vahvistus polvissa ja selässä lämpimyyden ja kestävyyden takaamiseksi. Muita hienoja yksityiskohtia ovat heijastimet, irrotettava huppu ja älykkäät vetoketjutaskut.

Nordbjørn Arctic -haalaria on saatavana useissa eri väreissä, ja se on tyylikäs haalari kaikessa yksinkertaisuudessaan. Joissakin väreissä haalaria on saatavana vain muutamassa koossa, kun taas toisissa on todella hyvä valikoima noin koosta 90 kokoon 140. Tutustu väreihin, niin löydät varmasti sinulle sopivan koon.

Olemme ehdottomasti vaikuttuneita siitä, että Nordbjørn on onnistunut tuottamaan näin hyvän kokonaisuuden näin edulliseen hintaan. Jos sinulla ei ole suurta budjettia tai et halua käyttää liikaa rahaa yhteen vaatekappaleeseen, tämä on uskomattoman hyvä vaihtoehto! Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen, ja se on jokaisen euron arvoinen.


Kuling Verbier

Kuling Verbier

Tarkista hinta osoitteesta:

Kuling Verbier on todella hyvin suunniteltu talvihaalari, jota on saatavilla melko edulliseen hintaan. Sillä on erittäin vaikuttava vedenpitävyysluokitus, joka on huikeat 15 000 mm, mikä on aivan huippuluokkaa. Kuling-talvihaalarin avulla lapsesi voi leikkiä vapaasti talvella kastelematta vaatteitaan.

Haalari on valmistettu polyamidista, ja siinä on pehmeä ja hieno polyesterivuori. Kylläste, joka pitää vaatteen kuivana ja lian loitolla, on valmistettu polyuretaanista. Haalari on helppohoitoinen, ja se voidaan tarvittaessa pestä koneessa.

Kuling Verbierissä on monta hyvää ja käytännöllistä yksityiskohtaa:

 • Huppu, jossa on irrotettava tekoturkis.
 • Taskut edessä.
 • Heijastavat yksityiskohdat ympäri haalaria.
 • Säädettävä vyötärönauha.
 • Erittäin vahva kangas polvissa ja selässä.

Olemme itse asiassa hyvin vaikuttuneita tästä talvihaalarista, se on todella lämmin ja miellyttävä, ja siinä on upea vuori, joka tarjoaa sekä pehmeyttä että lämpöä.

Lopuksi voidaan todeta, että Kuling Verbier on yksi parhaista lasten talvihaalareista, etenkin kun on kyse sen vedenpitävyydestä. Todella tiivis haalari, joka pitää lapsesi lämpimänä koko talven!


Kuling Chamonix Haalari

Kuling Chamonix Haalari

Tarkista hinta osoitteesta:

Ruotsalaisella Kuling-merkillä on erittäin mukava kokoelma toiminnallisia lastenvaatteita. Heidän talvivaatteensa ovat erittäin suosittuja, ja tämä on erittäin edullinen vaihtoehto.

Haalaria on saatavana monessa koossa, ja voit valita monista eri väreistä. Haalari on erittäin toimiva ja mukava vaate, joka on sekä veden- että tuulenpitävä. Se on kyllästetty vettä hylkivällä, myrkyttömällä pinnoitteella, joka pitää sen puhtaana ja tyylikkäänä eikä päästä vettä läpi.

Haalarissa on kaikki kalliimpien versioiden ominaisuudet, kuten irrotettava huppu, polvien ympärillä olevat vahvistukset, käytännölliset jalkahihnat, heijastavat yksityiskohdat, teipatut saumat ja joustavat hihat hihansuissa.

Olemme erittäin vaikuttuneita tästä kokonaisuudesta, varsinkin kun otetaan huomioon edullinen hinta. Se on loistava haalari, jota voi käyttää niin märkinä leutoina päivinä kuin todellisina talvipäivinä. Takana on ylimääräinen fleecevuori ja vuorattu kaulus, joka pitää lapsen lämpimänä ja haalarin tiukkana. Lisäksi koko vaate on hyvin hengittävä, mikä on tärkeää, koska lapset hikoilevat helposti aktiivisina hetkinä.

Kuling Chamonix Haalari on lähes yhtä hyvä kuin monet kalliimmat mallit, ja voimme todellakin suositella tätä. Se voi olla hieman vähemmän kestävä, mutta se on silti riittävän tukeva kestämään suurimman osan siitä, mitä se voi joutua kokemaan tyypillisen talven aikana. Annamme sille ehdottomasti suosituksen ja pidämme sitä parhaana budjettivalintana!


Mitä hyvä talvihaalari maksaa?

Suosittelemamme halvimmat alkavat noin 40 eurosta, mutta jos haluat todella hienon talvipuvun, jota lapsesi voi käyttää vuosia, voit odottaa maksavasi parhaista malleista noin 150 euroa.

Kuinka kauan talvihaalari kestää?

Haalarin kesto riippuu kahdesta asiasta: Kuinka kestävä se on ja kuinka nopeasti lapsesi kasvaa. Hyvän haalarin pitäisi kestää vähintään kaksi talvea, jos ostat kokoa, johon lapsesi voi kasvaa. Haalari voi kestää kolme tai jopa neljä vuotta, jos olet onnekas.

Varaudu kuitenkin ostamaan vähintään kolme haalaria, jos aloitat ensimmäisestä haalarista imeväisikäisenä.

Ovatko talvihaalarit vedenpitäviä?

Kyllä, suurin osa malleista on vedenpitäviä. Kaikki artikkelissamme mainitut ovat vedenpitäviä. Mutta kuinka hyvin ne pitävät veden ulkona, voi vaihdella. Tämä mitataan vesipatsaassa tai vesipatsaanpaineessa. Mitta ilmoitetaan millimetreinä, ja sillä mitataan, kuinka paljon vettä 1 neliösenttimetri vaatteen materiaalia kestää, ennen kuin vesi pääsee sen läpi.

Jälleenmyyjät ilmoittavat yleensä haalarin vesipatsaan. Nyrkkisääntönä:

 • 5000 tai enemmän voidaan käyttää lyhyen aikaa rankkasateessa tai hieman pidempään, jos sataa kaatamalla.
 • 10 000 tai enemmän voidaan käyttää rankkasateessa pari tuntia ja tihkusateessa paljon pidempään.
 • 15 000 tai niin voidaan käyttää pitkään jopa rankkasateessa.

Mitä on tärkeää ottaa huomioon talvihaalaria ostettaessa?

Muista ostaa koko, johon lapsesi voi kasvaa. Usein lähin ylempi koko on hyvä valinta, mistä lähteä liikkeelle. Mieti sitten näitä asioita:

 • Vedenpitävyys – Hyvän haalarin on kestettävä sadetta ja kosteutta.
 • Käytännölliset ominaisuudet – Esimerkiksi irrotettava huppu, heijastimet, taskut ja paljon muuta.
 • Tuotemerkki – On olemassa monia tunnettuja laatumerkkejä, jotka ovat todella luotettavia toiminnaltaan ja kestävyydeltään.
 • Hinta – Usein saat sen mistä maksat, mutta kallein haalari ei aina ole paras.
 • Tyyli – Valitse väri ja tyyli yhdessä lapsesi kanssa, sillä hän käyttää sitä päivittäin monen kuukauden ajan.

Tarvitsevatko lapset haalaria?

Hyvä talvihaalari on ylivoimaisesti hyödyllisin vaate, joka lapsella voi olla talvella. Kun lapset ovat kouluikäisiä, toppahousut ja takki voivat olla kätevämpi vaihtoehto. Uskallamme todeta, että 1-6-vuotiaille lapsille haalarit ovat parhaita. Mutta mitään pakollista ei tietenkään ole. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vuoratut sadevaatteet tai takki ja toppahousut.

Voiko esikoulussa käyttää talvihaalaria?

Kyllä, esikoulunopettajat ja lastenhoitajat ovat tottuneet auttamaan lapsia pukemaan haalarit päälleen. Se on käytännöllinen vaate, jota on myös helpompi käsitellä kuin löysiä takkeja ja housuja. Monissa esikouluissa on kätevää ja suosittua käyttää talvihaalaria, jos lapsilla on hyvä sellainen!