Parhaat toppatakit lapsille 2024: Untuva- ja toppatakit talveen

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Talven saapuessa monet saattavat huomata vaatekaapin kaipaavan ulkovaatteiden suhteen päivitystä. Sijoitus hyvään toppatakkiin lapselle on hyvä tapa varmistaa, että lapsi pystyy leikkimään ja pitämään hauskaa ulkona säästä riippumatta. Tässä artikkelissa käsittelemme siksi joitakin markkinoiden parhaita toppatakkeja, jotta voisit löytää niistä juuri sinun lapsellesi kaikkein sopivimman.

lapset lapioimassa lunta talvella, toppatakki ja pipo päässä

Mikä lasten toppatakki on testien paras?

Eräs lempitakkimme on tyylikäs, pehmeä ja ihana Didriksons Digory. Todella hintansa arvoinen lastentakki, joka on saatavilla monissa herkullisissa väreissä!

Didriksons Digory Kids Jacket

Jos haluat hieman ohuemman, kevyemmän ja kätevämmän toppatakin, tarkasta Polarn O. Pyretin kevyttoppatakki. Mukava ja tyylikäs, liikkumisvarasta tinkimättä!

Polarn O. Pyret Kevytuntuvatakki vettähylkivä

Toinen tuotemerkki, jolla on monia mukavia untuvatakkeja hyvään hintaan, on Lindex. Heillä on sekä pitkiä että lyhyitä takkeja kaikenlaisissa tyyleissä ja väreissä!

Lindex Toppatakki

Voimme myös suositella Jack Wolfskinin tyylikkäitä ja mukavia takkeja. Superkiva ja usein saatavilla hyvään hintaan!

Jack Wolfskin Kids Zenon Jacket

Lisää vinkkejä takeista löydät artikkeleistamme, jotka käsittelevät lasten talvitakkeja! Jos on todella kylmä, on myös hyvä käyttää termohousuja!

Arvostelut 12 lasten ja nuorten toppatakista

Alla on opas, josta löydät useita untuva- ja toppatakkeja lapsille ja nuorille. Olemme verranneet takkien ominaisuuksia aina lämpöominaisuuksista vedenpitävyyteen ja hinnasta designiin. Toivomme, että alla oleva opas auttaa sinua löytämään hyvän ja lämpimän takin lapsellesi.

Didriksons Kids Yama Jacket

Didriksons Kids Yama Jacket

Katso hinta:

Jos et halua sijoittaa takkiin suuria summia, mutta haluat kuitenkin lapsellesi hyvän takin, voi tämä vaihtoehto Didriksonsilta olla sinulle sopiva. Lämmin ja mukava vuori pitää lapsesi lämpimänä useimmissa olosuhteissa ja keleissä.

Muotoilun suhteen tämä malli on myös tyylikäs, vaikkei ehkä kaikkein huomaamattomin. Se on saatavilla joko keltaisena tai turkoosina ja on siten aika räväyttävä. Värivaihtoehdot eivät välttämättä siis sovi kaikkiin makuihin.

Huonompi puoli mallissa on se, että sen pinta on vain vettähylkivä, muttei vedenkestävä. Lumessa leikkiessä ja temmeltäessä on siis suhteellisen suuri riski että takki kastuu, eikä se silloin tule pitämään lämpöä yhtä hyvin. Jos kaipaat takilta hyvää vedenkestävyyttä ei tämä malli ehkä ole ensisijainen vaihtoehto sinulle.

Hintansa suhteen tämä takki on kuitenkin edullinen, etkä joudu maksamaan siitä yhtä pitkää penniä kuin muista tämän oppaan takeista. Jos haluat takin, joka pitää lapsesi lämpimänä kylminä päivinä muttet tarvitse markkinoiden hintavinta mallia, voi tämä olla hintansa arvoinen ja hyvä vaihtoehto.


Polarn O. Pyret Kevytuntuvatakki vettähylkivä

Polarn O. Pyret Kevytuntuvatakki vettähylkivä

Katso hinta:

Tässäkin on kyseessä hieman yksinkertaisempi malli mitä lasten talvitakkeihin tulee. Tämä ei ole untuvatakki, vaan toppatakki, jossa on hieman yksinkertaisempi muotoilu.

Polarn O. Pyretin vaatteet vakuuttavat laadullaan, mikä pätee myös tähän takkiin. On kuitenkin ymmärrettävä ettei kyseessä ole sopiva takki paukkupakkasille, vaan ennemminkin leudompiin talvikeleihin, syyskaudeksi tai kevättalveen sopiva takki. Sitä voi kuitenkin hyvin käyttää myös välikerrastona ohuen kuoritakin alla.

Takki on vettähylkivä muttei vedenkestävä. Se kestää siten vettä tiettyyn pisteeseen asti, mutta esimerkiksi pidempien lumileikkien aikana sen vedenkestävyys ei ole taattu eikä takki välttämättä pysy kuivana.

Erinomainen asia tässä takissa on se, että se on valmistettu kokokaan kierrätysmateriaaleista. Takin materiaalina oleva kierrätetty polyesteri tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon myös sinulle, joka olet huolestunut vaateostostesi aiheuttamista ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

Lisäksi takin hyviin puoliin kuuluu sen edullinen hinta. Vaikkei kyseessä olekaan kaikkein lämpimin takki tai markkinoiden kestävin malli, uskomme sen riittävän vallan mainiosti useille myös pohjoisissa maissa, etenkin ennen kaikkien kylmimpien talvipäivien saapumista. Sinulle, joka et harrasta pitkiä lapinlomia tai jolla ei ole lapsia, jotka viihtyisivät tuntikaupalla lumenkaivuuleikeissä joka talvipäivä voi tämä takki olla ehdottoman hintansa arvoinen sijoitus.


Helly Hansen JR Vision Puffy Jacket

Helly Hansen JR Vision Puffy Jacket

Katso hinta:

Helly Hansen on merkki, jolla on erinomainen maine takkien ja muiden ulkovaatteiden valmistajana. Merkki on tunnettu siitä, että sen vaatteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Tässä on kyseessä valmistajan hieno vuorillinen takki, joka voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, joka etsit jotakin hieman kaikkein halvimpia takkeja parempaa.

Ensinnäkin kyseessä on tämä oppaan yksi tyylikkäimmistä takeista. Se on saatavilla erilaisissa kaksivärisissä malleissa, jotka sopivat oikein hyvin yhteen, ja suurin osa lapsista varmasti arvostaa tämänkaltaista takkia.

Merkistä on tullut viime vuosina entistäkin suositumpi, myös nuorten keskuudessa. Monet lapset ja nuoret kantaisivat ylpeydellä Helly Hansenin takkia.

Vaikka kyseessä ei ole untuvatakki sanan oikeassa merkityksessä pitää se lämpöä erinomaisen hyvin. Takin vuoren täyte on polyamidia ja siinä on eristävä kierrätyspolyesterikerros, joten se pitää kylmät tuulet loitolla ja kehon lämpimänä myös silloin, kun lämpötilat laskevat reilusti alle nollan. Se ei kuitenkaan ole vedenkestävä, vaan ainoastaan maltillisesti vettähylkivä.

Hinnan suhteen tämä takki on hieman kaikkein halvimpia malleja arvokkaampi. Jos etsit todella tyylikästä takkia lapsellesi hyvään hintaan, on tässä kyseessä erittäin vahva ehdokas.


Reima Porosein Untuvatakki

REIMA Porosein Untuvatakki Laivastonsininen

Katso hinta:

Todella upea takki, jonka vuori on aitoa untuvaa! Kuori on tuulenkestävää materiaalia, joka lisäksi kestää vettä aina 10 000 mm asti! Pinta on vettähylkivää ja pitää myös lian loitolla kiitos älykkään Bionic-Finish-ECO-pinnoitteen.

Takki pitää lämpöä erinomaisesti ja on täydellinen talveksi. Se on saatavilla monissa eri väreissä ja koissa. Reima on laadukas valmistaja, joka näkyy tässäkin takissa, ja tämä on mielestämme heidän tuottamistaan talvitakeista yksi kaikkein hienoimmista.

Takissa on tietenkin useita fiksuja käytännöllisiä yksityiskohtia, kuten irrotettava huppu ja erinomainen hengittävyys. Lisäksi takista voi myös irrottaa hihat, jolloin sitä voi käyttää liivinä! Fiksu ja hauska yksityiskohta, joka tekee takista käyttökelpoisen myös syksyllä ennen pahimpien pakkasten saapumista.

Kaiken kaikkiaan Reima Porosein on todella hieno lasten untuvatakki, jonka mukana tulee untuvan aitoustodistus. Ei huonompi lasten takille!


Nordbjørn Odense Kevyttakki

Nordbjørn Odense Kevyttakki

Katso hinta:

Jos haluat todellakin pitää rahoistasi kiinni ja säästää pitkän pennin talvitakkia lapsellesi ostaessasi, voi tämä malli olla sinulle sopiva. Todella matala hinta yhdistettynä useihin hienoihin ominaisuuksiin tekee tästä takista markkinoiden parhaan mahdollisen matalan budjetin takin.

Takki on veden- ja tuulenkestävä. Toisin sanoen lapsesi pysyy sekä lämpimänä että kuivana useimmissa säissä. Vaikkei se tokikaan pysty kilpailemaan kaikkein eksklusiivisimpien mallien kanssa näillä alueilla, voi tämänkaltainen takki kuitenkin olla täysin riittävä esimerkiksi matkalla bussille tai kouluun, tai lyhyempiin leikkihetkiin ja aktiviteetteihin kylmällä säällä.

Merkittävä hyvä puoli juuri tässä takissa on se, että se on saatavilla monissa eri väreissä. Muotoilu on aika yksinkertainen ja mahdollisuudet sille, että löydät juuri omalle lapsellesi sopivan vaihtoehdon, ovat suuret. Samalla merkillä on myös useita muita tuotteita, jotka ovat takin kanssa yhteensopivia.

Hinnan suhteen kyseessä on tosiaan yksi edullisimmista takeista. Mielestämme tämä Nordbjørnin takki on ehdottomasti hintansa arvoinen sekä todella varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi sinulle, joka olet liikkeellä hieman pienemmällä budjetilla.


Petite Chérie Joly Toppatakki

Petite Chérie Joly Toppatakki

Katso hinta:

Tässäkin meillä on käsillämme edullinen vaihtoehto lasten talvitakiksi. Matalan hinnan myötä se ei toki pärjää kilpailussa lämmönpidon ja vedenkestävyyden suhteen kaikkein kalleimpia takkeja vastaan, mutta monelle tämä malli voi olla täysin riittävä.

Mikäli etsit lapsellesi takkia, joka erottuu joukosta ja jonka design ei ole tylsän yksinkertainen, voi tämä olla sinulle sopiva. Mallistosta löytyy useita erilaisia kuoseja, muun muassa vaaleanpunainen takki, jossa on keltaisia ja mustia leopardintäpliä. Toisin sanoen täydellisiä kuoseja pienimmille lapsille, jotka haluavat hauskemman takin.

Erinomainen asia tässä mallissa on se, että se on ympäristöystävällisesti kyllästetty fluorokarbonilla tehden siitä vettä- ja likaahylkivän. Voit tuntea turvaa siinä, että tämän takin valitessasi teet fiksumman ostopäätöksen ympäristöä ajatellen.

Hinnaltaan tämä takki on kaikkein edullisimpien mallien joukossa. Etenkin jos etsit lapsellesi jotain hieman erikoisempaa, joka erottuu joukosta, ilman että sinun tarvitsee räjäyttää pankkia, voimme suositella tätä mallia. Jos etsit todella lämmintä takkia, joka pitää lapsesi kuivana kaikissa säissä, on tosin saatavilla parempia vaihtoehtoja – mutta saat valmistautua myös maksamaan niistä enemmän.


Lyle & Scott Puffa Jacket

Lyle & Scott Puffa Jacket

Jos sinulla on hieman isompia lapsia ja haluat ostaa heille todella tyylikkään talvitakin pidettäväksi esimerkiksi koulussa tai heidän tavatessaan kavereitaan, voi tämä tuote merkiltä Lyle & Scott olla täydellinen valinta. Takki ei ole vain todella tyylikäs, vaan myös hinta on kohdillaan.

Kuten mainittua, tämä takki on yksi tämän oppaan tyylikkäimmistä. Tyylipuhdas, yksivärinen design ja rintaan ommeltu hieno merkki tekevät tästä takin, joka varmasti miellyttää useimpia nuoria ja hieman isompia lapsia.

Takki on saatavilla useissa hienoissa väreissä ja koissa ja siitä on sitä paitsi saatavilla eri mallit pojille ja tytöille. On siis todella todennäköistä, että lapsesi löytää tästä valikoimasta itseään miellyttävän takin.

Takki on myös suhteellisen lämmin. Se ei ehkä sovi käytettäväksi kaikkein kylmimpinä lapin laskettelureissun päivinä, mutta riittää vallan mainiosti arkitakiksi lämmittämään myös hieman kylmempinä talvipäivinä.

Ollakseen näin tyylikäs, on tämä takki saatavilla myös todella kohtuulliseen hintaan. Se asettautuu samantyyppisten takkien hintahaarukan alakanttiin. Mielestämme tämä Lyle & Scott -valmistajan takki on sopiva malli sinulle, joka etsit takkia hieman vanhemmalle lapselle.


Peak Performance JR Argon Light Hood

Peak Performance JR Argon Light Hood

Katso hinta:

Peak Performance on merkki, jolla on tänä päivänä todella hyvä maine nuorten ja lasten keskuudessa. Tämä ei tietenkään ole yllätys, ottaen huomioon kuinka korkealaatuisia tuotteita merkki valmistaa. Tässä esittelemme toppatakin nimenomaan tältä merkiltä.

Palaamme asiaan myöhemmin, mutta kyseessä on hieman arvokkaampi takki. Siksi onkin hieman harmillista, ettei se täytä odotuksia sen lämpimyyden suhteen. Tämä malli ei ole kovinkaan lämmin ja vaatii sen, että lapsesi pukee sen alle reilusti lämmintä kerrastoa pärjätäkseen palelematta kaikkein kylmimpinä talvipäivinä.

Mainittavaa tosin on, että takki on todella kevyt ja kätevä eikä todellakaan ole tiellä liikkuessa tai estä liikkumista muutenkaan mitenkään. Se on myös saatavilla useissa hienoissa väreissä, joista lapsi voi valita itselleen mieluisimman.

Kuten sanottu, kyseessä on takkien suhteen statusmerkki, jonka myötä myös hinta karkaa hieman käsistä. Jos etsit tyylikästä takkia hieman vanhemmalle lapselle, voimme suositella tätä mallia, mutta jos haluat rahoillesi todella lämmintä vastinetta, löytyy muilta valmistajilta enemmän tarjottavaa.


Lindex Toppatakki

Lindex Toppatakki

Katso hinta:

Tässä meillä on Lindexiltä todella tyylikäs takki, joka sopii sinulle, jonka lapsi mieluusti pukeutuu tyylikkäästi. Vaikkei kyseessä ehkä ole markkinoiden lämpimin takki, voi se olla täysin riittävä useimmille, jotka etsivät takkia esimerkiksi koulussa pidettäväksi.

Ensinnäkin tämän takin muotoilu on todella tyylikäs. Yksivärisen tyylipuhtaan designin ja reilujen ja suurien toppausten ansiosta tämä on malli, jota suurin osa lapsista tulee arvostamaan.

Todella hyvä tekijä tässä mallissa on myös se, että se on valmistettu kokonaan polyesterista. Se on täten täydellinen vaihtoehto sinulle, joka haluat pienentää ekologista jalanjälkeäsi vaatteita ostaessasi.

Takki on vettähylkivä ja kevyesti vuoritettu. Kuten jo mainitsimmekin, se ei ole markkinoiden lämpimin, mutta voi toimia hyvin talvitakkina, etenkin hieman leudoimmilla eteläisillä alueilla.

Hinnaltaan tässä on myös kyseessä tuote, joka tarjoaa paljon vastinetta rahoille. Se on vain maltillisesti kaikkein edullisimpia takkeja hintavampi ja täten täydellinen vaihtoehto sinulle, joka etsit lapsellesi tyylikästä takkia, johon sinun ei kuitenkaan tarvitse upottaa koko omaisuuttasi.


Jack Wolfskin Mount Cook Jacket Kids

Jack Wolfskin Mount Cook Jacket Kids

Katso hinta:

Jos etsit lapsellesi hyvää takkia yhteiselle laskettelulomalle, voi tämän tyyppinen takki olla juuri sitä mitä etsit. Kestävän muotoilun ja urheilullisen ulkonäön myötä tämä voi olla piste i:n päälle lapin laskettelureissuun.

Muotoilu on tyylikäs, ja siinä on kunnolliset toppaukset, jotka eivät vain pidä lasta lämpimänä vaan myös tuovat paljon esteettistä lisää takkiin. Tyylipuhtaat värit luovat täydellisen tunnelman laskettelurinteeseen lähtemiselle. Rintaan on myös painettu pieni vuoren kuva, joka on oikein tyylikäs.

Takki on myös lämmin, vettähylkivä ja tuulenkestävä. Toisin sanoen lapsesi pysyy tässä takissa sekä lämpimänä että kuivana. Toinen hyvä ominaisuus on takin reilukokoinen huppu, joka on täydellinen niihin päiviin, kun lunta tupruttaa taivaalta reilusti.

Ottaen huomioon takin tyylikäs ja urheilullinen design sekä reilut ja lämmittävät ominaisuudet, on tämä meidän mielestä vähintäänkin hyvä vaihtoehto tarkasteltavaksi. Jack Wolfskin on ehdottomasti laatumerkki!


Didriksons Digory Kids Jacket

Didriksons Digory Kids Jacket

Katso hinta:

Jos haluat hyvän ja kestävän talvitakin lapsellesi samanaikaisesti kun haluat pienentää ympäristövaikutustasi voi tämä olla sinulle sopiva vaihtoehto. Tämä Didriksonsin takki on sitä paitsi saatavilla todella hyvään hintaan.

Takin design ei ole huomiota herättämätön, mutta pidämme sitä ehdottomasti erittäin tyylikkäänä. Takki on saatavilla voimakkaissa väreissä ja siinä on hienoja yksityiskohtia, kuten tekoturkiksinen kaulus, joka on takin muotoilun loppusilaus. Didriksons Digory on myös saatavilla vaaleammissa, selkeissä väreissä, sekä hieman neutraalimman tummansinisenä.

Kyseessä on tosiaan takki, joka on valmistettu myös ympäristöä ja ilmastoa ajatellen. Takin vuorin on esimerkiksi valmistettu täysin kierrätetystä polyesterista. Toinen erinomainen asia on se, että takin valmistuksessa on käytetty menetelmää, jonka myötä takin värjääminen vaatii vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja.

Tässä on tosiaan malli, joka voi sopia hyvin sinulle, joka haluat säästää hieman rahaa, koska takki on saatavilla edulliseen hintaan. Jos haluat ostaa lapsellesi hieman ympäristöystävällisemmän takin kuitenkaan liikoja siitä maksamatta, voi tässä olla täydellinen vaihtoehto.


Bergans Kid’s Down Jacket

Bergans Kid’s Down Jacket

Katso hinta:

Sinulle, joka haluat lapsellesi todella lämpimän takin talveksi, on tämä untuvatakki Bergansilta ehdottomasti vaihtoehto, jota sinun tulee harkita. Fakta on se, että harvat markkinoilta saatavat takit yltävät samalle tasolle tämän takin kanssa, mitä tulee lapsen lämpimänä ja kuivana pitämiseen talven aikana.

Takki erottuu muista tämän oppaan malleista muun muassa sillä, että se on täysin vedenkestävä. Se on myös tuulenkestävä. Toisin sanoen vaatii todella paljon, että lapsesi kastuisi tai palelisi ulkona leikkiessään tässä takissa, lähestulkoon säistä riippumatta.

Lisäksi tämä takin vuori koostuu 80% untuvasta ja 20% höyhenistä. Tämä on ehdottomasti kaikkein lämpimimpiä toppatakin täyteyhdistelmiä ja tekee takista todella lämpimän ja mukavan. Tämä yhdistettynä korkeaan kaulukseen, täysin tiiviiseen vetoketjuun ja moneen muuhun asiaan tekee sen, ettei kylmä pääse yllättämään tämä takki päällä.

Vaikka takin todella kestävän designin myötä takilla onkin hieman enemmän hintaa kuin muilla vastaavilla takeilla, ei sen hintalappu kuitenkaan vallan karkaa käsistä. Mielestämme tämä on itse asiassa todella hintansa arvoinen vaihtoehto, ja voimme lämpimästi suositella sitä, mikäli haluat lapsellesi todella lämpimän takin, jossa pärjää myös talven kaikkein pahimmat kelit.


Nike Sportswear Vuorillinen Takki Junior

Nike on suunnitellut hieman pienemmille lapsille toppatakin. Myös tässä on useita hienoja yksityiskohtia, joiden myötä se on houkutteleva vaihtoehto, ja se on myös saatavilla erittäin kohtuulliseen hintaan.

On mainittava, että tämä takki on täydellinen lumileikkeihin. Se on vettähylkivä ja siinä on synteettinen vuori, jonka johdosta lapsesi tulee pysymään lämpimänä ja kuivana kaikkein useimmissa sääolosuhteissa.

Takki on myös todella kevyt ja kätevä. Se ei siten tule olemaan niidenkään lasten tiellä, jotka mieluusti ovat erittäin aktiivisia ulkona.

Tämä takki on tosiaan saatavilla erittäin hyvään hintaan. Mikäli etsit takkia vakiintuneelta valmistajalta, on tässä kyseessä eräs kaikkein edullisimpia vaihtoehtoja, joita tulet löytämään. Mikäli sen jokseenkin erityinen design sitä paitsi miellyttää sinua, uskallamme väittää tämän takin olevan todellinen löytö.


Mikä on untuvatakki?

Untuvatakki on, kuten nimestäkin kuuluu, takki, joka on vuorattu untuvalla. Untuva saadaan useimmiten esimerkiksi hanhista tai sorsista. Monesti vuorin täyte ei koostu sataprosenttisesti untuvasta, vaan sekoituksesta untuvaa ja höyheniä.

Untuvatakit ovat ehdottomasti kaikkein lämpimimpiä takkeja, joita valmistetaan. Fakta on se, että käytännössä kaikki, jotka lähtevät ekskursioille todella kylmiin paikkoihin, kuten maapallon navoille, varmistavat, että heillä on sekä untuvatakki että -housut. Jos haluat siis kaikkein lämpimintä, tulee sinun toisin sanoen ostaa untuvatakki.

Mikä on kevyttoppatakki?

Kevyttoppatakki on takki, joka on suunniteltu olemaan kevyt ja kätevä, eivätkä ne siksi ole kaikkein lämpimimpiä, esimerkiksi untuvatakkeihin verrattuna.

Nämä takit ovat kuitenkin suosittuja siksi, että niitä voi käytännössä pitää vuoden ympäri. Vaihtamalla muita pukemiansa vaatteita voi tällaisen takia pukea sekä kevätpäivinä että kylmän talven aikana. Voit valita, puetko alle joko useampia kerroksia, vai yhdistätkö sen ohueen kuoritakkiin, joka puolestaan suojaa sekä tuulelta että kylmältä.

Kevyttoppatakkien vuorimateriaali voi vaihdella. On takkeja, jotka sisältävät untuvaa, ja takkeja, joiden vuori on polyesteria. Untuvatakit ovat tietenkin lämpimämpiä, mutta ne ovat myös hinnaltaan huomattavasti kalliimpia polyesterivuorillisiin kevyttoppatakkeihin verrattuna.

Mikä on toppatakki?

Toppatakit ovat takkimalli, jotka ovat valloittaneet markkinat etenkin viime vuosina. Tunnistat takin varmasti sellaisen nähdessäsi, sen reippaasti takkiin valitulla vuorimateriaalilla täytettyjen kaistaleiden ansiosta.

Monien mielestä tämän tyyppinen takki on yksinkertaisesti todella tyylikäs ja monille toppatakki onkin itsestään selvä valinta. Näistä takeista on kuitenkin mainittava, että niiden rakenteen takia ne ovat usein paljon isompia ja niissä voi siksi olla pienempi liikkumavara. Toisin sanoen ne eivät ehkä ole kaikkein parhain valinta laskettelurinteeseen tai muihin talven fyysisiin aktiviteetteihin.

Takkien vuoritukset voivat vaihdella, ja tavallisinta on, että täyte koostuu polyesterista tai untuvasta. Toisin sanoen on olemassa toppatakkeja, jotka ovat todella lämpimiä ja joita voidaan käyttää läpi talven, kun taas toiset takit soveltuvat paremmin kevääseen ja syksyyn.

Hiljattain myös hieman pidemmät, pitkälle vyötärön alle ulottuvat toppatakit ovat kasvattaneet suosiotaan. Toisin sanone on olemassa monentyyppisiä ja -mallisia vaihtoehtoja tässä kategoriassa.

Mitä materiaaleja voidaan käyttää toppatakin vuorissa?

Jotta takki luokiteltaisiin klassiseksi untuvatakiksi, tulee sen vuorissa käyttää ensisijaisesti untuvaa täytteenä. Kuten olemme yllä maininneet, untuva saadaan useimmiten erilaisista linnuista, mutta tavallisimmin kyseessä on joko hanhen tai sorsan untuvaa. On myös todella tavallista, että tämä untuva sekoitetaan sopivaan prosenttimäärään tavallisia höyheniä, joten untuvatakki on harvoin täytetty pelkällä untuvalla.

On toki olemassa myös takkeja, jotka muistuttavat untuvatakkeja, mutta joissa on synteettinen täyte vuorissa. Kaikkein tavallisin synteettinen vuoritäyte on polyesteri. Se ei ole aivan yhtä lämmintä kuin untuva, ja tekee takista myös hieman painavamman ja vähemmän mukavan pitää.

On tosin mainittava, että polyesteri- tai fleecetäytteinen takki voi olla ympäristöystävällisempi valinta. On nimittäin olemassa monia malleja, jotka on valmistettu kokonaan kierrätetystä polyesterista, jonka alkuperä voi olla kaikki vanhoista vaatteista aina muovipulloihin. Näin ollen vähennetään vaatteiden tuotannosta johtuvaa ilmastokuormaa.

Onko untuvatakki lapsille hyvä?

Lapselle untuvatakkiin sijoittamisessa on sekä monia hyötyjä että haittoja. Tässä luettelemme niistä muutamia.

Untuvatakkien hyödyt

Todella lämmin: Untuvatakki on kaikkein lämpimin sijoitus, jonka voit lapsellesi tehdä. Jos todellakin haluat pitää lapsesi lämpimänä talven ajan, myös kaikkein kylmimpinä päivinä, voi untuvatakki olla täydellinen vaihtoehto.

Kevyt: Untuvatakit erottuvat monista muista takeista siinä, että ne ovat usein huomattavasti kevyempiä. Takin pienen painon myötä ne ovat käteviä vaatteita pidettäväksi myös hieman intensiivisimmissä aktiviteeteissä ulkona.

Untuvatakkien haitat

Hinta: On mainittava, että untuvatakkien hinnat nousevat nopeasti korkeaksi. Jos etsit kaikkein edullisimpia vaihtoehtoja, voi kannattaa tarkastella ennemmin synteettisiä malleja.

Rikkoontuvat helpommin: Osassa untuvatakkeja on todella ohut kangas ulkopinnasta, joka helposti repeää, jos takki jää kiinni puskaan tai muihin teräviin esineisiin. Tämä on tärkeintä ottaa huomioon tietenkin lasten takeissa, koska lapset usein leikkivät ajattelematta lainkaan vaatteiden mahdollista rikkoontumista.

Toivomme, että näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä, ja että ne yhdessä ylläolevan oppaan kanssa auttaisivat sinua löytämään juuri sen täydellisen takin juuri sinun lapsellesi!


Katso lisää vinkkejä lasten talvivaatteista!