Parhaat uimapaidat lapsille 2023: UV-paidat suojaavat tehokkaasti auringolta rannalla

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Rakastatteko sinä ja lapsesi rantaelämää? UV-paidan avulla sinun ei tarvitse huolehtia auringosta yhtä paljon, sillä nämä uimapaidat suojaavat jopa 98-prosenttisesti auringon haitallisilta säteiltä. Listasimme tässä muutamia tämän vuoden parhaita lasten UV-paitoja!

Kaksi lasta vedessä rannalla. Heillä on snorkkelit, uimapaidat ja uimahousut.

Mikä UV-paita on testin paras?

Suosikkimme ja erittäin laadukkaat Polarn O. Pyret UV-paidat. Klassiset raidalliset uimapaidat ovat olleet käytössä jo pitkään ja ovat uskomattoman suosittuja. Hyvä hinta-laatusuhde!

✅ Laadukkaat klassikot

Kolme erilaista uimapukua merkiltä Polarn O. Pyret

Jos etsit erikoisempaa ja rohkeampaa designia, sinun kannattaa tutustua Molon UV-paitoihin. Värikkäitä taideteoksia uimapaitojen muodossa! Erittäin tyylikkäät ja laadukkaat, joissa on erinomainen aurinkosuoja!

✅ Upea ainutlaatuinen muotoilu

Molon UV-paitoihin kolme eri lajiketta

Nämä ovat suosikkejamme! Löydät lisää hienoja uimapaitoja alempaa tästä artikkelista.

Vielä enemmän ehdotuksia löydät artikkelistamme UV-asut lapsille. Tutustu myös tämän vuoden aurinkohattuihin!

Lista lasten uimapaidoista

Täältä löydät koko listan hienoista UV-paidoista lapsille. Niitä on saatavilla monissa eri tyyleissä, väreissä ja kuoseissa. Voit valita joko lyhyt- tai pitkähihaisista vaihtoehdoista. Useimmilla on UPF 50+ suojakerroin, toisilla vähintään UPF 40.

Lindex Aurinkosuojapusero ja -shortsit, UPF 50+

Lindex Aurinkosuojapusero ja -shortsit, UPF 50+

Tämä Lindexin UV-suojapaita tulee settinä, johon kuuluu myös shortsit. Shortseissa ja paidassa on sama väri ja kuosi, ja niitä on saatavana kaksi erilaista vaihtoehtoa. Toinen kuosi kuvaa papukaijoja vihreällä taustalla, kun taas toinen on kesäisen iloinen jäätelökuvio keltaisella taustalla.

Molemmat vaihtoehdot ovat leikkisiä ja hauskoja, ja settiä on saatavilla koossa 74/80–134/140. Vaatteet sopivat siis lapsellesi hyvin pienenä aina noin 10-vuotiaaksi asti. Paidassa on pitkät hihat, kun taas shortseissa on lyhyet lahkeet.

Molemmat ovat valmistettu pehmeästä, joustavasta materiaalista, jossa suurin osa on kierrätettyä polyesteriä. UV-suojapaita ja -shortsit -setti voidaan pestä 40 asteessa koneessa.

Lindex on ruotsalainen muotialan yritys, joka perustettiin vuonna 1954 Alingsåsissa. Nykyään yrityksen pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, ja Lindex on laajentunut kansainväliseksi toimijaksi. Vaateketjulla on satoja myymälöitä 18 eri markkinalla.

Lindexin lisäksi, että se on vaatemyymäläketju, se suunnittelee omia vaatekokoelmiaan, joissa on muodikkaita ja käytännöllisiä vaatteita sekä lapsille että aikuisille. Vaatteita myydään Lindexin omissa myymälöissä ja verkkokaupoissa, mutta niitä on saatavilla myös muissa verkkokaupoissa.


Didriksons uimapaita

Didriksons uimapaita

Didriksonsin uimapaidalla saat todellisen väri-ilottelun. Voit valita kolmesta vaihtoehdosta. Yksi on pinkki, jonka toinen hiha on tummansinimusta, ja toinen on oranssi samalla tummalla värillä toisessa hihassa.

Kolmannessa vaihtoehdossa on sen sijaan oranssi hiha ja loput paidasta ovat tummansinimustaa. Kyseessä on lyhythihainen paita, joka on saatavana koossa 80-110, joten se sopii lapsille noin 1-5 vuoden iässä. Materiaali on polyamidin ja elastaanin sekoitusta, ja koska se on Oeko-Tex 100 -sertifioitu, voit luottaa siihen, että se on täysin vapaa haitallisista kemikaaleista. Voit pestä paidan 30 asteessa koneessa.

Kun etsit kestäviä vaatteita, Didriksons-merkki saattaa olla juuri mitä tarvitset. He valmistavat lastenvaatteita, jotka kestävät leikkiä ja aktiivisuutta sekä erilaisia sääolosuhteita. Sade ja kylmyys eivät ole ongelma, kun käytössä on heidän vaatteensa.

Valikoimassa on esimerkiksi kestäviä sadeasuja, kuoritakkeja, kuorihousuja, takkeja ja pipoja. Didriksons perustettiin vuonna 1913, ja alun perin he keskittyivät valmistamaan työvaatteita länsirannikon kalastajille. He ovat siirtäneet osaamisensa ja kokemuksensa nykypäivän lastenvaatteiden suunnitteluun.


Kuling UV-paita

Kuling UV-paita

Kulingin UV-paita Kap Verde on kuvioitu appelsiineilla keltaisella taustalla. Paidassa on pitkät hihat ja se on saatavilla koossa 86/92-122/128, joten se sopii noin 1-8-vuotiaille lapsille. Materiaali on joustavaa ja siksi mukava päällä.

Se kuivuu nopeasti, joten paita sopii täydellisesti rantapäivään. Ei ole vaaraa, että lapsesi joutuu istumaan märällä paidalla ja palelemaan. Materiaalin etuna on, että se koostuu pääosin kierrätetystä polyesteristä.

Kap Verden auringonsuojakerroin on UPF 50+, joka vastaa 50 kertaa ihon omaa suojaa. Tämä paita voidaan pestä 30 asteessa koneessa.

Kuling on ruotsalainen merkki, joka valmistaa lastenvaatteita kaikenlaisille säille. Lapsesi voi leikkiä ulkona sateesta, kylmyydestä tai voimakkaasta auringonpaisteesta huolimatta.

Kulingin vaatteet kestävät paljon aktiivisuutta ja on suunniteltu erityisesti niille lapsille, joilla on paljon energiaa. Tavoitteena on tarjota edullisia ja kestäviä vaatteita, jotta lapset voivat olla aktiivisia kaikissa sääolosuhteissa.


Kuling Madagaskar UV-setti

Kuling Madagaskar UV-setti

Madagaskar on sammalenvihreä UV-setti Kulingilta, joka sisältää sekä pitkähihaisen paidan että yhteensopivat shortsit. Tyyli on yksinkertainen mutta tyylikäs, sammalenvihreän värinsä ja luonnonvalkoisten yksityiskohtiensa ansiosta. Shortseissa on vyötäröllä nyöri, ja paidan etuosassa on vetoketju.

Näin ollen vaatteet ovat helppoja mukauttaa ja myös helpompi riisua, vaikka ne olisivatkin märkiä. Koska Madagaskar-vaatteet on valmistettu nailonin ja elastaanin sekoituksesta, materiaali on joustavaa ja miellyttävää ihoa vasten.

Vaatteet kuivuvat myös nopeasti ja on tarkoitettu toimimaan uima-asuina. Auringonsuojakerroin on UPF 50+ ja voit pestä Madagaskar-setin 30 asteessa koneessa. Madagaskar UV-setti on saatavilla koossa 86/92-122/128, joten se sopii lapsille jopa 8-vuotiaiksi asti.

Tukholmassa sijaitseva Kuling-tuotemerkki luo toiminnallisia vaatteita lapsille. He keskittyvät erityisesti ulkoiluaktiviteetteihin ja haluavat lasten voivan olla ulkona riippumatta säästä.

Onko kylmä, sataako vai onko aurinkoinen päivä? Eri sääolosuhteet vaativat erilaisia vaatteita, ja voit löytää tarvitsemasi Kulingin valikoimasta. Heillä on kaikkea lämpimistä ulkovaatteista älykkäisiin UV-vaatteisiin ja tietenkin sadevaatteisiin.


Molo Noble UV-Paita Musta

Molo Noble UV-Paita Musta

Molo on tuonut markkinoille tyylikkään mustan UV-paidan. Paita tunnetaan nimellä Noble, ja se on kokonaan musta, joitakin valkoisia yksityiskohtia ja logoa lukuun ottamatta yhdellä hihalla. Kyseessä on pitkähihainen paita, joka on saatavana kokoina 110/116-170/176, joten se on tarkoitettu viiden vuoden ikäisille lapsille ja sitä vanhemmille.

Yksinkertainen tyyli tarkoittaa, että monet lapset voivat pitää siitä, eikä ole ongelmia yhdistää sitä muihin ja värikkäämpiin vaatteisiin, jos joku kokee, että täysin musta tuntuu liian tylsältä. Noble on valmistettu polyamidin ja elastaanin seoksesta, nopeasti kuivuvasta joustavasta materiaalista, jossa on aurinkosuojakerroin UV 50+. Voit pestä paidan 30 asteessa koneessa.

Molo on tanskalainen yritys, joka tarjoaa lastenvaatteita kaikenlaisiin sääolosuhteisiin. Erityisen huomionarvoista on heidän halunsa, että vaatteissa olisi tyylikäs muotoilu runsailla väreillä ja kuvioilla sekä hyvä muotoilu.

Kun tuotemerkki perustettiin vuonna 2003, heidän mielestään monet vaatteet olivat itse asiassa liian tylsiä eivätkä vastanneet lasten leikkisyyttä, uteliaisuutta ja tarvetta ilmaista itseään. Vaikka vaatteet ovat tyylikkäitä ja värikkäitä, ne on tehty käyttöön ja kestävät paljon.


Hummel Uimapaita UV40+

Hummel Uimapaita UV40+

Tämä Hummelin uimapaita nimeltään Fiji on urheilullisen muotoilun omaava. Suurin osa paidasta on sininen, sivuilla on keltaisia raitoja, ja hihat ovat mustat valkoisilla yksityiskohdilla. Rinnassa on Hummelin logo.

Fiji näyttää siistiltä niille, jotka pitävät urheilullisesta katutyylistä, ja se on saatavana kokoja, jotka sopivat 4-8-vuotiaille lapsille. Materiaali kuivuu nopeasti, mikä on melkein itsestään selvää, koska se on tehty uintiin.

Vaikka päivät rannalla venyisivät pitkiksi, ei ole ongelmia, sillä auringonsuojakerroin UV40+ suojaa lasta haitallisilta auringonsäteiltä. Tämä on kestävä vaihtoehto, koska materiaali koostuu suurelta osin kierrätetystä polyesteristä.

Hummel-tuotemerkki keskittyy suuresti kestävien materiaalien käyttöön. Käytetyt materiaalit valitaan huolellisesti niin, että ne ovat sekä hyviä planeetalle että tuottavat korkealaatuisia vaatteita. Heidän lastenvaatteensa on suunniteltu istumaan hyvin ja olemaan helppo liikkua.

Koska Hummel valmistaa urheilutuotteita, ei ole yllättävää, että he keskittyvät suuresti toimivuuteen, myös lastenvaatteissa. He ovat olleet olemassa vuodesta 1923, ja jo silloin he olivat uraauurtavia käyttäessään kumipohjia kengissään.


Polarn O. Pyret Raidallinen UV-Paita

Polarn O. Pyret Raidallinen UV-Paita

Polarn O. Pyret tunnetaan raitaisista vaatteistaan, ja heidän UV-paitansakin on raidallinen. Voit valita sen tummansinisessä, vaaleanlilassa tai terrakotassa. Kaikissa kolmessa värissä on yksiväriset pitkät hihat, kun taas paidan pääosa on koristeltu valkoisilla raidoilla.

Tämä UV-paita on saatavana kokoina 74/80-122/128, joten ne sopivat lapsille, jotka ovat puolen ja kahdeksan vuoden ikäisiä. Pitkähihaisuuden ansiosta paita suojaa hyvin auringolta ja sillä on auringonsuojakerroin UPF 50.

Materiaali koostuu 85% kierrätetystä polyesteristä, joka on sekoitettu elastaaniin. Seos on pehmeä ja joustava, ja sitä on täydennetty erittäin pehmeillä saumoilla, jotta mikään ei hiertäisi tai olisi epämukavaa. Voit pestä Polarn O. Pyretin UV-paidan 40 asteessa koneessa.

Polarn O. Pyret on tunnettu lastenvaatemerkki. Vuodesta 1976 lähtien he ovat valmistaneet vaatteita ajatuksella, että lastenvaatteiden tulee kestää useiden lasten käyttöä.

Polarn O. Pyretin vaatteet ovat aina mukavia ja suunniteltu lasten tarpeita ajatellen, ja ne sopivat hyvin leikkimiseen. Jo varhain he ottivat inspiraatiota aikuisten urheilu- ja vapaa-ajan vaatteista voidakseen luoda toimivia ulkoilu- ja uimapukuja lapsille.


Reima Uimapaita

Reima Uimapaita

Reima tarjoaa laajan valikoiman uimapaitoja. Niitä on saatavilla eri väreissä ja tyyleissä, ja useimmat on suunniteltu t-paitojen muotoon, eli yksinkertaisiksi paidoiksi, joissa on lyhyet hihat.

Esimerkkejä ovat liilalla kalakuosilla varustettu Pulikoi, oranssi Joonia, jossa on perhosia, voimakkaan turkoosilla pohjavärillä varustettu kuviollinen Azores ja sinisen sävyinen raidallinen Azores, jossa on valkoisia ja vihreitä yksityiskohtia.

Kaikki heidän uimapaitansa on tehty toimimaan parhaiten rannalla, koska ne ovat hyviä uimiseen, kuivuvat nopeasti ja suojaavat UV-säteiltä. Materiaali vaihtelee hieman sen mukaan, minkä paidan valitset, mutta se voi olla sekoitus polyamidia ja elastaania tai kierrätettyä polyesteriä ja elastaania.

Paidat voidaan pestä 30 tai 40 asteessa koneessa. Myös saatavilla olevat koot riippuvat siitä, minkä paidan valitset. Reiman uimapaitoja on saatavana koosta 62, joka voi sopia kahden kuukauden ikäiselle, aina kokoon 140, joka sopii yleensä 9- tai 10-vuotiaille.

Suomalainen Reima-tuotemerkki valmistaa korkealaatuisia lastenvaatteita. He tekevät kovasti töitä varmistaakseen, että vaatteet ovat myrkyttömiä ja niiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Vaatteet ovat toimivia ja tyylikkäitä, ja ne on tehty kannustamaan aktiivisuuteen. Valikoimassa on vaatteita lapsille 0-12-vuotiaille.


Mikä on uimapaita?

Uimapaita on vaate, joka on luotu uimiseen. Paita on valmistettu erityisestä materiaalista, joka ei muutu raskaaksi tai veny, kun se kastuu, ja joka kuivuu nopeasti. Uimapaidan voi käyttää uimapuvun päällä tai yhdistää sen uimahousuihin, bikinialaosaan tai vastaavaan. Se voi olla pitkähihainen tai lyhythihainen ja saatavilla on monenlaisia värejä ja kuvioita.

Kaikki vaatteet suojaavat haitallisilta UV-säteiltä auringosta, mutta monet uimapaidat on erityisesti suunniteltu tarjoamaan hyvän suojan. Tämä koskee erityisesti lasten uimapaitoja, joissa yleensä ilmoitetaan, kuinka hyvän auringonsuojan tietty paita voi tarjota.

Kuinka hyvän auringonsuojan uimapaidat tarjoavat?

Useimmissa uimapaidoissa on auringonsuoja UV 40 tai UV 50, mikä on erittäin hyvä suoja.

Auringonsuojan ymmärtäminen voi olla hieman monimutkaista kahdesta syystä. Toinen on se, että jotkut valmistajat käyttävät merkintöjä, kuten UV 50, kun taas toiset käyttävät UPF 50. UV on lyhenne sanasta ultraviolettisäteily, kun taas UPF on lyhenne sanoista ultraviolet protection factor, joten käytännössä se tarkoittaa samaa asiaa kahdella eri kielellä.

Toinen seikka, joka voi tehdä auringonsuojakertoimien vertailusta hankalaa, on järjestelmän toiminta ja mitä numerot todella tarkoittavat. Auringonsuojakerroin 50 tarkoittaa, että 1/50 UV-säteilystä pääsee ihon läpi, kun taas auringonsuojakerroin 40 tarkoittaa, että 1/40 UV-säteilystä pääsee ihon läpi.

Muutettuna prosentteina 50 tarkoittaa 98% auringonsuojaa ja 40 tarkoittaa 97,5% auringonsuojaa. Riippumatta siitä, onko paidalla UV 40 vai UV 50, se on hyvä auringonsuoja, joka suojaa lastasi haitallisilta UV-säteiltä. Muista vain, että on olemassa kehon osia, joita paita ei peitä, ja ne saattavat tarvita suojaa aurinkovoiteella.


Katso lisää aurinkosuojaa käsitteleviä artikkeleita!