Parhaat UV-vaatteet lapsille 2024: Suoja auringolta koko kesän

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Lapsilla on herkempi iho kuin aikuisilla ja he tarvitsevat suojaa auringolta. Kun lapset ovat alle 1-vuotiaita, heidän tulee välttää suoraa auringonvaloa, etenkin keskellä päivää. Hieman isommille lapsille kannattaa valita auringolta suojaavat vaatteet, erityisesti rannalla tai uima-altaalla. Me olemme tarkastelleet parhaimpia UV-pukuja juuri nyt parhaan mahdolliseen suojaan auringolta!

Markkinoiden parhaiden lasten UV-vaatteiden testi

Vinkki: Tsekkaa myös suosikkimme tämän vuoden lasten aurinkolaseista!

Mitkä UV-vaatteet ovat parhaat testissä?

Meidän mielestämme paras on Polarn O. Pyret uv-vaatteet lapsille! Laadukas materiaali, tyylikäs ja hyvä aurinkosuoja!

Suosikkimme tällä hetkellä ovat Lindexin UV-puvut. Niitä on saatavana useissa tyyleissä, sekä pienimmille lapsille että hieman suurempina malleina.

Suunnittelun suhteen pidämme todella Reiman puvuista, jotka ovat myös fantastisen hyviä sekä aurinkosuojan että mukavuuden suhteen.

Lue lisää nähdäksesi kaikki tarkastelemamme UV-puvut!

Arvostelut lyhyt- ja pitkähihaisista UV-puvuista lapsille

Tässä tarkastellaan lähemmin monia erilaisia ​​pukuja eri merkeiltä. Katso myös suosituksemme poikien uimapuvuista tai uimapuvut tytöille!

Polarn O. Pyret UV-vaatteet

Polarn O. Pyret UV-vaatteet

Tarkista hinta osoitteessa:

Yksi tyylikkäiden ja toimivien UV-vaatteiden huippumerkkejä on Polarn O. Pyret. Paita on pitkähihainen parhaan suojan takaamiseksi, ja voit ostaa sekä pitkähihaiset housut että shortsit.

Kangas on valmistettu tukevasta ja kestävästä materiaalista, jossa on 78 % polyamidia ja 22 % elastaania. Polyamidi valitaan huolellisesti ja kierrätetään vanhoista kalaverkoista, mikä on tärkeää, koska tämäntyyppinen materiaali on valmistettu lähteistä, jotka eivät ole uusiutuvia.

UV-paita istuu uskomattoman mukavasti, eikä siinä ole hiertäviä saumoja tai vikoja, jotka aiheuttaisivat epämukavuutta. Se on paksu ja antaa todella hyvän aurinkosuojan, mutta on silti kevyt ja pehmeän tuntuinen käyttää.

Se on todella tyylikäs UV-paita, jossa on raidallinen kuvio ja jota on saatavana sekä laivastonsinisenä että turkoosina. Sitä on saatavana kokoja, jotka sopivat noin 1-vuotiaille ja 6-7-vuotiaille lapsille.

Sekä housut että shortsit ovat yksiväriset ja valmistettu samasta UV-materiaalista kuin pusero. Pitkät housut suojaavat paremmin, mutta samalla jotkut lapset saattavat tuntea olonsa ahtaaksi sekä pitkien housujen että paidan kanssa. On tärkeää löytää tasapaino ja pitää silmällä, kuinka kauan he viettävät aikaa auringossa.

Jos haluat lapsellesi UV-vaatteita, joilla on laatumerkintä, Polarn O. Pyret on selkeä valinta. Nämä ovat selviä suosikkejamme, emmekä epäröi nimetä Polarn O. Pyretin UV-vaatteita testin parhaiksi kaikista tarkastelemistamme lajikkeista.


Lindex UV-puku UPF 50+

Lindex UV-puku UPF 50+

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Lindexiltä löytyy hyvä valikoima mukavia UV-pukuja eri tyyleissä, eri-ikäisille lapsille. Ne ovat hintansa edullisia, toimivia ja niissä on erittäin mukava muotoilu.

Materiaali on todella pehmeää ja siinä on ihana jousto, mikä tekee siitä erittäin mukavan käyttää. Se sopii erinomaisesti kaikenlaiseen leikkiin ja riehumiseen niin vedessä kuin maallakin. Hihat ovat pitkät antamaan erityisen hyvän suojan auringolta, mutta lahkeet ovat lyhyet liikkumisen helpottamiseksi.

Lindexin UV-puku on valmistettu 80 % polyesterista ja 20 % elastaanista, mikä takaa elastisen tunteen. Polyesteri on kierrätettyä ja ympäristöystävällistä. Koko puku voidaan pestä koneessa.

Näitä pukuja on saatavilla useissa eri kuvioissa ja malleissa sekä joitain tätä söpöä mallia löytyy vetoketjulla parilla eri tyylillä. Tämän lisäksi Lindexillä on myös UV-puvut erillisellä paidalla ja housuilla. Näitä on saatavilla monessa eri koossa ja ne sopivat myös hieman isommille lapsille. Lopuksi on myös variantti, jossa yläosa on täysin peittävä UV-pusero ja alaosa on suunniteltu tavalliseksi uimapuvuksi. Hieman epätavallisempi tyyli, joka sopii täydellisesti pienille tytöille, jotka haluavat leikkiä esimerkiksi rannalla.

Olemme erittäin iloisia, että löysimme nämä puvut Lindexiltä. Ne täyttävät kaikki aurinkosuojavaatimukset ja ovat erittäin mukava vaihtoehto monien mukavien UV-pukujen kanssa. Tutustu Lindexin UV-pukuun ja katso, sopiiko se sinulle yhtä hyvin kuin meille!


Nordbjørn Vrångö UV-puku ja hattu

Nordbjørn Vrångö UV-puku ja hattu

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Todella hieno UV-puku, joka tulee myös täydellisenä pakettina aurinkohatun kanssa. Saatavana useita kokoja, jotka sopivat noin 2-vuotiaista 7-8-vuotiaille.

Nordbjørn UV-asu on saatavilla useissa tyyleissä, useimmat raidallisella kuviolla puhtailla kirkkailla väreillä. Se on erittäin tyylikäs puku, joka on myös uskomattoman edullinen hintaan sisältyvän aurinkohatun ansiosta.

Edessä on puvussa vetoketju, joka alkaa melko korkealta vyötärön yläpuolelta. Tämä on vakiona useimmissa lasten UV-asuissa, koska se vähentää poikien tapaturmien riskiä, ​​jotka voivat jäädä kiinni vetoketjuun. Samalla se tarkoittaa, että puku voi olla hieman vaikeampi pukea ja riisua, varsinkin kun se on kostea. Se on kuitenkin harvoin ongelma, ja kun se on päällä, se sopii todella hyvin.

Nordbjørn UV-puku on valmistettu 85 % polyesterista ja 15 % elastaanista. Se on sertifioitu Oeko-Tex Standard 100 -standardin mukaisesti ja täyttää lapsille soveltuvien myrkyttömien materiaaleja koskevia vaatimuksia. Puku on konepestävä ja erittäin helppohoitoinen. Älä kuitenkaan rumpukuivaa, vaan se kuivuu hyvin nopeasti ilmalla.

Kokonaisarviomme on, että Nordbjørn on yksi rahan arvoisimmista UV-asuista, joissa on mukava yhteensopiva hattu. Se on virheettömästi muotoiltu, istuu erinomaisesti ja on todella mukava. Lapset rakastavat tätä asua ja voimme todella suositella sitä yhtenä parhaista ja rahan arvoisista vaihtoehdoista.


Reima Galapagos UV-puku

Reima UV-Puku

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Kaikista lasten UV-puvuista tyylikkäin muotoilu löytyy edelleen luultavasti Reimasta ja niiden Galapagos-versiosta. Sitä on saatavana useissa eri väreissä erilaisilla kuvioilla. Se on todella kaunis puku, jossa on monia hyviä ominaisuuksia.

Puku on lyhythihainen, mutta siinä on silti hieman pidemmät hihat ja lahkeet kuin muissa lyhythihaisissa UV-asuissa. Hihat ulottuvat kyynärpäihin ja jalat noin polviin. Sillä on hyvä aurinkosuoja UPF 50+ ja se on myös todella hyvä poistamaan kosteutta iholta puvun alla.

Reima Galapagosin materiaali koostuu 80 % polyamidista ja 20 % elastaanista. Materiaalit ovat myös Oeko-Tex Standard 100 -sertifioituja. UV-puku voidaan pestä 40 asteessa pesukoneessa.

Puvussa on vetoketju edessä ja se on erittäin helppo pukea ja riisua. Vetoketjussa on suoja, joka estää sitä hankautumasta ja se on erityisen pehmeä leuan kohdalla kun se on suljettu ylös saakka. UV-puvun käyttäminen tulee olla mukavaa, kevyttä ja rentoa. Reima on ymmärtänyt sen ja heidän vaatteensa istuvat todella hyvin.

Rakastamme todellakin Reima Galapago lasten UV-pukujen designia. Mikäli sinulla on sama maku kuin meillä, tulee sinun tutustua näihin. Ne ovat sekä toimivia että uskomattoman hyvännäköisiä asuja, joista on hyötyä koko kesän.


Reima Oahu UV Potkupuku

Reima Oahu UV Potkupuku

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Toinen superhieno UV-puku ihanalta Reimalta on heidän Odessansa. Sitä on saatavana pienille lapsille sopivassa koossa, jo noin 2-4 kuukauden iästä noin 3 vuoden ikään asti.

Puku sopii hyvin pienille lapsille ja siinä on litteät saumat, jotka eivät hankaa, sekä kohtuullisen löysä ja mukava istuvuus, jossa lapsi pääsee helposti liikkumaan. Se antaa hyvän suojan auringolta.

Lyhythihainen puku sopii usein parhaiten taaperoille, koska heillä on vaikeuksia pukea itse päälleen. Pitkähihaista pukua on vaikeampi pukea ja riisua, kun lapset ovat pieniä, varsinkin kun se on hieman kostea. On tärkeää muistaa, että pieniä lapsia ei saa altistaa suoralle auringonvalolle erityisen pitkiä aikoja. Mutta UV-puku antaa joka tapauksessa hyvän suojan, jotta pienemmät lapset voivat myös nauttia pienestä kylpy- ja rantaleikistä.

Reima Odessa on aivan kuten heidän Galapagos-mallinsa vanhemmille lapsille, todella kauniisti muotoiltu UV-puku. Sitä on saatavana useissa mukavissa väreissä ja kuvioissa, joista valita, ja olemme todella vaikuttuneita Reiman tyylitajusta. Se on söpö, suloinen ja kaunis samaan aikaan. Ehdottomasti suosikkimme ulkonäön ja muotoilun suhteen.

UV-puvussa on vetoketju edessä, mikä helpottaa pukemista ja riisumista. Materiaali on 80 % polyesteriä ja 20 % elastaania, kuten Reiman toinenkin puku.

Kaiken kaikkiaan on tämä hyvä, joustava ja helppokäyttöinen UV-asu, joka sopii todella hyvin pienille lapsille. Arvostamme, että Reima on kehittänyt mallin juuri pieniä uimareita ajatellen. Aurinkosuojaus on erityisen tärkeä varhaisessa elämässä ja Reima Oahu on hyvä vaihtoehto, joka on sekä tyylikäs että toimiva.


Swimpy UV-puku

Swimpy UV-puku

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Nämä Swimpyn UV-puvut ovat täyspitkiä pitkähihaisia ​​vaatteita, joissa on monia erilaisia ​​​​motiiveja ja teemoja. Heidän UV-asuita löytyy monilla erilaisilla ​​satu- ja elokuvahahmoilla, kuten Bamse ja Babblarna, mutta myös tyylikkäillä täysvärisuunnitteluilla tai muilla hauskoilla kuvilla.

Swimpy UV-puku on valmistettu materiaaleista, jotka täyttävät Oeko-Tex 100 -standardin sertifioinnin, mikä tarkoittaa ympäristöajattelua, sosiaalista vastuuta ja myrkyttömiä vaatteita. Materiaali koostuu polyesterista ja elastaanista. Se tarjoaa joustavan, kevyen ja nopeasti kuivuvan puvun, jolla on mukava leikkiä ja joka tarjoaa erittäin hyvän suojan auringolta.


Swimpy UV-puku Babblarna

Swimpy UV-puku Babblarna

Tarkista hinta osoitteessa:

Pukua on saatavana useassa eri koossa ja se sopii alle 1-vuotiaille – noin 4-vuotiaille lapsille ja kaikille siltä väliltä. Simpys UV-asuissa on myös yhteensopivat aurinkohatut, joita voi ostaa erikseen saadakseen mukavan ja täydellisen aurinkosuojan.

Tämä UV-puku on helppo pestä koneessa 40 asteessa ja se on helppo pitää puhtaana. Se on todella mukava tuote ja pidämme todella materiaalista sekä täysin peittävästä suunnittelusta. Puku on kevyt myös kastuessaan, mikä voi olla yllättävää, koska kangasta on niin paljon.

Mikäli lapsesi pitää joistain näistä hahmoista, voi Swimpyn Bamse- tai Babblarna UV-puku varmasti olla hyvä valinta. Se on hyvä puku ja voimme ehdottomasti suositella sitä erinomaiseksi aurinkosuojaksi ja puvuksi leikkimiseen.


Lindberg UV-puku UPF 50+

Lindberg UV-puku

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Ruotsalaisen Lindbergin Barcelona UV-puku on todella mukava ja kattava vaate. Siinä on joustava istuvuus ja sitä on saatavana kokoina, jotka sopivat myös pienille lapsille noin 6 kuukauden ikäisistä noin 6 vuoteen.

Lindberg Barcelona on valmistettu materiaalista, joka koostuu 83 % polyamidista ja 17 % elastaanista. Se tarjoaa joustavan vaatteen, jossa on helppo ja mukava liikkua. Istuvuus on tiukka, mutta koska puvussa on hyvä joustavuus, ei se ole koskaan rajoittava. Materiaali on sekä nopeasti kuivuvaa ja hyvin hengittävää, mikä on kätevää sekä ulkona leikkimiseen kotona puutarhassa että rannalla.

Pukua koristaa todella siisti kuvio ja Lindbergiin voi todellakin luottaa lastenvaatteiden suunnittelussa. Tyylikkäät värit, yksinkertainen mutta hienostunut tyyli, joka todella erottuu joukosta. Sitä on saatavana sekä sinisenä että hienon vaaleanpunaisena.

Lindbergin UV-puvussa on vetoketju edessä, mikä helpottaa pukemista ja riisumista. Erittäin hyvä ominaisuus on litteillä saumoilla varustettu suoja, joka peittää vetoketjun niin, ettei se hankaa vartaloa vasten. Tämä tarkoittaa, että pukua voidaan käyttää esteettömästi pitkiä päiviä rannalla ilman, että siitä tulee lapselle vaikeaa.

Kaiken kaikkiaan on tämä erittäin mukava puku, ja pitkähihaisten vetoketjullisten pukujen joukossa on tämä yksi ehdottomista suosikeistamme. Lindberg Barcelona on korkealaatuinen aurinko- ja uimapuku lapsille ja istuvuus on todella täydellinen useimmille lapsille. Vahva suositus meiltä!


Lindberg Tropical UV-puku UPF 50+

Lindberg Tropical UV-Puku

Tarkista hinta osoitteessa:

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Kun sanomme Bali, tulet varmasti ajattelemaan rantaa, aurinkoa ja eikä vähiten aaltoja ja surffausta. Tämä UV-puku symboloi kaikkea sitä, mikä liittyy niin ihanasti Indonesian lomaparatiisiin.

Lindberg Bali on UV-puku lapsille, jolla on sama muotoilu kuin Barcelonassa, mutta lyhyet hihat ja lahkeet. Lyhyempiä jaksoja rannalla, jossa on mahdollisuus istua suurimman osan ajasta varjossa, voi lyhythihainen puku olla joustavampi. Monet lapset tuntevat olonsa vapaammiksi ja liikkuvammiksi lyhyissä hihoissa, mutta ne tarjoavat silti hyvän suojan hartioille ja selälle, jotka muuten ovat eniten altistuneita auringon UV-säteille.

Aivan kuten Lindbergin toinen puku, on tämä todella mukava variantti 83% polyamidia ja 17% elastaania. Se on konepestävä ja yleisesti helppohoitoinen ja nopeasti kuivuva. Sitä on saatavana kolmessa eri värissä, vaikka valikoima vaihteleekin myymälöittäin.

Pitkähihaiset puvut tarjoavat paremman suojan, mutta joillakin lapsilla on vaikeuksia niiden kanssa ja he tuntevat itsensä helposti rajoitetuksi. Mikäli haluat lyhythihaisen version, on Lindberg Tropical todella loistava vaihtoehto. Super kiva lyhythihainen UV-asu lapsille, joka on yksinkertaisesti sekä mukava että tyylikäs!


Kuling UVpuvut

Tuotetta ei enää myydä.

 • Aurinkosuoja: UPF 50+

Näillä Kulingin UV-puvuilla on pari suurta etua. Ennen kaikkea ne ovat erittäin halpoja ja ne ovat rahansa arvoinen aurinkosuoja ostaa lapsille ennen kesää. Lisäksi ne eroavat monista muista UV-puvuista materiaalin tuntuman ja mattapintaisten värisävyjen osalta.

Kuling Whitsunday UV -puvut on valmistettu 80 % nailonista ja 20 % elastaanista. Nailon on perinpohjaisesti samaa materiaalia kuin polyamidi. Se on kevyt ja joustava puku, joka istuu erittäin mukavasti. Se on helppo pukea päälle etupuolella olevan vetoketjun ansiosta.

Vaikka tämä UV-puku on hinnaltaan melko halpa, ei laadusta ole uhrattu mitään. Materiaali on kestävää ja aurinkosuojakerroin hyvä. Puvussa on pitkät kädet ja jalat ja se tarjoaa todella hyvän suojan koko vartalolle. Ehkä lähinnä muotoilu mahdollistaa hinnan pitämisen alhaisena, sillä puku on hyvin yksinkertainen yksivärisessä tyylissä. Jotkut pitävät siitä, kun taas toisten mielestä se näyttää pyjamalta. Joka tapauksessa se on mielestämme mukava puku ja se on erittäin toimiva.

Mikäli haluat jotain yksinkertaista mutta erittäin hyödyllistä, on Kulingin UV-puku erittäin mukava ja halpa pitkähihainen UV-asu lapsille. Pidämme siitä kovasti ja sitä on saatavana useissa mukavissa väreissä.


Usein kysyttyjä kysymyksiä UV-puvuista ja materiaaleista

Tässä vastaamme joihinkin yleisiin kysymyksiin, joita kuluttajat yleensä kysyvät UV-puvuista ja niiden valmistusmateriaaleista.

Mitä UV-vaatteet ovat

UV-vaatteet ovat toiminnallisia vaatteita, jotka on suunniteltu suojaamaan auringolta. Joskus niitä kutsutaan yksinkertaisesti aurinkosuojavaatteiksi.

UV tarkoittaa ultraviolettia ja viittaa auringon säteilyyn, jolle altistumme erityisesti kesäisin täällä Suomessa. Kaikkien ihmisten tulee suojautua liialliselta auringonvalolta, mutta lapset ovat erityisen herkkiä UV-säteilylle. Siksi on yleistä, että lapsille annetaan UV-vaatteita käytettäväksi sekä ulkoleikkeissä maalla että ranta- ja uima-altaiden yhteydessä.

Mitä tarkoittaa UPF?

UPF on englanninkielinen lyhenne ja tulee sanoista Ultraviolet Protection Factor. Se on standardisoitu mitta, jolla mitataan kuinka tehokkaasti vaatteiden kangas suojaa auringolta. UPF-suojalla varustetut vaatteet suojaavat sekä auringon UVA- että UVB-säteilyltä.

UPF 50 päästää läpi vain 1/50 auringonsäteistä, mikä tarjoaa 98 prosentin suojan auringolta.

Mitä on polyamidi?

Polyamidi tunnetaan myös nimellä nylon. Se on materiaali, jolla on monia etuja, mukaan lukien se, että se on yleisesti sekä hankausta kestävä materiaali. Erityisesti UV-vaatteissa se auttaa pitämään auringonsäteet loitolla, samalla kun se on vettä eri tavalla hylkivä materiaali kuin esimerkiksi puuvilla, joka tulee helposti vedessä raskaaksi.

Polyamidin huonona puolena on, että se ei ole niin hyvä ympäristölle, koska se on öljypohjainen synteettinen materiaali. Lisäksi polyamidipohjaisten kankaiden kuitujen valmistuksessa käytetään usein joitain kemikaaleja. Vaatteet itsessään ovat kuitenkin hyviä, eivätkä sisällä myrkkyjä tms., ja UV-puvuissa tämä on ehdottomasti pääasiallinen materiaali elastaanin kanssa.

Kuinka hyvin UV-puku suojaa auringolta?

Kaikissa katselemistamme UV-asuissa on UPF 50+, mikä tarjoaa aurinkosuojan, joka pitää loitolla 98 % säteilystä. Sitä voidaan verrata muihin vaatteisiin saadaksesi paremman käsityksen tarjotusta suojasta.

Tavallinen puuvillainen t-paita antaa noin UPF 10-15. Mikäli se on valkoinen, antaa se hieman huonomman suojan, värilliset vaatteet hieman paremman. Asioita, jotka vaikuttavat, ovat vaatteen:

 • Koko
 • Väri
 • Tiheys

UV-puvut ovat erittäin tiheitä ja antavat siksi erittäin hyvän suojan. Tietysti pitkähihaiset puvut tarjoavat parhaan suojan. Yhdessä hyvän aurinkohatun ja aurinkosuojavoitelun kanssa lapsi on erittäin hyvin suojattu auringolta. On tietysti hyvä silti olla varovainen eikä oleskella pidempään suorassa auringonpaisteessa, tämä on erityisen tärkeää lapsen ollessa pieni.

Pitkähihainen vai lyhythihainen UV-puku, kumpi on parempi?

Pitkähihaiset puvut tarjoavat tietysti parhaan suojan. Pienillä lapsilla on käytännöllistä käyttää kokovartalopukua, joka on helppo pukea päälle. Vanhemmille lapsille sopii hyvin myös UV-paita sekä housut.

Kaikki lapset tarvitsevat suojaa auringolta, mutta se on tärkeintä kun he ovat pieniä. Siksi jotkut vanhemmat lapset saattavat suosia lyhythihaista pukua, jossa on helppo liikkua ja painoa vähemmän. Lyhythihaiset UV-puvut ovat hieman helpompia käyttää.

Jos olet lomalla lähellä päiväntasaajaa tai esimerkiksi veneellä, on suositeltavaa käyttää pitkähihaista parhaan mahdollisen suojan takaamiseksi.


Täältä voit lukea lisää artikkeleita lastenvaatteista!